CPC is een fraude: waar u op moet letten bij hoge ROI PPC-advertenties

8 min


127

 

 

 

CPC is een nutteloze statistiek. En eerlijk gezegd is het waarschijnlijk de oorzaak van uw winst.

Dit is waarom CPC tijdverspilling is en waar u zich in plaats daarvan op moet concentreren.

We zijn er al eerder geweest: CPC’s voor een nieuw zoekwoord dat u (of een klant) wilt targeten, is buitensporig hoog.

Bekijk dit zoekwoord voor advocaten gewoon:

Ja, dat is $ 123,65 per klik . Je zou in één dag duizenden dollars kunnen uitgeven met slechts negen klikken.

Gif-bron )

Het is verleidelijk om naar die CPC te kijken en een punt te maken voor de heuvels.

Erger nog, het is verleidelijk om nog steeds op het zoekwoord te bieden en uw dagbudget te beperken tot slechts twee klikken (of $ 247.30). Maar bij standaard AdWords-succespercentagesduurt het weken om een ​​enkele lead te zien en maanden om een ​​volledig geconverteerde verkoop te zien.

Hoe dan ook, het is een verlies-verlies situatie.

CPC is misleidend. Dit is waar je op moet focussen in plaats daarvan.

CPC is de lunchtime pestkop die voorkomt dat je aan de “cool kids” -tafel zit. “

Maar de waarheid is dat CPC niet uw belangrijkste focus zou moeten zijn. Het maakt zelfs niet (en zou niet) uit.

Het moet u niet beletten om op specifieke voorwaarden te bieden en mogelijk verlies te lijden aan waardevol verkeer en verkopen voor uw bedrijf.

Dit is waarom.

Er is geen ingestelde CPC die automatisch niet winstgevend is.

Het is allemaal gerelateerd aan uw branche en wat mensen bereid zijn te betalen. U moet een zoekwoord alleen als te duur verdisconteren nadat u een goede analyse hebt uitgevoerd.

Laat het me uitleggen.

Wat is de waarde van uw klantlevensduur ?

Met andere woorden, hoeveel geeft uw gemiddelde klant / klant tijdens uw levensduur aan u uit? Hoeveel maanden / jaren blijft de gemiddelde klant of gebruiker bij u?

Bekijk de facturen voor uw huidige klanten of gebruikers. U moet snel het gemiddelde van de lifetime-waarden voor uw klanten kunnen bepalen.

Dus waarom is dit belangrijk?

Omdat het u een goed idee geeft van hoeveel een enkele klant waard is voor uw bedrijf. En ik durf te wedden dat het veel meer is dan je dacht.

Stel dat uw gemiddelde lifetime value voor een klant $ 10.000 per jaar is.

Wat is bij triviale standaard AdWords-conversiepercentages en CPC het betalen van $ 300 voor het verwerven van één klantklank nu?

Als uw klanten hoge lifetime-waarden hebben, kunt u het zich veroorloven meer geld uit te geven aan acquisitie omdat u weet dat ze meer zullen uitgeven.

In plaats van u te richten op CPC, moet u zich richten op uw lifetime value en kosten per acquisitie.

Kosten per acquisitie is het gemakkelijke getal dat u kunt bekijken in vergelijking met LTV om te zien of u op de goede weg bent.

Kosten per acquisitie zijn eenvoudigweg het bedrag dat u uitgeeft om een ​​verkoop / lead te verwerven. En als dat aantal groter is dan uw lifetime value, kunt u daarop niet bieden en winsten maken, tenzij u uw gemiddelde lifetime value verhoogt.

Volgens de laatste gegevens van Acquisio zijn hier de gemiddelde kosten per acquisitie voor elke branche:

Maar zelfs dit kan misleidend zijn, net zoals kosten per klik kunnen zijn.

Volgens Capterra zal ongeveer 7% van uw campagne worden omgezet in een lead. De meeste mensen in AdWords die geen eCommerce-producten verkopen, zijn er om leads te genereren.

Maar een voorsprong is geen verkoop. Totdat ze bij jou kopen, kom je niet terug.

Nu blijkt uit onderzoek van Capterra dat slechts 36% van de leads is omgezet in gekwalificeerde leads. Uiteindelijk werd slechts 27% van die gekwalificeerde leads nieuwe klanten. Laten we aannemen dat uw resultaten vergelijkbaar zijn.

Wanneer u de berekening uitvoert, ziet u dat uw leads dramatisch afnemen en uw kosten snel kunnen stijgen.

Correleer hiernaar met de waarden van uw klantlevensduur en hoeveel gebruikers met u doorbrengen.

Door dit alles is het uw doel om uit te zoeken hoe hoog een aanschafprijs is die u kunt betalen om toch winst te maken met uw klanten.

Als uw lifetime-waarde $ 10.000 per jaar is, is uitgeven van $ 500 bij aanschaf zeer betaalbaar.

Stel automatische regels in met AdEspresso om uw CPC en CPA te beperken

Als u zich nog steeds zorgen maakt over CPC en niet bereid bent meer te betalen, ondanks het potentieel, begrijp ik dat.

Het is moeilijk om dure klikken te plaatsen zonder een gegarandeerd rendement.

Het is in wezen gokken.

Maar als u ophoudt CPC een wurggreep op uw campagnes en uw bereidheid om te bieden te laten opnemen, zult u zichzelf later bedanken.

Bied echter niet blindelings. Er is een limiet aan wat u voor elke klik moet betalen. Afhankelijk van uw succespercentages voor elke campagne, zal dit dramatisch verschillen.

Maar nogmaals: u kunt klikken betalen die uw levenslange waarde niet overschrijden.

Ik zal u een basisscenario geven om uw geautomatiseerde regels te informeren:

  1. Je lifetime-waarde is $ 10.000
  2. Gemiddelde CPC’s zijn $ 130
  3. Conversiepercentages zijn ongeveer 5%

Met behulp van deze drie gegevenspunten kunt u concluderen dat het ongeveer 20 klikken kost om één enkele lead te genereren. Dat is $ 2.600 per lead. Wetende dat slechts 36% van uw leads zal worden omgezet in een uitverkoop, heeft u er ongeveer drie nodig voor elke verkoop. Dat is $ 2.600 x 3. Dat betekent dat uw totale kosten per acquisitie van een enkele klant in dit scenario $ 7.800 zijn.

Kortom: u kunt het betalen, maar het is dichtbij. Het is niet de maximale winst die u wilt genereren, maar het breekt zelfs met een paar duizend.

U kunt die CPC gebruiken als uw maximumlimiet voor wat u bereid bent te betalen.

Met AdEspresso kunt u geautomatiseerde regels uitvoeren die campagnes kunnen onderbreken of biedingen kunnen verlagen op basis van CPC-fluctuaties.

Maak in het gedeelte Hulpprogramma’s van uw AE-account aangepaste regels waarmee u kunt voorkomen dat advertenties in CPC stijgen wanneer prijzen uw maximum bereiken:

Deze geautomatiseerde regel onderbreekt uw campagnes op zichzelf wanneer de CPC uw limiet bereikt.

Dit betekent dat u uw accounts niet hoeft te blijven controleren en zich afvraagt ​​waarom CPC’s van de ene op de andere dag omhoogschieten, waardoor uw budget wordt ondermijnd.

U kunt ook hetzelfde doen voor uw CPA:

Als uw kosten per acquisitie te hoog worden, onderbreekt u uw campagnes om te hoge uitgaven te voorkomen.

Als u direct bewerkingen wilt uitvoeren, stelt u statusmeldingen in voor uw account om e-mails te ontvangen wanneer aan deze specifieke regels wordt voldaan:

Als uw CPA bijvoorbeeld hoger is dan $ 50, ontvangt u een e-mail op Facebook. Daarna kunt u teruggaan naar uw account en de nodige wijzigingen aanbrengen.

Besteed geen uren per dag aan het controleren van uw campagnes, het doorzoeken van zoekwoorden en statistieken van het publiek.

In plaats daarvan, stel deze meldingen in. De volgende keer dat u uw dashboard opent, weet u precies waar u moet zoeken om de juiste wijzigingen aan te brengen die een beter rendement op uw investering opleveren.

Voorraad in kwaliteit en relevantie plaatsen In plaats van CPC

Advertentiecampagnes met een hoog rendement op investering zijn niet direct gericht op CPC als een beperkende factor.

Dit betekent dat ze een CPC niet uitsluiten omdat het XX dollar is.

$ 20 CPC? Te veel. Ga verder.

Dat is het denkproces van velen die PPC-marketingcampagnes uitvoeren.

Maar de waarheid is dat als u zich richt op het maken van betere advertenties, bestemmingspagina’s en ervaringen die conversies genereren, uw CPC vanzelfsprekend daalt.

Een paar sleutelfactoren zijn uw kwaliteitsscores en relevantiescores:

  1. Verwachte CTR
  2. Landingspagina’s
  3. Advertentierelevantie

(Afbeeldingsbron)

Nagaan van deze factoren kan leiden tot lagere CPC’s, zelfs als uw concurrenten meer betalen. U kunt minder betalen en hogere posities innemen door u te richten op het verbeteren van uw campagnes.

Hier bij AdEspresso ontdekte het team dat de score voor relevantie direct gecorreleerd is aan CPC en CTR :

Als u hogere relevantiescores scoort door rekening te houden met die drie factoren, kunt u de klikfrequentie van uw advertenties verbeteren, de CPC verlagen en campagnes betaalbaarder maken.

Dus zelfs als de gemiddelde CPC’s hoog zijn voor een zoekwoord of doelgroep, moet u ze niet uitrekenen. U moet in plaats daarvan streven naar een betere campagne die deze kosten verlaagt.

Dus hoe doe je dat?

Een goede start is om te kijken naar uw huidige doelgroep en zoekwoordtargeting. Zijn ze duur omdat ze ‘gewoon’ zijn of omdat u niet specifiek genoeg bent met uw targeting?

Volgens de laatste gegevens bereiken 62% van de Facebook-adverteerders hun doelgroepen niet, omdat hun advertenties simpelweg niet werken.

Als uw advertenties niet de juiste doelgroep bereiken, neemt uw relevantie aanzienlijk af, waardoor de CPC enorm wordt verhoogd.

Het gebruik van lookalike doelgroepen op Facebook en AdWords is een perfecte manier om dit probleem te bestrijden.

Door uw bestaande klanten te gebruiken, kunt u een lookalike publiek creëren van vergelijkbare gebruikers die nog niet van u hebben gehoord – gebruikers die het meest op uw huidige klanten lijken.

Op een schaal van één tot tien voor de doelgroepgrootte, kunt u kiezen hoe specifiek u wordt:

Volgens AdEspresso-onderzoek, hoe specifieker je gaat, hoe beter.

Met een lookalike doelgroep van 1% kunt u de advertentierelevantie dramatisch verhogen. Dit zal op zijn beurt uw CPC en kosten per lead verlagen en uw conversies verhogen.

Voordat u een doelgroep of zoekwoord verdisconteert als gevolg van CPC, probeert u zich te richten op het maken van de beste campagnes die u kunt maken.

Hoe beter de campagne en targeting, hoe goedkoper uw leads zullen zijn.

Zet je voorraad en geloof in kwaliteits- en relevantie-scores.

Bottom Line: focus op uw huidige klanten meer

De traditionele ondergang bij PPC-reclame is dat mensen teveel focussen op acquisitie.

Hoe kan ik meer krijgen? Ik wil meer verkeer. Meer mensen. Meer likes. Meer klanten. ZSM.

We leven in een wereld waar meer (en nieuw) beter is.

Maar hoe zit het met uw bestaande klanten?

Doe je er alles aan om hun uitgaven met jou te verbeteren?

In vredesnaam heb je ze al gekocht!

Het verkopen ervan kost je nul dollar.

U kunt hen eenvoudig een e-mail sturen met potentiële verbeteringen en ideeën, hen verslaafd maken en de extra maandelijkse kosten op een dag goedkeuren.

Het is veel goedkoper en nog gemakkelijker om een ​​andere verkoop te sluiten met huidige klanten dan om een ​​verkoop bij een nieuwe klant te krijgen.

En raad eens:

Wanneer u zich richt op huidige klanten, opent u deuren voor acquisitie, zodat u zich minder op CPC kunt richten en het als een beperkende factor voor uw campagnes kunt verwijderen.

Hoe? Uw gemiddelde klantenbesteding (LTV) is hoger.

Dit betekent dat u hogere CPC- en acquisitiekosten kunt betalen omdat u weet dat ze op de lange termijn meer zullen uitgeven.

Stop met focussen op het korte spel. Focus op langetermijntactieken.

Zijn je huidige campagnes saai? Waarschijnlijk. En het is te wijten aan uw beperkte budget en het vermogen om te besteden aan campagnes.

Stel u voor dat u het budget per campagne verdubbelt of verdriedubbelt, waardoor u de vrijheid heeft om verschillende campagnes op hoog niveau uit te voeren.

Je zou betere klanten kunnen verwerven en grotere impact hebben.

Focussen op uw bestaande klanten biedt meer kansen voor het verwerven van nieuwe als nooit tevoren.

Als u campagnes met hogere ROI’s wilt maken waarbij CPC u niet dwingt topzoekwoorden en doelgroepen over te slaan, bouwt u uw huidige klanten op voor topklanten die meer met u uitgeven.

Op deze manier kunt u meer besteden aan acquisitie en uw concurrenten vernietigen bij het bieden om meer klanten te laten overstromen. En dat terwijl u geweldige winsten maakt.

Conclusie

Bij het opzetten van nieuwe campagnes of het bekijken van bestaande prestaties, is het eenvoudig om grote kosten per klik te zien en de stekker te vroeg uit de doen.

Of nog erger, om ze zelfs volledig te vermijden.

Maar CPC is een hoax. Een fraude. Een metity metric verstopt in het volle zicht.

CPC is alles gerelateerd aan uw branche en wat u zich kunt veroorloven in relatie tot klantlevensduurwaarden.

Hoewel een CPC van $ 150 voor advocaten misschien hoog voor je lijkt, is het gemiddeld voor hen omdat de casuswaarden duizenden dollars waard zijn.

Dat betekent dat ze het kunnen betalen.

Stop dus met het vrezen van CPC. Meer aandacht voor CPA en LTV.

Stel geautomatiseerde regels in om uitgaven te beperken zonder dat u zich daar dagelijks zorgen over hoeft te maken. Zet aandelen in kwaliteit en relevantie scores om uw kosten te drukken.

En vergeet uw bestaande klanten nooit. Met slechts enkele e-mails kunt u hun LTV drastisch verhogen, waardoor u meer vrijheid heeft om in de toekomst dure campagnes uit te voeren.

CPC is alles relatief. Laat het je potentieel niet beheersen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format