De ultieme gids voor branding met Facebook Video - DeLaatbusiness

De ultieme gids voor branding met Facebook Video

23 min


105
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

In het eerste deel van deze vorige week gepubliceerde post hebben we enkele strategieën besproken die u kunt gebruiken om uw doelgroep te bereiken. We hebben de voor- en nadelen van Facebook en YouTube besproken, evenals verschillende manieren om een ​​geweldige video te maken.

Gids voor branding met Facebook Video (bijgewerkt)

Deze week bespreken we de gruizige details van het maken van video’s en het gebruik van Facebook-advertenties om je bereik te vergroten, impact te hebben op je publiek en de prestaties van je video te volgen .

We sluiten af ​​met een overzicht van hoe u video in uw verkooptrechter kunt gebruiken om de conversies te vergroten van het verkeer dat u via uw videoadvertenties rijd.

Als je graag naar de nieuwe dingen wilt gaan, kun je hier klikken en direct naar de nieuwe inhoud gaan

Als je het eerste deel hebt gemist of je geheugen wilt vernieuwen, blijf gewoon lezen.

Als je Facebook vaak gebruikt, heb je ongetwijfeld gemerkt dat er de afgelopen jaren veel meer video’s in je feed staan. Video heeft een dynamisch element toegevoegd aan de Facebook-feed dat zowel door marketeers als door consumenten genegeerd kan worden.

Volgens Adobe is het aantal kopers dat video’s bekijkt 1,81 keer groter dan bij niet-kijkers. Volgens TechCrunch hebben 1,5 miljoen kleine en middelgrote bedrijven video’s gedeeld op Facebook in september 2015. “Sommigen betaalden waarschijnlijk om van die video’s advertenties te maken om meer weergaven te krijgen. En aangezien de gemiddelde advertentie-inkomsten per gebruiker in de VS dit jaar 50% stijgen , werkt de strategie voor videoadvertenties. “

Volgens een gezamenlijk rapport van Hubspot en Social Bakers is de budgettoewijzing voor videoadvertenties het afgelopen jaar met 150% toegenomen in Noord-Amerika. Hoewel videoadvertenties bij adverteerders steeds populairder worden, neemt de CPC die de adverteerders momenteel zien niet toe.

Wat nu een goed moment is om te profiteren van de stijgende trend in videoadvertenties.

image29

Voor bedrijven die millennials targeten, is video essentieel voor uw reclamecampagne. Volgens een rapport van Animoto gebruikt bijna de helft van de millennials alleen video op hun telefoon.

Facebook-video’s gebruiken om naamsbekendheid te vergroten

Video is een beter medium voor de telefoon, omdat je in korte tijd zoveel meer informatie kunt delen in vergelijking met tekst. Het mobiele scherm is nooit goed geweest om te lezen, maar het is perfect voor een snelle blik op een video.

Als je video negeert, mis je mogelijk een groot deel van je publiek.

image25
Afbeeldingsbron

Als je meer bewijs nodig hebt van de opkomende kracht van video, bekijk dan de groei van op video gebaseerde sociale mediaplatformen zoals Snapchat. Snapchat groeit twee keer zo snel als andere platforms zoals Twitter en is in een paar jaar tijd de op een na meest gebruikte sociale media-app in de Verenigde Staten geworden.

image16
Bron: overtuigen en converteren

Facebook is zich bewust van deze trend in de richting van video en onderneemt stappen om ervoor te zorgen dat het zijn dominantie op het gebied van sociale media behoudt. In het afgelopen jaar heeft Facebook een grote duw in de richting van video gezet door videoadvertenties toe te staan ​​en video’s automatisch af te spelen in de nieuwsfeed.

Video’s hebben bewezen het grootste organische bereik te hebben op Facebook.

Volgens Social Bakers hebben video’s bijna twee keer zoveel organisch bereik dan andere vormen van content op Facebook en Facebook overtreft YouTube vanwege het totale aantal video’s dat is geüpload.

image12

Facebook versus YouTube

Tot zeer recent domineerde YouTube online video-inhoud. Maar eind 2014 haalde Facebook hen over in video’s die elke maand werden geüpload. Beide bedrijven zijn opgesloten in een rivaliteit om hun aandeel in video-inhoud te vergroten.

image11

bron )

Het is belangrijk om deze rivaliteit te begrijpen en hoe elk bedrijf gebruikers aanspoort om inhoud op hun platforms te uploaden.

Een sterke videomarketingstrategie kan YouTube niet negeren. Zelfs als u van plan bent om zich primair op Facebook te concentreren voor uw video-inhoud, is het mogelijk om beide platforms tegelijkertijd te gebruiken en te genieten van de voordelen die beide bieden.

Gebruik Facebook voor:

Ten opzichte van YouTube heeft Facebook net de videoscène betreden. Het doet er alles aan om content en adverteerders naar het platform te trekken.

Om hun video’s een voorsprong te geven, krijgen native video’s op Facebook een grotere thumbnail, automatisch afspelen (als de gebruiker dit heeft ingeschakeld) en langer in de feed. Social Bakers meldt dat Facebook-video’s een 40% hogere Engagement Rate behalen dan YouTube ( bron ).

Facebook-video’s zijn geweldig om een ​​verhaal te vertellen waar niemand naar op zoek is. Dingen zoals merkvideo’s die uw waarden communiceren en een emotionele band met uw kijkers willen creëren.

Video’s op Facebook zijn afhankelijk van shareability en verspreiding van viraliteit. Dit leidt meestal tot grote verkeerspieken, maar het kan moeilijk zijn om consistent organisch verkeer te krijgen.

Kortom, je zou Facebook video moeten gebruiken om:

 • Vertel een verhaal waar niemand naar op zoek is
 • Promoot je merk
 • Facebook native video’s presteren beter op de newsfeed dan een YouTube-link
 • Facebook-video’s hebben een grotere miniatuur

Gebruik YouTube voor:

YouTube is eigendom van Google en Google houdt ervan om voor zichzelf te zorgen. Dus wanneer je een video hebt die een bepaald zoekwoord met een hoog zoekvolume target, wil je een kopie van je video uploaden naar YouTube om de zoekmachines van zowel Google als YouTube te vergrendelen.

Over het algemeen zijn YouTube-video’s gemakkelijker te delen en in te sluiten. Dat, in combinatie met de extra kracht bij het zoeken, maakt ze perfect voor het insluiten in bloginhoud of op bestemmingspagina’s.

YouTube-video’s hebben ook het potentieel om te gaan viral maar hebben het extra voordeel van consistent zoekverkeer. Als u goed kunt rangschikken voor een zoekwoord, kunt u genieten van een gestage stroom verkeer vanuit uw inhoud.

Kortom, je wilt YouTube gebruiken voor:

 • Betere zoekrangschikking
 • Maak gebruik van Google en YouTube-zoekmachines
 • YouTube-video’s kunnen overal worden gedeeld

Waarom niet beide?

Niets belet u om dezelfde video naar beide platforms te uploaden.

Dit geeft je ook de mogelijkheid om te testen op welk platform je video’s beter presteren. Een video die een hit is op Facebook, kan een blindganger zijn op YouTube of andersom.

Het gebruik van beide platforms voor uw video’s is een goede strategie om voordelen te halen uit beide platforms.

Het belangrijkste doel van Facebook-video’s

Inmiddels kun je de kracht van video en het potentiële bereik herkennen, dus laten we het hebben over hoe je met je merk video kunt opnemen.

Om te begrijpen hoe we de meeste impact kunnen maken met onze video’s op Facebook, moeten we eerst begrijpen waarom mensen inloggen op Facebook.

In vergelijking met een platform als AdWords is de koopintentie vrij laag op Facebook. Niemand logt in op Facebook in de hoop een advertentie te zien voor iets dat ze willen kopen. Mensen loggen in om contact te maken met vrienden, een gevoel van verbondenheid te krijgen, zichzelf te presenteren en hun ideeën. Mensen willen hun interesses, ideeën en levensstijlen delen met hun vrienden. Als u succesvolle video’s op Facebook wilt, moet u gebruikers helpen met deze wensen.

De New York Times deed een ongelooflijke studie over waarom we inhoud delen.

Hier zijn 4 hoogtepunten uit het rapport:

 • Relaties met elkaar opbouwen : door inhoud te delen, blijven we verbonden met mensen van dichtbij en veraf.
 • Om onszelf te definiëren : de meesten van ons gebruiken Facebook als een persoonlijk merk. We delen de inhoud waarmee anderen een beter beeld krijgen van waar we om geven.
 • Informeren en entertainen : we delen onze vrienden over producten waar ze om geven, veranderen van mening, moedigen actie aan of delen gewoon een lach.
 • Om deel uit te maken van iets groters : we delen informatie waar we om geven omdat we ons daardoor meer betrokken voelen bij onze gemeenschappen en de wereld, en om de oorzaken en problemen waar we om geven te ondersteunen

Je video’s moeten op deze resultaten zijn gericht. In de volgende sectie deel ik voorbeelden voor een paar verschillende videostrategieën. Bekijk elk van de video’s en kijk of je kunt zien hoe elke video een beroep doet op deze acties.

Kijk daarentegen eens naar waarom mensen de merkpagina niet leuk vinden volgens een eMarketer-enquête. Mensen zijn erg gevoelig voor adverteren; ze willen geen irritante advertenties in hun feed zien en willen hun vrienden ook niet aan advertenties laten zien.

image18

Je videostrategie kiezen:

Afhankelijk van uw doelen, wilt u een aantal verschillende videostijlen gebruiken voor uw advertenties. Sommige zullen beter werken voor verschillende doelgroepen en hun niveau van bewustzijn. Hieronder staat een lijst met enkele goede manieren om je video’s te maken.

Sommige strategieën werken beter voor koud verkeer (mensen die uw merk nog niet kennen) of warm verkeer (mensen die bekend zijn met uw merk en die misschien op uw lijst staan).

branding

Brandingvideo’s zijn bedoeld om het bewustzijn van uw publiek te vergroten en u kennis te laten maken met nieuwe volgers. Brandingvideo’s kunnen het beste worden gebruikt om een ​​verhaal te vertellen en een goede indruk te maken met uw publiek.

Een goede brandingvideo is gericht op een idee dat resoneert met hun doelgroep en een interessant verhaal eromheen bouwt. Ze richten zich meer op het verhaal en het gevoel, terwijl ze subtiel hun merk associëren met het idee. Brandingvideo’s kunnen inspirerend, controversieel of beide zijn.

Een goed voorbeeld hiervan is Thrillists video van een opa op het spierstrand . Dit is een langgedrukte advertentie voor Smith and Forge-cider, maar u ziet alleen het daadwerkelijke merk aan het begin en einde van de video.

Je denkt misschien dat het gek is om een ​​video van 3 minuten te hebben met misschien maar 5 seconden om over het product te praten. Maar met bijna een half miljoen aandelen lijkt de gok zijn vruchten afgeworpen!

* Merk op dat we de meeste van deze video’s en hun aanwezigheid op Facebook bespreken, maar dat we de YouTube-versie van de video’s gebruiken om in te sluiten in dit bericht en het gemakkelijk voor je maken om ze te bekijken. We zullen ook foto’s / links naar de video’s op Facebook opnemen, zodat je de betrokkenheid kunt zien.

Dus waarom is deze video zo succesvol?

 • Het vertelt een grappig verhaal waar mensen zich mee kunnen identificeren.
 • Mensen kunnen de video delen zonder het gevoel te hebben dat ze iets promoten. Omdat het deel van de video dat aan de advertentie is gewijd zo klein is, hebben mensen niet het gevoel dat ze een advertentie delen, het is gewoon een grappige video.
 • De video dient als gespreksaanzet; mensen beginnen hun vrienden te taggen in reacties en bespreken de video. De video laat veel openingen voor meningen en interpretaties over ons respect voor onze ouderen, of is boos dat het niet echt een opa is, of suggereert dat hun vrienden de kok zelf uitproberen. Het maakt niet uit of ze woedend of vermaakt zijn, ze delen de advertentie met hun vrienden.

image22

Achter de schermen

Als u bezig bent met het maken van een nieuw product of een nieuwe service, kan een video achter de schermen van de productontwikkeling een goede manier zijn om buzz voor het product te maken.

Deze video’s kunnen het proces van het maken van het product (vooral een fysiek product) laten zien of een verhaal vertellen over het merk of individuen binnen het merk. Deze video’s moeten gezichten naar een merk brengen en de mensen laten zien die het voor elkaar krijgen.

RevoLights heeft een geweldige video achter de schermen om het verhaal te vertellen van hun roadtrip / tour langs verschillende fietswinkels en andere locaties. Ze tonen beeldmateriaal op de weg en clips van veel van hun evenementen. De muziek houdt de energie van de video hoog en past goed bij scènes van mensen die hun fietsen draaien terwijl hun vrienden van opwinding schreeuwen.


Klik hier om de video op Revolights Facebook-pagina te bekijken

Leer iets

Educatieve video’s zijn erg krachtig voor het richten op koud verkeer en voor organisch bereik. Maak video’s die uw doelklanten helpen zichzelf te verbeteren en hun interesses te ontwikkelen. Educatieve video’s zijn bijzonder krachtig en effectief voor merken die zich richten op voeding en voeding, fitness, knutselen en doe-het-zelfprojecten.

Deze video’s zijn niet alleen goed voor interessante inhoud, maar tonen ook je expertise op een bepaald gebied en werken aan het opbouwen van vertrouwen bij je bezoekers.

De Facebook-pagina Fit For Real Life staat vol met goede voorbeelden van korte educatieve video’s over mobiliteit. Ze concentreren zich op één eenvoudige beweging of oefening, leggen veelvoorkomende misvattingen uit en demonstreren vervolgens de oefeningen terwijl ze aanwijzingen geven over wat ze kunnen verwachten en ervaren tijdens het oefenen.


Klik hier om de video op FitForRealLife Facebook-pagina te bekijken

Het Buzzfeed-merk “Tasty” beheerst de educatieve videostrategie met hun receptvideo’s. De video’s zijn bijna altijd minder dan een minuut lang en hebben een eenvoudige camera-instelling die snel het overzicht van het kookproces toont. Vervolgens wordt in de beschrijving een link voor het volledige recept weergegeven om mensen naar Buzzfeed te leiden.


Klik hier om de video op Tasty Facebook-pagina te bekijken

De opmerkingen in deze video’s staan ​​vol met foto’s van mensen die hun resultaten over de recepten delen. Overweeg manieren waarop u uw kijkers kunt stimuleren om hun resultaten te delen met uw educatieve video’s.

image04       image06

Introductie / manifest

Manifest-video’s zijn emotionele en gepassioneerde video’s die zijn gemaakt om een ​​emotionele band met je publiek op te bouwen. Ze lijken op een brandingvideo, maar in plaats van hun merk subtiel in de video te plaatsen, staat het merk vooraan en met wie ze een waarde zijn die ze belichamen.

Manifestos zouden van je kijker de held moeten maken en ze een verhaallijn of uitdaging moeten geven om zichzelf in te zetten. Je wilt je waarden en je passies communiceren die resoneren met je publiek.

Deze video’s zijn uitstekend geschikt voor retargeting. Ze herinneren uw publiek aan uw merk zonder overdreven invasief te zijn. Ze zijn ook geweldig voor het versterken van een relatie met iemand die al bekend is met je merk.

Een goed voorbeeld van een sterke brandingvideo is de Mod Notebook. De video-vertelling bespreekt het proces van het ontwikkelen van een idee, van eenvoudige notities op een pagina tot een verzameling ideeën die uw toekomst bepalen. Het legt de opwinding van het creatieproces vast en presenteert het product vervolgens als de tool om dat proces te starten.


Klik hier om modnotebooks video op Facebook te bekijken

De video is sterk omdat deze het product alleen in het laatste derde deel van de video openlijk bespreekt. Het besteedt de meeste tijd aan het opbouwen van een emotionele band. Alleen de meest betrokken en geïnteresseerde kijkers krijgen het bericht over het product zelf.

Holstee is een merk dat op abonnementen gebaseerde inspiratie biedt door maandelijks prints en checklists aan hun klanten te bezorgen. Ze creëerden hun manifest om zowel mensen te inspireren hun leven te verbeteren en te laten zien hoe hun producten kunnen worden gebruikt als een hulpmiddel om anderen ook te inspireren.

Re-Engagement

U kunt uw targeting instellen om alleen mensen te targeten die uw site hebben bezocht, maar die niet binnen een bepaalde tijd zijn geretourneerd. Het is gemakkelijker om bezoekers die uw merk kennen opnieuw te engageren dan om nieuwe bezoekers te werven. Dus het maken van een video die specifiek is ontworpen om mensen terug te brengen naar uw site, kan de moeite waard zijn.

Wijs ze op enkele van uw beste recente inhoud, nieuwe downloads of leadmagneten.

Door gebruikers gegenereerde inhoud

Door gebruikers gegenereerde inhoud op vele manieren is de heilige graal van betrokkenheid online. Uw publiek doet er alles aan om content voor u te maken en uw merk of doel te promoten. Om een ​​succesvolle door gebruikers gegenereerde inhoudscampagne te hebben, moet u een zeer sterke prikkel hebben om de tijdsinvestering aan te moedigen die uw publiek nodig heeft om te beginnen met creëren. Je moet een mix van een goed doel hebben, iets vermakelijks om te delen met je vrienden, of een kans om iets interessants te doen of impact te maken.

Door gebruikers gegenereerde inhoud is meestal een onderdeel van een wedstrijd of een uitdaging waarbij er een prijs is voor de persoon die de meeste aandacht of een soort penalty krijgt als iemand niet deelneemt wanneer hij wordt uitgedaagd.

Nike’s The Chance-campagne is een van de grootste voorbeelden van het aanmoedigen van door gebruikers gegenereerde inhoud.

Nike gebruikte ‘The Chance’ om jongeren over de hele wereld een kans te geven om deel te nemen aan ‘Nike Academy’, een elitetrainingkamp voor voetballers. Veel van hun rekruten maken proefvideo’s om naar Nike te sturen. Nike gebruikt deze video’s om montages en andere inhoud te maken. Aan het einde van de campagne in 2010 hadden de deelnemers meer dan 17.000 Facebook-pagina’s en 2000 door gebruikers gegenereerde video’s gemaakt.

Zelfs kinderen die niet in aanmerking komen voor hun verschillende campagnes, maken succesvolle video’s, zoals deze jonge Braziliaan die te jong was om mee te doen, maakte een video waarin hij jongliep voor het merk.

Welke strategie werkt het beste voor u?

Voordat u begint met het besteden met Facebook-advertenties, is het beter om inhoud te maken en te zien welke video’s organische tractie krijgen. Voer uw video’s uit op meerdere kanalen, verzend de inhoud naar uw lijst en bekijk hoe uw huidige klanten reageren.

De inhoud die organisch slaagt, zal waarschijnlijk beter presteren in betaald verkeer. Als u geen groot aantal volgers heeft, is het misschien moeilijk om voldoende organisch bereik te krijgen om een ​​duidelijk beeld te krijgen van de inhoud die goed gaat. Als dat het geval is, begin dan met een heel klein budget en deel de prestaties van je video’s uit. Target verschillende doelgroepen, test verschillende berichten, gebruik verschillende videostrategieën.

In het volgende hoofdstuk duiken we diep op hoe je een geweldige video kunt maken met een klein budget en hoe je het Facebook Ads-platform kunt gebruiken om het bereik van je video’s uit te breiden.

Gids voor branding met Facebook Video (deel 2)

6 Tips voor het maken van video’s van hoge kwaliteit

Je hebt geen filmploeg of dure apparatuur nodig om een ​​geweldige videoadvertentie te maken. U kunt veel doen om een ​​video van hoge kwaliteit en succesvol te maken met een minimaal budget.

De eerste stap is om ervoor te zorgen dat uw videoformaat past binnen de aanbevolen videospecificaties voor Facebook.

image08

# 1 – Videolengte

Gezien het zware mobiele gebruik van video’s, is het over het algemeen beter om te streven naar korte video’s. Volgens video-analyse van Wistia is er een verband tussen de lengte van je video en het percentage dat wordt bekeken.

Over het algemeen wil je ze voor videoadvertenties zo kort mogelijk houden. Mobiele doelgroepen hebben een zeer korte aandachtsspanne en u wilt uw boodschap snel overbrengen wanneer u zich richt op nieuwe kijkers.

Als je je video onder de 60 seconden houd, kun je ook op Instagram adverteren.

image26
Bron )

Social Bakers raadt aan te streven naar minder dan 21 seconden als je het hoogste voltooiingspercentage wilt.

“We hebben vastgesteld dat video’s die minder dan ~ 21 seconden presteerden, in de Top 25% presteerden voor voltooiingspercentages.” ( Bron )

Bekijk voor meer informatie over hoe de videolengte het voltooiingspercentage beïnvloedt: Wilt u slagen met Facebook-video’s? Houd ze kort

# 2 – Ontwerp je video om te slagen zonder geluid

Ondertitels zijn cruciaal voor succesvolle video’s. De meeste mensen die op hun telefoon browsen, bevinden zich niet op een plaats waar ze naar uw video kunnen luisteren. Dus als je video afhankelijk is van geluid om de boodschap over te brengen, verlies je veel tractie met kijkers.

De eenvoudigste oplossing voor dit probleem is het toevoegen van ondertitels aan uw video. Tot voor kort was het toevoegen van ondertitels aan Facebook een moeizaam proces, maar Facebook heeft een nieuwe functie toegevoegd die automatisch ondertitels voor je video maakt.

Wanneer u uw video uploadt in de advertentiebeheerder, kunt u ondertitels automatisch maken. Het ondertiteltool bevindt zich onder het videominiatuurhulpmiddel in de advertentiesbeheerder.

image02

Aangezien de ondertitels automatisch worden gegenereerd op Facebook, zijn er vaak fouten en misinterpretaties. Je wilt deze ondertitels handmatig bekijken en eventuele fouten die je tegenkomt, gladstrijken voordat je je video publiceert

image03

Het bewerken van ondertiteling is heel eenvoudig. Nadat je track is gemaakt, kun je kleine wijzigingen in de tekst in de editor aanbrengen om overeen te komen met wat er in de video wordt gezegd. U kunt ook de start- en eindtijd van elke regel die verschijnt wijzigen. Dit is goed om ervoor te zorgen dat alle ondertitels gemakkelijk te lezen zijn en vloeien met de juiste timing van de soundtrack. U kunt de begin- en eindtijd van de ondertitels in de editor aansturen.

Ondertitels kunnen heel opvallend zijn. De verschillende woorden die op het scherm flitsen, trekken je aandacht en worden vaak door de hersenen verwerkt zonder bewuste inspanning. Ze kunnen je kijker lang genoeg vasthouden om de kracht van je verhaal in te laten werken.

“Interne tests tonen aan dat onderschreven videoadvertenties de videoweergavetijd met gemiddeld 12% verhogen”, meldt Facebook .

# 3 – Open sterk in je video’s

Je wilt beweging hebben aan het begin van je video. Mensen die browsen, zullen uw video mogelijk niet opmerken of deze voor een statische afbeelding aangezien als er geen beweging aan het begin van uw video is. Denk eraan dat je ook geen geluid zult hebben totdat ze het aanzetten.

Ook de eerste paar regels (als je die hebt) moeten heel krachtig zijn. De meeste gebruikers komen na 3-5 seconden af, dus die eerste paar woorden die je zegt zijn de belangrijkste in de hele video.

Joni Ernst heeft een ongelooflijk voorbeeld van een openingszin die absoluut je aandacht kaapt. Haar lijn is zo ingetogen en nonchalant dat je de video eigenlijk een paar keer moet terugspoelen om te bevestigen: “Zei ze dat echt gewoon?

# 4 – Heb een geweldige thumbnail

Bij sommige FB-gebruikers is autoplay mogelijk uitgeschakeld op de feed. Het beste is om een ​​miniatuur te hebben die de bezoekers aanspoort om te klikken en meer te leren.

Als je al eerder de Facebook-advertenties op Facebook hebt gebruikt, twijfel je ongetwijfeld een of twee keer dat je gefrustreerd bent door de 20% regel van Facebook. Deze regel betekent dat een afbeelding niet meer dan 20% tekst mag bevatten. Als het de regel overtreedt, zal FB de advertentie verlagen.

Dit geldt ook voor videominiaturen.

Er gaan geruchten dat deze regel recentelijk is veranderd. Maar hoewel het gedeeltelijk waar is, is het niet waar je op hoopte. In plaats van de advertenties regelrecht te trekken, verminderen ze gewoon het bereik van uw advertentie als deze de 20% -regel overtreedt.

“Om adverteerders te helpen hun zakelijke doelen te bereiken terwijl ze mensen een prettige ervaring op Facebook bieden, hebben we een beleid dat buitensporige tekst (meer dan 20%) beperkt tot afbeeldingen in advertenties. We zijn altijd op zoek naar manieren om de ervaring voor mensen en adverteerders te verbeteren. Daarom testen we een nieuwe oplossing waarmee advertenties met tekst kunnen worden weergegeven, maar op basis van de hoeveelheid tekst in de afbeelding van een advertentie is de advertentie gewonnen niet zoveel mensen bereiken. We zullen blijven volgen hoe deze test van invloed is op zowel adverteerders als mensen en zullen herhalen om ervoor te zorgen dat we de best mogelijke ervaring creëren. We testen in bepaalde situaties, maar veranderen het beleid nu niet op dit moment. “( Bron )

# 5 perspectief

Een van de eenvoudigste en meest subtiele manieren om invloed te hebben op het gevoel van je video, is door gebruik te maken van de hoek van de foto. De hoek kan op natuurlijke wijze verschillende gevoelens, emoties en associaties creëren.

Hier zijn een paar verschillende invalshoeken om mee te experimenteren.

Ooghoogte

Dit is de meest gebruikelijke weergave, omdat het de echte hoek is die we allemaal gewend zijn. Het toont onderwerpen zoals we zouden verwachten om ze in het echte leven te zien. Het is een vrij neutraal schot.

image09

Hoge Hoek

Een hoge hoek toont het onderwerp van bovenaf, dat wil zeggen dat de camera naar beneden is gericht in de richting van het onderwerp. Dit heeft als effect dat het onderwerp minder wordt, waardoor ze minder krachtig, minder significant of zelfs onderdanig lijken.

image28

Lage hoek

Dit toont het onderwerp van onderaf, waardoor ze de indruk hebben dat ze krachtiger of dominanter zijn.

image01

Vogelperspectief

De scène wordt direct van boven weergegeven. Dit is een ongewoon standpunt dat kan worden gebruikt voor een dramatisch effect of voor het tonen van een ander perspectief.

ximage07x

Slanted

Ook bekend als een Nederlandse tilt, dit is waar de camera met opzet naar één kant is gekanteld, zodat de horizon onder een hoek staat. Dit creëert een interessant en dramatisch effect.

Afbeelding van de film Inception

# 6 – Denk buiten het videoframe

Houd er bij het maken van je video rekening mee hoe deze wordt weergegeven en in welke omgeving deze wordt weergegeven.

Als je bijvoorbeeld wilt dat iemand op de knop ‘Vind ik leuk’ in je video klikt, laat dan iemand in je videopunt op de knop ‘Vind ik leuk’ en adresseer deze. Je weet bijvoorbeeld dat er een call-to-action verschijnt aan het einde van je video, dus waarom zou je de laatste paar seconden van je video niet gebruiken om de kijker aan te moedigen actie te ondernemen met een dia of door tegen de camera te praten.

Je kunt dit een stapje verder gaan en creatieve manieren bedenken waarop mensen op hun apparaat met de video kunnen communiceren. Bekijk hoe Lowe een gespiegelde video heeft gemaakt, waarbij mensen worden aangemoedigd om hun telefoon om te draaien om twee verschillende kanten van een video te bekijken.

(Bron)

Bron )

Hoe een video op te zetten

Ik raad aan om Business Manager van Facebook te gebruiken om uw advertenties in te stellen. Hoewel het niet verplicht is, kunt u met Business Manager uw advertenties, uw pagina en machtigingen van mensen die met uw pagina werken beter beheren.

Zelfs als je net begint met Facebook-advertenties en je verwacht niet dat je op dit moment meer teamleden zult toevoegen, zal het snel beginnen met de Business Manager je leven in de toekomst gemakkelijker maken.

Gezien het feit dat de instructies voor de video-instelling gericht zijn op het instellen van een videoadvertentie in de Business Manager.

Een videoadvertentie instellen

Klik in de weergave Advertentiesbeheer in de Business Manager op de knop Campagne maken.

Image15

Een doel kiezen

Er zijn een paar doelen die ideaal zijn voor een videoadvertentie. Hoewel dit niet de enige zijn die beschikbaar zijn, hebben deze de neiging het beste uit te voeren voor de hierboven genoemde videostrategieën.

 • Bekijk videoweergaven – De eerste en meest voor de hand liggende is ‘Get Video Views’ die, zoals verwacht, uw advertentie optimaliseert om zoveel mogelijk te worden bekeken en optimaliseert uw advertentieweergave op basis van wie uw video bekijkt.
 • Merkbewustzijn : merkbewustzijn is een geheel nieuw doel dat zowel het bereik als de relatieve aandacht voor uw advertentie combineert met mensen die uw merk zullen aanspreken en de meeste indruk op uw kijkers maken. [Houd er rekening mee dat deze functie vanaf het schrijven van dit bericht (juli 2016) niet beschikbaar was voor alle advertentieaccounts. Dus als je deze optie niet meteen ziet, kijk dan over een maand of zo terug.]

image21

 • Stuur mensen naar uw website – Dit doel is geoptimaliseerd voor mensen op basis van wie er door de advertentie klikt en uw website bezoekt. 
  In het verleden was dit een geweldig doel om doelgroepgegevens op uw site te verzamelen voor retargeting. Maar met de recente toevoeging van het kunnen maken van doelgroepen die rechtstreeks zijn gebaseerd op videoweergaven, is deze minder relevant en nuttig voor videoadvertenties.
 • Verhoog de conversies op uw website – hiermee wordt bijgehouden wie doorklikt op uw advertentie en komt terecht op een bedankpagina of een andere pagina die een conversie aangeeft, of het nu gaat om een ​​uitverkoop, nieuwe lead of registratie. Dit is ideaal voor video’s met een specifieke oproep tot actie. 
  Dit doel is doorgaans beter voor retargetingstrategieën voor doelgroepen die uw merk al goed kennen en die klaar zijn om actie te ondernemen.

Targeting en budgettering voor uw video

Nadat u uw campagnedoel heeft ingesteld, kunt u een advertentieset maken. Hier bepaalt u uw doelgroep. Hier definieert u ook uw budget dat u voor deze advertentieset wilt uitgeven.

U kunt kiezen hoe u uw biedingen in uw advertentieset optimaliseert. Om ervoor te zorgen dat je video’s automatisch worden afgespeeld, moet je optimaliseren voor vertoningen of videoweergaven (de standaardinstelling als je het doel voor videoweergaven in de vorige stap hebt gekozen) in plaats van kosten per klik.

Targeting is een cruciaal element om met Facebook-advertenties druk verkeer te bereiken, dus hier zijn een paar basistips om u te begeleiden.

 • Alles testen: begin klein op uw budget en maak veel advertentiesets met uiteenlopende targeting. Het vergt waarschijnlijk een paar experimenten om een ​​aantal targeting te vinden die goed voor je werkt, dus begin niet veel uit te geven totdat je een goede richting hebt gevonden.
 • Target merken die uw publiek al kent: zoek naar succesvolle merken die nauw verwant zijn aan die van u.
 • Maak lookalike doelgroepen: als u al wat gegevens hebt verzameld op uw Facebook-pixel of op uw Facebook-pagina, kunt u doelgroepen maken van mensen die vergelijkbare gedragspatronen en voorkeuren delen met mensen die al betrokken zijn bij uw merk.

Voor een goede gids over targeting voor koud verkeer, kijk eens naar: Waarom retargeting niet het einde is van alle Facebook-advertenties (en hoe je het koude verkeer kunt krijgen)

De advertentie bewerken

Zodra uw advertentieset is geconfigureerd met een budget en targeting, kunt u uw video uploaden en uw advertentie maken.

 • Maak uw advertentie-exemplaar – In de advertentie-editor kunt u kiezen welke tekst u bij uw advertentie wilt weergeven. Zorg ervoor dat dit uw advertentie ondersteunt en vestigt de aandacht op uw video. Deze tekst kan ook extra context aan je video bieden die niet meteen voor de hand ligt. Dit kan u helpen uw boodschap over te brengen zonder de hulp van geluid.
 • Ondertitels toevoegen – De advertentie-editor is de weergave waarin u ook uw ondertitelingstrack voor uw video kunt instellen.
 • Neem een ​​call-to-action op : op Facebook kun je een call-to-action selecteren die aan het einde van je video verschijnt. De call-to-action zou een volgende stap voor de video moeten zijn. 
  Als de vooraf ingestelde knoppen het gewenste bericht niet krijgen, kunt u een aangepaste oproep tot actie maken door “geen knop” te selecteren en aangepaste tekst in te voeren. 
  Neem een ​​dia met de laatste paar seconden van een video met de call-to-action.
 • URL-tags – U kunt ook URL-tags toevoegen aan deze video. Hiermee kunt u nog specifiekere gegevens opvragen over hoe uw advertenties presteren. Deze tags verschijnen in analysesoftware zoals Google Analytics en helpen u het verschil te zien tussen het verkeer dat afkomstig is van uw verschillende advertenties op Facebook. 
  De beste manier om eenvoudig een aantal URL-tags toe te voegen, is door de Google URL-maker te gebruiken . Vul het formulier in met de link waarnaar u iemand wilt sturen en voeg wat tekst toe aan de andere velden om u te helpen uw advertenties en hun bronnen te onderscheiden. Klik op ‘URL genereren’ en kopieer vervolgens alles behalve de originele link. Plak dat in het vak met URL-parameters.

Voor een goed bericht over dit uitchecken: Google URL Builder: campagnes bijhouden in Analytics .

De prestaties van uw video volgen

Zodra uw video is ingesteld en actief is, moet u de prestaties bijhouden. De meest voor de hand liggende plaats om te beginnen, is te kijken naar het aantal ‘weergaven’ dat je video ontvangt. Maar wat is een mening eigenlijk? Het antwoord is misschien niet zo vanzelfsprekend als u denkt.

Voor Facebook wordt een “weergave” geactiveerd als iemand de video gedurende 3 seconden heeft bekeken. Als u autoplay gebruikt, activeert u waarschijnlijk nogal wat weergaven en vult u uw getallen op, dus deze statistiek is niet het nuttigst.

Wanneer u de advertentie in Advertentiebeheer bekijkt, kunt u gedetailleerdere gegevens opvragen over hoe mensen uw video bekijken.

In de weergave ‘Videogagement’ kunt u gedetailleerdere gegevens opvragen over hoe mensen omgaan met uw video. Je kunt een overzicht krijgen van het aantal mensen dat 25, 50, 75, 95 en 100% van je video heeft bekeken, evenals een kostenoverzicht voor je weergaven.

image20

Voor brandingvideo’s die bedoeld zijn om een ​​goed organisch bereik te krijgen om de advertentie te stimuleren, moet je de weergave Betrokkenheid bekijken om te kijken naar het aantal vind-ik-leuks, reacties en gedeelde video’s.

Als u het succes van een advertentie wilt bekijken om mensen naar uw site te trekken, hoe vaak mensen uw advertentie en de relevantie van uw advertenties zien scoren (dit is een maatstaf voor hoe goed mensen die uw advertentie zien reageren hierop), neem een ​​kijkje naar de “Prestaties en klikken” weergave.

Terwijl u enkele van de statistieken begint te vinden die essentieel zijn voor uw campagnes, kunt u een aangepast rapport maken om al uw belangrijkste statistieken op één plaats te bekijken. Hier is een video-tutorial over hoe dit te doen.

Ik raad u aan om de volgende statistieken toe te voegen aan uw standaard KPI-set:

 • Klikken om video af te spelen,
 • Frequentie
 • Videoweergaven
 • Gemiddelde duur van bekeken video
 • Videoweergaven tot 25%
 • Videoweergaven tot 50%
 • Videoweergaven naar 75%
 • Videoweergaven naar 95%

Uitsplitsingen gebruiken

U kunt nog meer gedetailleerde informatie krijgen door deze kolomweergaven te combineren met verschillende uitsplitsingen van de gegevens.

image13

Zoek naar specifieke segmenten van uw doelgroep, zoals leeftijd, geslacht of locatie die goed aansluiten bij uw merk.

Hiermee kunt u zien wie echt geïnteresseerd is in uw video of converteren met uw advertenties. Als u een doelgroepsegment vindt dat bijzonder goed presteert, probeert u een advertentieset te maken of te wijzigen om dat segment te targeten of segmenten uit te sluiten die niet goed presteren. Al deze gegevenssegmenten die u in de uitsplitsingskolom kunt zien, zijn manieren waarop u mensen kunt targeten.

Retargeting en video’s

Een van de krachtigste functies die Facebook adverteerders biedt, is de mogelijkheid om doelgroepen te maken op basis van hoe mensen omgaan met uw video’s.

Dit betekent dat u mensen die uw video’s hebben bekeken of zelfs hebt voltooid, opnieuw kunt targeten en kunt segmenteren.

Het maken van doelgroepen vanuit je video is eenvoudig. Vink in de Advertentiemanager / Advertentie-editor eenvoudig het selectievakje ‘Doelgroepen maken van mensen die deze video bekijken’ aan. Dit wordt weergegeven onder het menu ‘Oproep tot actie’ in de advertentie-editor.

image27

Zodra u begint met het weergeven van uw advertenties, kunt u zien dat uw doelgroepen worden weergegeven en groeien in het hulpprogramma Doelgroepen. Als u dezelfde video in meerdere advertentiesets heeft, krijgt elke gebruiker zijn eigen doelgroep, dit kan u helpen uw targeting in te voeren en zich alleen te richten op de doelgroepen die het goed doen.

Je kunt ernaar zoeken door het eerste stukje tekst dat je hebt in de beschrijving van je video te typen.

image19

Dit stelt je in staat om je inhoud aan elkaar te rijgen en heel specifiek te worden over wat je doelwit ziet. U kunt dit benutten door een video te maken die ruimschoots aan uw publiek appelleert en een goede organische tractie en betaalde tractie krijgt (u verzamelt doelgroepgegevens, zelfs wanneer iemand uw video deelt).

Iedereen die je video’s heeft voltooid, zijn mensen die waarschijnlijk van de inhoud hebben genoten, dus dit is een perfecte gelegenheid om hen een advertentie voor een aanbieding met betrekking tot je video te sturen, zoals een gratis download of kortingsbon en hun e-mailadres vast te leggen.

Als u de videostrategieën die eerder in deze post zijn genoemd, wilt gebruiken, kunt u een interessante ‘how to’-video maken die een probleem oplost dat uw doelgroep heeft. Als je vervolgens een publiek van kijkers uit die video hebt opgebouwd, stuur je een video met “achter de schermen” informatie over hoe je nieuwe product hen zal helpen om dat probleem sneller / gemakkelijker / beter enz. Op te lossen …

Video’s in je trechter

Je videostrategie hoort niet alleen op Facebook te staan. Gebruik video’s in uw verkooptrechter om een ​​consistente ervaring te creëren en moedig uw bezoekers aan verder te gaan in de waardeketen.

Als u video’s gebruikt om klanten van Facebook naar een van uw producten te leiden, moet u video’s in uw verkooptrechter blijven gebruiken. Probeer een vergelijkbare look en feel te behouden met je video’s en herhaal de copywriting op je bestemmingspagina’s in je video om je berichten overtuigender te maken.

Video’s zijn krachtig in trechters en op bestemmingspagina’s omdat u meer controle heeft over hoe uw bezoekers uw bericht ontvangen.

Brady Shearer van Pro Church Tools gebruikte de vertragingstimerfunctie in kliktrechters om wrijving in zijn trechter te creëren en zijn video het enige te maken dat op de bestemmingspagina verschijnt tot een belangrijk punt in zijn berichtgeving waar hij zijn aanbod doet, gevolgd door de oproep actie en informatie verschijnt.

Voor CTA

Voor CTA

image10

Na CTA

Voor meer informatie over de strategie van Brady Shearer om wrijving toe te voegen en de conversies in zijn trechter met video te vergroten, ga je naar:  Hoe Pro Church Tools $ 25.865 aan terugkerende inkomsten genereerde in 6 maanden .

Conclusie

Video is een krachtige tool die een diepe emotionele band creëert met je publiek en snel volgers kan opbouwen als je de juiste strategie hebt.

De trend in de richting van video kan niet worden genegeerd door marketeers die een nieuw publiek proberen te bereiken, vooral op mobiel.

Hopelijk moet je je na het lezen van deze handleiding uitgerust voelen om video’s te maken en actie te ondernemen om je merk te laten groeien en je boodschap te verspreiden. Er is nog nooit een beter moment geweest om verbinding te maken met je innerlijke Alfred Hitchcock (of welke regisseur je favoriete films dan ook maakt).


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format