de 12 Beste Facebook Messenger ads (advertenties) - DeLaatbusiness

de 12 Beste Facebook Messenger ads (advertenties)

13 min


106
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

We zijn nu meer dan ooit digitaal met elkaar verbonden.

Je kunt vrienden met een smartwatch, FaceTime met familie op je telefoon sms’en of sociale media-updates op je tablet inhalen.

Nu breidt de voortdurende communicatie zich uit buiten uw sociale kring.

Met de lancering van advertenties op Facebook Messenger, kunt u rechtstreeks chatten met winkeliers.

Deze advertenties zijn verreweg de meest directe manier van marketing voor mensen omdat ze worden weergegeven in een zeer persoonlijke digitale ruimte.

Laten we een paar van de beste advertenties bekijken die al op Messenger staan ​​en wat hen zo goed maakt.

In vergelijking met advertenties die in het verleden zijn gebruikt, kunnen bedrijven nu contact leggen met miljarden mensen. In vergelijking met e-mailcampagnes of bedrijfswebsites met een beperkt bereik die al dan niet door klanten worden gezien, zijn advertenties in Messenger beter zichtbaar.

Klanten brengen hier al veel tijd door met kletsen met familie en vrienden en het consumeren van inhoud. Deze nieuwe manier van praten met klanten betekent dat retailers hun blootstelling en groeipotentieel veel sneller verhogen.

Een andere bonus is de kans om klanten toegang te bieden tot meer persoonlijke service dan ooit tevoren. Winkeliers kunnen meer gemoedelijk klinken, zoals een vriend, dan een merk dat iets probeert te verkopen.

Gebruik deze 12 beste voorbeelden om geïnspireerd te raken om met Messenger-advertenties in uw eigen bedrijf te experimenteren.

1. Sephora

Elk bedrijf wil een gesprek met zijn klanten kunnen voeren, en Facebook Messenger-advertenties maken dat mogelijk.

Sephora voerde recentelijk een campagne uit gericht op vrouwen in de VS, waarbij ze advertenties plaatsen in de nieuwsfeeds van mensen die geïnteresseerd zijn in make-up en kosmologie. De bedoeling was om meer reserveringen te maken met Sephora’s in-store make-over service.

Normaal gesproken zouden ze bezoekers naar een bestemmingspagina hebben gedreven en hebben geprobeerd hen daar te laten reserveren. Maar met Messenger-advertenties kon Sephora de clickers meteen in een gesprek over het boeken van een tijdstip brengen:

In plaats van te hopen dat mensen door het proces gaan van het invullen van hun naam en het vinden van een lokale Sephora-locatie en het vinden van een tijd en het verifiëren van al hun informatie, optimaliseerde Sephora hun chatbot-ervaring om al die informatie te verzamelen door een snel gesprek 5 hele stappen van het boekingsproces in het algemeen. Met slechts enkele tikken konden mensen een afspraak maken voor een make-over in de winkel  zonder ooit de pagina te hoeven verlaten waarop ze zich bevonden.

Het resultaat van dit eenvoudige experiment in Messenger-advertenties? Een 11% hoger boekingspercentage. Wat betekent dat voor Sephora?

Nou, met een gemiddelde van $ 50 + extra uitgaven van klanten die een afspraak in de winkel boeken, en ongeveer 20 miljoen klanten in het algemeen , zou je gerust kunnen stellen dat deze eenvoudige aanpassing aan hun Facebook-advertentiesysteem de tijd waard was die ze inleverden.

Wat u kunt doen:  identificeer het werkelijke doel van uw advertentie. Of het nu gaat om meer mensen voor boekingen, of om meer te leren over wat ze van je product nodig hebben, je kunt waarschijnlijk een Messenger-advertentie en een chatbot gebruiken om er op een minder pijnlijke en meer succesvolle manier te komen. Het is uw doel om gebruikers te houden waar ze zijn, onnodige UX-elementen zoals formulierinvoer uit te schakelen en het uw potentiële klanten in het algemeen zo gemakkelijk mogelijk te converteren.

2. Pura Vida armbanden

Wanneer iemand voor de eerste keer een advertentie ziet, doen ze zelden en dan een aankoop. Typisch, een beetje onderzoek komt eerst. Dit omvat het vragen van vrienden die het merk hebben gebruikt of online recensies lezen. Op basis van wat mensen zien of horen, beslissen ze of ze iets kopen of niet. Hoe meer ze zien en horen, hoe meer ze een mening kunnen vormen.

Daarom zijn carrousel-advertenties een geweldige manier om gebruikers te laten klikken en door te sturen naar Messenger voor meer informatie. In plaats van één statische afbeelding in de nieuwsfeed weer te geven, roteert de advertentie door een paar afbeeldingen en berichten.

Dit houdt de aandacht van de klant wat langer vast en vergroot de kans dat ze iets zien dat ze leuk vinden voordat ze doorverwijzen naar Messenger voor meer informatie. Dit is wat deze Pura Vida armbanden-advertentie doet.

Wat u kunt doen: kies vier of vijf afbeeldingen die uw merk het beste vertegenwoordigen. Neem bij elke afbeelding een iets ander bericht op voor dezelfde aanbieding. Wanneer een klant op een van de afbeeldingen klikt, moet het eerste bericht in Messenger de aanbieding opnieuw markeren. Herinner mensen eraan waarom ze in de eerste plaats hebben geklikt.

3. Command Burger

Er zijn veel apps die het leven van gebruikers gemakkelijker willen maken. Facebook heeft een persoonlijke assistent-app genaamd M die leeft in Messenger. Vergelijkbaar met andere persoonlijke assistent-apps – zoals Siri en Cortana – vindt het informatie en voltooit het eenvoudige taken voor u.

Laten we zeggen dat u op zoek bent naar een nieuw restaurant om te proberen. In het verleden was je misschien een Facebook-advertentie tegengekomen, maar moest je de moeite nemen om een ​​telefoonnummer of website te vinden. Dan zou je een reservering moeten maken en wachten op bevestiging. Maar met de M-app kun je in plaats daarvan eenvoudig Messenger openen en M om hulp vragen. Het stroomlijnt het hele proces voor u allemaal op één plaats.

Bekijk dit voorbeeld:

Deze Command Burger-advertentie is een goed voorbeeld van een gesponsorde boodschap die werkt met Messenger. Het is een meer persoonlijke manier van adverteren.

Wat u kunt doen: De afhaalservice hier is om een ​​chatbot te gebruiken om een ​​gesprek met uw gebruikers te beginnen. Terwijl gebruikers vragen stellen en de bot reageert, helpt u hen op weg naar een beslissing. Wanneer ze klaar zijn om iets te kopen, maak het dan gemakkelijk voor hen door betalingen te verwerken via Messenger – Messenger integreert met PayPal. Hoe minder stappen ze moeten nemen, hoe beter.

4. Onroerend goed in Californië

Bedrijven kunnen nerveus zijn over het aanbieden van gratis artikelen omdat ze zich willen richten op het aantrekken van betalende klanten. Maar gratis vangt mensen op en zorgt ervoor dat ze nadenken over de waarde van uw product.

Gratis is geen slechte zaak. Het is meer een introductie die zou kunnen leiden tot een uiteindelijke aankoop. Bekijk deze gesponsorde post in een nieuwsfeed van de vastgoedmarkt in Californië. Ze boden gratis huiswaarderingen aan om potentiële klanten voor te lichten omdat ze weten dat iedereen niet direct klaar is om te kopen of verkopen.

De advertentie stelt een vraag en moedigt klanten aan om actie te ondernemen. Wanneer gebruikers klikken om meer te weten te komen, kan het bedrijf een paar dingen doen in Messenger:

  • Ze kunnen klanten een reeks vragen stellen over hun huis, zodat ze een schatting van hun huizenwaarde kunnen geven.
  • Ze kunnen klanten vragen laten stellen en advies geven.
  • Ze kunnen klanten een afspraak laten maken om iemand te laten komen en een persoonlijke waardering uit te voeren.

Ze kunnen Messenger gebruiken om mensen te onderwijzen en de druk van hen op te nemen, alsof ze nu iets moeten kopen.

Wat u kunt doen: uw opmerkingen in Messenger hoeven niet meteen om een ​​aankoop te vragen. Gebruik het als een manier om bewustzijn en een relatie op te bouwen. Het voordeel is dat u het gesprek gaande houdt totdat de gebruiker klaar is om iets te kopen.

5. Tieks door Gavrieli

Of u nu op internet surft of een advertentie gebruikt, er is bijna altijd een advertentie in uw gezicht. Gelukkig probeert Facebook de frustratie van gebruikers te beteugelen door het aantal advertenties in de nieuwsfeed van een gebruiker te beperken.

Met zoveel opties die constant een potentiële klant bombarderen, kan een klik concurrerend zijn. Dus wanneer ze daadwerkelijk klikken, betekent dat meestal dat ze op zijn minst nieuwsgierig zijn naar wat je te bieden hebt. Daarom moet u de kansen benutten en de waarde van uw product uitleggen. U kunt Messenger gebruiken om proactief contact te maken met klanten die geïnteresseerd zijn in uw merk.

Merken als Tieks van Gaverieli reiken naar mensen die in het verleden interesse hebben getoond in het merk.

Als je in het verleden op een advertentie hebt geklikt of een paar vragen hebt gesteld in Messenger, onthoudt Tieks dat. Als ze je na een tijdje nog niet gezien hebben, sturen ze je direct een bericht. Dit is veel beter dan het plaatsen van willekeurige advertenties, in de hoop dat er iets blijft hangen. Deze benadering krijgt de aandacht van de klant – ze pauzeren even, in plaats van er langs te scrollen – en herinnert ze eraan terug te komen en te kijken wat er nieuw is.

Wat u kunt doen: bekijk met deze aanpak de soorten aanbiedingen waarop klanten in het verleden hebben geklikt. Voeg een nieuwe, vergelijkbare aanbieding en een grote CTA-knop toe die hen enthousiast en enthousiast maken om iets te doen. Om het aanbod nog meer op te laten vallen, voegt u een gevoel van urgentie toe door er een aanbieding voor een beperkte tijd van te maken. Het is niet genoeg om te zeggen: “Hé, hoe gaat het met je?” In plaats daarvan zeg je: “Hé, het is een tijdje geweest, maar hier is iets waarvan we denken dat je het leuk zult vinden. Reageer nu zodat je niets mist. “

6. Winkel lente

Alleen maar omdat iemand uw advertentie ziet en hierop klikt om meer te weten, betekent niet dat ze iets gaan kopen. Als ze nieuw zijn voor uw merk, weten ze niets over u of uw product.

Wat kunnen merken doen om deze mensen te bekeren?

Shop Spring heeft fantastisch werk verricht door zich te richten op de top van trechtergebruikers – mensen die nieuw zijn in het merk – door veel vragen te stellen in Messenger. Ze leren hun potentiële klanten beter kennen.

Omdat mensen in Messenger meer vragen stellen, maakt Shop Spring een beter beeld van de voorkeuren van elke persoon. Voor de klant bouwen ze geleidelijk aan vertrouwen op omdat aanbevelingen in Messenger meer in overeenstemming zijn met hun voorkeuren.

Wat u kunt doen: marketeers moeten een reeks vragen kiezen die ze in Messenger kunnen stellen, zodat ze een beter beeld van elke klant kunnen maken. Terwijl elke vraag wordt beantwoord en de profielen worden bijgewerkt, groepeer vergelijkbare klanten samen en voer nieuwe Messenger-advertenties uit die specifiek op hen zijn gericht. Dit gaat een lange weg naar het opbouwen van hun vertrouwen in jou en je relatie met hen. Het leidt ook tot meer strategische en gestructureerde reclame wanneer u weet met welke typen klanten u praat.

7. De Veganistische Baker

Het is een ding om een ​​advertentie te zien over een willekeurig product. Het is een andere om er een te zien die niet alleen een product introduceert, maar ook het bedrijf erachter. Zou het niet geweldig zijn om te weten wat je kunt verwachten, nog voordat je met een winkelier in zee gaat?

Dat is het geval met deze advertentie van The Vegan Baker:

Omdat u in Messenger met klanten praat, willen zij weten dat u snel zult reageren op hun vragen of problemen. We leven in een wereld waar we een onmiddellijk antwoord verwachten op alles, een tekst, een tweet, wat dan ook. We blijven checken tot we een antwoord zien. Het feit dat dit merk de verwachting van snelle reacties in Messenger bepaalt, is enorm.

Vervolgens vertelt het je wat je kunt verwachten als je met ze praat: veganistische recepten en tips die je in Messenger hebt gekregen. Eenvoudig.

Dan vertelt het je hoe je ermee kunt omgaan. U kunt receptvragen stellen, restaurants zoeken, informatie over nieuwe ingrediënten krijgen en kiezen hoe vaak u meldingen ontvangt – allemaal in Messenger. Ze hoeven de app nooit te verlaten om te krijgen wat ze nodig hebben, waardoor het een positieve ervaring voor hen is. Samengevoegd in een advertentie. Het is een geweldige introductie tot uw merk en een kans om klantenloyaliteit te laten groeien.

Wat u kunt doen: overweeg iets soortgelijks te doen om gebruikers van nieuwsgierigheid naar gereedheid voor actie te brengen. Gebruik Messenger om de weg te bereiden voor wat klanten van u kunnen verwachten. Zoek uit wat uw selling points zijn en plaats die in de app. Messenger hoeft niet beperkt te blijven tot alleen de advertenties, het zorgt ook voor de relatie.

8. Everlane

Hoe meer informatie u een gebruiker kunt bieden, hoe beter. Wanneer iemand een bestelling plaatst in Messenger, wat is dan een betere manier om te blijven bouwen op hun ervaring dan door het aanbieden van weetjes over hun aankoop? Als ze nieuw voor je merk zijn, zijn ze begrijpelijkerwijs nieuwsgierig om hun bestelling te zien aankomen.

Met Everlane sturen ze een bedankbriefje nadat ze een bestelling hebben ontvangen en een belofte om je hierover op de hoogte te houden. Ze bieden ook een samenvatting van uw bestelling.

Daar stoppen ze echter niet. Zodra hun bestelling is verzonden, kunnen gebruikers zien waar het is. We hebben allemaal een bevestigingsmail ontvangen waarin staat dat de door ons geplaatste bestelling is verzonden. Maar ziet het niet zoveel beter op een kaart? Met Everlane kunnen klanten hun bestelling in realtime in Messenger volgen.

Wat u kunt doen: gebruik Messenger om de deur open te houden voor communicatie over de levenscyclus van de aankoop van een gebruiker. Het houdt de opwinding levend en bouwt voort op hun algehele ervaring met je merk. Ze hebben meer kans om terugkerende klanten te zijn.

9. Nordstrom

Heb je wel eens door advertenties gescrolld en iets genegeerd omdat ze niet resoneren met jou? Natuurlijk, als het niet relevant is voor uw interesses, zult u het waarschijnlijk niet verder gaan verkennen.

Hoe minder gericht een advertentie op uw interesses is, hoe minder kans u erbij te hebben. Dat is het idee achter de advertentiecampagne van Messenger van Nordstrom:

Ze weten dat persoonlijke service de sleutel is tot het winnen van klanten, zodat ze meer te weten komen over hun klanten door een reeks vragen te stellen. In dit voorbeeld is de klant op zoek naar een geschenkaanbeveling.

Terwijl ze in Messenger zijn, stelt de chatbot van Nordstrom een ​​reeks vragen die de voorkeuren meten. Op deze manier zijn de productaanbevelingen en advertenties die ze bieden super gericht en wordt er meer op geklikt.

Wat u kunt doen: leren over uw klanten is een continu proces. Gebruik de antwoorden die u in Messenger krijgt om profielen te maken op basis van elke vraag. Afhankelijk van de antwoorden op vervolgvragen, bouwt u een soort reiskaart op waarin wordt gedefinieerd wie de klanten zijn en in welke producten zij het meest geïnteresseerd zijn. Het voordeel voor u is nog meer gerichte advertenties waarop klanten reageren.

10. Absolut

Messenger-advertenties zijn een nieuwe manier om merkbekendheid te vergroten. Veel merken gebruiken dingen zoals e-mailcampagnes, gedrukte advertenties en campagnes in de winkel om klanten te herinneren aan de voordelen die ze bieden.

Met Messenger kun je een stap verder gaan door mini-campagnes in de app te starten. Dit is een goede benadering als de omzet achterblijft en een kleine boost nodig heeft. Bekijk deze advertentie van Absolut:

De promotie was aanvankelijk beschikbaar in vier staten: Denver, New York, Chicago en Dallas.

Hier is hoe het werkte:

  • Klanten kozen voor een van de drie cocktails.
  • Ik heb een promotiecode.
  • Ze lieten de code zien in een lokale bar om hun gratis drankje te halen.
  • Daarna wachtten ze op een melding dat ze hun gratis drankje kregen.
  • Toen stuurde Lyft een briefje met een rit naar huis.

De campagne overtrof verreweg de projecties van Absolut. Cocktail pick-ups waren 2x wat ze verwachtten. Het was een solide optie om snelle resultaten te zien.

Wat u kunt doen: als u een nieuwe markt betreedt of als sommige van uw producten het minder goed doen dan andere, biedt u een freebie aan. Stuur berichten langs klanten en laat het ze weten. Misschien biedt het zelfs een extra stimulans wanneer ze via Messenger met vrienden delen. Maak het aanbod tijdsgevoelig – zoals een paar dagen – om een ​​gevoel van urgentie te creëren, net als Tieks door Gaverieli met hun proactieve berichtencampagne.

Een ding om te onthouden is dat, terwijl de vervulling gemakkelijk is voor digitale producten, als je een echt realistisch product promoot, zorg dat je er veel op voorraad hebt. Als uw advertentie net zo succesvol is als Absolut’s, moet u het product gereed hebben om ervoor te zorgen dat de klantervaring memorabel is … op een positieve manier.

11. CNN

Gesponsorde berichten zijn een andere manier om herbetering te stimuleren. Deze groep omvat klanten die in het verleden belangstelling voor het merk hebben getoond. Of ze hebben een product of abonnement gekocht, of ze hebben je een bericht gestuurd met vragen, maar ze hebben niet doorgestuurd met een aankoop.

In plaats van deze mensen te verliezen als ze op een bepaald niveau niet meer op elkaar reageren, kunnen merken contact opnemen en proberen ze terug te krijgen voor een nieuwe kijk.

Nogmaals, dit is een proactieve benadering zoals Tieks door Gaverieli. Het verschil hier is dat CNN gesponsorde berichten gebruikt om herbetering te stimuleren versus alleen het vinden en berichten van vervallen klanten.

Voor klanten of gebruikers die nog steeds een open discussielijn in Messenger hebben, kan CNN contact met ze opnemen en een nieuw gesprek beginnen. De waarde van deze aanpak is dat het de eerste keer was dat chatbots in staat waren om gesprekken te starten. Meestal moeten gebruikers het gesprek starten voordat een chatbot met hen kan praten. Nu hoef je niet te wachten.

Wat u kunt doen: profiteer van open discussies door regelmatig een interval in te stellen om te zien van welke klanten u al een tijdje niets hebt gehoord. Stuur een persoonlijk bericht ‘we missen je’ en voeg een welkomstaanbieding toe. Dit helpt klanten interesseren en laat ze op zijn minst uw advertentie bekijken.

12. 1-800-bloemen

Veel van deze advertenties worden mogelijk gemaakt door chatbots. U kunt ze zo instellen dat het voelt alsof klanten met een echte persoon praten.

Laat je echter niet intimideren door hen. U hebt geen complexe bots of een ontwikkelteam nodig om gebruikersinteracties in te stellen en te beheren. In plaats daarvan kunt u een eenvoudige bot gebruiken die basisvragen stelt of specifieke informatie biedt.

1-800-Flowers gebruikt bijvoorbeeld een eenvoudige bot om bestellingen via Messenger te verwerken.

Klanten vertellen de bot gewoon dat ze bloemen willen bestellen en vragen dingen als waar ze moeten worden afgeleverd en welk type. Super simpel en meteen duidelijk. Het doet niet te veel om mens te zijn, dus het is niet onaangenaam. Met deze aanpak ontdekten 1-800-Flowers dat 70% van hun nieuwe klanten uit Messenger kwam. Dit is een solide zaak dat Messenger een effectief communicatiekanaal is.

Wat u kunt doen: hoe eenvoudiger u ervoor zorgt dat gebruikers uw advertentie kunnen volgen, hoe beter. Zodra klanten op uw advertentie klikken om een ​​bestelling te plaatsen, wilt u de bestelling snel en gemakkelijk maken, zodat de aankopen hoog zijn. Begin met na te denken over hoe u uw aankoopproces kunt vereenvoudigen. Wat zijn de belangrijkste drie of vier stappen die klanten moeten nemen? Concentreer je hierop en bouw een bot en je chatten om hen heen.

Een strategie vinden die voor u werkt

Facebook Messenger heeft meer dan 1,2 miljard maandelijkse actieve gebruikers bereikt sinds het voor het eerst werd gelanceerd. Deze gebruikers verzenden en ontvangen elke maand meer dan een miljard berichten.

Op basis van zijn snelle groei heeft Messenger zichzelf bewezen als een solide plek voor bedrijven om met meer klanten te communiceren en hun klantenbestand snel te laten groeien. Dit is een enorme stap voorwaarts vergeleken met reclamemethodes uit het verleden die wachtten tot mensen ze zagen – zoals gedrukte advertenties. Messenger-advertenties glijden naar een meer persoonlijke ruimte en proberen proactief klanten te trekken.

We zijn nog steeds in het beginstadium van adverteren met Messenger, maar er doen zich elke dag nieuwe trends voor, waardoor er veel mogelijkheden zijn om te leren en te groeien.

Ben je geïnteresseerd in het proberen van een van deze benaderingen? Heb je het geprobeerd en succes gehad? Laat het ons weten in de comments hieronder!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format