Een boeiend Facebook-videoverslag maken in 60 seconden of minder

5 min


121

Heb je ooit video’s bekeken op sociale media die plat lijken te vallen, en het voelt alsof je net die tien seconden van je leven hebt verspild? Ik kan bijna garanderen dat die video’s (tenminste) één ding misten: een verhaal.

Video’s krijgen aanzienlijk meer aandacht op meerdere sociale platforms dan gewone tekst en zelfs stilstaande beelden, ze worden exponentieel effectiever als ze verhalen vertellen.

Omdat videoadvertenties op Facebook korter moeten zijn om de klantenretentie te behouden, zijn video’s over het algemeen effectiever wanneer ze bondige, maar relateerbare verhalen kunnen vertellen.

In deze post gaan we in op waarom je storytellingmarketing zou moeten gebruiken. We leggen uit hoe je videoverhalen kunt maken die effectief zijn in slechts 60 seconden of minder en hoe je hoog-converterende Facebook-videoadvertenties kunt maken (met verschillende ongelooflijke echte voorbeelden).

Waarom je Storytelling Marketing zou moeten gebruiken in video’s

We weten al waarom we video in marketing moeten gebruiken, vooral als het gaat om Facebook-video. Video’s leveren consequent hogere betrokkenheid, klikken en conversies op bijna alle platforms (inclusief bestemmingspagina’s) dan stilstaande afbeeldingen of platte tekst.

In feite, 57% van de gebruikers  zal de site van een merk te bezoeken na het bekijken van een video, en waarom 65% van de klanten hebben meer kans om een product te kopen nadat ze een video over het hebt gezien.

Storytelling is wat video zo effectief maakt ; geen enkel ander medium kan zo snel een verhaal kort vertellen zonder de gebruiker te overbelasten. Denk er eens over na: zou je liever 60 seconden van een video bekijken, of een enorm blok tekst bekijken op Facebook. Als je 99,9999% van de gebruikers bent, bekijk je de video graag maar wordt je afgeschrikt door het enorme tekstblok. En verhalen vertellen is belangrijk.

Met verhalen vertellen in video kun je de persoonlijkheid van je merk overbrengen en tegelijkertijd de emoties van de kijker aanspreken . Verhalen zijn memorabel en zorgen voor langdurige emotionele connecties. Daarom zijn er dingen als gerapporteerde persoonlijke essays; mensen geven veel meer om iets als er een enkel menselijk gezicht aan vast zit, terwijl ze anders de duizelingwekkende statistieken hebben overstemd. Dit is een kracht die u wilt verdienen voor uw marketingcampagnes.

Hoe ziet Storytelling in video eruit?

Het vertellen van video’s ziet er misschien een beetje anders uit dan wat je zou verwachten. Wanneer we aan verhalen denken, denken we hieraan:

Verhaalvertellingen en marketingverhalen kunnen echter een heel andere vorm aannemen. Het werkt door dezelfde basisprincipes van elk ander type storytelling te hanteren en toe te passen op uw merk en product. Ze moeten worden gebruikt om te helpen bij het invullen en bouwen van uw merk, waarbij gebruikers niet alleen worden getoond wat u doet, maar ook waarom u het doet .

Dit betekent niet dat je deze video moet kopiëren, die agressief verkoopt en geen verhalen vertelt:

Zijn uw zakelijke B2B? In plaats van alleen de mogelijkheden van uw software te laten zien, kunt u bijvoorbeeld een video laten zien van klanten over hoeveel het hun bedrijven heeft geholpen. Is je taak erop gericht om van deze wereld een betere plek te maken? Maak video’s die degenen interviewen die uw non-profitorganisatie heeft geholpen.

Marketingverhalen en video’s hoeven zelfs niet zo op de neus te zijn. Dit kunnen video’s zijn die relevant zijn voor uw doelgroep en die aansluiten bij uw bedrijf. LinkedIn’s content-campagnes met tips voor werkzoekenden zijn een ongelooflijk voorbeeld, zoals hier te zien:

Een boeiend videoverslag maken dat kan worden verteld in 60 seconden of minder

  • 1. Kies Een eenvoudig concept

Dit is belangrijk, zowel voor de impact van het verhaal als voor de beknoptheid die nodig is om de kijker te behouden. Elke video moet een heel eenvoudig concept bevatten dat je aan het verkennen bent met een verhaal.

Dit betekent niet dat je maar één persoon in het verhaal hoeft te vermelden; veel geweldige video’s praten met meerdere verschillende personen door de hele video, maar de individuele verhalen werken allemaal naar één gemeenschappelijk doel.

Eenvoud is net zo belangrijk in een video als in een advertentiecampagne. Je moet de video alleen rond één specifiek doel en één verhaal maken, net zoals je advertenties maar één doel mogen hebben. De video hierboven probeert Planet Fitness te vestigen als een oordelenvrije zone die iedereen, ongeacht de fitnessniveaus, verwelkomt om hun gezondheid te helpen verbeteren en tegelijkertijd een “you can do it, it!” Sfeer geeft.

  • 2. Heb een begin, een midden en een einde

Alle verhalen hebben absoluut altijd drie dingen nodig, ongeacht wat: een begin, een midden en een eind. Als je een van deze mist, voelt de video onvolledig aan en verlies je de interesse van kijkers.

Laten we een voorbeeldvideo bekijken:

In deze video zijn alle drie opgenomen – ze zijn gewoon naadloos en moeilijk te herkennen. Het begin van de video is om de kleine jongen en zijn familie kennis te laten maken met Avatar World, terwijl hij in het middelpunt is om de wereld te verkennen en in detail te bespreken. Het einde is de voice-over-vertelling die je vertelt om de wereld van Pandora te komen verkennen.

Als je er een aflost, zou de video aanzienlijk minder overtuigend worden, zou het niet zo logisch zijn en zou je niet het volledige beeld krijgen.

  • 3. Breng het probleem en de oplossing onder de aandacht

Deze is vooral belangrijk als je niet alleen Facebook-video’s maakt, maar ook videoadvertenties op Facebook.

Breng een probleem onder de aandacht hoe uw specifieke publiek het precies zal ervaren, waarbij het alle pijnpunten raakt. Praat vervolgens met een oplossing nadat u heeft gesproken over hoe dit product hen beïnvloedt. Introduceer de oplossing en leg vervolgens uit hoe deze de pijnpunten kan bestrijden en het probleem van de kijker volledig kan oplossen.

Deze video voor Curology is een fantastisch voorbeeld van hoe je probleem / oplossingsverkoop combineert met marketingverhalen voor een grote impact.

  • 4. Doe een beroep op de emoties van kijkers

Verhalen zijn het meest indrukwekkend (en gedenkwaardig) wanneer ze een beroep doen op de emoties van de kijker.

Emotionele impact betekent niet dat je kijkers moet laten huilen van hun lef, ondanks wat 99% van de studenten van creatief schrijven met een bachelordiploma vindt; in plaats daarvan gaat het om het oproepen van een authentieke emotionele reactie van elke emotie . Dat kan vreugde, angst, sentimentaliteit, schuldgevoel, verdriet, woede of opluchting betekenen. Onze voorbeeldvideo voor deze gaat een minuut verder, maar je kunt de emotionele impact nog vrij snel voelen, dus ik gooi het hier hoe dan ook.

Onze voorbeeldvideo voor deze gaat een minuut verder, maar je kunt de emotionele impact nog vrij snel voelen, dus ik gooi het hier hoe dan ook.

  • 5. Gebruik aantrekkelijke karakters om merkpersoonlijkheid te tonen

Boeiende personages zijn een van de beste dingen die je kunt doen voor het vertellen van een merk, omdat ze kunnen helpen je unieke merkpersoonlijkheid over te brengen. Dit helpt je om je merk te vestigen en het maakt je in één keer gedenkwaardig.

Dwingende personages kunnen mensen uit het echte leven zijn die je in de video ziet. Curology heeft nog een uitstekende advertentie waarin een vrouw zweert, zich verontschuldigt bij de camera en vervolgens opnieuw zweert en het voelt uitzonderlijk authentiek. Ze kunnen ook off-the-wall, zany en onwerkelijk zijn, wat goed werkt voor eigenzinnige merken.

  • 6. Neem UGC op

Als je het hebt, pronken met het, vooral als het gaat om door gebruikers gegenereerde inhoud. Als het mogelijk is om UGC in uw sociale video’s op te nemen (ongeacht of het betaalde advertentiecampagnes worden), moet u dit doen.

Door gebruikers gegenereerde inhoud is bijzonder aantrekkelijk voor kijkers en kan wonderen doen als het gaat om betrokkenheid en conversies. In de onderstaande video is UGC zelfs gecombineerd met influencer marketing om het echt uit het park te krijgen, terwijl je laat zien dat je geen echte video van gebruikers nodig hebt om nog steeds een UGC-video te maken:

In de onderstaande video is UGC zelfs gecombineerd met influencer marketing om het echt uit het park te krijgen, terwijl je laat zien dat je geen echte video van gebruikers nodig hebt om nog steeds een UGC-video te maken:

Laatste gedachten

Met slechts een paar uitzonderingen worden bijna alle video’s versterkt wanneer ze met verhalen in gedachten zijn gemaakt. Met merkvertelling kun je een band opbouwen met een publiek dat je nu veel meer zal herinneren en met je in contact zal gaan.

De sleutel is om onthouden om je verhaal kort te houden, omdat alle Facebook video (en realistisch gezien, de meeste anderen) tot 90 seconden of minder moeten worden bewaard, met 60 seconden als een veilige sweet spot.

Zolang u dat doet, kunt u rekenen op meer klikken en meer conversies zodra u uw volgende campagne uitvoert.

Wat denk je? Hoe maak je boeiende, boeiende korte videoverhalen? Gebruik je een van deze tactieken met je Facebook videocampagnes? Laat ons een bericht achter en laat ons weten wat je ervan vindt! 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format