De 4 pijlers van een succesvolle Facebook-marketingstrategie - DeLaatbusiness

De 4 pijlers van een succesvolle Facebook-marketingstrategie

11 min


117
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

In april 2017 adverteerden meer dan 5 miljoen bedrijven elke maand op Facebook. Dat is ver boven de 3 miljoen maandelijkse adverteerders die het in maart 2016 had.

Als u wilt dat uw bedrijf in 2018 overleeft, moet u klanten aantrekken.

Het maken van een opvallende, interessante advertentie is de gemakkelijkste manier om dit te doen, maar niet alle Facebook-advertenties zijn hetzelfde.

Elke advertentie moet bepaalde sleutelaspecten hebben die hem laten schijnen. Als het deze eigenschappen mist, zal het niet de aandacht trekken van de potentiële kijker.

Het resultaat is dat minder mensen uw product uitchecken (en uiteindelijk niet kopen).

Dit is het goede nieuws: het maken van de ultieme Facebook-advertentie is veel eenvoudiger dan je denkt.

We gaan de vier belangrijkste pijlers blootleggen die uw Facebook-reclamestrategie nodig heeft om uw enorme succes te dragen.

Als het gaat om het creëren van een succesvolle Facebook-reclamestrategie, maakt ervaring het verschil.

Ik sprak onlangs met Phil MacNevin, oprichter en president van Lift Media , een webdesign & marketingbureau dat zich toelegt op het leveren van mooie en impactvolle marketingtools voor het vergroten van de groei naar digitale marketeers over de hele wereld.

Phil heeft de technologie achter tientallen productlanceringen gedreven, waarvan de meeste een omzet van $ 1 miljoen + bereikten. In de afgelopen jaren heeft hij honderden ondernemers over de hele wereld gecoacht over het maken van producten die mensen willen kopen, hoe ze hun bedrijf kunnen laten groeien tot 6 figuren en daarbuiten, en hoe ze levensstijlen kunnen creëren waar ze echt van genieten.

Phil gebruikt de 4 pilaren van succesvolle advertenties en bestemmingspagina’s bij het ontwikkelen van een Facebook-reclamestrategie voor zijn klanten.


Gelukkig voor jou is het onwaarschijnlijk dat je concurrentie de 4 pijlers van adverteren onder de knie heeft. 
Door deze 4 eenvoudige pijlers te volgen, zou u in staat moeten zijn om beter te presteren dan uw concurrenten, uw advertentiespel te verbeteren en toekomstig succes te zien.

 

# 1 – Eenvoud

Veel mensen genereren advertenties op een pagina die veel te visueel druk is. Er wordt te veel moeite gestoken in het ontwerp, te veel animatie of te veel manieren om door de website te navigeren. Tegenwoordig is simple er in. Profiteer ervan.

Hoe werkt eenvoud? Hier zijn drie fundamentele tips:

 1. Heb EEN oproep tot actie. Deze actieaanroep moet klanten vertellen iets te doen, maar het moet er ook visueel eenvoudig en duidelijk uitzien. Witte ruimte wordt meestal afgekeurd, maar niet hier. Zorg ervoor dat het gemakkelijk te lezen is en onderscheidt zich op de pagina.
 2. Minimaliseer pagina-elementen. Als een potentiële klant naar een webpagina kijkt en er te veel elementen zijn, kunnen deze zich overweldigd voelen en een advertentie volledig overslaan. Sommige dingen om op te letten, zijn tekst die te breed is en te luxe achtergronden. Zorg ervoor dat klikbare koppelingen er anders uitzien dan andere tekst op de pagina om afleiding te verminderen.
 3. Houd uw tekstkolommen smal. Laat uw tekst niet over de hele pagina slepen. Dit zal de potentiële consument ook dwingen meer moeite te doen om uw advertentie te lezen, waardoor ze minder geneigd zijn om het tot het einde te lezen.

# 2 – Het oog tekenen

Zodra u de eenvoud hebt vastgespijkerd voor uw advertentie en bestemmingspagina, heeft u de mogelijkheid om de ogen van uw lezer te richten op waar u wilt. Je moet echter uitzoeken wat het beste werkt voor je product, je kijkers en je merk.

Er zijn vier hoofdregels om te volgen:

 1. Verdeel lange stukken met verschillende patronen of kleuren. Dit kan worden gedaan door het gebruik van verschillend gekleurde lettertypen, kleurblokken of patronen. Een goed moment om kleuren op te schonen is om ideeën, tonen of stukjes inhoud te scheiden.
 2. Een goed ontwerp moet versterken, niet afleiden. Een sterk ontwerp hoeft niet groot te zijn. Het kan subtiel zijn en een boodschap veel efficiënter afgeven. In het tijdperk van eenvoud is dit vaak het geval.
 3. Gebruik afbeeldingen indien nodig . Het kan gemakkelijk zijn om teveel foto’s te gebruiken (of ze niet genoeg te gebruiken). Plaats ze waar het onderwerp van de afbeelding het oog van de potentiële consument trekt. Houd bij landschappen of foto’s van kantoorruimten goed rekening met waar de lijnen zich bevinden. Er is meestal een perspectief dat het oog in de goede richting trekt, zoals een weg of een rivier.
 4. Gebruik subtiele animaties die uw ogen tekenen in de richting waarin u uw bezoeker wilt leiden.

# 3 – Copywriting

Zodra mensen verslaafd zijn aan uw advertentie of bestemmingspagina, moeten ze de tekst lezen. Hoe de tekst luidt, is van cruciaal belang om de aandacht van de consument tijdens de rest van de advertentie te houden. Spelfouten en jargon moeten minimaal zijn. Het moet net zo gemakkelijk te lezen zijn als te bekijken.

De twee beste werkwijzen voor een perfecte kopie:

 1. Transformeer de transformatie. Transformatie verkoopt aan mensen. Pronk met de voor- en na-status van uw product. Vijfenzeventig procent van de mensen die op je pagina terechtkomen, mag niet onder de vouw scrollen, dus je kop moet spreken tot een transformatie van hun hoofdpunt. Zelfs als niemand de rest van de pagina zou zien, zou je in staat moeten zijn om te communiceren wat je bovenaan de pagina doet.
 2. Zorg dat je de call-to-action-knop in het volle zicht van de kijker hebt . Houd het niet vast tot onderaan de landingspagina. Dit zal de betrokkenheid vertragen en verminderen.

# 4 – Berichtovereenkomst

Het is essentieel dat de inhoud van uw advertentie op de een of andere manier gerelateerd is aan de bestemmingspagina. Niet alleen maakt dit meer mensen waarschijnlijk betrokken bij uw product, maar het legitimeert uw product, waardoor u consistenter wordt.

Er zijn drie basisregels om te volgen:

 1. Zorg ervoor dat uw advertenties en bestemmingspagina consistent zijn met hun bericht . Dit is vooral belangrijk op Facebook, waar uw advertentie zal mislukken als het bericht niet overeenkomt met de bestemmingspagina. In tegendeel, er zijn leads en conversiepercentages van hogere kwaliteit als de berichten overeenkomen.
 2. Het matchen van berichten hoeft niet exact dezelfde zinnen of bewoordingen te betekenen . Zowel de advertentie als de bestemmingspagina moeten echter dezelfde waardevoorstel maken.
 3. Visuals en kleuren moeten overeenkomen in de advertentie. Als u dezelfde artistieke stijl of dezelfde tekens in de advertenties gebruikt, worden uw advertenties consistenter. Ze hoeven niet precies hetzelfde te zijn, maar het helpt ook om de identiteit van uw product en uw merk te bepalen.

7 Voorbeelden van deze Facebook-reclamestrategie in actie

Het kan nuttig zijn om de vier pijlers in actie te zien – evenals situaties waarin ze niet ten volle worden gebruikt.

We hebben gekeken naar enkele advertenties en bestemmingspagina’s van enkele van de beste digital marketing influencers en innovatieve startups, om te zien hoe goed ze deze Facebook-reclamestrategie in hun werk gebruikten. Hoewel ze allemaal goede voorbeelden geven van hoe de vier pijlersstrategie van MacNevin kan worden toegepast, hebben ze ook enkele zwakheden waarvan we kunnen leren.

Laten we een aantal van hen bekijken!

# 1 Traffic and Conversion Summit

De verkeers- en conversietop is een vooraanstaand digitaal marketingevenement dat wordt georganiseerd door Digital Marketer .

facebook campagnestrategie

Deze advertentie heeft hetzelfde logo op zowel de advertentie als de bestemmingspagina , wat belangrijk is. De advertentie en de landingspagina delen ook dezelfde achtergrondafbeelding.

Er is echter een belangrijk verschil tussen de advertentie en de bestemmingspagina: het percentage korting dat op de advertentie wordt aangeboden, verschilt van het percentage dat op de bestemmingspagina wordt vermeld. Merk op dat het 75% is voor de advertentie en 65% voor de pagina. Hiermee wordt de regel ‘matchmelding’ verbroken en kan de prestatie van de advertentie nadelig worden beïnvloed.

voorbeelden van bestemmingspagina's

Over het algemeen is de pagina sterk ontworpen en leidt hij mensen naar het product. Het is ook vermeldenswaard dat de couponcode ook een goede copywriting-inspanning is. In plaats van alleen maar een neutrale code, zorgt het ervoor dat de persoon zich op een subtiele manier goed voelt over zichzelf door ze in wezen ‘slimmer’ te noemen. De video op deze pagina wordt automatisch afgespeeld. Dit kan soms effectief zijn. Als er echter veel elementen zijn waar mensen naar kunnen kijken, zoals een startpagina of een blogbericht, speel ze dan niet automatisch af. Als het een bestemmingspagina met een primaire call-to-action is, kunt u de functie voor automatisch afspelen gebruiken.

De ontwerpelementen van de bestemmingspagina zijn sterk. De tekst is smal en verticaal en er is een gezonde hoeveelheid witruimte. De tekst is niet rommelig en afzonderlijke segmenten van de pagina zijn gescheiden.

# 2 Jack Canfield

Jack Canfield staat bekend om zijn coauthoring van het boek Chicken Soup For The Soul and The Success Principles . Hij organiseert evenementen over de hele wereld met live oefeningen en workshops om zijn lezers te helpen de ideeën in zijn boeken toe te passen op hun leven.

Facebook advertentie voorbeelden

In dit voorbeeld wordt sterk de definitie van ‘matchmelding’ getoond. Jack draagt ​​dezelfde reeks op zijn bestemmingspagina als in de advertentie en de afbeelding is vergelijkbaar. De kleuroverlay verschilt echter in de advertentie dan op de bestemmingspagina. Zelfs subtiele verschillen zoals deze kleuroverlay kunnen van invloed zijn op het ‘ sneldenkende ‘ verstand dat beslissingen over vertrouwen neemt voordat we er zelfs maar van op de hoogte zijn.

Facebook gerichte advertenties

Er is echter een grotere fout bij deze advertentie dan bij de kleuroverlay. Interessant genoeg is er geen “koop een ticket, krijg er een gratis” boven de vouw op de landingspagina, zoals werd gesuggereerd. We moesten naar beneden scrollen over 35% van de pagina voordat deze zichtbaar was als een banner. Als mensen op de advertentie klikken omdat ze enthousiast zijn over de kortingsbon, kunnen ze teleurgesteld of verward raken wanneer ze doorklikken en op zoek zijn naar meer informatie over de aanbieding voor ‘beperkte tijd’.

voorbeelden van bestemmingspagina's

Tenslotte, als iemand zou scrollen om informatie over de aanbieding te vinden, zouden ze deze banner eerst vinden. De banner lijkt klikbaar (deze heeft dezelfde kleur als de knop ‘Nu registreren’ hierboven weergegeven), maar hij kan niet worden aangeklikt. Een eenvoudige oplossing zou zijn om de bannerlink naar dezelfde registratiepagina te hebben waarnaar de andere call-to-action-knoppen verwijzen.

# 3 Magie

Magic is een persoonlijk assistentiebureau dat on-demand assistenten en sjabloongames verzorgt om drukke ondernemers te helpen.

facebook newsfeed-advertenties

Wat opvalt in deze advertentie is de kopie “de gemakkelijkste manier om uw to-do-lijst af te maken” en de vermelding van een “magisch” telefoonnummer.

Deze advertentie stuurt mensen naar een startpagina , wat in strijd is met het principe van eenvoud. Typisch maken homepagina’s te veel opties voor een bezoeker om te overwegen, vooral als ze afkomstig zijn van advertentieverkeer. Wanneer mensen op een advertentie klikken, willen ze verder gaan in dezelfde gedachtengang waardoor ze op de eerste plaats klikten. Als u op een startpagina terechtkomt en opnieuw moet zoeken naar wat u echt wilde, wordt dat proces onderbroken en uw conversies beschadigd.

Facebook-reclamestrategie

De ontwerpelementen kunnen ook wat werk gebruiken. Er is geen smalle leeskolom en de stroom van de bestemmingspagina trekt het oog niet. Hoewel het bericht boven de vouw goed is ontworpen (goede negatieve ruimte boven de vouw en een duidelijke oproep tot actie), is het niet super overtuigend. Het grootste probleem is dat we het magische telefoonnummer op de startpagina niet kunnen vinden of zelfs wanneer we verder naar een aanmeldingspagina hebben geklikt. Hoewel het magische getal dat ze in de advertentie noemden waarschijnlijk betrekking had op de service, lijkt het een oproep tot actie te zijn. Dit druist in tegen de pijlers 3 & 4, door geen duidelijke copywriting en een oproep tot actie te bieden, evenals consistente berichtenuitwisseling.

# 4 Growth Geeks

Growth Geeks is een andere on-demand virtuele assistent-service die zich richt op het bieden van marketingondersteuning aan ondernemers en bedrijven.

Facebook advertentie voorbeelden

De advertentie bracht ons naar de startpagina in plaats van een specifieke bestemmingspagina, dus verliest het punten op specificiteit. De startpagina heeft echter een minder rommelig ontwerp.

Facebook-advertenties bestemmingspagina

De advertentie en de startpagina hebben een vergelijkbare kleur en gevoel, behalve dat de advertentie lichtgroen is terwijl de startpagina lichtblauw is. De groene kleur die wordt gebruikt in de “tactiek” -tekst op de advertentie verschijnt niet eens op de startpagina.

De tactieken voor ‘Kopen’. De tagline van ‘Niet uren’ in de advertentie is zeer boeiend en aanlokkelijk. Het voelt alsof je oplossingen krijgt in plaats van meer problemen door iemand aan te nemen. De slogan op de startpagina die zegt “een exclusief netwerk van digitale marketingexperts” is iets minder specifiek. Zonder de context van de knop “Bladergroei-optredens” hieronder, is het niet eens duidelijk of het een marktplaats of een plaats is waar een marketeer naar het netwerk kan gaan.

De startpagina heeft een aantal subtiele interactieve elementen, terwijl je scrolt door de grafische schuif vanaf de zijkant van het scherm, waardoor de pagina boeiend en interessant blijft terwijl de lezer naar beneden scrolt.

# 5 Frontapp

Frontapp is een e-mailbeheersysteem dat grote teams helpt zich te organiseren met meerdere e-mailadressen zoals (sales@yourcompany.com of support@yourcompany.com).

facebook rechterkant advertenties

De kop van deze advertentie is een goed voorbeeld van een waardevoorstel. “Zorg ervoor dat je team weer dol is op e-mail” slaat op het belangrijkste pijnpunt dat iemand die op zoek is naar een hulpprogramma voor e-mailbeheer zou willen.

beste bestemmingspagina's

De bestemmingspagina is vast boven de vouw. Er is niet veel overeenkomst met de advertentie wat betreft de afbeeldingen of het exemplaar, maar de pagina is eenvoudig en legt al de voordelen al vroeg uit. Het ontbreken van visuele overeenkomsten is een beetje schokkend van de advertentie op de pagina, gaande van de donkere kleur en het eenvoudige pictogram van de advertentietekening tot een lichte pagina met roze oproepen tot actie en branding.

Helaas is één regel kopie een beetje verwarrend en lijkt het een typfout te zijn met het gebruik van @ -symbolen. Misschien is dit onmiddellijk relevant voor iemand die e-mails van teamleden beheert, maar het vereist een beetje abstract denken om zinvol te zijn. Er is misschien een betere manier om dat voordeel te communiceren. Het vermijden van taal die te jargony is, zal uw potentiële klantenbestand vergroten.

# 6 Huel

Huel is een maaltijdbedrijf dat volledige voeding biedt in één shake voor mensen die onderweg zijn.

facebook videoadvertenties

Huel gebruikt een korte video met afbeeldingen die aan elkaar zijn geregen om snel de kwaliteit en het gemak van de shakes die ze verkopen te communiceren. De proposities van deze advertentie zijn sterk. Je kunt op veel andere plaatsen niet ‘gezond eten krijgen in minder dan 1 minuut’. Het bevestigt zijn product als anders dan de rest.

Facebook bestemmingspagina advertentie voorbeeld

De advertentie verwijst naar een startpagina met andere tekst en beeld dan de advertentie, maar dezelfde kernboodschap van ‘eenvoudig, gezond en snel’ is er nog steeds. Het exemplaar van de startpagina levert goed werk door een sociaal bewijs te leveren door te beweren dat het genoeg shakes heeft verkocht om LA en Manhattan gecombineerd te voeden. Maar de call-to-action op de startpagina is ‘experience Huel’, die niet is afgestemd op de oproep tot actie van de advertentie om de startset van Huel te krijgen.

De ondersteunende tekst tijdens het scrollen is goed ontworpen. Het is een smalle centrale kolom die gemakkelijk te lezen is en de waardeproposities in de advertentie en de bovenkant van de pagina versterkt.

voorbeelden van waardeproposities

Helaas is het vanaf de advertentie moeilijk te zien dat de knop “Experience Huel” fungeert als de call-to-action-knop. Die knop leidt mensen naar de starterspakket-bestelpagina, maar het is niet duidelijk dat als ik op die knop klik, ik meer informatie over de starterkit krijg, wat de advertentie gebruikt om u naar deze pagina te lokken.

Het gebruik van eenvoudiger taal zou het voor consumenten eenvoudiger maken om het doel van de knop te identificeren en zo tot een hogere conversieratio leiden.

# 7 Adext

Adext is een SaaS-bedrijf dat kunstmatige intelligentie gebruikt om geautomatiseerde online marketingcampagnes te maken.

facebook kolomadvertentie voorbeeld

De advertentie is visueel interessant en opvallend terwijl hij visueel verwijst naar “leads en sales”, wat elk bedrijf dat advertenties zoekt zou willen.

Op de een of andere manier bracht de advertentie ons per ongeluk naar een website in het Spaans. Dit is duidelijk in strijd met de regel voor het matchen van berichten. Hoewel we de site konden omzetten naar de Engelse versie, is dit misschien niet zo eenvoudig voor mensen die niet bekend zijn met Spaans, Frans of een andere Romaanse taal.

Ook komen de beelden van de advertentie niet overeen met de branding en het ontwerp op de site. De kopie van de advertentie verwijst naar kunstmatige intelligentie, wat de belangrijkste waardepropositie van de site is. Maar een andere look helpt niet om het merk of het product te versterken.

De verkooppagina is goed ontworpen, maar het is een beetje druk. Aan de positieve kant, het blijft maar één gedachte tegelijk terwijl je de pagina doorbladert. Er is een kleine pijl naar beneden gericht om je te laten scrollen.

voorbeelden van bestemmingspagina's

We werden ook onderbroken door een pop-upadvertentie die geen enkele waarde aan het product biedt. In alle advertenties wordt gevraagd om meer betrokkenheid van sociale netwerken, zonder dat dit de lezer aanspoort.

Facebook-advertentietargeting

Zet een Facebook-reclamestrategie in de praktijk

Zoals u kunt zien, varieert de naleving van de vier pijlers van Lift Media van de ene advertentie naar de andere – en de kans is groot dat de effectiviteit overeenkomstig varieert.

Door uw advertentiestrategie op Facebook te concentreren op de vier pijlers – eenvoud, tekenen, copywriting en match van berichten – bent u beter in staat om het meeste uit uw advertenties en bestemmingspagina’s te halen.

Je bent ook meer geneigd om de juiste doelgroep te targeten en hierdoor conversies te stimuleren.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format