De beste plaatsen om gratis foto's/afbeeldingen voor Facebook te vinden - DeLaatbusiness

De beste plaatsen om gratis foto’s/afbeeldingen voor Facebook te vinden

5 min


127
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Visuele inhoud is een essentieel onderdeel van socialemediamarketing. De afbeeldingen die we kiezen voor onze berichten en onze Facebook-advertenties zeggen veel over ons bedrijf, dus we hebben hoogwaardige, interessante en opvallende afbeeldingen nodig om onze inhoud te ondersteunen.

Deze afbeeldingen kunnen echter duur zijn om te maken en vereisen een hoge vaardigheden en een hoop tijd. Het antwoord is stockfoto’s en het is mogelijk om gratis foto’s voor Facebook te vinden.

Plaatsen om gratis foto's voor Facebook te vinden - illustratie

Hoewel er tal van betaalde stockfotosites zijn, zijn sommige gratis en  gefilterd op licentie, zodat u ze legaal kunt gebruiken voor uw Facebook-marketing.

Om u te helpen de beste afbeeldingen van hoge kwaliteit voor uw Facebook-advertenties en Facebook-berichten te krijgen, kunt u een van de sites in deze lijst met gratis foto’s voor Facebook gebruiken.

1. Google Afbeeldingen  (met een licentie-zoekopdracht)

Hoewel Google Afbeeldingen een voor de hand liggende plaats lijkt om foto’s te vinden, zijn veel resultaten auteursrechtelijk beschermd. Deze afbeeldingen kunnen en mogen niet worden gebruikt . U kunt echter Google Afbeeldingen gebruiken om gratis afbeeldingen te vinden die kunnen worden gebruikt.

Hiervoor filtert u de afbeeldingen alleen op ‘Gebruiksrechten’. Vervolgens kunt u ‘Gelabeld voor hergebruik’ selecteren. Hierin ziet u afbeeldingen die u legaal kunt gebruiken voor uw Facebook-marketing zonder dat u hiervoor wijzigingen of licenties hoeft aan te brengen.

screen-shot-2016/10/05-at-8-26-16-pm

Voor het geval dat er fouten worden gemaakt in het labelen van de afbeeldingen, controleer altijd de site waar je de afbeelding uittrekt om ervoor te zorgen dat de afbeelding licentievrij gebruik toestaat.

2. Gratisgrafie

Gratisography biedt gratis hoge resolutie foto’s die u kunt gebruiken op uw persoonlijke website. Dit betekent dat u ze kunt gebruiken in uw inhoud, die ook kan worden weergegeven op Facebook-advertenties en in uw Facebook-berichten. Deze afbeeldingen zijn gratis te gebruiken zonder het risico van schending van het auteursrecht.

Hondenfoto

Deze afbeeldingen hebben een aantal uiteenlopende onderwerpen, die altijd groeien, aangezien de site regelmatig nieuwe afbeeldingen aan hun digitale inventaris toevoegt. Fotograaf Ryan McGuire voegt wekelijks nieuwe foto’s toe, dus kom regelmatig terug voor nieuwe afbeeldingen die je kunt gebruiken.

3. Unsplash

Unsplash is een persoonlijke favoriet van mij als het gaat om stockfotosites. Ze hebben ongelooflijk prachtige afbeeldingen van hoge kwaliteit die gratis zijn, “doe wat je wilt” foto’s.

screen-shot-2016/10/05-at-8-38-36-pmIk heb deze afbeeldingen in meerdere blogposts en voor een aantal Facebook-advertenties gebruikt. Als u op zoek bent naar mooie afbeeldingen die u legaal kunt gebruiken, kijk dan eerst op deze site.

4. Nieuwe oude voorraad

New Old Stock biedt vintage foto’s uit openbare archieven die vrij zijn van bekende auteursrechtbeperkingen. Als u wilt verwijzen naar of praten over een verleden gebeurtenis in de geschiedenis, is deze site perfect voor u. Het is ook een goede keuze om dat sentimentele gevoel dat oude foto’s omringt, te kanaliseren.

Oude auto foto

Deze site heeft enkele afbeeldingen in kleur, maar de meeste zijn in zwart-wit. Hoewel de zwart-witafbeeldingen prachtig zijn en zorgen voor geweldige afbeeldingen voor blogposts, moet u er rekening mee houden dat zwart-wit mogelijk niet op Facebook-gebruikers verschijnt wanneer zij het in hun nieuwsfeed zien.

5. Picjumbo

Picjumbo is nog een van mijn favoriete, go-to-sites. Ze hebben een heleboel prachtige afbeeldingen die allemaal gratis te gebruiken zijn voor marketingdoeleinden.

Bloemen foto

Als je echt van Picjumbo houdt en meer afbeeldingen wilt, kun je je abonneren op hun Premium-lidmaatschap, dat onbeperkte downloads en toegang heeft tot gloednieuwe en premium-alleen-beelden. Dat gezegd hebbende, er zijn een heleboel geweldige, prachtige afbeeldingen die gratis te gebruiken zijn op de site, geen premium lidmaatschap vereist.

6. Levensduur van Pix

Life of Pix is ​​een andere site met gratis foto’s met een hoge resolutie zonder copyright-beperkingen. De afbeeldingen – afkomstig van een netwerk van getalenteerde fotografen – worden allemaal gedoneerd aan het publieke domein, zodat iedereen er zonder problemen toegang toe heeft.

Brusselse stad zeepbel foto

Afbeeldingen worden regelmatig toegevoegd aan de database; Toen ik de site controleerde, waren er meerdere afbeeldingen die vandaag waren geüpload.

7. vrije afbeeldingen

Freeimages heeft een enorme database met afbeeldingen die kan worden gebruikt om gratis foto’s voor Facebook te vinden. Ze hebben momenteel 389.317 gratis afbeeldingen die je kunt doorbladeren. Afbeeldingen bevatten zowel foto’s als illustraties.

Chili Foto

Als je fan bent van Freeimages en meer afbeeldingen wilt, kun je je abonneren op hun betaalde lidmaatschap om toegang te krijgen tot 2,4 miljoen premiumfoto’s en illustraties.

8. Freerange-voorraad

Freerange is een door reclame-inkomsten ondersteunde fotografische gemeenschap. Dit betekent dat fotografen worden betaald wanneer gebruikers op de advertenties klikken die door hun inzendingen worden weergegeven. Nadat u zich hebt aangemeld, zijn alle afbeeldingen stockfoto’s van gratis kwaliteit die in licentie worden gegeven voor commercieel en niet-commercieel gebruik.

Neon Adboard-foto

Deze site bevat zowel foto’s als illustraties en biedt verschillende afbeeldingen voor alles wat u nodig hebt.

9. FreePhotosBank

Deze site biedt gratis stockfoto’s in elke mogelijke categorie. Van afbeeldingencategorieën met computers en technologie, architectuur en recreatieve activiteiten vindt u hier enkele interessante afbeeldingen.

Vlinder foto

Een aantal van deze afbeeldingen zijn  niet van een waanzinnige hoge kwaliteit of met een hoge resolutie zoals op sites als Unsplash. Als je echter graaft, kun je een aantal goede vinden en kun je misschien precies vinden wat je zoekt.

10. Pixabay

Wanneer u op zoek bent naar gratis foto’s voor Facebook, is deze site fantastisch. Pixabay staat je toe om met een paar klikken schitterende afbeeldingen te vinden en te delen. Als ik iets specifiekers dan ‘computertoetsenbord’ zoek, ga ik naar Pixabay.

Golden Gate Bridge foto

Ik heb afbeeldingen gevonden van alles, van tuinkabouters tot kerstsokken tot mensen die tegen elkaar schreeuwden. Ze hebben afbeeldingen, foto’s en illustraties.

11. Creative Commons

Hoewel Creative Commons niet zo gestroomlijnd is als de andere gratis foto-opties, is het een complete creatieve commons-afbeeldingenzoekmachine. Het biedt gemakkelijke toegang tot zoekafbeeldingen van andere onafhankelijke organisaties, zoals Flickr en Google Images.

screen-shot-2016/10/05-at-9-04-42-pm

Als u snel auteursrechtvrije afbeeldingen wilt vinden die beschikbaar zijn voor commercieel gebruik, kunt u deze zoekmachine gebruiken. Dit voorkomt dat u elke site afzonderlijk moet controleren. Zorg ervoor dat u het selectievakje “Aanpassen, Aanpassen of Bewerken” uitschakelt als u de afbeelding wilt gebruiken zonder wijzigingen aan te brengen.

12.  Focus fitness

We weten allemaal hoe moeilijk het is om te adverteren op sociale media wanneer uw bedrijf te maken heeft met gezondheids- en onthullende lichaamsbeelden. Focus fitness biedt gratis hoogwaardige afbeeldingen voor persoonlijk en commercieel gebruik. De site richt zich voornamelijk op fitness, gezondheid, gewichtsverlies en voedsel. Het is vrij eenvoudig om foto’s te vinden omdat ze in categorieën zijn gerangschikt.

Er is geen toeschrijving vereist. U hoeft dus geen eer te geven aan de site of fotograaf. Als je een blog over gezondheid en fitness hebt, is deze website een geweldige bron. Elke week worden nieuwe foto’s toegevoegd.

Laatste gedachten

Alle bronnen in deze lijst kunnen u helpen bij het vinden en leveren van prachtige afbeeldingen met een hoge resolutie die kunnen worden gebruikt voor Facebook-marketing.

Als u haast heeft, kunt u de enorme bibliotheek met gratis stockfoto’s gebruiken die beschikbaar is bij het maken van uw Facebook-advertenties. Deze gratis foto’s voor Facebook-gebruik kunnen je inhoud en je resultaten in één keer verhogen.

Wat denk je? Heb je een van de sites in deze lijst gebruikt? Laat ons een bericht achter en laat ons weten wat je ervan vindt! 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *