Animatie versus stilstaande beelden: welke wint? - DeLaatbusiness

Animatie versus stilstaande beelden: welke wint?

6 min


105
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Adverteerders zijn voortdurend op zoek naar nieuwe creatieve ideeën die kunnen worden toegepast op Facebook-advertenties. En daar is een goede reden voor: als mensen uw advertenties te vaak zien, ontwikkelen ze ad-moeheid , wat resulteert in hogere advertentiekosten.

Als je nog niet van het laatste Facebook-nieuws hebt gehoord , moet je dit weten: Facebook biedt nu de mogelijkheid om GIF’s in videoadvertenties te gebruiken.

We waren benieuwd of geanimeerde afbeeldingen echt beter presteren dan stilstaande afbeeldingen in termen van klikfrequentie en kosten per klik.

Animatie versus stilstaande beelden

Daarom hebben we een A / B-test voor Facebook-advertenties opgezet om erachter te komen wat het beste werkt: advertenties met stilstaande of bewegende afbeeldingen?

En we ontdekten dat … Welnu, we kunnen je alleen vertellen dat de uitkomst van het experiment verrassend was.

Om alle vuile details te achterhalen, lees het volledige artikel en leer het geheim!

Hypothese en opstelling van experimenten

We veronderstelden dat het gebruik van geanimeerde Facebook Ads-afbeeldingen zou leiden tot hogere klikfrequenties en een lagere CPC. We dachten dat bewegende beelden zouden worden opgemerkt in de nieuwsfeed en meer nieuwsgierigheid zouden aantrekken.

Er is veel onderzoek om onze hypothese te ondersteunen. Een rapport van Kinetic Social liet zien dat videoadvertenties de laagste eCPC hebben vergeleken met foto’s en linkposten.

Maar je kunt nooit 100% zeker zijn. En hier in AdEspresso houden we van A / B-testen. Daarom hebben we besloten om een ​​test uit te voeren met onze twee Lead Nurturing-campagnes die onze eBook-bundel promoten. Het doel van onze campagnes was om nieuwe leads te krijgen in ruil voor onze Facebook-marketing eBooks.

Campagne instellen

We hebben een 21-dagen Facebook-advertentiesexperiment opgezet om te zien welk advertentieontwerp het beste werkt: een stilstaand beeld of een geanimeerde afbeelding.

Om bruikbare resultaten te krijgen, verzetten we ons tegen de drang om te veel dingen tegelijkertijd te testen, en hielden we slechts vier verschillende advertentiegroepen:

  • Advertentie met stilstaand beeld dat op een warm publiek is gericht
  • Advertentie met geanimeerde afbeelding gericht op een warm publiek
  • Advertentie met stilstaand beeld dat op een koud publiek is gericht
  • Advertentie met geanimeerde afbeelding gericht op een koud publiek

Zoals u kunt zien, wilden we twee dingen testen: het advertentiabeeld en het koude versus warme publiek.

We gebruikten een campagne voor lead lead-advertenties voor Facebook, omdat het ons doel was om nieuwe leads te krijgen en deze in onze e-mailcampagne op te nemen.

Als u nieuwsgierig bent of u leadadvertenties wilt gebruiken of mensen naar uw bestemmingspagina wilt leiden, lees dan een van onze eerdere experimenten: Bestemmingspagina’s versus leadadvertenties: het Facebook-experiment van $ 2000.

Dit is wat onze hoofdadvertentie met stilstaand beeld er zo uitzag:

voorbeeld van een stilstaande beeldadvertentie

Hier is een voorbeeld van onze hoofdadvertentie met de geanimeerde afbeelding:

Toen mensen onze Lead-advertentie op Facebook zagen, konden ze de eBook-bundel downloaden zonder het platform te verlaten.

Het enige wat ze hoefden te doen was hun naam en e-mailadres invoeren.

facebook voorbeeld van leadadvertentie

Om de campagne in te stellen, hebben we het gebruikt – je raadt het al! – AdEspresso. Het duurde ongeveer 30 minuten om onze campagnes in gebruik te nemen.

We hebben besloten om elke advertentievariant op te zetten als een onafhankelijke campagne voor ongemengde campagneresultaten en nauwkeurige rapportage.

Zoals u kunt zien, hebben we de geanimeerde campagnebeeld als video geüpload en gepromoot als een video-hoofdadvertentie.

AdEspresso-campagne instellen

Advertentieplaatsing

We hebben alleen plaatsing voor mobiele advertenties gebruikt, omdat deze al eerder geweldige resultaten heeft opgeleverd.

Begroting

Elk van onze vier Lead Ads-campagnes had het totale budget van $ 500 en liep 21 dagen. We hebben de budgetten voor de advertentiecampagne ingesteld op $ 15 per dag voor consistente advertentieweergave gedurende de hele campagneperiode.

bod

We hebben automatisch bieden gebruikt en onze advertenties voor het genereren van leads geoptimaliseerd, wat betekent dat u betaalt voor vertoningen. We hebben besloten niet te kiezen voor aangepast bieden omdat we niet wilden dat de biedingen van invloed waren op de resultaten of resultaten van onze A / B-test.

Bieden op facebook ad campaign

Publiek

Zoals we eerder al hebben vermeld, was een van de campagnecomponenten die we met deze A / B-test wilden testen een koud versus warm publiek.

Een warm publiek omvat mensen die eerder uw website hebben bezocht en bekend zijn met uw product en aanbieding. Een koud publiek bestaat uit mensen die nog niet eerder contact hebben gehad met je merk.

Om warm publiek te targeten, hebben we Facebook Custom Audiences gemaakt om onze leadadvertenties te leveren aan mensen die interesse in ons product hebben getoond, maar nog geen gratis proefversie hadden gemaakt.

We hebben mensen getarget die onze website in de afgelopen zeven dagen hadden bezocht en de aangepaste doelgroepen uitgesloten van mensen die onze eBooks al hadden gedownload of een proef begonnen.

Facebook aangepaste doelgroeptargeting

We hebben geen andere specifieke targetingopties toegevoegd om te voorkomen dat het publiek te veel wordt beperkt.

Als gevolg hiervan hadden onze campagnes met een warme doelgroeptargeting een potentieel bereik van 52.000 mensen.

Voor een koud publiek richtten we mensen in Europa, Noord-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland. Omdat het ons doel was om marketingprofessionals te bereiken, hebben we mensen gericht die geïnteresseerd zijn in marketinggerelateerde Facebook-pagina’s en -merken.

We hebben ook de mensen die onze eBooks al hadden gedownload of een proef begonnen, uitgesloten van het koude publiek.

resultaten

Tromgeroffel aub!

Zoals we eerder hebben aangegeven, voldeden de resultaten van de experimenten niet aan onze verwachtingen en creëerden ze gemengde gevoelens.

Ben je klaar om de campagneresultaten te bekijken?

Dit is de vergelijking van de resultaten van onze twee campagnes, beide gericht op een warm publiek:

experimenteer resultaten

Advertenties met stilstaande afbeeldingen hadden de gemiddelde CPC van $ 0,52. 
Advertenties met een geanimeerde afbeelding hadden de CPC van $ 0,78.

Dat is een enorm verschil: de advertentiecampagne met stilstaande beelden kreeg ⅓ meer klikken op hetzelfde budget.

Qua CPC presteerden advertenties met de stilstaande afbeelding 49% beter dan advertenties met geanimeerde afbeeldingen.

Dat was niet wat we hadden verwacht. We veronderstelden dat geanimeerde afbeeldingen hogere klikfrequenties en een lagere CPC zouden hebben, maar geen enkele was het geval.

Maar er zijn meer interessante statistieken om naar te kijken. Het doel van onze Facebook-advertentiecampagne was immers om leads te genereren.

Advertenties met stilstaande beelden hadden de gemiddelde kosten per lead van $ 1.028. 
Advertenties met een geanimeerde afbeelding hadden de kosten per lead van $ 1.665.

In termen van kosten per lead presteerden advertenties met de stilstaande afbeelding 38,2% beter dan advertenties met een geanimeerde afbeelding.

Warm publiek versus koud publiek

Een andere hypothese die we hadden bij het opzetten van dit Facebook Ads-experiment was dat een warm publiek beter presteerde dan een koud publiek.

Nou, deze hypothese klopte ook niet helemaal …

De leadadvertentiecampagne gericht op een koud publiek en met behulp van een stilstaand beeld had de laagste kosten per lead van alle vier campagnes.

koude publiekscampagne resultaten
Dit is het overzicht van de kosten per lead van alle vier de campagnes:

  • Advertentie met stilstaande afbeeldingen die een warm publiek targeten: $ 1.028
  • Advertentie met geanimeerde afbeelding gericht op een warm publiek: $ 1.665
  • Advertentie met stilstaande afbeeldingen gericht op een koude doelgroep: $ 0,749
  • Advertentie met geanimeerde afbeelding gericht op een koud publiek: $ 1,60

Wat betreft de kosten per lead presteerden de advertentiecampagnes die op een koud publiek leidden, 37,2% beter dan het warme publiek.

We hebben echter later geanalyseerd hoeveel van deze leads gratis proefaccounts hebben gemaakt en een betaalrekening hebben opgezet . Warm publiek leverde de beste resultaten.

Aanvullende statistieken:

Hier zijn wat meer statistieken die u misschien handig vindt bij het analyseren en optimaliseren van uw Facebook-campagnes:

Voor het totale advertentiebudget van $ 1800 verzamelden onze advertenties bijna 250.000 advertentievertoningen en genereerden meer dan 1.500 nieuwe leads.

De gemiddelde advertentiefrequentie bij het targeten van een warm publiek was 2,7. Bij het targeten van koude doelgroepen was de gemiddelde advertentiefrequentie 2,1. Alle campagnes genereerden leads en leverden goede resultaten gedurende de gehele levenscyclus.

Conclusie

Ons experiment met Facebook-advertenties liet duidelijk zien dat normale stilstaande beelden beter werkten dan geanimeerde afbeeldingen.  In termen van kosten per lead presteerden advertenties met de stilstaande afbeelding 38,2% beter dan advertenties met een geanimeerde afbeelding.

We ontdekten ook dat het de moeite waard is om zowel warme als koude doelgroepen te testen bij het promoten van aanbiedingen met een laag risico, zoals een eBook.

Houd er echter rekening mee dat dit slechts één specifiek experiment was.

Om te weten wat werkt voor de Facebook-campagnes van uw bedrijf, kunt u de A / B-test repliceren en het resultaat zelf bekijken.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format