De 7 beste zoekinstrumenten voor zoekwoorden(keyword research tools) - DeLaatbusiness

De 7 beste zoekinstrumenten voor zoekwoorden(keyword research tools)

7 min


125
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Als u wilt dat Google u meer bezoekers stuurt, is een geweldige hulpprogramma voor zoekwoordenonderzoek een must.

Hoe vaak bent u in de afgelopen week op Google terechtgekomen om iets op te zoeken? Aangezien Google elke seconde gemiddeld 40.000 zoekopdrachten verwerkt , is het antwoord op die vraag voor de meeste mensen ‘veel’.

Hier is nog een vraag: hoe vaak in de afgelopen maand kunt u zich herinneren dat u op Google naar iets zocht en daadwerkelijk verder ging naar de tweede pagina met zoekresultaten? Hoe vaak heb je voorbij de eerste vier gekeken? Dit aantal is waarschijnlijk aanzienlijk kleiner, als het al bestaat.

Daarom is zoekwoordonderzoek zo belangrijk en het gebruik van de juiste zoekwoordtool voor zoekwoorden kan het verschil maken voor uw bedrijf.

Copywriters doen bijna altijd sleutelwoordonderzoek voordat ze zelfs maar aan de slag gaan. Het kan u helpen te bepalen voor welke zoekwoorden u moet optimaliseren en waarmee u uw inhoud kunt zien.

Als u niet zeker weet waar u moet beginnen, komen hier hulpprogramma-hulpprogramma’s voor zoekwoorden en heb ik een lijst samengesteld van de 7 beste hulpprogramma’s voor zoekwoorden die ik ooit heb gebruikt.

1. SEMrush

SEMrush is mijn favoriete onderzoekstool voor zoekwoorden, zonder twijfel. Deze tool biedt zowel korte als lange staart zoekwoordonderzoek, samen met informatie over sleutelwoorden voor zowel PPC als organisch verkeer. En al onze internationale lezers zullen dit leuk vinden: ze laten je dit onderzoek doen dat specifiek is voor meer dan 131 verschillende landen.

beste trefwoord onderzoekstools

SEMrush geeft u gegevens over hoeveel zoekopdrachten verschillende zoekwoorden krijgen, samen met hun CPC Adwords-prijs, het aantal resultaten dat elk zoekwoord heeft en het wedstrijdniveau van het zoekwoord.

longtail trefwoord onderzoek

Ze laten ook trefwoorden zien die overeenkomen met de zin waarnaar u zocht (met alle bovenstaande gegevens) en gerelateerde zoekwoorden. Hieronder geven ze u de beste resultaten voor het zoekwoord dat u onderzoekt, zowel in organische zoekopdrachten als in PPC-zoekopdrachten. Kortom, deze tool laat zien wie je competitie is , wat een ongelooflijke troef is om te hebben.

hoe de juiste zoekwoorden te kiezen

Als u niet veel tijd wilt besteden aan onderzoek op het gebied van zoekwoorden, is hun Keyword Magic Research-tool een must-have-functie. U kunt een trefwoord invoeren en vervolgens geavanceerde zoekcriteria zoals:

  • Of je wilt dat het een brede of exacte match is
  • CPC-bereik
  • Wedstrijdniveaubereik
  • Volumebereik
  • Aantal woorden

beste trefwoord onderzoekstool

Naast de zoekopdracht hebben ze gerelateerde add-ons voor zoekwoorden die u kunt combineren met uw zoekopdracht, zodat u snel de exacte zoekwoorden kunt vinden die u nodig heeft.

SEMrush’s hulpprogramma’s voor zoekwoordenonderzoek zijn gratis te gebruiken, maar als u zoekwoorden wilt bijhouden (die ik aanraad), moet u upgraden naar een betaald account. Hun Pro-abonnement begint bij $ 99 per maand wanneer het maandelijks wordt uitbetaald.

2. Google Adwords

Aangezien Google degene is die al het verkeer uitdeelt, is het alleen maar logisch dat de meeste mensen willen weten wat voor potentiële hulpprogramma’s voor zoekwoordonderzoek van Google ook zijn. De zoekwoordplanner van Google is ontworpen voor Adwords, maar als u op zoek bent naar een gratis hulpmiddel voor zoekwoordenonderzoek, is dit de juiste tool .

gratis keyword research tool

De zoekvolumetool van Google Adwords is zeer effectief en uiterst gemakkelijk te gebruiken. Als u nog niet bekend bent met trefwoordonderzoek en gewoon wat snelle informatie wilt over het zoekvolume en het concurrentieniveau van een paar zoekwoorden die u in gedachten heeft, is dit een geweldige tool om te gebruiken. Voer gewoon de specifieke zoekwoorden in die u wilt vergelijken en bekijk de resultaten. U kunt het zoekvolume, het algemene wedstrijdniveau en het voorgestelde AdWords-bod bekijken.

gratis google keyword research tool

Pro tip: als u suggesties voor zoekwoorden wilt genereren, zou ik een andere tool gebruiken, zoals SEMrush of Moz.

Hoewel Google Adwords je veel suggesties zal geven, heb ik altijd geconstateerd dat ze niet altijd erg relevant zijn voor waar ik naar op zoek ben en dat de andere tools dit beter kunnen doen, zelfs als je de zoekopdracht inschakelt. criteria voor zoekwoorden die nauw verband houden met zoektermen.

3. Moz

Moz is een van de beste bronnen die beschikbaar is als het gaat om SEO, dus het is geen verrassing dat hun Keyword Explorer zo geweldig is.

Ik ben dol op Moz’s interface en hoe ze je gegevens over de zoekwoorden geven. Het is eenvoudig te lezen, waardoor het een ideale oplossing is voor zowel experts als nieuwkomers. Ze tonen u zowel numerieke als visuele weergaven van het maandelijkse zoekvolume van een zoekwoord, de mogelijkheid tot rangschikking, prioriteit en moeilijkheidsgraad. Ze laten ook suggesties voor zoekwoorden en SERP-analyse zien, die fantastisch en gedetailleerd zijn.

betaalde trefwoord onderzoekstool

Als u niet wilt betalen voor een hulpprogramma voor zoekwoorden, is Moz misschien niet de meest effectieve keuze voor u.

U kunt gratis twee zoekopdrachten per dag zoeken, maar u moet een upgrade uitvoeren naar een betaald abonnement als u meer dan dat wilt zoeken. Aangezien je bijna zeker meer dan dat moet zoeken, betaal je $ 150 per maand voor hun basisplan. Ze hebben echter wel een gratis proefperiode van 30 dagen, dus je kunt het eerst testen en zien hoe leuk je het vindt.

4. Hulpprogramma voor zoekwoorden

Onze volgende tool spreekt voor zich , en is vrij letterlijk getiteld Hulpprogramma voor zoekwoorden (van keywordtool.io). U kunt zoeken naar trefwoorden in verschillende talen, maar lang niet zoveel als SEMrush beschikbaar heeft.

Deze hulpprogramma voor zoekwoorden is effectief en biedt automatisch suggesties voor zoekwoorden die niet noodzakelijkerwijs zijn weergegeven voor andere sites (waarvoor deze zijn bedoeld), samen met hun zoekvolume, CPC en AdWords-concurrentie. Voor het verkrijgen van daadwerkelijke informatie over de zoekwoorden moet u echter upgraden naar Keyword Tool Pro (wat een beetje misleidend is voor de sitekopie). Dit abonnement is $ 88 per maand, en als je alleen maar zoekwoordonderzoek doet voor Google, raad ik aan een van de andere tools voor de prijs te kiezen.

gratis trefwoord suggestie tool

Hier komt de waarde van deze tool echt uit: Hulpprogramma voor zoekwoorden bevat hulpprogramma’s voor zoekwoorden voor meerdere zoekmachines, niet alleen Google. Als je zoekwoordonderzoek wilt doen voor YouTube, Bing, Amazon, de App Store of eBay, hebben ze zoekwoordsuggesties (en gegevens) voor je . Als YouTube-video’s bijvoorbeeld een centraal onderdeel van je marketingstrategie vormen, zou dit het geld gemakkelijk waard kunnen zijn.

Onderzoeksinstrument voor zoekwoorden op YouTube

5. SpyFu

Als de naamsuggesties is SpyFu een onderzoeksinstrument voor concurrenten dat u helpt de resultaten van uw bedrijf te verbeteren door inzicht te krijgen in hoe uw concurrentie die van u krijgt. Als u wilt begrijpen hoe uw concurrent zoekwoorden gebruikt in zijn marketingcampagne, is dit de tool die u moet gebruiken.

U kunt de URL van uw concurrent typen en SpyFu zal alle zoekwoordgegevens erop weergeven. U kunt zien voor hoeveel zoekwoorden ze zijn gerangschikt, voor het geschatte aantal klikken per maand dat de site genereert en voor de verhouding tussen organisch verkeer en betaald verkeer.

onderzoek de zoekwoorden van uw concurrent

U kunt ook betaalde zoekwoorden zien, hoe hun zoekwoorden hun status behouden op de voorpagina, hun belangrijkste zoekwoorden en hun belangrijkste concurrenten.

betaalde trefwoord onderzoekstool

Als u deze gegevens wilt gebruiken om regelmatig te zoeken en om de zoekwoorden te volgen die uw concurrenten gebruiken, kunt u upgraden naar een van hun betaalde plannen, die zeer betaalbaar zijn en beginnen bij $ 33 per maand wanneer ze jaarlijks worden betaald.

beste trefwoord onderzoekstools

6. KW-zoeker

KW Finder is vergelijkbaar met de Google Adwords-tool; het trekt zelfs vergelijkbare resultaten op, die niet zo volledig op het punt staan ​​als de onmiddellijke resultaten van SEMrush en Moz. Vanuit mijn ervaring met KW Finder zijn de zoekopdrachten een stuk beter als u enige tijd besteedt aan het handmatig toevoegen van filters zoals uitsluitingszoekwoorden en aanvullende zoekwoorden die u wel wilt opnemen .

Net als de andere onderzoekstools, laat deze een zoekwoordsuggestie zien, hoe ze in de tijd trending zijn, het aantal zoekopdrachten, CPC en moeilijkheidsgraad. Het doet dit allemaal effectief en netjes.

trefwoord onderzoekstool

Wat ik leuk vind aan deze tool, zijn de gegevens die ze leveren op de best beoordeelde sites voor dit zoekwoord.

Ze laten u informatie zien, zoals het aantal externe links op de site, het aantal Facebook- en Google+ shares, geschatte bezoeken per maand en de machtiging van de pagina. Dit alles is waardevolle informatie die u inzicht kan geven in waar uw pagina zich zou kunnen bevinden, zonder dat u meer onderzoek hoeft uit te voeren met een afzonderlijke tool of op een andere pagina.

trefwoord onderzoekstool

Het beste gedeelte? KW Finder is een gratis zoekwoordtool voor zoekwoorden en het is een goed idee.

7. Google Analytics

Hoewel deze niet per se een hulpprogramma voor zoekwoorden is, geeft het u waardevol inzicht in hoe de zoekwoorden die u tot nu toe hebt geoptimaliseerd, daadwerkelijk voor u presteren . U zou zich kunnen realiseren dat u bijvoorbeeld kunt beginnen met ranglijsten voor moeilijkere concurrentie, of dat alleen trefwoorden op bepaalde onderwerpen voor u werken.

Als u Google Analytics inschakelt, klikt u tussen Acquisitie en kanalen en vervolgens op Organisch zoeken, dan zou u hypothetisch in staat moeten zijn de zoekwoorden te zien waar gebruikers naar hebben gezocht om uw site te vinden. De vangst: deze zoekwoorden zijn bijna allemaal geblokkeerd.

Google-zoekwoordonderzoekstool

Gelukkig is er een manier om dit te omzeilen.

Als u naar Search Console op het tabblad Acquisitie gaat en vervolgens op Query’s klikt, ziet u verschillende zoekopdrachten (ook wel sleutelwoorden genoemd) waarmee gebruikers u hebben bereikt. Misschien moet je dit instellen, maar het is gemakkelijk om te doen en duurt maar een paar minuten; je kunt zien hoe hier . Gebruik deze informatie om uw zoekwoorden te evalueren en te controleren om te zien wat werkt en wat moet worden gewijzigd.

bijhouden van uw zoekwoorden

Afbeelding van SERP’s

Laatste gedachten

Al deze tools geven u de informatie die u nodig heeft over de zoekwoorden waarin u bent geïnteresseerd.

Vergeet niet om realistisch te zijn over de zoekwoorden waarvoor u optimaliseert, omdat veel nieuwere bedrijven soms beter kunnen optimaliseren voor zoekwoorden met minder concurrentie. Naarmate uw sitebevoegdheid toeneemt, kan de concurrentie van de zoekwoorden die u kiest, ook toenemen.

Wat denk je? Welke zoekinstrumenten voor zoekwoorden gebruik je? Welke zijn jouw favoriet? Deel je mening in de comments hieronder!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format