De 12 belangrijkste cijfers van google analytics. - DeLaatbusiness

De 12 belangrijkste cijfers van google analytics.

9 min


106
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Google Analytics is een van de beste platforms voor het bijhouden van bijna elke meetwaarde die u maar kunt bedenken.

En het is helemaal gratis. Dat is waarom marketeers en zelfs bedrijven met zeven cijfers over de hele wereld het gebruiken.

Omdat het gratis is, zijn er echter een paar afwegingen die u moet maken.

Een van die afwegingen? Je moet wat gebruiksvriendelijkheid opgeven voor betaalbaarheid .

Vergis je niet: Google Analytics kan super diep gaan. Je kunt het gebruiken voor een aantal geavanceerde toepassingen, zoals het achterhalen waar gebruikers het winkelwagentje verlaten .

Maar als je eerder naar Google Analytics hebt gekeken, was je misschien verward.

Ik voel me zo vaak. Als SEO- en contentmarketeer gebruik ik GA veel. Ik heb zelfs een geavanceerde analytische training gevolgd.

Vaak vind ik mezelf verschillende menu’s diep, verstrikt in een verbijsterende puinhoop van filters en datumbereiken.

Het platform kreeg onlangs een make-over, maar het kan nog steeds een beetje verbijsterend zijn, vooral als je het niet 24/7 gebruikt.

Gelukkig voor jou, het is niet nodig om de hele dag door te leren om het te gebruiken. Er zijn enkele sneltoetsen die u kunt gebruiken om een ​​goed overzicht te krijgen van uw belangrijkste statistieken.

Laten we naar 12 nummers kijken waarop je je kunt concentreren. Dat is het. U verliest geen tijd meer met het bezoeken van pagina’s die u niet hoeft te bezoeken, en u kunt tijd besteden aan wat er echt toe doet.

1. Actieve gebruikers

Dit is een van de basisstatistieken waarop al uw andere statistieken zijn gebaseerd.

Google definieert een gebruiker als iemand die ‘ten minste één sessie heeft geïnitieerd gedurende het datumbereik’.

En volgens de officiële Google-ondersteuningspagina is een actieve gebruiker een unieke gebruiker . Dus voor elk tijdsbestek dat u opgeeft, toont de statistiek Actieve gebruikers u hoeveel unieke gebruikers uw site hebben bezocht.

U kunt het gedeelte Actieve gebruikers zien door naar de zijbalk aan de linkerkant te gaan en naar Doelgroep> Actieve gebruikers te navigeren .

google analytics actieve gebruikers

Er is veel wat je op dit scherm kunt doen.

U kunt het tijdsbestek in de rechterbovenhoek aanpassen, zodat u tijdsperioden kunt vergelijken.

U kunt ook de vooraf ingestelde tijdframes van Google gebruiken om te zien hoeveel actieve gebruikers u op de laatste dag, de afgelopen week, de afgelopen twee weken en de afgelopen maand heeft ontvangen.

Er is echter iets vreemds aan deze pagina. Het toont u niet het totale aantal actieve gebruikers.

Om dat nummer te krijgen, moet je de muisaanwijzer boven het vak ‘Alle gebruikers’ houden.

Google Analytics alle gebruikers

U kunt dit nummer ook op uw Google Analytics-startpagina zien door naar de onderkant te gaan en een aangepast datumbereik te selecteren in het vervolgkeuzemenu.

GA laatste 7 dagen

2. Terugkerende gebruikers

Zodra u weet hoeveel bezoekers u krijgt, moet u ook controleren hoeveel van uw verkeer afkomstig is van terugkerende gebruikers.

Deze statistiek is wat lastiger te vinden. Ga eerst naar het gedeelte Actieve gebruikers. Je bent waarschijnlijk al daar!

Klik op het vak met de tekst + Segment toevoegen . Je ziet een lijst met opties verschijnen. Zoek ‘Terugkerende gebruikers’ en klik erop.

Klik vervolgens links onderaan op de blauwe knop Toepassen.

Google Analytics voegt gebruikers die het segment retourneren toe

Nu kunt u uw terugkerende gebruikers zien in vergelijking met actieve gebruikers.

En net zoals u deed met Terugkerende gebruikers, kunt u de muisaanwijzer boven het vak Terugkerende gebruikers houden om het totaal te bekijken.

Als u geen terugkerende gebruikers ontvangt, moet u weten waarom. Moet je je inhoud herwerken ? Is uw site mobielvriendelijk? Snuffel het probleem op en laat mensen terugkomen.

3. Pageviews

Wanneer bezoekers op uw site terechtkomen, kunnen ze een willekeurig aantal pagina’s bekijken. U kunt dit gedrag volgen met de statistiek Paginaweergaves. Dit toont u het totale aantal bekeken pagina’s.

Je kunt je paginaweergaves vinden door naar Gedrag> Overzicht te gaan .

Onder de grafiek ziet u twee vergelijkbare statistieken: paginaweergaven en unieke paginaweergaves.

We behandelen de volgende unieke paginaweergaves, maar laten we het voorlopig hebben over Pageviews.

Google Analytics-paginaweergaves

Dit grotere aantal vertegenwoordigt elk exemplaar van een pagina die wordt geladen . Dus als iemand op een pagina heeft geklikt, krijgt u twee paginaweergaven.

Dit aantal is niet ongelooflijk nauwkeurig, maar het geeft u een globaal beeld van het totale aantal pagina’s dat uw bezoekers bekijken. Als u een uitgever bent die een mediakit moet maken of bijwerken, kunt u dit nummer gebruiken in alle statistieken voor websiteverkeer die u aan adverteerders verstrekt.

4. Unieke paginaweergaves

Als je meer specifiek wilt worden, kijk dan eens naar de Unique Pageviews. Het staat pal naast de statistiek Pageviews.

Dit is hoe Google een unieke paginaweergave definieert:

“Een unieke paginaweergave, zoals te zien in het rapport Inhoudsoverzicht, verzamelt paginaweergaven die door dezelfde gebruiker zijn gegenereerd tijdens dezelfde sessie. Een unieke paginaweergave vertegenwoordigt het aantal sessies waarin die pagina een of meerdere keren is bekeken. “

In de termen van de leek is een unieke paginaweergave een paginaweergave die tijdens een specifieke sessie plaatsvindt.

Er kan slechts één unieke paginaweergave per pagina zijn tijdens een bepaalde sessie. Dus als iemand opnieuw laden op een pagina raakt, krijgt die pagina maar één unieke paginaweergave.

Kortom, unieke paginaweergaven tellen niet meerdere paginaweergaves. Dat is tenslotte waarom ze uniek worden genoemd .

5. Sessies

U hebt waarschijnlijk gemerkt dat het woord ‘sessie’ opduikt. In Google Talk is het eigenlijk een exacte term die heel belangrijk is om te begrijpen.

Google noemt een sessie ‘een container voor de acties die een gebruiker op uw site uitvoert’.

Bekijk dit visuele:

wat is een analysesessie

In de meest eenvoudige termen wordt een sessie gestart wanneer een gebruiker op uw site arriveert en eindigt wanneer deze wordt verlaten. Het is zo simpel.

Sessies zijn een goede weerspiegeling van hoeveel verkeer u krijgt en hoe geïnteresseerde mensen zich op uw site bevinden.

Als dat niet genoeg is, deelt Google ook uw sessies in categorieën in.

Om dit te zien, ga naar Acquisitie> Overzicht en scroll naar beneden totdat je een tafel ziet.

GA acquisitie

In de meest linkse kolom ziet u het aantal sessies voor elke categorie. Hiermee kunt u niet alleen zien waar uw verkeer vandaan komt, maar ook hoeveel verkeer u van verschillende kanalen ontvangt.

6. Bouncepercentage

Het zou pijn kunnen doen om naar uw bouncepercentage te kijken, maar het is ten goede.

Als u wilt begrijpen wat het bouncepercentage is, moet u kijken hoe Google een bounce definieert. Als iemand in de ogen van Google slechts één pagina bezoekt tijdens een sessie, is dat een bounce.

Ze hebben zelfs een formule voor bouncepercentage: sessies van één pagina gedeeld door het totale aantal sessies. Het resultaat is een percentage dat aangeeft hoeveel mensen stuiteren.

U kunt uw bouncepercentage op verschillende plaatsen in Google Analytics vinden, maar de handigste methode is om naar Acquisitie> Overzicht te gaan . (Hier hebt u de sessiestatistiek gevonden.)

bouncepercentage

Uw algehele bouncepercentage staat bovenaan in het witte vak. Hieronder ziet u uw bouncepercentages voor elk verkeerskanaal.

U wilt dat uw bouncepercentage zo laag mogelijk is. Als het hoog is, raak niet in paniek.

Om u wat perspectief te geven, is het gemiddelde bouncepercentage ongeveer 40%. Afhankelijk van uw branche, kan deze nog hoger zijn ( meer informatie hier ).

7. Gemiddelde sessieduur

Na bouncepercentage is de gemiddelde sessieduur de beste statistiek om u te helpen ontdekken hoe overtuigend uw inhoud is.

Zoals de naam al doet vermoeden, vertelt dit nummer u hoe lang bezoekers geld uitgeven aan uw site. Er is hier geen industriestandaard, maar nogmaals, langer is meestal beter.

Ga naar Doelgroep> Overzicht en je ziet de Gem. Sessieduur links van het cirkeldiagram:

gemiddelde sessieduur

Als u een lage Gem. Sessieduur, het probleem ligt waarschijnlijk bij uw inhoud. Als uw lezers niet gefascineerd zijn door uw inhoud, zullen ze waarschijnlijk uw site verlaten.

Houd er rekening mee dat dit aantal letterlijk een gemiddelde is. Het is een goede manier om een ​​idee te krijgen van hoe geïnteresseerd uw bezoekers zijn, maar als u dieper wilt gaan, moet u naar de volgende statistiek kijken.

8. Gemiddelde tijd op pagina

Terwijl Gem. Bij sessieduur ziet u hoe lang elke sessie duurt. Gemiddelde tijd op pagina geeft aan hoe lang bezoekers op verschillende pagina’s doorbrengen.

Je kunt nu al zien waarom dit zo handig is. Er kunnen een of twee pagina’s op uw site zijn die ervoor zorgen dat uw algehele bouncepercentage superhoog is. Of je zou merken dat mensen meer tijd op een bepaalde pagina doorbrengen dan je dacht.

Deze statistiek verschijnt op verschillende plaatsen, maar om het beste overzicht te krijgen, gaat u naar Gedrag> Site-inhoud> Alle pagina’s .

Onderaan deze pagina ziet u een tabel met een lijst met al uw pagina’s en een hele reeks andere statistieken.

De vierde kolom heeft wat je zoekt.

gemiddelde tijd op pagina

Pro-tip: u kunt klikken op het vak met de tekst ‘Gem. Tijd op pagina “om de resultaten te sorteren op oplopend of aflopend. (Dit werkt eigenlijk voor elke statistiek in deze tabel.)

Nogmaals, als u uw inkomsten genereert via advertenties op locatie, is dit een belangrijke statistiek om te bekijken.

9. Pagina’s / sessie

Dit is een andere belangrijke statistiek voor het analyseren van de interactie van uw publiek met uw site.

Door te leren hoeveel pagina’s uw gemiddelde lezer bezoekt, kunt u een nog preciezer idee krijgen van hoe dwingend uw site is.

Om dit nummer te krijgen, gaat u naar Acquisitie> Overzicht . Het staat op dezelfde pagina waar u uw aantal sessies en uw bouncepercentage hebt gevonden. In feite is het precies ingeklemd tussen deze twee statistieken.

pagina's per sessie

De totale pagina’s / sessiestatistiek staat bovenaan en de andere resultaten zijn specifiek voor elk kanaal.

Dit is een ander stuk dat u zal helpen de puzzel op te lossen over hoe uw bezoekers uw site gebruiken. Hoe hoger uw pagina’s / sessiestatistiek, hoe beter.

10. Sessies via sociale verwijzingen

U bent waarschijnlijk al bezig met een vorm van sociale mediamarketing, en nu is het tijd om te kijken hoe effectief dat voor u is.

Deze statistiek laat zien hoeveel sessies er zijn gebeurd als gevolg van iemand die via een of ander sociaal netwerk is bezocht.

Laten we eerst deze statistiek zoeken en daarna bespreken we wat u ermee kunt doen.

Het is weggestopt op een pagina die u mogelijk niet bezoekt: de sociale pagina. U kunt daar komen door naar Acquisitie> Overzicht> Sociaal te gaan .

sociale waardemetriek

Op deze pagina ziet u een diagram en een tabel. Aan de rechterkant van de grafiek ziet u uw totale aantal sessies via sociale verwijzingen.

Deze pagina toont ook eenvoudig uw totale sessies direct boven de sessies via sociaal verwijzingsnummer. Hiermee kunt u bepalen hoeveel van uw totale verkeer afkomstig is van sociale sites.

In de onderstaande tabel wordt dit nog verder weergegeven, zodat u kunt zien hoeveel sessies u hebt gekregen van verschillende sociale netwerken.

U kunt vervolgens op verschillende sites klikken om de analyse van het verkeer voor die site te bekijken.

11. Gebruikers stromen

Technisch gezien is dit geen enkele statistiek, dus het is een vorm van valsspelen om dit in de lijst op te nemen. Maar als je er eenmaal naar kijkt, zie je waarom het zo handig is.

Met alle statistieken die we tot nu toe hebben besproken, heeft u een beter idee gekregen van hoe mensen omgaan met uw site.

Gebruikersstroom vertegenwoordigt dat visueel. En ja, het is zo cool als je denkt.

Ga naar Doelgroep> Gebruikersstroom .

Hier is een voorbeeld van de grafiek die u zou moeten zien:

gebruikersstroom

Hoewel er hier geen enkel nummer is, zijn er veel cijfers die allemaal gebruikers vertegenwoordigen.

Bij elke stap in het stroomdiagram kunt u zien hoeveel gebruikers aanwezig zijn. U kunt zien hoeveel totale sessies hebben plaatsgevonden en hoeveel gebruikers u bij elke stap bent kwijtgeraakt.

Hoewel dit min of meer slechts een illustratie is van enkele van de statistieken die we al hebben besproken, helpt het om een ​​visuele weergave te zien, en de toegevoegde info (hoeveel gebruikers je hebt bewaard of verloren) is erg handig.

12. Conversiepercentage

Uiteindelijk komen we uit bij de grote kahuna van statistieken.

In veel opzichten is uw succespercentage uw belangrijkste cijfer. Dat komt omdat het betekent dat je een doel hebt bereikt, meestal een verkoop of een soort van inschrijving.

In Google Analytics worden conversiepercentages echter anders behandeld dan op andere platforms. Je moet bepaalde acties programmeren, zoals verkoop, als doelen en conversies wanneer bezoekers die acties ondernemen.

Daarom bevindt deze waarde zich in het gedeelte Doelen. Je kunt het vinden door naar Conversies> Doelen> Overzicht te gaan .

Doel voltooid

Wat betekent dat voor jou? Om te beginnen ziet u hier geen conversieratio als u geen doelen heeft ingesteld. De screenshot hierboven laat dit zien. Begin in dat geval met het maken van een doel .

Als je een getal ziet, geweldig! U kunt deze alternatieve methode voor het berekenen van uw conversieratio eens bekijken.

Conclusie

Google Analytics is absoluut niet de enige, allesomvattende analytische software, maar het kan enkele nuttige inzichten opleveren. In het bijzonder kan het u helpen uw gebruikers beter te begrijpen.

U kunt zo diepgaand gaan als u wilt met Google Analytics, maar als u alleen de belangrijkste gegevens wilt ophalen, kunt u met deze 12 statistieken meer inzicht krijgen in het platform en kunt u zich concentreren op belangrijkere taken.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format