Beheers de kracht van Storytelling in uw advertenties - DeLaatbusiness

Beheers de kracht van Storytelling in uw advertenties

10 min


110
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Stel je voor dat je zojuist een ontdekking hebt gedaan. Je hebt een geheim ontdekt dat miljoenen mensen kan helpen hun leven te verbeteren.

Je legt het samen in een mooi e-boek en je voelt je vrijgevig, dus je bent klaar om het gratis weg te geven. Uw advies is uitvoerbaar en gemakkelijk te begrijpen met scherpe ondersteunende afbeeldingen.

verhaal vertellen

Je deelt het op sociale media, met je e-maillijst en maakt een aantal advertenties. Je leunt dan achterover en wacht op het donderende antwoord terwijl je de wereld verandert.

Maar er gebeurt niets. Je krijgt een paar views, een paar opt-ins, maar over het algemeen voel je je behoorlijk teleurgesteld. Er ontbreekt iets.

In de film Inception is het personage van Leonardo DiCaprio, Dom, een professional in het onderbewustzijn van mensen door hun dromen binnen te gaan en hun geheimen te ontdekken.

Naarmate het verhaal zich ontvouwt, wordt hij uitgedaagd om iets onmogelijks te doen. Hij moet een idee in iemands hoofd planten, maar ze laten denken dat ze het zelf bedacht hebben.

image08

Dat is de droom van elke marketeer: om iemand anders een idee te geven en ervoor te zorgen dat ze het volledige eigendom ervan nemen en actie ondernemen.

In de film vereist dit allerlei dodelijke auto-achtervolgingen, vuurgevechten en andere avonturen. Gelukkig hebben we geen mysterieuze droom nodig om technologie of vechtvaardigheden te gebruiken om dit te doen.

Er is een tool die u kunt gebruiken om de geest van uw ideale klant te betreden, om hem een ​​betere wereld te laten zien met uw product en om hen te inspireren om actie te ondernemen.

Die tool vertelt verhalen .

Storytelling is de brug die u gebruikt om uw ideeën, producten en services te verbinden met de verbeelding van uw publiek.

In dit bericht zullen we verschillende elementen van storytelling verkennen en laten zien hoe je deze vertelhulpmiddelen kunt gebruiken om betere advertenties te maken.

Waarom we verhalen nodig hebben

Zonder een meeslepend verhaal zullen zelfs de meest waardevolle en krachtige ideeën worden genegeerd.

Feiten en ideeën zonder verhaal activeren de ‘taalverwerking’-gebieden van onze hersenen, maar dit gebied heeft weinig invloed op onze emoties of, nog belangrijker, onze besluitvorming. Wij mensen zijn emotionele wezens, geen rationele wezens. We hebben een gevoel nodig om contact te maken met ideeën. We hebben emoties nodig om beslissingen te nemen.

Een onderzoek aan de Washington University in St. Louis  onthulde een interessant patroon bij het onderzoeken van de hersenactiviteit van mensen die naar een verhaal luisterden. Bekijk hieronder hoe verschillende delen van het brein oplichten wanneer verschillende elementen van een verhaal worden beschreven.

image04Bron )

Wat interessanter is, is hoe vergelijkbaar de hersenactiviteit is van het horen van een verhaal tot het daadwerkelijk uitvoeren van die acties in het echte leven. Wat ons brein betreft, is het horen van een verhaal en het ons voorstellen in de schoenen van het personage net zo authentiek als de realiteit.

Dit is krachtig. Met een verhaal kun je het lawaai van je concurrentie doorbreken en een blijvende indruk achterlaten bij je klanten, in plaats van te proberen feiten over je product of dienst aan je publiek op te dringen en verwachten dat ze begrijpen waarom ze belangrijk zijn. Je kunt een ervaring creëren met een verhaal waarmee ze deze feiten zelf kunnen ontdekken.

Laten we eens kijken hoe we in onze advertenties technieken voor het vertellen van verhalen kunnen gebruiken om emoties en acties in ons publiek te inspireren.

Gebruik veelgebruikte verhaalformules

De meeste tijdloze verhalen volgen een redelijk voorspelbaar patroon. De meeste grafieken kunnen worden samengevat als een enkele lijn in een grafiek. Er zijn tal van manieren om verfraaiingen en complexiteit toe te voegen, maar voor het grootste deel is dit de anatomie van een verhaal. Dit is iets goeds; dit bekende patroon is gemakkelijk voor mensen om zich te internaliseren en te volgen. Door deze formule te begrijpen, kunnen we dezelfde verhaallijn in onze advertenties creëren.

image02Bron )

In de wereld van digitale marketing strijden jullie om een ​​paar seconden aandacht van je kijker. Het gebruik van een formule voor een klassiek verhaal maakt het gemakkelijk om de ideeën in uw verhaal te begrijpen en toe te passen. De meeste klassieke verhalen passen in een eenvoudige 3-act-formule:

 • Akte 1  – De ‘oude’ of de huidige wereld wordt beschreven en een probleem of confrontatie dat ontstaat voor de held.
 • Akte 2  – Dit is de reis. De held moet een les of een vaardigheid leren om de uitdaging te overwinnen.
 • Daad 3  – Een belangrijke beslissing wordt genomen, of een ‘nieuwe manier’ om naar dingen te kijken wordt ontdekt. De held ziet hun angst onder ogen en ze leven nog lang en gelukkig.

Deze structuur concentreert zich op het conflict en zijn resolutie. Het conflict is wat ons interesseert en de oplossing is wat ons op het einde een gevoel van opluchting en voldoening geeft.

Wanneer u deze structuur voor uw advertenties gebruikt, wilt u dat uw kijker zich identificeert met de held en de ‘nieuwe manier van kijken naar dingen’ die in Act 3 wordt weergegeven, is uw product of service.

Omdat je maar een paar regels kopie in een advertentie hebt en misschien een landingspagina om je verhaal te vertellen, stel ik een kleine variatie voor. Verplaats Act 3 voor Act 2. Laat je kijkers de wereld zonder probleem vroeg zien om de wens op te bouwen om je advertentie te blijven lezen of om verdere actie te ondernemen. Hier is hoe dat eruit zou zien:

 • Akte 1  – De “oude” “oude wereld” met alle pijn en saaiheid van een probleem.
 • Daad 3 – Gelukkig ooit daarna, de wereld zonder het probleem.
 • Akte 2 – Presenteer je manier om tot de oplossing te komen en de reis die je klant met je zal maken.

Door Act 3 naar voren te verplaatsen, geef je je kijkers de kans om de positieve emoties te ervaren van het feit dat hun probleem is opgelost of dat hun wensen zijn vervuld.

U vraagt ​​mogelijk: “Hoe kan ik al die informatie in één advertentie passen?” Laten we een voorbeeld bekijken om te zien hoe dit is gebeurd.

Digital Marketer’s advertentie voor hun gids over het bouwen van een rockstar-marketingteam legt deze 3-act-formule met elegantie vast.

image00

Hun eenvoudige voor en na afbeelding toont de transformatie die plaatsvindt als gevolg van het bouwen van een marketingteam. De tekst boven de afbeelding trekt je naar de wereld van de held door te vragen of je een rockstar-marketingteam wilt bouwen. De “nieuwe manier” is het “Modern Marketing Growth Plan” en “nog lang en gelukkig” is het genereren van omzet en groeiende inkomsten.

Het veld “link description” onder de afbeelding wordt gebruikt voor “Act 2”. Het verwijst naar wat nodig is om een ​​geweldig marketingteam op te bouwen en wat u zult vinden in het Modern Marketing Growth Plan.

Als je meer voorbeelden wilt van formules die kunnen worden gebruikt om verhalen te maken die in een korte advertentie of tweet passen, kijk dan eens naar ” Als Don Draper Tweeted: de 27 copywritingformules die klikken en engagement op sociale media stimuleren” door Kevan Lee, oprichter van Buffer .

Gebruik carrousel-advertenties om een ​​verhaal te maken

De carrouseladvertentiefunctie van Facebook en Instagram is een uitstekende visuele tool om verhalen te vertellen. U kunt afbeeldingen en bijschriften samenvoegen om een ​​interactief verhaal te maken.

Dit is vooral krachtig met mobiele advertenties. Het doel van een advertentie is mensen aan het werk te krijgen. Zelfs de kleine actie van het scrollen van de ene afbeelding naar de volgende is een succesvolle betrokkenheid en maakt het waarschijnlijker dat de kijker extra actie zal ondernemen. Dit is een van de weinige soorten advertenties waarmee kijkers er heel gemakkelijk rechtstreeks mee aan de slag kunnen.

Maak een reeks afbeeldingen die een verhaal vertellen. U kunt de hierboven genoemde 3-act-formule gebruiken om te bepalen welke afbeeldingen u gebruikt. De eerste stelt het probleem of de wens op; dan kan elke volgende afbeelding spanning opbouwen of laten zien hoe dat verlangen wordt vervuld.

image06

Bekijk hoe deze advertentie van Love Found het klassieke verhaal van “girl meets boy” vertelt in deze eenvoudige reeks afbeeldingen en deze ondersteunt met eenvoudige bijschriften.

Zie voor meer geweldige voorbeelden over het vertellen van verhalen met carrousel-advertenties: Verhalen vertellen met Facebook en carrouseladvertenties op Instagram

Neem een ​​held en een verlangen op

Als u uw verhaal relatabel wilt maken, moet uw onderwerp of held gemakkelijk toegankelijk zijn voor uw kijkers. Een held hoeft geen enkele persoon te zijn; het kan een groep mensen zijn, een idee, oorzaak of een bedrijf.

Het doel van een held is om je kijkers een perspectief te geven in het verhaal dat je maakt. Ze zullen de wereld door de ogen van je held zien en hun emoties voelen. Via je held kun je je kijkers door je verhaal leiden en de emoties en ideeën oproepen die je wilt dat ze associëren met je merk.

Bekijk hoe deze video van Bench  een verhaal van een jonge ondernemer oproept. Hij begint de lange uren, slapeloze nachten en de risico’s die hij tegenkomt te beschrijven. Terwijl hij dit beschrijft, kijkt hij naar zijn telefoon om 1 laatste e-mail te sturen.

Aan het einde van de video kun je zien dat de held al deze moeilijkheden de moeite waard vindt. Met hen komt zijn vermogen om te kiezen, om te kiezen waar hij aan werkt, wanneer hij moet werken en hoe hij zijn leven moet leven. Aan het einde van de dag heeft hij de controle.

Dit verhaal belichaamt de ideale klant voor Bench. Deze snelle video legt beide pijnpunten en wensen van hun klant vast en geeft ze een kort verhaal.

Informatie opzettelijk verbergen

Een hulpmiddel dat schrijvers gebruiken om de verbeeldingskracht van hun publiek vast te leggen, is door zorgvuldig de balans te beheren van wat de lezer weet en wat de lezer niet weet. Door belangrijke details weg te laten, bepaal je welke vragen je kijkers stellen en waar ze hun aandacht op richten.

Het achterhouden of verbergen van informatie is cruciaal voor de schijn van de verteller. Het dwingt het publiek om erachter te komen wie het personage is en wat hij doet en trekt zo het publiek in het verhaal. Wanneer het publiek niet langer het verhaal hoeft te achterhalen, houdt het op publiek te zijn en stopt het verhaal. ” 
John Truby, The Anatomy of Story

Je kunt dit evenwicht zien spelen in horrorfilms. Je begint met kleine aanwijzingen over hoe het monster, spook of buitenaards wezen eruit ziet. Misschien zie je het eerst in de schaduw op de achtergrond of zie je krassen op de muur. Dit begint je verbeelding te keren en probeert de gaten op te vullen. Je wordt geïnvesteerd in het ontdekken van wat dit wezen is en wat het wil. In de beste films wordt het monster nooit volledig onthuld tot het einde, waardoor je de hele tijd in spanning blijft.

image03

Een goed voorbeeld van deze vertelkunsttechniek is de Slideshare ‘Storytelling in 2014’ van Gary Vaynerchuck . Hoewel het nu een paar jaar oud is, is het een tijdloos voorbeeld van hoe informatie achterhouden een verhaal kan sturen en je kunt laten klikken. Merk op dat Gary op bijna elke dia een deel van een idee presenteert, maar nooit de gedachte volledig oplost. Zie hoe dia’s 2 tot en met 9 je elk op een beetje een cliffhanger laten en je blijven klikken om dat volgende stukje informatie te krijgen dat ontbreekt.

Een ander voorbeeld is de klassieke Ogilvy Ad, “The Man In The Hathaway Shirt.” De man met de ooglap valt meteen op en de kop onderstreept het mysterie rondom de man. Je wilt weten waarom hij een ooglap heeft. Dus je leest de lange en gedetailleerde beschrijving van het shirt, maar het geheim van de man wordt nooit onthuld.

image09

Laten we eens kijken hoe deze tactiek wordt gebruikt in Facebook Ads.

Bekijk deze advertentie van VICE Nieuws. Het eerste dat je leest, is: “Er is een reden waarom mensen zoals Kobe Bryant” domme geldinvesteerders “worden genoemd.”

image05

Deze regel geeft je veel informatie. Kobe Bryant raakt betrokken bij startups en blijkbaar is hij er vreselijk slecht in. De vragen rijzen: “Waarin heeft Kobe geïnvesteerd?” Of “Welke ramp heeft Kobe die titel opgeleverd?” En je bent verslaafd.

Je zult nooit geloven wat er daarna gebeurde

Een kleine variatie op de tactiek van ‘het verbergen van informatie in je verhaal’ die is gepopulariseerd door mediabedrijven als Upworthy is de kop ‘Je zult nooit geloven wat er daarna gebeurde!’.

Deze tactiek inspireert nieuwsgierigheid in uw publiek. Nieuwsgierigheid is moeilijk te weerstaan.

Het is een eenvoudige formule om te volgen.

[Stel het conflict in] en [hint op een onverwacht resultaat] of [beschrijf uw emotionele reactie op het resultaat].

Laten we een voorbeeld van elk bekijken.

Purple is een online matraswinkel die erop kan bogen dat hun matrassen de enige zijn die de “rauwe eiertest” doorstaan. Alles wat er gebeurt met zowel een matras als een rauw ei, kwalificeert zich zeker als een conflict en trekt uw aandacht.

Kijk hoe deze kop voor Purple dit conflict oproept en het verhaal vertelt vanuit het perspectief van hun klant. Ze sluiten af ​​door te suggereren dat het resultaat “puur geweldig” is.

image07

Dit laat je je afvragen over de “rauwe eiertest” en hoe Jared ermee zal omgaan. Misschien heb je zelfs een klein deel van je dat hoopt dat het ei breekt. Met slechts twee korte lijnen wordt een verhaal gemaakt en ben je verslaafd aan het vinden van het resultaat.

Een andere benadering is om te verwijzen naar iets specifieks in het artikel of de pagina waarnaar u verwijst en beschrijf uw reactie daarop, maar onthul de inhoud niet. Hierdoor worden mensen nieuwsgierig naar wat deze reactie zou kunnen hebben veroorzaakt en worden verwachtingen geformuleerd over hoe de inhoud hen zal laten voelen.

image01

Deze regel “Ik moest een glas wijn hebben voordat ik met # 3 begon” is geweldig omdat het nieuwsgierigheid opwekt. Is de wijn voor feest? Of steelt iemand zichzelf voor wat zwaar werk?Zou ik hetzelfde reageren?

Wanneer je nadenkt over hoe je informatie kunt achterhouden en een mysterie kunt creëren, stel jezelf dan de volgende vragen:

 1. Hoe kan ik vragen oproepen in de hoofden van mijn klanten en hen laten leren meer te weten?
 2. Wat moeten ze vinden als ze dieper gaan graven?
 3. Hoe zorgt het door hen gevonden gevoel voor het merk?
 4. Hoe identificeren ze zich bij het merk terwijl ze meer leren?

conclusies

Storytelling kan een van de krachtigste tools zijn die een marketeer tot zijn beschikking heeft om zijn publiek te bereiken. Verhalen sluiten aan bij onze emoties en onze emoties drijven onze beslissingen.

Met de technieken die in dit bericht worden vermeld, moet u een boeiend verhaal in uw advertenties kunnen maken, zelfs als u maar een paar regels tekst heeft om dit te doen.

Om samen te vatten, hier zijn een paar belangrijke dubieuze afhaalpunten van de post:

 • Gebruik klassieke vertelformules om een ​​verhaal te creëren dat uw klanten gemakkelijk kunnen begrijpen en volgen.
 • Neem een ​​held in je verhaal op waarmee je publiek zich gemakkelijk kan identificeren.
 • Vergeet niet dat spanning en conflict een verhaal zijn.
 • Houd uw publiek geïntrigeerd door te bepalen welke informatie u deelt en verberg ze voor uw verhaal.
 • Houd uw publiek aan het gissen door een hint te geven naar uw reactie op wat er in uw verhaal gebeurt , maar niet om de details te onthullen.

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format