Een eenvoudige handleiding voor het begrijpen van Facebook-advertentie statistieken - DeLaatbusiness

Een eenvoudige handleiding voor het begrijpen van Facebook-advertentie statistieken

16 min


140
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Om uw Facebook-advertenties succesvoller te maken, moet u meer te weten komen over hoe ze daadwerkelijk presteren.

U kunt eenvoudig inkomend verkeer naar uw site zien en misschien af ​​en toe een opmerking van een volgeling ontvangen, maar om het maximale uit uw advertenties te halen, is het belangrijk om te weten wat werkt.

Met zoveel verschillende meetgegevens is het moeilijk om niet te worden overspoeld met informatie.

Of u nu net begint of experimenteert met een nieuwe campagne, het helpt te weten met welke specifieke analyses u uw succes kunt volgen.

Hoe meer u kunt bijhouden hoe elke advertentiecampagne presteert, hoe meer u van hun prestaties kunt leren.

We hebben Facebook-advertentiecampagnes uitgevoerd sinds ze voor het eerst werden geïntroduceerd en miljoenen dollars aan advertentie-uitgaven hebben beheerd. In de loop van de tijd hebben we veel geleerd over Facebook-advertentieanalyses en hoe je deze kunt gebruiken om bij te houden of je geld verdient aan of verliest aan je advertentiecampagnes.

Vandaag willen we onze kennis met u delen!

Basisprincipes van Facebook Analytics (hoe en waarom)

U vertrouwt op uw Facebook-advertenties om een ​​publiek op te bouwen, klanten aan te trekken en uiteindelijk relevant verkeer terug te brengen naar uw site. Als u serieus wilt worden over het beheren van uw Facebook advertentiecampagnes , is het tijd om uit te zoeken wat voor soort statistieken u moet bijhouden. Zonder de juiste tracking en analyse kunt u nooit de echte impact van uw advertenties zien.

Dat is waar Facebook Analytics binnenkomt.

Als u specifieke doelen kunt stellen en de ROI van uw advertenties kunt berekenen, helpt dit niet alleen om het succes van uw campagne te benadrukken, u kunt deze statistieken ook gebruiken om waardevol inzicht te krijgen in hoe Facebook-gebruikers omgaan met uw advertenties, wat werkt en welke verbeteringen u kunt vooruitgaan.

Wanneer u deze resultaten effectief bijhoudt, is het eenvoudig om meer advertenties te maken die uw doelen bereiken!

U moet de tool Facebook Ads Manager gebruiken om advertentiecampagnes te maken, verzenden en beheren.

Facebook Ads Manager.

De eerste stap bij het maken van een nieuwe advertentiecampagne is het kiezen van een doelstelling op basis van wat u met uw advertentie wilt bereiken. We hebben ‘Verkeer’ als voorbeeld gekozen.

Campagne-objectieve opties.

Nadat u deze advertentie heeft gepubliceerd, helpt Facebook Analytics u te volgen hoe goed deze presteert. Aangezien uw doel meer verkeer is, kunt u zien hoe de advertentie mensen naar uw website, app of Messenger-gesprek stuurt.

U kunt de trackinginformatie zien in uw analyse dashboard zodra de advertentie live is. Elke advertentie heeft een aantal verschillende beschikbare statistieken die u kunnen helpen bij het bijhouden van de prestaties, het identificeren van kansen en het nemen van beslissingen over het uitvoeren van uw toekomstige campagnes.

Bron ]

Laten we dieper ingaan op deze belangrijke statistieken en bekijken hoe uw advertentiecampagnes op Facebook u helpen uw bedrijfsdoelen te bereiken.

Elke statistiek kan een ijdelheidstatistiek zijn als u geen specifieke en meetbare doelen opgeeft. Er moeten uitvoerbare afhaalmogelijkheden zijn voor alle doelen die u instelt en statistieken die u bijhoudt.

Uw Core Analytics-kerngegevens van Facebook

Het eerste dat u hoeft te doen als u serieus bent over het beheer van uw Facebook-advertentiecampagnes, is beslissen welke statistieken u moet bijhouden.

Facebook biedt u automatisch verschillende meetwaarden; sommige daarvan zijn belangrijk om goed in de gaten te houden, en andere zijn wat we ijdelheidsmetrics noemen.

Een vanity-statistiek is een statistiek die een groot getal genereert dat geweldig klinkt, maar niet echt zoveel inzicht biedt in hoe een campagne presteert. Als u bijvoorbeeld een leadgeneratiecampagne uitvoert, kan het aantal vertoningen voor uw advertentiecampagne erg hoog zijn, maar als u geen leads genereert, zijn deze vertoningen waardeloos.

Elke statistiek kan een ijdelheidstatistiek zijn als u geen specifieke en meetbare doelen opgeeft. Er moeten uitvoerbare afhaalmogelijkheden zijn voor alle doelen die u instelt en statistieken die u bijhoudt.

Dit zijn de statistieken die de meeste Facebook-campagnebeheerders in de gaten willen houden:

Nieuwe privacy-overwegingen

Na het Cambridge Analytica-debacle in 2017 zijn Facebook-gebruikers zich meer bewust van en mogelijk meer bezorgd over hun privégegevens en hoe deze worden gedeeld. Dit toegenomen bewustzijn betekent dat meer Facebook-gebruikers hun privacy-instellingen openen en beheren , wat leidt tot meer controle over wat voor soort advertenties ze ontvangen.

Dit verandert fundamenteel de relatie tussen Facebook-gebruikers en uw bedrijf. Niet alleen kunnen gebruikers bepalen welk type advertenties zij ontvangen, ze hebben ook directe toegang tot hun individuele targetinginformatie.

Voorbeelden van advertentiecategorieën via Business Insider .

Facebook-gebruikers kunnen in elke categorie duiken om meer te weten te komen over wat voor soort advertenties ze als resultaat ontvangen. Dit leidt tot meer potentiële controle waarop adverteerders de beste praktijken van Facebook volgen en welke niet.

Facebook geeft hun gebruikers ook een manier om zich volledig af te melden voor het ontvangen van advertenties van specifieke adverteerders.

De toegenomen aandacht voor de manier waarop verschillende adverteerders individuele Facebook-gebruikers targeten, biedt de mogelijkheid tot terugslag als de gebruiker niet weet wat voor soort advertenties zij ontvangen.

Key Takeaways

 • Facebook-gebruikers hebben meer controle over hun advertentievoorkeuren, wat een effect kan hebben op uw algehele targetingstrategie .
 • Meer bekendheid met best practices voor het adverteren betekent dat u een beter publiekmoet opbouwen voor uw advertentiecampagnes.
 • Het kunnen afmelden voor het ontvangen van advertenties van een specifieke adverteerder geeft Facebook-gebruikers volledige controle over het soort inhoud dat ze in hun feed zien.

Advertentiekosten nemen toe vanwege newsfeed-algoritmische wijzigingen

Facebook is van plan om de focus van hun nieuwsfeed te verleggen van reclame terug naar familie en vrienden. Hoewel dit niet alle advertenties van Facebook verwijdert, betekent dit dat de advertenties die u maakt, zoveel effectiever zijn.

Deze wijziging in het algoritme van Facebook heeft al invloed op belangrijke statistieken. Een afname van de totale advertentievertoningen leidt tot een hogere totale CPM . De kosten van advertentievertoningen zijn in januari 2018 met 122% gestegen en in februari met 77%.

Jaarlijkse vergelijking van vertoningen met CPM via Recode .

Begin 2018 zag de CPM een duidelijke stijging, terwijl het aantal algemene vertoningen sterk daalde. Dit betekent dat u opnieuw moet evalueren hoe uw bedrijf succes definieert in termen van vertoningen en CPM.

Het aantal vertoningen dat u ontvangt, is minder, maar dat betekent niet dat uw campagnes noodzakelijk minder succesvol zijn. Een advertentie die in 2017 20.000 vertoningen heeft ontvangen, ontvangt mogelijk slechts 10.000 in 2018.

Key Takeaways

 • De belangrijkste wijzigingen in het newsfeed-algoritme van Facebook betekenen een lager totaal aantal vertoningen in uw advertentiecampagnes.
 • Het is belangrijk om uw CPM-advertentie-uitgaven opnieuw te evalueren. Met deze recente wijzigingen in de manier waarop Facebook prioriteit geeft aan hun newsfeed, is het een goed moment om uw advertenties opnieuw te optimaliseren .
 • Deze wijziging plaatst veel belang in hoe u advertenties aan verschillende doelgroepen aanbiedt. U moet ervoor zorgen dat uw advertenties gericht zijn op een doelgroep met een hoge ROI .

Clickbait en websites van lage kwaliteit

Het verstrekken van relevante en nuttige informatie is altijd belangrijk geweest, maar recente wijzigingen in de manier waarop Facebook de inhoud van een adverteerder beoordeelt, maakt het noodzakelijk dat u de best mogelijke gebruikerservaring biedt.

Inhoud van lage kwaliteit of storende inhoud is altijd de manier van Facebook geweest om clickbait of misleidende titels te categoriseren, maar in een andere update om desinformatie te bestrijden, zal Facebook nu ook de website-URL bekijken die aan je account is gekoppeld . Dit betekent dat uw bedrijf alle best practices moet volgen die Facebook heeft uitgestippeld voor website-ervaring.

En websites die door Facebook worden geclassificeerd als lage kwaliteit of storend, worden bestraft met een lagere advertentieweergave. De voorbeelden van Facebook zijn heel duidelijk in wat acceptabel is en wat niet.

Facebook -voorbeelden van lage kwaliteit of disruptive.

Het volgen van deze best practices kan mogelijk ook leiden tot een kleine toename van het algehele advertentieverkeer, wat belangrijk zal zijn in 2018 naarmate deze wijzigingen worden doorgevoerd.

Key Takeaways

 • Zorgen voor een goede website-ervaring is belangrijk. Facebook heeft veel prioriteit, niet alleen wat betreft advertentie-inhoud, maar ook hoe de gebruikerservaring zich uitstrekt naar uw website of bestemmingspagina.
 • Clickbait-advertenties worden meer onderzocht met deze updates. U kunt nog altijd aantrekkelijke Facebook-advertentietitels maken , maar deze mogen op geen enkele manier misleidend zijn.
 • U moet uw Facebook-bedrijfsprofiel controleren om ervoor te zorgen dat het up-to-date is en alle verbonden websites in overeenstemming zijn met uw huidige marketing.

Geen partnercategorieën meer

Facebook verwijdert de targetingmethode Partner Categories voor alle advertentiecampagnes, wat leidt tot wijzigingen in de manier waarop doelgroepen worden gedefinieerd via Facebook, met name die doelgroepen die zijn gebouwd met behulp van informatie van derden. Deze wijziging is ook van invloed op de integratie van externe informatie door derden op Facebook.

Alle adverteerders moeten ervoor zorgen dat hun huidige doelgroepen in het verleden geen partnercategorieën hebben gebruikt. Degenen die hebben, zullen hun huidige doelgroepen opnieuw moeten evalueren.

Facebook-publiek met partnercategorieën.

In de toekomst moet u gedrags- of interessetargeting gebruiken. U moet ook controleren op aangepaste doelgroepen, die mogelijk ook worden beïnvloed.

Key Takeaways

 • Beperking door Facebook van toegang tot informatie van derden heeft invloed op uw advertentiecampagnes. Zelfs als u Partner-categorieën niet rechtstreeks zou gebruiken, heeft deze wijziging invloed op hoe het publiek in het algemeen wordt opgebouwd.
 • Meer adverteerders schakelen over op gedragsgericht adverteren , waardoor u mogelijk een toename van de concurrentie voor bepaalde bronnen te zien krijgt.
 • U kunt targeting op interesses gebruiken om doelgroepen te helpen opbouwen zonder gebruik te maken van informatie van derden.

Kosten per resultaat

De statistiek Kosten per resultaat geeft de gemiddelde kosten van uw advertentie weer op basis van het resultaat waarbij het resultaat een aangepaste statistiek is die u definieert op basis van een specifiek bedrijfsdoel.

U kunt bijvoorbeeld een resultaat instellen dat gekoppeld is aan conversie en een succes tellen elke keer dat iemand een aankoop doet via uw website na ontvangst van een specifieke advertentie.

Website klikt kosten per resultaatvoorbeeld via Moz .

In dit voorbeeld van Moz kunt u de kosten per resultaat zien als £ 0,39 ($ 0,52), die wordt berekend door het totale bestede bedrag te delen door het totale aantal resultaten.

Kosten per resultaat = totale bestede hoeveelheid / totaal aantal resultaten

U kunt de specifieke instellingen voor een resultaat aanpassen om meer te weten te komen over elke verschillende campagne die u uitvoert. Dit is een geweldige manier om de algehele prestaties van elke afzonderlijke campagne op een hoog niveau te bekijken en kan nuttig zijn om uw aandacht te vestigen op een specifieke campagne wanneer de kosten per resultaat beginnen af ​​te nemen.

Key Takeaways

 • Het volgen van de prestaties van een advertentiecampagne op een hoog niveau biedt u de mogelijkheid om te zien hoe verschillende soorten advertenties presteren ten opzichte van elkaar, waardoor u gemakkelijk kansen kunt vinden .
 • Door kosten per resultaat te vergelijken per campagne, kunt u eenvoudig achterhalen welke campagnes het beste presteren.
 • Als u een statistiek instelt die rechtstreeks is gekoppeld aan een bedrijfsdoel, kunt u het succes van uw advertentiecampagnes in kaart brengen in relatie tot andere bedrijfsstatistieken op hoog niveau.

Advertentievertoningen

De statistiek voor vertoningen vertelt u hoe vaak uw advertentie is bekeken. Als u een merkbewustmakingscampagne uitvoert, kunt u deze statistiek in de gaten houden, omdat deze aangeeft wat uw blootstellingsniveau is. Maar omdat een persoon uw advertentie heeft bekeken, betekent dit niet dat ze zich zullen herinneren wie u bent.

Bron ]

Recall is het belangrijkst in een brandingcampagne en als je dus vertoningen bijhoudt, wil je ook de frequentie bijhouden – waarover we in de volgende sectie praten. Als u een leadgeneratie of e-commerce-gerichte campagne uitvoert, is het aantal vertoningen er nog minder. Als u een van die typen campagnes uitvoert, wilt u misschien het aantal vertoningen zien, maar er is geen echte reden om dat aantal bij te houden.

Vertoningen zijn het belangrijkste, afhankelijk van wie u target en het type campagne dat u gebruikt. Als u de campagne wilt optimaliseren, gebruikt u een A / B-test om verschillende versies van de advertentie te maken en verzenden. Welke versie ook de meeste indruk maakt, is degene die door uw gehele doelgroep wordt gebruikt. Stel dat u een week lang vertoningen bijhoudt. Als de blootstelling in die periode toeneemt, weet u dat uw advertentie een goede mix van inhoud en ontwerp heeft omdat ze worden opgemerkt.

Key Takeaways

 • Telkens wanneer je een blog op Facebook deelt , laat je je team delen en promoten . Dit vergroot uw kansen om het bereik en het aantal vertoningen te vergroten.
 • Facebook stelt automatisch de biedstrategie in , afhankelijk van uw budget en campagnelengte, zodat u de meeste indruk krijgt.
 • Vertoningen en budget moeten vergelijkbaar zijn voor A / B-tests om nauwkeurige resultaten te krijgen.
 • Volg vertoningen om ervoor te zorgen dat klanten die uw advertentie zien er iets aan doen. Anders is de advertentie niet effectief.

Advertentiefrequentie

De frequentiestatistiek geeft aan hoe vaak uw advertentie gemiddeld door een persoon is bekeken. Een frequentie van 5 betekent bijvoorbeeld dat elke persoon die uw advertentie heeft gezien, deze gemiddeld vijf keer heeft gezien.

Bron ]

Als u een brandingcampagne uitvoert, wilt u dat uw frequentienummer hoog is omdat dat helpt herinneren. Recall is de mogelijkheid voor een persoon die zag dat uw advertentie de bedrijfsnaam onthield – en hopelijk wat uw bedrijf doet. Een brandingcampagne zou kunnen streven naar een frequentie van 10 of hoger om het terughalen te stimuleren.

Als u een leadgeneratie of e-commerce-campagne uitvoert, moet u uw frequentienummer lager houden. Ons onderzoek heeft uitgewezen dat een frequentie van 9 de kosten per klik met maar liefst 160% verhoogt! Kortom, tegen de tijd dat iemand uw advertentie 9 keer heeft gezien, hebben ze al geklikt of geen klikgeluid getoond.

We raden u aan wijzigingen in uw targeting of uw advertentiemateriaaladvertentie aan te brengen, zodat u uw demografische doelgroep altijd weer iets nieuws laat zien. Dit gaat ze frustreren met hetzelfde oude ding.

Key Takeaways

Ad klikken

De statistiek voor klikken is erg belangrijk, omdat dit het aantal keren is dat iemand op uw advertentie heeft geklikt. U wilt dat mensen vaak klikken omdat dit – in theorie – betekent dat mensen geïnteresseerd zijn in wat u in uw advertentie zegt. Ze willen meer leren.

Bron ]

Elke actie die iemand in uw advertentie uitvoert, wordt beschouwd als een klik. Dit kan het klikken op een link naar uw website zijn of de advertentie leuk vinden of zelfs uitbreiden om meer te lezen.

U moet uw aantal klikken bijhouden gedurende de levensduur van elke campagne. Hoe meer kliks, des te beter omdat het betekent dat mensen uw inhoud gedetailleerder bekijken. Hoe beter geïnformeerd een potentiële klant is, des te groter de kans dat ze zich tot uw merk wenden wanneer ze in nood verkeren.

Key Takeaways

Click-Through Rates

De klikfrequentie (CTR) geeft u het percentage mensen dat op een advertentie klikt van alle mensen die de advertentie hebben gezien.

Bron ]

Ga naar de campagneweergave in Advertentiebeheer om deze informatie te vinden. De Facebook-analyses voor de advertentie bevatten twee CTR-kolommen. De eerste kolom – CTR (Alle) – geeft alle klikken binnen de advertentie weer. De tweede kolom – CTR (links) – geeft de links weer die in de advertentie zijn geklikt. In combinatie heeft u meer inzicht in hoe goed uw advertenties zijn om mensen te laten doorklikken.

Als uw targeting en advertentiekwaliteit relevant zijn, zou u een zeer hoge CTR moeten zien. Als ze niet goed zijn , ziet u een lage CTR omdat de mensen die uw advertentie zien, niet geïnteresseerd zijn in wat u te zeggen of te bieden heeft. Streef naar een CTR voor midden tot hoog bereik. Alles minder suggereert dat uw targeting is uitgeschakeld of dat uw advertentietekst of advertentie niet verleidelijk is. Probeer heldere kleuren of grote, opvallende zoekwoorden in uw advertenties te gebruiken om wat aandacht te krijgen.

Key Takeaways

 • Wijzig uw doelgroep om te voorkomen dat uw CTR afneemt . U kunt dit doen door de interesses of demografische gegevens te wijzigen die u target.
 • Gebruik positieve afbeeldingen, kleuren en taal in uw advertentietekst om uw publiek te betrekken. Dit geeft ze inzicht in de belangrijkste punten die u maakt en vergroot de kans dat ze op de advertentie klikken om meer te leren.
 • Terwijl geanimeerde afbeeldingen opvallen, presteren stilstaande beelden beter . Ze kosten minder en leiden tot een hogere CTR.
 • Houd rekening met de taal die u gebruikt om mensen te laten doorklikken. Hoewel ‘Meer informatie’ een hogere CTR heeft dan ‘Aanmelden’, heeft de laatste een hogere conversieratio.
 • De juiste kop keuze kan de klikfrequentie met 10% verhogen . Kies iets als een testimonial, cliffhanger of “How To” om mensen tot actie aan te zetten.

Kosten per klik / kosten per vertoning

De kosten per klik en de kosten per vertoningsstatistieken zijn redelijk eenvoudig. Kosten per klik of CPC geven aan hoeveel u betaalt wanneer iemand op uw advertentie klikt. De kosten per vertoning of CPM laten zien hoeveel u per 1000 weergaven betaalt.

Zo bereken je ze:

CPC = advertentiekosten / totaal aantal klikken

CPM = advertentiekosten x 1.000 / # vertoningen

Terwijl u uw advertenties aanpast op basis van doelgroepbetrokkenheid, moet u de CPC- of CPM-statistieken in de loop van de tijd zien dalen. Facebook beloont je met een lagere CPC of CPM als hij ziet dat je publiek geïnteresseerd is in je advertenties. Het vertelt hen dat de advertenties relevant zijn en hun gebruikers tevreden stellen. Een hoge relevantie-score betekent een lagere CPC.

Dit voorbeeld laat zien dat hoe relevanter een advertentie is, hoe minder het kost om het uit te voeren. Test verschillende opties om een ​​versie te vinden die resoneert met uw doelgroep.

Bedenk hoe u advertenties aan uw doelgroep koppelt. Facebook gebruikt zijn ad-rewards-systeem omdat ze tevreden klanten willen die terug blijven komen naar het platform. Als u veel irrelevante advertenties naar gebruikers verzendt, raken ze gefrustreerd en komen ze niet meer terug voor een ander platform voor sociale media. Dit voorspelt niet veel goeds voor u als u uw publiek probeert te laten groeien.

Key Takeaways

 • Facebook stopt met het leveren van advertenties met een lage relevantie score. Gebruikers zijn niet geïnteresseerd, dus om te voorkomen dat dezelfde advertenties in roulatie blijven, worden ze niet meer weergegeven.
 • Een hoge CTR betekent een lagere CPC . Dit scenario betekent dat u meer kans maakt om meer geld te verdienen omdat het minder kost om mensen iets te laten doen.
 • Gebruik advertentieontwerpen zoals opvallende afbeeldingen en een duidelijke waardepropositie om de CPC te verlagen. Vergeet niet dat hoe meer mensen klikken, hoe lager de kosten van die klikken zijn.

Conversie tarieven

De conversieratiestatistiek geeft aan welk percentage van de mensen op uw advertentie doorgaan om een ​​aankoop te doen en klant te worden. Dit is een van de belangrijkste statistieken omdat het algemene doel van uw advertenties is om zoveel mogelijk mensen te converteren op basis van uw doelstellingen. Doe dit, en u kunt meer verkopen!

Dus hoe precies verhoogt u de succespercentages? Stel dat uw doel het verhogen van app-installaties is, een advertentie als die hierboven adverteert voor exclusiviteit. Advertenties die mensen het gevoel geven dat ze deel uitmaken van iets exclusiefs, zorgen ervoor dat mensen sneller actie ondernemen. Deze advertenties zetten meer om in vergelijking met advertenties die geen enkele soort van emotionele component bevatten.

Het is belangrijk op te merken dat een hoge CTR niet betekent dat er een hoge conversieratiovolgt. Als u wilt dat mensen een specifieke actie voltooien en converteren, moet uw advertentie duidelijk zijn over de waarde en voordelen die u biedt. Hoe meer mensen dit kunnen laten zien, hoe groter de kans dat ze de volgende stap nemen en kopen.

Key Takeaways

Kosten per conversie

De kosten per conversiestatistiek geven aan hoeveel u betaalt voor elke lead of verkoop. Als u bijvoorbeeld $ 100 aan Facebook-advertenties heeft besteed en vijf mensen heeft geconverteerd, zijn uw kosten per conversie $ 20. Het is aan u om te weten of deze kosten per conversie acceptabel zijn of niet.

Als u bijvoorbeeld een e-commerce winkel heeft die een product verkoopt dat $ 500 kost, zou een kost per conversie van $ 20 waarschijnlijk betekenen dat u nog steeds winst maakt op de verkoop. Als u echter een product verkoopt dat $ 30 kost en uw kosten per conversie $ 20 zijn, heeft u een probleem en moet u serieuze optimalisatiewerkzaamheden uitvoeren aan uw Facebook advertentiecampagnes om die kosten te verlagen.

Bron ] In dit voorbeeld was het resultaat, toen de afbeelding werd gewijzigd, lagere kosten per conversie

Voer de cijfers uit om te bepalen of uw advertentie-uitgaven evenredig zijn aan uw conversie. Als er een discrepantie is tussen beide, is het een goed moment om uw uitgaven aan te passen of uw advertentietekst of ontwerp aan te passen om meer mensen aan te trekken en te converteren.

Key Takeaways

Hoe Facebook Insights te gebruiken om betere advertenties te maken

Er zijn veel statistieken die u kunt gebruiken om advertenties te maken waarmee mensen iets doen . Maar het is niet zo eenvoudig als het vinden van mooie foto’s en het slim samenvoegen van snaren . Uw advertentiecampagnes hebben een duidelijk doel nodig, zodat de statistieken een betekenis hebben.

Als je niet duidelijk weet wat je wilt, is het niet uit hoe goed de inzichten van het publiek eruit zien. De inzichten vertellen je niets of geven een duidelijke indicatie van wat je kunt doen om grote invloed te hebben op toekomstige campagnes.

Met Facebook Ads Manager kunt u veel campagnes maken, wat betekent dat u meerdere doelen kunt kiezen. Dit is afhankelijk van de producten en services waarvoor u adverteert. De doelstellingen zijn bijvoorbeeld gegroepeerd op basis van bewustzijn, aandacht en conversie. Als u het bewustzijn wilt verbeteren, begin dan met die categorie en maak advertenties die zijn gericht op merkbekendheid en bereik.

Zodra uw advertenties actief zijn, kunt u aanvullende statistieken bijhouden om meer inzicht te krijgen in hoe mensen reageren.

Klik op de knop Kolommen op het tabblad Campagnes om toegang te krijgen tot verschillende rapporttypen die verschillende statistieken weergeven. U kunt zelfs de rapporten aanpassen, zodat u precies ziet wat u nodig hebt om beslissingen te nemen.

Gebruik vervolgens uw advertentiesets om verschillende versies van uw advertenties te maken door zaken als de doelgroep, plaatsing en planning aan te passen. Zodra u een paar verschillende advertentiesets gereed voor gebruik heeft, gebruikt u Facebook Page Insights om ze bij te houden. De gegevens die u uit de insights haalt, helpen u een advertentiestrategie te ontwikkelen die het bereik en de opname van uw advertenties maximaliseert.

Het leuke van Facebook-advertenties is dat de analyses erg flexibel zijn. Als u een scenario kunt bedenken dat u wilt testen, is de kans groot dat u de rapporten en statistieken vindt die u kunt helpen. Blijf variaties testen totdat u de juiste advertentieset heeft gevonden die maximaliseert hoe uw advertenties presteren.

Stel de juiste vragen

Marli Mesibov, directeur van contentstrategie bij Mad * Pow, zegt dat ” gegevens antwoorden kunnen geven , maar alleen als je de juiste vragen stelt.”

Begin met uit te zoeken wat u wilt dat uw advertenties bereiken en gebruik Facebook Analytics om de antwoorden te krijgen.

Door een duidelijk doel voor ogen te houden, heeft uw analyse meer betekenis. Het biedt inzichten die u kunt gebruiken om sterkere campagnes te bouwen en meer mensen te converteren.

Gebruik elke campagne als een leermogelijkheid. Wat werkte en wat niet? Dit is de enige manier waarop uw advertenties u de gewenste resultaten opleveren.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format