De ultieme gids voor live video (op elk sociaal platform) - DeLaatbusiness

De ultieme gids voor live video (op elk sociaal platform)

16 min


114
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Hoewel het geen geheim is dat video al meerdere jaren marketing domineert, bestaat er geen twijfel over dat 2016 en 2017 de jaren zijn geweest van live video.

Het voelt alsof ik elke dag een melding ontvang dat iemand die ik ken op een bepaald platform live gaat en we regelmatig updates krijgen van de live videofuncties van zowel Instagram als Facebook .

Het is duidelijk dat live video een enorme impact heeft op de marketing van sociale media en dat het er is om te blijven.

Alle bedrijven kunnen en moeten de voordelen van live video’s benutten, en bij voorkeur op meerdere platforms.

Omdat het een beetje moeilijk kan worden bijgehouden, gaat deze ultieme gids voor live video alles bespreken wat je moet weten, inclusief de voordelen, gedetailleerde functies op elk platform dat het aanbiedt, uitdagingen en best practices en use cases .

klaar om te beginnen? Laten we gaan.

De voordelen van live video

Er is iets speciaals aan live video waarop het publiek inherent reageert. Voor één, het voelt meer urgent, omdat het gebeurt op dit moment ; sommige platforms zullen gebruikers zelfs op de hoogte stellen wanneer iemand die ze volgen live gaat. Aangezien veel platforms uitzendingen als live markeren en deze op het moment prioriteren, vallen deze video’s ook op en kunnen ze meer aandacht van gebruikers trekken.

live video

Live-video is ook enorm interactief , wat een goed woord is om te gebruiken als het gaat om iets dat te maken heeft met sociale media. Kijkers kunnen in realtime op uw video reageren en u vragen of opmerkingen stellen terwijl de uitzending plaatsvindt.

live video

Dit geeft je de kans om opmerkingen van kijkers te adresseren terwijl de video verder gaat, waardoor een meer intieme en authentieke ervaring ontstaat. Dit bouwt vertrouwen en rapport op, wat vandaag de meest waardevolle valuta is in marketing.

Welke platforms hebben momenteel live video?

Op een aantal platforms wordt momenteel video afgespeeld, en ik verwacht dat we in de loop van de tijd een toename zullen zien van platforms die zijn gericht op live-uitzendingen. De platforms die momenteel live-uitzendingen aanbieden, zijn onder meer:

 • Live video van Facebook , die in de newsfeed verschijnt
 • Live-verhalen van Instagram , die deel uitmaken van de verhalen-functie
 • Periscope , wat een aparte app is maar nog steeds verbonden als een zusterbedrijf met Twitter
 • YouTube Live , wat een relatief nieuwe functie is; live uitzendingen kunnen hier worden bekeken op je live kanaal en het live kanaal van YouTube 

Elk platform heeft zijn eigen unieke kenmerken en overwegingen om in gedachten te houden. Laten we ze van dichterbij bekijken en bekijken hoe ze te gebruiken.

Wat is Facebook Live Video?

Als je alleen live video wilt leren op één sociale mediasite, zou ik Facebook kiezen, zonder twijfel. Hun live videoplatform heeft eenvoudig de meeste functies en wordt snel ontwikkeld. Zowel live video als live audio-uitzendingen zijn beschikbaar .

De meeste Facebook-pagina’s kunnen live gaan vanaf desktop- of mobiele apparaten, hoewel dit absoluut het gemakkelijkst te doen is via een mobiel apparaat, waardoor je de keuze hebt voor zowel naar voren gerichte camera’s als camera’s met een zelfrichtend gezichtspunt.

Met Live op Facebook kun je nu zelfs iemand uitnodigen om deel te nemen aan je uitzending . Dit resulteert in een video met een gesplitst scherm, waarmee u in realtime met de gast kunt praten of een interview kunt maken. U kunt op elk gewenst moment gasten uitnodigen en verwijderen.

Live-functies op Facebook

Facebook live heeft ongelooflijke functies , waarvan sommige gloednieuw zijn. Waaronder:

 1. De mogelijkheid om zowel naar voren gerichte als naar zichzelf gerichte camera’s te gebruiken, zelfs tijdens het omschakelen tussen deze camera’s tijdens een uitzending
 2. Uw volgers op de hoogte stellen wanneer u live gaat
 3. De mogelijkheid om de live uitzending op te slaan en onmiddellijk te delen nadat deze is geëindigd op uw tijdlijn, die vervolgens een permanente video wordt
 4. Hiermee kunnen gebruikers in realtime communiceren met reacties en reacties
 5. Zowel paginabeheerders als aangewezen ‘live bijdragers’ kunnen live op een pagina worden weergegeven
 6. ‘Lichtgewicht’ videometrieken, met weergaven en betrokkenheidsstatistiekenfacebook live
 7. Mogelijkheid om opmerkingen aan de onderkant van een video vast te leggen en onder de aandacht van andere kijkers te brengen
 8. Video’s met een gesplitst scherm waarmee u bijdragers kunt uitnodigen om live lid te worden
 9. De mogelijkheid om een ​​live-uitzending in te plannen voordat het gebeurt om het te promoten

Live uitzenden op Facebook

Je kunt live video op Facebook uitzenden vanaf zowel desktop als mobiel, maar ik denk dat het een beetje eenvoudiger en handiger is (in de meeste gevallen) om mobiel te gebruiken, dus dat is wat je zelfstudie zal gebruiken.

Wanneer u een status gaat publiceren – hetzij als gebruiker of via uw pagina – ziet u de optie “Live gaan”.

facebook live video

Op het volgende scherm kun je je publiek instellen (voor persoonlijke profielen) en beslissen of je wilt dat het wordt gedeeld als een bericht of een verhaal. Ik raad ten zeerste aan om post te kiezen , waardoor de video aan je bibliotheek kan worden toegevoegd of de video niet meer beschikbaar is nadat het verhaal is afgelopen.

Op het volgende scherm zie je de optie om tekst in te voeren om je video te beschrijven . Dit kan bepalen of mensen klikken om te bekijken, dus zorg ervoor dat het goed is .

Zodra de video-uitzending is voltooid, ziet u de opties om deze in uw filmrol op te slaan(bovenhoek) en te delen als een bericht.

Hoe een live uitzending op Facebook in te plannen

Dit is een geweldige functie die Facebook heeft toegevoegd aan hun live platform, en het is er een waar meer bedrijven gebruik van kunnen maken.

Je kunt een live video tot één week vooraf plannen via de API van Facebook . Kijkers die de geplande video zien, kunnen een melding ontvangen voordat de uitzending begint en kunnen drie minuten voordat de geplande start van de video begint, deelnemen aan de ‘lobby’ van de video. Dit helpt het bewustzijn van de video te vergroten en de betrokkenheid van tevoren te vergroten .

Om dit te doen, navigeert u naar uw pagina en selecteert u vervolgens het tabblad Video’s. Klik op de videotheek en kies ‘+ Live’ in de rechterbovenhoek.

U doorklikt de API-instellingen (die u de stream-encoder geeft waarmee u rechtstreeks vanaf uw bureaublad kunt uitzenden, als u dat liever doet dan mobiel). Klik in het volgende scherm in plaats van op ‘Live gaan’ op de blauwe vervolgkeuzepijl ernaast. In plaats daarvan ziet u de optie om ‘live plannen’.

Wanneer u een live video plant, moet u de tijd en gegevens plannen. U kunt desgewenst een aangepaste afbeelding uploaden, maar de standaardafbeelding is de profielfoto van uw pagina, de datum en tijd en een CTA voor gebruikers om een ​​herinnering te ontvangen . Klik op ‘Planning’ en u bent klaar.

De geplande live video wordt op uw pagina weergegeven zodat gebruikers deze kunnen zien.

Beperkingen om te overwegen

Sommige live videoplatforms hebben bepaalde beperkingen of overwegingen die u in gedachten moet houden; Facebo ok heeft dit helemaal niet.

Je hoeft je live video maar vier uur lang te houden , en het komt goed. Idealiter zouden je live video’s minstens tien minuten lang moeten zijn op Facebook . De ideale maximale lengte is afhankelijk van het onderwerp van de video en uw publiek.

Houd er rekening mee dat je weliswaar enige live betrokkenheid zult hebben, maar dat je de video ook kort genoeg wilt houden om de retentiepercentages van kijkers te behouden wanneer deze later wordt bekeken.

Wat zijn live verhalen over Instagram?

Het live platform van Instagram maakt deel uit van de verhalen-functie, die hun Snapchat-kopieert, verdwijnt-na-24-uurs functie. Gelukkig hebben ze de functie snel uitgebreid en nu kan de live uitzending niet alleen worden gedeeld met je verhaal nadat het voorbij is, maar het kan ook worden opgeslagen in je filmrol zodat het op andere platforms kan worden gedeeld.

Een van de beste dingen over Instagram live is de zichtbaarheid die het je kan geven. Je live video valt automatisch op in de verhalenfeed en wordt mogelijk ook weergegeven in het gedeelte Live van de discover- sectie van Instagram . Dit kan u helpen contact te leggen met gebruikers in uw doelgroep die nog nooit van u hebben gehoord.

(Leuke tip: als je schermafbeeldingen neemt van meerdere verschillende live video’s, inclusief Instagramverhalen, zal dit de videomaker waarschijnlijk waarschuwen.

Live-functies op Instagram

De belangrijke kenmerken van Instagram live die moeten worden opgemerkt zijn:

 • Uitzendingen in de app en zowel camera’s aan de voorzijde als camera’s die zichzelf richten kunnen worden gebruikt
 • Sommige volgers krijgen een melding wanneer je live gaat
 • Gebruikers kunnen in realtime met je video communiceren, door opmerkingen te maken en in te schakelen
 • Instagram test de mogelijkheid om gasten op je live video uit te nodigen , net zoals Facebook

Live uitzenden op Instagram

Live gaan op Instagram is extreem snel en gemakkelijk. Omdat het onderdeel is van de functie verhalen, hoeft u geen tekst toe te voegen om gebruikers te laten klikken; ze klikken op je verhaal of ze doen het niet.

Klik om toe te voegen aan uw verhaal en scrol onderaan van “Normaal” naar “Live”.

instagram live verhalen

Voordat je live gaat, geeft Instagram je een waarschuwing om ervoor te zorgen dat alles klaar is. Klik opnieuw op “Live video starten” zodra u klaar bent om te beginnen met uitzenden.

Nadat je video is beëindigd, zie je de opties om je video’s op te slaan en te delen. Klik eerst op ‘Opslaan’ in de rechterbovenhoek; dit slaat je verhaal op in je filmrol, zodat je het op andere platforms kunt delen. Sla vervolgens delen als je wilt dat het in je verhaal wordt gepubliceerd, waar het 24 uur kan worden bekeken voordat het verdwijnt.

Beperkingen om te overwegen

Omdat dit deel uitmaakt van de verhalenfuncties van Instagram, wat betekent dat het verdwijnt, moet je je live video absoluut opslaan in je filmrol. Hiermee kun je de volledige video publiceren op andere sites zoals Fa cebook, waar het voor onbepaalde tijd kan worden bewaard. Het opnieuw publiceren van inhoud op Instagram houdt u tenslotte op de minuutlimiet; dat is gewoon niet genoeg tijd voor de meeste live video’s.

Wat is Periscope?

Periscope is een live video-uitzendapp die is verbonden met Twitter.

Het kwam eigenlijk voor zowel Facebook als Instagram, hoewel de laatste twee meer aandacht kregen. Het bestaat als een afzonderlijke app van Twitter, hoewel het is ingesteld, zodat je automatisch de live uitzending naar Twitter kunt plaatsen als je dat wilt.

Periscope heeft een eigen betrokken publiek, dat u kan helpen de zichtbaarheid en betrokkenheid te vergroten.

Dus hoe werkt Periscope?

Periscope functies

Periscope heeft verschillende geweldige functies, waaronder:

 • Zowel kijkers als de eigenaar van de video kunnen de video delen met Twitter, waar het voor onbepaalde tijd kan worden gebruikt en kan de betrokkenheid vergroten

  periscoop live
 • Gebruikers kunnen een melding krijgen wanneer je live video begint
 • U kunt de uitzending automatisch opslaan in uw filmrol, zodat deze op andere sociale platforms kan worden gedeeld
 • Periscope heeft een eigen betrokken publiek; zorg ervoor dat je je video’s openbaar maakt, zodat je kunt profiteren van die zichtbaarheid
 • Beheerfuncties voor opmerkingen
 • Videostabilisatiefuncties
 • De mogelijkheid om in realtime met kijkers te communiceren, die reageren en zich bezighouden met de live-uitzending

Hoe live uitgezonden op Periscope

Net als Instagram Live is het maken van een Periscope-uitzending uitzonderlijk eenvoudig. Klik om te beginnen op het camerapictogram in het midden van de navigatiebalk aan de onderkant van de Periscope-app.

Stel vervolgens uw doelgroep in (voor de meeste bedrijven is dit publiek) en beschrijf de video in de tekst ‘wat ziet u?’. U kunt ervoor kiezen om de video automatisch te delen met Twitter en Facebook. Als je klaar bent, druk je vervolgens op ‘Live gaan’.

Nadat de uitzending is voltooid, ziet u de opties om de video op te slaan in uw filmrol en vervolgens mogelijk te uploaden naar andere sites die u niet hebt gekozen om deze al toe te voegen en om uitzendingsgegevens te bekijken. Je kunt daar zelfs statistieken van je video bekijken, inclusief live-weergaven en videoherhalingen.

Beperkingen om te overwegen

Van hoe het lijkt, er is geen limiet aan hoe lang je Periscope kan zijn, hoewel het wel veel batterijvermogen opslokt. Met dank aan een update van vorig jaar, Periscope kan automatisch uw opgeslagen uitzending te verwijderen na 24 uur, maar u kunt er ook voor kiezen om ze opgeslagen op de site voor onbepaalde tijd nu. Er zijn geen echte beperkingen of beperkingen die de meeste bedrijven in gedachten moeten houden bij het gebruik van Periscope.

Wat is Youtube Live Stream?

YouTube heeft een livestreamfunctie en kanaal aan hun platform toegevoegd. In het begin viel dit me weliswaar een beetje op, omdat de meeste mensen YouTube niet op dezelfde manier gebruiken als andere sociale-mediasites; gebruikers controleren vaker meerdere keren per dag automatisch Facebook of Twitter en gaan alleen naar YouTube als ze ergens naar op zoek zijn. Dat gezegd hebbende, het is een geweldig live platform.

Dit platform biedt u de mogelijkheid om livevideo’s op verschillende manieren uit te zenden. Je kunt rechtstreeks op YouTube uitzenden, net zoals de andere opties in deze lijst, maar je kunt ook van tevoren evenementen maken. U kunt hiervoor de begin- en eindtijden beëindigen.

Wanneer je live uitzendt op YouTube, ontvang je je eigen live kanaal en kan je video worden weergegeven op het livestreamkanaal van YouTube.

YouTube Live Stream-functies

De livestreaming van YouTube werkt een beetje anders dan bij de andere live videotools, dus het is logisch dat het andere belangrijke functies heeft. Waaronder:

 • Live-streams van tevoren kunnen plannen
 • Je kunt streamen vanaf desktop of mobiel
 • U kunt gebeurtenissen maken waarmee u back-upstreams kunt inschakelen
 • Mogelijkheid om te communiceren met gebruikers dankzij de live chat-optie
 • Bekijk de video met realtime analyses
 • Deel het eenvoudig met andere sociale-mediasites met knoppen voor sociaal delen
 • De video automatisch gearchiveerd in uw videobeheerder; je kunt deze video daarna publiekelijk delen
 • Instelbare privacy-instellingen
 • Een rood “live” -label, dat zelfs op de startpagina van YouTube wordt weergegeven en u helpt op te vallen

Live uitzenden op YouTube

U kunt livestreams rechtstreeks vanaf uw bureaublad of de mobiele app maken (momenteel alleen beschikbaar voor Android-gebruikers met meer dan 100 abonnees). De mobiele app is absoluut de gemakkelijkste van de twee opties, maar aangezien ik helemaal Apple ben en geen video’s op mijn eigen kanaal post, gaan we met de desktop-tutorial voor deze.

U kunt hier toegang krijgen tot uw persoonlijke live-dashboard .

youtube live streaming

Voordat je daadwerkelijk begint, zorgt YouTube ervoor dat 1) je account een goede reputatie heeft en 2) dat er de afgelopen 90 dagen geen live beperkingen op je account zijn ingesteld. Je moet ook je live-account instellen, zoals aangegeven in de takenlijst rechts.

Net als Facebook, geeft YouTube je een streamsleutel om op te nemen met de encoder van je keuze. Hiermee kun je rechtstreeks naar het kanaal streamen. Je kunt hier meer over lezen .

Zodra je dit allemaal in het kwadraat hebt opgelost, kun je je livestream meteen plannen of beginnen. U wilt een interessante titel en beschrijving maken en u kunt ervoor kiezen het privacyniveau van de video in te stellen. U wilt een relevante categorie kiezen om uw doelgroep te helpen deze te vinden.

Je kunt meteen live gaan door op de knop ‘Afspelen’ op het onderstaande videoscherm te klikken.

Je kunt ook inkomsten genereren met je live stream, er YouTube-kaarten aan toevoegen en meer. Extra aanpasbare functies zijn onder meer:

 • Live chat inschakelen of uitschakelen
 • ‘Slow-modus’ inschakelen, waarvoor gebruikers een bepaalde tijd moeten wachten voordat ze een nieuwe reactie via livechat verzenden
 • Het maken van statistieken voor het bekijken van video’s zichtbaar voor het publiek
 • Automatisch blokkeren van spam-berichten
 • Aanpasbare rechten en eigendom
 • Inbedding van de video toestaan ​​of weigeren
 • Toestaan ​​tot maximaal 4 uur afspelen tijdens livestream
 • Leeftijdsbeperkingen instellen

Beperkingen om te overwegen

De grootste beperking bij YouTube Live is dat het misschien niet de onmiddellijke aandacht krijgt die andere live videoplatforms bieden. U moet de uitzending van tevoren promoten om ervoor te zorgen dat uw doelgroep hiervan op de hoogte is, omdat het onwaarschijnlijk is dat ze op de site aanwezig zijn wanneer deze live wordt om erover te struikelen.

De uitdagingen en nadelen van live video

De grootste uitdagingen voor bedrijven met live video is dat ze live zijn. Dit vereist authenticiteit op een manier die bedrijven moeilijk aankunnen.

Ik keek ooit naar een uitzending waarbij een eigenaar van een klein bedrijf kijkers meenam door de winkel om ze iets achterin te laten zien. Op de achtergrond hoorde je plotseling een werknemer luid schelden, duidelijk niet op de hoogte van wat er aan de hand was. Ik begon te lachen, maar de ondernemer was niet bijzonder tevreden. Niet verwonderlijk en tot mijn teleurstelling, het werd niet gepubliceerd nadat de uitzending voorbij was.

Naast levendige achtergrondpersonages vormt live video ook de uitdaging van onverwachte onderbrekingen. Misschien begint je telefoon te rinkelen, of loopt een klant binnen, of begint het te regenen, of heb je technische problemen.

Soms komt de onverwachte storing van jou. Misschien vergeet je een belangrijk aspect van het onderwerp dat je wilde behandelen omdat je bent ontspoord door de opmerkingen, of je bent uitgegleden en hebt iets verkeerds gezegd.

Het punt is dit: met live video gebeuren er dingen en kun je niet gewoon teruggaan en helemaal opnieuw beginnen en opnieuw opnemen totdat je het perfect hebt. Je kunt de video ook niet bewerken, dus wat kijkers zien, is waar je mee vastzit. Dit kan een hoop druk zijn, maar als je onze best practices volgt (spoilerwaarschuwing, het volgende gedeelte), dan zit je goed.

Best practices voor livevideo’s

Bijna al onze best practices voor live video komen eigenlijk neer op voorbereiding. Ook al is het live en in het moment, wil je er net zo op voorbereid zijn als voor elke clientoproep of interactie. U wilt nog steeds een goede indruk maken en uw bedrijf goed vertegenwoordigen.

Onze best practices omvatten:

 1. Eigenlijk oefenen. Weet waar je het van tevoren over wilt hebben. Ga twee of drie keer door je spel totdat je je comfortabel voelt, maar voordat je robot wordt. Dit zal je helpen je op je gemak te voelen bij het materiaal, en je zult minder snel wit worden als je live bent. Maar voor het geval dat …
 2. Heb notecards bij de hand. Een van mijn klanten houdt ervan om zijn whiteboard aan de andere kant van de live videocamera te houden, waar hij opsommingen opmaakt van alles waar hij over wil praten in zijn live video. Het is een geniale strategie.
 3. Zorg dat je ergens rustig bent en bij voorkeur helder verlicht. Staande op de straathoek met auto’s voorbij suizen zal je niet veel goeds doen. Evenzo, wacht tot je weet dat je AC niet op de achtergrond begint te schoppen, en als je net als ik bent, ga dan ergens heen waar je honden niet in paniek raken als de deurbel gaat. En natuurlijk waarschuw je alle werknemers op de achtergrond dat je live gaat en dat je – zoals Disney het noemt – ‘stage ready’ (aka: no swearing) bent.
 4. Laat mensen van tevoren weten wat de uitzending is. Als u echt de meningen en betrokkenheid wilt vergroten, laat u dan weten dat u live gaat voordat u het doet. Facebook maakt dit gemakkelijk met hun planningsfunctie, maar zelfs op andere platforms kun je nog een dag van tevoren een bericht plaatsen, en dan een uur eerder, om gebruikers eraan te herinneren dat je live gaat. Vergeet niet om ook op andere platforms cross-promotie te maken!
 5. Bied prikkels voor gebruikers om de video te bekijken. Deel exclusief nieuws, geef kijkers de mogelijkheid om vragen van experts te stellen of bied een kortingscode die slechts een korte tijd geldig is nadat u live gaat. Als je de betrokkenheid en opvattingen wilt vergroten, kunnen kleine incentives wonderen doen.
 6. Kies sterke beschrijvingen en koppen. Dit doet twee dingen: het helpt je op te vallen en weergaven te krijgen, en het helpt ook om gebruikers op de hoogte te houden van het onderwerp van je video. Omdat je op alle punten mensen binnen en buiten wilt hebben, is het goed om duidelijke beschrijvingen te hebben van waar je het over hebt, zodat iedereen op dezelfde pagina kan staan. De enige uitzondering is Instagram, wat je niet de mogelijkheid geeft om een ​​van beide te maken.
 7. Deel de video nadien. Het is bijna altijd een goed idee om de video daarna op te slaan en te delen. Dit geeft u meer inhoud voor uw videobibliotheek en vergroot het bereik van de video. Het laat kijkers ook achterhalen als ze een deel van de video hebben gemist. U kunt de video delen op andere platforms dan waarop deze oorspronkelijk zijn gefilmd, als deze voldoet aan de tijdvereisten van andere sites.
 8. Communiceer zo veel mogelijk in realtime met kijkers. Het is zeker gemakkelijk om overweldigd te raken of overspoeld door interacties tijdens je live video, maar reageer waar mogelijk op kijkers terwijl ze op je reageren. Dit geeft hen meer prikkels om af te stemmen op toekomstige uitzendingen en helpt hen om een ​​sterkere relatie met hen op te bouwen. Dit geldt voor elk platform dat we hier hebben genoemd.

Beste use-cases voor live video

Er zijn een aantal opmerkelijke use-cases voor live video, waarvan bijna alle bedrijven kunnen profiteren en waar de meeste doelgroepen goed op reageren. Waaronder:

 • Q &. Er is geen formaat voor sociale media dat beter geschikt is voor een Q & A. Kijkers kunnen u in realtime vragen stellen, of u kunt vragen beantwoorden die gebruikers eerder hadden gesteld. Je kunt ook een combinatie van beide doen.
 • Interviews. Je kunt iemand interviewen (of iemand kan je interviewen!) In elk liveformaat, maar de nieuwe gesplitste schermfunctie van Facebook maakt dit nog beter toegankelijk. Je kunt mensen van over de hele wereld interviewen, als ze maar wakker zijn en klaarstaan ​​om met je mee te bellen. Het interviewen van influencers of branchedeskundigen is een geweldige manier om de zichtbaarheid, het aantal weergaven en het bereik te vergroten.
 • Tutorials en training. Wie zou nee zeggen tegen een video-zelfstudie? Niemand. Dat is wie. Tutorials en trainingen zijn enorm waardevol, en ze zullen waardevol zijn, zowel in realtime als later. Ze zullen eerder worden gedeeld dan andere videotypen en het zal een sterke bijdrage leveren aan uw videobibliotheek. Het is ook een geweldige kans om uw product te laten zien. Bonus wijst naar u als u de vragen van gebruikers in realtime kunt beantwoorden terwijl u verder gaat met de zelfstudie, waarbij u algemene vragen of problemen oplost.
 • Breng je live-evenement onder de aandacht. Verspreid een deel van die FOMO rond door je evenement uit te zenden terwijl het live gebeurt. Je kunt ook de voorbereiding van het evenement uitzenden, zoals achter de schermen instellen om het van tevoren te promoten.
 • Intern gebruik in privégroepen. Dit is een usecase die ik niet vaak besproken zie, maar ik vind het een geweldige. Meer en meer bedrijven zijn inclusief teamleden op afstand en het kan moeilijk zijn om iedereen op één pagina te krijgen. Sommige bedrijven creëren geheime groepen voor alleen werknemers en leiders / eigenaren zullen live video’s uitzenden om updates met het team te delen. Het is iets intiemer dan een gewone video en biedt geweldige mogelijkheden voor betrokkenheid van het team.
 • Maak een liveserie.  Dit is een geweldige manier om het niveau van betrokkenheid en kijkers te behouden; door een “reeks” Facebook live video’s te maken, maak je er bijna een evenement van dat gebruikers niet kunnen missen. Ze zullen ervoor zorgen om op ze te letten, omdat ze weten dat ze eraan komen, en het staat je toe om hen continu waarde te geven.

Laatste gedachten

Live video is hier en het gaat nergens heen. Bedrijven en merken van alle typen moeten de mogelijkheid om live uit te zenden omarmen en leren hoe ze deze op verschillende platforms kunnen gebruiken. Aangezien dit een functie is waar veel van de sociale mediasites aan werken om zich snel te ontwikkelen, wil je nu aan boord gaan, zodat je niet achterop raakt. Realistisch gezien, zou de enige sociale media-site die ik nooit live-video opneem, Pinterest zijn, omdat de nadruk ligt op het opslaan van content in plaats van delen of het maken van content; alle andere sites, je kunt er maar beter op voorbereid zijn.

Hoewel veel van de live videoplatforms vergelijkbare best practices en overwegingen delen om op te letten, is elk individueel platform uniek. Elke keer dat je live gaat, moet je bedenken welk voordeel je, je publiek en je boodschap het meest zal hebben en van daaruit verder gaan.

Wat denk je? Hoe neem je live video op in je marketingstrategie? Hoe is uw distributie van videomarketing veranderd? Welk platform gebruik je het meest? Laat ons een bericht achter en laat ons weten wat je ervan vindt! 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format