De ultieme gids voor Snapchat-marketing - DeLaatbusiness

De ultieme gids voor Snapchat-marketing

25 min


96
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Er is een voortdurend groeiende lijst met social-mediaplatforms die bedrijven zouden moeten gebruiken, en veel marketeers zijn het erover eens dat Snapchat op die lijst staat. Hoewel de interface wat onhandig en moeilijk te wennen kan zijn, hebben sommige bedrijven die Snapchat gebruiken uitstekende resultaten met hun campagnes .

Omdat Snapchat zo anders is dan de andere grote populaire sociale mediasites die de meeste marketeers gebruiken, kan het intimiderend aanvoelen – marketeers weten niet goed hoe ze het platform moeten gebruiken, hoe ze contact moeten maken met hun publiek en welke soorten inhoud ze moeten gebruiken .

In deze Snapchat-gids gaan we alles opsplitsen wat je moet weten over marketing op Snapchat, inclusief waarom je op het platform zou moeten marketen, geweldige voorbeelden van succes op Snapchat, de demografie van de gebruikers, aanbevolen strategieën en best practices, en een diepgaande zelfstudie voor het gebruik van de functies en trackingresultaten.

Heb ik al de nieuwste updates genoemd? Ja, we hebben die ook, en met een tutorial om je in een oogwenk te starten !

 Klaar? Laten we beginnen.

In onze update van maart 2017 hebben we secties toegevoegd over de geofilters van Snapchat, Snapchat-advertenties en of Snapchat Instagram-verhalen en Messenger-dag op Facebook zal overleven.

U kunt hier klikken en rechtstreeks naar de nieuwe inhoud gaan , of blijven lezen en leren hoe u het platform onder de knie moet krijgen!

Klaar? Laten we beginnen.

Waarom moeten bedrijven op Snapchat marketeren?

Snapchat kan officieel worden beschouwd als nog een platform dat bedrijven en marketeers kunnen opnemen in hun marketing line-up; het is tijd voor sommigen om de collectieve zucht op te vangen. Hoewel dit voor sommige bedrijven overweldigend kan overkomen (er zijn al genoeg sites en platforms waar we rekening mee moeten houden), is het altijd goed om een ​​platform te hebben dat nieuwe mogelijkheden en manieren biedt om contact te maken met onze doelgroep.

Snapchat heeft aangetoond dat het echt waardevol kan zijn voor bedrijven die het publiek daar hebben en de juiste strategieën hebben. Omdat cijfers voor zichzelf kunnen spreken, zijn hier enkele statistieken die de potentiële waarde van marketing op Snapchat aantonen :

Afgezien van de statistieken, die kunnen spreken voor de groei en betrokkenheid op het platform, zijn er enkele sterke voordelen voor marketing op Snapchat . Waaronder:

 • Minder concurrentie. Elk merk dat ooit heeft bestaan ​​lijkt een aanwezigheid op sociale media te hebben op Facebook, Twitter en Instagram (en in toenemende mate Pinterest). Hoe moeilijk het ook kan zijn om zelfs op deze platforms contact te maken met gebruikers, het kan nog moeilijker zijn om uw inhoud te laten opvallen door de concurrentie. Hoewel Snapchat snel populairder wordt onder merken, is er voor bedrijven nog steeds minder concurrentie dan op andere platforms.
 • Het is anders. We hebben dit in de intro een beetje aangehaald en we zullen het later bespreken, maar het is zo’n groot voordeel dat ik het hier ook wilde noemen. Snapchat is anders dan andere platformen. U zult op een nieuwe manier een nieuw publiek bereiken met een nieuw type inhoud. Dit kan zeker een uitdaging zijn, maar het is ook een groot voordeel.
  snapchat marketing

  Heilige burrito, batman – dit soort marketing is anders dan wat we gewend zijn.

 • Het voelt authentiek. Sociale mediasites zijn over het algemeen geweldig voor het opbouwen van rapporten, en in sommige gevallen geven gebruikers ‘achter de schermen’ uitzicht. 
  Snapchat versterkt dit aspect van socialemediamarketing; het gaat meer om wat er nu gebeurt. Foto’s worden bewerkt met filters om ze interessanter te maken, niet noodzakelijkerwijs een hogere kwaliteit, en de effecten zijn puur voor verbetering (en plezier).

  IMG_1634

  People’s Snap is geen kwalitatief hoogstaand, glossy Instagram- of tijdschriftafbeelding; het ziet er meer casual en minder bewerkt uit, wat automatisch aantrekkelijk kan zijn voor sommige gebruikers.

  Je kunt de persoonlijkheid van je merk op een nieuwe manier laten zien op Snapchat, en de onderdelen markeren die het meest relevant zijn voor je publiek daar.

 • Je kunt een nieuw publiek bereiken. Als uw product gebruiksmogelijkheden heeft die een jongere demografie kunnen aanspreken, maar u nog niet echt verbinding met ze maakt op andere sociale mediaplatforms, zou Snapchat uw gouden ticket kunnen zijn. 
  CNN bijvoorbeeld, verbonden met meer Millenials op Snapchat dan zij had via hun site; het was een publiek waarmee ze eerder moeite hadden om contact te maken.

  snapchat marketing

  CNN ontdekte dat hun publiek op Snapchat eerder hun nieuwsverhalen daar zou lezen (met een voorbeeld hier afgebeeld) dan dat ze van de hoofdsite kwamen.

  Zelfs als u hetzelfde publiek bereikt, doet u dit op een extra platform.

 • Het is gratis. Dit is absoluut niet het belangrijkste aspect van marketing op Snapchat, maar het doet geen pijn om te merken dat het inderdaad gratis is. Sommige tools in marketing zijn immers niet.

Snapchat heeft de afgelopen jaren een toename van de groei gekend, waarbij gebruikersbetrokkenheid en activiteit hoog genoeg zijn om de aandacht van het bedrijf te trekken.

Voordat je op het platform springt en campagnes begint te voeren, wil je echter één ding bekijken: wie is je publiek op Snapchat?

Wie zit er op Snapchat?

Het is alleen maar logisch om te begrijpen welke demografische gegevens het meest aanwezig zijn op een platform voordat u begint met het ontwikkelen van uw marketingstrategieën, en Snapchat vormt daarop geen uitzondering.

Laten we het op deze manier zeggen: als Millenials helemaal bij je doelgroep horen, zou je zeker op Snapchat moeten zijn .

 • Meer dan 60% van de 13-34-jarigen  in de VS met smartphones gebruiken Snapchat
 • 37% van de gebruikers valt in de categorie 8-24 jaar, met 71% van de gebruikers jonger dan 25 jaar.
 • De bevolking bestaat momenteel uit 70% vrouwen en 30% mannen . 
 • 12% van de 35-54-jarigen maakt momenteel gebruik van Snapchat en slechts 2% van de 55-plussers bevindt zich op het platform.

Snapchat heeft momenteel een jonger publiek, hoewel het belangrijk is om op te merken dat meer dan de helft van de nieuwe gebruikers die zich momenteel inschrijven voor Snapchat , ouder zijn dan 25 jaar .

Als tieners en universiteitsstudenten echter niet je doelgroep zijn, kun je nog steeds gebruik maken van marketing op Snapchat – zolang je publiek niet alleen in de leeftijdscategorie 55+ is.

Zijn er bedrijven die Snapchat niet zouden moeten gebruiken?

Sinds ik een aantal berichten heb gepubliceerd over Snapchat (lees: hier en hier ), is er één vraag die mij veel is gesteld: zijn er bedrijven die Snapchat niet zouden moeten gebruiken?

Schermopname 2016-04-20 om 1.45.37 uur

Tot nu toe was hun Snapchat-activiteit beter geschikt voor het platform dan hun hashtag-incident met Twitter.

Hoewel ik nooit zou zeggen dat het een merk zou pijn doen om een ​​social media-platform te gebruiken tenzij er een aantal grote marketingmisleidingen werden gemaakt (zie mijn persoonlijke favoriet, het voorbeeld van McDonald’s ), zijn er waarschijnlijk een paar merken die misschien niet veel succes hebben op Snapchat en zou het beter kunnen doen om hun aandacht ergens anders te richten. Als uw doelgroep bijvoorbeeld van middelbare leeftijd tot oudere volwassenen is en een jonger publiek geen interesse heeft in uw product, is Snapchat misschien niet voor uw bedrijf .

Dat gezegd hebbende, het doet nooit pijn om te proberen; de demografische gegevens kunnen altijd veranderen en uitbreiden, en je zult er misschien versteld van staan ​​hoe je inhoud past bij het nieuwe publiek, of hoe betrokken je publiek op het platform is.

Snapchat-marketing: de zelfstudie

Nu we hebben vastgesteld wie op Snapchat zou moeten verkopen en waarom ze dat zouden moeten doen, richten we ons op het hoe van Snapchat-marketing.

Als je het hebt gemist, hebben we een diepgaande zelfstudie gepubliceerd over hoe je je profiel kunt instellen en snaps en verhalen kunt verzenden, die je hier kunt zien .

Omdat we al een gids hebben uitgebracht die de basisbeginselen behandelt, gaat deze tutorial zich richten op de meer geavanceerde functies van Snapchat-marketing , inclusief functies die beschikbaar zijn voor gebruik, het ontwikkelen van een marketingstrategie, verbinding maken met uw publiek en QR-codes, en het volgen van de resultaten van uw marketinginspanningen.

Functies beschikbaar op Snapchat

Er zijn verschillende functies, soorten berichten en instellingen die u kunt gebruiken, die allemaal van invloed kunnen zijn op het succes van uw Snapchat-campagnes. Deze omvatten opties voor beeldbewerking, de instellingen die u in uw profiel kunt kiezen en aanvullende functies waarmee u kunt communiceren en uw publiek kunt aanspreken.

Soorten inhoud die u op Snapchat kunt delen, zijn onder andere:

 • Afbeeldingen. Je kunt afbeeldingen op Snapchat delen, meteen met je cameratelefoon nemen en bewerken of uploaden vanuit je opgeslagen foto’s. Snaps zijn het beste in portretformaat, wat de enige manier is om ze te bekijken.
 • Videos. Video’s kunnen op Snapchat worden gedeeld, zolang ze maar tien seconden worden bewaard (hoewel sommige sluwe gebruikers kennelijk hacks hebben ontdekt). Ze kunnen als afbeeldingen worden bewerkt.
  IMG_1655

  Een video van een senator uit New York werd gedeeld op Snapchat en drong er bij de kiezers op aan om naar de voorverkiezingen te gaan.

 • Snaps. Snaps zijn afbeeldingen of video’s die privé worden verzonden en alleen voor specifieke gebruikers. Nadat gebruikers ze gedurende de toegestane tijd hebben bekeken, “vervallen” ze en verdwijnen ze. Snaps zijn te vinden aan de linkerkant van het hoofdscherm.
  IMG_1636

  Snaps zijn afbeeldingen en video’s die specifiek naar u zijn verzonden.

 • Stories. Verhalen zijn afbeeldingen of video’s die worden gedeeld met uw volgers (of iedereen, als uw privéinstelling dit toestaat). Ze zijn goed voor de massale distributie van inhoud. Lokaliseer ze aan de rechterkant van het hoofdscherm.
  IMG_1632

Bewerkingsopties voor berichten (zowel Snaps en Verhalen voor afbeeldingen en video’s) zijn onder meer :

 • Teken hulpmiddelen.  Je kunt op je afbeelding tekenen, in elke kleur en op elke plaats.
 • Tekst-invoegtoepassingen.  U kunt tekst typen om aan uw afbeelding toe te voegen. U kunt elke kleur voor het lettertype kiezen en de bannertekst plaatsen waar u maar wilt.
 • Emojis.  Omdat de wereld nooit genoeg emoji’s kan hebben, kun je emoji’s aan je afbeelding toevoegen door ze naar elke gewenste positie te slepen.
  IMG_1645

  De trifecta van de beeldbewerkingstools allemaal in één afbeelding.

   

Instellingen en functies die u kunt gebruiken om uw succes op Snapchat te verbeteren, zijn onder meer:

 • Verander de weergavetijd. U kunt de weergavetijd op uw afbeeldingen handmatig aanpassen, zodat gebruikers ze langer of korter kunnen bekijken dan de standaard tien seconden. Als u de tijd verlengt dat deze beschikbaar is om te bekijken, kunt u meer betrokkenheid krijgen.
  IMG_1642
 • Uw profiel openbaar maken. Zorg ervoor dat uw profiel is ingesteld op openbaar, in plaats van privé (dit is de standaardinstelling). Klik hiertoe op de geest in het midden bovenaan het hoofdscherm. Klik vervolgens in de rechterbovenhoek op de rode ster. 
  IMG_1369-576x1024Verander ‘wie kan contact met mij opnemen’ en ‘wie kan mijn verhalen bekijken’ van ‘mijn vrienden’ tot ‘iedereen’.
  IMG_1371-576x1024

Snapchat vrijgegeven een verbeterde messaging systeem ( Snapchat chatten 2,0 ), die wordt geleverd met extra functies. U kunt het berichtensysteem gebruiken om privé met specifieke gebruikers te chatten.

Als je wilt chatten met een gebruiker, veeg je naar rechts tot je Snaps ziet. Klik op de tekstballon in de linkerhoek.
IMG_1636

Vanaf daar wordt u naar een scherm gebracht waar u kunt kiezen met wie u wilt chatten.

IMG_1637

Functies (nieuw en oud) van het chatsysteem zijn onder meer:

 • Stickers. Er zijn nu meer dan 200 stickers beschikbaar voor gebruik in het privé-chatsysteem.
  IMG_1640
 • Videobiljetten. Videotonen zijn tien seconden video die continu worden bekeken wanneer uw vriend ze bekijkt, en ze kunnen in het privé-chatsysteem worden verzonden. Ze vervallen niet zoals normale kiekjes en verhalen.
 • Audio-aantekeningen. Geluidsnotities werken op dezelfde manier als videotonen, waardoor u fragmenten van 10 audiofragmenten in een privéchat kunt verzenden.
 • Meerdere foto’s verzenden. U kunt nu meerdere foto’s tegelijkertijd verzenden in het privé-chatsysteem.
 • Video- en audiogesprekken. Net zoals Facebook video- en audio-oproepen aanbiedt, doet Snapchat dat ook, dankzij hun geüpgraded chatsysteem. Je kunt zelfs foto’s verzenden tijdens deze oproepen.
  IMG_1639

  Chat 2.0’s interface.

 

Een strategie ontwikkelen om op Snapchat te promoten (met echte voorbeelden)

Hoewel veel sociale mediaplatforms iets unieks bieden terwijl ze nog steeds op een vergelijkbare manier functioneren (Twitter, Instagram, Facebook en zelfs Pinterest stellen je in staat berichten te delen en te “liken” of commentaar te geven op de berichten van anderen), is Snapchat een … voor mij- voelt echt anders; je deelt video’s en afbeeldingen met specifieke mensen en mensen kunnen video’s en afbeeldingen naar je verzenden. Dat is het. De interactie tussen u en uw gebruikers is niet openbaar en er is geen echt sociaal bewijs. Viraal gaan is niet het doel; het is het enige doel hier om je inhoud te delen met diegenen die er iets mee doen.

Om succes op Snapchat te hebben, moet je een marketingstrategie hebben. En omdat Snapchat een heel ander platform is in vergelijking met wat we gewend zijn als marketeers, zal die marketingstrategie op zijn minst een beetje anders zijn dan wat je waarschijnlijk op andere platforms gebruikt.

Enkele beproefde strategieën, tactieken en campagnes die hebben gewerkt voor andere bedrijven die hun merk (of producten) op Snapchat hebben verkocht, zijn onder meer:

 • Kortingscodes aanbieden. Als het gaat om Snapchat-marketing, is een van de beste beproefde tactieken het adverteren op het platform. 
  Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Zestien Handles maakten Snapchat-marketinggeschiedenis toen ze een kortingscode aanboden in ruil voor gebruikers die ze Snaps van zichzelf met de bevroren yoghurt stuurden. Het bevroren yoghurtrestaurant gaf de module terug met een couponcode die in de winkel inwisselbaar was. 
  Schermopname 2016-04-20 op 1.22.41 uur Van Grubhub is ook bekend dat het couponcodes aanbiedt via Snapchat, dat gebruik maakt van het urgente karakter van het platform en gebruikers aanmoedigt om nu te kopen met een combinatie van urgentie en de toegevoegde incentive van een korting. 
  Schermopname 2016-04-20 op 1.23.19 uur Naast de couponcodes die een grote motivatie zijn voor engagement en echte, winstgevende verkopen, zijn ze ookeen ander voordeel bieden: ze zijn traceerbaar . U kunt zien hoeveel mensen op u reageren en vervolgens kunt u zien hoeveel de couponcode daadwerkelijk gebruiken. Aangezien het moeilijk kan zijn om statistieken op Snapchat te volgen, is dat een waardevol voordeel.
 • Maak contact met influencers.  Verbinden met beïnvloeders kan een enorme impact hebben op je Snapchat-marketing, zelfs als het onwaarschijnlijkere beïnvloeders zijn die je zou verwachten te zien.
  Schermopname 2016-04-20 op 1.27.20 AM

  Toen natte zeehonden samenwerken met een 16-jarige influencer en Snapchat-modester, groeide hun volg- en verkoopcijfers.

  Een goed voorbeeld van een merk dat wijselijk invloedbeïnvloeders gebruikte, was Audi. Ze wilden verbinding maken met jonge, vrouwelijke, Millennial, eerste autokopers, en gingen samenwerken met ABC’s show “Pretty Little Liars”, een beïnvloeder voor die demografie als er ooit een was. Audi zou exclusieve inhoud over de show plaatsen, waardoor de show een extra platform kreeg en Audi toegang kreeg tot de volgers van de show.

  Schermopname 2016-04-19 om 10.43.14 PM

  Deze serie snaps laat zien hoe waardevol de campagne (die platformoverschrijdend was) was, allemaal dankzij een slim partnerschap met influencer.

  Gedurende de hele campagne heeft Audi meer dan 115.000 volgers op Snapchat verworven. Zelfs onwaarschijnlijke paren kunnen werken.

 • Bouw anticipatie.  Heeft u een evenement aan de gang of gaat er binnenkort een evenement door? Creëer zoveel mogelijk hype door anticipatie en profiteer ervan.
  IMG_1653

  De New York Primaries waren groot op Snapchat, gebruikers eraan te herinneren om te gaan stemmen en te helpen bij het creëren van een hype door middel van meerdere verhalen.

  Voor degenen die niet weten (of niet in Orlando wonen), opende Universal Studios afgelopen zomer de nieuwe King Kong rit op Skull Island. Als onderdeel van hun marketingstrategie hebben ze een reeks korte video’s op YouTube uitgebracht, die elk een week uit elkaar liggen. Deze video’s tonen een fictieve reis naar een ‘echt’ doodshoofdeiland, elk eindigend op een cliffhanger om anticipatie te creëren voor zowel de volgende video als de rit. Het werkte – ik werd opgewonden en vernieuwde mijn pas. Dit gebeurde op YouTube, maar je kunt hetzelfde doen via Snapchat.

  Schermopname 2016-04-20 op 1.17.07 AM

  Denk aan je snaps, de een na de ander, als een youtube-afspeellijst. Vertel een verhaal om anticipatie op te bouwen.

  Als je een evenement tegenkomt, blijf dan afbeeldingen en video’s delen van de voorbereiding of van spannende nieuwe ontwikkelingen en details die nog moeten komen. TacoBell (een icoon van Snapchat-marketing) deed dit toen hij de komst van hun ontbijtmenu aankondigde via meerdere tweets. 
  Schermopname 2016-04-20 om 12.13.35 uurHoud mensen altijd op zoek naar meer, voeg woorden toe zoals “wacht maar tot je hoort wat we komen doen” en “we hebben een geweldige verrassing in petto.” Gebruik de korte maar frequente snaps om je publiek betrokken te houden. , zowel voor uw volgende artikel als voor het product, en uw campagnes kunnen zelfs meer bieden dan een hogere betrokkenheid.

 • Richt op het publiek dat er is.  Je publiek op Snapchat, zelfs na een indrukwekkende groei, is mogelijk niet hetzelfde als je doelgroep in het algemeen. Dat is prima. Zolang ze geïnteresseerd zijn in uw inhoud en relevant zijn voor uw merk, zijn ze nu uw doelgroep op Snapchat. 
  Laten we eens kijken naar een voorbeeld van hoe een campagne hergebruikt kan worden om bij een nieuwe doelgroep te passen. Publix (een populaire supermarkt in Florida) heeft vaak heel ontroerende reclames vlak bij de vakantie, waar eenzame grootouders worden bezocht door familie of vriendelijke buren. Om zich aan te passen aan de demografische periode van het millennium, konden ze in plaats daarvan campagnes plaatsen rond pizza en vleugels, afbeeldingen en video’s voor de gameavond op universiteiten. Febreeze heeft hierop ingespeeld door hun Snapchat-campagnes te veranderen in markt- tot millennials.

  IMG_1664

  Freeze is afgeweken van zijn normale marketingplan om Snapchat-gebruikers te overtuigen met een autoverfrisser.

  Ik denk dat LACMA fantastisch werk heeft verricht door zich aan te passen aan het publiek op Snapchat om spannende stukken te laten zien en gebruikers geïnteresseerd te houden, met slim gebruik van tekst, bewerking en visuele invoegtoepassingen.
  IMG_1652

Verbinden met je publiek op Snapchat

We hebben de demografische gegevens die momenteel op Snapchat staan, al besproken. Alleen omdat ze er zijn, betekent dat echter niet dat je automatisch gegarandeerd bent dat ze je volgen. Je moet nog steeds je volgers vinden en hen aanmoedigen om met je in contact te komen , net zoals je op elk ander platform zou doen.

Snapchat mist de ‘virale’ aard van andere platforms; als een van je vrienden een merk op Snapchat volgt, heeft dat absoluut geen enkele invloed op jou – je ziet het niet en je zult er nooit iets van horen. Hierdoor kan het moeilijker zijn om verbinding te maken met gebruikers op Snapchat.

Screen-Shot-2016/03/08-at-1.26.44-AM-902x1024

Ben en Jerrys hebben dit bericht op Instagram gedeeld en waardevolle inhoud aangeboden in ruil voor nieuwe volgers op Snapchat.

Een van de beste manieren om dit te doen is om uw Snapchat zo veel mogelijk van het platformte promoten . Deel uw Snapchat-gebruikersnaam op al uw sociale-mediasites, uw site en in een e-mail naar uw e-maillijst, zodat gebruikers u kunnen volgen. Je kunt vooraf wat incentives aanbieden en je de kans geven om een ​​prijs te winnen of een schreeuw krijgen van je merk als ze je volgen. Dit kan verrassend effectief zijn.

snapchat marketing

Een paar dagen lang had Elle Magazine hun Snapcode als hun profielfoto om er zoveel mogelijk ogen op te krijgen.

Als u een influencer aan boord kunt krijgen die gebruikers kan aanmoedigen om u te volgen, kan dit ook helpen. Zoveel mogelijk mensen die volgers op de hoogte kunnen stellen van je Snapchat-profiel, hoe beter.

Misschien is de meest effectieve manier om verbinding te maken met nieuwe gebruikers de QR-code te gebruiken.

Snapchat’s QR-code: Hoe het te gebruiken

QR-codes zijn machineleesbare codes die door de camera’s op smartphones kunnen worden gelezen, vergelijkbaar met het scannen van een streepjescode. Snapchat heeft slim gebruik gemaakt van QR-codes, die gebruikers nu kunnen gebruiken om snel specifieke gebruikers of merken te volgen die ze willen. Gebruikers delen hun QR-codes op sociale media, in e-mails en zelfs in persoonlijke vorm, waardoor andere gebruikers deze snel en gemakkelijk kunnen volgen. Hoe makkelijker het is, hoe meer volgers je waarschijnlijk zult behalen.

Schermopname 2016-04-19 om 8.06.04 PM

U kunt uw Snapchat QR-code openen en aanpassen door hier in te loggen . 
Elke snap-code is uniek, zelfs voordat je hem aanpast, dus houd daar rekening mee voordat je iemand anders probeert aan te passen.

De snapcode bestaat uit 3 verschillende aspecten; de geest, de code en het kader. Geen van deze factoren kan worden verstoord – je kunt bijvoorbeeld de kleur van de code niet omkeren of de geest of het frame verstoren.
Schermopname 2016-04-19 om 8.08.10 PM

Je kunt de kleur van het lichaam van de geest veranderen , hoewel Snapchat aanbeveelt om hem wit te houden. Het toevoegen van een logo of afbeelding in de geest kan een geweldige manier zijn om de code aan te passen, en u kunt de achtergrondkleur (alleen niet de code) als onderdeel van uw branding wijzigen.

Schermopname 2016-04-19 om 8.09.06 PM

Als je tevreden bent met je snapcode, deel deze dan overal waar je kunt. Mensen hoeven alleen maar een foto van je snapcode te maken en in de app op je camera te klikken om je te volgen .

Schermopname 2016-04-19 om 8.21.03 PM

Je kunt je merknaam of logo in de geest plaatsen.

Resultaten bijhouden op Snapchat

Snapchat heeft niet het type analyseprogramma op het platform zoals Facebook of Pinterest’s Analytics . In tegenstelling tot Instagram heeft Snapchat ook geen analysetools van derden die kunnen worden gebruikt. In ieder geval is Snapchat nu gebruiksvriendelijker dan het voor de marketeer.

Hoewel dit lastig kan zijn voor marketeers, is het nog steeds mogelijk om enkele resultaten van uw campagnes op Snapchat bij te houden. De informatie wordt niet gecondenseerd in gemakkelijk te lezen grafieken en diagrammen op een gebruiksvriendelijke interface, maar je kunt het nog steeds krijgen.

Er zijn een paar statistieken die u kunt bijhouden op Snapchat . Je kan zien:

 • Wie heeft een Snap bekeken
 • Wie heeft gereageerd op een Snap of een verhaal
 • Wie is met jou in contact via chat

U kunt de effectiviteit van uw campagnes bepalen (of op zijn minst hoeveel de inhoud wordt bekeken) door het aantal snaps te delen dat is geopend door het aantal snaps dat u hebt verzonden , zodat u het openingspercentage Snap krijgt .

Als u een bepaalde campagne uitvoert, zoals GrubHub in het bovenstaande voorbeeld, kunt u zien hoeveel gebruikers een persoonlijke module openen en / of interactie met u hebben om de kortingsboncode te ontvangen.

Het evalueren van je openings- en betrokkenheidstarief in de loop van de tijd kan vervelend zijn en lang duren omdat het een handmatig proces is, maar het kan je een sterk idee geven van hoe je inhoud resoneert met je publiek, samen met de inhoud waarvoor ze het meest ontvankelijk waren.

Je kunt ook zien hoeveel views je verhaal heeft gekregen en hoeveel screenshots je hebt genomen. Wanneer u op uw individuele verhaal klikt, kunt u zien hoe het aantal weergaven (dat het aantal bij het oog zal zijn) en het aantal schermafbeeldingen (dat is het piepkleine verondersteld-om-te-zijn-een-pijl).

IMG_1650

Dit verhaal, net gedeeld, als 0 weergaven en 0 schermafbeeldingen, zoals te zien in de linkerbenedenhoek.

Nogmaals, door zowel de weergaven als de schermafbeeldingen te berekenen, kunt u bepalen of uw inhoud relevant is voor uw doelgroep en relevant blijft voor uw doelgroep.

5 beste praktijken voor marketing op Snapchat

Naast het ontwikkelen van een marketingstrategie die het beste werkt voor uw merk en uw specifieke doelgroep,  zijn er verschillende tactieken en best practices die u kunt gebruiken met uw Snapchat-campagnes om betrokkenheid, verkoop en volgers te stimuleren .

Hier zijn 5 van de best practices:

 • Creëer urgentie. Het creëren van een gevoel van urgentie is een geweldige tactiek als u gebruikers wilt motiveren om elke actie op uw campagnes te ondernemen. Snapchat is niet anders, en het is “bekijk het voordat het weg is” aspect geeft automatisch een gevoel van must-act-nu voor gebruikers die je inhoud bekijken.
  Schermopname 2016-04-20 op 1.37.20 uur

  Nog een geweldig voorbeeld van GrubHub, ze gebruiken Snapchat’s natuurlijke urgentie en een sterke oproep tot actie om betrokkenheid te krijgen – met de stimulans van een weggeefactie

  Maak berichten die inspelen op deze natuurlijke drang om gebruikers tot actie aan te zetten – verkoopcijfers, speciale kortingen of exclusieve content aankondigen – voor meer resultaten en een hogere betrokkenheid.

 • Inhoud testen in privéberichten. Aangezien Snapchat zo anders is dan andere platforms, is het een goed idee om je inhoud te testen en te zien hoe deze zal presteren (want wanneer is dit ooit een slecht idee voor marketeers?). 
  Als u inhoud op Snapchat wilt testen, stuurt u in een persoonlijk kader een Snap naar enkele van uw gebruikers en meet u hun betrokkenheid. Het is eenvoudiger om hun betrokkenheid bij deze kleinere batches te controleren en u kunt inhoud testen voordat u deze deelt met al uw volgers (en mogelijk het publiek) als verhalen.
 • Pas uw inhoud aan op het platform.  Als sites als Facebook en Instagram allemaal over transparantie gaan, heeft Snapchat die transparantie naar een heel nieuw niveau gebracht. Afbeeldingen op Snapchat zullen niet dezelfde verbluffende, glanzende, gefilterde, bewerkte afbeeldingen zijn die de Facebook- en Instagram-feeds van gebruikers sieren; ze worden snel met een cameratelefoon genomen, op een leuke manier bewerkt en gedeeld.
  Schermopname 2016-04-20 op 1.39.31 uur

  Deze inhoud voelt zich op unieke wijze toepasbaar op Snapchat als een platform.

  Snapchat als een platform voelt meer casual, leuk en vluchtig dan sommige andere platforms (wat waarschijnlijk een deel van de reden is waarom het Millennials zo aanspreekt). Breng uw merk en zijn persoonlijkheid onder de aandacht en maak u geen zorgen over foto’s die niet perfect zijn gefotoshopd.

 • Gebruik zowel video’s als afbeeldingen.  Hoe meer opties je hebt, hoe beter, althans in dit geval. Het delen van een mix van afbeeldingen en video’s kan gebruikers geïnteresseerd en betrokken houden; afbeeldingen zijn gemakkelijk te bewerken en snel te bekijken, en video’s (in al hun glorie van tien seconden) zijn dynamisch en voelen levend. Met Snapchat’s 8+ miljard videoweergaven rapporteerde het gebruik van meerdere soorten media nooit pijn.
 • Vertel een verhaal.  Snaps worden nu automatisch afgespeeld, de een na de ander, als er meerdere zijn die een gebruiker kan bekijken. Dit geldt ook voor verhalen. U kunt deze afbeeldingen en video’s gebruiken om een ​​verhaal over meerdere berichten te vertellen, waarmee u betrokkenheid en interesse kunt opbouwen en waarmee u de kortheid van de tijdslimiet voor zowel afbeeldingen als video’s kunt overbruggen. 
  Schermopname 2016-04-20 op 1.51.31 uur
  Dit kan ook helpen om gebruikers op de hoogte te houden en te investeren in de keten van uw verhaal, wachtend op wat de toekomst biedt.

Snapchat-analyse: update 2017

We hebben vastgesteld dat Snapchat een uiterst waardevol marketingplatform kan zijn. Het moeilijke deel is echter het meten van die marketinginspanningen.

Snapchat is een extreem moeilijk platform om gegevens op te volgen. Evenzo is het bijhouden van trends net zo moeilijk, omdat onze inhoud en hun resultaten verdwijnen.

Gelukkig zijn er enkele statistieken die we handmatig kunnen bekijken. En, nog beter, het platformplatform van derden heeft een ongelooflijke Snapchat-analysetool uitgebracht waar alle bedrijven van kunnen profiteren.

In deze update van 2017 gaan we kijken naar welke statistieken u moet bekijken, waar u ze kunt vinden en de verbazingwekkende tool Snaplytics.

Welke Snapchat-statistieken kunnen handmatig worden beoordeeld?

Wanneer u Snapchat gebruikt, zijn er niet veel gegevens beschikbaar voor ons. Dat is geen probleem; we kunnen veel informatie krijgen van de statistieken waartoe we toegang hebben.

Een van de grootste statistieken om op te letten is het aantal views en screenshots op onze verhalen. Dit kan worden gevonden door op het verhaal te klikken en vervolgens op de witte pijl onder aan het scherm te klikken.

Het aantal weergaven (en namen van gebruikers die het verhaal hebben bekeken) wordt weergegeven door het oogsymbool; schermafbeeldingen zijn het symbool ernaast. Weten hoeveel weergaven onze inhoud daadwerkelijk krijgt, is essentieel. Het aantal weergaven moet in de loop van de tijd worden bijgehouden en worden vergeleken met uw totale aantal volgers. Als uw aantal volgers hetzelfde is gebleven maar is toegenomen en uw weergaven in de loop van de tijd zijn afgenomen, is uw doelgroep niet geïnteresseerd in uw inhoud.

Daarover gesproken, je moet altijd het aantal volgers dat je hebt in de gaten houden. Net als bij alle andere vormen van marketing, kan het verhogen van uw volgers uw marketinginspanningen krachtiger maken. Dit kan tijdrovend zijn om handmatig te doen, dus het inwinnen van een stagiaire om eens per zes maanden te tellen of Snaplytics te gebruiken, is een goede manier om te gaan.

Als u een geschat voltooiingspercentage wilt bepalen, hebt u een verhaal met meer dan één foto of video nodig. Deel het aantal gebruikers dat het laatste deel van uw verhaal heeft gezien, door het aantal gebruikers dat het eerste verhaal heeft gezien om uw voltooiingspercentage te bepalen. Dit helpt u ook de interesse van het publiek in uw inhoud te meten; als je ze verliest, kun je misschien zien waar en waarom.

ultieme gids voor snapchatmarketing

U kunt ook handmatig evalueren of gebruikers de privé-klikken openen die u naar hen verzendt en hoe vaak ze reageren. Snaps die zijn geopend met blauwe pijlen, zoals te zien in de bovenstaande afbeelding. Als je een bericht hebt ontvangen, heb je een blauw berichtvak. U kunt het betrokkenheidstarief voor privéberichten bepalen en inhoud in kleinere groepen van uw doelgroep testen via privéchat.

Snap Analytics Snapchat Analytics

Dus rekening houdend met alle gedetailleerde tracking- en resulterende Excel-spreadsheets die Snapchat-marketing nodig heeft om gegevens bij te houden, weet ik dat ik niet de enige was die stierf voor het publiceren van een analysetool van derden. Snaplytics  is de enige Snapchat-analysetool die ik ken, maar het is een ongelooflijke bron en het is de enige die ik denk dat we nodig hebben.

Ze volgen en berekenen automatisch de volgende statistieken (u hoeft dit dus niet handmatig te doen en voordat uw snaps worden verwijderd):

 • Aantal verhalen
 • Het totale en gemiddelde aantal verhalen wordt geopend
 • Totaal en gemiddeld aantal screenshots van het verhaal
 • Gemiddeld voltooiingspercentage van het verhaal
 • Gemiddelde open rente
 • Geschatte totale volgers
 • De verhouding tussen afbeeldingen en video’s die je plaatst
 • Je top 5-tags

Deze statistieken zijn allemaal ongelooflijk belangrijk. Door nauwkeurige gegevens te verkrijgen, krijgt u waardevol inzicht in hoe gebruikers reageren op uw inhoud. Deze gegevens zijn uitvoerbaar en dat is noodzakelijk

U kunt klikken op individuele live-verhalen om informatie over hen te bekijken, inclusief weergaven en voltooiingspercentage; je kunt het verhaal zelfs live spelen vanaf het dashboard waar je het bekijkt.

Audience Tracking

Snaplytics heeft ook het enige platform voor publieksanalyse dat beschikbaar is voor Snapchat. Ze vertellen je het geschatte aantal volgers en het groeipercentage van je dagelijkse volger. Ze vertellen je ook welke verkeersbronnen je de meeste volgers geven.

Deze tool vertelt u of ze naar u op zoek zijn op gebruikersnaam, snapcode, een deep link of add-backs. U kunt die verkeersbronnen versterken met extra inspanningen, advertentiefondsen en energie.

Volgen van concurrenten

U kunt al deze gegevens vergelijken met informatie over uw concurrenten. U kunt zien hoe zij het platform gebruiken en hoe uw inhoud meet. U betaalt meer voor deze functie, maar het is een zeer voordelige optie, vooral voor merken die net zijn begonnen. Inzicht zoals hoe vaak concurrenten posten en de gemiddelde duur van verhalen kunnen je helpen om de Snapchat-sweet spot te vinden.

Bonus: Snaplytics test ook een functie waarmee bedrijven snaps van tevoren via het dashboard kunnen plannen. Dit is geen analytische functie, maar het is het vermelden waard.

Snaplytics-abonnementen beginnen bij $ 179 per maand.

Moet ik Snapchat-betrokkenheid meten?

Ja, u moet alle aspecten van uw marketingcampagnes nauwgezet volgen en evalueren. Dit omvat Snapchat. Het kan moeilijk zijn om alle meetgegevens die nodig zijn om een ​​duidelijk beeld te krijgen, handmatig bij te houden, maar het is mogelijk. Snaplytics is een geweldige bron en nauwkeuriger dan de meesten van ons die de gegevens alleen bijhouden. Hoe dan ook, het meten van betrokkenheid (en publieksinformatie) laat je weten wat werkt en wat niet. Hiermee kunt u relevantere inhoud aan uw publiek leveren en uw resultaten op de lange termijn verbeteren.

 Snapchat-advertentie-opties: zijn ze toegankelijk?

Het is je misschien opgevallen dat we Snapchat Ads nog niet hebben besproken in deze gids, en voor een blog die technische en praktische how-tos benadrukt, lijkt dat misschien een beetje vreemd. Maar er is een reden: Snapchat-advertenties zijn belachelijk duur, met uitzondering van één advertentie-indeling.

Er zijn verschillende advertentie-opties voor snapchat. Deze omvatten Sponsored Lenses, Discover, User Story, Live Story en Sponsored Geofilters. De gesponsorde geofilters zijn het enige advertentietype dat volgens mij betaalbaar is.

Elk ander type advertentie kost duizenden dollars om te draaien, en ik bedoel duizenden. Als referentie:

 • User Stories, waarin uw inhoud wordt geplaatst na het verhaal van een andere gebruiker, wordt geschat op ongeveer $ 40.000
 • Discover, waarmee uw inhoud wordt weergegeven in de sectie Zoeken, kost $ 0,02 per weergave, maar dit wordt snel opgeteld en de minimale invoegorders bedragen ongeveer $ 40.000
 • Gesponsorde lenzen, die u alleen kunt gebruiken voor lenzen die u op maat kunt gebruiken, die gebruikers in hun afbeeldingen kunnen gebruiken, kosten naar schatting tussen de $ 450.000-7.750.000 en zijn slechts 24 uur actief.
 • Een live verhaal, dat bestaat uit door de gebruiker ingezonden inhoud, is 24 uur actief en kost tussen de $ 50.000- $ 500.000, afhankelijk van het type verhaal, bereik en bereik

De gesponsorde geofilters van Snapchat zijn nog steeds niet goedkoop, maar ze zijn aanzienlijk beter betaalbaar (als je ze voor kleinere gebieden en voor korte periodes gebruikt). Laten we een kijkje nemen naar hoe ze te maken.

Hoe je Snapchat Sponsored Geofilters maakt

Snapchat-geofilters zijn locatiegebaseerde filters die u kunt gebruiken als u in de buurt bent. Zowel bedrijven als gebruikers kunnen hun eigen geofilters maken en het zijn fantastische tools om merkbekendheid en door gebruikers gegenereerde inhoud op het platform te bouwen. U kunt ze zelfs gebruiken om evenementen te promoten, zoals een grootse opening van uw bedrijf of een conferentie die u host. Het veroveren van de interesse van een lokaal publiek is een groot pluspunt.

Er zijn twee hoofdtypen van Geofilters: community-geofilters en on-demand geofilters. Iedereen kan gratis community-geofilters indienen, maar deze mogen geen branding hebben, inclusief logo’s. Met on-demand Geofilters kunnen zowel bedrijven als individuele mensen Geofilters aanschaffen voor hun locatie of evenement; branding (inclusief logo’s en handelsmerken) is toegestaan.

Zelfstudie Snapchat-geofilters maken

Het maken van Geofilters is relatief eenvoudig. Bedrijven moeten altijd on-demand Geofilters gebruiken, zodat ze daarin branding kunnen opnemen. U kunt hier beginnen en klikken op ‘Nu maken’.

U wordt gevraagd om u aan te melden en vervolgens kunt u een kant-en-klare Geofilter uploaden die u via een platform van uw keuze hebt gemaakt (ze hebben de sjablonen van Photoshop) of u kunt er een online maken. Voor dit voorbeeld ontwerpen we onze Geofilter online.

U wordt gevraagd om de gelegenheid (of meer nauwkeurig reden) voor het maken van het filter te kiezen. We kiezen voor zaken.

Op het volgende scherm kunt u een zwart scherm kiezen om mee te beginnen of om een ​​van de sjablonen uit te werken. Hoe dan ook, je kunt afbeeldingen uploaden (ik heb mijn bedrijfslogo geüpload) en de tekst van je keuze toevoegen en opmaken. Deze kunnen naar elke willekeurige plaats op de sjabloon worden gesleept.

Als je een idee wilt krijgen hoe het eruit zal zien, kun je een voorbeeld van je Geofilter bekijken met de afbeelding aan de rechterkant onder de aanpassingsopties.

Als u tevreden bent met uw Geofilter, klikt u op het volgende scherm. Hier kunt u kiezen op welke datums en tijden uw filter actief moet zijn. Onthoud dat Geofilters snel heel duur kunnen worden. Een heel klein bereik (ongeveer zo groot als een sportschool in de universiteit) kostte me $ 54 per dag.

Op het volgende scherm bepaal je waar je Geofilter moet verschijnen. Je zult letterlijk een hek rond dit gebied tekenen. Dit gebied moet minder dan 5.000.000 vierkante voet zijn.

Je kunt hoeken van het hek slepen en neerzetten wanneer ze nodig zijn nadat ze zijn getekend; terwijl u dit doet, zult u merken dat de prijs van uw Geofilter drastisch zal veranderen.

Als u tevreden bent met de prijs, datums en bereik, kunt u uw bestelling in het volgende scherm verzenden.

Snapchat versus het Facebook-imperium: kan het duren?

Ik denk dat Facebook en Instagram uiteindelijk zal nemen Snapchat naar beneden; we hebben al verlagingen van engagement gezien na Instagramverhalen, en nu hebben we Messenger Day, Instagram Story Ads en binnenkort (mogelijk) Facebookverhalen. Ze hebben de functie met Instagram getest en deze functies (die Snapchat definiëren) groeien nu op andere platforms. Facebook Messenger Day wordt zelfs compleet met filters geleverd en met alle op verhaal gelijkende functies kun je net als Snapchat tekst bewerken en tekenen op een afbeelding.

Met Facebook’s Messenger Day kun je filters, emoji’s, tekst en tekeningen toevoegen net als Snapchat.

Ik denk ook dat omdat Instagram Story-advertenties nu niet alleen beschikbaar, maar toegankelijk (lees: betaalbaar) zijn voor meer merken en verhalen meetbaarder zijn, merken snel zullen gaan naar wat ik de Facebook Empire-versie van verdwenen beeldfuncties noem.

Hier is de vangst: ik denk niet dat dit onmiddellijk zal gebeuren . Voor nu, Snapchat heeft nog steeds een trouwe schare fans die gebruik maakt van zowel Instagram verhalen en Snapchat, en ze zijn nog steeds aangrijpende Snapchat veel .

Dus als je resultaten op Snapchat krijgt en je publiek er is, gebruik het dan zo lang als je kunt en zo veel als je kunt. Je kunt nog steeds het Facebook-imperium van functies gebruiken en testen, maar Snapchat kan je een voorsprong geven op concurrenten die het platform zijn ontvlucht ten gunste van toegankelijkere gegevens en statistieken. Blijf geweldige inhoud produceren en zolang deze resultaten oplevert, moet u deze op het platform blijven delen.

Laatste gedachten

Omdat Snapchat anders is dan de platforms die we gewend zijn, moeten we onze strategieën en tactieken aanpassen aan het platform en zijn publiek. De hierboven genoemde best practices en strategieën zijn een geweldige plek om te beginnen.

Snapchat is niet de ideale marketingoplossing voor alle bedrijven. Het kan echter een uiterst nuttig hulpmiddel zijn voor die publiek op het platform. Als je de juiste strategieën kunt vinden om contact te maken en deze doelgroep te bereiken, ben je een gouden.

Wat denk je? Gebruik je Snapchat voor jouw bedrijf? Hoe heb je contact gehad met je publiek en meer betrokkenheid? Deel uw mening, opmerkingen en ervaringen in de onderstaande opmerkingen!


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *