Bespaar je Facebook-advertentiebudget met deze 7 gedragsgerichte trucs - DeLaatbusiness

Bespaar je Facebook-advertentiebudget met deze 7 gedragsgerichte trucs

10 min


127
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Gemiddelde advertenties zijn niet ideaal. Niemand is blij met slordige creativiteit.

Maar op Facebook zijn ze geen dealmoordenaar.

In plaats daarvan is uw targeting.

Het is het begin en het einde. De grootste bepalende factor die van invloed is op de resultaten.

Wat dan ook omvat wat u gaat betalen.

Hier volgen 7 trucs voor gedragsgerichte targeting om te gebruiken met uw Facebook-advertentiecampagnes .

Maar eerst een snelle inleiding over de soorten gedrag die we gaan bereiken.

Een primering voor gedragstargeting: expliciete vs. impliciete intentie

Gedragstargeting is precies zoals het klinkt.

Campagnes, e-mails of advertenties worden geactiveerd op basis van de actie van een klant.

Dat zou op uw site kunnen staan, of er vanaf. Op Facebook of er vanaf.

De truc is de trechter . Het is weten waar iemand is en wat ze proberen te doen, zodat u zich op de juiste manier kunt organiseren, activeren en richten.

Zoals marketingautomatisering.

Iemand downloadt een eBook. Dan begin je langzaam met het e-mailen van informatie over je diensten.

Als zij die informatie downloaden, gebruikt u kwalificerende vragen (zoals jaarlijkse omzet, het aantal gebruikers, enz.) Om diegenen uit te filteren die mogelijk klaar zijn voor een verkoopgesprek.

Bij elke stap onderneemt iemand een harde actie. Ze vullen hun e-mailadres in en raken Enter . Ze vullen een offerteaanvraagformulier in. Of ze voeren hun creditcardgegevens in en kopen ze nu.

Met andere woorden, ze vertellen je expliciet wat ze willen. Wanneer ze het willen. Wat je leven ongelooflijk eenvoudig maakt.

Het probleem is tweeledig.

Het eerste probleem is dat het aantal mensen dat je expliciet iets vertelt altijd klein zal zijn. Het is net als de 1% -regel . Uw eBoek is misschien geweldig, maar de siteconversies zijn laag. Dat betekent dat u het risico loopt dat u niet genoeg volume krijgt in het midden of de onderkant van uw trechter.

De oplossing voor dit probleem is om impliciete informatie te gebruiken . Of alle ‘zachte’ dingen die mensen doen die niet als doel worden weergegeven in uw analyses.

Bijvoorbeeld leadscoring. U kunt punten toewijzen om conversies te vormen (omdat dat expliciet en duidelijk is). Maar u kunt ook punten toewijzen op basis van bekeken pagina’s of blogposts of het aantal keren dat iemand uw site in de afgelopen dertig dagen heeft bezocht (wat minder voor de hand ligt).

Iemand vertelt je dat ze geïnteresseerd zijn in een bepaald ding. Dat ze op een bepaald moment zijn en waarschijnlijk klaar zijn voor een specifieke boodschap of campagne.

Maar je moet gewoon weten waar je moet kijken.

Het tweede potentiële probleem is de technologie. Je weet wel, de uber-nerdy ‘marketing stack’ spullen die mensen graag obsederen. Het is niet altijd mogelijk om een ​​eenvoudige, betaalbare tool te gebruiken om dit complexe, complexe spul te doen.

Gelukkig is er een uitzondering.

Het enorme ecosysteem van Facebook lost het eerste pijnpunt op. Terwijl een handige kleine sexy tool de tweede oplost.

Bovendien krijgt u de toegevoegde bonus van lagere kosten + meer conversies wanneer u ook meer targeting op gedragsdoelen gebruikt.

Hier zijn 7 voorbeelden om mee te beginnen.

Gedrag # 1. Facebook-pagina Betrokkenheid

De eerste stap is altijd hetzelfde.

Je hebt aandacht nodig. Meer ervan. Er is nooit genoeg.

De reden – voorbij narcisme – is wiskunde. Als de verkopen onder de maat toenemen, hebt u genoeg mensen nodig die door uw trechter stromen. En op basis van lage online conversies, hebben steeds meer mensen de top nodig.

Renten richten is meestal de eerste stap. Maar het is op zijn best een onnauwkeurige wetenschap. Je raadt het. En je gooit een hoop spullen omhoog om te zien wat er in steekt.

In plaats daarvan, hoe beter je bent voor aangepaste doelgroepen.

gebruikt om een beroep moeten doen op de website bekeken voor een van uw eerste aangepaste publiek. Het probleem is opnieuw wiskunde. (Geen wonder dat iedereen het op school haatte.)

Neem B2B. Klanten zijn duizenden (of honderdduizenden) waard. Dat betekent dat je er niet veel nodig hebt. Dat betekent dat niet iedereen een goede pasvorm heeft. Wat betekent dat uw websiteverkeer notoir laag is.

Te weinig verkeer = te klein publiek om aangepaste doelgroepen te laten werken .

De introductie van pagina-engagement door Facebook verandert dat echter wel.

Een postweergave of betrokkenheid op Facebook krijgen is 1.000x * eenvoudiger.

* Dat is een verzonnen stat. Maar je begrijpt het wel. Mensen delen dingen met hun vrienden. Anderen komen dan serendipitief hun mening tegen. En nu kun je een perfect afgestemd publiek bereiken voor diegenen die mogelijk geïnteresseerd zijn in meer informatie over wie je bent en wat je doet,

Dat betekent inhoud.

Interessante dingen. Creatieve dingen. Dingen die aandacht krijgen.

Gedrag # 2. Videoweergaven

Weet je nog dat hele EdgeRank-ding?

Het vroege algoritme van Facebook dat vastlegde wat er doorkomt bij mensen. Het was een beetje als PageRank voor RankBrain. (WTF is met deze geeky namen?)

Berichttypen werden anders gewogen. Video heerste overheersend en gaf de voorkeur aan beelden die de voorkeur hadden boven gewone tekst.

Welnu, kijk hier eens naar.

Hier is hoe ‘succesvolle’ Facebook-berichten met een link de afgelopen ~ twee jaar zijn geweest.

afbeeldingsbron )

Niet zo veel. Nu contrasteer dat met video.

afbeeldingsbron )

TL; DR? Plaats meer video’s son!

Andrea Vahl en Jon Loomer zijn het erover eens en noemen dit een van de beste manieren om een ​​remarketing (aangepast) publiek helemaal opnieuw te creëren.

afbeeldingsbron )

Voor aangepaste doelgroepen zijn minstens 1.000 piepgeluiden de moeite waard. En dat is alleen maar goed voor $ 10-20 met videoweergaven volgens beide experts.

Dus we hebben het over breuken van een cent per weergave. Sterker nog, u kunt de kwaliteit van het publiek bepalen door de exacte lengte van de videoweergave te bepalen. (Langer voor beter, korter voor meer.)

Aaaaaannnndddd je kunt hacks combineren door lookalike doelgroepen te maken op basis van die super-duper goedkope videoweergaven die je aan het maken bent.

Denk na over de mogelijkheden. Het creëren van een enorme, zeer gerichte top van de trechterlijst kost u minder dan het budget voor kantoorkoffie.

Gedrag # 3. Specifieke bezoeken aan website-pagina’s

Het is nuttig om alleen de aangepaste doelgroep voor de trechter aan te maken op basis van websitebezoeken.

Naar een punt. Het laat zien dat mensen enigszins geïnteresseerd zijn. Zij (hopelijk) zullen zich herinneren wie je bent.

Maar je kunt ook dieper gaan.

Het gebruik van specifieke websitepagina-bezoeken kan u vertellen (min of meer) waar iemand specifiek in is geïnteresseerd.

Het eerste voorbeeld bevat welke blogberichten ze misschien lezen. Als ze naar inhoud over SEO, advertenties en / of contentmarketing kijken, kunnen we aannemen dat ze geïnteresseerd zijn in GROEI.

Ze willen meer websiteverkeer. Dus nu weet ik precies welke advertenties ze moeten weergeven. Het exacte e-book dat hen aanspreekt met berichten die zijn gericht op meer websiteverkeer, enzovoort.

Je kunt ook chique meerkanaals dingen doen als je het niet erg vindt om je handen vuil te maken. Koppel links in een e-mail terug naar eerder genoemde blogonderwerpen en kijk waar ze op klikken. Voeg vervolgens die mensen toe aan een nieuwe lijst en een nieuwe aangepaste doelgroep.

Uitsluitingen zijn hier ook krachtig.

Als iemand uw prijspagina bezoekt, weet u dat deze geïnteresseerd is. Ze evalueren. Ze controleren wat je te bieden hebt.

MAAR. Als ze niet de volgende stap nemen (zoals het bezoeken van uw aanmeldingspagina of pagina Nu lid worden), betekent dit dat ze om de een of andere reden achterblijven.

Misschien kijken ze gewoon. Misschien zijn ze niet klaar om volledig te committeren. Misschien werkt de prijs op dit moment niet voor hen.

Hoe dan ook, je weet dat ze op het hek staan. Dus in plaats van ze een blogbericht te sturen (wat lijkt op een stap achteruit in de trechter), kun je advertentieberichten bijwerken om je te richten op wat jouw product doet schijnen.

U kunt ze casestudy’s voor klanten sturen. ROI-calculators. Of gewoon een simpele korting.

Gedrag # 4. Frequente websitebezoekers

Eenmalige bezoeken zijn prima.

Mensen controleerden de site. Maar deed niet echt veel anders. U kunt dus proberen ze terug te krijgen met inhoud of ze op specifieke pagina’s te krijgen.

Moz vond dat eenmalige bezoekers die zich hadden geconverteerd, meestal sneller gekarnd werden. Terwijl degenen die 8+ keer bezochten de hoogste LTV hadden. Dat is geen toeval.

Frequente websitebezoekers vertonen extreme (impliciete) interesse.

Marketingautomatiseringstools zullen deze informatie snel onthullen. Dit zijn bijvoorbeeld de acties die een persoon de afgelopen maanden heeft ondernomen.

Ze hebben de site vele malen bezocht. Alleen al in juni alleen al in 11!

Een paar manieren om mensen als deze te targeten is met aanbiedingen in het midden van de trechter om ze in leads om te zetten.

De eenvoudigste optie is de functie ‘ Meest gebruikte tijd voor uw website ‘. In afwachting van beschikbaarheid en uitrol (zodat u het mogelijk niet ziet).

Maak anders een nieuwe lijst in uw marketingautomatiseringstool op basis van de criteria die we zojuist hebben ingesteld (mensen die al 8 keer naar uw website zijn geweest).

Dit zou een ‘slimme’, niet statische lijst moeten zijn. Dus het wordt voortdurend bijgewerkt naarmate meer mensen aan die criteria voldoen.

Vervolgens kunt u de ontzagwekkende functie voor gegevenssynchronisatie gebruiken om een ​​aangepaste doelgroep te maken in deze lijst met contactpersonen in uw CRM.

Ga nu vissen. Stuur deze mensen boeiender, interessantere, geëscaleerde aanbiedingen om ze te laten bijten.

Gedrag # 5. Lead-advertentie wordt geopend

De lead-advertenties van Facebook genereren expliciete interesse. Ze vragen iemand om informatie te geven in ruil voor iets .

Ze lijken op een formulierinzending, maar zonder het extra gedoe. Daarom blinken ze uit op mobiel .

Facebook zal op dit moment native integreren met MailChimp. Dit betekent dat u deze nieuwe leadinformatie daar automatisch naartoe kunt sturen. Maar niet veel anderen.

De functie voor gegevenssynchronisatie zal het werk voor u doen en nieuwe succesvolle leads van leadadvertenties naar uw favoriete CRM naar keuze verzenden. (Omdat die tijd heeft om CSV-bestanden handmatig te moeten exporteren en importeren.)

MAAR.

Wat gebeurt er als iemand uw leadadvertentie niet converteert? Wat gebeurt er als ze het bekeken, ze openden het, maar trokken toen terug?

Dit is vergelijkbaar met het eerdere Prijsvoorbeeld. Ze drukten een zekere intentie uit. Er was een beetje interesse. Maar ze moeten verder worden verzorgd voordat ze er klaar voor zijn.

Gelukkig kunt u nu diegenen targeten die de lead-advertenties openen (maar niet converteren).

Dan kunt u follow-up met secundaire aanbiedingen.

Dus ze zijn nog niet klaar voor een gratis proefperiode? Niet klaar voor een verkoopgesprek? Geen probleem. Je weet nog steeds veel over hen. Je weet wat hun pijnpunten zijn en wat ze proberen te bereiken.

U hoeft alleen maar een nieuwe, minder intensieve aanbieding uit te proberen. Een die om minder inzet vraagt ​​(dus minder bedreigend).

Maar dat kan hen nog steeds dichter bij het oplossen van hun probleem brengen. En om aan het eind van de dag de leiding te nemen.

Als een webinar.

Gedrag # 6. Webinar-registraties

Webinars zijn tijdrovend.

Zowel voor jou als voor de mensen die erop zitten.

Maar de 60% + marketeers gebruiken ze omdat je op grote schaal kunt koesteren. En 34% van de besluitvormers gebruikt ze om gedetailleerde informatie te krijgen, zodat ze beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen.

Webinars zijn klassiek midden in de trechteraanbiedingen. Wat betekent dat deze mensen geïnteresseerd zijn. Ze staan ​​dicht bij de finishlijn.

Je hoeft ze alleen maar over de bult te krijgen.

Maak eerst een doelgroep voor degenen die zowel de bestemmingspagina van het webinar als de bevestigingspagina voor bedankt hebben bezocht. Of de trechter in de trechter. (Om randoms uit te sluiten die de ene zagen, maar niet de andere)

Als u zin ​​heeft, kunt u een lijst maken in uw marketingautomatiseringstool voor nieuwe webinarregistraties. En gebruik de gegevenssynchronisatiefunctie opnieuw om de aangepaste doelgroep binnen Facebook te maken.

Het doel is nu om hun impliciete commerciële intentie om te zetten in actie. Specifiek, een soort aankoop.

Natuurlijk geen grote. Ze zijn nog niet klaar om honderden uit te spatten.

Dus test een tripwire. Een te goed om te worden waar aanbod dat ze niet kunnen laten liggen.

Dat zou een speciale korting of een ‘ productsplinter ‘ of een extra lange gratis proef kunnen betekenen . Iets – alles! – dat zorgt ervoor dat ze die eerste dollar uitgeven.

Gedrag # 7. Eerdere productweergaven

Dynamische productadvertenties zijn geweldig.

Hiermee kunt u advertenties maken die perfect overeenkomen met wat iemand op uw site deed. Met name de producten die ze gewoon aan het bekijken waren (of zelfs aan hun winkelwagentje toevoegden).

Ze zijn best cool, oké …

… als je de verdomde dingen goed kunt regelen.

Ten eerste was er het pixelprobleem. Zorg ervoor dat het goed wordt ingesteld met uw productcatalogus om een ​​feed te maken die wordt gebruikt om de juiste advertentie aan te sturen op basis van het product dat iemand net heeft bekeken.

Gelukkig is dit geen probleem met Pixel Caffeine .

En met de groeiende lijst met native integraties van Facebook, waaronder de beste in de branche, zoals Magento, Shopify, BigCommerce en nu zelfs WooCommerce.

Gelukkig hebben ze zelfs stapsgewijze walkthroughs voor elk populair platform gemaakt. (Ook compleet met video’s.) Dus het maken van een productcatalogus + datafeed is iets minder een nachtmerrie.

Oké, cool. Eén probleem naar beneden.

Helaas nog een paar te gaan.

Dynamische productadvertenties personaliseren een advertentiesjabloon. Details worden ingetrokken op basis van de eerdere acties van een gebruiker.

Dat betekent een paar dingen. Om te beginnen moet je een uitgebreide lijst met producten uploaden . Veel van hen. Dat betekent dat je een uitgebreide lijst met hoogwaardige productshots nodig hebt. Veel van hen.

Dat komt omdat productafbeeldingen oppermachtig zijn. 67% van de consumenten beoordeelt ze als belangrijker dan productinformatie, beschrijvingen, eerdere klantbeoordelingen, enz.

U moet dus uw productactiva vermenigvuldigen om te testen welk werk het beste is voor elk afzonderlijk product. (BigCommerce tot het reilen en zeilen met een geweldige gids over het maken van eCommerce productfotografie op de goedkope manier in je eigen kleine DIY-studio.)

afbeeldingsbron )

Je kunt dit soort dingen een beetje korter maken door Carrousels te gebruiken om meerdere producten binnen een advertentieset weer te geven (dus je target categorie of interesse in plaats van een individueel product).

En vervolgens productsucces ombouwen op basis van interacties om te bepalen welke tijd moet worden getest of geïnvesteerd achter optimalisatie.

Conclusie

“Gedragstargeting” is een trend. Jargon, natuurlijk.

Maar het is ook een legitieme manier om de resultaten te vergroten. En op Facebook betekent dat ook lagere kosten.

Soms is het gemakkelijk. Mensen vertellen je expliciet wat ze willen, wanneer ze het willen, door een ‘moeilijk’ doel op je site te voltooien.

Maar vaker wel dan niet, zul je een beetje dieper moeten graven. Je zult moeten kijken naar de impliciete acties die plaatsvinden. En vooraf bepalen hoe u vervolgens moet reageren.

Dat is niet altijd praktisch. Er zijn beperkingen afhankelijk van waar of hoe u het probeert te doen.

Maar gelukkig kunt u het met Facebook-advertenties met succes doen vanwege hun alomtegenwoordige bereik.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format