De 8 belangrijkste redenen waarom uw Facebook-campagnes niet werken. - DeLaatbusiness

De 8 belangrijkste redenen waarom uw Facebook-campagnes niet werken.

15 min


125
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Heb je jezelf ooit afgevraagd: “Waarom krijgen mijn Facebook-advertenties geen vertoningen?”

Na maanden van strategizing, late night copywriting en hard werken; uw campagne is eindelijk klaar voor gebruik. U hebt uw doelgroep, u hebt de bezorgproblemen gecontroleerd en alles wat u nog moet doen, is klikken op publiceren en de resultaten bekijken.

Maar dan gebeurt er iets … of liever, er gebeurt iets niet.

Uw Facebook-advertentie is aan niemand getoond.

Heb je op iets verkeerd geklikt? Is het systeem leeg? Is het zelfs verzonden?

Al deze vragen branden in je op terwijl je woedend op zoek gaat naar wat er in hemelsnaam aan de hand is.

Zou je niet willen dat je een lijst had met de belangrijkste redenen waarom je Facebook advertentiecampagne niet levert en wat je kunt doen om het te repareren?

Hier is het, slechts één klik verwijderd!

Als je meer dan vijf minuten met Facebook Ads of AdEspresso hebt doorgebracht, zul je dit soort problemen waarschijnlijk één of twee keer tegenkomen.

En net als de vele anderen die je zijn voorgegaan, en het nog veel meer dat volgt, blijkt het antwoord meestal zo frustrerend eenvoudig te zijn dat je zou wensen dat je er eerder aan gedacht had.

Om u te helpen de beproevingen en beproevingen van advertenties op Facebook door te voeren, hebben we een lijst samengesteld met de acht belangrijkste redenen waarom uw advertentiecampagne niet werkt en wat u kunt doen om deze te herstellen.

Laten we beginnen.

# 1. Uw advertenties zijn afgekeurd

Als uw advertenties zijn afgekeurd, stuurt Facebook u een kennisgeving met de reden van afkeuring naar het e-mailadres dat u bij hen hebt geregistreerd.

Als u niet in uw e-mail kunt komen of de melding niet kunt vinden, kunt u ook uw status controleren in de ad manager van Facebook. U kunt ook de status van uw advertentie in AdEspresso vinden door naar de pagina Alle advertenties te gaan. Afgekeurde advertenties worden gemarkeerd door een rode cirkel met een witte streep er doorheen.

Als uw advertentie is afgewezen, zijn er veel redenen waarom dat kan zijn. Dit zijn de meest voorkomende.

9 redenen waarom Facebook een advertentie zal weigeren

 1. De advertentie bevat tabaksproducten, drugs en drugsgerelateerde producten (inclusief farmaceutische producten) of bevordert deze
 2. De advertentie promoot onbetrouwbare en / of onveilige voedingssupplementen (wat kwalificeert als onbetrouwbaar en onveilig is helaas aan Facebook en hun discretie)
 3. De advertentie verkoopt wapens, munitie en explosieven
 4. De advertentie biedt sensationele, overdreven gewelddadige inhoud
 5. De advertentie belooft vervalsing of nepdocumenten, zoals diploma’s, paspoorten of immigratiedocumenten
 6. Malware en spyware, bewakingsapparatuur (bijvoorbeeld spioncamera’s en GSM-trackers) zijn te vinden in de advertentie
 7. De advertentie maakt gebruik van onwaarschijnlijke of overdreven “voor-en-na” -afbeeldingen om gewichtsverlies te bevorderen (advertenties voor producten voor gezondheid en gewichtsverlies moeten gericht zijn op personen ouder dan 18 jaar)
 8. De advertentie bevat ‘Inhoud voor volwassenen’
 9. Onrealistische claims of krijg ‘krijg snel rijk’ schema’s

PS U kunt onze handleiding raadplegen voor nog meer informatie over waarom uw advertenties mogelijk worden afgekeurd). Het advertentiebeleid van Facebook biedt ook aanvullende informatie over exacte specificaties.

Wat kun je doen om het te repareren?

 1. Voer de gevraagde wijzigingen door. Als Facebook bijvoorbeeld heeft aangegeven dat uw afbeelding ongepast is, kunt u de afbeelding eenvoudig wijzigen in een afbeelding die voldoet aan hun normen. Nadat u uw wijzigingen heeft aangebracht en de advertentie heeft opgeslagen, wordt deze automatisch opnieuw ter goedkeuring voorgelegd aan Facebook en (hopelijk) goedgekeurd.
 2. Maak bezwaar tegen de afkeuring. Iedereen maakt fouten, vooral Facebook. Dus als u vindt dat uw advertentie ten onrechte is afgekeurd, kunt u altijd een bezwaar indienen via Facebook. Om dit te doen, volstaat het dat u dit formulier hier invult en de vereiste informatie verstrekt. Als je succesvol bent, start Facebook automatisch je advertenties en waarschuw je je via het Ad-account of de Facebook-pagina.

# 2. Uw bestedingslimiet voor uw account is bereikt

Een eenvoudig probleem dat u gemakkelijk kunt vergeten (en oplossen!) Overschrijdt de bestedingslimiet van uw account.

Wanneer u in Facebook werkt, heeft elk advertentieaccount een individuele bestedingslimiet die u kunt instellen. Meestal wordt dit gedaan om ervoor te zorgen dat uw campagnes niet over hun beoogde totale budget gaan.

Zodra die limiet is bereikt, worden uw advertenties gewoon niet uitgegeven. Maar gelukkig is het een eenvoudig te maken merk.  

Wat kunt u doen om het te repareren

Je zou niet geloven hoe makkelijk het is voor iemand om een ​​bestedingslimiet in te stellen en dan gewoon te vergeten wanneer de campagne doorgaat. Daarom is het altijd het beste om uw bestedingslimiet te controleren voordat u de echte nitty zanderige probleemoplossing doorneemt.

Als u uw bestedingslimiet wilt controleren, instellen of verwijderen, hoeft u alleen maar het menu Advertentiesbeheer te openen en naar het tabblad Facturatie en betalingswijzen te gaan.

Zodra u daar bent, ziet u het vak Bestemmingslimiet voor account aan de rechterkant van het scherm en hoeveel u hebt uitgegeven aan de totale limiet.

Onder de bestedingslimiet ziet u drie links onder aan het venster, waarmee u uw limiet kunt wijzigen, verwijderen of opnieuw instellen.

# 3. Je afbeelding is in strijd met de 20% -regel

Als het gaat om adverteren op Facebook, zijn er veel regels; sommige zijn opgeschreven en veel meer niet. Onder deze honderden geschreven en ongeschreven regels; een van de meest vergeetbare, maar van cruciaal belang zijnde, is de 20% tekstregel.

Wat is de 20% tekstregel?

Volgens Facebook-standaarden mogen de afbeeldingen in uw advertenties de beeld / tekstverhouding van 20% niet overschrijden – dit omvat logo’s, slogans, watermerken en andere tekst die op uw afbeelding staat. Om het anders te zeggen, je kunt geen afbeelding voor je advertentie hebben die een gigantische tekstmuur is. Als je afbeelding als OK wordt beschouwd, betekent dit dat je de juiste hoeveelheid tekst hebt en dat je bereik niet wordt beperkt. 

Om te beginnen, hier is het voorbeeld van een perfecte advertentie (of beter, de ideale tekstverhouding van Facebook):

Als uw afbeelding een lage, gemiddelde of hoge rating heeft gekregen ; dat betekent dat uw advertentie te veel tekst bevat en dat het bereik in mindere of meerdere mate wordt beperkt.

Hier zijn drie voorbeelden van een advertentie met een lage tekst, gemiddelde en hoge beeldtekstwaardering.

Sommigen van jullie denken misschien aan jezelf: “Maar ik heb veel advertenties weergegeven die deze zogenaamde” 20% tekstregel “overtreden en ik heb nog nooit mijn advertentie door Facebook laten weigeren.” En misschien heeft u gelijk, maar dat alleen vertelt je niet het hele beeld van wat er aan de hand is.

U ziet in het verleden of Facebook heeft geconstateerd dat uw advertentie de 20% -tekstregel heeft geschonden, ze gewoon uw advertentie zouden weigeren en u vertellen dat u de afbeelding volledig moet vervangen. Maar nu is dat niet meer wat er gebeurt.

In plaats van uw advertentie volledig te weigeren, beperkt Facebook eenvoudigweg het bereik van uw advertentie of voert u het helemaal niet uit, meestal zonder enige waarschuwing.

Met al dat gezegd, er zijn eigenlijk een paar uitzonderingen op deze regel.
 • Boek- en albumomslagen – Dit is heel logisch als u erover nadenkt. Boekomslagen zijn vrijwel 90% met misschien een of twee objecten op de hele omslag. Hetzelfde geldt min of meer ook voor albums. Het zou gewoon geen zin hebben om dit soort afbeeldingen te verbieden.

 • Games – Evenzo zou het geen zin hebben om advertenties voor videogames te verbieden die de 20% tekstregel overtreden. Mensen klikken minder vaak op advertentie voor Half-Life 3 als ze de naam niet in grote vetgedrukte letters op de afbeelding zien staan.

 • Productafbeeldingen – net   als bij boekomslagen en albumhoezen is dit eenvoudig een kwestie van praktisch. Op enkele uitzonderingen na zal het moeilijk zijn om een ​​product te vinden dat wordt verkocht in de Verenigde Staten of over de hele wereld en dat niet meer dan 20% tekst op de verpakking heeft; daarom zijn productafbeeldingen nog steeds toegestaan.

 • Evenement posters – Nogmaals, het praktische draagt ​​de dag. Alleen een vreselijke evenementposter bevat geen details over de gebeurtenis waarvoor het is bedoeld om te adverteren, wat betekent dat het bijna onmogelijk is om de 20% -tekstregel niet te schenden.

Andere uitzonderingen: Facebook vermeldt ook dat dingen zoals grafieken en grafieken, tijdschrift- en krantenomslagen, film- en tv-showaffiches en wetteksten ook als uitzonderingen kunnen worden beschouwd als de 20% tekstregel.

Wat kunt u doen om het te repareren

Als u niet zeker weet of uw afbeelding voldoet aan de criteria van Facebook, kunt u de tekstoverlay-tool van Facebook gebruiken om uw afbeelding te beoordelen en erachter te komen. Op basis van hoe tekst zwaar uw afbeelding is, krijgt u een van de volgende vier resultaten: Laag, Gemiddeld, Hoog of OK.

Als u zich in de hogere categorieën bevindt (Gemiddeld of Hoog), moet u die afbeelding vervangen door een andere die minder tekst bevat en ziet u dat uw advertenties weer worden weergegeven. Lage tekst kan slechts een klein beetje worden beïnvloed, dus u kunt de andere punten in dit artikel repareren voordat u deze vervangt. Onze schrijver Ana Gotter heeft ook een fantastisch overzicht van deze update op onze blog gepubliceerd.

# 4. Uw bod is te laag

Een ander probleem dat het succes van uw advertentie kan beïnvloeden, is of uw bod te laag is. Als het woord ‘bieden’ ogenblikkelijk afbeeldingen van een veilinghuis oplevert, heb je gelijk wat het geld betreft.

Telkens wanneer u uw campagne naar de geweldige reclame daarbuiten stuurt, concurreren uw advertenties met duizenden anderen tegelijk in een min of meer gigantische digitale veiling.

Interessant genoeg kijkt Facebook niet altijd naar de prijs als het gaat om het kiezen van de winnaar van deze “veilingen”. De 3 belangrijkste dingen die meespelen in de beslissing van Facebook zijn:

 • Biedprijs – de prijs die u bereid bent te betalen voor de gewenste actie.
 • Geschatte actieratio’s – Hoe waarschijnlijk is het dat uw publiek de bovenstaande actie onderneemt.
 • Relevantie en kwaliteit – Hoe interessant uw advertenties voor uw doelgroep zijn en de kwaliteit van die advertenties (die wordt bepaald door de hoeveelheid negatieve / positieve feedback)

Op basis van deze drie factoren berekent Facebook een ‘totale waarde’ en deze totale waarde wordt gebruikt om te bepalen wiens advertenties worden weergegeven en van wie niet.

Natuurlijk, als u de hoogst mogelijke waarde wilt bereiken, moet uw doel voor elke campagne zijn om alle drie de factoren te maximaliseren. Later zullen we iets meer bespreken over de geschatte actieratio’s en relevantie en kwaliteit , maar laten we ons nu concentreren op het biedingsgedeelte van deze vergelijking.

Bij de aankoop van een advertentie stelt Facebook u in staat te kiezen waarvoor u betaalt (klikken op links, vertoningen, enz.) En hoeveel u ervoor wilt betalen.

Om te bepalen hoeveel u wilt betalen, heeft u twee opties: Automatisch of Handmatig.

Door Automatisch bieden te kiezen, kunt u Facebook de beste prijs voor uw geselecteerde actie laten kiezen en concurrerend bieden. Voor 90% van de adverteerders is dit een geweldige optie, omdat het ervoor zorgt dat uw biedprijs nooit te laag (en onder bezorging) wordt ingesteld.

Handmatig bieden daarentegen is een ander geval. Wanneer u een handmatige biedstrategie selecteert, vertelt u Facebook wat u bereid bent te betalen voor uw actie, wat wordt bereikt door uw gemiddelde of maximale bod aan te wijzen.

Wat kunt u doen om het te repareren

In AdEspresso kunt u deze opties kiezen in stap 4 van het creatieproces van de campagne.

Wanneer u hier biedt, is het van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat u een passend bedrag biedt voor uw actie. Als u een te laag bod instelt, worden de bezorgingsproblemen bijna gegarandeerd en is de kans groot dat uw advertenties niet of nauwelijks worden weergegeven.

Als u handmatig bieden gebruikt en u afleveringsproblemen blijft zien, is de eenvoudigste manier om het probleem te verhelpen, uw bod aan te passen tegen een hogere prijs of over te schakelen naar Automatisch bieden en Facebook dit deel voor u afhandelen.

Als u nieuwsgierig bent naar welke optie het beste voor u is, kunt u hier ons meest recente experiment over deze twee strategieën lezen voor onze verrassende resultaten of ons diepgaande artikel Bieden 101 voor een volledig overzicht van de bovengenoemde punten.

# 5. Uw campagne heeft niet genoeg budget

Het is waar wat ze zeggen: je krijgt waar je voor betaalt. Er kunnen duizenden ‘goeroes’ zijn die prediken dat met $ 2 campagnes je een miljardair kunt worden met hun ‘1 geheime truc’ – maar voor 99,9% van ons is dat soort strategieën gewoon niet genoeg.

Hoewel uw werkelijke campagnebudget verschillende factoren heeft die bijdragen aan de kosten (facturering, doelgroep, enzovoort), ligt de basisprijs voor advertentiecampagnes tussen de $ 2 – $ 10 per advertentie per dag. Dit bedrag geeft Facebook meestal genoeg geld om uw advertenties te kunnen leveren aan een breed genoeg publiek om gegevens te verzamelen die statistisch significant zijn.

Een kritieke fout die u wilt voorkomen, is het uitvoeren van talloze adsets met meerdere advertenties erin – die allemaal een klein budget delen. Hier is een voorbeeld.

In deze campagne heb ik een algemene postbetrokkenheidscampagne opgezet met een gesplitste test op 4 locaties. Er waren in totaal 4 adsets, met één advertentie in elke advertentie.

Eén campagne, ik kende ongeveer $ 4 per advertentie per dag (voor een totaal van $ 16 per dag).

Voor de andere campagne heb ik ervoor gekozen het budget sterk te beperken om slechts $ 1 per advertentie ($ 4 per dag) toe te staan. Alle andere elementen zijn hetzelfde gebleven om een ​​echte test te garanderen.

Na een paar dagen waren de resultaten precies zoals voorspeld.

De correct gebudgetteerde campagne had veel meer indrukken (bijna 3x meer) dan de campagne waarin ik niet voldoende budget toewees.

Wat dit voorbeeld illustreert, is hoe belangrijk het is om te stoppen en even de tijd te nemen om te bekijken hoeveel uw advertentie daadwerkelijk te besteden heeft. Het is niet alleen belangrijk, het is noodzakelijk voor het hele leveringsproces.

Wat kunt u doen om het te repareren

Om uw budget op Facebook te beheren, gaat u naar het menu Advertentiesbeheer en selecteert u het tabblad Advertenties. Zodra je dat hebt gedaan, selecteer je de campagne die je wilt bewerken en klik je op het potloodpictogram aan de rechterkant. U kunt vervolgens de pop-up gebruiken om naar de budgetinstellingen te gaan.

Als u AdEspresso gebruikt, kunt u dat doen via het campagnedashboard. Navigeer eenvoudig naar de door u gekozen campagne en selecteer het potloodpictogram naast het budget.

Vervolgens kunt u het campagnetotaal bewerken met behulp van het tabblad Normaal.

Als u het budget van de adset wilt bewerken, selecteert u gewoon het tabblad Geavanceerd. U ziet dan de lijst met adsets in de campagne en van daaruit kunt u het budget bewerken. Nadat u uw budget heeft bewerkt, klikt u op toepassen en u bent klaar!

Als u meer informatie wilt over hoeveel u zou moeten uitgeven per marketingdoelen, kunt u onze handige budgetcalculator hier vinden of andere artikelen over het onderwerp lezen op onze site . Als de zaken nog steeds niet helemaal werken zoals u verwacht, zijn er nog een paar dingen die we nog kunnen controleren.

# 6. Uw optimalisatiedoel is moeilijk te bereiken

Wanneer u een optimalisatiedoel selecteert, vertelt u Facebook precies welk type actie u zoekt voor uw publiek. Hierdoor kan Facebook je ideale doelgroep met nog meer precisie targeten.

Stel dat u ervoor heeft gekozen te optimaliseren voor klikken op links. Wat je in feite doet is Facebook vertellen dat je, vanuit je geselecteerde doelgroep, degenen wilt targeten die eerder op links dan andere klikken, op basis van hun geschiedenis van betrokkenheid bij vergelijkbare advertenties. Dit is hoe de geschatte actieratio’s die genoemd werden, meegewogen worden in de vergelijking.

Het juiste optimalisatiedoel gebruiken voor uw campagnedoelstelling is een cruciaal onderdeel om uw doelgroep te verfijnen. Wanneer u echter optimaliseert voor conversies, ontstaan ​​er vaak problemen.

Het optimaliseren van de poort voor conversies hoeft niet per se het verkeerde te zijn, maar als u dat wel doet, kunnen problemen met de bezorging optreden. Meestal zijn deze problemen het gevolg van een gebrek aan conversies.

Wanneer u optimaliseert voor conversies, gebruikt Facebook conversies als een ‘bron’ voor het vinden van goede doelen voor uw campagne. Maar als u geen conversies heeft, eindigt de campagne een paar dagen en stopt dan gewoon. Waarom is dat? Het simpele antwoord is dat Facebook niet weet wie uw campagne kan interesseren, omdat het geen gegevens (dus geen conversies) heeft om mee te werken.

Wat kunt u doen om het te repareren

Om dit probleem te voorkomen, gebruikt u een type conversie dat meerdere keren per dag kan voorkomen, zoals het gebruik van de ‘voeg toe aan winkelwagen’-gebeurtenis in plaats van’ kopen ‘.

U kunt ook het optimalisatiedoel wijzigen om klikken in plaats van conversies te koppelen. De campagne houdt deze conversies nog steeds bij, maar op deze manier ziet Facebook wat voor soort mensen geïnteresseerd zijn in uw advertenties op basis van wie erop heeft geklikt en een beter deel van uw doelgroep zal selecteren om te bereiken.

Zodra u consistente conversies krijgt ( het aanbevolen minimum van Facebook is 50 per week ), kunt u het doel terugzetten naar conversies.

Om dit in Facebook te veranderen, ga naar de Ads Manager, selecteer uw adset om te bewerken en schakel de optimalisatie van uw voorkeur uit.

U kunt dit ook doen in AdEspresso, en het is nog eenvoudiger! Het enige dat u hoeft te doen, is navigeren naar uw campagnedashboard en het potloodpictogram naast het optimalisatiedoelveld selecteren en uw wijzigingen aanbrengen.

# 7. Uw advertenties zijn niet relevant voor uw doelgroep

Een vaak over het hoofd gezien onderdeel van de leveringsvergelijking is uw Relevance Score . Deze score (die varieert van 1-10) is de manier van Facebook om u te laten zien hoe interessant uw advertenties voor uw publiek zijn en hoe zij aantrekkelijk (positief of negatief) zijn.

Iemand op Facebook kan zich op een positieve manier (zoals likes, comments, shares) of negatief gedragen (de advertentie verbergen van hun newsfeed, dit melden als spam, enz.) En elk van deze acties zal bijdragen aan de algehele score. Hoe beter de score, hoe groter de kans dat uw advertenties worden weergegeven dan andere ( en u betaalt ook minder ).

Om je score op Facebook te zien, ga je naar de Ads Manager en selecteer je je campagne. Als u daar eenmaal bent, zou u uw kolommen moeten kunnen bewerken, zodat uw Relevance Score wordt weergegeven. Zodra je dat hebt bereikt, kun je je score zien, evenals positieve en negatieve feedback (laag, gemiddeld of hoog).

Om uw Relevancy Score in AdEspresso te vinden logt u gewoon in op uw account, kiest u uw campagne en geven we de Relevance Score weer in het vakje Relevance & Engagement.

In AdEspresso kunt u ook de relevantie van de advertenties en Adsets bekijken op het tabblad Alle advertenties.

Wat kunt u doen om het te repareren

Als u een lage relevantie scoort, hoeft u zich geen zorgen te maken. Er zijn veel manieren om dit te verbeteren. Hier zijn een paar tips om je score te verhogen.

4 manieren om uw relevantie te verhogen

 • Splitsen test uw afbeeldingen. Verschillende afbeeldingen kunnen een drastisch verschillende impact hebben op groepen en demografische gegevens. Heldere kleuren op afbeeldingen en lettertypen kunnen goed resoneren met een jonger publiek, maar een ouder publiek kan het lezen moeilijk vinden. Probeer altijd de werkelijke aanbieding weer te geven, bijvoorbeeld een afbeelding weergeven van wat ze daadwerkelijk ontvangen (gratis download, fysiek product, enz.). In AdEspresso is dit eenvoudig. Voeg gewoon uw afbeeldingen, kop en tekst toe …  … en we zullen elke mogelijke combinatie voor u maken. Nooit meer urenlang advertenties kopiëren!

 • Verfijn uw targeting. Als u een woningverzekering verkoopt, is de kans groot dat uw ideale klanten geen tieners zijn tussen 14 en 19 jaar oud. Het gebruik van Publieksinzichten van Facebook is een geweldige manier om informatie te bekijken over de demografie en het gedrag van uw doelgroep. Als u zich aanmeldt voor een proefperiode, kunt u AdEspresso’s Facebook Ads Targeting Blueprint-cursus gebruiken om meer diepgaande strategieën te leren die u kunt gebruiken om uw perfecte doelgroep te vinden met behulp van aangepaste doelgroepen en targeting op interesses. We hebben ook een Ultieme gids hier .
 • Vernieuw uw advertenties. Niemand vindt het leuk om steeds weer dezelfde advertentie te zien (cue cheesy jingles hier) – hetzelfde geldt voor je Facebook-advertenties. Door de prestaties van uw individuele inhoud te bestuderen en de slecht presterende kopie en afbeeldingen uit te schakelen, kunt u uw publiek geïnteresseerd en betrokken houden. Deze post geeft je enig inzicht in hoe de professionals meeslepende ontwerpen maken .
 • Maak uw advertenties interessant. Op dit punt heeft iedereen een stockfoto van een gewone Mac op een bureaublad gezien – en ze zijn er ziek van. In een druk publiek moeten uw advertenties opvallen, dus uw afbeeldingen, video EN kopie moeten ook. Bedenk wat uw bedrijf / aanbieding / product uniek maakt en richt u op de waarde die het uw klanten biedt.

Indien u meer wilt weten over het verbeteren van uw relevantie score weten, kijk op onze gedetailleerde gids hier .

# 8. Je doelgroepen overlappen elkaar

Weet je nog die gigantische digitale veiling die ik eerder noemde? Als uw doelgroep bijna identieke interesses heeft voor uw campagneadvertenties, probeert Facebook te voorkomen dat uw advertenties tijdens het ‘veilingproces’ met elkaar concurreren.

Bijgevolg zal Facebook voorkomen dat sommige van uw adsets worden uitgevoerd; terwijl tegelijkertijd degene worden uitgevoerd die volgens hem beter presteert, gebaseerd op de eerdere geschiedenis van adset.

Wanneer uw doelgroepen vrijwel identieke targeting hebben voor alle adsets van uw campagne, probeert Facebook te voorkomen dat uw advertenties tijdens het veilingproces met elkaar concurreren. Als uw advertenties worden weergegeven zoals ze zouden moeten en geen van de eerder beschreven oplossingen voor u heeft gewerkt, controleert u uw targetingopties om te zien hoe vergelijkbaar ze zijn.

Gelukkig heeft Facebook iets gecreëerd dat de tool voor het overlappen van doelgroepen wordt genoemd, om ons daarbij te helpen.

Wat kunt u doen om het te repareren

Als u uw doelgroepen wilt vergelijken, selecteert u eerst maximaal vijf doelgroepen op de doelgroeppagina van Facebook . Zodra u dat doet, klikt u op het vervolgkeuzemenu Acties en selecteert u ‘Overlapping van doelgroepen weergeven’. Vanaf dat punt kunt u zien waar uw doelgroep elkaar overlapt.

Hier is een snel voorbeeld:

Zoals je kunt zien in de bovenstaande afbeelding, heb ik 2 opgeslagen doelgroepen gekozen – een met inwoners van de VS die interesse hebben in ‘katten’ en de ander met mensen van over de hele wereld die interesse hebben in katten.

Als we naar onze grafiek kijken, zien we dat de overlap tussen de twee doelgroepen hier voor 100% is. Dit betekent dat als deze campagne zou worden uitgevoerd, we waarschijnlijk dezelfde bezorgingsproblemen tegenkomen waar ik zojuist over sprak. Dat hoeft echter niet het geval te zijn.

Als we een paar wijzigingen aanbrengen en in plaats daarvan gebruikers targeten die van katten houden en in de VS wonen, of mensen die van kittens houden en in het VK wonen, neemt de overlapping enorm af – daalt tot 0%. Zo simpel is het.

En nu is het aan jou …

Facebook is misschien een gevaarlijk beest, vol met ongeschreven regels en incidentele fouten, maar het is nog steeds een wezen dat je veilig kunt gebruiken als je een goed begrip van de basis hebt.

Onderdeel van dat begrip is het kunnen herkennen van de meest voorkomende redenen waarom een ​​campagne niet werkt en precies weten wat te doen als het jou overkomt.

Als u nog steeds problemen ondervindt met uw campagne en u heeft een extra set ogen nodig om het te bekijken, dan kan AdEspresso u helpen! Onze campagnebeoordelingen en coachingsessies kunnen u helpen de diepere problemen met uw advertenties aan te pakken en u deskundig advies te geven over hoe u dit kunt oplossen. 

 

Het is mogelijk dat je niet elke fout die je tegenkomt kunt oplossen, maar met de kennis die je vandaag hebt opgedaan, kun je jezelf redden van veel verdriet en frustratie.

Wat in dit werkgebied zijn gewicht in goud waard is. Of moet ik click through rates zeggen?


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format