De beste website-KPI's voor drie verschillende websitetypen - DeLaatbusiness

De beste website-KPI’s voor drie verschillende websitetypen

19 min


116
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

U weet dat u KPI zou moeten gebruiken om uw digitale marketinginspanningen te meten.

Het monitoren en analyseren van uw gegevens kan u helpen inzicht te krijgen in wat werkt, wat niet, en hoe u uw site kunt verbeteren voor nog betere resultaten.

Maar platforms zoals Google Analytics geven u toegang tot meer gegevens dan u ooit zou kunnen hopen te begrijpen.

En hoewel elk van de verschillende rapporten u kan helpen iets over uw doelgroep te leren , hoeft u ze niet allemaal regelmatig te controleren.

Welke meetgegevens moet u meten?

Het antwoord is natuurlijk dat het ervan afhangt.

Meer specifiek hangt het af van uw type website, bedrijfsmodel en wat u hoopt te bereiken.

Daarom bekijken we in dit artikel de beste website-KPI’s voor drie verschillende websitetypen: een blog, een e-commerce website en een website voor het genereren van leads, en leren hoe een KPI te meten.

Hoe effectieve website-KPI’s (Key Performance Indicators Metrics) te selecteren

Voordat we ingaan op de beste KPI’s voor uw bedrijf, is het belangrijk om een ​​goed begrip te hebben van wat precies KPI’s zijn.

Een KPI, of Key Performance Indicator, kan worden gedefinieerd als een meting die wordt gebruikt om de prestaties van een bedrijfsactiviteit te meten. In dit geval zullen we ons richten op KPI’s die de effectiviteit van een website meten.

In essentie zijn de goede website-KPI’s de statistieken die u als het belangrijkste voor uw site beschouwt, zodat u eenvoudig het succes ervan kunt meten.

Ze moeten u helpen (en iedereen die op uw site werkt) een duidelijk verband leggen tussen uw online inspanningen en uw bedrijfsdoelen. Vervolgens kunt u deze gebruiken om op gegevens gebaseerde beslissingen voor uw organisatie te nemen.

Om de zaken een beetje duidelijker te maken, laten we eens kijken naar een overzicht van welke KPI’s zijn en welke niet .

wat zijn website kpis

Allereerst moet elke KPI die u kiest, q kunnen worden toegepast . Ze moeten gemakkelijk te meten zijn met duidelijke, numerieke waarden.

Hoewel veel bedrijven doelen stellen als ‘merkbekendheid vergroten’, laat dit soort objectief veel over aan interpretatie. Als u uw voortgang wilt meten, moet u zich richten op eenvoudigere statistieken.

U moet zich ook concentreren op statistieken die betrekking hebben op factoren die essentieel zijn voor het succes van uw bedrijf . Er is een massagegevens beschikbaar voor u in platforms zoals Google Analytics, maar niet alles heeft een duidelijk verband met belangrijke doelen, zoals leads en verkopen.

Dus als u uw soorten KPI’s selecteert voor websiteverkeer, probeer ze dan te beperken tot 5-8 belangrijke statistieken  die het meest direct verband houden met uw bedrijfsdoelstellingen. Immers, niet elke statistiek op uw site kan een “sleutel” -indicator zijn voor de prestaties.

Bovendien zou dit te veel tijd kosten om te lezen en analyseren telkens wanneer u wilt zien hoe uw site presteert.

Nadat u deze KPI’s hebt geselecteerd, wilt u ze consistent gebruiken  in uw team en rapportagestrategie. Het gebruik van dezelfde statistieken is de beste manier om de verbetering in de loop van de tijd te meten en zorgt ervoor dat iedereen die op uw site werkt, dezelfde doelen nastreeft.

Aan de andere kant moeten uw KPI’s zich niet richten op gegevens die niet kunnen worden uitgevoerd. Als u tijd besteedt aan het analyseren van uw site, wilt u er zeker van zijn dat u inzicht verwerft dat u helpt om belangrijke wijzigingen aan te brengen.

Uw KPI’s mogen ook geen volledige rapporten zijn . Hoewel toegang tot deze rapporten in platforms zoals Google Analytics eenvoudig is in theorie, moeten ze nog steeds door tonnen aan gegevens worden gegraven.

Selecteer in plaats daarvan afzonderlijke statistieken waarmee u uw voortgang eenvoudig kunt bijhouden.

Ten slotte is het belangrijk om ‘ijdelheid statistieken’ te gebruiken als KPI’s.

Een vanity-statistiek  is alles waarmee u zich goed voelt over de voortgang van uw site, zonder dat u iets belangrijks over uw bedrijf hoeft te weten.

Wilt u een voorbeeld van KPI? Bekijk het verschil tussen de ijdelheidstatistieken en bruikbare statistieken in het volgende diagram.

Vanity Metrics Actionable Metrics-website kpis

Hoewel de statistieken aan de linkerkant, zoals paginaweergaves en ‘likes’ van sociale media u kunnen helpen algemene vertoningen te meten, vertellen ze u niet veel over hoe uw digitale marketinginspanningen uw bedrijfsdoelstellingen beïnvloeden.

Uw bedrijf probeert immers inkomsten te genereren – niet alleen om bezoekers aan te trekken.

Helaas is het concentreren op deze statistieken een veelgemaakte fout. Veel bedrijfseigenaren besteden hun tijd aan het meten van statistieken zoals algemeen verkeer, sociale shares en ranglijsten.

In feite heeft een onderzoek van het Content Marketing Institute vastgesteld dat de meeste bedrijven deze statistieken gebruiken om hun succes te meten .

ijdelheid statistieken

Maar het feit dat ze populaire statistieken zijn om bij te houden, betekent nog niet dat ze het meest effectief zijn.

Zoals de grafiek hierboven laat zien, gebruiken de meest succesvolle marketeers (met meer dan 10.000 paginabezoeken per maand) geavanceerdere statistieken zoals abonnementen, leads, opmerkingen, verkoopinvloed en individuele impact om hun succes te meten.

Deze statistieken geven meer inzicht in betrokkenheid en aankoopgedrag, zodat ze veel beter geschikt zijn om bedrijfsresultaten te genereren.

Voor de duidelijkheid, er is niets mis met het in de gaten houden van datapunten die niet direct gerelateerd zijn aan uw belangrijkste doelstellingen. Het monitoren van datapunten als deze kan u nog steeds een algemeen beeld geven van wat er op uw site gebeurt.

Maar sitebezoeken, Google-ranglijsten en tweets vertalen zich niet noodzakelijkerwijs in verkopen, dus het zouden niet uw belangrijkste prioriteiten moeten zijn.

Plus, voor elke vanity-waarde die u zou kunnen controleren, is er waarschijnlijk een meer bruikbare meetwaarde die u zou kunnen gebruiken om uw succes te meten.

Stel dat u bijvoorbeeld uw resultaten op sociale media wilt bijhouden. De gemakkelijkste manier om dit te benaderen, is het bijhouden van vertoningen en vind-ik-leuks, of uw totale aantal volgers.

Maar deze statistieken vertegenwoordigen geen acties die een impact hebben op uw bedrijf. In plaats daarvan kunt u meer waardevol inzicht krijgen door uw verwijzingsverkeer van sociale platforms te meten en het aantal leads, verkopen, donaties of andere conversies die u genereert van elk.

Waar het op neer komt, is dat als u tijd gaat besteden aan het meten van statistieken, dit statistieken moeten zijn die ertoe doen.

Dus nu we de algemene typen statistieken hebben vastgesteld waarop u zich zou moeten concentreren, kunnen we precies beginnen aan wat die statistieken zijn.

Zoals ik hierboven al zei, zal ik in deze post uitgebreid ingaan op KPI’s voor een blog, een e-commercesite en een op leadsegeneratie gerichte site.

Natuurlijk is de kans groot dat uw bedrijf niet in één van deze emmers past.

En dat is oke.

De bedoeling van dit artikel is niet  om een ​​uitputtende lijst van KPI’s te geven voor elk type website. In plaats daarvan heeft het tot doel u dichterbij te brengen bij het identificeren, meten, analyseren en aanpassen van de statistieken die het belangrijkst zijn voor uw site.

Dus voel je vrij om de onderstaande Key Performance Indicators-statistieken te combineren en toe te voegen waar nodig.

En met dat gezegd, laten we aan de slag gaan.

Website KPI Voorbeelden voor een blog

Blogs zijn er in veel verschillende vormen.

Sommige maken deel uit van zakelijke websites en zijn ontworpen om verkeer aan te trekken dat zich later vertaalt in leads en sales.

Andere zijn louter ter informatie en bedoeld om inkomsten te genereren uit affiliate- en display-advertenties.

Dit betekent dat er veel variatie is tussen de KPI’s die van belang zijn voor individuele blogs. Maar over het algemeen zijn enkele van de meest voorkomende doelen voor een blog:

 • Vergroot de merkbekendheid
 • Verdien meer abonnees
 • Genereer meer leads

Op zich zijn dit geen gemakkelijk meetbare doelen. Maar er zijn een paar KPI’s die u kunt gebruiken om uw succes te meten met deze doelen.

KPIOmschrijvingNotes
AbonnementspercentageAantal abonnees / unieke bezoekenBelangrijk voor elk blog
Leads gegenereerdAantal leads direct toegeschreven aan blogverwijzingBelangrijk als een lead-driven business model
Gem. pagina’s per sessieHoeveel pagina’s elk van uw bezoekers bekijkenWeerspiegelt betrokkenheid
VerkeersverdelingUitsplitsing van de verkeersbronnen van uw blogGeeft inzicht in waar uw beste verkeer vandaan komt

Hoe belangrijke prestatie-indicatoren te bepalen ? Laten we een beetje dieper graven in elk van deze statistieken.

Abonnementspercentage

Het verdienen van nieuwe abonnees is een essentieel doel voor elke blogger. Via abonnementen kun je inhoud verspreiden naar een gevestigde lezer.

Hoewel abonnementen niet rechtstreeks inkomsten genereren, geven ze u een directe communicatielijn met leden van uw doelgroep.

Voor zakelijke blogs kunt u uw lijst gebruiken om gebruikers terug te brengen naar uw site om een ​​lead te worden of om een ​​aankoop te doen. En voor advertentie-gestuurde modellen kunt u lezers naar uw site trekken telkens wanneer u nieuwe inhoud publiceert om vertoningen en klikken te vergroten.

Gelukkig is uw abonnementstarief een vrij eenvoudige statistiek om te controleren.

Eerst moet u ervoor zorgen dat u e-mailabonnementen heeft ingesteld als doel in Google Analytics. Als je dit nog niet hebt gedaan, is de beste manier om dit te doen een bestemmingsdoel.

Dit vereist het gebruik van uw e-mailmarketingsoftware om elke gebruiker die zich op een bepaalde pagina op uw site abonneert, direct door te sturen na te hebben gekozen voor uw lijst.

Als u MailChimp voor e-mailmarketing gebruikt, kunt u de bedankpagina voor bevestiging wijzigen in een aangepaste pagina op uw site in de instellingen van uw aanmeldingsformulier .

e-mail dank u website kpis

Vervolgens kunt u een bestemmingsdoel  voor deze pagina maken in Google Analytics.

Open uw Admin-instellingen en selecteer vervolgens ‘Doelen’ onder de weergave die u wilt gebruiken. Klik vervolgens op ‘Nieuw doel’.

nieuw doel 1

Selecteer “Bestemming” in de sectie Doelbeschrijving en voeg vervolgens de URL van uw bevestigingspagina toe.

ga email doel

Zodra u dit hebt gedaan, registreert elk nieuw abonnement zich als een conversie in Google Analytics.

Vervolgens kunt u het rapport Conversiesoverzicht gebruiken om te controleren hoeveel bezoekers van uw site converteren naar e-mailabonnees.

e-mailconversies

Dit maakt het gemakkelijk om in één oogopslag te zien of uw site erin slaagt dit type conversie te genereren.

Leads gegenereerd

Als uw blog deel uitmaakt van een bedrijfssite, wilt u ook meten hoeveel leads het genereert.

Hoewel e-mailabonnementen technisch gezien als een soort lead kunnen worden beschouwd, zijn er afhankelijk van hoe u uw lijst gebruikt, dat andere leadtypen een directere impact hebben. In de meeste gevallen zijn dit contactformulieren en offerteaanvragen.

De beste manier om dit soort conversies te meten, is door bestemmingsdoelen in te stellen in Google Analytics, net zoals in het bovenstaande voorbeeld van het e-mailabonnement.

Zorg er bij het instellen van deze aanvullende doelen voor dat u een unieke bevestiging of bedankpagina maakt. Als u dezelfde pagina gebruikt, worden al uw conversies samengevoegd in één doel, waardoor het onmogelijk wordt om onderscheid te maken tussen de verschillende formulieren op uw site.

Nadat u uw doelen hebt toegevoegd, kunt u het rapport Pad omkeren naar doel gebruiken om bij te houden wat gebruikers doen voordat een doel is voltooid.

Dit rapport toont u de drie pagina’s die een gebruiker heeft bezocht vlak voordat een doel werd bereikt. Als u bijvoorbeeld wilt zien wat uw bezoekers ertoe aanspoort een contactformulier in te dienen, ziet uw rapport er ongeveer zo uit :

omgekeerd doelpad 1

Dit rapport kan u inzicht geven in welke pagina’s op uw site bezoekers aansporen actie te ondernemen. U kunt het ook gebruiken om elk van uw doelen afzonderlijk te analyseren om te zien welke inhoud specifieke conversies genereert.

Als u bijvoorbeeld merkt dat een casestudiepost een onevenredig aantal contactformulierinzendingen bestuurt, kunt u ervoor kiezen om uw inspanningen voor het maken van inhoud meer te richten op dat type bericht.

Gemiddelde pagina’s per sessie

Als het belangrijk is voor uw site om gebruikers betrokken te houden bij uw inhoud, is één meetwaarde op meetniveau waardevol voor uw gemiddelde weergaven per sessie.

Dit is waardevoller dan algemene pageviews, omdat het kan laten zien of bezoekers blijven hangen.

U kunt deze statistiek openen door naar het rapport Doelgroepoverzicht te gaan. Daar zie je je pagina’s per sessie, samen met andere statistieken op hoog niveau, zoals dit :

pagina's website kpis

Hoe hoger dit getal, des te meer tijd besteden gebruikers aan het boeien met uw site buiten hun oorspronkelijke bestemmingspagina.

Verkeersverdeling

Een andere handige manier om naar uw verkeer te kijken, is hoe het door de verwijzende bron wordt afgebroken.

U hebt toegang tot deze informatie door te navigeren naar Acquisitie> Alle verkeer en vervolgens het bron- / mediumrapport te selecteren. Daar ziet u een overzicht van alle bronnen die verkeer naar uw site verzenden, zoals dit :

verkeersverdeling

De verwijzingsbronnen die hier worden vermeld, zijn onder meer:

 • Organisch zoekverkeer
 • Direct verkeer
 • Sociaal verkeer
 • Verwijzingsverkeer
 • Betaald verkeer
 • Campagneverkeer

Dit KPI-rapport geeft u een algemeen beeld van welke kanalen het meeste verkeer naar uw site genereren. Maar daarnaast laat het ook zien welke kanalen gekwalificeerd verkeer naar uw site leiden.

Sorteer uw rapport op basis van het succespercentage en u ziet de bronnen die verkeer verzenden dat zich het meest waarschijnlijk in leads zal vertalen.

In veel gevallen zijn dit niet de kanalen die het meeste verkeer genereren.

Maar wanneer u gericht bent op het genereren van leads en verkopen, moet u zich ook richten op kwaliteit boven kwantiteit in uw siteverkeer.

U kunt ook het rapport ‘Ondersteunde conversies’ gebruiken om te bekijken hoe elk kanaal bijdraagt ​​aan uw conversies.

Navigeer naar Conversies> Toeschrijving en selecteer vervolgens het hulpprogramma voor modelvergelijking. Met deze tool kunt u op verschillende manieren zien hoe verschillende kanalen bijdragen aan uw doelconversies.

De standaardweergave, MCF Channel Grouping, bevat zowel ondersteunde als laatste-klikconversies en ziet er als volgt uit :

geplakte afbeelding 0 44

Het idee hier is dat niet elke bezoeker zal converteren bij hun eerste bezoek aan uw site. Als u alleen uw verwijzingsbronnen evalueert op degene die leiden tot onmiddellijke of “Laatste klik” -conversies, houdt u niet rekening met alle eerdere interacties van uw bezoekers op uw site.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat een gebruiker een Facebook-advertentie voor een van uw producten ziet. Ze klikken op de advertentie, bezoeken uw site en gaan vervolgens weg.

De volgende dag besluiten ze terug te gaan naar uw site om dat product te kopen. Ze typen uw URL rechtstreeks in hun browser en voltooien hun aankoop.

Met het Last Interaction-model zou die aankoop worden toegeschreven aan een direct bezoek. Maar dat is een beetje misleidend, aangezien de gebruiker waarschijnlijk niet op uw site zou zijn geweest om de aankoop te doen als ze uw Facebook-advertentie niet hadden gezien.

Door te volgen hoe verschillende kanalen bijdragen aan uw belangrijkste conversies, krijgt u een beter beeld van hoe uw digitale marketingstrategie u helpt de doelstellingen van uw bedrijf te bereiken.

KPI’s voor een e-commerce website

Van de drie soorten websites die we in dit artikel behandelen, hebben websites voor e-commerce mogelijk de meeste mogelijke KPI’s om te overwegen.

Hun sites bieden immers de optie om dezelfde statistieken te volgen als een blog of een op leads gebaseerde site, plus  een hele reeks inkoopgerelateerde statistieken.

Dit betekent dat het zelfs nog uitdagender kan zijn om de juiste KPI voor verkoop te selecteren. Maar het betekent ook dat er een hoop waardevolle gegevens beschikbaar zijn om uw resultaten te verbeteren.

Voorbeelden van KPI’s? Als u niet zeker weet waar u aan de slag moet, vindt u hier vier statistieken die door elke eigenaar van de e-commerceopslag moeten worden gecontroleerd.

KPIOmschrijvingNotes
e-commerce conversiepercentage% bezoekers dat een bestelling voltooitDit is een statistiek op hoog niveau en mag niet alleen worden gebruikt
Verlatingspercentage winkelwagen% bezoekers die producten toevoegen aan hun winkelwagentje zonder te kopenGeeft inzicht in waar je ruimte voor verbetering hebt
Conversiepercentage per verwijzende bron% bezoekers van elke verwijzingsbron die een bestelling voltooienHelpt u bij het identificeren van de meest waardevolle verkeersbronnen
Gemiddelde bestelwaardeTotale verkoop / aantal bestellingen

Laten we nu wat dieper ingaan op elk van deze vier potentiële KPI’s.

e-commerce conversiepercentage

Net zoals de KPI’s voor abonnees en leadconversies van de vorige sectie, geeft het monitoren van uw e-commerce-succespercentage u een algemeen beeld van hoe effectief uw site is bij het converteren van verkeer naar zinvolle actie.

Maar het instellen van e-commercedoelen is een beetje anders dan het monitoren van op bestemmingen gebaseerde conversies.

Eerst moet u ervoor zorgen dat het bijhouden van e-commerce is ingeschakeld op uw site. Als dit niet het geval is, moet u de instructies van Google volgen voor het instellen van e-commerce tracking .

Nadat u het configuratieproces hebt voltooid, heeft u toegang tot uw e-commerce-gerelateerde gegevens door naar Conversies> E-commerce> Overzicht e-commerce te gaan.

Daar ziet u een overzicht  op hoog niveau van de prestaties van uw site, inclusief het aantal sessies dat resulteert in e-commercetransacties.

ga e-commerce conversies

Houd er rekening mee dat dit percentage waarschijnlijk laag is. Het conversiepercentage van 3,09% in de bovenstaande schermafbeelding is in feite gemiddeld voor een e-commercesite .

Vanaf hier heeft u ook toegang tot aanvullende rapporten, waaronder het rapport Shoppinggedrag.

Om toegang tot deze gegevens te krijgen, moet u ervoor zorgen dat e-commerce tracking is ingeschakeld op uw site. U kunt dit doen door naar de weergave te gaan die u wilt gebruiken en ‘E-commerce-instellingen’ te selecteren.

Hier schakelt u de ‘ Verbeterde e-commerce-instellingen ‘ naar ‘Aan’.

geplakte afbeelding 0 43

Ga vervolgens naar aanvullende gegevens bij Conversies> E-commerce> Shopping-analyse> Winkelgedrag.

Hier ziet u een overzicht van de manier waarop gebruikers omgaan  met uw e-commerce store.

winkelanalyse

Dit omvat het aantal sessies met productweergaven, het aantal sessies waarin een gebruiker een product aan zijn winkelwagentje toevoegt en het aantal sessies dat doorloopt naar kassa’s en transacties.

Zoals ik hierboven al zei: er zijn heel veel gegevens om te verwerken.

Maar nadat u de meest impactvolle gegevens voor uw bedrijf heeft geselecteerd, kunt u eenvoudig de statistieken bijhouden die aangeven wat uw voortgang is.

Verlatingspercentage winkelwagen

Van alle bovenstaande statistieken heeft een e-commercewebsite die al omzet genereert, vaak het meeste baat bij het meten en verbeteren van het verlatingspercentage van hun winkelwagentje.

Deze statistiek vertegenwoordigt immers sitebezoekers die bijna een aankoop hebben voltooid en vervolgens zijn verdwenen.

Als u weet waarom gebruikers geen transacties uitvoeren, kunt u uw site verbeteren, zodat meer klanten uiteindelijk klanten worden. Dit is meestal een veel effectiever doel dan zich te richten op het aantrekken van meer verkeer.

Gebruikers die producten aan hun winkelwagentje toevoegen, zijn immers al geïnteresseerd in wat u te bieden heeft. Dus in plaats van te proberen meerbezoekers te interesseren voor uw producten (die ook hun winkelwagentje kunnen verlaten), kunt u proberen die bestaande interesse om te zetten in verkoop.

Gelukkig is het meten van hoeveel en op welk moment kopers uw check-outproces verlaten, eenvoudig wanneer u doeltrechters gebruikt.

Terwijl u conversiedoelen voor uw site instelt, kunt u voor elke site een trechter toevoegen.

Een trechter is een reeks pagina’s waarvan u verwacht dat bezoekers er doorheen gaan voordat u een conversie uitvoert. Als u bijvoorbeeld wilt dat gebruikers die een pagina over een specifieke service bezoeken contact met u opnemen nadat ze deze hebben gelezen, kan uw trechter die servicepagina en vervolgens uw contactpagina bevatten.

maak een trechter

Voor alle duidelijkheid: het maken van een trechter belet niet dat Analytics conversies registreert van gebruikers die niet alle pagina’s in uw reeks bezoeken.

Wat het zal doen, is u meer inzicht geven in wat het voor gebruikers onmogelijk maakt om op uw site te converteren.

Uw site heeft waarschijnlijk heel veel mogelijke trechters voor trechters die u zou kunnen monitoren en meten. Maar het afrekenproces biedt vaak de meest impactvolle mogelijkheden voor verbetering.

In de meeste gevallen gaat het om een ​​winkelwagenpagina, een of meer facturerings- en betalingspagina’s, een pagina voor het beoordelen van bestellingen en een bevestigingspagina.

Wanneer u vervolgens een doeltrechter heeft ingesteld, kunt u zien hoe gebruikers er doorheen gaan met het rapport ‘Trechterweergave’ .

U kunt dit rapport openen door naar Conversies> Doelen> Trechterweergave te gaan.

geplakte afbeelding 0 45

Hier krijgt u een diepgaand inzicht in de effectiviteit van uw site bij het verplaatsen van bezoekers van de ene fase in uw trechter naar de volgende.

In de bovenstaande schermafbeelding gaat bijvoorbeeld slechts 30% van de gebruikers die een product aan hun winkelwagentje toevoegen naar de factureringspagina. Van die gebruikers gaat 70% naar de betaalpagina.

En aan het einde van de trechter, maakt bijna 17% van de gebruikers die producten aan hun winkelwagentje toevoegen uiteindelijk een aankoop.

Zoals u kunt zien, vindt de overgrote meerderheid van de verlaten winkelwagentjes op deze website in de eerste twee stappen plaats. Dit betekent dat die pagina’s allebei geweldige mogelijkheden voor verbetering bieden.

KPI’s zijn immers niet alleen bedoeld om u te helpen uw succes te meten.

Ze zijn ook waardevol om meer te leren over waar uw site nog niet zo goed presteert als u wilt, zodat u deze kunt verbeteren op manieren die u dichter bij het bereiken van uw belangrijkste doelen brengen.

Conversiepercentage per verwijzende bron

Net zoals bij een blog, is het handig om je beste verkeersbronnen te identificeren.

En met veel e-commercesites is er veel variatie tussen hoe effectief verschillende kanalen zijn om inkomsten te genereren.

Bekijk bijvoorbeeld zijn analyse van Smart Insights op  basis van meer dan $ 1 miljard aan Shopify-verkopen.

verwijzers overtuigingspercentage

In deze studie bleek e-mail de meest effectieve bron van gekwalificeerd verkeer voor de meeste bedrijven.

Maar elke site is anders. Als u uw  beste bronnen van verwijzingsverkeer identificeert, kunt u uw marketinginspanningen richten op de meest waardevolle kanalen om conversies op uw site te maximaliseren.

Gemiddelde bestelwaarde

Het aantrekken van nieuwe klanten en het stimuleren van verkoop is een uitdaging.

Maar een enigszins minder uitdagende manier om uw algehele omzet te verbeteren, is gericht op het verhogen van de gemiddelde bestelwaarde.

Immers, het genereren van 10 verkopen ter waarde van $ 200 zou een veel grotere impact hebben dan 20 verkopen ter waarde van $ 5 – en het zou slechts de helft van zoveel klanten moeten overtuigen om te kopen.

U kunt de gemiddelde bestellingswaarde van uw site in het e-commercerapport in Google Analytics in de gaten houden door naar Conversies> E-commerce> Overzicht te gaan.

Dit rapport geeft een in een oogopslag hoe uw e-commerce winkel presteert en ziet er ongeveer zo uit :

ecommerce rapport ga website kpis

In dit voorbeeld lijkt de e-commerce-conversieratio van de winkel redelijk laag, namelijk 0,49%.

Maar als u bedenkt dat elk van die bestellingen een gemiddelde van $ 889 waard is, is dat nog steeds een aanzienlijk bedrag aan inkomsten.

Wanneer u deze statistiek bijhoudt, kunt u een beter idee krijgen van hoeveel elke conversie op uw site echt waard is.

En als u al een strategie hebt om upsells te genereren of klanten aan te moedigen om extra producten aan hun bestelling toe te voegen voordat u een transactie voltooit, zal het u laten zien hoe effectief die strategie is om de orderwaarde te verhogen.

KPI’s voor een website voor het genereren van leads

We hebben de leadgeneratie een beetje aangeraakt in het bovenstaande bloggedeelte, maar als het succes van uw website afhankelijk is van het genereren van leads, zijn er enkele andere statistieken die u moet controleren om de prestaties van uw site te bepalen.

KPIOmschrijvingNotes
Doelconversieratio% bezoekers dat een leadformulier invultKan meerdere vormen en doelen hebben
Inhoud downloads# van downloads van white papers, demovideo’s en andere diepgaande inhoud
Vertragingspercentage leadvorm% bezoekers dat begint maar geen leadformulier heeft ingevuldGemakkelijker voor formulieren met meerdere pagina’s, maar kan ook worden gemeten met Google Analytics-gebeurtenissen

Elk van deze statistieken kan u meer inzicht geven in hoe uw site bijdraagt ​​aan uw belangrijkste bedrijfsdoelen.

Doelconversieratio

Als u al doelen op uw site heeft ingesteld, is dit een eenvoudig te meten statistiek om te controleren.

Voor conversies waar u een ‘bedankt’- of’ succes’-pagina kunt maken, kunt u eenvoudig een doelpagina in Google Analytics instellen voor trackingdoeleinden, zoals we in het eerste gedeelte hebben besproken.

Nogmaals, u kunt dit soort acties meten met bestemmingsdoelen .

website kpis rank trackr

Maar in tegenstelling tot een blog, hebben op leads gebaseerde sites vaak verschillende doelen om te meten. U kunt één formulier hebben voor algemene vragen, een andere voor offerteaanvragen en een derde voor on-site afsprakencreatie of registratie – om maar een paar te noemen.

Ten eerste kunt u het rapport Conversieoverzicht  gebruiken om een ​​algemeen idee te krijgen van hoe goed uw site conversies genereert. Navigeer naar Conversies> Doelen> Overzicht en u ziet een lijst met alle bijgehouden doelen op uw site, samen met een paar belangrijke statistieken voor elke site.

doelen absolutes

Zoals u kunt zien, bevat dit rapport geen conversieratio’s voor afzonderlijke doelen, maar u kunt een aangepast rapport instellen om dieper in elk doel te graven.

Selecteer eerst “Aangepaste rapporten” op het tabblad Aanpassen in uw hoofdmenu.

aangepast rapportmenu

Klik vervolgens op ‘Nieuw aangepast rapport’ en geef uw rapport een logische naam, zoals ‘Doelconversieratio’.

Dan, voeg de doelen die u wilt analyseren , en zet de dimensie “Pagina.”

maak een aangepast rapport

Vervolgens ziet u een rapport dat er ongeveer zo uitziet :

aangepast doelconversierapport

In dit rapport wordt de conversieratio voor elk van uw individuele doelen weergegeven. In dit voorbeeld houdt de site-eigenaar de CPD-verzoeken, contactformulieren, snelle aanvragen, registraties, voorbeeldaanvragen, brochures en oproepverzoeken bij.

Dit zijn allemaal heel verschillende doelen en geven bezoekers aan in alle verschillende fasen van de conversietrechter.

Als u deze afzonderlijk analyseert, krijgt u een veel nauwkeuriger beeld van de acties die uw site gebruikers moet uitvoeren, en of deze hen naar uw belangrijkste doelen brengen.

Inhoud downloads

Veel op leads gebaseerde sites moedigen bezoekers aan om andere acties te ondernemen dan een contact- of leadformulier in te dienen.

Er zijn immers heel veel manieren waarop bezoekers van uw website interesse kunnen tonen die niet direct reiken.

En hoewel deze acties niet leiden tot onmiddellijke verkoop, zijn ze vaak een uiterst belangrijk onderdeel van de verkooptrechter.

Enkele van de meest voorkomende voorbeelden hiervan zijn inhoudsupgrades. Afhankelijk van uw bedrijfsmodel kunt u witboeken, demovideo’s, webinars, handleidingen en talloze andere soorten inhoud aanbieden om te downloaden.

Met deze downloads raken gebruikers meer betrokken bij uw merk en dichter bij het worden van een klant. En in veel gevallen zijn ze ‘beveiligd’ door een e-mailadres te vereisen. Dit betekent dat ze zeer waardevol zijn voor het uitbreiden van uw e-maillijst.

Gezien hoe belangrijk deze acties zijn, is het belangrijk om uw succes te monitoren, analyseren en verbeteren door ervoor te zorgen dat gebruikers deze kunnen gebruiken.

Maar het meten ervan is niet altijd even eenvoudig als een standaard doelconversie.

In het geval van het Witboek, zou je van een gebruiker kunnen verlangen dat hij zijn e-mailadres invoert, en hem vervolgens doorsturen naar een “succes” -pagina waar hij of zij kan klikken om je inhoud te downloaden. Vervolgens zou u deze pagina als een bestemmingsdoel kunnen volgen.

Gemakkelijk!

Maar hoe houd u activiteiten bij zoals het bekijken van demovideo’s of het downloaden van documenten zoals pdf’s of sjablonen die worden gehost in Google Documenten of bladen die niet in een leadformulier voorkomen?

In deze gevallen kunt u uw conversies bijhouden met Virtuele paginaweergaven of Gebeurtenissen in Google Analytics.

Laten we eerst eens kijken hoe dit werkt met virtuele paginaweergaves.

Documenten zoals spreadsheets, pdf’s en Word-documenten kunnen de trackingcode van Google Analytics niet bevatten.

Daarom kunt u het aantal mensen dat deze inhoud bezoekt, niet bijhouden, zelfs als dit wordt gehost op uw site – in elk geval niet op de traditionele manier.

Maar met virtuele paginaweergaves kunt u een koppeling zo configureren dat deze, wanneer erop wordt geklikt, een paginaweergave registreert in Google Analytics.

Als een sitebezoeker bijvoorbeeld op een koppeling klikt om een ​​gids of witboek in PDF-indeling te downloaden, kan deze zich registreren als paginaweergave in Google Analytics, hoewel deze pagina, wat Analytics betreft, niet bestaat.

(Dat is het virtuele gedeelte.)

U kunt deze “geest” -pagina’s instellen als bestemmingsdoelpagina’s, net als voor elke andere pagina op uw website.

Het belangrijkste om in gedachten te houden is dat wanneer u Virtuele paginaweergaves gebruikt, u het aantal paginaweergaves verhoogt dat Analytics-opnames zijn. In gevallen waarin een bezoeker daadwerkelijk een pagina bezoekt, zoals een PDF, is dit logisch.

Als u acties op uw site hebt waarvoor dit een logische optie is, kunt u meer informatie vinden over het instellen van virtuele paginaweergaves in de zelfstudie van Google .

Maar als u een actie wilt bijhouden waarvoor er geen daadwerkelijke pagina wordt bekeken, kan deze aanpak uw paginaweergaves kunstmatig opblazen, waardoor uw Analytics kan worden verstoord.

In plaats daarvan kunt u dit soort doelen bijhouden door Evenementen in Google Analytics in te stellen.

Evenementen kunnen ook als doelen worden ingesteld, maar in tegenstelling tot virtuele paginaweergaven genereren ze geen extra paginaweergaves.

Met andere woorden, ze laten u acties volgen zonder de illusie dat gebruikers extra pagina’s op uw site bekijken – omdat ze dat niet zijn.

Dit type tracking is handig voor verschillende acties, waaronder:

 • Videoweergaven en weergaveduur
 • Interactie met widgets en andere hulpmiddelen
 • Klikken op uitgaande links
 • Bestandsdownloads
 • AJAX-elementen

Al deze acties wijzen op betrokkenheid bij uw site, maar bieden geen garantie voor het registreren van een extra weergave.

Bijvoorbeeld, het toevoegen van een nieuwe paginaweergaves elke keer dat een bezoeker kijkt naar een video kan je doen geloven dat je een grote piek in het verkeer zou gegenereerd – ook al wat je zou echt bereikt hield de bezoekers op een bepaalde pagina voor een langere periode van tijd.

Dit is ook een handig type tracking voor klikken op uitgaande links. Als u inhoud hosten op externe platforms of verwijzingskoppelingen gebruiken om inkomsten uit affiliate marketing te genereren, is het genereren van klikken naar die sites waardevol voor uw bedrijf.

Maar omdat die pagina’s niet op uw site staan, kunt u ze niet instellen als doelbestemmingen – en het zou niet juist zijn om ze als extra paginaweergaven te volgen.

Bekijk bijvoorbeeld de uitgaande links die worden bijgehouden als evenementen op The Daily Egg,

website kpis-typen

U kunt zien waarom we hiervoor geen virtuele paginaweergaven zouden willen gebruiken. Alleen al deze acht acties van het evenement zouden pageviews met ongeveer 12.000 opblazen!

Dat kan leiden tot enorme verschillen in gegevens en leiden tot het nemen van beslissingen op basis van onnauwkeurige statistieken.

Als er acties op uw site zijn waarvoor Even tracking zinvol is, kunt u deze instellen door deze nuttige zelfstudie te volgen .

Vertragingspercentage leadvorm

Hoewel eigenaren van e-commercesites baat kunnen hebben bij het achterlaten van volgwagens, kunnen op lead gebaseerde site-eigenaren profiteren van het aantal gebruikers dat een formulier invult, maar nooit indienen.

Net zoals het verlaten van een kar, is het ook eenvoudig om trechters voor trechters bij te houden als u formulieren met meerdere pagina’s gebruikt.

Als u gebruikers bijvoorbeeld vraagt ​​om hun e-mailadres op één pagina in te voeren en vervolgens om aanvullende informatie op een tweede pagina vraagt, kunt u elk van deze pagina’s aan uw trechter toevoegen voordat u de bevestigingspagina selecteert die u als doel hebt ingesteld.

Als u echter formulieren met één pagina gebruikt, is deze aanpak niet zo nuttig.

In plaats daarvan kunt u de betrokkenheid bij uw formulieren bijhouden als gebeurtenissen, zoals beschreven in deze zelfstudie .

Vervolgens kunt u bijhouden hoeveel gebruikers communiceren met uw formulieren, maar uiteindelijk besluiten ze niet in te dienen. Als u een hoog verlatingspercentage hebt, is dit een duidelijke indicatie dat het tijd is om te werken aan het optimaliseren van uw formulieren om meer leads en verkopen te genereren.

Conclusie

Het selecteren van de goede website KPI’s is een essentieel onderdeel van het monitoren en evalueren van het succes van uw website.

De statistieken die u als prioriteit opgeeft, kunnen bepalen hoe u uw voortgang bekijkt en helpen bepalen hoe u uw site kunt verbeteren voor nog betere resultaten.

Welke statistieken gebruikt u om de belangrijkste Key Performance Indicators van uw website te meten?


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *