chatbots marketing

De ultieme gids voor Messenger-marketing

7 min


97

Waarom messenger marketing?

Tegenwoordig is online marketing moeilijk. De concurrentie is hevig en soms lijkt het alsof je voor elke nieuwe klant moet vechten.

Misschien raak je gefrustreerd. Misschien ben je op zoek naar een voorsprong op je concurrentie. Misschien bent u op zoek naar een nieuw communicatiekanaal dat nog niet is verzadigd met marketeers.

Als dat het geval is, dan heb je geluk.

Omdat Facebook Messenger Marketing in de voorhoede staat om ‘s werelds nummer 1 marketingkanaal te worden in de komende jaren … en de bedrijven die early adopters worden van dit snelgroeiende kanaal, zullen een serieuze voorsprong hebben op hun concurrenten.

Als je vooruit wilt komen terwijl de wereld zich verwijdert van e-mail en naar Messenger-apps, is deze gids iets voor jou. Lees verder om te ontdekken waarom Messenger-apps zo groot zijn (en waarom ze blijven groeien), hoe u ze kunt gebruiken om uw bedrijf te laten groeien.

Communicatie verandert

De manier waarop mensen communiceren, verandert op een snelle manier.

Vergelijk gewoon de manier waarop u vandaag communiceert met de manier waarop u 10 of 15 jaar geleden deed. Als je bent zoals de meeste mensen, ben je weggegaan van e-mail en telefoontjes naar SMS- en Messenger-apps.

Zoals iedereen, geeft u waarschijnlijk de voorkeur aan communicatie die handig, onmiddellijk en altijd binnen handbereik is. En omdat de meesten van ons onze smartphones gebruiken als onze primaire pc (om nog maar te zwijgen van onze primaire bron van contact met anderen), geven we de voorkeur aan communicatie die smartphone-vriendelijk is.

Messaging-apps zijn de perfecte oplossing.

Ze zijn snel en intuïtief. De antwoorden die u krijgt zijn kort en gemakkelijk te lezen. En mensen vinden het leuk om ze te gebruiken!

Dit zijn slechts enkele van de redenen waarom berichtenapps tegenwoordig zo universeel populair zijn geworden en waarom ze zo een geweldig kanaal zijn voor marketeers die nieuwe klanten willen bereiken en hun bedrijf willen laten groeien.

Wat is Messenger Marketing en waarom is het belangrijk?

Messenger Marketing is marketing naar uw klanten met behulp van een berichten-app.

Je kunt een lijst opbouwen door nieuwe leads aan te trekken, die leads te voeden door ze content te sturen en hun vragen te beantwoorden en uiteindelijk die leads om te zetten in nieuwe betalende klanten.

Conceptueel is het vergelijkbaar met hoe e-mailmarketing werkt. Maar in de praktijk werkt Messenger Marketing heel anders dan e-mail. Het is veel gemoedelijker – met Messenger Marketing zoeken mensen naar een gesprek dat zich 1-1 voelt, waarbij e-mails van de meeste bedrijven er één zijn. Ook in tegenstelling tot e-mail (waar open en doorklikpercentages jaar na jaar blijven dalen), groeit Messenger Marketing zelfs .

Snel.

En hier zijn een paar redenen waarom:

Hoge activeringspercentages

Een rapport uit 2016 van Statista vergeleek de openings- en klikfrequenties voor verschillende soorten e-mails. In hun onderzoek constateerden ze dat de gemiddelde e-mailopeningspercentages 5,9% -18,8% waren en dat de gemiddelde klikfrequenties 0,4% -2,1% waren.

Vergelijk dat met Messenger Marketing – waar marketeers momenteel een open rate van 80% of meer zien en een klikfrequentie van meer dan 30% – en u krijgt een idee van het potentieel van dit nieuwe marketingmedium.

Mensen zullen veel vaker een messaging-app openen en erop klikken dan met een e-mail. En dat is goed nieuws voor elk bedrijf dat zijn leads en prospects online wil aanbieden. 

Messenger-apps hebben minder weerstand dan e-mail

Een van de mooie dingen aan Messenger-apps is dat ze een naadloze gebruikerservaring bieden met zeer weinig weerstand.

Overweeg ter vergelijking wat de weerstand is die het gevolg is van het gebruik van e-mail:

Allereerst is alleen al het kijken naar je inbox waarschijnlijk genoeg om veel keuzestress te veroorzaken. Als je op de meeste mensen lijkt, bevat je postvak ergens tussen enkele tientallen tot enkele duizenden ongelezen berichten.

messenger marketing

Ten tweede komt e-mail met de constante dreiging van spam en virussen. We worden elke dag overstelpt met ongewenste e-mail en we kennen allemaal iemand die per ongeluk een virus heeft gedownload van een onschuldig ogende e-mail. Dus de vertrouwensfactor met e-mailmarketing blijft achteruitgaan.

Overweeg ten slotte hoe veel meer werk het is om een ​​e-mail te openen, te lezen en erbij te betrekken. E-mails hebben meestal veel tekst, en afhankelijk van de e-mail en het apparaat dat u gebruikt, is die tekst mogelijk niet correct voor uw apparaat opgemaakt.

Heb je ooit geprobeerd een niet voor mobiel geoptimaliseerde e-mail op je telefoon te lezen?

messenger marketing

Het is pijnlijk … en zelfs grote bedrijven zoals FexEx maken deze fout. Niet alleen is de tekst onmogelijk klein, maar in sommige gevallen moet je zelfs heen en weer schuiven als de tekstterugloop uit is.

Berichten-apps hebben geen van die ingebouwde wrijvingen. Het zijn veilige en vertrouwde plaatsen voor ons. We vinden het prettig om ze te gebruiken. De berichten die we ontvangen in Messenger-apps zijn meestal kort en gemakkelijk te lezen en ze worden automatisch opgemaakt om er geweldig uit te zien.

Messenger-apps zijn Market-vriendelijker dan sms

OK, dus e-mail als marketingkanaal wordt steeds verzadigender. Maar waarom niet wenden tot sms-marketing, in plaats van het gebruik van Messenger-apps?

Omdat sms beslist niet marketeervriendelijk is.

Als je je ooit hebt geabonneerd op een SMS-lijst, weet je dat sms-berichten erg kaal zijn. Uw opties voor het invoegen van afbeeldingen of video’s zijn beperkt. U kunt geen tekst hyperlinks maken, wat betekent dat alle URL’s die u opneemt, lang en lelijk zullen zijn. En u kunt geen knoppen of andere aangepaste call-to-actions toevoegen.

Kortom, sms-marketing is lelijk .

En om het af te maken, kan het duur zijn. Vooral als je gebruikers hebt die tot tien cent per sms kunnen betalen.

Dit zijn enkele van de redenen waarom sms-marketing nooit echt van de grond kwam en waarom Messenger Marketing een veel betere mogelijkheid biedt voor marketeers.

Messenger-apps zijn persoonlijker

Een ander groot voordeel van berichten-apps in vergelijking met traditionele advertenties is dat ze veel persoonlijker en interactiever zijn.

Zowat elke andere traditionele advertentiekanaal-tv, direct mail, e-mail, print, radio, enz. – is een one-way communicatie. Het bedrijf communiceert met u, en er is niet veel dat u kunt doen om het te personaliseren.

Maar Messenger Marketing verandert dat.

Met chatbotmarketing kunnen de berichten die u ontvangt eenvoudig worden aangepast op basis van de koppelingen waarop u klikt terwijl u door de berichtenstroom loopt. En op elk moment kunt u altijd een bericht typen voor het bedrijf en een persoonlijk antwoord krijgen van een medewerker van de live klantenservice.

Dit maakt de communicatie over berichtenapps persoonlijker. Het is een tweerichtingsverkeer, zoals communicatie zou moeten zijn. En nog belangrijker, dit is het soort communicatie dat mensen verwachten van de bedrijven waarmee ze zaken doen.

Messenger-apps groeien snel

In zowat elk land ter wereld is de meest gebruikte app een berichten-app. Ze zijn doordringend; iedereen gebruikt ze. En dat is al geruime tijd het geval. Berichten-apps overtroffen de sociale netwerken in termen van maandelijkse actieve gebruikers al in het begin van 2015:

messenger marketing

De specifieke app die mensen gebruiken, verschilt per land – Facebook Messenger is de meest gebruikte app in Noord-Amerika, terwijl WhatsApp (ook eigendom van Facebook) de baas is in Europa. In China is WeChat de echte winnaar. Maar ongeacht de specifieke app, het is duidelijk dat messenger aps het kanaal bij uitstek zijn voor mensen over de hele wereld wanneer ze communiceren met vrienden en familie.

Waarom Facebook Messenger?

Met alle berichten-apps die er zijn, waarom zou je je richten op Facebook Messenger als je go-to-app voor Messenger Marketing?

Er zijn verschillende redenen.

Allereerst, als je in de VS of Canada woont, is Facebook Messenger de duidelijke winnaar in termen van gebruikers. Met meer dan 1,3 miljard actieve gebruikers per maand heeft Facebook Messenger een enorm bereik.

Ten tweede heeft Facebook de mogelijkheden van zijn Messenger-app getest en uitgebreid voor dit specifieke doel. Dus in tegenstelling tot WhatsApp, dat nog steeds een vrij kale app is (meer zoals SMS), biedt Messenger de mogelijkheid om geautomatiseerde chatbots te bouwen, compleet met afbeeldingen, video’s, galerijen, call-to-action-knoppen en meer, waardoor het de app is van keuze voor marketeers en bedrijfseigenaren die hun bedrijf willen laten groeien met messenger-marketing.

Hoe u uw bedrijf kunt laten groeien met Messenger Marketing

Nu dat u iets meer weet over wat Messenger Marketing is en waarom het zo’n belangrijk marketingkanaal wordt, gaan we dieper in op enkele details over hoe u dit marketingkanaal daadwerkelijk kunt gebruiken om nieuwe leads en klanten te krijgen.

Hoe Facebook Messenger abonnees te krijgen

De eerste stap in Messenger Marketing is om wat abonnees te krijgen.

Als u Messenger Marketing vergelijkt met e-mailmarketing, zou dit hetzelfde zijn als het uitbreiden van uw e-maillijst. Maar in tegenstelling tot e-mailmarketing, is het verkrijgen van nieuwe Messenger-abonnees veel eenvoudiger en gemakkelijker.

Er is een manier om iemand te laten inschrijven op uw chatbot-abboneelijst.

  1. Ze sturen een bericht naar de Facebook-pagina van uw merk/bedrijf

Dat is het – ze hoeven hun contactgegevens niet in te tikken of enige vervelende aanmeldingsbevestiging uit te voeren. Het enige wat ze hoeven te doen is u een bericht sturen.

Best simpel, toch?

Hier is een voorbeeld van een Facebook-advertentie met ‘Bericht verzenden’ als call-to-action. Als u deze advertentie in uw newsfeed zag, op de knop klikte en het bedrijf een bericht stuurde, dan werd u automatisch toegevoegd aan hun abonneelijst:

messenger marketing

Of een knop zoals hieronder toevoegen op je site zodat abbonees kunt werven via je site.

Code & Quill Message Us-functie op een blogpost

En hier is een voorbeeld van een bericht met behulp van “comment to subscriber” -functie. In dit bericht zegt de tekst dat mensen een reactie moeten achterlaten als ze een gratis gids willen ontvangen:

Coach Rock met behulp van commentaar aan berichtfunctie

Zodra u dit doet, ontvangt u een automatisch antwoordbericht, zoals dit:

coach rock commentaar op berichtfunctie-voorbeeld

Verzend berichten naar uw abonnees

Nu je wat abonnees hebt, wat ga je daarna doen?

Nou … je stuurt ze natuurlijk wat berichten!

Op dit moment kan het handig zijn om e-mailmarketing te gebruiken als referentiepunt. Wanneer u een bericht verzendt via e-mailmarketing, heeft u in feite twee opties:

  • Verzend een eenmalige uitzending
  • Stel een autoresponderserie in

Hetzelfde geldt voor Messenger Marketing. U kunt eenmalige uitzendingen verzenden naar uw volledige lijst (of naar kleinere segmenten van uw lijst) …

En u kunt ook geautomatiseerde berichten instellen die reageren op bepaalde zoekwoorden met vooraf geschreven antwoorden. En wanneer u een aantal van deze geautomatiseerde reeksen samenvoegt om gebruikers een interactieve en conversatie-ervaring te bieden, wordt dit een ‘chatbot’ genoemd.

Automatiseer uw Messenger-marketing met chatbots

Chatbots verzenden automatisch inhoud naar uw gebruikers op basis van de acties die zij ondernemen (klikken op call-to-action knoppen, typen van bepaalde zoekwoorden, enzovoort).

Maar in tegenstelling tot e-mail autoresponders,  zorgt chatbot voor logische vertakkingen en een grotere personalisatie. Chatbots menu laten menu als deze toe:

Dit geeft de gebruiker de mogelijkheid om te kiezen welke informatie ze krijgen, zodat ze alleen berichten ontvangen waarin ze geïnteresseerd zijn (wat waarschijnlijk een andere reden is waarom Messenger Marketing zulke hoge betrokkenheidsrates heeft.

Bouw hier je eigen messenger chatbot: https://delaatchat.com (gratis)


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format