De praktische gids voor het analyseren en optimaliseren van uw blog - DeLaatbusiness

De praktische gids voor het analyseren en optimaliseren van uw blog

7 min


124
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Google Analytics kan voor veel marketeers een intimiderende tool zijn. Het bevat veel informatie over bezoekers van uw website, maar het ontsluiten van inzichten en het bedenken van actie-items is vaak een uitdaging wanneer u geconfronteerd wordt met zoveel gegevens.

Om gegevensverlamming te voorkomen, raden we aan Google Analytics te gebruiken om uw meest populaire webpagina’s te ontdekken (laten we zeggen uw Top 5 om mee te beginnen) en vervolgens de rapporten met gebruikersgedrag van Crazy Egg (Heatmaps, Scrollmaps, Confetti, Overlay en List) en A / B te gebruiken testtools om ze te optimaliseren. Op die manier heeft elke positieve ontwerpwijziging die u aanbrengt de grootste impact op de ervaring van een bezoeker van uw website en uw omzetdoelen.

Als u niet zeker weet hoe u aan de slag kunt gaan, gaan we u stap voor stap begeleiden bij het uitvoeren en analyseren van elk rapport om uw grootste verbetermogelijkheden te identificeren. In het belang van dit bericht richten we ons op een populaire bron van websiteverkeer: uw blog.

Een blog is een uitstekende tool om naamsbekendheid te vergroten en u in staat te stellen een community van bezoekers op te bouwen die uw inhoud regelmatig retourneren, delen en gebruiken. Goed gedaan, een blog is een ideale manier om uw doelgroep te bereiken, hen kennis te laten maken met uw bedrijf en ze zelfs om te zetten in leads.

Logeren in topvorm kan het verschil zijn tussen een verkoop of een verlies, en u maakt eerder een verkoop als u bezoekers kunt motiveren om uw doelen te bereiken, zoals:

 • Het aantal abonnees van uw nieuwsbrief verhogen
 • Klikken op een product-CTA
 • Een e-boek downloaden

Maar hoe weet u of uw blog absoluut de beste is om bezoekers te converteren?

Voer rapporten over gebruikersgedrag in . Dit zijn hulpmiddelen waarmee u precies kunt zien hoe mensen uw blog gebruiken (of een andere webpagina) en of ze uw inhoud interessant vinden.

Hoewel het moeilijk kan zijn om te weten waar te beginnen als het gaat om het optimaliseren van uw blog, hebben we het u gemakkelijk gemaakt met een volledig overzicht van de praktische stappen die u kunt nemen om het proces te starten.

Wat te overwegen bij het starten van het analyseproces voor webpagina’s

Terwijl je de analysefase van het optimaliseren van je blog ingaat, moet je je richten op drie leidende principes:

 1. Bepaal welke doelen u wilt dat uw bezoekers bereiken
 2. Identificeer verbetergebieden en kansen
 3. Maak een lijst van deze gebieden in volgorde van grootste impact en minimale inspanning

Het proces van website-optimalisatie is eindeloos, dus het is handig om een ​​raamwerk te hebben dat u op het goede spoor houdt. Zoek uit welke wijzigingen u onmiddellijk kunt aanbrengen en waarmee u uw centrale doelen kunt bereiken, en bereken vervolgens een tijdlijn voor het uitrollen van de grotere aanpassingen.

Met deze incrementele aanpak kunt u ook testen wat werkt en wat niet zonder uw resultaten te vertroebelen met te veel variabelen.

Voor de toepassing van dit artikel ga ik mijn hoofddoel richten op het verhogen van mijn aantal abonnees .

Stap 1: voer een Heatmap-rapport uit

Ongeacht de lay-out van de startpagina van je blog, het is altijd belangrijk om te weten waarop mensen klikken. Dit geeft niet alleen aan welke inhoud ze het interessantst vinden, maar je kunt ook zien welke CTA’s het meest effectief zijn en welke werkbestanden wat kunnen gebruiken.

Neem deze Crazy Egg Heatmap van de Quicksprout-blog, bijvoorbeeld:

Quicksprout-blog Heatmap

Je ziet dat de navigatie aan de rechterkant erg populair is, maar er lijkt geen consistente bron of link te zijn die veel aandacht trekt. In dit geval zou ik het aantal links verminderen en een afbeelding toevoegen, samen met een kleine blurb die die link beschrijft.

Met deze aanpak kan ik mensen naar mijn meest waardevolle bronnen leiden en mensen motiveren om door te klikken.

Een andere geweldige manier om een ​​Heatmap te gebruiken, is om CTA’s te vergelijken:

Gebruik Heatmaps om CTA's te vergelijken

In dit geval worden de twee in blauw gemarkeerde CTA’s minder aangeklikt dan de CTA voor nieuwsbriefinschrijving die onderaan rood is gemarkeerd.

Dit is te verwachten op een blog, dus hier zijn de twee ontwerpwijzigingen die ik zou testen en vergelijken om te zien of ze mijn conversiepercentage voor abonnees hebben verbeterd:

 1. Verplaats de subscribe-CTA verder omhoog om een ​​boost te krijgen in inzendingen
 2. Een van de andere CTA’s elimineren om besluitverlamming te verminderen

Stap 2: Onderzoek uw Scrollmap

Een van de belangrijkste doelen van een blog is om bezoekers op de pagina te houden door hen inhoud te bieden die ze willen lezen.

Gebruik uw Scrollmap volledig om uit te zoomen, zodat u snel kunt zien waar de overgrote meerderheid van mensen voorbij uw inhoud scrollen of zelfs uw pagina verlaten.

een scrollkaart gebruiken op je blog

Waar u naar op zoek bent, zijn gebieden met kleurovergang, zodat u inhoud kunt toevoegen die mensen ertoe aanzet om verder te scrollen.

In dit geval zou ik elk van de artikelfragmenten verkorten om bezoekers meer opties te geven voor artikelen die ze zouden willen lezen.

spotten over het hoofd gezien CTA's met schuifmappen en hittekaarten

Een andere benadering is om uw Heatmap te gebruiken met uw Scrollmap om kansen te ontdekken, zoals CTA’s die over het hoofd worden gezien.

In dit voorbeeld valt de CTA voor subscribe die de meeste klikken en inzendingen ontving, in een gebied met een blauwe overgang. Hoewel niet veel mensen de CTA zien, sturen de mensen die wel hun e-mail indienen!

Deze informatie bevestigt dat ik de CTA voor aanmelding moet verplaatsen naar een witte, gele of rode regio met meer verkeer.

Stap 3: onderzoek uw Confetti-rapport

Nadat u enkele visuele rapporten op hoog niveau hebt bekeken, is het tijd om een ​​kijkje te nemen in de gegevens. Het Confetti-rapport is een goed overgangsrapport om u te helpen de doelgroepsegmenten te begrijpen die op uw site reageren.

Confetti rapportoverzicht

In dit voorbeeld kijk ik naar het aantal klikken van nieuwe versus terugkerende bezoekers. Dit zijn met name waardevolle gegevens om te vergelijken met uw website-bezoekersanalyses.

Stel dat uw Google Analytics heeft aangetoond dat het merendeel van uw paginabezoeken nieuw is, maar uw Crazy Egg-rapport laat zien dat er een gelijke verdeling is in klikken tussen de twee groepen.

Dit toont aan dat er een enorme kans is om meer klikken van uw nieuwe bezoekers te maken.

In dit geval zou ik, naast het verplaatsen van de subscribe-CTA naar boven op de pagina, ook de kopie wijzigen om elementen als sociaal bewijs en een dwingende reden op te nemen om een ​​e-mail in te dienen: “Word lid van 200.000 digitale marketeers om de nieuwste optimalisatietips rechtstreeks te ontvangen je inbox. “

Confetti-rapport: segmenteer doelgroep op basis van verwijzingsbron

Een ander waardevol gegevenspunt dat u kunt gebruiken, is uw doelgroep te segmenteren op basis van verwijzingsbron. Als u wilt weten of mensen uit verschillende bronnen op specifieke links klikken, kunt u het volgende doen:

 • Maak gerelateerde berichten
 • Ontwikkel inhoudtrajecten via elk van uw artikelen, zodat bezoekers gemotiveerd zijn om langer op uw blog te blijven

U kunt ook zien hoe het gedrag verschilt tussen mensen die naar uw blog zijn gekomen via betaalde advertenties versus organisch verkeer.

Hiermee kunt u de ROI van uw betaalde advertentie-inspanningen kennen door u te laten zien of die bezoekers eerder geneigd zijn om te converteren of dat u zich moet richten op het genereren van organisch verkeer.

In het bovenstaande voorbeeld komt de overgrote meerderheid van mensen naar de blog op de startpagina van Quick Sprout. Dit zegt me dat ik zou moeten dubbelen aan het creëren van inhoud die spreekt over toenemend websiteverkeer en het toepassen van best practices voor SEO. Dan heb ik een dubbel voordeel:

 • Mensen langer op de pagina houden
 • Hen verleiden om zich te abonneren, zodat ze nooit een artikel missen

Stap 4: Verken uw overlay-rapport

Met het overlayrapport kunt u nog gedetailleerder in de gegevens van elke klik op elk afzonderlijk element van uw pagina komen. Omdat het overlayrapport overweldigend kan overkomen (vooral als u veel links hebt), is het handig om uw hoofddoel te gebruiken om u een beginpunt te geven waarop u moet letten.

In dit geval concentreer ik me op het verhogen van mijn abonneebestand zodat ik me eerst op mijn CTA’s wil concentreren.

Crazy Egg Overlay-rapport: blog

Gebruik uw rapporten altijd samen om elk van uw hypothesen te verifiëren en te valideren. Zoals u kunt zien, bevestigt bovenstaande afbeelding dat de CTA voor abonnees het populairst is en hoger moet worden verplaatst.

Een interessante andere dimensie is echter dat terwijl de abonnee-CTA aantrekkelijker is voor nieuwe bezoekers, de andere twee CTA’s aantrekkelijker zijn voor terugkerende bezoekers.

Dit versterkt de andere hypothese die ik in stap 1 had bij het verwijderen van een van de slecht presterende CTA’s terwijl de andere behouden bleef. Op deze manier heb ik nog steeds een CTA die spreekt voor terugkerende bezoekers, terwijl de kans groter is dat deze klikken ontvangt. Het andere voordeel van deze aanpak is dat andere twee CTA’s waardevoller zijn voor de verkooptrechter.

Hoewel u mogelijk een lager aantal klikken ontvangt, kan elke klik waardevoller zijn omdat ze uw bezoekers langs het pad naar een voorsprong leiden.

Overlay Report Pro Tip: Bekijk het verwijzingsoverzicht van elke klik om het succes van uw betaalde campagnes te controleren.

Stap 5: Analyseer uw lijstrapport

Het lijstrapport kan zowel de laatste stap zijn als de eerste stap in uw analyseproces. Hiermee kunt u uw toplinks organiseren op basis van populariteit, zodat u eenvoudig de meest impactvolle elementen kunt kiezen. U kunt deze informatie gebruiken om een ​​doel te bereiken, maar ook om kansgebieden te zien die u vervolgens kunt terugnemen naar de Heatmap-fase.

Overzicht van Crazy Egg List Report

Het doel van dit artikel was om de e-mailinzendingen van de CTA voor aanmelding te verhogen. Het staat momenteel op de 12e plaats, met 142 klikken en slechts 2,6% van de totale klikken op de pagina.

Mijn doel om A / B-testen uit te voeren zou zijn om de ranking en het klikpercentage te verhogen.

Het rapport Overlay zou mijn go-to zijn om te valideren of ik succesvol was of niet.

Als eerste stap helpt het lijstrapport u onmiddellijk te zien welke links en bronnen het grootste aantal klikken genereren. U kunt die informatie dan gebruiken om terug te gaan naar uw Heatmap om de delen van de pagina te controleren waar deze zich bevinden. Begin op dat moment de cyclus opnieuw als u: 

 • Zoek naar manieren om meer impactvolle CTA’s toe te voegen aan populaire regio’s
 • Kijk of je andere laaghangende vruchten kunt herkennen om je pagina te optimaliseren

U kunt het lijstrapport ook gebruiken als bron voor inhoud door meer artikelen te schrijven die resoneren met de top 10 van meest aangeklikte links.

De website optimalisatie cyclus

ontwerp-email-nieuwsbrief-template-sluiting

Uw website is uw platform om uw bezoekers voor te lichten, te entertainen en te verleiden – zorg er dus voor dat u het echte doel ervan niet uit het oog verliest terwijl u aan uw optimaliseringsinspanningen begint.

Vergeet niet dat uw analysehulpmiddelen en gegevenskanalen het best samen kunnen worden gebruikt, zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen terwijl u elke ronde van ideeën, tests en analyses binnengaat.

Elke cyclus helpt u voort te bouwen op eerdere hypothesen, zodat u uw verkeer kunt blijven verhogen en meer van uw bezoekers kunt omzetten in gekwalificeerde leads.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format