De ultieme gids voor merk content (branded content) - DeLaatbusiness

De ultieme gids voor merk content (branded content)

13 min


108
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Het leven gaat vrij snel. Wat eens glimmend en nieuw was, wordt snel versleten en verslagen, en er zijn maar weinig plaatsen waar dit meer waar is dan in de wereld van reclame.

Toen Facebook vorig jaar voor het eerst zijn eigen merk-inhoudstool lanceerde, gaven we de slag om de oren waarom het een ontploffing was uit het verleden met veel potentieel …

Maar sindsdien is er veel veranderd. En we weten dat u wilt weten wat er nieuw is.

We laten u vier slimme manieren zien waarop u merkinhoud kunt gebruiken om uw advertentie te helpen het beoogde doel te bereiken.

Dus, zonder verder oponthoud, hier is de bijgewerkte gids voor Branded Content – de editie van 2017.

Wat is merkinhoud?

Facebook definieert merkinhoud als:

… de inhoud van een maker of uitgever die wordt gekenmerkt door of wordt beïnvloed door een zakenpartner voor een uitwisseling van waarde. “

In lekentermen, als u wordt betaald om een ​​specifiek product te promoten (of uw inhoud wordt beïnvloed door elk type ‘waarde’ van een andere persoon / product / bedrijf), moet u deze tool gebruiken .

Veelvoorkomende scenario’s zijn:

 • Betaalde promoters (ook bekend als beïnvloeders)
 • sponsoring
 • Alle producten, merken of zakelijke partners van derden

Merkgerelateerde inhoud biedt in wezen transparantie over ‘achter de schermen’-relaties die mogelijk op Facebook plaatsvinden. Het stelt je merk ook in staat om wat betrouwbaarheid te krijgen door gehecht te worden aan een andere gedenkwaardige identiteit.

Wat kunnen adverteerders krijgen van merkcontent?

Het gebruik van merkcontent heeft verschillende manieren om u te helpen met uw marketingstrategie, maar we zullen deze opsplitsen in twee groepen. De strategische kant (ook bekend als marketing en resultaten) en de technische kant (statistieken en gegevens die u van de functie kunt ontvangen).

De strategische kant

Als je denkt dat partnering met een grote naam je marketinggame kan helpen, heb je gelijk.

Om deze reden besloot Kleenex om samen te werken met NowThis om hun eigen verhaal te vertellen.

“We zijn een samenwerking aangegaan met NowThis om verhalen van Kleenex® Care® te ontdekken en produceren als onderdeel van het grotere ‘Someone Needs One’ commerciële programma, waarin Kleenex-merk mensen uitdaagde om meer bewust te zijn van over het hoofd geziene alledaagse mogelijkheden om te laten zien dat ze erom geven. Met de hulp van NowThis en onze bureaupartners hebben we een gemeenschappelijk doel bedacht: miljoenen vrouwen elke dag op de juiste momenten in hun leven verheffen met echte verhalen die zinvolle gebaren van zorg tonen. “- Kleenex

Om dit te doen, bracht NowThis meerdere verhalen uit met Kleenex aan hun publiek gedurende een periode van 4 maanden, zoals die van de kapper die knipbeurten aan de daklozen geeft (praat over een goed weefselmoment).

Het resultaat? Nu zou de kijkdichtheid met  35% zijn gestegen , 67% meer organisch bereik en 250% meer betrokkenheid tijdens hun campagne. De campagne eindigde met meer dan 22 miljoen videoweergaven, meer dan 1 miljoen sociale acties ondernomen en een 40% verdiende / organische lift [en niet te vergeten een paar blije tranen van hun kijkers].

Het creëren van verhalen als deze die een aantrekkelijke kant van een merk laten zien in plaats van het verkondigen van koude statistieken of het hebben van ‘drievoudig geweven vezels’ zijn de dingen die bij de consument blijven zitten wanneer ze hun volgende aankoop doen.

De technische kant

Beide inhoudstypes bevatten enkele voordelen voor de maker en de zakenpartner op het gebied van analyse – maar eerst is het belangrijk om ze te bespreken, omdat de woordenstroom een ​​beetje verwarrend kan zijn.

 • Betaald. Posts met de betaalde tag eronder zijn eigenlijk organische berichten met een gelabelde partner. Betaald hier verwijst eenvoudigweg naar de eerder genoemde ‘uitwisseling van waarde’ tussen de maker met de getagde entiteit.
 • Gesponsorde. Dit zijn uw typische ‘betaalde’ advertenties en kunnen een gestimuleerd bericht of niet-gepubliceerde advertenties zijn.

U kunt het verschil tussen deze typen vrij gemakkelijk zien, omdat dit direct onder de paginanaam wordt vermeld, zoals in het onderstaande voorbeeld.

betaald-vs-gesponsorde-facebook-advertenties

Wanneer een zakenpartner is getagd, worden de beheerder (s) van die pagina op de hoogte gebracht. Als u op de melding klikt, gaat u naar de pagina Insights, waar ze zowel Reach als Engagement-cijfers kunnen bekijken vanuit de post.

Als het bericht wordt versterkt of als advertentie wordt weergegeven, kan de zakenpartner ook enkele aanvullende statistieken bekijken, zoals CPM (kosten per 1.000 vertoningen) en Uitgaven.

U kunt deze resultaten ook rechtstreeks openen door naar Business Manager te gaan en op merkinhoud te klikken (onder ‘Meten en rapporteren’).

Hoe werkt merkgerelateerde inhoud?

Om een ​​zakenpartner te taggen, gaat u gewoon naar uw pagina. Maak vanaf hier uw post als normaal. Onder aan de berichteditor zie je een handdrukpictogram waarmee je een pagina in je bericht kunt taggen.

how-to-tag-business-partner-on-facebook-advertentie

Nadat u de paginanaam hebt getypt en deze hebt geselecteerd, ziet u een nieuwe pop-up. Vanaf hier kun je het vermogen van je partner om een ​​geboostde post van deze organische te maken, in- of uitschakelen.

how-to-tag-a-business-partner-on-facebook-paid-advertentie

U kunt deze functie ook gebruiken in AdEspresso !

Om dit te doen, selecteert u uw partner in stap 2 van het creatieproces voor de campagne.

tag-business-partner-in-adespresso

Vanaf deze publicatie zijn de volgende berichttypen acceptabele vormen van merkcontent:

 • foto’s
 • Videos
 • Links
 • Tekst
 • Instant artikelen
 • 360 video’s
 • Leven
 • slideshow
 • Canvas
 • Carrousel

… en voilá, je bent op weg naar gemerkte gelukzaligheid!

Belangrijke wijzigingen in het merk-contenthulpprogramma van Facebook

Hoewel de Branded Content Tool van Facebook geen volledige revisie heeft ondergaan, zijn er sinds de oprichting enkele belangrijke wijzigingen doorgevoerd. Twee daarvan zijn erg belangrijk voor marketeers:

 • Nu is Branded Content voor iedereen toegankelijk. Bij de lancering werd Branded Content alleen beschikbaar gesteld om geverifieerde Facebook-pagina’s blauw te controleren ( wat notoir moeilijk te krijgen kan zijn ).
  Op 30 maart van dit jaar hebben ze dat beleid drastisch gewijzigd en hebben ze toegestaan ​​dat iedereen deze functie gebruikte – met een vangst. 
  Branded Content is volledig beschikbaar voor mensen met een blauw-check geverifieerde pagina (normaal), maar degenen die niet geverifieerd moeten nog een formulier om toegang te vragen tot de functie die u kunt vinden voltooien hier .
  Om door te gaan, selecteert u gewoon de pagina waarvoor u Branded Content wilt gebruiken en selecteert u Verzenden.facebook-branded content-request-toegangEr verschijnt een pop-up die u laat weten dat u binnen een uur uw antwoord zult ontvangen.Hoewel u nog steeds bent onderworpen aan goedkeuring, maakt dit het voor niet-geverifieerde pagina’s op zijn minst gemakkelijker om hun tenen in de functie te dompelen.
 • Facebook verwijdert geen berichten die in strijd zijn met hun beleid. Wanneer merkeninhoud voor het eerst werd gelanceerd, werden berichten die in strijd waren met hun Servicevoorwaarden verwijderd volgens het standaard Facebook-beleid. Sindsdien hebben ze hun manier van omgaan met deze berichten bijgewerkt.

Pagina’s die merkinhoud plaatsen in strijd met ons beleid, krijgen een melding om hen te laten weten wat moet worden gecorrigeerd. We zullen niet langer schendende berichten verwijderen; In plaats daarvan wordt het overtreden van berichten nog steeds weergegeven op de pagina van een uitgever, maar wordt deze verborgen voor de nieuwsfeed. Uitgevers kunnen de nieuwsfeedzichtbaarheid herstellen door de overtreding te verhelpen. “

Door toegang te vragen tot de tool (zoals hierboven beschreven), gaat u ook akkoord met het volgen van de richtlijnen voor Branded Content Policy. U kunt deze lezen door op deze link te klikken om er zeker van te zijn dat u het juiste protocol volgt.

4 Slimme manieren om merkgerelateerde inhoud te gebruiken

Inmiddels weten de meeste mensen dat adverteren veel meer inhoudt dan een afbeelding van je product hebben met de woorden KOOP NU eroverheen geslagen, maar dat betekent niet dat het altijd gemakkelijk is om je doelgroep te bereiken.

Wanneer u nadenkt over het maken van uw merkcontent, kunt u deze slimme voorbeelden gebruiken om uw advertentie te helpen het beoogde doel te bereiken.

 1. Instructievideo’s

  Deze video’s (meestal voedsel gerelateerd) tonen vaak een bepaald product in een tutorial. Dit kan een geweldige manier zijn om partnerschappen met een externe partij te gebruiken waarvan het publiek vergelijkbaar kan zijn met het uwe of zou kunnen profiteren van uw product / dienst. Als je een diëtiste bent die bepaalde supplementen gebruikt, probeer die dan in een instructievideo op te nemen om het publiek van je partner te laten profiteren van een product waarmee ze al vertrouwd zijn.

 2. Verhaal vertellen

  Zoals alle schrijvers u kunnen vertellen, is een verhaal belangrijk en het beheersen van de kracht van het vertellen van verhalen in uw advertenties kan u een groot voordeel opleveren. En wat is een betere manier om een ​​verhaal te vertellen dan om het te combineren met een grote naam? De tijd bracht onlangs een advertentie met Chobani onder de aandacht, en hoe ze een stad redden op de rand van de economische ineenstorting door banen binnen te halen met hun nieuwe fabriek. Het resultaat? Een feelgood-advertentie waarmee u kunt overwegen om Chobani te kiezen de volgende keer dat u in het zuivelpad bent. Probeer
  voor uw eigen advertenties te delen wat uw bedrijf doet (intern of extern) dat uw community of locale helpt. Dit kunnen zaken zijn als zorgen voor diversiteit en openheid, vrijwilligerswerk of andere vormen van gemeenschapsbereik.

 3. sponsoring

  Niet te vergeten zijn ook je klassieke en beproefde sponsorschappen. Denk aan de ouderwetse zeepopera’s of elke show die begint met “door jou gebracht”. Deze advertenties (zoals die uit Cheddar hierboven) zijn een nietje van merkinhoud. Als u dit type gaat gebruiken, zorg er dan voor dat u zich aansluit bij een partner wiens publiek geïnteresseerd zou kunnen zijn in uw product. Het adverteren van uw nieuwe lijn chocolaatjes tijdens een gezondheidssegment over diabetes kan bijvoorbeeld niet de beste resultaten opleveren.

 4. Overtrokken advertenties

Soms kunnen adverteerders een beetje … hardhandig zijn als het gaat om hun sponsoring. Wat hebben Rick en Morty met Old Spice te maken? Hoewel ik zelf niet zeker weet, zorgen ze ook voor vermakelijke (en virale) advertenties. Het bovenstaande is een behoorlijk extreem voorbeeld, maar het toevoegen van extra humor aan de tafel was een geweldige tactiek voor Old Spice en stond hun merk toe om boven op de geest te blijven ondanks de lange geschiedenis van het bedrijf. Probeer in uw advertenties het ‘op te peppen’ en een beetje dom te zijn. Misschien ben je gewoon de volgende vlooienmarkt Montgomery .

Inpakken

Het leven vertraagt ​​nooit; als er iets is, versnelt het.

In een kort jaar heeft Branded Content een lange weg afgelegd en het is alleen maar van plan verder te gaan in het komende jaar.

Deze oude, maar nieuwe manier van adverteren is misschien niet revolutionair in concept, maar het is veilig om te zeggen dat het een versleten praktijk is die blijft evolueren om te voldoen aan de moderne smaak en voorkeuren.

Nu je hebt geleerd wat Branded-inhoud is, ben je klaar om je eigen campagne te starten!

Als je onze vorige post wilt lezen en een beetje verder in het onderwerp wilt duiken, blijf dan gewoon verder scrollen en je krijgt alle sappige details.


Waarom inhoud op Facebook-merk een schot in de roos is?

Door Brad Smith

Waarom inhoud op Facebook-merk een schot in de roos is - Illustratie

De snelle opkomst van bannerblindheid wordt alleen geëvenaard door de exploderende adoptievan nieuwe ad-blocking tools. Dat is een ramp voor de meeste online adverteerders. Dientengevolge zijn de slimsten begonnen met het verkennen van nieuwe mogelijkheden zoals native advertising en het werken met influencers als een manier om hun berichten over te brengen naar een moeilijk bereikbaar publiek.

Van oudsher hield Facebook deze vormen van promotie beperkt, waardoor deze advertentiecampagnes eerst door hen moesten worden geleid. Dit veranderde allemaal in april 2016, toen ze een nieuwe merkinhoud (of ‘Sponsored Mentions’) -functie aankondigden waarmee geverifieerde pagina’s hun eigen campagnes met influencers op een gestroomlijnde, DIY-manier konden uitvoeren.

Hoewel dit een groot aantal nieuwe mogelijkheden voor adverteerders opent, is het meest interessante dat er helemaal niets nieuws is over deze aanpak. Dit is waarom.

De oorsprong van merkcontent

soup-1594228_1280

De Michelin-ster is het toppunt van bekendheid voor een chef-kok en een restaurant. Het is een erkende erkenning, van toonaangevende autoriteiten die het al meer dan honderd jaar doen, dat uw eten goed is . Michelin-beoordelingen negeren de service. En ze negeren decor. In tegenstelling tot andere populaire restaurantrevisiediensten, ligt hun focus uitsluitend op het eten.

Michelin vertrouwt zwaar op een getrainde, anonieme staf die restaurants regelmatig beoordeelt op een driesterren schaal :

 • Eén ster: een goede plek om te stoppen tijdens uw reis, wat wijst op een zeer goed restaurant in zijn categorie, en biedt gerechten bereid volgens een constant hoge standaard.
 • Twee sterren: een restaurant dat een omweg waard is, wat een uitstekende keuken en vakkundig en zorgvuldig bereide gerechten van uitstekende kwaliteit aangeeft
 • Drie sterren: een restaurant dat een bijzondere reis waard is, wat aangeeft dat het een buitengewone keuken is waar diners uitstekend eten, vaak fantastisch. Onderscheidende gerechten worden precies uitgevoerd, met behulp van overtreffende trap ingrediënten.

Dat betekent dat zelfs de ‘laagste’ one-star award nog steeds een MASSIEVE prestatie is voor de meesten.

Gordon Ramsay, dezelfde vent die je de meeste weeknachten kunt vinden schreeuwen tegen nietsvermoedende koks-in-opleiding, naar verluidt “huilde” toen hij zijn twee (!) Sterren verloor vanwege inconsistentie in zijn restaurant in New York. Hij vergeleek het met ‘een vriendin verliezen’.

Een deel van de reden waarom ze zo gewaardeerd worden, is dat ze zo zeldzaam zijn.

Er zijn bijna 500 restaurants in Chicago in de Michelin-gids van 2014 volgens Food Travel . Hoeveel hebben Michelin-sterren? Wederom de uitkomst van Food Travel : “Slechts één restaurant kreeg drie sterren; vier restaurants kregen twee sterren en 20 restaurants kregen één ster. ”

De Michelin-ster is afgeleid van de Michelin-gidsen in Frankrijk, die ongeveer honderdtwintig jaar op jaarbasis zijn gepubliceerd.

black-88503_1280

Het oorspronkelijke idee werd uitgevonden door twee broers, Edouard en Andre Michelin, in 1895 kort na de ontwikkeling van de “eerste met lucht gevulde band” die we vandaag genieten. Niet alleen was de kwaliteit beter, maar ze konden ook snel worden veranderd, in tegenstelling tot eerdere bandenmodellen die op de velg van het wiel waren geplakt. (Zou je je kunnen voorstellen hoe lang het wachten op AAA in dat geval zou duren ?!)

Het probleem? Er waren in 1895 slechts ongeveer 350 auto’s in Frankrijk . En zoals de meeste slimme lezers begrijpen, is geen enkele markt = geen bedrijf.

Dus het hele doel van de originele Michelingids was om mensen het land uit te krijgen, het wordt duidelijk wanneer je teruggaat en opnieuw leest hoe sterrenbeoordelingen zijn geformuleerd (Eén ster: stop op je reis; Twee sterren: een restaurant een omweg waard; drie sterren: een restaurant dat een bijzondere reis waard is).

Volgens Pricenomics :

Voor het eerst gepubliceerd in 1900, bevatten de 399 pagina’s van de gids alle informatie die nodig was om “toertochten te maken” door Franse steden. Alleen restaurants die aan hotels zijn verbonden, waren inbegrepen, en deze werden op de beurs genoteerd in plaats van zorgvuldig beoordeeld. Informatie over het installeren en onderhouden van Michelin-banden was de eerste 33 pagina’s en advertenties voor fabrikanten van auto-onderdelen bezetten nog eens 50 pagina’s. Kaarten en basisinformatie over tientallen steden vormden het grootste deel van de gids.

Hoewel er in dezelfde tijd vroege marketinginspanningen waren van John Deere met The Furrow, werden de Michelin-gidsen een wereld op zichzelf en blijven ze een belangrijke rol spelen in het restaurantbeoordelingslandschap.

Hoe Facebook’s nieuwe merkcontent werkt

Een paar maanden geleden veranderde Facebook hun eerder vastgehouden houding naar ‘merkinhoud’ door een nieuwe optie te onthullen om influencers en uitgevers in staat te stellen nauwer samen te werken met marketeers.

Maar laten we de leiding niet teveel begraven …

Heb je geen geverifieerde pagina? Met het kleine blauwe embleem? ” U kunt geen merkinhoud plaatsen ” (in ieder geval met deze nieuwe functie). Dat sluit waarschijnlijk een behoorlijke hoeveelheid van de mensen die dit lezen uit.

Degenen met niet-geverifieerde pagina’s kunnen nog steeds ‘merkgerelateerde content-dingen’ doen, zoals post-gelieerde links – u hoeft zich alleen maar te houden aan de juiste FTC-meldingen (wat niemand leuk vindt). En dan is er ook nog de Facebook-Servicevoorwaarden waar je op moet letten. (Dit werd geverifieerd door Kristi Hines .

Facebook definieert gebrandmerkte inhoud als “tekst, foto, video, instantartikel, link, 360 of live video met een product, merk of sponsor van een derde partij”.

De voordelen van deze ‘influencer marketing’-techniek liggen voor de hand:

 • De marketeer krijgt meer naamsbekendheid, erkenning en een grotere geloofwaardigheid of vertrouwen door liefhebbers te aanbidden. (Je weet wel, invloed, psychologie, sociaal bewijs, yadda yadda yadda.)
 • De Influencer krijgt, nou ja, geld. (Ook het toegevoegde voordeel van het leveren van betere / meer unieke / interessante inhoud die ze niet zouden kunnen veroorloven / product / creëren zonder toegang tot een groter budget en middelen.)

Simpel als dat.

Facebook maakte deze nieuwe merk-inhoudsoptie ook doodeenvoudig om uit te voeren, met een klein handdrukpictogram waarmee je de influencer snel kunt taggen.

image00

afbeeldingsbron )

De ‘Sponsored Mention’ verschijnt nu bovenaan een inhoudsupdate, waarbij beide partijen duidelijk worden vermeld.

image01

afbeeldingsbron )

Wanneer een Influencer een marketeer tagt, krijgen deze direct toegang tot elementaire postinzichten zoals betrokkenheid, bereik, totale uitgaven en zelfs CPM op elk gelabeld bericht.

In theorie zou je kunnen proberen dingen rechtstreeks met deze methode te verkopen – een duidelijke ROI om op het bureau van je baas of klant neer te zetten.

De logistiek van dat kan echter behoorlijk lastig zijn om af te ronden, aangezien Facebook niet converteert zoals AdWords .

U kunt dus ook kijken naar de ontvangen directe statistieken, waarbij u de kosten voor dit toegenomen bewustzijn en engagement beoordeelt in vergelijking met de kosten die het zou hebben genomen om hetzelfde te genereren met andere methoden of kanalen (zoals banneradvertenties, enz.)

Omdat aan het einde van de dag de meeste marketeers nog steeds geobsedeerd zijn over de beste manieren om het verpletterende gewicht van concurrentie, kanaalvariatie en afnemende traditionele methoden aan te pakken.

Waarom gemerkte inhoud?

Toen Facebook hun aankondiging aankondigde , gingen ze open en vertelden ze hoe soap-opera’s werden gemaakt en ontwikkeld door merken in de jaren dertig van de vorige eeuw.

Beginnend met radio in de jaren 30 waar (wie anders dan) Procter & Gamble seriedrama’s met wasmiddelen ontwikkelde. (Begrijp je? ‘Soap Opera’?) Snel vooruitgaan naar de gouden eeuw van reclame in de jaren veertig en vijftig, toen de televisie binnenkwam binnen huishoudens door het hele land.

De kortstondige Frank Sinatra Show in de jaren 1950 (hij was niet erg populair in deze tijd – lees dit voor het achtergrondverhaal – ook WTF met de snor, Frank ?!) werd exclusief gesponsord door Bulova Watches .

Snel vooruit naar ongeveer het zeven minuten durende teken voor de ‘reclame’:

In deze begindagen produceerden netwerken geen shows en voerden de rekening net zo uit als vandaag. Merken deed. Marketeers en adverteerders deden dat.

Procter & Gamble was bijvoorbeeld niet alleen een ‘sponsor’ volgens dit uitstekende Contently-werk van Yael Grauer . Ze produceerden ook de beruchte As the World Turns die liep voor vierenvijftig (54!) Jaar.

Dat is geen verrassing voor de oprichter en CEO van Copyblogger, Brian Clark, die Yael en Contently heeft verteld :

Procter & Gamble bedacht de soap in de jaren dertig met de radio omdat ze er niet achter konden komen hoe ze huisvrouwen konden bereiken. Radio was nieuw en ze creëerden verhalen om een ​​beroep te doen op die demografie. En toen kwam televisie opdagen en brachten ze het over op televisie, en in de jaren zeventig vormen soapsera de meest winstgevende vorm van televisie.

Ik maak me soms zorgen over het gebrek aan historisch perspectief.

Ik denk dat het interessantste aan de tijd waarin we ons nu bevinden, is dat wanneer we terugkijken – zeg honderd jaar later – in de 20e eeuw, we gaan zeggen: ‘Wauw, dat was een rare afwijking, waar voor een klein beetje massamedia was en het regeerde alles, maar het was er niet eerder. ‘

Vandaag zijn er al meer dan twee miljoen blogposts dagelijks gepubliceerd. 91% van de B2B-marketeers gebruiken contentmarketing, waarbij 60% elke dag minstens één stuk content maakt.

Kortom, iedereen doet het.

Koppel dat volumeprobleem met het immer escalerende aantal beschikbare kanalen en we hebben een probleem …

Hoe val je in het echt op?

Conclusie

Hoe krijg je aandacht voor je berichten wanneer je met vrijwel iedereen tegelijkertijd op meerdere platforms concurreert?

Eén manier is met influencers. Hoewel de alledaagse marketingtactieken van influencer die je online leest, meestal een hoop rotzooi zijn, is merk-inhoud helemaal iets anders.

Het is meeliften op de beroemdheid; het oneindige bereik van individuen of groepen die ook de scepter zwaaien over degenen die volgen.

De zet van Facebook om niet alleen inhoud toe te staan ​​maar te ondersteunen, getuigt van iets groters in het spel. Het is een erkenning van de tijd, de uitdagingen en de vindingrijkheid die het nodig heeft om je publiek je spullen te laten zien.

En wat grappig (of ironisch) is, is dat de strategieën die hier worden gebruikt geen trend zijn. Maar een wedergeboorte.

Wat oud is, is weer nieuw.

science-fb-advertenties

Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *