Messenger Chatbots in 2019, 5 trends! - DeLaatbusiness

Messenger Chatbots in 2019, 5 trends!

3 min


94
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Nieuw jaar, nieuwe kansen, een nieuwe start. Op het gebied van technologie hebben we het afgelopen jaar belangrijke stappen gezet. We hadden 2018 voorspeld als het jaar van de chatbots, we hebben inderdaad meer en meer organisaties gezien die deze nieuwe applicatie het afgelopen jaar gebruikten.

Volgens de voorspelling van Gartner zullen organisaties er in 2020 in slagen om 85% van het klantcontact met technologie vast te leggen. Er is dus werk aan de winkel! Welke trends kunnen we in 2019 verwachten op het gebied van chatbots en kunstmatige intelligentie?

Hogere en ruimere acceptatie van chatbots

De toepassing van bots zal in 2019 veel breder worden. Slimme technologie zorgt ervoor dat een chatbot steeds meer kan doen en daardoor beter in staat is om de vragen en intenties van de klant te herkennen. Bovendien zal de adoptie van chatbots toenemen.

“Technologie is gemakkelijk toegankelijk voor iedereen, ook voor het MKB. Als we de cijfers van Gartner moeten geloven, zullen we de komende jaren veel meer succesvolle chatbot-applicaties in de praktijk zien “, zegt Alexander de Ruiter, CEO van OBI4wan.

Klantenservice het grootste domein voor chatbots

Klantenservice is een gebied waar chatbots een sterke impact kunnen maken. In de afgelopen jaren hebben we succesvolle applicaties gezien die aantonen dat chatbots in staat zijn om het eerste klantcontact te behandelen of zelfs complete cases af te handelen.

 Volgens Gartner zal het servicedomein de komende jaren blijven domineren. In 34% van de gevallen zullen chatbots worden gebruikt in het domein Klantbetrokkenheid.

Technologie komt in handen van organisaties

In het komende jaar zal technologie voor het ontwikkelen van bots meer door organisaties zelf worden behandeld. Binnen organisaties, afdelingen of medewerkers zijn verantwoordelijk voor de bots.

Organisaties hebben vaak meerdere bots die zij aan zij werken. De technologie om bots te ontwikkelen is niet langer alleen voor ontwikkelaars, maar ook voor de mensen die met de chatbots werken.

“Binnen een organisatie zijn er mensen die veel kennis hebben van het proces. Deze mensen trainen andere mensen vaak om serviceagenten te worden. Maar waarom zouden we deze trainers niet gebruiken om ook de chatbots te trainen? “, Zegt Chief Innovation Officer, Frank Smit.

Bovendien maken grote platforms het steeds toegankelijker om bottoepassingen zelf te ontwikkelen en implementeren. Hubspot maakt het bijvoorbeeld mogelijk om een ​​bot te implementeren die op bepaalde pagina’s van uw website een whitepaper aanbiedt. Deze bot ondersteunt ook andere afdelingen, zoals marketing en verkoop.

De rol van servicewijzigingen

Organisaties hebben te maken met veel verschillende kanalen, die belangrijk zijn in verschillende stadia van het klanttraject. Websites en beoordelingen worden geraadpleegd in de overweging voor een aankoop en sociale mediakanalen, e-mail en telefoon worden gebruikt om vragen te stellen.

Idealiter wilt u dat uw AI-chatbot een uniforme oplossing biedt voor al deze kanalen. Ervoor zorgen dat je bot een antwoord heeft op zoveel mogelijk vragen en situaties. Maar als de bot de vraag niet kan beantwoorden, kan de chatbot naadloos overschakelen naar een medewerker.

Als gevolg hiervan zal het voorkomen dat de inzet van servicemedewerkers ook zal plaatsvinden tijdens de oriëntatiefase. Dit maakt service veel proactiever en geeft het een plek binnen de organisatie die ook geld kan genereren.

Bots praten met bots

Bots biedt niet alleen meer service door direct contact met de consument, maar ook door contact met andere bots en systemen. Organisaties zijn gewend om een ​​explosie van contactkanalen te hebben, we gaan nu service verlenen via één kanaal: via een bot.

Hoe handig is het als we niet alleen via een bot een aankoop kunnen doen, maar ook de bevestiging van de aankoop via dezelfde bot kunnen ontvangen en de levertijd van de aankoop bij de bezorger kunnen raadplegen?

“In plaats van meerdere kanalen zullen we in de toekomst meerdere bots aanbieden die naadloos samenwerken,” zegt Frank Smit.

Uiteindelijk zullen we er in de toekomst voor zorgen dat een bot weet welke activiteit moet plaatsvinden, zonder hulp van een serviceagent. Denk aan het aanvragen van informatie over een niet-afgeleverde bestelling. Systemen zullen veel meer met elkaar kunnen communiceren.

Stem aanwezig

Met de komst van stemassistenten zoals Google Home en Alexa, zal het het komende jaar steeds gebruikelijker worden om stem voor service te gebruiken.

We zien bijvoorbeeld al de eerste toepassingen in de supermarktsector, waar stemassistenten vragen over levertijden en aanbiedingen beantwoorden. Of in de energiesector, waarin de stemassistent communiceert met de slimme thermostaat of vragen over zonnepanelen beantwoordt.

De opkomst van stem heeft al effect gehad op organisaties. Kent u de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Voice Search en wat betekent dit bijvoorbeeld voor uw contentstrategie?

2019 brengt genoeg trends om aan de slag te gaan. Aan welke trends werk je al? Laat het me weten!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format