De ultieme lijst met gratis of goedkope marketinghulpmiddelen (tools) om succes te behalen - DeLaatbusiness

De ultieme lijst met gratis of goedkope marketinghulpmiddelen (tools) om succes te behalen

12 min


147
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Als je geen groot marketingbudget hebt, kan het verwarrend zijn om erachter te komen voor welke marketingtools je het waard bent om te betalen, die geweldige gratis versies hebben en waar je zonder kunt.

Waar te beginnen?

Als je eenmaal wat tijd hebt genomen om je publiek te begrijpen , brainstormen over de social-mediaplatforms en / of andere distributiekanalen die je zult gebruiken en de campagnedoelen opgeeft die je wilt bereiken, is het tijd om je toolkit te bouwen!

We hebben een lijst samengesteld met de beste gratis of goedkope marketingtools die uw team kan gebruiken om het succes in 2018 te vergroten.

Honderden tools zijn er om u te helpen bij uw marketing vanuit elke mogelijke invalshoek: onderzoek naar uw marktniche en het uitzoeken van uw concurrentie, het creëren van hoogwaardige visuele en geschreven inhoud, het optimaliseren van uw bestemmingspagina’s, het verbeteren van distributie en targeting, het bekijken van campagneanalyses en nog veel meer .

We hebben onze lijst met gratis (of goedkope) marketingtools onderverdeeld in de volgende categorieën:

 1. Industrie- en concurrentonderzoek
 2. Inhoud ontwerp
 3. Aanmaak van bestemmingspagina’s
 4. Distributie
 5. Analytics
 6. Permanente educatie
  We hebben zelfs een
 7. bonusgedeelte van tools waar we van houden maar die niet in een specifieke categorie passen.

Lees door, bedenk welke voor jou het beste zullen zijn naarmate je dit jaar groeit ( tip: ze zijn genoteerd van minst tot duurste ), en becommentariëren als je nog meer ideeën hebt!

Inhoudsopgave

Onderzoekstools

Alle marketeers moeten beginnen met degelijk onderzoek naar hun klanten en concurrenten . Zonder deze basis kan de rest van uw campagne nutteloos worden.

Hieronder vind je zes van de beste en meest kosteneffectieve tools om je op weg te helpen!

Trefwoord onderzoek

 • Google Keyword Planner-Free

De AdWords- zoekwoordplanner , met zijn standaardvolume en concurrentiegegevens, is een geweldige tool voor beginners, en het is gratis.

Voer de specifieke zoekwoorden in die u wilt vergelijken en bekijk de resultaten:

Bron )

Hoewel u basis- en praktische gegevens kunt ontvangen met AdWords, kunt u SEMrush (hieronder) bekijken als u suggesties voor zoekwoorden wilt genereren, waarin deze extra functie is opgenomen.

 • SEMrush-gratis proef + korting voor pro-plan

SEMrush is onze favoriete tool voor zoekwoordonderzoek. Het biedt zowel kort- als lang staartzoekwoordonderzoek, evenals informatie over zoekwoorden voor zowel PPC als organisch verkeer.

Een SEMrush-zoekopdracht voor zoekwoorden retourneert gegevens over het aantal hits van een zoekwoord, de CPC AdWords-prijs, het aantal resultaten en het wedstrijdniveau:

Bron )

Of nog beter, u kunt uw onderzoek afstemmen op meer dan 131 verschillende landen!

SEMrush is een van de duurdere tools die we voorstellen, voor $ 99 per maand (Pro-abonnement), maar je krijgt een gratis proefversie van 7 dagen voordat je je commit en kan $ 200 besparen als je je aanmeldt voor een jaarabonnement.

 • Moz-vrije versie voor lagere zoekvereisten + gratis proefversie voor de volledige versie

Moz is een van de beste SEO-bronnen die er zijn, en er is veel vraag naar zijn Keyword Explorer .

Het platform is zeer gebruiksvriendelijk, met zowel numerieke als visuele representaties van het maandelijkse zoekvolume van een zoekwoord, kansen voor rangorde, prioriteit en moeilijkheidsgraad.

Bron )

Keyword Explorer biedt ook nieuwe zoekwoordsuggesties en uitstekende SERP-analyse.

Moz gratis versie van de tool staat voor 10 vragen per maand ; daarna word je voor $ 159 per maand naar Moz Pro gebracht  maar je hebt de mogelijkheid van een gratis proefversie van 30 dagen om de volledige set aanbiedingen uit te proberen.

Industrieonderzoek

 • Data Scraper-Free, eenvoudig te installeren Chrome-extensie

Als u op zoek bent naar gegevens ter ondersteuning van display-campagnes en / of outreach, hoeft u niet verder te zoeken dan Data Scraper , een gratis Chrome-extensie waarmee u elke vorm van gegevens van een website kunt downloaden:

Bron )

U kunt bijvoorbeeld telefoonnummers en zelfs een lijst met zoekresultaten van Google extraheren. Definieer eenvoudig uw filters en download vervolgens de spreadsheet. U krijgt schroot van 500 pagina’s per maand met de gratis tool van Data Scraper, genoeg voor de meeste kleine tot middelgrote marketeers. Als u meer wilt, pricer plannen variëren van $ 20- $ 200 / maand.

 • SpyFu-bescheiden maandelijkse kosten + onbeperkte toegang tot SpyFu-gegevens

SpyFu helpt je je concurrenten te begrijpen door je te richten op de zoekwoorden waarmee ze werken. U kunt bijvoorbeeld zien welke zoekwoorden worden gebruikt in hun marketingcampagnes. Typ de URL van een concurrent in en SpyFu geeft aan voor hoeveel zoekwoorden ze gerangschikt zijn, samen met de geschatte klikken per maand van hun website en de verhouding tussen organisch verkeer en betaald verkeer:

Bron )

SpyFu breekt de gegevens nog verder uit voor betaalde zoekwoorden en biedt inzicht in de belangrijkste concurrenten van uw concurrent, zodat u meer inzicht in de branche kunt krijgen.

SpyFu de basisbehoeften van plan is $ 39 / maand (of $ 33 / maand als u zich aanmeldt voor een jaarabonnement). Er zijn duurdere Pro- en Team-plannen, maar in alle drie de plannen krijgt u onbeperkte toegang tot alle SpyFu-gegevens.

 • BuzzSumo – Hoogwaardig marktinzicht (dat is de maandelijkse prijs waard)

Met BuzzSumo ($ 99 / maand; $ 79 / maand als je jaarlijks betaalt) kun je een bepaald onderwerp verkennen met behulp van functies zoals Question Analyzer , waarmee de meest gestelde vragen op forums, e-commercesites en Quora worden geretourneerd over het onderwerp van je keuze:

Bron )

Met deze basis kun je inhoud maken die de vragen van je publiek beantwoordt . Hoewel BuzzSumo een van de duurdere opties is, raden we het aan . Als uw inhoud niet relevant is, maakt het niet uit hoe goed het is ontworpen of gepromoot; het klikt niet met uw publiek.

Content Design Tools

Het heeft geen zin om inhoud te publiceren als deze niet van hoge kwaliteit is . Het goede nieuws is dat je tegenwoordig geen professionele fotograaf of videograaf hoeft te zijn om hoge resolutie, unieke en creatieve visuals neer te zetten – en je hebt geen hoogvliegend professioneel budget nodig voor gereedschappen en apparatuur, ofwel .

Hieronder staan ​​vier eersteklas hulpmiddelen om je inhoud naar een hoger niveau te tillen:

Fotobewerking

Twee favorieten van onze 8 beste gratis fotobewerkings-apps zijn de Nik Collection en PicMonkey van Google .

 • De Nik Collection-8 gratis tools in één

Nik biedt een enorme variëteit aan gratis opties, waaronder:

U kunt de volledige suite of elke functie afzonderlijk downloaden. Nik is een geweldige tool voor beginners die hun bewerkingsvaardigheden willen aanscherpen.

 • PicMonkey-vrije proef; perfect voor amateurs.

PicMonkey is geweldig voor amateurfotografen die portretten willen bewerken met tools zoals Smooth, Wrinkle Remover, Blemish Fix en Teeth Whitening. Deze trucs zijn vooral handig bijFacebook-advertenties en Instagram-advertenties .

PicMonkey biedt gebruikers ook de mogelijkheid om hun eigen stickers, afbeeldingen en logo’s toe te voegen.

Na een gratis proefperiode van 7 dagen biedt PicMonkey een Premium-abonnement voor $ 7,99 per maand.

Video bewerking

Hoewel geweldige afbeeldingen in de meeste advertentiecampagnes nog steeds goed presteren, wint video terrein. Facebook benadrukt hoe het toevoegen van een video aan een bericht zowel het verkeer als de conversies kan vergroten . In alle gevallen moet je je video’s kort en direct houden .

 • FilmoraGo-gratis telefoonapp met optionele add-ons

FilmoraGo is eenvoudig een van de beste videobewerkingstelefoon-apps van hoge kwaliteit die er zijn. Hiermee kunt u snel een videoclip trimmen, ondertiteling en tekst maken, de inhoud versnellen, filters toevoegen en overlays toevoegen.

FilmoraGo is gratis maar heeft extra (optionele) in-app aankopen. Het is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

 • Shakr-robuuste desktoptool tegen lage kosten

Shakr is een geweldige optie voor het bewerken van desktopvideo’s, met een enorme bibliotheek met ontwerpsjablonen afgestemd op specifieke bedrijven en industrieën:

Een basisabonnement is $ 49 per maand. Met het komt onbeperkt video’s met watermerk en 1 video zonder watermerk.

Veel merken hebben nog steeds moeite om professionele video’s van hoge kwaliteit te maken; deze tools kunnen je een voorsprong geven op de concurrentie .

Een paar van onze favoriete tools voor videobewerking zijn onder andere:

Tegen 2020 wordt verwacht dat videoweergaven 75 procent van het mobiele verkeer voor hun rekening nemen . Krijg een voorsprong wanneer u uzelf onderscheidt!

Hulpprogramma’s voor bestemmingspagina’s en websites

Als u een digitale marketeer bent, met name met als doel het genereren van leads, heeft u een geweldige bestemmingspagina nodig .

Bestemmingspagina’s moeten eenvoudig zijn en zijn gericht op één doel of CTA .

Maar toch, omdat hier een bezoeker aankomt wanneer ze op uw Google AdWords-advertentie klikken, moet de site nog steeds goed ontworpen zijn.

 • Gratis, gratis en ongelofelijke afbeeldingen om indruk te maken op uw publiek

U wilt dat uw bestemmingspagina amuseert en uw kijkers inspireert om actie te ondernemen.

Gratisography biedt gratis hoge resolutie en grillige foto’s die een sterke indruk zullen maken:

Het is bewezen dat het gebruik van beelden die niet intuïtief of vreemd zijn, gedenkwaardiger is dan generieke.

Hoe meer je bestemmingspagina bij je kijkers blijft hangen, hoe meer kans ze hebben om verder te verkennen.

 • SimilarWeb- een gratis basishulpmiddel voor kleine marketeers

SimilarWeb is een geweldige tool voor het genereren van site-ideeën, inclusief het geschatte verkeer van een potentiële website en de bronnen van dat verkeer.

Bron )

De gratis optie geeft u vijf zoekopdrachten, drie maanden verkeersgegevens en één maand mobiele gegevens.

Als u een klein handjevol campagnes maakt, is dit een goed startpakket – met ruimte om te groeien naarmate uw marketing zich uitbreidt.

 • ColorZilla- een gratis uitbreiding voor het selecteren van de coolste kleuren voor uw website

Als u op internet surft en een geweldige kleur tegenkomt die u wilt gebruiken, kunt u met ColorZilla op elk punt in uw browser een kleurmeting krijgen, indien nodig aanpassen en in uw ontwerp plakken:

Bron )

Met meer dan 5 miljoen downloads is ColorZilla een van de meest populaire extensies. Als u een bestemmingspagina wilt maken die uw publiek verleidt, is dit de gratis tool om een ​​kleurrijke basis te maken.

Distributietools

Nadat je je competitie hebt onderzocht en mooie, inspirerende, gegevensgestuurde content hebt gemaakt, moet je deze distribueren ! Door dit op een efficiënte manier te doen, vermenigvuldigen we de effecten.

 • Hootsuite – de meester van beheer van sociale media

Hootsuite heeft meer dan wie dan ook meerdere sociale accounts beheerd.

Het blijft de industriestandaard, met compatibiliteit over 35 verschillende sociale medianetwerken .

Met Hootsuite kunt u gemakkelijk nieuwe accounts toevoegen en ze allemaal in één aangepast dashboard bekijken en beheren:

Hootsuite biedt u de mogelijkheid om inhoud op meerdere platforms tegelijkertijd in te plannen en te plaatsen, wat een enorme tijdbesparing oplevert .

Als u een groter team heeft, kunt u met Hootsuite meerdere gebruikers aanwijzen voor één account .

Voor verbeterde beveiliging kunnen accountbeheerders specifieke toegangsrechten delegeren en meldingen ontvangen bij elke login.

Terwijl de duurdere bedrijven van plan teken in op $ 499 / maand, de $ 19 / maand Professional plan staat voor 10 sociale profielen en onbeperkt plannen. U krijgt ook onbeperkte RSS-feeds, evenals analyses in realtime.

Als dit nog steeds een beetje steil is, biedt de gratis optie Hootsuite  tot 3 profielen en 30 geplande berichten – perfect voor beginners.

 • TweetDeck-Twitter-gericht en helemaal gratis

Als uw marketingstrategie zich concentreert op Twitter, is TweetDeck een uitstekende manier om meerdere accounts te beheren.

U kunt tegelijk tweeten, monitoren en nieuwe accounts volgen – evenals collecties organiseren en opbouwen en lijsten bijhouden.

Bron )

TweetDeck’s lay-out met meerdere kolommen biedt een snel en gebruiksvriendelijk platform voor mensen om de tijdlijnen bij te houden en om hashtags, zoekwoorden en opgeslagen zoekopdrachten te volgen.

Analytics

Er is altijd ruimte voor verbetering. Inzicht in waar u bent geslaagd in uw marketingcampagnes en waar u misschien bent tekortgeschoten, begint met uitstekende analyses.

 • Google Analytics + Google Data Studio (bèta) – alle gratis

Google Analytics staat bovenaan onze lijst. Het is onmisbaar als u een digitale marketeer bent, een marketingmanager, zelfs een CEO. Met Google Analytics kun je alles over je gebruikers bijhouden tot in de kleinste details van het resolutiescherm waarop ze staan.

Het heeft ook gebruiksvriendelijke mobiele mogelijkheden:

Bron )

U kunt Analytics gebruiken in samenwerking met de Google Data Studio (nog steeds in bèta) om onbeperkte rapporten te maken met creatieve en deelbare diagrammen en grafieken. Beide zijn gratis. Als u op zoek bent naar meer geavanceerde en duurdere opties, verken dan de 360 Suite .

 • Amplitude – een pionier voor productteams

Amplitude brengt analyse een stap verder met zijn specifieke focus op producten en  is gratis .

Als u een productmarketeer bent, helpt Amplitude u om complete gebruikersreizen te visualiseren:

Bron )

Zelfs wanneer uw gebruikers anoniem zijn, kunt u bepaalde gedragingen onderzoeken die retentie van nieuwe gebruikers voorspellen.

U krijgt kernanalyses en onbeperkte gegevenshistorie en gebruikersaccounts en u kunt maximaal 10 miljoen gebruikersacties per maand bijhouden.

 • Productanalyses zonder analyse van Facebook op een gedetailleerd niveau

Met zijn ongeëvenaarde hoeveelheid gebruikersgegevens is Facebook Analytics voor apps, dat recentelijk uit de bèta is voortgekomen, vooral nuttig bij het afbreken van demografische gegevens over app-gebruikers:

Bron )

Wat geweldig is aan Facebook Analytics, is dat je ook kunt begrijpen hoe een gebruiker met je product omgaat met mobiel, internet en zelfs bots!

Zoals Amplitude en Google is het gratis .

Tools voor permanente educatie

Er zijn zoveel bronnen waarmee u kunt blijven leren over de beste, meest kosteneffectieve marketingtools.

Natuurlijk raden we het AdEspresso-blog aan , waar we voortdurend op zoek zijn naar de nieuwste trends, tips en trucs om marketeers te helpen hun sociale media-advertenties te optimaliseren.

Daarnaast zijn we dol op het Sumo- blog, dat de marketingstrategieën van ‘s werelds meest succesvolle bedrijven opsplitst in een reeks concrete, herhaalbare stappen:

Bron )

Alle groeistudies en gegevensstudies van Sumo zijn gratis .

Digital Marketer is een andere top-site die meer is dan alleen een blog: de pagina biedt gedetailleerde casestudy’s, marketinggidsen en spreadsheets.

Je moet ook individuen als Neil Patel en Ryan Stewart bookmarken voor vlezige, datagedreven artikelen.

Al deze sites hebben koppelingen naar nog meer bronnen .

Bonushulpmiddelen

Zoals beloofd, zijn hier onze laatste “bonusinstrumenten” die niet in een bepaalde categorie passen, maar die we niet zonder zouden kunnen:

 • Evernote-vrije en populaire projectbeheersoftware

Voor projectmanagement is Evernote een uitstekende, gratis tool. Hoewel het duurdere pakketten heeft, kunt u met de optie Basis notities maken en ordenen terwijl u brainstormt over nieuwe inhoud en ideeën opslaat voor nieuwe campagnes.

Bron )

Als u niet het hele hulpmiddel wilt downloaden en uw huidige systeem opnieuw wilt configureren, is Web Clipper een Chrome-extensie waarmee u webpagina’s kunt “knippen” en deze vervolgens kunt opslaan en categoriseren voor later gebruik.

Naast Evernote, voor marketingteams, zowel op afstand als fysiek, is Slack van cruciaal belang voor het bijhouden van een leuke en levendige registratie van projectgerelateerde gesprekken. U kunt specifieke kanalen maken op basis van werkstromen, klantaccounts, ideeën voor het maken van inhoud en meer.

 • Mailshake-vrije e-mailinspiratie en organisatie

Als je op influencers richt, probeer dan Mailshake . Om koude e-mails op te frissen, biedt Mailshake een reeks pakkende, boeiende sjablonen:

Met Mailshake kunt u ook antwoorden plannen en specifieke inhoud promoten. En het is gratis met een Google-account!

 • Webdef-Vind direct alle e-mailadressen voor elk bedrijf online

Ben je het zat om handmatig op Google te zoeken naar mogelijke nieuwe klanten voor je bedrijf en hun contactgegevens toe te voegen aan spreadsheets? Wil je in seconden een (super saaie) taak uitvoeren die anders dagen of weken zou duren?

Als u denkt dat het bouwen van uw bedrijf op betere gegevens het die boost geeft die het verdient en u op zoek bent naar een hulpmiddel om hyperge targette outreachcampagnes te ontwikkelen en het prospectieproces te stroomlijnen, probeer dan Webdef .

Met deze tool kunt u eenvoudig zoeken op een bedrijfswebsite en direct alle e-mailadressen van bedrijven ontvangen.

Wat Webdef voor u kan doen:

 • Zoeken naar elk bedrijf op bedrijfswebsite.
 • Controleer of de e-mail legitiem is en bestaat.
 • Onmiddellijk verbinding maken met de juiste prospect.
 • Sla uw beste leads op in aangepaste lijsten.
 • Exporteer uw aangepaste lijsten naar CSV.
 • Importeer in uw favoriete CRM.

E-mail is nog steeds het kanaal met de laagste CPC , dus het is belangrijk om deze goed te gebruiken.

Webdef maandelijks basisplan is GRATIS als u denkt dat u maximaal 200 zoekopdrachten per maand uitvoert. Dat aantal springt naar 2.000 zoekopdrachten / maand voor de abonnees van het PRO-abonnement (voor $ 29 / maand).

 • Sniply-vrij voor het verhogen van conversies

Sniply is een eenvoudige manier om campagnedoelen te behalen door een CTA toe te voegen aan elke link die u deelt:

Vermenigvuldig uw creatieve inspanningen met deze snelle extra stap!

Een gratis abonnement biedt u één teamlid en 1.000 klikken per maand, samen met aangepaste thema’s en e-mailondersteuning. (Het basismaandelijkse abonnement begint bij $ 29 per maand, maar wordt verdisconteerd naar $ 25 per maand als u zich aanmeldt voor een jaarabonnement.)

 • World Time Buddy-Werk internationaal zonder extra kosten!

Ten slotte is het, als-zoals AdEspresso -je internationaal aan het werk, belangrijk om je tijdzones in te delen bij het plannen van berichten!

World Time Buddy zorgt ervoor dat je niet achterwaarts en voorwaarts hoeft te tellen om er zeker van te zijn dat je in synchronisatie bent met Europa, de VS, Azië en daarbuiten, afhankelijk van je doelgroep.

Bron )

Aan de slag gaan is eenvoudig: voeg locaties toe, stel uw thuislocatie in en de muis over de uren om de tijdconversie te zien. U kunt de locaties op elke gewenste manier bestellen.

Voeg je gedachten toe

Het is zo belangrijk voor marketeers van elke omvang om op de hoogte te blijven .

Je hoeft geen groot budget of groot team te hebben om de meest slimme marketeer te zijn.

U hebt alleen de juiste middelen nodig.

Met deze gratis (of goedkope) marketingtools bespaart u tijd en geld, maakt u inhoud van hoge kwaliteit en genereert u meer gerichte campagnes.

Bovendien kunnen ze heel leuk zijn om mee te experimenteren.

Wat denk je? Zijn dit uw favoriete gratis of goedkope marketingtools of zijn er andere die u aan de toolkit zou toevoegen? Laat het ons weten in de comments hieronder.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format