De Ultieme gids voor Facebook-advertentie afbeeldingen. - DeLaatbusiness

De Ultieme gids voor Facebook-advertentie afbeeldingen.

11 min


112
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Marketeers weten dat afbeeldingen een belangrijk onderdeel zijn van advertentieontwerp en campagnes .

Er gaat veel tijd over naar het doorbladeren van de nieuwste Facebook-advertentierichtlijnen, en vervolgens het vinden van de juiste afbeeldingen om advertenties toe te voegen en als laatste (maar niet als minst) te testen om de combinatie van afbeeldingen en tekst te vinden die de meeste aandacht krijgen.

Maar waarom is de grootte van het Facebook-advertentiebeeld  belangrijk?

Waarom zou je erom geven en tijd investeren in het vinden van de juiste afmetingen voor de verschillende soorten advertenties die je op Facebook gebruikt?

Gewoon omdat het het verschil kan maken tussen een topcampagne en een flop. Wat zou je kiezen?

Op Facebook adverteert het afbeeldingsformaat om een ​​paar redenen:

 • Als u de grootte van het Facebook-advertentiebeeld begrijpt, vermijdt u afbeeldingen die vervormd lijken omdat ze uitgerekt, gepixeld of wazig zijn.
 • Afhankelijk van het marketingdoel voor uw advertentie, kunnen de afbeeldingsgrootte en de plaatsing die u gebruikt ervoor zorgen dat uw advertentie opvalt of opgaan in alles wat uw publiek ziet.
 • Met de juiste grootte en plaatsing kan uw advertentie de juiste doelgroep targeten – op meerdere platforms.

Facebook biedt een groot aantal advertentie-opties en de richtlijnen voor Facebook-advertenties veranderen regelmatig. Navigeren door deze opties kan verwarrend zijn, vooral als je gloednieuw bent voor Facebook-advertenties.

Deze handleiding is de 2017-editie van alle dingen die te maken hebben met de specificaties en vereisten van Facebook-advertentiebeeldgroottes, omdat deze betrekking hebben op advertentiedoelstellingen.

Wat zijn advertentiedoelstellingen?

Doelstellingen zijn bedoeld om u te helpen advertenties te maken die op uw specifieke doelgroep zijn gericht. Voordat u begint met het maken van een advertentie, moet u eerst beslissen wat u wilt dat de uitkomst van de advertentie is.

Wil je je publiek laten groeien door leads? Een nieuw product promoten? Of videoweergaven verhogen? Wat uw doel ook is, elke advertentie die u uitvoert, vereist een andere aanpak om het resultaat te behalen dat u zoekt . Dat is waarom het vaststellen van uw doelstellingen in een vroeg stadium u helpt om elke keer effectieve Facebook advertentiecampagnes op te zetten.

Op een hoger niveau moeten de doelstellingen die u voor uw advertenties stelt, ook overeenkomen met uw bedrijfsdoelen. Om je te helpen bepalen welke doelen je moet gebruiken, heeft Facebook doelen in drie categorieën verdeeld:

 • Bewustzijn – deze doelstellingen zijn bedoeld om interesse te wekken in uw bedrijf en wat u aanbiedt.
 • Overweging : deze doelstellingen zijn bedoeld om mensen serieus te laten overwegen iets van u te kopen.
 • Conversie – deze doelstellingen zijn bedoeld om mensen die in u geïnteresseerd zijn om iets te kopen.

advertentiedoelstellingenLet op: berichten is een nieuw type doelstelling in de categorie Overweging en is nog niet overal beschikbaar. Facebook is deze functie nog steeds aan gebruikers aan het uitrollen. Messenger-advertenties dienen drie doelen. Ze helpen je:

 • Vergroot het bereik van uw advertentiecampagnes
 • Start gesprekken in Messenger met potentiële klanten
 • Richt huidige klanten opnieuw

Elk van de bovenstaande marketingdoelstellingen heeft zijn eigen reeks bijbehorende CTA’s. Sommige van de CTA’s voor bereik omvatten bijvoorbeeld Nu toepassen, Nu boeken, Contact met ons opnemen en Downloaden.

Afhankelijk van de doelstellingen die u kiest, kunt u verschillende platforms gebruiken om de impact van uw advertentiecampagne te maximaliseren.

Verschillende platforms vereisen dat advertenties verschillende grootten hebben om hun effectiviteit te maximaliseren. Wat op het ene platform werkt, werkt dus niet op het andere. Beschikbare platforms zijn onder meer:

 • Facebook
 • Instagram
 • Publieksnetwerk
 • Boodschapper

Niet alle platforms ondersteunen elk doel.

Merkbekendheid is bijvoorbeeld beschikbaar op Facebook en Instagram, omdat dit de beste plaatsen zijn om mensen die nog niet van je hebben geïnteresseerd in je product te krijgen. Iets als Messenger is persoonlijker en het meest geschikt voor overweging en conversiedoelen.

Hoe u uw doel kunt kiezen

Om een ​​doel te kiezen, kijk naar waar je bent in je groeicyclus. Als u een nieuw bedrijf bent, is het uw doel om uw doelgroep bewust te maken van uw producten en / of diensten. Bereik en merkbewustzijn passen goed omdat ze:

 • Help meer mensen je te vinden en lees meer over wat je te bieden hebt.
 • Help u verkeer naar uw site of naar specifieke pagina’s op uw site te leiden.

Houd er rekening mee dat je meerdere doelen kunt kiezen. U zult waarschijnlijk verschillende advertenties met verschillende doelen voor elk uitvoeren. Met Facebook kun je zoveel campagnes maken en uitvoeren als je nodig hebt.

Kies advertentie-indelingen die overeenkomen met doelstellingen

Nadat u uw advertentiedoel hebt bepaald, zijn er twee factoren die bepalend zijn voor de grootte van de Facebook-advertentie: advertentie-indeling en advertentieplaatsing.

Laten we eerst het advertentieformaat bekijken .

Advertentie-indeling verwijst naar hoe u de advertentie met uw doelgroep gaat delen. Facebook blijft evolueren en als een resultaat is er een breder scala aan indelingen en mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Meer dan ooit kunnen uw advertenties opvallen in vergelijking met die van uw concurrenten.

Er zijn de vijf beschikbare advertentie-indelingen, maar de beschikbaarheid hangt af van het doel dat u heeft gekozen:

 1. Enkele afbeelding
 2. Enkele video
 3. Carrousel
 4. Verzameling
 5. Canvas

Wanneer je Facebook-advertenties voor het eerst gebruikt, is het normaal dat je het gevoel hebt dat je tijd hebt verspild met het proberen te achterhalen waarom je afbeeldingen niet goed worden weergegeven. U zou zelfs het gevoel kunnen hebben dat de kwaliteit van de voltooide advertentie niet helemaal is zoals u wilt. Vaak kan je frustratie worden gekoppeld aan het gebruik van de verkeerde afbeeldingsgrootte.

De truc is om te begrijpen dat beeldspecificaties veranderen afhankelijk van het doel – dus zelfs een uniforme marketingcampagne heeft verschillende afbeeldingen nodig op verschillende platforms en indelingen.

Facebook werkt de specificaties van het advertentieformaat regelmatig bij, dus om u op weg te helpen, hebben we een overzicht van de meest recente specificaties toegevoegd. Vergeet niet dat je Facebook News Feed, Instagram, Audience Network en Messenger kunt gebruiken om je advertenties te delen.

Om het simpel te houden, hebben we het alleen over de beeldspecificaties voor advertenties die op Facebook News Feed worden geplaatst.

Facebook Ad Image Size: afzonderlijke afbeeldingen

Laten we zeggen dat je een nieuw product hebt en er een hype omheen wilt bouwen. Een manier om dat te doen, is door een schone, duidelijke afbeelding in uw advertentie te gebruiken:

Bron ]

Een enkele beeldadvertentie is een van de eenvoudigste beschikbare advertenties omdat deze eenvoudig kan worden ingesteld – er is niet veel tijd voor nodig. Zodra u een doel kiest, kiest u gewoon uw publiek en uploadt u vervolgens uw inhoud, afbeelding en links.

Dit soort advertentie is een perfecte introductie tot Facebook-advertenties, omdat het u helpt veel klanten te bereiken en snel interesse op te bouwen. U hebt geen groot budget nodig en u hebt niet veel tijd nodig om te achterhalen hoe de advertentie moet worden gemaakt.

Afzonderlijke beeldadvertenties zijn beschikbaar voor de volgende doelen:

Richtlijnen voor Facebook-advertenties - specificaties voor één beeldadvertentie

Ontwerp specificaties:
 • Ondersteunde bestandstypen: jpg en png
 • Beeldverhouding: 16: 9 tot 9:16
 • Hoeveelheid tekst toegestaan ​​op afbeelding: niet meer dan 20%
Aanbevolen afbeeldingsgrootte:
 • 1200 x 628 pixels
Extra informatie:
 • Beeldverhouding: 1.91: 1
 • Advertentiekop: 25 tekens
 • Beschrijvingstekst: 125 tekens
 • Linkbeschrijving: 30 tekens

Facebook-advertentie Beeldgrootte: enkele video

Als uw marketingdoel is om verkeer naar uw site te krijgen, dan is een videoadvertentie een manier om de aandacht van potentiële sitebezoekers te trekken.

Afhankelijk van waar u besluit uw videoadvertentie te delen – Facebook, Instagram en Audience Network – maakt Facebook het gemakkelijk om verschillende soorten video’s te maken.

U kunt bijvoorbeeld korte GIF’s maken naar langere, meer diepgaande video’s om ze te delen via Audience Network.

Bron ]

Video-advertenties zijn beschikbaar voor de volgende doelen:
Ontwerpspecificaties:
 • Videoverhouding: 16: 9 tot 9:16
 • Upload video’s zonder brievenbus – de zwarte balken aan de boven- en onderkant of zijkant van een video)

Facebook Ad-richtlijnen videospecificaties

Bron ]

Vereisten voor video:
 • Grootte videobestand: 4 GB Max
 • Lengte van de video minimaal: 1 seconde
 • Maximum videolengte: 240 minuten
Extra informatie:
 • Advertentiekop: 25 tekens
 • Beschrijvingstekst: 125 tekens
 • Linkbeschrijving: 30 tekens

Facebook advertentie afbeeldingsgrootte: carrousel

Als u meer dan één afbeelding naar uw advertentie wilt uploaden en het publiek een beter idee wilt geven van wat u aanbiedt, gebruikt u carrousel-advertenties.

Met carrousel- advertenties kunt u tussen twee en tien afbeeldingen uploaden om door de advertentie te bladeren . Een toegevoegde bonus is dat je elke afbeelding naar een andere pagina op je website kunt linken . Als u bijvoorbeeld de verkoop van productcatalogi wilt krijgen, kunt u elke afbeelding koppelen aan een ander product op uw productpagina.

Carrousel-advertenties zijn een aantrekkelijke advertentie-indeling omdat u een combinatie van afbeeldingen en video’s kunt gebruiken.

Elke advertentie vertelt een verhaal, maar laten we zeggen dat de jouwe complex is omdat je product veel functies heeft. Met de combinatie van afbeeldingen en video’s kunt u het verhaal onderverdelen in hapklare stukjes die gemakkelijk door uw publiek kunnen worden verwerkt.

Facebook Ad-richtlijnen carrouselvoorbeeldBron ]

Carrousel-advertenties zijn beschikbaar voor de volgende doelen:
Ontwerpspecificaties:
 • Ondersteunde afbeeldingsbestandstypes: jpg en png
 • Voorgestelde videobestandstypen: MP4 en MOV
Beeldvereisten:
 • Maximale bestandsgrootte van afbeelding: 30 MB
 • Aanbevolen afbeeldingsgrootte: 1.080 x 1.080 pixels
 • Aanbevolen beeldverhouding: 1: 1
 • Hoeveelheid tekst toegestaan ​​op afbeelding: niet meer dan 20%
Vereisten voor video:
 • Maximale videobestandsgrootte: 4 GB
 • Maximale video-lengte: 240 minuten
 • Beeldverhouding: verticaal (4: 5)
Extra informatie:
 • Advertentiekop: 40 tekens
 • Beschrijvingstekst: 125 tekens
 • Linkbeschrijving: 20 tekens

Facebook-advertentie Beeldgrootte: verzameling

Gebruik deze advertentie-indeling als u een productlijn heeft en uw producten wilt laten zien zonder uw publiek te overrompelen.

Met het verzamelformaat kunt u een combinatie van afbeeldingen en video gebruiken om de advertenties veelzijdiger en boeiender te maken.

Begin met een korte video waarin de belangrijkste verkoopfuncties van uw product worden aangegeven. Voeg misschien wat muziek en speciale grafische afbeeldingen toe om de video te laten opvallen. Voeg vervolgens onder de video vier of zes hoogwaardige afbeeldingen toe van uw populairste producten.

Deze benadering zorgt ervoor dat mensen stoppen en de video bekijken. Omdat u ook productinformatie in de advertentie heeft opgenomen, is de kans groter dat mensen op uw site klikken om verder te zoeken of iets te kopen.

Facebook advertentie beeldgrootteBron ]

Wanneer potentiële klanten op de advertentie klikken, worden ze naar een fullscreen-versie van de advertentie geleid.

Deze functie is bedoeld om betrokkenheid te vergroten en mensen geïnteresseerd te laten zijn in en enthousiast te maken voor uw product.

Collectie-advertenties zijn beschikbaar voor de volgende doelstellingen:
Ontwerpspecificaties – gebruik doeksjablonen op basis van uw marketingdoelen:
 • Ontvang nieuwe klanten
 • Verkoop producten: rooster lay-out
 • Verkoop producten: lifestyle-indeling
 • Breng uw bedrijf onder de aandacht
Beeldvereisten:
 • Minimaal aanbevolen beeldformaat: 400 x 150 pixels

In tegenstelling tot de andere indelingen, zijn er geen CTA-knoppen voor dit formaat.

Het doel van deze advertentie-indeling is om het publiek op de afbeeldingen te laten klikken en toegang te krijgen tot de volledige Canvas Canvas-advertenties op het scherm.

Facebook Ad Image Size: Canvas

Tussen het controleren en verzenden van berichten, het aanmelden bij apps of zelfs het spelen van games, besteden mensen ongeveer 4 uur per dag aan hun telefoon. Daarom maakt Facebook het voor marketeers gemakkelijker om een ​​mobiel publiek te bereiken. De functie voor canvasadvertenties is alleen op mobiele apparaten beschikbaar en niet zonder reden.

Canvas is een ervaring op volledig scherm die bedoeld is om uw advertentie-inspanningen een tandje hoger te zetten.

In plaats van door een nieuwsfeed te bladeren en alleen maar naar een advertentie te kijken, wanneer mensen op de advertentie klikken, worden ze naar een nieuw scherm gebracht om een ​​korte clip te bekijken waarin de kenmerken en voordelen van uw product worden benadrukt. Deze aanpak is voor het publiek interactiever omdat het een unieke ervaring is.

Facebook advertentie richtlijnenDe advertentie hoeft ook niet alleen video te zijn. Een goed element voor gamification door mensen te laten swipen om meer informatie te onthullen of om met de advertentie te communiceren. U kunt zelfs 360 panoramische weergaven aan de advertentie toevoegen, zodat mensen die hun telefoons kantelen beter kunnen kijken naar de wereld die u met uw advertentie heeft gemaakt.

Canvasadvertenties zijn beschikbaar voor de volgende doelen:
Beeldvereisten:
 • Aanbevolen afbeeldingsgrootte: 1.200 x 628 pixels
 • Hoeveelheid tekst toegestaan ​​op afbeelding: niet meer dan 20%
 • Beeldverhouding: 1.91: 1
Canvas vereisten:
 • Beeldverhouding: tolerantie: 3%
Vereisten voor video:
 • Aanbevolen lengte: maximaal 15 seconden
 • Beeldverhouding: verticaal (4: 5)
 • Bestandsgrootte: maximaal 4 GB
Extra informatie:
 • Tekst voor advertentietekst: 90 tekens
 • Advertentiekop: 45 tekens
 • Doelgroepen hebben toegang tot  canvasadvertenties door in een mobiele nieuwsfeed op een advertentie (een afbeelding, video of carrousel) te klikken.

Bonus: diapresentatie

Slideshow-advertenties zijn een combinatie van video’s en beeldadvertenties. Als uw doel ‘conversies’ is, maar u werkt met een krap budget , is een diavoorstellingsadvertentie wellicht het antwoord . Je hebt geen gigantisch videoproductiebudget nodig om dit te laten werken.

Het enige dat u hoeft te doen, is het uploaden van productafbeeldingen in een reeks die uw boodschap duidelijk maakt.

Slideshow-advertenties verhogen ook de ervaring van uw publiek. Als een deel van uw doelgroep zich in een gebied bevindt waar de videodownloads traag zijn, is een diavoorstelling een goed alternatief omdat ze snel worden gedownload.

Facebook maakt het gebruik van diavoorstellingen gemakkelijk omdat je afbeeldingen kunt gebruiken die je al hebt van je product, of je kunt een bestaande video nemen en Facebook een handvol foto’s laten maken die je kunt opnemen in je diavoorstelling.

Bron ]

Om uw diavoorstelling te maken:

 1. Kies een doel dat video’s ondersteunt en kies uw doelgroep.
 2. Klik in het videogedeelte van de nieuwe advertentie op “Diavoorstelling” en upload drie tot zeven foto’s.
 3. Bepaal hoe u de advertentie eruit wilt laten zien door een beeldverhouding te selecteren. Uw advertentie is vierkant of rechthoekig, afhankelijk van de gekozen verhouding.
 4. Stel de beeldduur in. Dit kan variëren van één tot vijf seconden.
 5. Stel ten slotte de afbeeldingsovergang in en voeg muziek toe.

Bron ]

Advertentieplaatsing optimaliseert advertenties

Nu weet u hoe u een doel en een advertentie-indeling kiest om het succes van uw advertenties te maximaliseren.

Het laatste stukje van de puzzel is het uitzoeken van de plaatsing van uw advertentie. De advertentie zelf moet worden geoptimaliseerd door deze op de “juiste” plaats te plaatsen.

Bron ]

Door de juiste plaatsing te kiezen, hebt u ervoor gekozen het advertentieformaat zo te kiezen dat uw advertenties op meerdere platforms worden weergegeven en opvallen. Plaatsing is belangrijk omdat je publiek niet op één plek rondhangt. U wilt dat ze uw advertentie op meerdere plaatsen zien, dus u moet ervoor zorgen dat de advertentie-ervaring over de hele linie hetzelfde is.

Als uw doelgroep dezelfde ervaring heeft met uw advertenties, ongeacht waar ze deze zien, heeft u meer kans om de doelen te bereiken die u voor uw advertenties heeft ingesteld.

Advertenties kunnen op een van de volgende plaatsen worden geplaatst:
 • Facebook Nieuws Feed
 • Facebook juiste kolom
 • Instant artikelen op Facebook
 • Instagram Feed
 • Instagram verhalen
 • Publieksnetwerk
 • Gesponsord bericht
 • Messenger Home

Waar u uw advertentie plaatst, bepaalt het type advertentie-indeling dat u kunt gebruiken.

Hier volgt een overzicht van waar u uw advertenties kunt plaatsen, afhankelijk van de advertentie-indeling die u kiest:

Plaatsing van één afbeelding:

Enkele video-plaatsing:

Carrousel plaatsing:

Collectie plaatsing:

Canvas plaatsing:

Ermee beginnen

Er zijn veel combinaties van doelstellingen, advertentie-indelingen en advertentieplaatsingen die u kunt gebruiken.

Hier zijn drie tips van de experts die je moet volgen:

 • Voordat u met uw advertentie begint, doet u een beetje onderzoek om erachter te komen welke combinatie de meeste betrokkenheid oplevert.
 • Maak een lijst en beperk deze tot vier of vijf opties. Voer vervolgens meerdere advertenties uit met behulp van die combinaties om een ​​maximaal bereik te krijgen.
 • Advertenties hebben alles te maken met leren, dus pas het formaat en de plaatsing aan wanneer u meer te weten komt over uw doelgroep en hun gewoonten.

En daar heb je het: alles wat je moet weten om het doel van je advertentie te achterhalen, hoe de advertentie eruit moet zien en specificaties voor de advertentie op Facebook.

Effectieve advertenties zijn meer dan alleen een goed beeld samenstellen en hopen dat er iets goeds gebeurt. Je moet strategisch zijn met je doel om ervoor te zorgen dat het in overeenstemming is met het grotere plaatje van wat je met je advertentie wilt bereiken.

U besteedt tijd en moeite aan het creëren van slimme inhoud voor uw advertenties. Besteed net zo veel tijd aan het begrijpen van het advertentieformaat, zodat uw advertenties opvallen en uw publiek actie onderneemt.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *