De contra-intuïtieve oplossing voor uw dalende e-mail ROI

7 min


115

Uw openstaande tarieven nemen af. Klik tarieven, vallen.

‘ Subscriber recency ‘ treedt in werking, waardoor de prestaties over de hele linie afnemen.

Dus wat nu?

Inactieve e-mailabonnees verwijderen

U stuurt meer e-mail. En in eerste instantie loont het goed. De verhoogde frequentie – op volume – werkt eerst. En dan?

Over optimalisatie . Mensen negeren. Klagen. En afmelden.

Dan worden dingen interessant.

Hoe de techniek achter een miljard dagelijkse e-mails van invloed is op uw resultaten

MailChimp alleen stuurt een miljard (met een ‘B’) e-mails per dag, volgens een uitstekend, recent Wired-artikel .

En blijkbaar is dat niet zo, want alles wat je hoeft te doen is meer servers toevoegen om meer e-mail te verzenden. Een eenvoudige vergelijking die een derde nivelleermachine u kan vertellen.

In plaats daarvan stuurt het harde deel (en de focus van het artikel) niet , maar levert het op .

Het echte probleem van MailChimp (samen met elke andere e-mailmarketingservice daar) zorgt ervoor dat ze samen met Gmail, Outlook en anderen evolueren om ervoor te zorgen dat al je e-mails worden bezorgd.

Vroeger was dit gemakkelijk in de goede oude tijd. Natuurlijk, e-mailserviceproviders scant inkomende e-mails voor de belangrijkste sleutelzinnen zoals ‘Viagra’. Andere voor de hand liggende signalen omvatten spammy ‘van’ adressen. Helaas voor marketeers overal, is dat niet langer het geval.

In plaats daarvan gebruiken ze vandaag dingen zoals ‘Reputatiescores’ (zeg wat ?!) die een aantal verschillende variabelen beïnvloeden waardoor het verzenden van ‘groepsberichten’ steeds moeilijker wordt .

Om dit te bestrijden, gebruiken slimme providers zoals MailChimp technieken zoals ‘batchverwerking’ volgens Vice President of Operations Joe Uhl. In plaats van je e-mail in één keer af te leveren, sturen ze in eerste instantie kleine groepen om snel feedback te krijgen.

Zitten bijvoorbeeld het aantal afmeldingen of spamklachten in die eerste groep op? Geen goed teken voor dat account, want MailChimp zal niet aarzelen om die campagne te doden of zelfs opschorten in afwachting van een handmatige beoordeling).

De reden dat MailChimp schaamteloos agressief is in het controleren van wie wat door hun systeem stuurt , komt terug op het oorspronkelijke probleem: deliverability. Een paar slechte appels die hun servers misbruiken, brengen de deliverability voor alle andere accounts van MailChimp in gevaar.

Als daarentegen uit de eerste resultaten van de ‘batchverwerking’ blijkt dat mensen snel e-mails openen, is dit een veelbelovend teken dat mensen met spanning uitkijken naar het ontvangen van deze e-mail.

Dit is natuurlijk maar een klein voorbeeld van technieken die worden gebruikt om het groeiende probleem van de deliverability te bestrijden dat marketeers overal teisteren.

En dat is slechts het begin van uw problemen.

Hoe u uw e-mailmarketingresultaten kunt waarderen

Het grootste probleem waarmee u wordt geconfronteerd bij het verzenden van marketing e-mails is deliverability.

Maar laten we zeggen dat je die dingen in de eerste plaats krijgt afgeleverd. Je bent nog steeds niet uit het bos.

Omdat het merendeel van uw ‘graymail’-e-mails waarschijnlijk de inbox volledig omzeilt, komt het in plaats daarvan terecht op een tabblad’ Promoties ‘, klaar om later te worden gelezen .

image01

Machine learning wordt nu massaal gebruikt om de relatie tussen u en de ontvanger in realtime te beoordelen, waarbij ook rekening wordt gehouden met factoren zoals het aantal afbeeldingen of links dat in een e-mail wordt gebruikt, om uw nieuwsbrieven correct te categoriseren als promotie in een verrassend nauwkeurig tempo .

Dat betekent dat X% wordt ‘afgeleverd’. Maar je zult voor X% -Y% rekening moeten houden voor al degenen die je kijkers niet zullen zien.

Het uitzoeken van uw effectieve open tarieven , uit dat bijgewerkte ‘geleverde’ nummer, is ook geen pechgeval.

E-mail Open Rates, een van de favoriete ijdelheidsstatistieken van je HiPPO voor geobsedeerd zijn , zijn helaas notoir onbetrouwbaar zolang de meeste marketeers zich kunnen herinneren. Omdat het geen ‘echte’ koers is, maar een berekende.

De meeste e-mailmarketingsoftware, zoals MailChimp , zal: “een kleine, transparante afbeelding in elke campagne laden, waarbij wordt geteld hoe vaak de afbeelding wordt geladen onder de geleverde campagnes”. Het probleem is dat veel e-mailserviceproviders, met name desktopgebaseerde clients zoals Outlook, afbeeldingen standaard uitschakelen. 

Afbeeldingen uitgeschakeld = het transparante volgbeeld wordt niet geladen. Dat trackingbeeld laadt niet = een Open wordt niet geteld (hoewel het theoretisch had moeten zijn).

Het resultaat is dat uw open tarieven doorgaans veel lager (of te laag gerapporteerd ) zijn dan de realiteit.

Dat betekent:

(1) De manier waarop u e-mails waardeert, is verkeerd . De nadruk moet in plaats daarvan worden gelegd op acties (zoals klikken of verkopen), met minder aandacht voor Reach-statistieken.  

(2) De race naar de bodem om de Reach-statistieken te verbeteren – met name te veel nadruk leggen op de hoeveelheid e-mails die wordt verzonden, ongeacht de kwaliteit – saboteert langzaam je langetermijnresultaten .

Hier is hoe u dat kunt oplossen.

3 manieren om e-mail ROI te bestrijden

Hier is waarom je zou moeten, en verander je aanpak om de resultaten te verbeteren.

Tip # 1. Ontdoen van dood gewicht

Een van de eerste, beste dingen om aan te pakken, is al het ‘dood gewicht’ waarmee je je huidige e-mailprestaties letterlijk naar beneden haalt.

Je hebt tonnen abonnees, die er ongetwijfeld al maanden, maanden en maanden zijn, die niet één ding hebben geopend of hebben geklikt sinds ze voor het eerst lid werden. Dus stap 1?

Begin met het verwijderen van e-mailabonnees die niet langer betrokken en actief zijn. Deze mensen kunnen meer kwaad dan goed doen , meestal als een van de eersten die Spam raken wanneer uw e-mail binnenkomt of zich in grote mate afmeldt – die allemaal uw ‘reputatie’ en dus de deliverability bedreigen.

We negeren hier ook de voor de hand liggende personen: mensen die zich tegen hun wil hebben aangemeld.

Het maakt niet uit of je ze op een conferentie hebt ontmoet of hun lijst hebt gekocht, haal ze uit je e-mailmarketingsoftware om je deliverability intact te houden en plaats ze in iets anders (ik hou bijvoorbeeld van PersistIQ ).

Er is geen betere manier om te dubbelklikken op kwaliteit dan op kwantiteit door mensen te verwijderen die (a) zich nooit als klant aanmelden en (b) alleen uw resultaten in gevaar brengen.

(Als de gedachte aan het verwijderen van e-mails u overrompelt, plaatst u deze e-mails gewoon in een aangepaste doelgroep voor remarketing- of retargeting-advertenties, en reactiveert u ze wanneer de tijd rijp is om weer lid te worden.)

image02

Tip # 2. Verhoog de barrière tot binnenkomst

Tegen de intuïtie in, kan het verhogen van de toetredingsdrempel uw e-maillijst ook kraakhelder houden; ervoor zorgen dat alleen mensen die er echt willen zijn, zich aanmelden.

Toen HubSpot bijvoorbeeld 250.000 (!) E- mailabonnees verwijderde om de redenen die hier worden genoemd, hebben ze ook hun ‘Instant’ aanmeldingsoptie voor e-mail verwijderd. In plaats daarvan moesten mensen een langer (en dus lager converterend) proces volgen.

Die extra inspanning vereiste onkruid uit de wispelturige voor enkelen.

Zeker, die welkomstmatmat-functie op het volledige scherm die het hele scherm van uw blogbezoeker overneemt, haalt waarschijnlijk het aantal opkomstmensen omhoog. Maar trekt u mensen aan die alleen geïnteresseerd zijn in de onmiddellijke bevrediging van wat u op dat moment te bieden heeft?  Of zijn ze echte fans ; degenen die in de loop van de komende paar maanden (zelfs jaren) op elke e-mail klikken en kopen wat u te bieden heeft?

Er is een reden waarom MailChimp een dubbele opt-in strikt naleeft . Lijsten met double opt-in leden vertonen significant hogere betrokkenheid niveaus na verloop van tijd (met minder spam op te starten). En betrokkenheid is wat tot verkoop leidt.

image04
afbeeldingsbron )

image03
afbeeldingsbron )

Uiteindelijk kan een lager aantal abonnees je een beetje minder cool maken wanneer je #humblebrag over je sociale bewijs online. Maar als dit een betere aflevering, hogere betrokkenheid en meer klikken betekent ? Waarschijnlijk een goede gok.

Tip # 3. Niet uitzenden; Personaliseer

Op dit punt zou het vanzelfsprekend moeten zijn dat de traditionele e-mailbenadering met sproeien en bidden natuurlijk ook met de tijd mee moet evolueren. De eerste stap is om afstand te nemen van broadcast-gebaseerde e-mails ten gunste van een meer persoonlijke, op maat gemaakte aanpak . (En ik praat niet ‘nee’ Hey $ FNAME “ook niet.)

Hoe? Marketingautomatisering .

image00

Specifiek, begin met segmentatie . Wat zijn de triggers, of redenen, mensen zijn op dit moment lid geworden van deze lijst . Dit moet zo voor de hand liggen dat statistische gegevens overbodig zijn. Maar hier zijn er een paar:

Naarmate het aantal gekwalificeerde leads, verkoopkansen en gemiddelde verkopen omhoog gaat, neemt ook de omzet toe.

Er is ook de toegevoegde bonus van het gebruik van automatisering, waarbij u een hoop werk van uw bord (en die van uw team) haalt, zodat u terug kunt gaan en kunt focussen op waar u in de eerste plaats goed in bent.

Automatiseringsworkflows kunnen zelfs worden gebruikt om de niet-benutte mensen die in de nabije toekomst mogelijk aan het roer staan, op te halen , of ze op voorhand af te melden of een reactiveringscampagne te sturen om wat interesse en last-minute actie te wekken.

Deze techniek heeft ook het ironische voordeel dat je meer e-mails kunt verzenden (hoewel voor een korte tijd), het omzeilen van het frequentieprobleem dat hier wordt besproken, is hier jammer .

Het vernietigen van inboxen van mensen leert hen alleen om je na verloop van tijd te negeren. Door meer nuance op te nemen met specifieke triggers en timing, kunt u meer e-mails verzenden wanneer het moment daar is en de frequentie terugdraaien als u uw spreekwoordelijke verwelkoming hebt overschreden.

Conclusie

E-mailmarketing is nog steeds een van de best presterende tactieken online, presteert regelmatig beter dan  Facebook of Twitter met 40X en genereert $ 38 dollar voor elke bestede $ 1.

Maar met miljarden e-mail die dagelijks worden verzonden en het steeds toenemende aantal dat uw abonnees al ontvangen, is meer niet beter . Beter is .

Doorgaan naar de mensen die om je geven, diegene die je reikhalzend uitkijkt naar wat je te zeggen hebt, zou prioriteit nummer 1 moeten zijn.

En veel van de dingen waar mensen vroeger van hielden, zoals Total Subscribers, Total Sent en Open Rates, zouden de deliverability op de lange termijn alleen maar kunnen schaden.

In plaats daarvan, verdubbelt u de kwaliteit door (1) het ontdoen van het eigen gewicht, (2) het verhogen van de toegangsdrempel en (c) u zich te concentreren op personalisatie in plaats van uitzenden, kunt u door het lawaai snijden dat geen tekenen van vertraging vertoont.

Want het is nog nooit zo een uitdaging geweest om uw e-mail in hun inbox te laten bezorgen .


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format