De ultieme Chatbot UX-ontwerpstrategie voor 2019

4 min


105

ls je op zoek bent naar eenvoudige UX-ontwerpstrategieën op beginnersniveau, dan raad ik je aan dit artikel te lezen dat ik in 2018 schreef over de ‘6 Chatbot UX Design’ Must-haves ‘voor 2018.’ Dit stuk dat je aan het lezen bent, is een uitbreiding op de UX-ontwerpprincipes van de chatbot die ik vorig jaar heb besproken en is voor diegenen die op zoek zijn om hun voeten nat te maken in geavanceerde UX-ontwerpconcepten voor chatbots.

* Voer hier verplichte ‘bange kattenmemo’ in *

In 2019 draait alles om de chatbot-personalisatie ✏️

Ben je ooit een chatbot tegengekomen zonder personalisatie in het wild? Als je dat weet, ben ik er zeker van dat je het met mij eens bent als ik zeg dat het echt een brutale gebruikerservaring is. Het voelt als een visuele cloud-gebaseerde presentatie van die telefoon-IVR-wachtrijen die we allemaal zijn gaan verachten.

Chatbots zonder conversatiepersonalisatie brengen gebruikers door een one-size-fits-all-conversatiepad dat gebruikers over het algemeen verplicht stelt om vooraf ingestelde antwoordopties (meestal via knoppen) te selecteren totdat ze misschien … misschien … vinden waarnaar ze op zoek zijn.

Het klinkt angstaanjagend vanuit het oogpunt van de gebruiker, toch? Wel het is. Geloof me…

Als u een succesvolle ontwerpstrategie voor de chatbot wilt die gebruikersbetrokkenheid promoot en waarde toevoegt aan de gebruikers van de chatbot, moet u elke individuele gebruiker het gevoel geven dat het gesprek is afgestemd op zijn behoeften en situatie. De gebruiker aanspreken op hun naam en de aanhef aanpassen op basis van het tijdstip van de dag (goedemorgen, goedemiddag, goede avond, enz.) Zal het niet 2019 verslechteren.

Dit is een mooie start voor gepersonaliseerde gesprekken, maar gebruikers verwachten meer in 2019

Hoewel de bovengenoemde personaliseringsvoorbeelden nog steeds in uw chatbot UX-ontwerpstrategie voor 2019 moeten worden opgenomen, zijn er meer geavanceerde personalisatieniveaus die veel meer bijdragen aan het succes van een chatbot.

Maak gebruik van de gespreksgeschiedenis van gebruikers om onnodige chit-chat uit te schakelen ✂️

Dit idee is essentieel voor de chatbot UX-ontwerpstrategie van chatbots in de dienstensector. Het concept is eenvoudig. Gebruik wat u al weet over de gebruiker van hun vorige interacties met de chatbot of het product dat het ondersteunt, om een ​​geoptimaliseerde gespreksstroom te creëren die het pad van de gebruiker naar de gewenste oplossing minimaliseert.

Als uw chatbot bijvoorbeeld gebruikers toestaat om pizza te bestellen, begin dan met het verifiëren van de identiteit van de gebruiker, zoek uit of ze een bestaande klant zijn en of ze een terugkerende klant zijn en profiteer van wat u al weet. Dit kan betrekking hebben op het aanpassen van orderaanbevelingen op basis van de geschiedenis van de afgelopen bestelling, het onthouden van afleveradressen en betalingsmethoden van de gebruikers, en nog veel meer.

Deze UX-ontwerpstrategie van de chatbot helpt niet alleen meer gebruikers hun gewenste staat te bereiken, wat in dit geval ZO VLUG MOGELIJK een hete pizza is, maar het zorgt voor een soepeler, meer intuïtief gesprekspad dat de vervelende onnodige chit-chat vermindert zoals het vragen aan de gebruiker van hun afleveradres. Als dit mijn vijfde keer pizza bestellen is met deze chatbot, onthoud dan beter mijn adres en vraag me hoogstens om het te bevestigen.

Laat de kracht van dit UX-ontwerpconcept van de chatbot niet over het hoofd

De applicaties voor deze specifieke UX-ontwerpstrategie voor chatbot zijn eindeloos, maar het kan soms gemakkelijker gezegd dan gedaan worden om het daadwerkelijk waar te maken. Niettemin, grote resultaten vergen een grote inspanning. Je hebt dit!

Voor echt verbluffende resultaten, personaliseer je het gesprek op basis van real-time gebruikersactiviteit 🥇

Als u echt een chatbot wilt maken die indruk maakt op gebruikers, voegt u deze nugget toe aan uw U52-ontwerpstrategie voor chatbots voor 2019. Dit is ongeveer net zo goed als mogelijk als het erop aankomt om gebruikers het gevoel te geven dat het gesprek op hen is afgestemd.

Dit UF-ontwerpconcept met chatbot is bijzonder krachtig voor chatbots die zijn gericht op het bieden van verkoop of klantenondersteuning. Het idee is eenvoudig in theorie. Pas het gespreksontwerp aan op basis van de realtime activiteit van die gebruiker met de chatbot en de website of het product dat deze ondersteunt. Helaas zal de implementatie waarschijnlijk niet eenvoudig zijn …

Een goed voorbeeld van deze specifieke Ux-ontwerpstrategie in de praktijk is een op ondersteuning gebaseerde chatbot die in staat is om zijn conversatie aan te passen op basis van de huidige activiteit van die gebruiker in het product dat het ondersteunt. Als u weet in welk gedeelte van het product de gebruiker zich bevindt en over gegevens beschikt met een grote kans dat deze een bepaald probleem hebben, vraagt ​​u die gebruiker of dit het probleem is dat zij ondervinden.

Dat is nu een indrukwekkend welkomstbericht van een chatbot! Deze UX-ontwerpstrategie van een chatbot kan een ‘game-changer’ zijn

Een andere prime use-case voor deze U52-ontwerpstrategie is een verkoopgebaseerde chatbot die op maat gemaakte productaanbevelingen biedt in het gesprek op basis van waar de gebruiker momenteel naar winkelt. Als ik hoeden koop en ik begin een gesprek met deze chatbot, kan het beter niet beginnen met jeansbroeken aan te bevelen.

Hoewel dit UX-ontwerpconcept voor chatten moeilijk te implementeren is, zijn de vruchten van uw inspanningen de moeite waard. Dit scoort niet alleen uitzonderlijk hoog op de ‘wow-factor’-schaal, maar het biedt echte waarde voor gebruikers die ze waarschijnlijk niet met alternatieve middelen zullen bereiken. Zo ontwerp je een winnende chatbot.

Blijf rustig en chatbot op … 🤖

Als je chatbot niet op dit niveau is, maak je geen zorgen. Zoals ik al zei, is deze UX-ontwerpstrategie voor chatbats zeker op het meer geavanceerde einde van het spectrum.

Doe het beste wat je nu kunt doen, maar houd er rekening mee dat de chatbot-ruimte in deze richting beweegt en dat je hier op een gegeven moment moet zijn. Als je dat niet doet, zou het niet zo’n shock moeten zijn als je ooit veelbelovende chatbot net zo uitgestorven wordt als de dinosaurussen.

Proost op een succesvol 2019!


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format