Biedingensexperiment op Facebook-advertenties: automatisch of handmatig? The Surprising Winner

6 min


151

Als het gaat om bieden op  Facebook-advertenties , hebben marketeers twee opties: automatisch bieden gebruiken of handmatig een aangepast bod instellen.

Dit zorgt ervoor dat marketeers zich afvragen of ze een handmatig bod moeten doen of Facebook laten bepalen wat de optimale kosten per actie is.

Tot op heden is er geen case study geweest om te bepalen of u goedkopere resultaten zult krijgen bij het gebruik van automatische biedingen of handmatige biedingen. En hier in AdEpsresso houden we er niet van om de vragen over Facebook-advertenties onbeantwoord te blijven.

Daarom hebben we een experiment met Facebook-advertenties opgezet om te zien welke betere resultaten oplevert: automatisch bieden of handmatig bieden.

Hypothese en opstelling van experimenten

Facebook  heeft gezegd  dat, zelfs als je een hoge handmatige bieding plaatst, je slechts zoveel in rekening wordt gebracht als nodig is om de biedingveiling te winnen.

In theorie, zelfs als u $ 15 per klik op de advertentie biedt, als u $ 2 moet uitgeven om de advertentieveiling te winnen, rekent Facebook u slechts $ 2 aan.

We waren hier echter een beetje sceptisch over.

We stelden de hypothese dat het gebruik van een automatisch bod lagere kosten per resultaat zou opleveren in vergelijking met een hoog handmatig bod.

Hadden we gelijk of veel te sceptisch? Lees verder om erachter te komen!

Campagne instellen

Na een voorgevoel hebben we in 2016 twee Facebook-advertentiecampagnes opgezet om een ​​downloadbaar rapport over  Facebook Ads Cost Benchmarks te promoten .

We hebben twee 3 weken durende Facebook-advertentiecampagnes gemaakt met behulp van AdEspresso om te zien welke biedmethode resulteert in de hoogste advertentie-ROI.

Om ervoor te zorgen dat onze experimentresultaten niet scheef trekken, hebben we alleen de biedmethode getest en het andere campagne-element (advertentiekopie, afbeeldingen, doelgroepen) ongewijzigd gehouden.

Dit is hoe onze Facebook-advertentie eruitzag:

adespresso biedingstest

Voor het opzetten van de campagnes hebben we de beste tool voor Facebook-advertenties ter wereld gebruikt: AdEspresso. Het maakte het volgen en rapporteren van campagnes ongelooflijk eenvoudig.

De advertentiecampagne met het automatische bod bleef gedurende de hele campagne ongewijzigd. We hebben echter enkele wekelijkse bewerkingen doorgevoerd in de biedingen van de tweede campagne die tot enkele fascinerende ontdekkingen hebben geleid.

Begroting

Beide campagnes hadden een dagbudget van $ 40 en liepen drie weken, het totale experimentbudget was ongeveer $ 2.000.

begroting

bod

Biedmethoden waren HET belangrijkste onderdeel van dit experiment met Facebook-advertenties.

We optimaliseerden onze advertentieweergave voor offline conversies (eBook-download) en stelden het bieden van één campagne handmatig in terwijl de biedingen van de andere campagne werden geautomatiseerd.

Hier ziet u hoe de geautomatiseerde biedingsinstellingen eruit zagen als:

automatische biedingen

Voor de tweede campagne hebben we het aangepaste bod ingesteld dat we wekelijks hebben gewijzigd:

  • Week 1:  het laagste aangepaste bod dat is ingesteld op wat we idealiter wilden betalen voor een eBook-download: $ 1,50
  • Week 2:  het aangepaste bod 10x hoger dan het aangepaste bod van de vorige week: $ 15,00
  • Week 3:  het aangepaste bod is gewijzigd om overeen te komen met de CPA’s van de automatische biedingscampagne: $ 3,50

We waren het meest geïnteresseerd in hoe de wijziging in aangepaste biedingen de kosten per resultaat en advertentieweergave zou beïnvloeden. De campagne met automatische biedingen diende als een benchmark om te meten.

Plaatsing

Onze Facebook-advertenties werden op drie plaatsen weergegeven: Facebook Desktop Newsfeed, Mobile News Feed en de rechterkolom.

Publiek

Omdat onze advertentiedoelstelling was om nieuwe leads te krijgen door mensen ertoe te brengen ons eBook te downloaden, hebben we ons gericht op een breed op interesses gebaseerd publiek.

We hebben een Facebook Saved Audience van miljoenen mensen gemaakt om Facebook zijn automatische optimalisatiemagie te laten werken om de meeste conversies te genereren.

We dachten dat mensen die geïnteresseerd zijn in marketing ook geïnteresseerd zouden zijn in ons Facebook-advertentiekostenrapport.

op interesses gebaseerde targeting

Uiteraard hebben we de aangepaste doelgroepen uitgesloten van mensen die al onze leads of klanten waren.

Zoals eerder vermeld, hebben we voor beide campagnes één doelgroepvariatie gebruikt en hebben we geen andere advertentie-elementen getest, zoals doelgroepinteresses of advertentieplaatsing.

De resultaten:

We laten je niet langer wachten. Dit is wat we hebben gevonden!

Door wekelijks het aangepaste bod te wijzigen, ontdekten we dat onze Facebook-advertentiebiedingen een enorm effect hadden op de advertentieresultaten (en kosten).

We hebben de biedingen aangepast volgens dit patroon:

  • Week 1:  het laagste aangepaste bod voorgesteld door Facebook: $ 1,50
  • Week 2:  het aangepaste bod 10x hoger dan het aangepaste bod van de vorige week: $ 15,00
  • Week 3:  het aangepaste bod is gewijzigd om overeen te komen met de CPA’s van de automatische biedingscampagne: $ 3,50


Dit is de tijdlijn van onze eerste campagne met behulp van het automatische bod  waarbij Facebook kiest wat te besteden.

Als u de onregelmatigheid rond 19 juni optelt (we weten nog steeds niet precies wat er precies gebeurde, het gebeurde in beide campagnes tegelijk), bleven de kosten per klik en de kosten per conversie gedurende de hele campagne stabiel.

automatisch overzicht van biedingscampagnes
Het werd echter interessant om de aangepaste bodcampagne te analyseren, waarbij we kozen voor wat we handmatig zouden uitgeven.

Bekijk het campagneverslag van onze Facebook-campagne met aangepaste biedingen :

aangepast bod campagne-overzicht


Het wijzigen van het handmatige bod had een groot effect op zowel de kosten per klik als de kosten per conversie.

Hier is een meer diepgaand overzicht van onze bevindingen:

Bestedingen en totale conversies: 

CPC en CPA:

Zoals u kunt zien, lagen de gemiddelde kosten per conversie in week 1 en week 2 iets lager voor de advertentiecampagne met een aangepast bod, maar er is een belangrijk voorbehoud voor week 1.   Facebook besteedde slechts 4% van het toegewezen budget toen we probeerden onze biedingen te verlagen tot de prijs die we echt wilden betalen voor de aangepaste biedingscampagne!

Echter, van dezelfde verrassing, toen we Facebook vertelden dat ze tot 15 dollar per conversie konden uitgeven (10x wat we * wilden * betalen) – we kregen echt GOEDKOPERE conversies dan de automatische biedingscampagne!

In totaal leverde de advertentiecampagne met automatische biedingen 321 conversies op voor $ 1,110 ( gemat . CPA $ 3,46), terwijl de campagne met aangepaste biedingen in 179 conversies resulteerde voor $ 724 ( gemat . CPA $ 4,05).

Bij het vergelijken van de gemiddelde kosten per campagne presteerde de campagne met Facebook-advertenties met automatisch bieden 15% beter dan de handmatige biedingen, maar bij het bekijken van slechts de week van 10x aangepaste biedingen presteerde de campagne met aangepast bieden 16% sneller dan de automatische campagne.

Het gebruik van automatisch bieden garandeerde echter een stabiele advertentieweergave .

TL; DR

Als de analyse een beetje te ingewikkeld was, volgen hier alle belangrijke tips van ons biedexperiment voor Facebook-advertenties:

  • Probeer niet om “low ball” te gebruiken en gebruik een laag handmatig bod. Hoewel dit resulteert in een lagere CPC en CPA in vergelijking met automatisch bieden, krijgt u zeer weinig conversies omdat de levering vaak ernstig wordt beperkt, omdat Facebook uw advertenties alleen aan een zeer klein publiek levert (advertenties die voor de door u ingestelde prijs zouden worden geconverteerd) .
  • “Overdreven” hoge aangepaste biedingen kunnen u misschien meer succes opleveren –het garandeert dat Facebook uw advertenties aan veel mensen zal leveren – soms met een hogere CPC en CPA in vergelijking met automatische biedingen of soms (in ons experiment) met een verrassend  lagere CPA.  Op zijn minst lijkt het erop dat u  meer conversies krijgt bij het bieden van veel hoger dan wat u eigenlijk zou willen betalen – het lijkt erop dat Facebook nergens in de buurt komt van uw biedingsbedrag. Onze ‘grootste’ week bieden we 15 dollar voor een CPA, maar onze werkelijke gemiddelde CPA voor die week bedroeg slechts $ 3,80.

Tot slot kunnen we dit zeggen:

Als u niet zeker weet welke biedmethode u moet gebruiken, is het selecteren van het automatische bod de slimste keuze – de algoritmen voor automatische optimalisatie van Facebook zijn echt goed in hun werk. 😉

Als u dit zelf wilt uitproberen, probeert u een aangepaste campagne en voert u uw biedingen ’10X’ uit! We kunnen niet garanderen dat het net zo goed zal werken als het voor ons is gelukt – let op uw CPA om ervoor te zorgen dat het niet te hoog gaat!

We waren positief verrast om te zien dat het hoge handmatige bod ons niet veel geld deed verliezen. In plaats daarvan hebben  we onze advertentieweergave versneld en krijgen we meer conversies voor een lagere prijs dan wanneer we de automatische biedingen gebruiken.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format