De bewezen app-marketing strategie. - DeLaatbusiness

De bewezen app-marketing strategie.

6 min


92
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Mobiel is wereldwijd. En dankzij het advertentie-ecosysteem van de reuzen zoals Facebook en Google (er zijn er nog meer) is het mogelijk om een ​​wereldwijd publiek van ongeveer 2 miljard mobiele gebruikers te bereiken.

Gebruikers die apps zoals Facebook, WhatsApp of Instagram dagelijks en gebruiken die wellicht geïnteresseerd zijn in de installatie van uw app of game op hun smartphones.

Daarom is het gebruik van deze drie enorme applicaties om nieuwe mobiele gebruikers te verwerven een must geworden voor alle, of bijna alle, mobiele app-bedrijven.

Bij PickASO werken we campagnes voor sociale advertenties voor alle soorten klanten, en we hebben technologische hulpmiddelen nodig die ons helpen ons werk te verbeteren.

Sinds we het geweten hebben, is AdEspresso de onmisbare tool geworden die ons helpt de beste resultaten te behalen en tijd te besparen, wat tenslotte geld is.

In dit artikel laten we u zien hoe u een app wereldwijd kunt vermarkten door campagnes te schalen en acquisitiekosten op hetzelfde moment te houden.

Hoewel Facebook Ad Manager in de loop van de tijd aanzienlijk is verbeterd, kunnen we met AdEspresso het maken en optimaliseren van campagnes op Facebook- en Instagram-advertenties versnellen en optimale resultaten behalen.

Wil je de details? Koop een uitstekende espresso, en daar gaan we!

Hoe mobiele advertentiecampagnes voor mobiele apps te schalen en optimaliseren met AdEspresso

Mobiel is wereldwijd. Ja, ik heb het eerder gezegd, maar het is belangrijk op te merken dat een wereldwijd publiek een wereldwijd product nodig heeft dat bijna overal op de planeet kan worden gebruikt.

Een app voor het vinden van kortingen in lokale winkels in een bepaalde stad kan bijvoorbeeld niet wereldwijd worden geadverteerd. Een spel van ruimtevaartuigen, een foto-editor of de app voor een sociaal netwerk, afhankelijk van het type, kan en zou moeten zijn.

Om het te bewijzen , hebben we een app , een sociaal netwerk van audiovisuele content, met een klein budget op de markt gebracht Het is niet nodig te zeggen dat we de commerciële naam van de app niet kunnen onthullen. Wat we wel kunnen zeggen, is dat deze overal ter wereld kan worden gebruikt en beschikbaar is in de Apple App Store en Google Play Store.

De uitdaging: ontvang resultaten met een laag budget

Onze klant had een behoorlijk product (MVP), maar weinig budget. Dus in plaats van het hele budget aan één land toe te wijzen, hebben we hem overtuigd om te proberen gebruikers uit het maximale aantal landen te halen, om vervolgens de kosten en gedragsgegevens per land te meten en – alleen dan – een beslissing te nemen.

Hier zijn enkele ba sic-gegevens:

 • Campagnetype: installatie van mobiele app
 • Platforms: Facebook-advertenties + Instagram-advertenties
 • Creatieven: beeld en video
 • Budget: € 13.000
 • Landen: alles mogelijk
 • Besturingssysteem: iOS (iPhone)
 • Doel: GROW + MEASURE

The Strate gy: Target Lang uages, not Countries

Het lanceren en optimaliseren van Facebook- en Instagram-advertentiecampagnes in één land heeft zijn complexiteit, maar het kan zonder problemen worden gedaan. We kunnen het ook in 2, 3, 4 of 5 landen doen. Maar wat gebeurt er als het doelwit de hele wereld is?

Toen herinnerde ik me de landcategorie “Wereldwijd” in AdEspresso en kreeg ik een briljant idee …

Twee van de meest gesproken talen ter wereld zijn Spaans en Engels –  zonder de talen die in Azië worden gesproken te tellen. Als we een wereldwijde landgerichte campagne opzetten voor mensen die Engels spreken in AdEspresso, krijgen we het volgende:

Target Worldwide + language = AUDIENCE EPIC WIN

Bij het adverteren van apps is er één belangrijk ding om te overwegen.

Om een ​​campagne goed te laten werken op Facebook- en Instagram-advertenties, is het naast een correcte segmentatie (geslacht, interesses, leeftijd …) belangrijk om een ​​breed publiek te hebben  hoe groter, hoe beter. En als het 160.000.000 mensen zijn, des te beter!

Ik werk altijd op Facebook & Instagram-advertenties op dezelfde manier:

 • 6 creatieven
 • Hetzelfde exemplaar voor alle advertenties
 • Geslacht A / B-testen

Als zodanig krijg ik 2 advertentiesets en 12 verschillende advertenties (6 x 2 geslachten voor advertenties). Er zijn geen verschillen of varianten, behalve advertenties en geslacht.

Gouden regel: houd het Simpel!

Hoe ziet een eenvoudige advertentie eruit?

We werken onze sociale advertenties altijd met zeer eenvoudige advertenties, met een foto op de achtergrond, het merklogo in de linkerbovenhoek en een pijl naar de downloadknop in de rechterbenedenhoek. Wees voorzichtig met deze pijl, als het op een knop lijkt, zal Facebook je campagne niet goedkeuren:

Deze eenvoudige mockup stelt ons in staat TON creatieven te ontwerpen en het testen van honderden verschillende creatieven maakt het mogelijk de best converterende te vinden.

In ons geval werkte deze advertentie perfect om ons te helpen een mobiele app te promoten en nieuwe doelgroepen aan te trekken (nieuwe gebruikers). Bovendien hoefden we niets nieuws uit te vinden.

Demografische gegevens voor uw mobiele app segmenteren

Ik zal niet ingaan op de details van segmentering (geslacht, leeftijd, interesses, enz.) Maar omdat het een enorme app is die bijna iedereen kan gebruiken, was een brede segmentatie de meest geschikte optie voor onze app-promotiestrategie.

BELANGRIJK: installaties van volume of kosten mogen NIET de primaire KPI’s voor marketing van mobiele apps zijn. Het enige dat we moeten meten, is KWALITEIT van die installaties (wanneer ze GEBRUIKERS worden). Zijn ze aan het inschrijven? Gebruiken ze de app? Zijn ze actief? Doen ze wat we willen dat ze doen in de app?

Dus, om de kwaliteit (en ROI) van onze campagnes te meten, moeten we werken met Facebook Analytics of eender welke attributiepartner die compatibel is met Facebook Ads & Instagram Ads, zoals Adjust of AppsFlyer.

Als creatievelingen gebruikten we afbeeldingen gemaakt door de gebruikers van de app (met hun toestemming natuurlijk) met enkele visuele toevoegingen en een video, ook gegenereerd met de inhoud die door de gebruikers is geüpload.

Het resultaat: 61 , 000 iPhone In kraampjes – 0,20 € CPI

Naast de lancering van onze campagne in een aantal specifieke landen, zijn we wereldwijd met de Engelse taal gaan werken. De resultaten met de wereldwijde strategie waren zo goed dat we al snel dezelfde strategie voor Spaanse, Franse en Portugese talen gingen gebruiken.

Om dat met AdEspresso te doen, hoeft u alleen maar een bestaande campagne te kopiëren, de taal en het doelland te wijzigen en … U bent klaar om te gaan!

Toen we wat goede resultaten in termen van volume en kosten (eind juni) begonnen te krijgen hebben we kopieën van de campagne gemaakt (ook met de “wereldwijde” categorie maar gericht op verschillende talen ) en het aantal installaties verhoogd.

Je kunt dit hieronder op de kaart zien rond 10 juli. Na 2 maanden werk zijn hier onze resultaten:

 • CTR: 0,94%
 • Totaal aantal installaties: 61.000
 • CPI: 0,20 €
 • Conversiepercentage: 43%

Als we deze downloads gegenereerd in Facebook en Instagram Ads optellen bij de organische downloads (direct gegenereerd in de zoekopdracht in de app stores), bedroeg de eCPI (effectieve CPI) minder dan 0,12 € .

En dit alles dankzij de localisatie van de app-lijst de wereldwijde beschikbaarheid van de app en natuurlijk een ASO-geoptimaliseerde app-vermelding in veel verschillende talen. In tegenstelling tot ‘traditionele online webmarketing’ is er in app-marketing een directe relatie tussen betaald en organisch verkeer. Hoe meer betaald verkeer, hoe meer organische installaties.

Tips om app-installaties te stimuleren met Facebook-advertenties + AdEspresso

 • Probeer altijd nieuwe dingen, blijf niet vastzitten aan dezelfde strategie (zelfs als het werkt, op één of andere manier).
 • Gebruik maximaal 12 advertenties per campagne, 6 advertenties (met verschillende advertenties) per advertentieset.
 • Gebruik de optimalisatie voor automatische campagnes.
 • Voer een A / B-geslachtstest uit.
 • Wees voorzichtig met A / B-testen voor meer dan één artikel … Je zou gek kunnen worden!
 • Gebruik eenvoudige creatieven aan het begin. Later zul je tijd vinden voor complicaties.
 • Clone campagnes met behulp van de “COPY” -functie van AdEspresso en maak kleine variaties van de campagnes om te zien welke het beste werkt.
 • Gebruik ‘Interesses uitbreiden’ om uw doelgroep verder te vergroten en de UA-kosten te verlagen:

Laatste gedachten

Wanneer u nadenkt over het op de markt brengen van uw app, bieden Facebook-advertenties en Instagram-advertenties geweldige mogelijkheden om te groeien en de beste gebruikers te vinden, met name voor apps en mobiele games. We hebben echter een Ad Optimizer nodig om processen te stroomlijnen en de beste resultaten te bereiken, en AdEspresso is een uitstekende en meer dan aanbevolen optie.

Hoewel we met Facebook-advertenties bijna iedereen kunnen beïnvloeden, is het publiek van Instagram jonger. Dus, afhankelijk van de app die we promoten, zullen we een of beide platforms gebruiken. Omdat de app ‘massaal’ was, werkten we in beide gevallen met beide posities.

Aan de andere kant is het vermeldenswaard dat, vanwege de vorm van het gebruik van Instagram (snel scrollen), de CTR van Instagram-advertenties lager is dan de CTR die we krijgen met Facebook Ads . Geen paniek als je een CTR van 0,4% krijgt in Instagram Ads! Het is normaal.

In dit geval heeft AdEspresso ons geholpen veel campagnes gemakkelijk te starten en te optimaliseren en gebruikers uit vele landen over de hele wereld te krijgen met behoud van lage acquisitiekosten.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format