Een snelstartgids voor Universal Analytics van google analytics. - DeLaatbusiness

Een snelstartgids voor Universal Analytics van google analytics.

4 min


121
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download
Er is iets nieuws van Google Analytics. OK, nou, misschien is het niet zo nieuw. De zoekgigant heeft Universal Analytics in oktober 2012 aangekondigd en bevindt zich nu in de open bèta .

Ten eerste, wat is ‘Universal Analytics’?

Denk aan Universal Analytics terwijl Google Analytics opnieuw wordt geladen. Net als bij gewone analyses gebruikt Universal Analytics een codefragment om statistieken bij te houden, maar deze nieuwe code biedt veel meer maatwerk. Reguliere gebruikers hebben nu toegang tot configuratie-opties die eerder alleen ontwikkelaars konden gebruiken en dat betekent verbeterde mogelijkheid om de gegevens die u verzamelt, te verfijnen. U kunt zelfs analyses verzamelen van andere platforms, zoals mobiele apparaten – dit nieuwe type analyse is niet alleen voor websites. Het betekent dat u kunt bijhouden wat klanten fijner doen, ongeacht welk apparaat ze gebruiken. Laten we nu eens kijken hoe je het moet instellen …

Stap 1 – Nieuwe webproperty

Een van de eerste dingen die Google aanbeveelt, is om een ​​nieuwe webproperty in te stellen voor het uitvoeren van Universal Analytics. Zo weet u zeker dat u geen toegang tot uw bestaande gegevens verliest wanneer u aan de slag gaat. Maak je geen zorgen; Google belooft dat u beide soorten analyses op dezelfde site kunt uitvoeren. Het biedt u ook de mogelijkheid om de gegevens van de twee analyseste vergelijken, wat handig zou kunnen zijn. Zoek het tabblad Beheerder in uw analyseprofiel en klik op de knop ‘nieuwe webproperty’. Google Analytics-1 Dat geeft u toegang tot de instellingenpagina. In de onderstaande schermafbeelding ziet u dat ‘website’ en ‘universele analyse’ vooraf zijn geselecteerd in een vergelijkende grafiek die enkele van de nieuwe functies illustreert die beschikbaar zijn in de nieuwe analyses. Google Analytics-2 I

Stap 2 – Website-instelling

Stel uw website naam, URL en branche categorie in, evenals de gewenste tijdzone Google Analytics-3 Klik vervolgens op de knop ID opvragen. Als alles goed gaat, ziet u een groene “succes” -knop en krijgt u de trackingcode die u nodig hebt voor uw site. Google Analytics-4

Stap 3 – Kopieer de code

De volgende stap is om de code op uw site te implementeren. Voor eigenaars van WordPress-sites zijn er verschillende manieren om dit te doen:
  • Plak het in het juiste vak in je premiumthema
  • Bewerk uw site- of themabestanden om de code op te nemen.
  • Gebruik een WordPress-plug-in om de code te installeren.
Op die pagina vindt u aanvullende richtlijnen voor mensen die PHP-implementatie of implementatie van dynamische inhoud willen gebruiken of een WAP-site willen ondersteunen. Google Analytics-5

Problemen met de installatie van code oplossen

Bij deze stap raakte ik mijn eerste probleem. Google Analytics heeft niet herkend dat ik de code had geïnstalleerd. Google Analytics-6 Dus ik heb wat probleemoplossing uitgevoerd. Dit is wat ik heb geprobeerd:
    • Ik heb mijn cache leeggemaakt uit WP Super-Cache en opgefrist. Niets.
    • Ik heb gecontroleerd of de code op de juiste plaats was. Het hoort in de kop te staan. Gedaan.
    • Ik heb een WordPress-plug-in geprobeerd . Nog steeds niets.
Ik besloot elders naar hulp te zoeken en vond een opmerking van Justin Cutroni (te zien in onze lijst met blogs met geweldige analyses ), die suggereerde dat de code toch zou worden bijgehouden, dus ik liet het over aan zijn eigen apparaten en ging verder met het verkennen van de Universal Analytics interface.

Aanvullende configuratie-instellingen

Deze drie stappen voltooien de basisinstellingen, maar er zijn nog andere interessante functies om te verkennen. U kunt bijvoorbeeld de time-outinstellingen voor de sessie en de instellingen voor campagnetime-out wijzigen van de standaardinstellingen. Google Analytics-7 U kunt ook verschillende verwijzende zoekmachines volgen op basis van deze lijst vanuit uw Analytics-dashboard. En u kunt bepaalde verwijzende sites (zoals uw eigen domein) en bepaalde zoektermen uitsluiten van bijgehouden te worden.

Integratie met Webmasterhulpprogramma’s

Toen dat eenmaal was gebeurd, ging ik verder naar de tabbladen bovenaan. De link met de Property-instellingen bracht me bij het verfijnen van de site, waar ik mijn originele instellingen kon veranderen en een aantal andere kon aanpassen. De dingen omvatten de mogelijkheid om in-page analyses te gebruiken en om uw Universal Analytics-profiel te koppelen aan uw Google Webmaster Tools-account. Omdat het dreigde mijn bestaande site-associatie uit te schakelen, heb ik ervoor gekozen om dit niet te doen, hoewel ik zeker zal doen voor de volgende nieuwe site die ik toevoeg. Google Analytics-8

Sociale en aangepaste statistieken

U kunt Universal Analytics ook gebruiken om sociale sites zoals uw YouTube-kanaal bij te houden, tracking te integreren met uw AdWords-account en aangepaste statistieken en dimensies toe te voegen. KISSMetrics heeft een goed advies over de functie voor aangepaste statistieken en dimensies en u kunt ook de eigen handleiding van Google bekijken .

Werkte het?

In het geval u zich afvraagt ​​wat er met mijn code is gebeurd, ging ik een dag later terug naar het dashboard en zag dat het was begonnen met het bijhouden van enkele gegevens voor de site. Er is een groot verschil tussen de statistieken in het oorspronkelijke profiel en de Universal Analytics-versie, maar ik ben van plan deze in de komende weken te controleren en te bekijken welke wijzigingen er zijn. Google Analytics-9 Als u in de tussentijd informatie zoekt over wat u met Universal Analytics moet doen, kunt u dit advies van SEO Takeaways en deze aangepaste statistieken van Noel Tock proberen .

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format