De gids over alleen-bellen -advertenties (call only ads) van Google - DeLaatbusiness

De gids over alleen-bellen -advertenties (call only ads) van Google

9 min


124
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Als u één ding over AdWords heeft opgemerkt, is het mogelijk dat oproepen uw ‘klikken’ of conversies domineren.

Ondanks het toenemende gebruik van op tekst gebaseerde platforms, blijven oproepen nog steeds domineren als het gaat om het bereiken van een bedrijf.

In 2015 heeft Google de nieuwe alleen bellen-campagnes van AdWords vrijgegeven zodat adverteerders kunnen profiteren van alleen oproepen.

Volgens Google resulteert 70% van de mobiele zoekopdrachten vandaag in een telefoontje naar een bedrijf.

 

Het is belangrijker dan ooit om een ​​gemakkelijk toegankelijke onderneming te hebben, vooral als het gaat om mobiel zoeken.

Met mobiel zijn gebruikers onderweg, waardoor bellen de snelste en gemakkelijkste manier is om verbinding te maken.

Gelukkig kunt u met de alleen-bellen-campagnes van Google snel veel oproepen naar uw bedrijf genereren.

Dit is de definitieve gids voor Google’s alleen bellen-advertenties, wat ze zijn, hoe ze moeten worden ingesteld en hoe ze kunnen worden gebruikt om uw bedrijf te laten groeien.

Wat zijn alleen-bellen-advertenties?

Alleen bellen-advertenties of telefoonadvertenties hebben een hoofddoel: mensen ertoe brengen uw bedrijf te bellen. Ze verschijnen alleen op apparaten die kunnen bellen. * hoesten hoest, mobiel.

Alleen bellen-advertenties worden weergegeven in zoekresultaten zoals bij elke standaard zoeknetwerkadvertentie:

Alleen bellen-advertentievoorbeeld

(Afbeeldingsbron)

Maar in plaats van grote hoeveelheden tekst voor uw kop en beschrijving, richt het zich meer op uw merk, websitekoppeling en een op grote klikken gebaseerd telefoonnummer.

Bovendien mag u geen chique advertentie-extensies toevoegen die meer verkoopjargon aan uw advertenties kunnen toevoegen.

Als u op deze telefoonadvertenties klikt, resulteert dit in een onmiddellijk telefoongesprek. Daarom zijn ze ideaal voor mobiel bellen.

In wezen zijn alleen bellen-advertenties precies wat ze klinken: alleen bedoeld voor oproepen op mobiele apparaten.

Waarom? Omdat mobiele gebruikers constant onderweg zijn. Ze zijn in de metro en verhuizen van vergadering naar vergadering of rijden in de auto.

Livechat en het indienen van formulieren zijn geen optie.

Wanneer u een nieuwe alleen bellen-advertentie maakt, bent u sterk beperkt in uw advertentieformaat. In beide beschrijvingsregels heeft u bijvoorbeeld slechts 35 tekens om mee te werken:

tekenlimietgrafiek voor alleen bellen-advertenties

(Afbeeldingsbron)

Maar dat betekent alleen maar dat je geestig moet worden en gebruikers moet boeien met een aanbieding.

Dit reparatiebedrijf in Orange County maakt bijvoorbeeld gebruik van een aanbieding van 20% op basis van korting en dwingt gebruikers te klikken door hen te vertellen “Bel nu”.

alleen advertentievoorbeeld bellen

Alleen bellen-advertenties hebben weinig tekst om mee te werken. Het geven van de juiste aanbieding en de juiste call-to-action kan de verschilmaker zijn in uw succes met alleen bellen-advertenties.

Waarom kunnen daarom alleen bellen-advertenties worden gebruikt wanneer een bestemmingspagina en een formulier de juiste oplossing bieden?

Welnu, volgens het State of Inbound rapport van HubSpot is het krijgen en behouden van prospects een van de minst moeilijke taken voor de meerderheid van de bedrijven.

Bedrijven gaven aan dat de meest succesvolle manier om een ​​potentiële klant te bereiken ook telefonisch was.

grafiek die de beste manier toont om een ​​potentiële klant te bereiken

(Afbeeldingsbron)

Telefoontjes veranderen vaak in leads van betere kwaliteit en grotere account- / aankoopformaten. In feite zetten ze de snelheid van op digitale netwerken gebaseerde leads zelfs met 10x om .

Ze zetten niet alleen beter om, maar telefoongesprekken zijn drie keer zo waardevol als leads van websites.

Alleen bellen-advertenties laten u profiteren van een hoop leads op mobiele telefoons die uw bedrijf zo snel mogelijk willen bereiken.

Ze willen je formulier niet invullen, en dat zouden ze ook niet moeten doen. Niet wanneer de gemiddelde leadwaarden hoger zijn en wanneer de conversieratio’s omhoog schieten bij telefoontjes.

Klaar om je eerste campagne van de grond te krijgen? Laten we het doen.

Stel het bijhouden van oproepconversies in voordat u aan de slag gaat

Elke goede AdWords-campagne is gebaseerd op de basisprincipes.

U weet het, het bijhouden van conversies. En ja, dat omvat afzonderlijke oproeptracking.

Het bijhouden van AdWords-oproepen is rotzooi. Natuurlijk registreert het een conversie, maar dat is standaard ingesteld om op te nemen na 60 seconden van een telefoongesprek.

En tenzij je een geheime verkooplijn hebt ontgrendeld waarmee mensen hun koude, harde contanten binnen 60 seconden kunnen overhandigen, zullen deze gegevens niet werken.

Zelfs als u de tijdslimiet op vijf minuten instelt, krijgt u nog steeds foutieve gegevens.

Geloof me, er is altijd iemand die bereid is om 20 minuten met je aan de telefoon te zitten zonder te converteren.

En als dat gebeurt, zijn uw gegevens scheef.

Als u deze advertentie-indeling gebruikt zonder de juiste conversietracking op uw advertentietelefoonnummer en bestemmingspagina, krijgt u een lijst zoals deze:

screenshot van call-ad responses (click-to-call)

Bedankt, AdWords! Ik heb nu de sleutels tot een conversiepercentage van 99% ….

Jij krijgt het punt:

AdWords-oproepgegevens zijn niet iets om over op te scheppen. U krijgt een paar miezerige, onbelangrijke statistieken, zoals gespreksduur en beltype, die u niets vertellen over het hoe of waarom.

Welk zoekwoord heeft de oproep gegenereerd? Welke bestemmingspagina heeft ze overtuigd? Welke advertentiegroep? Welke advertentie is goed genoeg geschreven om ze te laten klikken?

Met een tool als CallRail kunt u al die gegevens effectief bijhouden vanuit een alleen bellen-advertentie of klikken op uw bestemmingspagina.

U kunt precies zien waar de beller vandaan komt, de geschiedenis van de websessie op uw site en welke bronnen het bezoek hebben geleid:

voorbeeldscherm van callrail

Met behulp van dynamische nummerinvoer lokaliseert CallRail uw “Ruildoel” op uw bestemmingspagina. Dit is in wezen uw zakelijke telefoonnummer. CallRail neemt dat nummer vervolgens en verandert het dynamisch voor elke nieuwe bezoeker van de site om zijn individuele gedrag bij te houden.

callrail call tracking voorbeeld screenshot

Met de functie voor zoekwoordenpools kunt u dit snel lanceren voor uw bestemmingspagina op alleen bellen-advertenties.

toevoegen van een volgnummer aan de voorbeeldafbeelding van callrail

Nadat u een zoekwoordenpool heeft ingesteld om elke bezoeker op uw bestemmingspagina bij te houden, is het tijd om één campagne bij te houden.

Selecteer deze keer de optie “No, track a campaign” uit de lijst. Geef vervolgens uw nieuwe campagne dezelfde naam als uw alleen bellen-campagne op AdWords:

het toevoegen van een tracking telefoonnummer voorbeeld screenshot op callrail

Zodra u een telefoonnummer en uw gewenste volgbronnen heeft geselecteerd, hoeft u alleen maar achterover te leunen en te kijken hoe de gesprekken binnenkomen.

voorbeeldscherm van callrail

Noteer uw nieuwe doorstuurnummer, want u heeft dit later nodig voor het maken van een alleen bellen-campagne op AdWords.

Uiteindelijk moet u gedetailleerde rapporten hebben over de zoekwoorden, campagnes, bestemmingspagina’s en meer:

callrail tracking dashboard voorbeeld screenshot

Dit betekent dat je de echte reis van de gebruiker naar conversie echt kunt begrijpen, in plaats van alleen maar informatie over de gespreksduur te krijgen.

Bonusoptie: zorg ervoor dat de call-opnamefunctie op CallRail is ingeschakeld. Het is gratis en kan helpen bij het bijhouden van conversies door naar de oproep te luisteren en elke nieuwe conversie, verkoop of lead in het dashboard te markeren.

Een alleen-bellen-campagne maken

Nu u de juiste instellingswerkzaamheden hebt uitgevoerd, is het tijd voor de echte actie: instellen van de campagne.

Ik kan al zeggen dat je stralend van opwinding bent.

Als u aan de slag wilt gaan, gaat u naar uw AdWords-dashboard en navigeert u naar het tabblad ‘Campagnes’. Vanaf daar klikt u op de blauwe “+” knop.

scherm voor het instellen van een alleen-bellen-campagne

Zorg ervoor dat u in de lijst met campagnetypen het zoeknetwerk selecteert, aangezien dit het enige type is dat alleen bellen-advertenties toestaat:

Selecteer eerst het belangrijkste doel als de nieuwe campagne die u wilt uitvoeren. Voor alleen bellen-advertenties moet uw doel zijn gericht op leads of verkopen. Zorg er ten tweede voor dat u “Telefoongesprekken ontvangen” selecteert en uw nieuwe doorschakelnummer invoert dat u eerder hebt ingesteld voor CallRail.

Geef uw nieuwe campagne een naam en zorg ervoor dat u uw locatietargeting optimaliseert als u een lokaal bedrijf bent.

Gebruik voor het bieden dezelfde strategie die u zou gebruiken voor elke campagne in het zoeknetwerk.

Alleen bellen-campagnes werken net als een standaardcampagne voor een zoeknetwerk, omdat ze zijn gebaseerd op zoekopdrachten op basis van zoekwoorden en kosten per klik.

Nadat u een bied- en budgetstrategie heeft ingesteld, maakt u nieuwe advertentiegroepen en bent u klaar om te rocken.

3 Tips voor het uitvoeren van succesvolle alleen bellen-advertenties

Gefeliciteerd, je verdient een schouderklopje. U hebt ijzersterke call-tracking-instellingen doorlopen en uw nieuwe alleen bellen-campagne vastgesteld.

Maar wat nu? Hoe optimaliseert u uw alleen-bellen-campagne voor succes?

Hier zijn enkele belangrijke stappen die moeten worden genomen om ervoor te zorgen dat uw telefoonadvertenties een positief rendement op uw investering opleveren.

  1. Plan ze alleen tijdens kantooruren

Op bellen gebaseerde advertenties zijn lastig. In tegenstelling tot gewone advertenties in het zoeknetwerk die gebruikers naar een bestemmingspagina leiden, moet u altijd beschikbaar zijn.

In de wereld van vandaag is personalisatie alles. En dat versnippert het idee om een ​​geautomatiseerd systeem te gebruiken om klanten te helpen die bellen.

Vooral klanten die direct vanuit een specifieke advertentie bellen die ze in het zoeknetwerk hebben gezien.

Je kunt er zeker van zijn dat het hebben van een geautomatiseerd systeem om met klanten te praten die hun best doen om je bedrijf voor diensten te bellen, niet zal werken.

Maar dat is ook het probleem:

Hoe kan je in vredesnaam verwachten dat je telefoontjes beantwoordt als je niet werkt?

Nou, dat hoeft ook niet.

In plaats daarvan kunt u overwegen om uw alleen bellen-advertenties in te stellen tijdens uw normale werkschema.

Natuurlijk kun je sommige weekendbezoeken missen, maar mis je ze liever dan ze te betalen en mogelijk niet in de gelegenheid om ze zo goed mogelijk te beantwoorden?

Zorg ervoor dat u in uw advertentieplanning uw openingstijden instelt en deze rechtstreeks afstemt op het weergeven van uw advertenties:

Let op: u betaalt voor elke oproep die afkomstig is van deze campagne. Je kunt het je niet veroorloven om de telefoon niet te kunnen beantwoorden. Dat is verspild geld en potentieel boze klanten die zich de slechte ervaring herinneren die ze hadden met uw merk.

Als uw schema divers is, kunt u alles aanpassen met de knop “TOEVOEGEN”. Hiermee kunt u meerdere planningen of tijden instellen, zelfs op dezelfde dag.

Pas uw advertentieplanning altijd op uw actieve openingstijden aan om ervoor te zorgen dat oproepen niet worden beantwoord.

  1. Controleer oproepgegevens op CallRail en voer deze opnieuw uit

CallRail is een hub met gegevens voor uw bedrijf. Naast het eenvoudige bijhouden van conversies, bevat het gedetailleerde informatie over hoe de gebruiker uw bedrijf heeft bereikt.

Neem bijvoorbeeld een kijkje op dit dashboard:

Hier ziet u de zoekwoorden en de bestemmingspagina die de oproepen hebben gegenereerd. Aan de andere kant geeft AdWords alleen u geen inzicht in welke advertenties en zoekwoorden uiteindelijk de verkoop hebben geleid.

Deze gegevens zijn niet alleen waardevol voor uw bedrijfsresultaat, maar kunnen ook steeds opnieuw worden gebruikt en opnieuw worden gebruikt.

Als u bijvoorbeeld weet dat specifieke zoekwoorden veel oproepen genereren, kunt u die gegevens opnieuw implementeren en hoger op die zoekwoorden bieden om uw advertentiepositie te vergroten.

Of als u weet dat specifieke advertenties de verkoop stimuleren, kunt u de aanbieding voor die advertenties vergelijken om te zien wat een gebruiker dwong te bellen.

De gegevens van CallRail zijn niet alleen goed voor het controleren van de prestaties. Het is geweldig voor hergebruik en het maken van een strategie op basis van wat echt werkt voor uw campagne.

  1. Laat gebruikers weten dat ze meteen met een verkoper zullen spreken.

65% van de mensen verkiest een bedrijf te bereiken via telefoontjes. Slechts 24% geeft de voorkeur aan een webformulier.

Waarom? Personalisatie. Praten met echte, levende en ademende menselijke wezens.

Wat een nieuw concept, toch?

Maar bij het implementeren van een alleen-bellen-campagne maken de meeste mensen zich zorgen over de tijd die het daadwerkelijk kost om met al deze potentiële klanten te praten.

Dat is de reden waarom vormen zo populair zijn. U plaatst ze en vergeet ze, genereert leads zonder een enkele oproep.

Maar die leads zuigen in vergelijking met telefoontjes. Dus de meeste mensen wenden zich tot geautomatiseerde systemen.

Weet je, die robots waar je herhaaldelijk “REPRESENTATIEF” tegen schreeuwt.

schreeuwende baby

(Afbeeldingsbron)

Maar volgens het laatste onderzoek vermijdt 83% van de consumenten bedrijven die deze systemen gebruiken.

Mensen hebben er gewoon een hekel aan. Ze willen niet praten met een robot die hen gedurende tien minuten al dan niet vragen stelt.

Vanwege de aard van dergelijke telefoontjes is het essentieel om het idee te versterken dat gebruikers rechtstreeks met een bedrijfsvertegenwoordiger of werknemer zullen spreken.

Dit betekent dat u rechtstreeks tekst in uw advertenties plaatst om gebruikers te laten weten dat ze onmiddellijk met een echte persoon zullen spreken.

Hier volgt bijvoorbeeld een standaardadvertentie rechtstreeks van Google:

google call ad

(Afbeeldingsbron)

“Bel vandaag nog een lokale specialist.” Google geeft ons direct een krachtige hint in hun eigen voorbeeld.

Maak de klant altijd duidelijk dat ze echte, behulpzame mensen bereiken die hen precies krijgen wat ze nodig hebben.

Alleen bellen-advertenties genereren de oproepen, maar het is uw taak om die koude leads om te zetten in levenslange klanten.

Conclusie

Telefoongesprekken zetten 10x de snelheid van digitale formulieren om.

70% van de mobiele zoekopdrachten resulteert in een oproep aan een bedrijf.

Al met al leveren telefoontjes meer waardevolle leads op dan digitale formulieren.

En gelukkig heeft AdWords alleen bellen-advertenties waarmee u kunt profiteren van de opleving van het telefoonverkeer in het hedendaagse bedrijfsleven.

Maak uw volgende campagne als een alleen-bellen-campagne en zorg er altijd voor dat u diepgaande conversies bijhoudt. Zorg ervoor dat u uw campagnes alleen voor kantooruren plant en laat uw potentiële klanten altijd weten dat ze met een echte verkoper zullen spreken.

Telefoontjes produceren nog steeds verbluffende leads. Nu is het jouw taak om de deal te sluiten.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format