De beginnershandleiding voor YouTube Marketing - DeLaatbusiness

De beginnershandleiding voor YouTube Marketing

17 min


103
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Als ik je nu een lijst zou laten maken van socialemediakanalen, het belangrijkst tot minst belangrijk, dat bovenaan zou staan? Voor bijna iedereen zou dat antwoord Facebook zijn.

Nu een andere vraag – die onderaan zou staan? Voor een groot aantal bedrijven (en ik bedoel veel) zou dat waarschijnlijk YouTube zijn.

Fout! Omdat  YouTube veel kan doen voor de bedrijven die het correct en consistent gebruiken.

Om dit te doen, moet je begrijpen hoe YouTube-marketing anders is dan andere sociale kanalen en hoe je dat in je voordeel kunt gebruiken .

Deze handleiding is beginnersvriendelijk, omdat deze je kan helpen bij het opbouwen van je YouTube-kanaal vanaf de basis, maar het biedt ook een geavanceerde marketingstrategie waar iedereen van kan profiteren.

We gaan verder met het instellen van je kanaal, het optimaliseren en bewerken van je video’s , hoe je out-of-the-box denkt met nieuwe strategieën, inkomsten genereren en hoe je kunt adverteren op YouTube, allemaal met tal van geweldige voorbeelden en tutorials met een screenshot.

Als u wilt weten hoe u YouTube kunt gebruiken om uw bedrijf te promoten, is deze gids iets voor u!

Klaar om in te duiken?

Laten we beginnen.

YouTube Marketing: de basisprincipes

Voordat we aan de how-to gaan werken, laten we de basisbeginselen bespreken die iedereen zou moeten kennen voordat ze kunnen beginnen op het eigenlijke platform. Vertrouw me, je wilt deze sectie niet overslaan, ook al heb je al een kanaal in gebruik.

Waarom je op YouTube marketing zou moeten doen

Het is alleen logisch dat we, voordat we ingaan op de manier waarop je je kanaal kunt laten groeien, bedenken waarom je dit zou willen doen. Er zijn tal van grote voordelen aan marketing op YouTube die veel bedrijven niet volledig overwegen.

De eerste is bijna vanzelfsprekend. Video is nu enorm. Het domineert de wereld van marketing en als je geen video gebruikt, ben je bijna zeker van je concurrenten af. Dat is geen overdrijving; met een hogere videoclassificatie op alle sociale platforms en goed presterende advertenties, zullen klanten vaker video’s zien en erop reageren.

Als je YouTube gebruikt, heb je een hele bibliotheek met video’s. U kunt de videobestanden dan native naar elk platform uploaden. Je kunt de YouTube-video’s ook insluiten in je blogposts met slechts een paar klikken, waardoor je blogposts dynamischer en boeiender worden.

YouTube heeft ook een enorm en zeer divers publiek, dat zowel de YouTube als de eigen zoekmachine van Google graag gebruikt om de inhoud te vinden waarnaar ze op zoek zijn. Als u in staat bent om te optimaliseren voor de juiste zoekwoorden (en ik zal u laten zien hoe u dat later in deze handleiding kunt doen!), Kunt u direct verbinding maken met die doelgroep, in plaats van te hopen dat er een Facebook-advertentie verschijnt in hun voer. Hierdoor kunnen ze vinden ook een enorm en zeer divers publiek heeft, dat graag zowel YouTube’s als Google’s eigen zoekmachine gebruikt om de inhoud te vinden waarnaar ze op zoek zijn. Als u in staat bent om te optimaliseren voor de juiste zoekwoorden (en ik zal u laten zien hoe u dat later in deze handleiding kunt doen!), Kunt u direct verbinding maken met die doelgroep, in plaats van te hopen dat er een Facebook-advertentie verschijnt in hun voer. Dit laat hen toe om te vinden u, niet andersom.

Omdat YouTube-video’s al vroeg in de zoekresultaten van Google kunnen verschijnen en YouTube na Google de op één na meest gebruikte zoekmachine is , wil je dit enorme voordeel aan je zijde hebben.

Nog een voordeel? Slechts 9% van de kleine bedrijven gebruikt YouTube. Je hebt hier minder concurrentie in de industrie dan welk ander platform dan ook, waardoor je een voorsprong hebt.

YouTube Demographics

Als ik zeg dat YouTube een groot en divers publiek heeft, dan meen ik dat. Ze hebben 1.300.000 actieve gebruikers en de site krijgt elke dag meer dan 30 miljoen bezoekers . We weten dat het YouTube-publiek elke maand meer dan 3,25 miljard uur aan video’s bekijkt, en elke dag meer dan 1 miljard videoweergaven. Dat is heel veel video.

Maar hoe zit het met het publiek zelf? Dit is wat we weten, dankzij de ongelofelijke statistiekenvan FortuneLord :

 • 11% van het YouTube-publiek is 18-24 jaar
 • 23% is van 25-34 jaar
 • 26% is 35-44
 • 16% is 45-54
 • 8% is 50-64
 • 3% is 65+
 • 14% is onbepaald

Aangezien we weten dat 8 van de 10 mensen tussen de 18 en 49 jaar oud minstens één keer per maand naar YouTube kijken, heb je een enorm publiek te wachten om te zien wat je te bieden hebt.

We weten ook dat mobiele videoweergaven op alle platforms toenemen, maar dat dit vooral geldt voor YouTube – en dat gebruikers hier bereid zijn om wat langer te blijven; de gemiddelde mobiele kijksessie duurt ongeveer 40 minuten op YouTube, wat aanzienlijk is. Houd dus bij het maken van uw inhoud rekening met mobiele kijkers.

YouTube: in tegenstelling tot andere sociale kanalen

Om echt te slagen op YouTube, moet je het anders benaderen dan andere sociale platforms. Facebook, Instagram en Twitter draaien om het creëren en delen van geweldige inhoud met het doel om bewustzijn, betrokkenheid en conversatie te creëren. (Dat is een eenvoudige definitie, maar voor het doel van dit argument zal het voor nu werken). Het gaat over echt socializen.

Ik denk niet dat dit de manier is waarop de meeste mensen YouTube gebruiken. YouTube-video’s lijken meer op blogposts en passen beter in de niche van contentmarketing. Natuurlijk zullen mensen reageren, maar dat doen ze op dezelfde manier als waarop ze reageren op blogposts. Ze komen video’s bekijken en verteren, niet noodzakelijkerwijs hun gedachten over de dag delen. Vanwege dit moet je YouTube benaderen als contentmarketing in plaats van socialemediamarketing.

Enkele belangrijke verschillen om dit te benadrukken:

 • Mensen zullen je video’s waarschijnlijk vinden op YouTube. Door er naar te zoeken of andere relevante inhoud te bekijken. Op de meeste sociale mediasites (waarbij Pinterest de uitzondering is) zien ze u van advertenties, als ze u volgen, of van betrokkenheid van een vriend op uw inhoud.
 • De nadruk van YouTube ligt op het bekijken van video’s, niet op het bespreken ervan. Je ziet mensen niet echt in de reacties taggen zoals op andere sites. Het gaat om de ervaring van de kijker, niet om een ​​sociale ervaring. Als mensen dit willen doen, delen ze de video op hun eigen sociale platforms
 • Veel mensen komen naar YouTube met de bedoeling te gaan zitten en een serieuze video te bekijken. Ze hoeven niet per se op hun werk te zitten en scrollen door een feed op dezelfde manier als op Facebook.

Door YouTube te benaderen als een platform voor inhoud in plaats van een sociaal platform, kun je sterkere video’s maken die goed presteren.

YouTube-updates

Dit is het laatste dat we moeten bespreken voordat we in de how-to springen, maar het is een belangrijk onderdeel. YouTube heeft onlangs enkele wijzigingen aangebracht op de site en het is belangrijk om ze aan te pakken, zodat we allemaal op dezelfde pagina zijn.

We zullen veel van deze updates in dit bericht bespreken, maar hier zijn enkele van de belangrijkste om op te merken:

 • Vanaf mei van dit jaar kun je geen annotaties meer maken. In plaats daarvan is er een nieuwe functie genaamd ‘Eindschermen’ die ze vervangt. Als je annotaties hebt voor je video’s die je vóór mei hebt gemaakt, zijn ze nog steeds functioneel.
 • Mobiele gebruikers kunnen video’s versnellen of vertragen
 • YouTube werkt momenteel aan een manier om video’s naadloos aan te passen aan elk scherm, waardoor het platform mobielvriendelijker wordt
 • De laatste tijd is er een grondige herziening geweest van de advertentie-inhoud, als gevolg van controverses toen advertenties werden weergegeven op video’s die extremisme, haatdragende taal en andere inhoudsbedrijven bevatten waaraan niet zou willen worden gekoppeld. Nu hebben kanalen van wapenhandelaars, politieke commentatoren en zelfs videogames minder advertenties op hun inhoud gezien. Dit is alleen echt van invloed op degenen die proberen hun YouTube te gelde te maken door advertenties op hun site te plaatsen, niet zozeer voor degenen die de advertenties uitvoeren.
 • Je hebt nu 10.000 weergaven nodig op je kanaal voordat je kunt aanmelden voor het genereren van inkomsten. Voor kleine bedrijven die YouTube willen gebruiken als ‘passief inkomen’, is dit een uitdaging. De meeste bedrijven profiteren echter het meest van het gebruik van YouTube voor inhoudmarketing, dus dit zal niet van invloed zijn op veel mensen die dit bericht lezen.
 • Vorig jaar, in het geval je het gemist hebt, heeft YouTube hun tools voor het modereren van reacties verbeterd, waardoor het makkelijker wordt voor kanalen om uit te wissen of om te voorkomen dat opmerkingen met bepaalde frases of woorden in hun video’s kunnen verschijnen. Je kunt hier meer lezen over moderatie van reacties .

En nu zijn we klaar met de basis. Laten we meteen beginnen met de marketing van YouTube, te beginnen met het optimaliseren van je kanaal.

Hoe u uw YouTube-kanaal kunt optimaliseren

Ik ben ervan overtuigd dat elk bedrijf zijn kanaal moet optimaliseren voordat ze zelfs de eerste video plaatsen. Als je kanaal al in gebruik is, is het nooit te laat om een ​​paar wijzigingen aan te brengen.

Elk van de volgende subsecties zal u stap voor stap helpen om precies dit te doen.

Maak een YouTube-account voor uw bedrijf

Start een kanaal specifiek voor uw bedrijf. Het maakt me niet uit of jij, John Doe, een one-person marketeer bent. Ga je gang en maak een “John Doe Marketing” -account aan. Op die manier ontvang je meer hits en zullen mensen je sneller herkennen als autoriteit. Geloof me met dit.

Wilt u een nieuw account maken? Kijk hoe u dit hier kunt doen .

YouTube-kanaalkunst: kies verstandig

Er zullen twee afbeeldingen zijn die u kiest. De eerste is de afbeelding van uw account, die vergelijkbaar is met de profielfoto’s van Facebook. De tweede is je kanaalafbeelding, die bovenaan je kanaal wordt weergegeven, net als de omslagfoto van Facebook. U moet deze afbeeldingen verstandig kiezen, omdat ze een van de eerste dingen zijn die gebruikers opmerken over uw merk. In het onderstaande voorbeeld is mijn accountfoto de foto van mij, en de bloemen zijn mijn kanaalart (let op, dit is slechts een voorbeeldaccount).

youtube kanaal kunst

Ik raad aan dat de afbeelding van je account (die je via je Google-account instelt) een merklogo is. Als je een eenmanszaak bent, kan het een professionele headshot van je zijn. Idealiter moet het overeenkomen met uw profielfoto’s op andere sociale media-accounts voor onmiddellijke merkherkenning. Dit werkt in beide richtingen; als een van je volgers van een andere site je YouTube tegenkomt, wil je dat ze je herkennen, zodat ze meer kans hebben om te kijken. En omgekeerd, als een kijker je googleert, wil je dat ze er zeker van zijn dat het Facebook-profiel waarop ze klikken, jou eigenlijk is. Als je je kanaalafbeelding wilt wijzigen, klik je erop wanneer je je profiel bewerkt.

youtube kanaal kunst voorbeelden

Kies voor kanaalkunst iets dat uw bedrijf vertegenwoordigt terwijl het visueel dynamisch is. Ik raad ten zeerste aan om Snappa voor grafische vormgeving te gebruiken om je YouTube-kanaalart te maken . Ze hebben kant-en-klare sjablonen die precies passen op je kanaal en allemaal volledig aanpasbaar zijn. Probeer vergelijkbare kleuren, lettertypen en stilistische keuzes te gebruiken die u op uw website en profielfoto maakt. U kunt ook tekst toevoegen om uw punt of merk sneller over te brengen. Een goed voorbeeld is de eigen kanaalkunst van AdEspresso:

beste YouTube-kanaalart

Voeg links en contactgegevens toe aan uw profiel

Het doel van YouTube-marketing moet zijn om gebruikers naar andere sociale kanalen of naar uw site (of beide) te sturen. Maak het gemakkelijk door links aan je kanaal toe te voegen. Ze verschijnen in de rechterbenedenhoek van je kanaalart, op een plek die gemakkelijk te zien is en waar je heel goed op kunt klikken.

YouTube-kanaalart

Klik hiervoor op de bewerkingspen in de rechterbovenhoek van je kanaalafbeelding terwijl je je profiel bewerkt. Selecteer ‘Koppelingen bewerken’.

Op het volgende scherm is een van de eerste dingen die u zult zien de mogelijkheid om een ​​e-mail toe te voegen waarop gebruikers contact met u kunnen opnemen. Doe dit. Hoe gemakkelijker het voor een klant is om contact met u op te nemen, hoe beter.

Hieronder ziet u de optie om maximaal 5 aangepaste koppelingen toe te voegen. Ik zou toevoegen dat je hoofdsite eerst wordt vermeld en vervolgens Facebook. Vervolgens, in de volgorde waarin ze het belangrijkst zijn voor uw bedrijf, een van de volgende 5 opties: Twitter, Instagram, Pinterest en / of LinkedIn. 

Voeg een YouTube-kanaalbeschrijving toe

Dit is een heleboel bedrijven vergeten, en geloof me, je wilt het niet. Met een goed geschreven YouTube-kanaalbeschrijving kun je demonstreren waarom gebruikers je inhoud willen bekijken en zich willen abonneren op je kanalen. Het geeft je de kans om hen de achtergrond van je bedrijf te geven op een manier die je misschien niet efficiënt kunt gebruiken in een aanbevolen video.

In je kanaalbeschrijving moet worden uitgelegd wat je bedrijf is en wat je gebruikers op je YouTube-kanaal kunt bieden. Je kunt een kanaalbeschrijving toevoegen op dezelfde plek waar je het e-mailadres en links toevoegt in het bovenstaande gedeelte.

YouTube-kanaalbeschrijving

Als je een voorbeeld zoekt, is de beschrijving van Gary Vaynerchuck goudkleurig:

Maak een aanbevolen video / voeg deze toe

Alle kanalen moeten absoluut 100% een aanbevolen video hebben. Deze video wordt prominent boven en in het midden van je kanaal geplaatst. Wanneer gebruikers erop klikken, wordt het automatisch afgespeeld en valt hun aandacht meteen op. Hiermee kun je kiezen hoe je jezelf wilt voorstellen aan je kijkers. Dit is vooral belangrijk omdat de beschrijving van uw bedrijf niet op uw eerste pagina verschijnt.

YouTube-marketinggids

Nogmaals, gebruik deze video om klanten kennis te laten maken met wat u doet en hoe uw kanaal er specifiek voordeel uit haalt. Een goed voorbeeld als de aanbevolen video van Salesforce:

Wanneer u uw profiel bewerkt, ziet u de optie “Voor het retourneren van abonnees.” Als u hierop klikt, ziet u de optie om aanbevolen inhoud toe te voegen. Dit is hoe je de aanbevolen video toevoegt. Doe hetzelfde voor ‘nieuwe gebruikers’ en upload de video als kanaaltrailer.

Hoe een video te uploaden naar YouTube

Ok, je kanaal is ingesteld en je bent nu klaar om video’s te uploaden!

Zoek de naar boven gerichte pijl in de bovenste navigatiebalk van YouTube. Het maakt niet uit op welke pagina je staat, je zult dit kunnen zien. Klik erop. Je wordt gevraagd een videobestand te selecteren of neer te zetten en je video wordt meteen geüpload.

Zo kunt u de basisinformatie van de video invoeren, waaronder de naam, de videobeschrijving, de privacy-instellingen en de afspeellijst waarop u deze wilt weergeven. U moet ook tags toevoegen, waardoor de video wordt weergegeven in relevante zoekopdrachten. U moet ervoor zorgen dat de tekst van de video is geoptimaliseerd voor SEO; we zullen dit in de volgende sectie bespreken.

U kunt ook tekstvertalingen aan de video toevoegen. Voor bedrijven met internationale klanten, zoals AdEspresso, helpt dit u content te bieden aan alle doelgroepen. Voeg eenvoudig toe aan welke talen u wilt dat ze zich registreren en voer de vertalingen voor de titel en de beschrijving in.

Kies tot slot je videominiatuur zodra de video is geüpload. Je kunt er een uitkiezen die YouTube heeft voorgesteld, of je eigen aangepaste thumbnail uploaden. Ik adviseer bijna altijd om een ​​aangepaste thumbnail te uploaden die een element van branding bevat.

Zodra je video volledig is geüpload, kun je deze verder bewerken vóór of na de publicatie.

Hoe YouTube-video’s te bewerken

Als u van plan bent om nog meer te bewerken in de video, stelt u deze in op publiceren als ‘privé’. Vervolgens kunt u na het bewerken de privacy ervan wijzigen in ‘openbaar’.

Als je de video verder wilt bewerken, ga je naar de studio van je maker om de video te zoeken en selecteer je Bewerken. U moet dit doen en het eerste scherm verlaten om meer bewerkingsmogelijkheden te hebben.

Als je wilt, kun je:

 • Verbeter en bewerk de afbeelding visueel
 • Voeg eindschermen toe aan je video’s (maar alleen als ze langer dan 25 seconden zijn)
 • Plaats extra audio in de video
 • Voeg YouTube-kaarten toe aan video’s
 • Maak bijschriften in uw video in elke taal.

Ik raad je ten zeerste aan om zowel YouTube-kaarten als onderschriften toe te voegen aan al je video’s. Hierdoor worden de video’s toegankelijker en bruikbaarder. Beide nemen slechts een paar extra minuten in beslag en zijn de investering meer dan waard.

YouTube SEO: beste praktijken

Als er een ding is dat je wegneemt van deze 4.000+ woordgids, laat het dan dit gedeelte zijn. Je moet je e-mail van YouTube optimaliseren voor SEO. We hebben besproken waarom je dit al vroeg zou moeten doen, waarbij YouTube en Google zoekopdrachten een krachtige factor zijn waardoor video’s meer weergaven krijgen.

YouTube SEO deelt veel van dezelfde fundamentele principes als on-page optimalisatie. Je zou je video’s op verschillende manieren moeten optimaliseren om te kunnen zoeken:

 • Voeg de zoekwoorden met de hoogste rang toe aan de titel
 • Plaats aanvullende zoekwoorden in de videobeschrijving
 • Kies de juiste tags voor je video’s, zodat ze worden weergegeven in relevante zoekmachines

Je hoeft niet te kiezen tussen een pakkende videotitel en een trefwoord-geladen, voor wat het waard is. Tal van geweldige video’s (die  echt  goed scoren) gebruiken de strategie om een ​​pakkende titel te kiezen en daarna een dubbele punt toe te voegen en daarna de trefwoordtitel te plaatsen. Een voorbeeld is hier te zien:

Wanneer u uw beschrijving schrijft, kunt u proberen de beste zoekwoorden te optimaliseren, maar ook aanvullende zoekwoorden waarvan u denkt dat ze nuttig kunnen zijn. In de bovenstaande video kun je zien dat de beschrijving trefwoorden heeft als ‘regenboog eenhoorntaart’ en ‘klassieke regenboogcake.’ Beide kunnen zoektermen zijn en de basis is bedekt.

Bij het onderzoeken van zoekwoorden, raad ik aan zoekwoordonderzoek te doen voor zowel Google als specifiek voor YouTube. Op deze manier zorgt u ervoor dat u op beide zoekmachines zo goed mogelijk kunt rangschikken, waardoor het aantal weergaven aanzienlijk toeneemt. Alle onderzoekstools voor het toptrucwoord zullen voor Google werken ( ik bespreek ze hier in de diepte ), en ik raad het meest aan om de YouTube-specifieke zoekfunctie van keywordtool.io te gebruiken. Geef prioriteit aan de zoekwoorden die u in de YouTube-zoekopdracht vindt, aangezien dit uw beste keuze is om gevonden te worden.

Hoe video’s te maken die geconverteerd kunnen worden

Uiteindelijk is niets van wat we tot nu toe hebben besproken van groot belang als je video’s zuigen. Of de inhoud nu slecht is of gewoon niet actiegericht, video’s die niet in staat zijn om resultaten te genereren, verspillen gewoon tijd en geld. Bij het maken van video’s voor YouTube, focus op specifieke doelen. Voor veel bedrijven zal dit leiden tot het genereren van leads en verkopen.

Er zijn verschillende strategieën die u kunt gebruiken om video’s te maken die meer succes hebben bij het converteren. Waaronder:

Het maken van video’s waarvan u weet dat ze worden opgezocht door leden van uw doelgroep, deze ordenen in een afspeellijst en aan het eind een CTA plaatsen om meer te leren, hetzij via een magneet, hetzij door contact met u op te nemen.

Video’s indelen in afspeellijsten die fungeren als een trechter die richting conversies duwen; gebruikers zullen eerder van u converteren na meerdere video’s in plaats van slechts één video

Video’s maken die uw product aanbieden als een oplossing voor het probleem van een klant

Er is veel ruimte om creatief te worden met strategieën hier. De sleutel is echter om je te concentreren op specifieke doelen en video’s te maken om deze te bereiken; niet andersom. Houd de digitale verkooptrechter in gedachten, net zoals u dat op uw blog zou doen, en stimuleer gebruikers dienovereenkomstig voor conversie.

YouTube-inkomsten genereren

Wanneer mij wordt gevraagd “Moet ik inkomsten genereren via mijn kanaal?” Door een klant, dan vraag ik altijd: “bedoelt u inkomsten genereren zoals show-advertenties en probeert u betaald te krijgen?” Ik raad de meeste bedrijven niet aan om dat te doen. Ik heb een paar goede redenen waarom.

De eerste is dat kijkers aandacht – en loyaliteit – een teef zijn. Ik klik hier zelfs mijn eigen ongeduld aan; als gebruiker, als ik klik om een ​​zelfstudie te bekijken, verschijnt er een advertentie en zie ik een vergelijkbare zelfstudie in de feed ‘Je vindt dit misschien ook leuk’, dan geef ik die een in plaats daarvan. Ik maak geen grapje. Ik heb dit vandaag twee keer gedaan. Je wilt niets doen waardoor kijkers hun interesse in je video verliezen, of erger, in plaats daarvan klikken op de video van een concurrent.

YouTube-advertenties; ultieme gids voor YouTube-marketing

YouTube-advertenties zijn in de meeste gevallen voordeliger voor de adverteerder dan de eigenaar van de video’s waarop de advertenties worden afgespeeld.

Plus, het geld dat je verdient als gevolg van deze opties voor het genereren van inkomsten, zal je niet echt naar vervroegde uittreding sturen. U kunt iets van $ 1 per 1000 weergaven maken en u kunt zelfs niet worden betaald voordat u het cijfer van $ 100 hebt bereikt. Voor de meeste bedrijven duurt dit eeuwen. Velen vinden dat het het risico niet waard is om kijkers te verliezen voor centen van potentiële winst.

Het doel van de meeste bedrijven op YouTube is om inkomsten te genereren met behulp van soft-selling en leadgeneratie, niet met advertenties die daadwerkelijk worden weergegeven op basis van pay-per-video. Richt u op deze strategie, die we hebben besproken in andere gedeelten, en u profiteert veel meer van YouTube dan door advertenties in uw video’s weer te geven.

De twee uitzonderingen zijn hier 1) als je hebt opgebouwd een groot abonneebestand wie je kent zal gelukkig wachten via de advertenties voor uw inhoud, en 2) als uw bedrijf wordt steeds semi-bekende op YouTube. Wacht voor de laatste echter tot u minimaal 5-10 duizend abonnees heeft voordat u advertenties inschakelt.

Hoe inkomsten genereren met YouTube

Als u besluit dat het genereren van inkomsten de juiste keuze is voor uw bedrijf en / of dat u het heftig oneens bent met mij, kunt u als volgt inkomsten genereren met YouTube-video’s.

Ga naar je Creator’s Studio en klik vervolgens op het tabblad Kanaal. Je krijgt het vak voor het genereren van inkomsten te zien met de tekst ‘Inschakelen’. Klik erop.

ultieme gids voor YouTube-marketing

Je ziet de vereisten die YouTube heeft. Dit zijn:

 • Je hebt de voorwaarden van de YouTube-partner geaccepteerd
 • U hebt toegang tot AdSense aangevraagd
 • U stelt uw voorkeuren voor het genereren van inkomsten in
 • Je kanaal heeft 10.000 weergaven

Hoewel u ten minste 10.000 weergaven nodig heeft om inkomsten te genereren met het account, kunt u het inzendingsproces daarvoor starten. De kans is groot dat je al YouTube partnervoorwaarden hebt geaccepteerd bij het maken van je account en dat je AdSense-toegang voor je site hebt (anders kun je dat hier doen ).

hoe je inkomsten kunt genereren met YouTube

Wanneer je je voorkeuren voor het genereren van inkomsten instelt, zie je verschillende opties. Selecteer degene die u wilt gebruiken en klik op ‘Opslaan’. Deze omvatten:

 • Display-advertenties (alleen desktop), die u moet selecteren om inkomsten te genereren. Deze verschijnen boven de video’s die je misschien leuk vindt om te bekijken.
 • Overlay-advertenties, die alleen op de desktop verschijnen en worden weergegeven als een kleine overlay voor je video’s.
 • Gesponsorde kaarten die aan alle apparaten kunnen worden getoond en die naast je video’s verschijnen.
 • Videoadvertenties die kunnen worden overgeslagen, die vóór uw video worden afgespeeld en die zowel voor desktop- als mobiele gebruikers worden weergegeven.

geld verdienen met YouTube; gids voor YouTube-marketingZodra je kanaal 10.000 weergaven heeft, begin je geld te verdienen aan videoweergaven als dit is goedgekeurd. Zorg ervoor dat uw account een goede reputatie heeft en dat u de communityrichtlijnen volgt.

Hoe adverteren op YouTube

Wat als u aan de andere kant van het genereren van inkomsten wilt zijn – als u advertenties wilt gebruiken om uw bedrijf te promoten, in plaats van te profiteren van weergaven van die advertenties? Dit kan ik graag aanbevelen voor bedrijven. Zo kun je adverteren op YouTube:

Klik hier om aan de slag te gaan . Hiermee gaat u naar het advertentieplatform van YouTube. YouTube-advertenties worden daadwerkelijk uitgevoerd via Google Adwords, dus als je dat nog niet doet, moet je een account maken. Zodra u dit heeft gedaan, klikt u op ‘Nu starten’.

De adverteerder van YouTube / Adwords ziet er een beetje anders uit dan wat Facebook / Pinterest / Twitter / Quora-advertentiesbeheerders eruit zien. Ze geven alle vier de stappen voor het maken van een pagina weer en u klikt op elk ervan om de inhoud daar toe te voegen en te bewerken. Selecteer eerst je video.

Je kunt zoeken naar de titel of URL van de YouTube-video die je wilt promoten.

ultieme gids voor YouTube-marketing

Voeg vervolgens uw advertentietekst toe en kies uw miniatuur. Houd er rekening mee dat deze tekst uitsluitend is ontworpen om als een CTA te fungeren; het hoeft geen videotitel of beschrijving te zijn.

gids voor YouTube-marketing

Bepaal waar u gebruikers wilt verzenden die op de advertentie klikken. Je kunt ze naar je kanaal of naar je site sturen. In de meeste gevallen is het verzenden van kijkers naar uw site het meest voordelig.

gids voor YouTube-marketing

Stel vervolgens uw budget en uw maximum CPC in (optioneel). YouTube-advertenties werken op een biedsysteem zoals alle andere PPC-systemen en u betaalt alleen wanneer kijkers de advertentie bekijken.

De laatste stap hier is bijzonder cruciaal: het richtgedeelte van het maken van de campagne. U kunt targeten op basis van locatie, geslacht, leeftijdsgroep, hun webactiviteit en interesses. Neem dit allemaal in overweging; targeting op interesses is hier misschien nog belangrijker dan op Facebook Ads.

Zodra dit allemaal is ingevuld, controleert u de advertentie en geeft u de factuurgegevens op. Stuur dan!

Hoe YouTube-wedstrijden te organiseren

We kennen allemaal Facebook-wedstrijden , Instagram-wedstrijden en zelfs Pinterest-wedstrijden https://blog.hootsuite.com/secrets-youtube-contest/ . Maar hoe zit het met YouTube-wedstrijden? Ze zijn niet zo gebruikelijk, maar ze zijn een geweldige strategie. Omdat ze niet zo gebruikelijk zijn, geeft dit je een voorsprong als je besluit ze te gebruiken. Net als bij alle andere sociale wedstrijden kan een YouTube-wedstrijd veel doen om abonnees, betrokkenheid en sociale shares te vergroten. En, indien correct uitgevoerd, door leadgeneratie en / of door gebruikers gegenereerde inhoud.

Verschillende veel voorkomende soorten YouTube-wedstrijden zijn onder andere:

 • Het toevoegen van prijsvragen , waarbij kijkers een reactie als hun invoer achterlaten; dit is ontworpen om betrokkenheid te stimuleren.
 • Deelnemerswedstrijden , waarbij niet-abonnees kunnen deelnemen door zich te abonneren op uw kanaal
 • Respons videowedstrijden , waarbij kijkers worden aangemoedigd om hun eigen video’s te maken en uploaden in reactie op de jouwe. Door ze te verplichten om ‘responsvideo’s’ te maken, zijn ze gemakkelijker te vinden.
 • Stemwedstrijden , waarbij gebruikers worden gevraagd om op hun favoriete optie te stemmen, vergelijkbaar met het Pinterest-concept hier . Dit kan gebruikers van de site halen.

Als je het genereren van leads mogelijk wilt maken met een YouTube-wedstrijd, heb je geluk. ShortStack heeft onlangs een nieuwe wedstrijdsoftwaresjabloon uitgebracht, alleen voor YouTube-wedstrijden . Met deze sjabloon kun je hoofdinformatie vastleggen, net zoals je zou doen op Facebook of op Instagram-wedstrijden die gebruikmaken van de software. Gebruikers kunnen zelfs inzendingen ontvangen door te stemmen of door te delen met hun vrienden. Je hebt ook de opties die bij de rest van ShortStack-software horen, zoals het instellen van leeftijdsgrenzen. Als je de wedstrijdroute gaat gebruiken om je strategie en betrokkenheid te vergroten, raad ik aan de ShortStack-sjablonen uit te proberen.

youtube videowedstrijdvoorbeeld

Laatste gedachten

YouTube-marketing wordt vaak volledig vergeten door de meeste bedrijven, maar het kan gewoon de tool zijn die je nodig hebt om je te onderscheiden van je concurrenten.

Door YouTube te benaderen als een nieuwe stap in uw contentmarketingstrategie, kunt u geweldige video-inhoud maken die zowel inhoud als sociale-mediamarketing verbetert.

Video is nu het meest opwindende in marketing en ik denk niet dat dit wegvalt; omarm het door je bedrijf voor YouTube en duiken in vandaag aan te melden.

Wat denk je? Gebruikt u YouTube-marketing om uw bedrijf te laten profiteren? Hoe gebruik je YouTube in je marketingstrategie? Laat ons een bericht achter en laat ons weten wat je ervan vindt!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format