messenger chatbot maken: zo doe je dat - DeLaatbusiness
messenger chatbot maken

messenger chatbot maken: zo doe je dat

7 min


95
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

messenger chatbot maken?

Dan bent u hier op het goede adres. In dit artikel leggen we uw precies uit hoe u een messenger chatbot moet maken.

“~ 90% van onze tijd op mobiele apparaten wordt besteed aan e-mail- en berichtplatforms. Ik zou graag teams ondersteunen die dingen bouwen voor plaatsen waar de consument rondhangt! “-  Niko Bonatsos, Managing Director bij General Catalyst

messenger chatbot maken

Wat is een chatbot?

Een chatbot is een service, mogelijk gemaakt door regels en soms kunstmatige intelligentie, waarmee u via een chatinterface communiceertDe service kan van alles zijn, van functioneel tot leuk, en het kan leven in elk belangrijk chatproduct (Facebook Messenger, Slack, Telegram, SMS-berichten, enz.).

Hier is een voorbeeld om u te helpen een chatbot te visualiseren.

Voorbeeld:

Als je online schoenen van Nordstrom wilde kopen, zou je naar hun website gaan, rondkijken totdat je de schoenen vond die je wilde, en dan zou je ze kopen.

messenger chatbots maken

Als Nordstrom een ​​bot maakt, waarvan ik zeker weet dat ze dat doen, zou je gewoon Nordstrom op Facebook kunnen berichten. Het zou je vragen waar je naar op zoek bent en je zou het gewoon … het vertellen.

In plaats van een website te bekijken, zul je een gesprek hebben met de Nordstrom-bot, een weerspiegeling van het soort ervaring dat je zou krijgen als je de winkel binnengaat.

messenger chatbot maken

Facebook met voorbeelden van chatbots

Bekijk deze video van Facebook’s recente F8-conferentie (waar ze hun belangrijkste aankondigingen doen). Om 7:30 uur legt David Marcus, de vice-president van Messaging Products op Facebook, uit hoe het eruit ziet om schoenen te kopen in een Facebook Messenger-bot.

Voorbeelden van chatbots

Het kopen van schoenen is niet het enige waar chatbots voor kunnen worden gebruikt. Hier zijn een paar andere voorbeelden:

  • Kruidenier bot. Help me om boodschappen voor de week uit te zoeken en te bestellen.
  • Nieuws bot. Vraag het je te vertellen wanneer er ooit iets interessants gebeurt.
  • Levensadvies bot. Ik zal het mijn problemen vertellen en het helpt me oplossingen te bedenken.
  • Persoonlijke financiën bot. Het helpt me mijn geld beter te beheren.
 • Een bot die je vriend is . In China is er een bot genaamd Xiaoice, gebouwd door Microsoft, waar meer dan 20 miljoen mensen mee praten.

Zie je? Met bots zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt alles wat denkbaar is bouwen en ik moedig je aan om dat te doen.

messenger chatbot maken

Maar waarom een ​​bot maken? Natuurlijk ziet het er cool uit, het gebruikt een aantal super-geavanceerde technologie, maar waarom zou iemand er zijn tijd en energie aan besteden?

Het is een enorme kans. 

messenger chatbots maken

Waarom chatbots zo’n grote kans zijn

Je vraagt ​​je waarschijnlijk af: Waarom interesseert iemand zich voor chatbots? Ze zien eruit als eenvoudige tekstgebaseerde services … wat is het probleem? “

Geweldige vraag. Ik zal je vertellen waarom mensen om chatbots geven.

Dit komt omdat mensen voor het eerst ooit meer gebruikmaken van Messenger-apps dan sociale netwerken gebruiken.

messenger chatbots maken

Laat dat even inzinken.

Mensen gebruiken messenger-apps meer dan dat ze sociale netwerken gebruiken.

“Mensen besteden nu meer tijd aan berichten-apps dan aan sociale media en dat is een enorm keerpunt. Messaging-apps zijn de platforms van de toekomst en bots zullen zijn hoe hun gebruikers toegang krijgen tot allerlei soorten services. “-  Peter Rojas, Entrepreneur in Residence at Betaworks

Logisch gezien, als u een bedrijf online wilt bouwen, wilt u bouwen waar de mensen zich bevinden. Die plaats bevindt zich nu in Messenger-apps.

” Grote verschuivingen op grote platforms moeten worden gezien als distributiemogelijkheden. Dat gezegd hebbende, moeten we oppassen dat we de zeer vroege prototypen niet te hard beoordelen, omdat de platforms nog lang niet compleet zijn. Ik geloof dat de recente lancering van Facebook het begin is van een nieuw applicatieplatform voor micro-applicatie-ervaringen . Het basisidee is dat klanten met net genoeg gebruikersinterface, of het nu conversatie en / of widgets zijn, tevreden zijn door een service / merk met onmiddellijke toegang tot een uitgebreid profiel en zonder de complexiteit van het installeren van een native app, allemaal gevoed door volwassen reclame producten. Het is potentieel een enorme kans. “-  Aaron Batalion, Partner bij Lightspeed Venture Partners

Dit is de reden waarom chatbots zo belangrijk zijn. Het is potentieel een enorme zakelijke mogelijkheid voor iedereen die bereid is om met een sprong voorwaarts te springen en iets te bouwen wat mensen willen.

messenger chatbots maken

“Er is hoop dat consumenten graag experimenteren met bots om dingen voor hen te laten gebeuren. Het was zo in de mobiele app-wereld 4 jaar geleden. Toen iemand je toen vertelde … ‘Ik heb een app voor X gebouwd’ … Je zou het waarschijnlijk eens proberen. Niemand doet dit. Het is waarschijnlijk te laat om een ​​app-bedrijf te bouwen als een indie-ontwikkelaar. Maar met bots … zullen de aandachtsgebieden van consumenten hopelijk weer wijd open / ontvankelijk zijn! “-  Niko Bonatsos, Managing Director bij General Catalyst

Maar hoe werken deze bots? Hoe weten ze hoe ze met mensen moeten praten en vragen kunnen beantwoorden? Is dat niet kunstmatige intelligentie en is dat niet waanzinnig moeilijk om te doen?

Ja, je hebt gelijk, het is kunstmatige intelligentie, maar het is iets dat je helemaal zelf kunt doen.

Laat het me uitleggen.

Hoe chatbots werken

Er zijn twee soorten chatbots, één functie gebaseerd op een reeks regels en de andere meer geavanceerde versie maakt gebruik van machine learning.

Wat betekent dit?

Chatbot die functioneert op basis van regels:

 • Deze bot is alleen zo slim als hij is geprogrammeerd.

Chatbot die functioneert met behulp van machine learning:

  • Deze bot heeft kunstmatige kunstmatige intelligentie. Je hoeft niet belachelijk specifiek te zijn als je er tegen praat. Het begrijpt taal, niet alleen opdrachten.

“Pas echter op, bots hebben de illusie van eenvoud aan de voorkant, maar er zijn veel obstakels om te overwinnen om een ​​geweldige ervaring te creëren. Er is zoveel werk aan de winkel. Analyse, stroomoptimalisatie, bijhouden van steeds veranderende platforms zonder standaard. Voor diepere integraties en real commerce zoals Assist-bevoegdheden, heb je foutcontrole, integraties naar API’s, routing en escalatie naar live menselijke ondersteuning, begrip van NLP, geen terugknoppen, geen home-knop, enz. We moeten alles afleren wat we het verleden hebben geleerd 20 jaar om een ​​geweldige ervaring te creëren in deze nieuwe browser. “-  Shane Mac, CEO van Assist

Bots zijn gemaakt met een doel. Een winkel zal waarschijnlijk een bot willen maken die je helpt iets te kopen, waar iemand als Comcast een bot zou kunnen maken die vragen over klantenondersteuning kan beantwoorden.

“Messaging is waar we een hoop van onze tijd aan besteden en verwachten te communiceren. Het is belachelijk dat we nog steeds de meeste bedrijven moeten bellen. “-  Josh Elman, Partner bij Greylock

Je begint te communiceren met een chatbot door het een bericht te sturen. Klik hier om te proberen een bericht te sturen naar de CNN-chatbot op Facebook.

Kunstmatige intelligentie

Dus, als deze bots kunstmatige intelligentie gebruiken om ze goed te laten werken … is dat niet echt moeilijk om te doen? Moet ik geen expert zijn in kunstmatige intelligentie om iets te kunnen maken dat kunstmatige intelligentie heeft?

Kort antwoord? Nee, je hoeft geen expert te zijn in kunstmatige intelligentie om een ​​geweldige chatbot te maken met kunstmatige intelligentie. Zorg ervoor dat u niet te veel belooft over de mogelijkheden van uw toepassing. Als je het product nu niet goed kunt maken met kunstmatige intelligentie, is het misschien het beste om het nog niet in te voeren.

“Iedereen die achter AI aan gaat om te proberen deze schaal te maken lijkt een beetje te snel. Sms’en naar een computer die niet veel dingen begrijpt die je zegt, kan erg verergeren. Dus wees voorzichtig, niet te veel beloftes, en geef gebruikers geleiderails “-  Josh Elman, Partner bij Greylock

In het afgelopen decennium zijn er echter nogal wat vorderingen gemaakt op het gebied van kunstmatige intelligentie, zelfs zoveel dat iedereen die weet hoe code moet worden gebruikt een bepaald niveau van kunstmatige intelligentie in hun producten kan opnemen.

Hoe bouw je kunstmatige intelligentie in je bot? Maak je geen zorgen, ik heb je gedekt, ik zal je vertellen hoe het moet in het volgende gedeelte van dit bericht.

Hoe een messenger chatbot te maken

Het bouwen van een chatbot kan ontmoedigend klinken, maar het is volledig uitvoerbaar.Je zult in een mum van tijd een op kunstmatige intelligentie werkende chatmachine maken (of je kunt natuurlijk altijd een eenvoudige chat-bot bouwen die geen fancy AI-brein heeft en zich strikt aan de regels houdt).

“De moeilijkheid bij het bouwen van een chatbot is minder een technische en meer een kwestie van gebruikerservaring. De meest succesvolle bots zullen degenen zijn waar gebruikers regelmatig naar terug willen komen en die consistente waarde bieden. “-  Matt Hartman, directeur van Seed Investments bij Betaworks

Je zult moeten uitzoeken welk probleem je met je bot gaat oplossen, kiezen op welk platform je bot zal leven (Facebook, Slack, enz.), Een server instellen om je bot uit te voeren en kiezen welke service je gaat gebruiken om je bot te bouwen.

“Wij geloven dat je niet hoeft te weten hoe je een bot moet bouwen, dat is wat ons een jaar geleden op Chatfuel heeft geïnspireerd toen we bot-builder begonnen. We merkten dat bots hyperlokaal werden, dat wil zeggen een bot voor een voetbalteam om in contact te blijven met fans of een kleine kunst community-bot. Bots zijn efficiënt en wanneer je iemand laat maken, gebeurt er gemakkelijk magie. “-  Dmitrii Dumik, oprichter van Chatfuel

“Het is moeilijk om die neiging in evenwicht te brengen om gewoon het nieuwste nieuws op te bouwen als je het gevoel hebt dat er overal een landgrip of goudkoorts om je heen plaatsvindt en dat je misschien achterblijft. Maar uiteindelijk wint kwaliteit. Iedereen zal beter af zijn als er laserfocus is op het bouwen van geweldige botproducten die zinvol gedifferentieerd zijn. “-  Ryan Block, medeoprichter van Begin.com

Voor 100+ andere artikelen over chatbots check: chatbots


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format