De complete gids voor postdistributie (berichtpromotie) voor marketeers

9 min


128

Heb je wel eens de beste blogpost van je leven geschreven en was je er zeker van dat de tweede die je publiceerde, viraal zou worden?

En dan druk je op die knop om live te gaan, klaar voor de aanval van het verkeer.

En dan niets. Misschien krijg je een like of een opmerking, maar dat is het zo’n beetje.

Je bent niet alleen.

Geweldige inhoud is immers slechts de eerste stap in contentmarketing.

Distributie en promotie is de volgende cruciale stap , maar het is er een die te veel mensen vergeten.

In veel gevallen bespreek ik de distributieopties met mijn klanten zodat we ervoor kunnen zorgen dat onze berichten door de doelgroep worden bekeken.

Want zeker, SEO helpt en ja met geweldige inhoud is een uitstekende tool voor je SEO-strategie, maar vooral wanneer je voor het eerst je inhoud daar krijgt, kun je niet alleen op SEO vertrouwen om verkeer naar je inhoud te krijgen.

Om de zaken nog uitdagender te maken, is er niet echt een one-size-fits-all postdistributiestrategie die perfect is voor elk bedrijf.

Onderdeel van een voortdurende strategie voor contentmarketing is het evalueren van het huidige plan en bijsturen waar nodig, en weten welke opties u het meeste zullen helpen.

Het is allemaal een beetje ingewikkeld.

In deze post gaan we dus alles bespreken wat u moet weten over postdistributie, inclusief welke kanalen beschikbaar zijn, hoe u uw inhoud kunt delen op een manier die de meeste resultaten oplevert, en verschillende hulpmiddelen die de distributie kunnen stroomlijnen. werkwijze.

Ik weet het niet van je, maar ik ben enthousiast over deze. Laten we beginnen.

Waarom is distributie belangrijk?

Sites met een grote naam kunnen erop rekenen dat, zolang hun berichten goed zijn geoptimaliseerd, elke keer dat iemand op zoek gaat naar het door hem gekozen zoekwoord zijn / haar bericht wordt weergegeven op de eerste pagina met resultaten.

De meeste bedrijven hebben die luxe niet. En zelfs als ze dat wel deden, is vertrouwen op SEO op zichzelf nooit voldoende om een ​​campagne voor inhoudsmarketing te ondersteunen.

De reden waarom is eenvoudig – u wilt meer proactief zijn zodat u uw inhoud aan al uw doelpubliek kunt introduceren  , niet alleen degenen die actief zoeken.

Laten we een voorbeeld bekijken.

Vandaag heb ik op een artikel geklikt dat ik op Facebook zag en sprak over luchtzuiverende planten voor het huishouden.

Zou ik deze hebben opgezocht? Mogelijk. Ik wist niet dat er buiten de vrede lelies enige luchtzuiverende planten waren (die ik al heb). Ik zou nooit hebben geweten om dat onderwerp te zoeken, ook al is het van direct belang voor mij. En als ik op zoek was naar iets soortgelijks, zou ik waarschijnlijk “luchtreinigers voor thuis” hebben gegoogled. Planten zouden daar nergens zijn geweest.

In plaats daarvan struikelde ik over het artikel omdat het duidelijk op mijn digitale pad was geplaatst. En ik was blij om het te lezen. Ik zou het gewoon niet in mijn eentje hebben gevonden.

Dat is de reden waarom de distributie van inhoud zo cruciaal is.

Met de juiste distributiestrategie worden uw berichten geplaatst op platforms waarop gebruikers deze waarschijnlijk zullen zien, krijgt u meer klikken en krijgt u meer resultaten voor de geweldige inhoud die u heeft gemaakt.

De beste kanalen voor het delen van blogberichten

Er zijn veel verschillende opties voor postdistributie wanneer u uw blogposts, infographics en meer wilt promoten.

In veel gevallen is het gebruik van een combinatie van sommige of alle distributiekanalen een goede keuze voor veel bedrijven . Het voorkomt dat je al je eieren in één mand stopt en verhoogt de kans dat meer mensen het zien.

Facebook

Facebook is een van de meest populaire kanalen voor contentdistributie.

Mensen zijn aan het bladeren, wachtend op iets dat je in de gaten houdt, en dan is er voor hen een fascinerend artikel over luchtzuiverende planten. 😉

Facebook heeft een groot en divers publiek en mensen zijn klaar om te klikken.

Facebook kent een paar nadelen.

Uitgaande links krijgen niet altijd evenveel grip in organisch bereik als andere berichten, dus u krijgt mogelijk niet de betrokkenheid die u verwacht.

Nog belangrijker is dat te veel bedrijven hun inhoud niet op de juiste manier delen op Facebook.

Ze plaatsen een link en zeggen weinig tot niets anders, hoogstens met een titel van de blogpost. Dat levert u geen klikken of engagement op.

In plaats daarvan moet u interesse vastleggen en hen vertellen wat ze verdienen door te klikken.

Zou je de lucht in je huis niet willen zuiveren? Of leert u hoe u een hogere klikfrequentie behaalt met aangepaste doelgroepstrategieën of nog eens zes maanden uit de accu van uw auto kunt halen?

U kunt ook actuele gebeurtenissen of nieuw nieuws (zoals het voorbeeld van Jon Loomer hierboven) gebruiken om gebruikers vast te haken en de klikken te ontvangen.

tjilpen

Twitter is een andere populaire optie, hoewel Facebook, te veel mensen het gebruiken als een zwart gat om links te dumpen. We hebben het dubbele aantal tekens die we gebruikten om ze te gebruiken.

Een van de grootste voordelen van Twitter is dat mensen eerder content delen op dit platform dan andere sociale kanalen.

Retweeten is een gangbare praktijk, waarbij delen alleen is gereserveerd voor de beste inhoud op Facebook. Dit kan u helpen uw bereik aanzienlijk uit te breiden.

Gebruik dezelfde algemene strategieën op Twitter die u op Facebook gebruikt, en leg uit waarom gebruikers moeten klikken en hun interesses vastleggen in plaats van alleen een titel of link te verwijderen.

Pinterest

Pinterest is het andere grote sociale kanaal dat vaak wordt gebruikt om inhoud naar een breed publiek te distribueren, hoewel het niet voor alle bedrijven geldt.

Bedrijven die in een aantal van de sterker presterende categorieën op Pinterest passen, doen het echter goed, ook in de huwelijks-, thuis-, onderwijs-, tuin-, fotografie- en mode-industrie.

Voor het beste geluk op Pinterest moet je ervoor zorgen dat je afbeeldingen zich houden aan de aanbevolen procedures en dat je overlay-tekst op de afbeelding en je beschrijvingen gebruikt om de waardepropositie al vroeg uit te leggen.

Medium

Medium is een uitstekende site waarmee iedereen berichten kan schrijven en andere content kan gebruiken. Het wordt allemaal gedeeld op hun platform.

Er is een enorm lezerspubliek op Medium en het is een geweldige manier om nieuwe lezers te vinden die geïnteresseerd zijn in wat je schrijft maar je nog niet hebben ontdekt.

Hier is het ding met Medium: zoals alle andere platforms, moet je het goed gebruiken. En veel bedrijven doen dat niet.

De berichten die u uploadt op Medium, moeten ook op uw site staan. Wat nog belangrijker is, moeten ze op uw site worden geüpload  eerst , en dan geïmporteerd naar Medium.

Medium heeft een methode om je dit te laten doen waardoor de rechten worden teruggedraaid naar het origineel, zodat je er geen last van krijgt als plagiaat. U kunt hier zien hoe u dit moet doen .

Je zou ook altijd terug moeten linken naar andere blogposts op jouw site in je Medium berichten, zodat het mensen terugbrengt naar je hoofdsite en ervoor zorgt dat ze blijven rondstommelen.

Guestposting

Het posten van gasten op een andere site en het plaatsen van enkele links op belangrijke plaatsen naar enkele van uw topcontent, kan op verschillende manieren voordelen bieden.

Het kan verkeer van een nieuw maar zeer relevant en betrokken publiek naar uw site leiden. Het kan ook helpen met SEO. Over de hele linie is dit een groot pluspunt.

Als je een gast boekt, ga dan voor kwaliteit en niet voor kwantiteit (hoewel kwantiteit van kwaliteitssites een pluspunt is).

Kies voor hooggeplaatste sites met een hoge autoriteit die een goede reputatie hebben in uw respectieve branche.

E-maillijst

Als je je e-maillijst gebruikt, kom je direct in contact met gebruikers die al met je merk bezig zijn, wat betekent dat ze eerder geneigd zijn om te klikken en deel te nemen, op weg naar je bericht.

Stuur voor elk geluk niet alleen een e-mail voor elk bericht dat u online deelt. Maak in plaats daarvan een nieuwsbrief met topberichten in de branche of relevant nieuws.

U kunt ook specifiek inhoud voor uw nieuwsbrieven maken. Dit is een strategie die CoMMinglegebruikt door sociale updates te delen die relevant zijn voor hotels en resorts (hun doelcliënten ).

Delen op relevante online fora

Je moet hier heel erg voorzichtig mee zijn, want niemand houdt van een spammer of een overpromotor. Veel sites en fora bevatten hier eigenlijk regels tegen, dus let hier goed op.

Dat gezegd hebbende, het delen van uw inhoud in online forums of bedrijfssites kan een geweldige manier zijn om het voor uw doelgroep te krijgen.

Veel content is bijvoorbeeld geschreven om ofwel 1) nieuws of trends te bespreken 2) meningen te delen of 3) gebruikers te informeren. Je kunt je berichten gebruiken voor generieke nieuwe discussies en andere gebruikers vragen wat ze denken, of een link naar je bericht delen waarop een vraag van een andere gebruiker wordt beantwoord.

Quora is een algemeen forum waar u informatie kunt delen, maar ze hebben sterke regels om uw eigen links niet te delen.

Voor marketeers hebben sites zoals Inbound of het Warrior Forum geweldige discussiefora waar je je eigen content kunt delen, zolang deze direct relevant is.

Voor het beste resultaat hiermee, deel tekstfragmenten en voeg context toe aan de post en zeg dan iets in de trant van “je kunt meer vinden in de volledige post die ik hier heb geschreven.”

Het is transparant en lacht niet alleen voor klikken, omdat u daar de benodigde informatie verstrekt in uw antwoord.

Hulpprogramma’s voor het delen van inhoud die het proces stroomlijnen

Het delen van uw inhoud kan heel vervelend zijn en u kunt gemakkelijk van de wagon vallen wanneer u zoveel berichten promoot voor een lange periode. Daarom is het gebruik van hulpmiddelen om u te helpen bij het plannen van de distributie van tevoren, een goede manier om te gaan.

In het ideale geval gebruik je elk van deze tools om meerdere sharings van één groenblijvende blogpost in één keer te plannen. Hiermee wordt ten minste één deel van uw distributie op automatische piloot ingesteld, zodat u zeker weet dat u op de hoogte blijft en de maximale resultaten behaalt.

Hier zijn een paar verschillende hulpmiddelen die u kunt uitproberen:

  • CoSchedule , dat is een content scheduling-software waar ik van houd. Het maakt het gemakkelijker om inhoudskalenders te maken, te beheren en te bewerken en u kunt zelfs berichten rechtstreeks vanuit de software bewerken. Wanneer u het bericht bekijkt, kunt u sociale berichten maken en plannen die zijn ontworpen om de specifieke blogupdate lang van tevoren te promoten. CoSchedule zal dan uw inhoud automatisch uploaden naar uw ontworpen gekoppelde sociale schema’s.

  • Hootsuite , een fenomenale software voor sociaal beheer en planning. Kopieer uw link, maak uw afbeelding gereed en plan vervolgens een bericht waarin uw nieuwste bericht op verschillende platforms tegelijk wordt gepromoot. Je kunt een nieuwe promotie voor dezelfde post plannen om maanden later uit te voeren, en je kunt zelfs hun uitstekende AutoSchedule-functie gebruiken, die de perfecte tijd vindt om berichten voor je te posten.

Een zeer, zeer belangrijk voorbehoud hieraan: Twitter’s nieuwe spamregels .

Je kunt geen dubbele tweets meer recyclen, dezelfde inhoud plannen om volgende week uit te voeren en dan opnieuw in zes maanden. Zorg er in plaats daarvan voor dat elke tweet die u plant uniek in inhoud is.

Hoe te kiezen welke kanalen te gebruiken

De kanalen die u kiest, moeten allemaal afhankelijk zijn van uw doelgroep en welke platforms zij gebruiken.

Een bedrijf dat callcenterdiensten aanbiedt, zou een goede post op Medium over klantenservice kunnen schrijven en hun publiek kunnen vinden; een overlevingspensator of technisch schrijver die technische onderwerpen bespreekt, heeft misschien niet hetzelfde geluk.

Waar je ook een actief publiek hebt, ga je gang en post het.

Dat omvat bijna altijd sociale media, zolang je het maar mengt met andere inhoud en je e-maillijst zolang je niet zo vaak mailt, voelt het als spam.

Bekijk uw analyses zorgvuldig op elk van deze platforms en zorg ervoor dat uw posts voor contentpromotie presteren zoals verwacht; zorg ervoor dat de bouncepercentages van je e-mail niet omhoogschieten en dat je sociale betrokkenheid niet wordt getankt.

Gebruik naast de eigen analyse van elke site Google Analytics en controleer uw verwijzingsverkeer in de loop van de tijd. Bekijk dit van dichtbij en kijk welke kanalen je het meeste verkeer sturen. Nog beter, controleer de kwaliteit van dit verkeer.

Misschien stuurt Medium u veel verkeer, maar de bouncepercentages zijn eigenlijk terwijl gebruikers die via e-mailmarketing komen vaker naar meer pagina’s kijken of zelfs converteren.

Houd hier rekening mee bij het kiezen van welke platforms u wilt richten op vooruitgaan.

Laatste gedachten

Contentmarketing is uitzonderlijk eenvoudig in concept, maar de details kunnen allemaal een beetje duisterder zijn.

Overweeg uw doelgroep en hoe zij met elk platform omgaan bij het kiezen van de distributiekanalen waarop u zich wilt concentreren.

Dit is een geweldige plek om te beginnen en naarmate uw strategie vordert, houdt u de voortgang bij via Google Analytics om te zien welke kanalen u het meeste verkeer sturen.

Pas de verdeling dienovereenkomstig aan en herhaal.

Wat denk je? Welke postdistributiekanalen gebruikt u? Welke strategieën gebruikt u om uw inhoud het best te plaatsen en te delen? Deel uw mening en vragen in de comments hieronder! 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format