De toekomst van Messenger Marketing(chatbots): wat het is, waar het naartoe gaat, en waarom de toekomst zeer rooskleurig is voor bedrijven in 2019 - DeLaatbusiness

De toekomst van Messenger Marketing(chatbots): wat het is, waar het naartoe gaat, en waarom de toekomst zeer rooskleurig is voor bedrijven in 2019

15 min


204
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Ontdek wat er gaat komen en hoe bedrijven al Messenger-marketingstrategieën implementeren om relaties met klanten in dit bericht te laten groeien.

Als er iets is waar alle ondernemers het over eens kunnen worden, is het dat u uw klanten moet benaderen op de plaatsen waar ze al rondhangen.

Als je klanten sportmensen zijn die naar ESPN en het NFL-kanaal kijken, zou je niet adverteren op HGTV en Lifetime, toch?

Natuurlijk niet.

U zou uw advertenties op sportnetwerken plaatsen waar uw doelgroep ze te zien krijgt.

En dat is in een notendop waarom Messenger Marketing in de komende 5-7 jaar ‘s werelds grootste marketingkanaal zal worden .

Messenger Marketing – zelfstandig naamwoord – het gebruik van mobiele chatplatforms om gesprekken en commercie met prospects en klanten te vergemakkelijken.

Het valt niet te ontkennen dat we afstand nemen van e-mails, sms-berichten en telefoontjes. Meer en meer gebruiken we mobielvriendelijke messenger-apps zoals Facebook Messenger, iMessage en WhatsApp om contact te houden met vrienden, familie en zelfs bedrijven.

Het is de snelste, gemakkelijkste en handigste manier om iemand te bereiken.

Is het dan een wonder waarom Facebook Messenger Marketing het meest opwindende nieuwe marketingkanaal is dat lang duurt?

Het is meer dan een jaar geleden dat ik deze post publiceerde. En gezien de snelle snelheid waarmee Messenger Marketing groeit en evolueert, is dat lang geleden.

Dus vandaag ga ik dit opnieuw bijwerken met de meest recente wijzigingen en ontwikkelingen die we zien in Messenger Marketing.

Het is nog maar een jaar geleden, maar veel van de voorspellingen die we in 2017 hebben gedaan, zijn al aan de gang. En als gevolg daarvan kunnen we zelfs verder zien wat de toekomst in 2019 en daarna inhoudt.

Dit is wat ik ga doen. Eerst wil ik enkele voorspellingen bespreken die we vorig jaar hebben gemaakt en die nu al aan de gang zijn. Daarna ga ik een aantal nieuwe voorspellingen doen over wat de toekomst zal brengen voor Messenger-marketing.

Maar eerst gaan we eerst even even door waarom Messenger zo’n opwindend platform is voor marketeers. Dit is belangrijk omdat het echt de basis vormt voor alles wat volgt.

Waarom Messenger-marketing zo snel groeit

Als er één ding is dat altijd al in het bedrijfsleven is geweest, is het dat bedrijven neigen naar aangetrokken te worden naar de communicatiekanalen die consumenten al gebruiken.

Dat is gewoon logisch, toch?

Terug toen mensen via handgeschreven brieven communiceerden, was direct mail geboren. Toen telefoons gewoon werden, deed telemarketing dat ook. De opkomst van e-mail leidde tot de opkomst van e-mailmarketing.

En vandaag?

Tegenwoordig communiceren mensen via Messenger-apps. En in de afgelopen paar jaar is het redelijk om te zeggen dat de populariteit van deze apps gewoon omhoog is gegaan:

Toekomst van Messenger Marketing: grafiek die weergeeft hoe Messenger-apps sociale apps hebben overtroffen

Bron: https://blog.bufferapp.com/messaging-apps

De steilheid van die curve zou je iets moeten vertellen: berichtenapps hebben een natuurlijk enorme aantrekkingskracht. Ze zijn te gemakkelijk en intuïtief om niet te gebruiken .

De trend stopt niet snel. Dit is de geschatte groei van berichten-apps in de komende jaren:

gebruikers van mobiele telefoons via sms-apps wereldwijd

Zoals je kunt zien in dit volgende diagram, is tekst (AKA-berichtgeving) de meest geprefereerde communicatiemethode voor mensen van 18-44 jaar (AKA de toekomstige generaties van consumenten):

Voorkeuren voor mobiele communicatie

We kunnen een idee krijgen van hoeveel er mogelijk is door naar een land te kijken waar de toekomst van Messenger Marketing al is gebeurd – China.

(GERELATEERD:  De 3 kritieke regels voor het benutten van Facebook Messenger Marketing in uw klantrelaties )

The Meteoric Rise of Messengers: The China Case Study

Ik heb eerder gezegd dat Messenger Marketing in de komende 5-7 jaar 80% van alle B2C-communicatie gaat vastleggen.

Het gaat e-mails, websites, telefoontjes en sms-berichten vervangen als de belangrijkste manier waarop bedrijven met klanten communiceren. Het wordt niet ‘gewoon een ander kanaal’.

Het wordt HET kanaal.

En als je sceptisch bent over dit alles, zoek dan niet verder dan China – waar dit exacte ding al is gebeurd.

In China gebruiken WeChat elke maand meer dan 900 miljoen mensen, waardoor het de meest gebruikte app in het land is. Het is de dominante manier waarop mensen communiceren, door sms en e-mail naar de zijlijn te duwen – zelfs op het werk, waar veel werknemers WeChat gebruiken voor zakelijke communicatie (in plaats van e-mail). De app zorgt voor gratis video-oproepen, eenvoudig delen van grote bestanden en instant groep-chats. In plaats van visitekaartjes uit te wisselen, gebruikt u WeChat om iemands QR-code te scannen en hun contactgegevens te achterhalen.

Maar het heeft meer gedaan dan dat.

In veel gevallen heeft WeChat websites eigenlijk helemaal vervangen. Veel bloggers in China hebben zich tot WeChat gewend als hun belangrijkste kanaal voor het verspreiden van inhoud, het genereren van enorm lezerspubliek zonder ooit een traditionele blog te posten.

Had ik al gezegd dat het ook een inkomstenmonster is – waarbij het grotendeels contant geld en creditcards vervangt? WeChat Pay is overal in China: je kunt het gebruiken om te betalen voor aankopen in fysieke en online winkels, om taxi’s te bestellen, om filmtickets te bestellen en zelfs om een ​​drankje te kopen bij een automaat.

Volgens het WeChat gebruikersrapport 2017 betaalt 87-94% van de gebruikers in China voor offline aankopen met WeChat … vergeleken met 38-51% met contant geld en 29-36% met debet / creditcards:

Grafische WeChat waarin het overgrote deel van de offline aankopen wordt betaald voor het gebruik van WeChat in China

Bron: https://chinachannel.co/1017-wechat-report-users/

Statistieken zoals deze zijn echt cool omdat ze een glimp geven van wat mogelijk is, van wat er gaat komen, in de rest van de wereld. En wanneer je dat combineert met alle mogelijkheden van Facebook … verbergen alle rijke gegevens en targetingopties zich in onze profielen …

U begrijpt waarom de toekomst van Messenger Marketing zo opwindend is.

Deel 1: Messenger Marketing voorspellingen die nu gebeuren

Om te begrijpen waar Messenger Marketing naartoe gaat, moet je eerst weten waar het vandaan komt en waar het vandaag is.

Hier zijn enkele van de Messenger Marketing-voorspellingen die we hebben gedaan en die nu al aan de gang zijn.

Messenger-marketing groeit net als Wildfire

We hebben al vastgesteld dat het gebruik van Messaging-apps als een gek groeit. Maar hoe zit het met Messenger Marketing? Groeit dat ook?

We voorspelden dat dit een mijlpaal het snelst groeiende marketingkanaal zou zijn. En we werden niet teleurgesteld.

Als een van de leidende Messenger Marketing-tools ter wereld, hebben we hier waarschijnlijk meer of meer gegevens over dan wie dan ook in de Verenigde Staten. En hier is een glimp van wat we de afgelopen maanden hebben gezien.

Om wat context te geven, hebben we ManyChat in 2015 opgericht … alhoewel Facebook pas vanaf april 2016 hun Messenger API heeft geopend. So ManyChat bestaat maar ongeveer 2 en een half jaar als een tool voor Facebook Messenger Marketing.

Dat is nog niet zo lang voor een bedrijf, maar we hebben al het voorrecht om meer dan 400.000 Facebook-pagina’s in meer dan 100 landen over de hele wereld te voeden. En nog opwindender is het feit dat we onlangs de drempel van 3 miljard berichten / maanden hebben overschreden.

Dat zijn elke maand 3 miljard berichten verzonden via ManyChat .

Als gevolg hiervan is ons team gegroeid van 3 naar 45 en is het gegroeid. (Ja, we zijn nu aan het verhuren.)

Dus naarmate Messaging-apps in populariteit exploderen, doet ook Messenger Marketing dat. En het zal nog jaren en jaren blijven groeien. Het zal niet lang duren voordat miljoenen bedrijven messaging-apps gebruiken om verbinding te maken met miljarden klanten over de hele wereld.

Het begin van Messenger Commerce

In 2018 zagen we ook de geboorte van Messenger Commerce (of Conversational Commerce zoals sommigen het noemen) . Tegenwoordig kopen mensen over de hele wereld producten en diensten rechtstreeks via Messenger – en dit is een trend die zeker snel blijft groeien.

We hebben een aantal maanden geleden de mogelijkheid aangekondigd om betalingen binnen ManyChat te accepteren . En we werken er constant aan dit deel van ManyChat te verbeteren door meer upgrades, functies en ondersteuning voor aanvullende valuta’s en integraties uit te rollen.

Dit wordt een GROOT deel van Messenger Marketing in de toekomst en deze functie wordt alleen maar robuuster in de loop van de tijd.

Als u wilt weten wat mogelijk is, hoeft u niet verder te zoeken dan wat er op WeChat in China gebeurt:

commerce met wechat-voorbeeld

Influencer verkoopt auto’s via een berichten-app. Dus ja, je kunt producten verkopen via Messenger, zelfs hele dure. Het hoogste prijsniveau dat tot nu toe op ManyChat is verkocht (dat weet ik) is $ 80.000.

En we zijn net begonnen.

Messenger-marketing groeit naar nog meer platforms

Als je overal buiten China een Messenger Marketing wilt doen, ben je vrijwel beperkt tot het gebruik van Facebook Messenger als jouw platform.

Maar niet voor lang.

WhatsApp heeft zijn API geopend en is in privé-bèta, met plannen om zijn API openbaar te openen in 2019. Je kunt 100% verwachten dat ManyChat een van de eerste platforms zal zijn die met WhatsApp worden geïntegreerd.

iMessage volgt dit voorbeeld met het opstarten van Business Chat . Ze openen ook hun API en nogmaals – ManyChat zal ermee integreren.

Eindelijk Android-berichten. Als je nog nooit van RCS hebt gehoord, staat het voor “Rich Communication Services.” Kortom, Google probeert dit de opvolger van sms-berichten te maken.

Stel je voor dat sms alles zou kunnen doen wat Facebook Messenger kan doen – prachtige berichten verzenden met knoppen, afbeeldingen, links en meer. Dat is de visie achter RCS.

Dit is nog steeds een oplossing, maar als Google in staat is om de nieuwe RCS-standaard goedgekeurd te krijgen, kan dit betekenen dat je een nog groter publiek kunt bereiken met Messenger Marketing.

En wanneer die dag komt … raad eens wat een van de eerste platforms gaat worden om ermee te integreren?

Messenger-marketing wordt steeds robuuster (nieuwe ManyChat-functies)

Dit is een vrij voor de hand liggende ontwikkeling voor iedereen die op de hoogte is van onze ontwikkelingen hier bij ManyChat. We hebben tenslotte 14 nieuwe functies op het podium vrijgegeven tijdens onze allereerste Conversations Conference in september.

Maar voor het geval, laat me dit duidelijk maken:

Messenger Marketing wordt elke dag een robuuster marketingkanaal.

In het begin waren het vooral tekstberichten met de mogelijkheid om knoppen, afbeeldingen en video’s toe te voegen. De meeste bots waren redelijk eenvoudig en het maken ervan was niet bijzonder gemakkelijk of intuïtief.

Maar nu hebben we de Flow Builder. De sjablooninstallatiewizard. De Tag Manager.

U kunt betalingen accepteren in Messenger. Randomiseer elementen. Bewaar de datum / tijd van een actie. Vergelijk aangepaste velden met andere aangepaste velden.

En onze lijst met integraties groeit de hele tijd en is onlangs uitgebreid met MailChimp, Facebook-advertenties en Google Spreadsheets.

Dit alles betekent dat marketeers en bedrijven chatbots kunnen maken die geavanceerder, boeiender en functioneler zijn. En dat maakt dit alleen nog een nog effectiever marketingplatform in 2019 en daarna.

Een gedreven community van marketeers ontwikkelt zich rond Messenger Marketing

Het zijn niet alleen consumenten die houden van Messenger Marketing. Het blijkt dat marketeers er ook van houden!

En hier bij ManyChat doen we ons best om een ​​gemeenschapsgevoel te bevorderen om deze geweldige mensen bij elkaar te brengen. Hier zijn enkele stappen die we hebben genomen om precies dat te doen:

  • We hebben in september de allereerste Messenger Marketing-conferentie ter wereld georganiseerd . Dit was een geweldige gebeurtenis die veel van de slimste marketeers ter wereld bijeen bracht om hun ervaringen en successen te delen met behulp van ManyChat.
  • We voeren een wedstrijd om chatten te bouwen en lanceren in de toekomst een sjabloonwinkel. We denken dat dit iedereen zal helpen door het gemakkelijker te maken om kant-en-klare chatbot-sjablonen te vinden en te gebruiken die al zijn getest en waarvan bewezen is dat ze werken in uw branche.
  • We werken ook aan het opzetten van een Agency Partner Program, om het voor bedrijven gemakkelijker te maken een hooggekwalificeerd Messenger Marketing-bureau te vinden om hen te helpen de gewenste resultaten te bereiken.

Ik geloof dat er een grote reden is waarom marketeers zo enthousiast zijn over Messenger Marketing en dat is omdat het WERKT.

En als een van de toonaangevende Messenger Marketing-platforms in de wereld, willen we ons helpen onze community bij elkaar te brengen, zodat we bedrijven kunnen helpen om meer zinvolle relaties met hun klanten op te bouwen.

Deel 2: Wat de toekomst betekent voor Messenger Marketing

Dat zijn enkele van de veranderingen die al plaatsvinden in Messenger Marketing. Dus waar moeten we naar uitkijken? Wat heeft de toekomst in petto?

Hier zijn enkele voorspellingen en wijzigingen die u de komende maanden en jaren naar Messenger Marketing kunt verwachten.

De toekomst van Messenger Marketing

Laten we beginnen met een visie op de toekomst. Terwijl Messenger Marketing steeds vaker voorkomt, welke rol zal het spelen in ons dagelijks leven?

Nou, stel je voor dat je net een nacht in een hotel hebt doorgebracht.

Nadat je de volgende ochtend hebt uitgecheckt, kijk je naar je telefoon en noteer je een melding van Facebook Messenger. U controleert het en ziet dat het hotel u een automatisch bericht heeft gestuurd waarin u op een schaal van 1-5 vraagt ​​hoe uw verblijf was.

Als je reageert met een 1-3, vraagt ​​de chatbot je automatisch of er iets mis is en wat ze kunnen doen om te verbeteren. Als u antwoordt door hen te vertellen over de kakkerlakken die u onder het bed aantrof, antwoordt een medewerker van de klantenservice onmiddellijk op uw bericht en crediteert u een gratis verblijf.

Als u reageert met een 4-5, bedankt de chatbot u automatisch en geeft u een link om online een beoordeling achter te laten. Ze vertellen je ook dat je in de toekomst een kamer kunt boeken door ze eenvoudig een bericht te sturen met de datum en het type kamer dat je wilt.

Klinkt dat niet sneller, gemakkelijker en handiger voor alle betrokkenen? (Vooral in vergelijking met de nachtmerrie van het openen van grafisch-zware e-mails en het navigeren van een slecht ontworpen website op je telefoon?) En natuurlijk kan de hotelketen de gegevens van dit gesprek opslaan in een centraal systeem en het gebruiken om betere service in de toekomst.

Kortom, scenario’s zoals deze zijn de toekomst van Messenger Marketing.

U kunt chatbots instellen die automatisch een bericht verzenden op basis van de laatste interactie die de persoon met uw bedrijf had – of het nu een video was, een aankoop deed, een bepaalde productpagina op uw website weergeeft … u noemt het maar.

Wanneer iemand contact met u moet opnemen, gaan ze niet naar uw website. In plaats daarvan sturen ze je een Facebook-bericht. Messenger wordt je enige contactpunt met klanten, de enige plek waar ze je gemakkelijk kunnen bereiken wanneer ze een vraag hebben, hulp nodig hebben of gewoon een aankoop willen doen (die ze ook rechtstreeks via Messenger kunnen doen).

Messenger wordt snel een mainstream kanaal voor bedrijven

Op dit moment is Messenger Marketing nog relatief nieuw. Niche. Voor de meeste mensen onbekend.

Het is geen gangbaar mainstream kanaal geworden voor zakelijke communicatie en marketing.

Tenminste nog niet. Fast-forward een jaar of twee en dat zal allemaal anders zijn.

Iedereen verwacht dat Messenger Marketing zijn explosieve groei voortzet. Maar van wat we zien in onze eigen interne nummers (en we hebben hierover meer gegevens dan alleen iedereen wiens naam niet “Facebook” is), zal de ruimte voor Messenger Marketing nog GROTER zijn dan iemand verwacht.

Houd er rekening mee dat het een ideaal platform is voor gesprekken.

Mensen gebruiken het al en vertrouwen erop.

En het heeft een aantal grote voordelen voor bedrijven die contact willen houden met hun klanten.

Het geweldige aan Messenger Marketing is dat het zo ongelooflijk veelzijdig is. Toen mensen eerst de wateren in deze ruimte begonnen te testen, dachten de meesten van ons dat Messenger een alternatief is voor e-mail.

Maar naarmate het verder groeit en zich ontwikkelt, beginnen bedrijven zich te realiseren hoeveel andere rollen het nog kan vervullen.

Het kan een alternatief zijn voor een mobiele app. (Eén die uw gebruikers al hebben gedownload.)

Het kan een alternatief zijn voor livechat. (Eén die de gesprekken van elke klant opslaat, ongeacht waar of wanneer ze u een bericht sturen.)

Het kan een alternatief zijn voor een e-commerce winkel. (Een met een meer intuïtieve en conversationele winkelervaring.)

De waarheid is dat Messenger snel een alternatief voor een hele website kan worden! (Dit gebeurt al in China met WeChat.)

Binnenkort zullen bedrijven klanten rechtstreeks naar Messenger sturen voor communicatie, waarbij ze de voorkeur geven boven telefoontjes en e-mail, omdat daar de klantgegevens worden opgeslagen. En omdat Messenger het zo gemakkelijk maakt om contact op te nemen met de mensen die met u hebben gepraat, zal dit de sluitingspercentages helpen verbeteren en een betere klantenservice bieden.

Overweeg bijvoorbeeld dit scenario:

Een bedrijf voegt een Messenger-widget toe aan hun website, waarmee websitebezoekers een Messenger-gesprek kunnen beginnen met het bedrijf op de site (zonder Messenger daadwerkelijk te bezoeken).

(Dit is nu mogelijk, tussen haakjes.)

De klant stelt een vraag over een bepaald product en heeft een snel gesprek. Ze verlaten de site zonder een aankoop te doen.

Maar omdat die persoon nu is toegevoegd aan de Messenger-lijst van het bedrijf, kan dat bedrijf hen automatische follow-upberichten sturen om hen meer te vertellen over het product waarin ze geïnteresseerd waren.

Een week later opent die persoon een van die berichten. Ze staan ​​op hun telefoon in de Messenger-app. En ze besluiten dat ja, ze doen willen dat product te kopen na alles.

Dus ze maken de aankoop meteen en daar, in Messenger, zonder terug te hoeven gaan naar de website.

Denk nu eens na over hoe die interactie zich ontvouwde.

Om te beginnen was er geen heen en weer gaan tussen websites en e-mails en terug naar websites. Nee, het hele ding speelde zich af in een enkele Messenger-chat die op elk moment eenvoudig toegankelijk is.

Zie je hoe eenvoudig, hoe natuurlijk dat proces was voor alle betrokkenen? Niet alleen de klant, maar ook het bedrijf!

Dat is een deel van de kracht van Messenger Marketing. En dat komt onze kant op, jongens. Het komt sneller dan bijna iedereen beseft.

Messenger-marketing zal zich richten op meer interactieve ervaringen

Toen Messenger Marketing voor het eerst arriveerde, zagen mensen het als gewoon een kanaal om contact te maken met hun publiek.

En ze gebruikten het op dezelfde manier waarop ze e-mailmarketing gebruikten: als een manier om abonnees te verzamelen en marketinggerelateerde uitzendingen te verzenden.

We hebben dat in 2017 veel gezien – veel one-way broadcast-berichten. Ze waren niet interactief; ze waren net als een typische e-mail. “Hier is wat informatie”, “Hier is een blogbericht”, “Hier is een link naar mijn product.”

Chatbots heeft in 2018 een grote stap voorwaarts gemaakt, vooral met de introductie van nieuwe functies zoals de mogelijkheid om elementen willekeurig te maken, aangepaste velden te vergelijken, betalingen te accepteren, enzovoort.

Maar we krabben nog steeds alleen maar aan de oppervlakte.

Messenger Marketing heeft het potentieel om zoveel meer te doen. Om zoveel krachtiger te zijn.

En om het ware potentieel hier te bereiken, moet u leren hoe u kunt profiteren van de krachtigere functies van Messenger Marketing. Door meer holistische, uitgebreide en interactieve berichten te bouwen.

In feite heeft het op een gegeven moment niet meer zin om ze berichten te noemen . We gaan ze gesprekken of zelfs ervaringen noemen om de interactieve aard weer te geven die deze chatbots zullen creëren – het is jouw taak om gesprekken te ontwerpen.

En ik verwacht dat we daar in 2019 en daarna nog veel meer van gaan zien.

Messenger Marketing neemt e-mailmarketing over

Messenger Marketing zal e-mailmarketing overtreffen als het belangrijkste verkoop-, marketing- en ondersteuningskanaal voor bedrijven.

Je kunt er op wedden.

En voor iedereen die sceptisch is, laten we de feiten eens bekijken.

Messenger heeft een 4x hogere open rate.

MailChimp voerde onderzoek uit dat miljoenen en miljoenen e-mails bevatte, en zij kondigden aan dat de gemiddelde open rente voor een e-mail 20% is. Dat betekent dat voor elke 5 e-mails die u verzendt, er 1 persoon deze opent.

Messenger, aan de andere kant, heeft open rates die regelmatig in het bereik van 70% -90% liggen. Bijna iedereen opent zijn berichten op Messenger.

Messenger heeft een 8x-12.5x hogere klikfrequentie.

Als onderdeel van datzelfde onderzoek, vertelt MailChimp ons dat de gemiddelde CTR voor e-mailmarketing 2,4% is. Denk daar even over na. Dat betekent dat je meer dan 41 e-mails moet sturen om maar één persoon te krijgen om erop te klikken.

Maar niet op Messenger. We zien een klikfrequentie van 20% -30%. En dat is een sterk signaal dat mensen deze berichten niet alleen openen, ze lezen en communiceren ermee.

Messenger genereert 1,6x meer omzet.

Het team van Recart testte het gebruik van e-mailmarketing vs. Messenger Marketing voor een achtergelaten winkelwagencampagne. De resultaten ? De Messenger-campagne herstelde 1.6x meer inkomsten dan de e-mailmarketingcampagne. Houd er rekening mee dat Messenger Commerce nog in de kinderschoenen staat, wat betekent dat uw vermogen om via Messenger Messenger te verkopen alleen maar effectiever zal worden na verloop van tijd.

Wanneer u alles bij elkaar optelt, is het gemakkelijk in te zien waarom veel van de slimste en meest vooruitstrevende marketeers ter wereld Messenger-abonnees al meer waarderen dan e-mailabonnees.

“Met veel hogere open rates en click-through rates is een Messenger-abonnee al 5-10x waardevoller dan een e-mailadres.” – 
Ezra Firestone, CEO @ Smart Marketer

En…

“Als ik de verkoop en het verkeer vergelijk, kan ik rijden van 250.000 e-mailabonnees versus 35.000 Messenger-abonnees, ik waardeer 1 Messenger-abonnee tot 77 e-mailabonnees. Chips. In. ” 
-Derry Brown, ManyChat-gebruiker

Ik zeg niet dat e-mailmarketing voor altijd zal sterven of verdwijnen. Maar met alle spam en de overvloed aan marketing-e-mails – de meeste van onze inboxen worden overspoeld met meer e-mail dan we tijd hebben om te lezen – wordt het een steeds minder belangrijk deel van ons leven. We gaan weg van e-mail en naar de communicatiekanalen die gemakkelijker en aangenamer te gebruiken zijn.

Early Adopters zullen Big winnen

Er is nog iets dat ik indruk op je wil maken:

De BESTE tijd om te investeren in Messenger Marketing en op deze golf te springen voordat deze zijn top bereikt, is nu .

Ik heb het al op een tiental verschillende manieren gezegd in deze post: MessengerMarketing bevindt zich in de beginfase van een explosie. En het zal niet lang duren voordat het een enorm standaard communicatiekanaal is geworden.

(En ik ben niet de enige die op deze manier denkt.)

Bedenk eens, als je 10 jaar terug in de tijd zou kunnen gaan en zou beginnen met investeren in e-mailmarketing en het bouwen van een lijst met e-mailabonnees VOORDAT e-mail overmatig verzadigd was zoals het nu is … hoe waardevol zou dat voor jou zijn geweest in het afgelopen decennium?

Nou, die tijd voor Messenger Marketing is NU.

Als je nu aan de slag gaat met Messenger Marketing – het systeem leert kennen, een strategie ontwikkelt en je platform en je publiek bouwt – dan zul je binnen een paar jaar lichtjaren voorsprong hebben op je concurrenten wanneer dit kanaal mainstream wordt.

Je zult een van de leiders in je ruimte zijn.

Maar als je het niet doet … als je 3-5 jaar wacht … als je wacht tot Messenger Marketing zo groot is dat je geen andere keus hebt dan erbij te komen …

Dan zal het te laat zijn. Je speelt inhaalslag en worstelt om je te onderscheiden van de zee van concurrenten die al aanwezig zijn op Messenger.

Dus geloof me … wacht hier niet op. De tijd om te staken is nu.

(Houd er rekening mee dat je hier geen geld voor uitgeven. Je kunt aan de slag met een gratis account in ManyChat en toch toegang hebben tot genoeg functies om een ​​echt geavanceerde en effectieve chatbot te bouwen zonder een cent uit te geven.)

Wat houdt 2019 en verder in voor ManyChat?

Tot nu toe heb ik het in het algemeen over Messenger Marketing gehad. En de toekomst voor deze nieuwe technologie is heel, heel helder.

Maar hoe zit het met ManyChat specifiek?

Nou, we hebben de moed om elke week naast Facebook te werken om mee te beslissen over de toekomst van Messenger Marketing. Het is geweldig om op de voorhoede te zijn van waar dit spannende nieuwe veld naartoe gaat.

We blijven nieuwe functies toevoegen in een razend tempo. Om u een idee te geven, hebben we in de drie maanden voorafgaand aan onze eerste jaarlijkse Conversation Conference 10 nieuwe functies vrijgegeven. En in de openingspresentatie van die conferentie brachten we er nog 14 uit.

Bovendien zijn we absoluut van plan om als een van de eerste bedrijven te integreren met toekomstige berichtenplatforms die hun API’s openen, zoals WhatsApp, iMessage en Android-berichten (RCS).

Ik kan nu niet al te veel details opgeven, omdat dingen snel veranderen. Maar laten we hebben gezien dat we HEEL VEEL heel opwindende nieuwe gereedschappen en functies hebben die binnenkort eraan komen. Blijf op de hoogte voor meer nieuws op de ManyChat-blog in de komende maanden.

Over het algemeen kun je echter meer leuke functies verwachten. Meer integraties. Meer stabiliteit. En over het algemeen een krachtiger, volwassen en gebruiksvriendelijk product.

Wilt u uw bedrijf laten groeien met Messenger Marketing?

Vergis u niet: Facebook Messenger Marketing wordt een enorm marketingkanaal voor iedereen – consultants, e-commercebedrijven, fysieke winkels, prominenten en beroemdheden, organisatoren van evenementen en meer – voor de nabije toekomst.

Iedereen kan profiteren van de integratie van Facebook Messenger in hun marketingstrategie. En gegeven hoe snel Messenger Marketing groeit, hoe eerder hoe beter .

Als je niet wilt dat je de grootste marketingkans aan de horizon misloopt, is de eerste stap om je aan te melden voor je gratis ManyChat-account. Het is snel, gemakkelijk en gratis om te beginnen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format