De beste webanalysetools om uw bedrijf te laten groeien

14 min


112

Wilt u meer weten over de beste webanalysetools? Er zijn verschillende gratis opties beschikbaar waarvan de koning Google Analytics is. Er is geen reden om het niet te gebruiken. En dan is er Crazy Egg, dat een dieper inzicht biedt met rijke visuele analyses en heatmaps. Ontdek hoe u de meest aanbevolen succesvolle webanalysestrategieën met deze hulpprogramma’s kunt implementeren en uw verkeer en conversies kunt verbeteren!

Kun je je voorstellen autorijden zonder een snelheidsmeter, toerenteller, kilometerteller, brandstofmeter of systeemindicatoren? Stel je voor dat je tijdens het rijden moet kijken naar je snelheid, terwijl je eraan denkt om elke 200 mijl te tanken om er zeker van te zijn dat je geen benzine opraakt.

Oeps, ik vergat dat er geen kilometerteller is, dus je weet niet eens hoeveel mijlen je hebt gereden sinds de laatste rit. (Dit moet een Model T zijn.) En zonder systeemindicatoren zou je snel een smeulend stuk staal achterlaten als je niet voorzichtig was.

Waarom u webanalysetools nodig heeft

Helaas gebruiken een groot aantal bedrijven helemaal geen webanalyse of vertrouwen ze alleen op Google Analytics zonder te weten hoe ze het optimaal kunnen gebruiken, terwijl ze het waardevolle en gevarieerde inzicht van alle andere geweldige webanalysehulpmiddelen missen. op de markt. In feite heeft 62% van de bedrijven geen strategie voor gegevensanalyse .

Als u een sterke strategie voor webanalyse mist, drijft u uw bedrijf blind.

blind rijden

Kort gezegd, webanalyses vertellen u hoeveel bezoekers naar uw website komen , waar ze vandaan komen, hoeveel van hen unieke bezoekers zijn, hoe lang ze op uw pagina blijven, welke andere pagina’s ze bezoeken, welk percentage van hen kopen of zich inschrijven , waar ze op uw pagina klikken, waar ze niet op klikken, in welk gedeelte van uw pagina ze zich bevonden voordat ze werden afgesloten en honderden andere gegevenspunten.

Dit zijn enkele van de beste statistieken die uw bedrijf moet meten .

Welke doelen kunnen worden behaald met behulp van Web Analytics?

Het belangrijkste doel voor bedrijven om te bereiken is in het algemeen om de conversies te verhogen. Simpel gezegd, een conversie is elke actie die uw bezoeker of klant op uw website zet die succes betekent. Meestal zijn dit aankopen van een online winkel of sig-ups naar een e-mailnieuwsbrief.

Webanalyses kunnen u snel precies vertellen welk percentage van uw totale dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse bezoekers zijn geconverteerd .

Branchestatistieken zijn beschikbaar voor veel soorten conversies. De gemiddelde conversieratio in e-commerce is bijvoorbeeld 1,33% en als u met een conversieratio van 3,6% of hoger werkt, behoort u tot de toppresteerders van de branche. ( Kompas )

Met webanalyses kunt u eenvoudig het aantal bezoekers op uw startpagina bijhouden en het nummer dat uw ‘bedankt’-pagina bereikt, weergegeven na elke aankoop. Als je 3000 maandelijkse bezoekers hebt, maar minder dan 30 verkopen, ben je waarschijnlijk onder het gemiddelde.

Met verder onderzoek naar uw specifieke niche of branche kunt u dit verifiëren. Bekijk enkele typische conversiepercentages per branche en per land .

Hoe kunnen webanalyses u op dit moment daadwerkelijk helpen uw conversies te vergroten, in plaats van u eenvoudig te laten weten hoe slecht uw site presteert? Een manier zou kunnen zijn om warmtekaarten te gebruiken, een ander type webanalyses en de kenmerkende webanalysetool van Crazy Egg .

Met een heatmap kunt u precies zien waar uw bezoekers klikken door naar gekleurde overlays te kijken die bovenop uw webpagina’s zijn geplaatst. De rode en witte zones zijn de hotspots waar de meeste mensen op klikken.

Voor een eenvoudig voorbeeld hiervan, stel je voor dat je een knop ‘Nu kopen’ had (of CTA: ‘Call to Action’), dat was het enige pad naar de aankoop van een product. Als deze knop niet recht onder een mooie, hete witte plek met rood staat, weet je dat er niet genoeg mensen op deze knop klikken.

Gewapend met deze kennis, kunt u vaststellen dat uw CTA slecht is ontworpen, moeilijk te zien is of moeilijk te klikken is.

Als u uw CTA groter en helderder hebt gemaakt als gevolg van uw webanalysegegevens en dus een hogere conversieratio hebt behaald (meer omzet, meer winst), hebben webanalysetools u zeker geholpen uw doel te bereiken.

Hoewel ze minder vaak voorkomen, kunnen er ook andere doelen worden bereikt met webanalysetools. Hoewel technisch gezien elk gewenst gedrag dat u uw bezoekers wilt laten aannemen een conversie kan worden genoemd, leiden sommige gedragingen mogelijk niet direct tot winst.

Misschien wil je gewoon dat meer mensen naar de onderkant van een pagina scrollen. Meer mensen die de onderkant van een lange pagina met kopieën bereiken, kunnen simpelweg betekenen dat de kwaliteit van je schrijven verbetert omdat meer mensen het hele verhaal lezen.

In dit geval scrolt het gedrag naar beneden en scrolt de conversie helemaal naar beneden. Als een blogschrijver elke maand webanalyses gebruikte om dit te volgen, kon hij – visueel – zien hoeveel zijn schrijven verbetert. De scrollmap-tool van Crazy Egg is hiervoor perfect.

De beste webanalysetools om uw bedrijf te laten groeien

Vervolgens zullen we een aantal van de beste en belangrijkste webanalysetools en -technieken bekijken die momenteel in de branche worden gebruikt.

Je zult beginnen te zien hoe sommige gegevens die vroeger alleen beschikbaar waren voor datawetenschappers en ingenieurs nu beschikbaar zijn voor elke digitale marketeer die bereid is om een ​​beetje moeite te doen om deze tools onder de knie te krijgen, die variëren van gratis tot goedkoop.

Google Analytics

Google Analytics is de meest gebruikte online webanalysetool en is volledig gratis. (Er is een premium-versie van het product die jaarlijks aan bedrijven wordt aangeboden voor $ 150.000, maar dat slaan we voorlopig over …)

Schattingen variëren van 30 miljoen tot meer dan de helft van alle websites gebruiken het . De meest fundamentele webanalyse-functies zijn hier beschikbaar en de behoeften voor de meeste websites worden met deze functies vervuld. De topfuncties omvatten:

Campagne bijhouden

Campagnevolging is een methode om u te helpen begrijpen waar uw verkeer vandaan komt. Door speciale parameters te gebruiken in de URL’s die naar uw website linken, kunt u hiertussen onderscheid maken.

De beschikbare parameters zijn: “utm_source,” “utm_medium,” “utm_campaign,” “utm_term,” en “utm_content.” Als uw campagne bekend staat als de “Xmas-push” en één bron van verkeer afkomstig is van uw hoofdbedrijf e e-maillijst, kunt u een URL maken zoals:

http://mycompanywebsite.com?utm_source=main-email-list&utm_campaign=xmas-push

Door ervoor te zorgen dat alle links naar uw website in uw e-mailnieuwsbrief gebruik maken van URL’s zoals deze, kunt u uw Google Analytics-gegevens dienovereenkomstig filteren en onderscheid maken tussen verkeer dat afkomstig is van verschillende bronnen, zoals Google AdWords, Facebook-advertenties, nieuwsbrieven of overal waar u links naar uw website publiceert.

campagnebezoeken

Doeltracking

Doelen zijn conversies, die wederom de belangrijkste statistiek zijn voor bijna alle bedrijven om bij te houden. Met Google Analytics kunt u een breed scala aan dingen definiëren als doelen, waaronder ‘bestemming’ (een specifieke pagina die u wilt dat mensen bereiken), ‘duur’ (hoe lang u wilt dat mensen op uw website blijven) en ‘evenementen’ ( zoals een knopklik die u niet noodzakelijkerwijs naar een andere pagina brengt).

U kunt zelfs geldwaarden toewijzen aan specifieke doelen, zodat uw analyses uw inkomsten weerspiegelen.

overzicht doel voltooid

Hier is een geweldig artikel over verschillende belangrijke inhoudsstatistieken die u kunt bijhouden . Als u goed kijkt, kunt u zien dat de voorgestelde statistieken daar kunnen worden bijgehouden als doelen in Google Analytics. Bijvoorbeeld het bijhouden van sociale aandelen.

U kunt in Google Analytics een doel instellen om het klikken op een specifieke knop ‘delen naar Twitter’ gelijk te stellen, bijvoorbeeld als voltooid doel.

Later kunt u al uw twitterverkeer filteren (met behulp van campagnebewaking) en bijhouden hoeveel mensen van twitter uiteindelijk een product kopen. Met die gegevens kun je vervolgens bepalen hoe waardevol het was telkens wanneer iemand op je knop “Delen om te twitteren” klikte.

Het is misschien niet een volledig nauwkeurige correlatie, maar een algemeen gemiddelde, en het hebben van een geldwaarde die is toegewezen aan de belangrijkste knoppen en andere CTA’s op uw site kan zeer nuttig blijken te zijn.

Audience Breakdown

Doelgroeprapporten geven u toegang tot diepe gegevens over uw bezoekers die moeilijk of onmogelijk te verkrijgen zijn met alleen uw eigen webserver. Met de mogelijkheden van Google kunt u een groot aantal van deze gegevens bekijken, waaronder demografische gegevens, geolocatie en gedrag van sleutelbrowsen.

U kunt zelfs toegang krijgen tot specifieke interesses die aan uw bezoekers zijn gekoppeld, wat zeer waardevol kan zijn voor adverteerders. Hoe Google deze gegevens verkrijgt, en het volledige bereik van de beschikbare gegevens, wordt hier uitgelegd .

publieksoverzicht

Gebruikersstromen

Stromen zijn perfect om uw bezoekers te volgen via een trechter. U kunt het pad zien dat uw bezoekers hebben afgelegd van de ene naar de andere pagina op uw website, inclusief teruggaan.

Er zijn verschillende soorten rapporten om verschillende gegevens uit deze stromen te benadrukken. Dit zijn ‘Gedragsstroom’, ‘Doelproces’, ‘Gebruikersstroom’, ‘Gebeurtenisstroom’, ‘Trechterweergave’ en ‘Referral Flow van Google Play’.  Meer informatie voor elke wordt hier gepubliceerd .

gebruikersstromen

Voor een uitgebreidere kijk op Google Analytics, bekijk de 8 Google Analytics-functies die elke site MOET hebben ingeschakeld . En hier zijn Three Little Known Tricks om Google Analytics-gegevens duidelijker te zien .

Conversietests

Er zijn veel hulpprogramma’s voor het testen van conversies op de markt, maar de beste worden meestal betaald en toegevoegd aan uw marketinguitgaven. De enige uitzondering op deze regel is Google Analytics.

Het is heel eenvoudig om Google Analytics te gebruiken voor A / B-tests (de meest gebruikelijke vorm van conversie testen) met twee, of zelfs meerdere, variaties in het ontwerp van de website.

Hier geven we u een stapsgewijze handleiding voor het eenvoudig testen van uw webpagina via een Google Analytics- inhoudsexperiment.

A / B-test Inleiding

A / B-testen , ook wel split testen genoemd, is de techniek van het gebruiken van software om twee versies van dezelfde webpagina aan te wijzen: versie A en B. De software zorgt ervoor dat de helft van uw bezoekers versie A ziet en de andere helft B.

Versie B moet vervolgens worden gewijzigd met de bedoeling dat de wijziging het aantal conversies verhoogt.

Een eenvoudig voorbeeld hiervan is om versie B een knop ‘aanmelden’ te geven met een andere, helderdere kleur en een grotere lettergrootte. Nadat beide versies enige tijd zijn uitgevoerd, wordt duidelijk welke versie beter presteert en kan de verbetering direct worden toegeschreven aan de ontwerpwijziging. Op dat moment lanceer je versie B als de nieuwe pagina, leun achterover en profiteer.

Het lijkt vrij eenvoudig, toch? Fout.

De meeste nieuwkomers op het gebied van A / B-tests worstelen met welke hulpmiddelen ze moeten gebruiken, hoe ze hun test moeten instellen en hoe ze kunnen bepalen wanneer deze is voltooid. We laten u dus een gratis tool zien die voor elke website-eigenaar gemakkelijk beschikbaar is, evenals richtlijnen voor het opzetten van uw test en weten wanneer u deze moet afmaken.

Voordat je start

Er zijn veel dingen die u kunt leren van een A / B-test. Het kan worden gebruikt om te bepalen of u zich moet concentreren op één conversiedoel of wilt streven naar meerdere conversiedoelen. Het kan u helpen te weten welke ontwerpelementen en berichten het meest overtuigend zijn voor uw publiek.

Wat je ook test, houd je prioriteiten recht. Het uiteindelijke doel van elk CRO-proces (conversiepercentageoptimalisatie) moet zijn om uw totale inkomsten te vergroten.

Stel je voor dat je een A / B-test hebt ingesteld om het beste paginaontwerp te kiezen om je abonneesnelheid te verhogen. Het werkt. Uw abonnementstarief gaat door het dak, maar het ontwerp doet op de een of andere manier uw verkoopcijfers pijn en resulteert in lagere inkomsten.

Dit kan je gek maken. Bewaar je je winnende ontwerp? Nee. Kies altijd de pagina die uw winstcijfers verhoogt, niet alleen uw conversies. Vergeet niet dat bedrijven draaien op inkomsten, niet op conversiepercentages.

Een conversie voor een bedrijf kan van alles zijn.

  • Voor bloggers kan een enkel abonnement als een conversie worden beschouwd.
  • Voor eCommerce kan een conversie een verkoop, aanmelding, aanmelding voor de nieuwsbrief, product-carting of zelfs een klik op een evenement zijn.

Voordat u met conversietests kunt beginnen, moet u eerst definiëren wat uw doel is voor elke test, zodat u het winnende paginaontwerp nauwkeurig kunt identificeren.

ab test

Kies een experimentele doelstelling

Google heeft A / B-tests en split-tests gecombineerd in één term – inhoudsexperiment.

U vindt het in Google Analytics onder ‘Gedrag’ en ‘Experimenten’. Klik op die pagina op de knop voor ‘Experiment maken’.

maak een experiment

U wordt naar een scherm geleid (hieronder afgebeeld) waar u uw experiment kunt instellen.

Voeg eerst de experimentnaam toe. Als u bijvoorbeeld een A / B-test wilt uitvoeren voor een aanmeldingsformulier of productverkoopknop, maakt u een beschrijvende naam waarmee u het experiment gemakkelijk kunt identificeren.

Onder ‘Doelstelling voor dit experiment’ definieert u de statistiek die u gebruikt om de resultaten van uw test te evalueren. Statistieken kunnen worden gekozen uit Adsense, E-commerce, Doelen, Sitegebruik, etc.

  • Als u advertentieklikken of vertoningen wilt verbeteren, kiest u de optie Adsense.
  • Als u de omzet of het aantal transacties wilt verhogen, selecteert u eCommerce.
  • Als u vooraf gedefinieerde doelen zoals sessieduur, gebeurtenisopnames of klikken op bestemmingspagina’s heeft gekozen, kiest u voor de doelmetriek.
  • Ten slotte, als u op zoek bent naar een betere gebruikerservaring door middel van gemiddelde paginaweergaven of tijd op de site, ga dan voor sitegebruik.
  • Het beste is dat u meerdere meetwaarden tegelijk kunt instellen.

maak een nieuw experiment

Verdeel uw webverkeer

Nadat u het doel heeft ingesteld, kunt u het percentage webverkeer voor het inhoudsexperiment verdelen. Hiermee wordt bepaald hoeveel mensen die uw website bezoeken één van uw testpagina’s zullen zien in tegenstelling tot uw oorspronkelijke pagina.

Voor snelle resultaten wilt u misschien een hoog percentage bezoekers opnemen in het experiment. Als uw experiment echter nogal drastisch of riskant is, neemt u slechts een klein percentage van uw websiteverkeer op. Het is ook slim om de e-mailmelding in te schakelen om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen in het experiment.

In het hulpmiddel “Geavanceerde opties” kunt u bepalen hoe het verkeer wordt verdeeld door de schakelknop “Distribueren verkeer” in te schakelen. Schakel deze optie in om een ​​gelijke hoeveelheid verkeer toe te wijzen aan elke variant gedurende de levensduur van het experiment.

Als deze knop niet is ingeschakeld, volgen inhoudsexperimenten het standaardgedrag door dynamisch het verkeer aan te passen op basis van de prestaties van de wijzigingen.

Van daaruit moet u de minimale experimenttijd op drie weken instellen voor de beste resultaten.

Met Google Analytics kunt u ook de vertrouwensdrempel voor uw inhoudsexperiment bepalen om het minimale betrouwbaarheidsniveau te bepalen dat moet worden bereikt voordat een winnaar kan worden uitgeroepen.

Hoe hoger de drempel, hoe zelfverzekerder je kunt zijn dat de winnende webpagina goed heeft geleefd tegen het andere ontwerp. Houd er rekening mee dat hogere drempels uw inhoud aanzienlijk langer kunnen laten experimenteren als Analytics wacht om een ​​kampioen te worden.

Gebruik deze vertrouwenscalculator om uw vertrouwensdrempel te bepalen.

Configureer uw experiment en code

De volgende stap is om het experiment te configureren door uw originele webpagina en uw testpagina’s toe te voegen.

Zoals je in de onderstaande afbeelding kunt zien, hoef je alleen maar de URL van je huidige pagina en alle webpagina’s met varianten in te voeren.

Nadat u de origineel- en testpagina’s hebt toegevoegd, bekijkt u de voorbeeldafbeelding om er zeker van te zijn dat u de juiste URL heeft ingevoerd. Klik op de knop “Wijzigingen opslaan” nadat u hebt gecontroleerd of de volledigheid is bereikt en ga naar het volgende experimentgedeelte.

configureer uw experiment

U hebt nu de experimentcode nodig voor uw testproject.

Als de trackingcodes van Google Analytics correct zijn geïnstalleerd op uw oorspronkelijke en variantpagina’s, is een experimentcode direct zichtbaar in het vak.

Plaats deze code direct na de openingstag aan de bovenkant van uw originele webpagina. Zodra het is toegevoegd, drukt u opnieuw op de knop “Wijzigingen opslaan” om verder te gaan naar de laatste stap.

uw experimentcode instellen

U kunt de plug- in Google Inhoudsexperimenten gebruiken om de code op uw pagina in te voeren.

Bekijken en aan de slag gaan

Wanneer u de code heeft toegevoegd, valideert Google Analytics deze en worden fouten weergegeven die zijn aangetroffen, indien van toepassing.

Soms kan Analytics de code niet vinden. In dit geval kunt u de validatiefase overslaan zolang u zeker weet dat de code correct is toegevoegd. Google beveelt overgeslagen validatie aan als een laatste redmiddel. Controleer in plaats daarvan uw pagina op eventuele fouten die mogelijk zijn geïntroduceerd.

Anders krijgt u de groene vlag om uw inhoudsexperiment te starten. Uw experiment wordt gestart en binnen een tot twee dagen worden de gerapporteerde gegevens weergegeven.

beoordelen en starten

Controleer uw resultaten

Nadat uw experiment zijn weg heeft gevonden, zal Google Analytics de winnaar declareren op basis van uw eerder gedefinieerde statistieken en vertrouwensdrempel. Het zal ten minste drie weken duren om deze stap te bereiken.

Door uw resultaten te bekijken, identificeert u de pagina die het beste presteert. U kunt dit vervolgens publiceren als de pagina die u wilt bekijken door alle websitebezoekers.

Gemakkelijk. Maar werkt het?

Kapitall verhoogde de conversies met 44 procent door middel van A / B-tests van een Google Analytics-inhoudsexperiment. Zo duidelijk is het.

Over het geheel genomen is Google Analytics een gratis tool die zeer eenvoudig kan worden geconfigureerd voor het uitvoeren van testexperimenten omdat de zoekmachine alle vuile werk verwerkt.

Er is echter één nadeel. Analytics biedt geen ondersteuning voor multivariate tests , een bekende techniek voor het tegelijkertijd testen van meerdere variabelen zoals kleur, tekstgrootte en knoppen. Google Analytics kan ook niet voor een e-mailcampagne worden gebruikt.

Dat gezegd hebbende, het is nog steeds de beste optie voor het uitvoeren van A / B-testen op uw bestemmingspagina en het uitvoeren van een inhoudsexperiment tegen de zeer lage prijs van gratis.

Heeft u Google Content Experiments gebruikt? Wat was je grootste overwinning?

Crazy Egg

Crazy Egg is de beste en meest betaalbare visuele webanalysetool in de markt. Het bestaat al sinds 2006 en de software wordt alom gerespecteerd en vertrouwd door de digitale marketinggemeenschap.

Hittekaarten

Het Heatmap-rapport is de kenmerkende analysetool van Crazy Egg.

Een heatmap is een visuele weergave van gegevens. Verborgen op al uw webpagina’s, die zich voortdurend ophopen en veranderen, zijn duizenden datapunten, inclusief waar mensen klikken (of tikken) en waarop ze klikken – en ook op welk moment van de dag, met welke browser, vanuit welke zoekmachine , en veel meer.

Al deze gegevens vertegenwoordigen waardevolle inzichten waarmee u het succes van uw website kunt verbeteren – en uw inkomsten kunt vergroten.

Zodra u deze gegevens kunt ontgrendelen en visualiseren, zoals waar uw bezoekers het meest klikken (en waar ze niet op klikken), ziet u nieuwe mogelijkheden om effectiever te ontwerpen, gebruikersstromen te verbeteren en optimalisaties toe te passen die uw conversies drastisch kunnen verhogen. verbeter uw UX.

snelle spruit warmtekaart

In de afbeelding hierboven zijn de hotspots de rode en witte gebieden waar mensen het meest op klikken. Als de knoppen direct onder die gebieden niet de belangrijkste of waardevolle dingen zijn waarop uw gebruikers moeten klikken, moet uw website waarschijnlijk opnieuw worden ontworpen om dat probleem op te lossen.

Een heel eenvoudig concept, maar een zeer effectieve praktijk!

YouTube: het Crazy Egg Heatmap-rapport

Gebruikersopnames

Gebruikersopnames leggen alle muisbewegingen van uw bezoekers van begin tot eind vast.

Met gebruikersopnames kunt u de muisbewegingen van individuele gebruikers bekijken terwijl ze uw site bezoeken. Hoewel het beoordelen van meerdere opnames een tijdrovende klus kan zijn, biedt dit u een onschatbaar inzicht in hoe uw gebruikers zich gedragen.

Zelfs als uw belangrijkste links in rood worden gemarkeerd in uw heatmap, zou het nog steeds een probleem zijn als gebruikers hun muis gemiddeld doelloos of in frustrerende patronen bewegen voordat ze die links bereiken. Dit type probleem kan alleen worden onthuld door het bekijken van opnames.

tracker

Met Crazy Egg worden die gegevens altijd voor u vastgelegd.

snapshots

Crazy Egg neemt digitale momentopnamen van uw webpagina’s en genereert eenvoudig te begrijpen rapporten die uw bezoekers (en gebruikers) klikgedrag weergeven.

Je leert veel over je webontwerp en hoe je klanten omgaan met je pagina-elementen en lay-out. Dit is de sleutel om paginaverbeteringen te ontgrendelen die uw winstcijfers verhogen.

Crazy Egg Snapshots worden geïnterpreteerd door verschillende rapporten, die elk een unieke en waardevolle kijk bieden op hoe uw bezoekers uw webpagina’s aanspreken.

Het Confetti-rapport is een favoriet bij velen, waaronder Avinash Kaushik , een van de meest vooraanstaande experts op het gebied van webanalyse.

In zijn blog, Six Tips voor het verbeteren van webpagina’s met hoge bouncepercentage / lage conversie , zegt hij: “Het ding dat ik absoluut leuk vind aan Crazy Egg, is de confetti-weergave … Naar mijn beste weten is  het uniek bij webanalysetools en het is super inzichtelijk. “

snelle sprout klikken

Bron

Facebook Page Insights

Facebook biedt een geweldige tool voor het visualiseren en bijhouden van gebruikersinteractie op uw Facebook-pagina’s, genaamd Facebook Page Insights (of Facebook Analytics), en het is gratis te gebruiken.

Hoewel het veel meer beperkt is dan Google Analytics in zijn functies, is Facebook een gepatenteerd platform en deze tool is de snelste manier om toegang te krijgen tot al je Facebook-specifieke gegevens.

Bekijk een beginnershandleiding voor Facebook Insights om u te helpen aan de slag te gaan met hun tool en de officiële productinformatie van Facebook.

Web Analytics Tools Vergelijking

Er zijn zoveel verschillende webanalysetools dat het onmogelijk zou zijn om ze allemaal op een eenvoudige manier te vergelijken. Hier zullen we de prijs en de belangrijkste functies voor de hulpmiddelen in deze handleiding vergelijken.

pricing

Google Analytics: gratis (geen heatmaps, beperkte visuele analyse)

Facebook Page Insights: gratis (beperkte gegevens, alleen Facebook-pagina’s)

Crazy Egg: 30 dagen zonder risico’s (inclusief visuele analyse van wereldklasse, Easy AB-testen en gebruikersopnamen, begint bij $ 29 / maand na proef )

Kenmerken

A / B (split) testen

Google Analytics: Ja

Facebook Page Insights: Nee

Crazy Egg: Ja

snapshots

Google Analytics: Nee (beperkte ondersteuning met een Chrome-extensie)

Facebook Page Insights: Nee

Crazy Egg: Ja – Temperatuurkaart , Scrollmap , Confetti , Overlay en lijstrapporten

Gebruikersopnames

Google Analytics: nee

Facebook Page Insights: Nee

Crazy Egg: Ja

Tracking van doelen, gebruikersstromen, tracking van campagnes, onderverdeling van doelgroepen en andere essentiële informatie

Google Analytics: Ja

Facebook Page Insights: Nee (alleen basisstatistieken)

Crazy Egg: Nee

Conclusie

Er zijn verschillende gratis hulpmiddelen voor webanalyse beschikbaar, en de koning van hen is Google Analytics.

Er is echt geen reden om het niet te gebruiken. Het biedt een breed scala aan geavanceerde functies die zowel beginnende als ervaren marketeers en webgegevensanalisten kunnen gebruiken.

U kunt er aanbevolen succesvolle webanalysestrategieën mee implementeren .

Facebook Page Insights is ook gratis, en veel eenvoudiger in zijn mogelijkheden, maar duidelijk de directe keuze om gegevens te krijgen van het eigen Facebook-platform.

Ten slotte voegt Crazy Egg geavanceerde visualisatiefuncties toe aan uw web analytics stack voor een veel betaalbare prijs dan andere in zijn ruimte. Warmtekaarten, opnames en A / B-testen zijn cruciaal voor het verbeteren van de prestaties van uw website.

En natuurlijk hebben de belangrijkste sociale en applicatieplatforms advertentietools betaald: Google Adwords, Facebook Ads, Bing Ads, Yahoo Gemini, etc. Bij het gebruik van deze services is het belangrijk om de strategieën te kennen om uw advertenties en betaald verkeer te optimaliseren .

En vergeet niet om te leren van de beste in het veld ! Het aantal opties dat beschikbaar is voor u in webanalyses lijkt in eerste instantie misschien ontmoedigend, maar bij langdurig gebruik maakt u zelf snel analyses van deskundigenniveau.

Als u dat nog niet hebt gedaan, moet u alles wat u doet laten vallen en vandaag nog webanalysetools op uw website aansluiten. Het is zo belangrijk. Google Analytics is gratis en Crazy Egg is gratis met een proefperiode van 30 dagen zonder risico’s .

 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format