De 8 belangrijkste verschillende soorten inhoud (content marketing) en hoe ze te gebruiken - DeLaatbusiness

De 8 belangrijkste verschillende soorten inhoud (content marketing) en hoe ze te gebruiken

7 min


147
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wanneer denkt u ‘contentmarketing’, waar denkt u aan? Als je bent zoals de meeste bedrijven, werk ik met, waarschijnlijk bloggen dat geïntegreerde sociale media marketing.

Hoewel bloggen uiterst effectief is (zoals AdEspresso kan laten zien!), Zijn er een groot aantal andere soorten content die je kunt en zou moeten toevoegen aan je arsenaal voor contentmarketing .

Verschillende soorten inhoud kunnen u op verschillende manieren helpen contact te leggen met verschillende klanten. In veel gevallen is een verscheidenheid aan inhoudstypen ideaal om gebruikers op verschillende punten in de digitale verkooptrechter te bereiken en er verbinding mee te maken .

In deze post gaan we kijken naar de acht populairste soorten content en hoe je ze kunt gebruiken om nieuwe leads te winnen en de verkoop te stimuleren .

1. Bloggen

Je weet dat we eerst over blogberichten moesten praten. Voor veel merken vormen blogposts het centrale deel van hun contentmarketingstrategie. Daar is een goede reden voor: blogberichten duren meestal niet al te lang om te schrijven, ze zijn gemakkelijk te vinden door Google, gebruikers lezen ze graag en delen ze, en het is een snelle manier om waarde te bieden tegen relatief lage kosten.

verschillende soorten inhoud

Blogposts zijn ideaal voor het opbouwen van relaties met je lezers, die uiteindelijk kunnen helpen bij lead-opvoeding en conversies. Het onderhouden van een consistente blog met frequente, hoogwaardige berichten (zoals AdEspresso) kan ook helpen om grote hoeveelheden verkeer naar de site te leiden.

Omdat bloggen de meest toegankelijke vorm van contentmarketing is, is dit ook het type content waarin de meeste valstrikken vallen.

De meest voorkomende fouten die u wilt vermijden zijn:
  • Niet regelmatig posten . Dit kan je uit de gewoonte halen en lezers verliezen. Vergeet ook niet om je post van de hoogste ranglijst regelmatig bij te werken.

  • Je blog niet optimaliseren voor leads of verkopen. Zorg altijd voor een CTA, ook als dit betrokkenheid vergroot. Ten minste enkele van uw berichten moeten informatie bevatten over hoe uw product een oplossing kan bieden voor het probleem waar u het over hebt, of uw merk op de een of andere manier centraal stellen. Twee geweldige voorbeelden die dit anders doen, zijn onze Facebook-advertenties Kostenpositie en dit geweldige voorbeeld van de blog I Will Teach You To Be Rich .

inhoud marketing

  • Geen koppeling met uw eigen inhoud . Hoewel u wilt dat gebruikers converteren, duurt het soms even voordat ze zijn geconverteerd. Gebruik veel interne links om gebruikers te laten stuiteren rond je blog totdat ze klaar zijn.
  • Zoekwoorden negeren.  U kunt zoekwoorden niet negeren als u wilt dat uw site wordt gevonden. Elke blogpost moet worden geoptimaliseerd voor de zoekwoorden die volgens u het meest relevante verkeer naar uw site leiden.

2. Longform-inhoud

Lange inhoud die gratis en online beschikbaar is, is een fantastische manier om thought leadership op te bouwen en abonnees te vergroten. Het enige dat u hoeft te doen, is “Abonneren, zodat we u laten weten wanneer het volgende hoofdstuk van onze gids uitkomt!”

Ultieme gidsen zijn een van de beste typen langevormende inhoud die u kunt maken. Veel bedrijven, zoals AdEspresso, hebben ze gescheiden van de reguliere blog .

Deze inhoud bestaat niet alleen uit 1.000 woorden; het kunnen 5.000-15.000 woorden zijn. Er zullen verschillende hoofdstukken zijn, elk op hun eigen URL-pagina. Hierdoor bieden ze enorme waarde. Gebruikers hoeven nergens anders heen voor informatie over een onderwerp, omdat je het letterlijk allemaal hebt behandeld. Deze handleidingen zijn ook gratis en online beschikbaar , waardoor ze toegankelijk zijn.

inhoud marketing

Vergeet niet om gidsen in begrijpelijke secties op te splitsen en sterk te promoten. U wilt dat gebruikers weten dat ze er zijn. Sommige grote voorbeelden van de lange-vorm is terug te vinden hier , hier , en te klikken op de onderstaande afbeelding:

3. Case-studies

Casestudy’s zijn diepgaande onderzoeken van een specifiek scenario of voorbeeld, die zowel kennis als bruikbare informatie zouden moeten bieden. Ze zijn fantastisch om verschillende redenen: ze stellen je in staat om thought leadership op te zetten, zijn uniek en zijn zeer deelbaar – omdat dit je gegevens zijn, kan iemand anders niet zomaar spontaan hetzelfde idee hebben (hoest, hoesten).

verschillende soorten inhoud

Casestudy’s zijn het meest effectief bij het volgen van een vrij eenvoudig model : schrijf een samenvatting van het onderzoek, leg uit welk probleem of welke hypothese u aan het evalueren was, leg uw oplossing uit, en ga dan over de resultaten en waarom ze ertoe doen. Enkele geweldige voorbeelden van casestudy’s zijn hier en hier te vinden .

diversificeer uw contentmarketing

De grootste fout die ik heb gezien met casestudy’s is dat ze alleen de resultaten rapporteren en niets anders. Dit betekent dat ze belachelijk saai kunnen zijn en dat gebruikers niet weten waarom ze zich zorgen moeten maken. Soms betekent dit dat ze helemaal niet kunnen worden gebruikt, omdat gebruikers niet begrijpen hoe ze de resultaten moeten repliceren. Behandel uw casestudy als een blogpost en gebruik vertelelementen, waarbij u zich richt op de delen ‘waarom’ en ‘hoe’ van de vergelijking.

4. White Papers

White papers zijn informatie-rijke inhoud die oplossingen en gegevens over een bepaald onderwerp kan bieden. De focus ligt hier op de details. Ze zijn uitzonderlijk als u thought leadership en respect binnen de industrie wilt opbouwen en geweldige leadmagneten kunt maken.

Omdat ze zo vol zitten met informatie, duurt het langer voordat witte kranten schrijven (en zijn ze meestal duurder dan andere soorten inhoud als je iemand anders inhuurt om ze te schrijven). Ze moeten beginnen met een samenvatting of inleiding en zijn ingedeeld in afzonderlijke secties. Als het wit papier meer dan een paar pagina’s lang is – en er veel zal zijn – zou er een inhoudsopgave moeten zijn.

White papers moeten altijd gericht zijn op een specifiek probleem (zoals meer sociale shares nodig hebben) en een oplossing bieden (zoals meer hashtags gebruiken, op gezette tijden publiceren plannen en UGC gebruiken). In veel gevallen pleit u ervoor dat deze oplossing of positie de beste manier is om te gaan. Ze zijn uiterst waardevol als het gaat om de verkoop van de producten of services van uw bedrijf. Fantastische voorbeelden zijn hier en hier te vinden .

5. Ebooks

Ebooks lijken een beetje angstaanjagend als je ze voor het eerst schrijft, maar het zijn geweldige loden magneten en als ze groenblijvend zijn, kunnen ze voor altijd geweldige magneet worden. Hoewel ze meer tijd en geld kosten om te maken, kunt u het proces uitbesteden aan een freelance schrijver die ervaring heeft met het schrijven ervan.

Ebooks kunnen vijf pagina’s lang of dertig pagina’s lang zijn, maar ze moeten waarde bieden. Veel e-boeken die ik heb gelezen, spenderen zoveel tijd om te vertellen waarom de bedrijfsadvertenties zo geweldig zijn dat ze geen echte oplossingen bieden. Dit zal gebruikers niet overtuigen om later te converteren. Hoewel u uw product als een oplossing voor een probleem kunt aanbieden, mag dat niet meer zijn dan 10% van het e-boek (en in werkelijkheid is 5% meestal overvloedig). Goede voorbeelden zijn hier en hier te vinden.
inhoud marketing

6. Infographics

Met infographics kun je heel veel informatie in één afbeelding inpakken op een manier die visueel interessant en gemakkelijk verteerbaar is. Als u bijvoorbeeld vijftien verschillende statistieken van een casestudy hebt, welke ziet u dan liever: een infographic met visuele weergaven, grafieken en afbeeldingen naast de statistieken of alleen een lijst met opsommingstekens?

Infographics zijn geweldig om meer aandelen te krijgen (en kunnen viral gaan). En omdat de backlink naar uw infographic erin is ingebed, biedt iedereen die deze backlink correct deelt, u de waardevolle backlinks die we allemaal nodig hebben voor onze contentmarketing.

Volledige infographic kan hier bekeken worden .

Er zijn veel verschillende soorten infographics waaruit je kunt kiezen, maar een paar dingen zouden altijd consistent moeten zijn. Je moet de ontwerpen eenvoudig en schoon houden, zodat gebruikers niet overweldigd raken. Net als de checklists, gebruik veel witte ruimte. Organiseer inhoud indien nodig in aparte secties en gebruik de titel om bondig uit te leggen wat de infographic is.

7. Sjabloon- en controlelijstdownloads

Sjabloon- en controlelijstdownloads maken buitengewone loodmagneten. Ze zijn uitvoerbaar; ze zijn een geweldige bron die gebruikers herhaaldelijk gebruiken, en ze nemen niet veel tijd of geld om te maken. Bied ze aan in ruil voor een aanmelding voor een e-mail abonnement, promoot ze aan het einde van je blogs en video’s, en je zult gouden zijn.

inhoud marketing

Sjablonen en checklists moeten een strakke organisatie hebben, een beknopte kopie hebben en uw branding ergens op opnemen. Veel witruimten is een must. Deze sjabloon & checklist (gecombineerd in één) van digital marketer is een goed voorbeeld. 

8. Video

Video wordt niet altijd geassocieerd met ‘contentmarketing’, maar het zou wel moeten. Het is dynamisch, het is boeiend en meer gebruikers kijken naar video dan tekst leest, dus we moeten het opnemen in onze contentmarketingstrategie. Dit geldt met name voor zowel tutorials als productinhoud; 4x meer gebruikers bekijken liever een video over een product dan erover te lezen.

Verspreid video in zowel contentmarketing als sociale media marketingcampagnes. De gemakkelijkste manier om ze te gebruiken in uw contentmarketing is om ze naar YouTube te uploaden, ze te coördineren met blogposts en ze in te bedden in de relevante berichten die u schrijft.

Alle video’s moeten waarde bieden en aan het einde van elke video moet u een CTA opnemen die is ontworpen voor gebruikers van gebruikers verderop in de verkooptrechter. Stuur ze indien mogelijk naar uw site of een bestemmingspagina.

Laatste gedachten

Bloggen kan de hoeksteen zijn van uw contentmarketingstrategie (ik raad dit eigenlijk aan), maar het zou niet het enige type inhoud moeten zijn dat u gebruikt om verkeer te vergroten, leads te genereren en verkoop te stimuleren. Een gevarieerde contentmarketingstrategie zal altijd de beste zijn, die u helpt de langetermijn-, duurzame en significante resultaten uit uw campagnes te halen. Contentmarketing is immers een grote en soms financiële investering, u wilt er zeker van zijn dat u waar voor uw geld krijgt.

Wat denk je? Welke soorten inhoud gebruikt u voor uw bedrijf? Aan welke content reageert u als potentiële klant het meest? Deel uw mening en kennis in de comments hieronder! 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format