Beheers deze verschillende soorten testen om uw website de favoriete plek voor het publiek te maken

9 min


156

Met alle verschillende soorten testen voor websites die we nu beschikbaar hebben, is er gewoon geen excuus voor websites die niet goed presteren.

Dat klinkt misschien hard, maar het is een beetje waar.

Of u nu een consultant, een klein bedrijf of een bureau bent dat is belast met het maken van websites voor klanten, u moet de meeste of alle testmethoden gebruiken voor maximale siteresultaten.

Want het komt er op neer dat als u op meer verkeer, conversies , verkopen of rendement van uw investering hoopt , het deelnemen aan verschillende soorten websitetests van het grootste belang is.

Waarom u tests op uw website moet uitvoeren

Simpel gezegd: succesvolle websites worden nooit in een vacuüm gecreëerd.

Zelfs met grondig en degelijk onderzoek, weet je nooit hoe je website zal presteren totdat je een publiek gaat aantrekken.

Alleen wanneer mensen landen – of niet – en beginnen te converteren of stuiteren – kunnen kritieke gegevens worden verzameld.

Die gegevens kunnen u vervolgens helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen over uw website, zoals:

  • Of u uw hoofdmenu wilt behouden of vereenvoudigen
  • Bepalen of uw inhoud voldoende kwaliteit heeft en of deze moet worden gewijzigd of mogelijk langer moet worden gemaakt
  • De beeldkwaliteit beoordelen om u te helpen bij het identificeren van afbeeldingen die moeten worden toegevoegd, schoongemaakt of verplaatst

Websitetesten is gewoon een andere manier om het proces voor het oplossen van siteproblemen te beschrijven. Het gaat erom te achterhalen of uw website gebruiksvriendelijk, gebruiksvriendelijk, aantrekkelijk en nuttig genoeg is om bezoekers te verleiden terug te keren.

Als u technisch wilt worden, gaat het om het verbeteren van de gebruikerservaring (UX), basisfunctionaliteit, toegankelijkheid en reactiesnelheid op de verschillende internetklare apparaten die vandaag in gebruik zijn.

Met testen kunt u precies de juiste websitekleuren en navigatiestromen selecteren, grammaticale en spellingsproblemen oplossen, de haalbaarheid van koppelingen, contactformulieren en nog veel meer beoordelen.

Hoewel het testen van websites misschien intensief klinkt, is de praktijk de moeite waard.

Volgens een UX Measure-studie kan slechts 10% puntverbetering in de score voor klantervaringen van een organisatie resulteren in meer dan $ 1 miljard. Je moet ook bedenken dat een techniek die Remote UX-testen wordt genoemd, ClickMechanic heeft geholpen hun webconversies met maar liefst 50% te verhogen!

Verschillende soorten testen en waarom ze worden gebruikt

Er zijn veel verschillende soorten websitetests, te veel om hier te bespreken. Er zijn technische tests die de integriteit van uw server en database en veiligheidstests beoordelen om fraude te elimineren.

We richten ons echter nu op het onderwerp gebruikerservaring, bruikbaarheid en klantvriendelijkheid. Met dit soort tests kunt u een aangename online locatie ontwikkelen die uw klanten graag bezoeken.

Snelheidstesten

Een vertraging van slechts één of twee seconden in de laadtijd van uw paginakan de conversieratio’s van uw site drastisch aantasten.

Met behulp van een tool zoals GTMetrix , die Google’s PageSpeed-tool combineert met open source-project YSlow, kunt u bepalen hoe snel uw site wordt geladen voor bezoekers. Als uw site langzaam laadt, helpt het hulpprogramma u het probleem te diagnosticeren en op te lossen voor maximale snelheid en prestaties.  

types-van-testen-gtmetrix

Bron

Dead Link Checking

Sites met dode links worden niet alleen als onprofessioneel beschouwd, maar het is ronduit onbeschoft om een ​​link te bieden die niet werkt. Bezoekers van de site tolereren geen verbroken koppelingen van welke aard dan ook, intern of extern.

Het gebruik van de toepasselijke naam Dead Link Checker helpt u bij het uitroeien van elke 403 en 404-fout die uw site teisteren en vervolgens bezoekers uit te zetten. U kunt vervolgens die links herstellen om uw site zo gebruiksvriendelijk mogelijk te houden.

types-of-testing-dead-Link-checker

Bron

Mobiel testen

Met de mobielvriendelijke test van Google kunt u bepalen of uw website inderdaad geschikt is voor alle apparaten: desktop, mobiel en alle andere apparaten ertussen.

Net als het snelheidscontroleprogramma, zal de mobielvriendelijke test u vertellen waarom uw site niet reageert op mobiele apparaten, en u tips geven voor het oplossen van dit dringende probleem.

types-of-testing-mobile-friendly test

Bron

heatmaps

Crazy Egg was de eerste die deze geweldige webtest-tool ontwikkelde. Een heatmap is een visueel rapport dat u helpt om te bepalen hoe uw bezoekers zich bezighouden met uw site en alle afzonderlijke pagina’s – in realtime.

Met de testmethode kunt u het gedrag van gebruikers volgen wanneer mensen landen en navigeren op uw website door te focussen op waar die gebruikers zweven, klikken, formulieren gebruiken en meer.

Als u deze gegevens kent, kunt u de beste gebieden identificeren om call-to-action , afbeeldingen, belangrijke site-inhoud en andere elementen te plaatsen voor maximale betrokkenheid en conversies.

types-van-testen-warmtekaarten

Bron

A / B-testen

A / B-testen wordt beschouwd als een van de beste methoden om de conversieratio’s op uw website te verbeteren.

Met deze methode selecteert u een steekproef voor een basislijncontrole, zoals een bestemmingspagina, en maakt u een vergelijkbare bestemmingspagina met enkele variaties, zoals gewijzigde afbeeldingen en opsommingen in plaats van een tekstvak. U test deze monsters dan tegen dezelfde doelgroep, bijvoorbeeld op verschillende tijdstippen van de dag.

De controle en variatie worden vervolgens gemeten om te bepalen welke ervaringen de meeste betrokkenheid en de hoogste conversieratio hebben.

Splitsen testen

Gesplitste tests zijn nuttig om te achterhalen of de ene richting van het ontwerp van de website superieur is aan de andere.

Net als bij A / B-testen, is bij gesplitst testen twee versies van dezelfde bestemmingspagina, maar alleen de kop op het voorbeeld van de wijziging.

Andere manieren om een ​​test te splitsen, is door de afbeelding op uw variant aan te passen, bloktekst- of opsommingstekens aan te bieden en een formulier toe te voegen in plaats van een call-to-action-knop.

De besturing en variatie worden vervolgens getest om te bepalen welke elementen beter presteren met uw publiek.

Multivariate testen

Dit type websitetests wordt gebruikt voor het testen van meerdere varianten van meerdere variabelen op een enkele webpagina.

Een multivariate test neemt het concept van A / B-testen en vergroot het. De techniek omvat het uitvoeren van verschillende A / B-tests op dezelfde pagina.

Er kunnen bijvoorbeeld A / B-tests worden uitgevoerd op dergelijke variabelen zoals knopkleuren, het aantal formuliervelden, koptekst, kleurenschema’s en meer. Dit type testen vereist een aanzienlijke hoeveelheid verkeer om de meest waardevolle gegevens te verzamelen. Hoe meer variabelen u test, hoe meer verkeer u altijd nodig zult hebben.

Welk type testen is het beste voor uw behoeften?

In het ideale geval gebruikt u al deze tests om gaten te identificeren waar u waardevolle leads en verkopen lekt.

Hoe meer tests u doet, hoe meer plaatsen u zult identificeren waar verbeteringen kunnen worden aangebracht. In de loop van de tijd zul je een superieure en op prestaties gebaseerde website in handen hebben die geweldige resultaten blijft behalen.

De elementen die u moet testen voor maximale resultaten

A / B Test uw lay-out

De lay-out van uw website is van cruciaal belang voor het maken van een goede eerste indruk bij elke bezoeker die landt. Het testen van elk element van uw algemene sitelay-out kost tijd, omdat u bezoekers moet laten landen, interacteren en gegevens moet invullen.

Die gegevens kunnen u dan vertellen of uw menu bruikbaar of te moeilijk te manoeuvreren is; als er meer afbeeldingen nodig zijn of als sommige moeten worden verwijderd; als uw kop click-worthy of saai is; en als uw call-to-action zich op hun rechtmatige locaties bevindt.

Met de juiste A / B-tests kunt u vervolgens bepalen hoe elke variant uw doelgroep beïnvloedt. Uiteindelijk zul je de lay-out vinden die het meest geschikt is voor het publiek, wat leidt tot minder bounces, langere tijden op de site en hogere conversies.

CTA-tests

Heatmaps kunnen nuttig zijn voor het testen van uw call-to-action. Zodra de heatmap-overlay zichtbaar is op uw site, kunt u bepalen waar gebruikers op uw site klikken. Grote hoeveelheden klikken op een bepaald gebied zijn uitstekende gebieden voor plaatsing van CTA’s.

types-of-testing-CTA-testing

Bron

Heatmaps kunnen u ook vertellen hoe ver de gebruikers op de pagina scrollen. Als u merkt dat bezoekers bijna nooit naar beneden scrollen op een bepaalde pagina, kan het plaatsen van uw CTA hoger op de pagina de slimste zet zijn.

Interface en bruikbaarheid testen

Dit type websitetests houdt in dat u ervoor zorgt dat uw website inderdaad gebruikersgericht is.

Gebruikerstests graven meestal in gebruikerspsychologie en komen tegemoet aan de behoeften van bezoekers en de doelen die ze hopen te bereiken. Dan is er de basis voor ergonomie.

Sommigen vinden het leuk om te zeggen dat zelfs een dronken persoon in staat zou moeten zijn om uw website te gebruiken . Uw navigatie moet intuïtief zijn en uw ontwerp nuttig, zodat bezoekers altijd weten waar ze moeten kijken, zweven en klikken.

Heatmaps, A / B-testen en split testen kunnen allemaal helpen bij het bepalen van de beste lay-out, kleuren en andere elementen die het meest aangenaam zijn voor gebruikers.

Ontken niet het gebruik van enquêtes van uw publiek om te vragen naar plaatsing van afbeeldingen, kleuren en algehele bruikbaarheid van de website. Deze gegevens kunnen ontzettend nuttig zijn om u te helpen ideeën te genereren die vervolgens kunnen worden getest en verbeterd voor aantrekkingskracht van het grote publiek.

Testen van bestemmingspagina’s

Is uw bestemmingspagina relevant voor de link die bezoekers kunnen gebruiken om door te klikken?

Spreekt de kop van de gebruikersbehoeften? Het belangrijkste is dat als uw bestemmingspagina niet wordt omgezet, er mogelijk iets mis is.

Met A / B-tests van uw bestemmingspagina kunt u bepalen of elk element op de juiste plaats staat en is geoptimaliseerd voor maximaal effect.

Crazy Egg maakt naadloze tests mogelijk, zodat u snel en zonder enige codeerkennis afbeeldingen, koppen en zelfs op tekst gebaseerde inhoud kunt wisselen om te zien welke de betere uitvoerders zijn.

3 testtechnieken die uw prestaties verbeteren

  1. Patch-up verlaat pagina’s

Gebruik Google Analytics om uw Exit-pagina’s te bekijken door naar Gedrag> Site-inhoud> Pagina’s af te sluiten.

types-van-test-analyse

Daar ziet u alle pagina’s van uw website waar gebruikers de neiging hebben om af te vallen.

U kunt vervolgens A / B-tests gebruiken om te bepalen of de pagina te kort of te lang is, of het formulier te veel informatiepunten bevat of dat uw kop een beetje heftiger moet zijn.

Deze tests kunnen hopelijk die exitpagina’s verzegelen om uw site nog effectiever te maken.

     2. Verbeter Low-CR Performers

Een van de meest waardevolle aspecten van Google Analytics is de mogelijkheid om conversiedoelen in te stellen. Als u eenmaal bent ingesteld, kunt u eenvoudig bepalen welke pagina’s niet aan uw doelstelling voldoen voor meer omzet en inkomsten.

Splitsen testen of Heat Maps kunnen bepalen waar problemen kunnen liggen op die laag-converterende pagina’s. Een heatmap-test kan bepalen waar gebruikers zich op de pagina begeven. U kunt vervolgens verschillende elementen splitsen om ervoor te zorgen dat de plaatsen die de meeste klikken en zweeftroepen bevatten, CTA’s bevatten die sterke en consistente actie verleiden.

     3. Gebruik Opnames om de beste resultaten te filteren

Met behulp van een tool als Crazy Egg, die een “Opnames” -functie biedt, kun je bepalen hoe gebruikers omgaan met je website en hun reacties in realtime volgen.

U kunt de verschillende manieren identificeren waarop bezoekers uw menu gebruiken en naar volgende pagina’s gaan, maar u kunt ook eenvoudig gebieden lokaliseren waar bezoekers vastlopen. U kunt deze sessies vervolgens opnemen en het systeem filtert ze gemakkelijk op nuttige identificatie van bugs en andere UX-problemen.

Hoe de Crazy Egg’s testtool te gebruiken

Als u de Crazy Egg-testtool wilt gaan gebruiken, voegt u uw URL in wanneer daarom op de startpagina wordt gevraagd.

types-of-testing-crazy-ei-homepage

Bron

Nadat u uw account heeft aangemaakt om u te abonneren op uw gratis proefperiode van 30 dagen , vertelt u Crazy Egg een klein beetje over de doelen van uw website.

U kunt vervolgens bepalen of u uw site wilt bekijken alsof u een desktop-, tablet- of mobiele gebruiker bent. Of u kunt alle drie selecteren voor universele apparaatrapportage.

types-of-testing-crazy-ei-apparaten

Bron

Nadat u uw selecties hebt gemaakt, identificeert u de volgfrequentie van uw site. U kunt bijvoorbeeld beginnen met het direct volgen van bezoekers of u kunt een aangepast testregiment plannen.

Houd er rekening mee dat zodra de “Snapshot” van uw website is gemaakt en het bijhouden is begonnen, u het schema dat u hebt ingesteld niet kunt wijzigen.

types-of-testing-crazy-ei-bijhouden

Bron

U krijgt dan meer trackingopties te zien, zoals pop-upblokkering, aangepaste URL-tracking en vertragingstimers. Deze zijn nuttig voor verschillende typen bedrijven en bezoekers. Kies op basis van uw doelen en doelgroepvoorkeuren.  

types-of-testing-crazy-ei tracking-opties

Bron

Voeg nu gewoon de code toe die u van Crazy Egg krijgt en uw webtracking begint.

Bekijk onze demo

Hoe Crazy Egg kan helpen met User-Interactive Reporting

Er zijn verschillende soorten heatmap-rapporten die worden aangeboden door Crazy Egg . Er zijn heatmaps, schuifkaarten, overlay, confetti en lijst.

Hier zijn een paar manieren waarop deze rapporten u kunnen helpen uw site nog verbazingwekkender en conversie-waardiger te maken dan het nu is.

Verbeter de inhoud van uw site

De heat-map en scrolleermaprapportagetools van Crazy Egg kunnen u vertellen waar u uw publiek misschien verliest.

Dit kan u helpen bepalen waar de inhoud van uw site mogelijk zwak wordt. Die informatie kan u helpen de informatie van uw website te verbeteren om het informatief en nuttig te maken.

Kwalificeer afbeeldingen & call-to-action

Professionele afbeeldingen helpen uw website op te vallen en calls-to-action zijn nodig voor conversies, maar de plaatsing van deze elementen is net zo belangrijk als hun duidelijkheid en relevantie.

Met behulp van schuifkaarten en overlay-kaarten, waarvan de laatste aangeeft hoeveel mensen op verschillende elementen van uw site klikken, kunt u de beste locaties voor afbeeldingen en CTA’s bepalen.

Referral Sources & Other Criteria

U kunt zoveel meer te weten komen over uw site met behulp van het confetti-rapport, dat het overlay-rapport opsplitst om klikken te filteren op basis van hun verwijzingsbronnen en andere kritieke gegevens.

De meeste interactieve functies

Met het lijstrapport kunt u bepalen welke elementen van uw site het meest aantrekkelijk en click waardig zijn.

U kunt dan A / B deze gegevens in realtime en met een paar klikken van de muis testen.

Hoe vaak moet je de verschillende soorten testen uitvoeren?

Idealiter zou u de verschillende testrapporten moeten uitvoeren gedurende 60 dagen of tot ten minste 25.000 mensen uw site hebben bezocht, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet.

Conclusie

Het gebruik van een groot aantal testtypen van uw website helpt u doelen te bereiken, de bruikbaarheid te verbeteren en alle risico’s te beheersen.

Dit kan u helpen uw site te ontwikkelen en te laten uitgroeien tot de beste versie voor maximaal succes.

Als u de meeste hoeveelheid verkeer wilt behouden, de meeste klanten wilt omzetten en topomzetniveaus wilt genereren, zijn A / B, splitsen, multivariate en andere soorten websitetests van het grootste belang.

Het goede nieuws is dat je nu een aantal gemakkelijk te gebruiken hulpmiddelen hebt om naar toe te gaan. Deze omvatten heatmaps, mobiele tests, snelheidstests en andere.

Gebruik ze goed en u zult snel de allerbeste versie van uw website ontwikkelen voor hogere conversieratio’s en het meeste rendement op uw investering.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format