Facebook ad manager: Relevantie score (Relevance Score): Alles wat u moet weten. - DeLaatbusiness

Facebook ad manager: Relevantie score (Relevance Score): Alles wat u moet weten.

10 min


137
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

In 2015 introduceerde Facebook Ads Manager een leuke nieuwe functie: de Relevance Score. Als je ooit in één oogopslag wilt weten hoe goed je advertentie bij zijn publiek past, dan is de Relevance Score de juiste keuze.

De metriek zelf is eenvoudig: een score van 1-10-10, wat betekent dat uw doelgroep uw advertentie super relevant vindt voor hun interesses en behoeften.

Maar wat bepaalt precies je Relevance Score?

Facebook zegt dat het allemaal om “positieve en negatieve feedback” van het publiek gaat, maar hoe interpreteer je dat om je advertenties beter te maken?

Hier splitsen we uit hoe uw Relevance Score precies werkt.

Met nieuwe targetingfuncties van de afgelopen 2 jaar, leggen we de beste strategieën vast om uw campagnedoelstelling te bereiken en uw score te verbeteren.

Begrijp je al hoe Relevance Scores werken? Klik hier en spring naar een aantal strategieën om je score te verhogen!

Wat is de Relevance Score en waarom is het belangrijk?

De Relevance Score is een magisch getal. Het is een score van 1 tot 10 die u op het eerste gezicht laat weten hoe relevant een advertentie voor zijn publiek is.

Let op de tekst. Relevantie, geen kwaliteit.

Het bereik van dit nummer is niet om u te vertellen hoe goed uw afbeelding of kopie is. Het belangrijkste doel hier is om u te laten weten of het demografische doelwit van uw advertentie uw bericht relevant voor hen vindt en er aldus mee bezig is.

Een advertentie gemaakt door de beste ontwerper ter wereld, met het beste ooit geschreven exemplaar, scoort nog steeds onvoldoende als het vrouwenkleding promoot en het is gericht op mannelijke tieners van 13 tot 18 jaar oud.

Aan de andere kant, een advertentie met een degelijk ontwerp en een kopie gericht op het perfecte publiek, zal genieten van een gezonde Relevance Score .

Hier is een voorbeeld van Facebook:

relevantie score op Facebook

Je vraagt ​​je misschien af: ” Waarom doet dit ertoe Het is maar een nummer. “Het is veel meer dan alleen een nummer. De Relevance Score is de synthese van vele statistieken: Betrokkenheid, Klikken, Conversies, Click-Through Rate, Negatieve Beoordelingen. Met slechts één nummer kunt u snel begrijpen of een advertentie een winnaar of een verliezer is.

De Relevance-score heeft ook een directe link naar uw advertentiekosten . Wanneer Facebook moet beslissen welke advertentie moet worden weergegeven aan een specifieke gebruiker, geven ze altijd de voorkeur aan een advertentie die ze relevant achten voor die gebruiker. Als die van jou dat niet is, wordt het snel erg duur om te adverteren.

Geloof me niet? Kijk gewoon.

relevantie score op facbeookDeze advertentie die we hebben uitgevoerd, had een slechte targeting en kostte ons gemiddeld $ 0,142 per klik op de website. De Relevance Score is 2.9.

relevantie scoreDit is dezelfde exacte advertentie maar gericht op een aangepast gebruikerspubliek van gebruikers die onze website in de afgelopen 90 dagen hebben bezocht . De Relevance Score is 8, wat leidt tot een kosten per klik op de website van $ 0,03 !

Met hetzelfde budget genereren we vier keer zoveel klikken . 1.103 Klikken naar dit blogbericht in vergelijking met de 278 van de andere campagne. Aandelen, sympathieën en pagina’s houden ook het dak! Dit is slechts een voorbeeld van hoe belangrijk de Relevance Score is.

Hoe de relevantie score te controleren

Het is extreem eenvoudig. Ga gewoon naar uw Facebook Ads Manager , selecteer een campagne en vervolgens een AdSet. Op het tabblad “Advertenties” krijgt u een lijst met advertenties die elk hun eigen Relevance Score hebben.

hoe de relevantie score te controlerenAdEspresso maakt het nog eenvoudiger om je Relevance Score te zien! Selecteer een campagne om uw campagnedashboard te openen.

adespresso dashboard

Zodra u naar uw campagnedashboard bent gegaan, scrolt u eenvoudig omlaag. Onderaan is een handige grafiek van de Relevance Score van uw campagne en betrokkenheid in de loop van de tijd.

relevantie en betrokkenheid

Als u uw Relevance-score voor bepaalde advertenties in uw campagne wilt bekijken, schakelt u over naar de weergave ‘Alle advertenties’ in het campagnemenu.

alle advertenties op adespresso

Voor elke advertentie ziet u de Relevance Score in een rechterkolom. Laten we verder gaan met het uitzoeken wat het betekent!

Datatijd! Wat Relevantie Score betekent voor u en wat het beïnvloedt

Nu je een goed idee hebt van wat de score voor Facebook-advertenties is, kunnen we wat gegevens controleren.

We analyseerden een deel van onze database: 104.256 advertenties gemaakt via AdEspresso in de 45 dagen nadat de Relevance Score voor het eerst werd geïntroduceerd.

Eerst hebben we de distributie gecontroleerd. Ik had verwacht een klassieke belcurve te zien waarbij de meeste advertenties scoorden tussen 4 en 5. Blijkbaar zijn onze klanten geweldig en 63% van de advertenties had een score van 6 of meer . 8 was iets de meest voorkomende Relevance Score.

grafiek met relevantie scoreHet is geweldig om te zien dat de meeste advertenties gericht zijn op een relevant publiek.

Ik heb al gezegd dat de relevantie van uw advertenties van invloed zal zijn op de bereidheid van Facebook om deze weer te geven in de nieuwsfeeds van gebruikers en dus hoeveel het gaat kosten.

Laten we een aantal cijfers bekijken om te bewijzen dat:

CPC versus relevantie score

partituuradvertentiesCPCCTRGemiddelde aandelenGem. Houdt vanGem. OpmerkingenGem. Website-klikken
13682$ 0.950,60%3132231
26534$ 0.390,80%2191137
38205$ 0.330,88%2411138
49070$ 0.371,04%4523119
510.231$ 0,271,18%3522239286
611.838$ 0.211,40%6623178431
713.726$ 0.191,67%7121480537
814.749$ 0.152%8813843516
914.576$ 0.092,94%718314945
1011.645$ 0.037,61%170111442215

Precies wat we verwachtten. Hoe hoger de Relevance-score, des te lager de CPC (kosten per klik) en des te beter de Click Through Rate (CTR) .

Het verschil is erg groot als u een Relevance-score van 10 behaalt: de CPC is extreem laag en die advertenties hebben enorm veel klikken gegenereerd.

De volgende vraag is: zijn de CTR en de CPC zo goed vanwege de hoge Relevance Score of omgekeerd? Ik neig naar de laatste.

De Relevance-score is geen op zichzelf staande statistiek, zoals het aantal klikken of vertoningen, deze is een berekende. De Relevance-score kan geen invloed hebben op de klikken die een advertentie ontvangt. Het is precies het tegenovergestelde.

Als een Facebook-advertentie een geweldig ontwerp heeft en is gericht op de juiste doelgroep, heeft deze een zeer goede CTR en betrokkenheid. Dit zal leiden tot een lagere CPC en tot een hogere Relevance Score.

De Relevance Score is verre van nutteloos, en tot op zekere hoogte kunt u voorkomen dat u meerdere statistieken controleert en eenvoudig focust op de Relevance Score om te begrijpen welke advertenties het beste presteren.

Ten slotte is hier een samenvatting van de statistieken die de Relevance Score het meest beïnvloeden :

  • Negatieve signalen : wanneer een gebruiker uw advertentie verbergt voor zijn nieuwsfeed, is dit een sterke aanwijzing dat u niet de juiste doelgroep target.
  • Doel van de campagne : ik denk dat dit de sterkste positieve invloed is die je kunt krijgen. Als uw campagne op likes is gericht en u veel likes ontvangt, is dat een goed teken. Hetzelfde geldt voor conversies, website-klikken enzovoort. Hoe beter u presteert voor het doel van uw campagne, hoe hoger uw score.
  • CTR : hoe hoger je klikfrequentie, des te relevanter is jouw advertentie voor Facebook. Dit is gezond verstand, omdat niemand op een advertentie zou klikken die voor hen irrelevant is.
  • Aandelen : mijn theorie is dat Facebook gelooft dat het delen van een advertentie de sterkste bevestiging is van de kwaliteit ervan. De bovenstaande cijfers lijken deze theorie te ondersteunen met een vrij sterke correlatie tussen de aandelen en de score.
  • Leuk & opmerkingen : hoewel de gegevens geen duidelijke correlatie vertonen, denk ik dat likes en reacties door Facebook worden beschouwd als positieve kwaliteitssignalen. Reacties kunnen een beetje lastiger zijn, omdat het, zonder de context te begrijpen, moeilijk is om ze een positieve of negatieve waarde toe te kennen.

4 strategieën om de relevantie van uw Facebook-advertenties te verbeteren

Onthoud waar dit allemaal over gaat: Relevantie.

Om uw Relevance Score te vergroten, hoeft u alleen maar aantrekkelijke advertenties te maken die direct inspelen op de behoeften en wensen van uw specifieke doelgroep.

Hier zijn vier bruikbare strategieën om de score voor Facebook-advertenties te verbeteren:

# 1. Verlaag uw advertentiefrequentie

Ooit geïrriteerd raken door hoe vaak dezelfde advertentie wordt weergegeven in uw feed? Het is verleidelijk om het ding gewoon te blokkeren.

Dat is hoe uw kijkers zich voelen wanneer uw advertentiefrequentie , het gemiddelde aantal keren dat een persoon uw advertentie ziet, te hoog is.

We hebben vastgesteld dat hoe hoger de frequentie, hoe hoger uw kosten per klik (CPC) en hoe lager uw klikfrequentie (CTR).

De onderstaande grafiek toont onze resultaten van het analyseren van 500 campagnes gedurende een paar maanden. U ziet hoe de CPC sterk stijgt zodra de frequentie op 5 komt.

CTR-grafiek verlagenZodra mensen uw advertentie te vaak zien, weet u dat het tijd is om uw ontwerp op te frissen.

Er is geen harde en snelle frequentie om als drempel te gebruiken, omdat de campagne van iedereen anders is en de frequentie slechts een gemiddelde is.

Maar terwijl u uw advertenties bewerkt, moet u er rekening mee houden dat u moet zoeken naar de balans tussen het maken van een vertoning bij mensen en deze niet irriteren door middel van advertentieherhaling.

Het is vooral belangrijk om uw advertenties fris te houden om te voorkomen dat ze worden geblokkeerd of ‘verborgen’, waardoor de Relevance Score van uw advertentie lager wordt.

Een andere manier om uw advertentiefrequentie laag te houden, is door naar aangepaste doelgroepen te gaan en mensen uit te sluiten die al zijn geconverteerd naar uw bedrijf.

Als uw advertentiedoel het verhogen van conversies is, hoeft u uw advertentie alleen te stimuleren aan mensen die al zijn geconverteerd om deze te irriteren.

De frequentie is een goede indicator voor wanneer uw advertenties de negatieve feedback ondervinden , waardoor de Relevance-score van uw advertentie wordt verlaagd.

# 2. Ontwerpadvertenties op basis van persona’s van koper

Het verhogen van uw Relevance-score heeft alles te maken met het aanpassen van uw advertentie aan uw doelgroep.

Hoe gedetailleerder uw buyer persona’s zijn, hoe meer u moet werken binnen uw advertentieontwerp voor een nichepubliek.

Als u een geweldige buyer-persona wilt opbouwen , moet u eerst uw verschillende kopers bepalen in zoveel mogelijk demografische details: Facebook Audience Insights geeft u een idee van de categorieën waaruit u kunt kiezen.

Ontdek vervolgens de pijnpunten van uw klant door klantonderzoek of zelfs door middel van concurrentieanalyses . U kunt deze pijnpunten omzetten in een sterke waardepropositie die u in uw advertentie kunt opnemen.

De laatste stap is het ontwerpen van uw advertenties voor elke koperspersoon door deze demografische details en pijnpunten op te nemen.

Hieronder staan ​​twee voorbeeldadvertenties die we hebben gegenereerd op basis van twee koperpersonages: een digitale marketingagent (links) en een startende ondernemer (rechts).

adespresso facebook advertentie voorbeelden
Merk op dat in elke advertentie het specifieke pijnpunt van de klant centraal staat Voor startups is het groei en voor marketing is het tijd.

Met het oog op de buyer personas is het eenvoudig om uw advertentie zo te ontwerpen dat deze een uniek waardevoorstel biedt voor elk segment van uw doelgroep.

Een goed ontworpen niche-advertentie leidt tot meer doorkliks, waardoor uw Relevance Score wordt verhoogd.

# 3. Richt op doelgroepen met elkaar kruisende interesses

Klikfrequentie-factoren in uw Relevance Score: hoe hoger uw CTR, hoe hoger uw score.

Dat betekent echter niet dat u uw clickbait voor uw advertenties moet maken .

De elegante en effectieve manier om mensen ertoe te brengen op uw advertenties te klikken, is mensen targeten met meerdere, elkaar kruisende interesses die uw product vertegenwoordigt .

Dat betekent dat als u adverteert iets, zeg een college football evenement met gratis tacos-de truc is om gebruikers die willen richten op zowel voetbal en taco’s. Geef gewoon de verschillende onderwerpen op in het gedeelte Interesses van Ad Manager van Facebook en selecteer ‘al deze’ interesses om uw kruising te krijgen.

doelgerichtheid op de relevantie van een Facebook-score

Gericht op gebruikers die overeenkomen met alle van deze belangen zal ontzenuwen uw publiek aan degenen die zal echt krijgen een kick van uw evenement, en dus meer kans om deel te nemen met het via een klik of een “Going” RSVP.

Een hoge CTR verbetert alle campagnedoelstellingen, of het nu gaat om het promoten van een evenement , het genereren van verkeer naar uw site of het verpesten van de verkoop van productcatalogi.

En raad eens? Hoe beter uw advertentie uw campagnedoelen haalt, hoe hoger uw Relevance Score.

# 4. Voer uw advertenties uit op strategische tijden van de dag

Om uw Relevance-score te verbeteren, moet u uw advertentietiming verbeteren . Dat komt omdat uw product waarschijnlijk op bepaalde momenten van de dag relevanter wordt en niet anderen.

Het kiezen van de beste tijd om uw advertenties weer te geven, is afhankelijk van het gedrag van uw doelgroepsegment.

Een advertentie voor een warme maaltijd zal bijvoorbeeld relevanter zijn voor de meeste mensen rond hun avondeten dan in het holst van de nacht. Essay-bewerkingsservices zullen studenten aantrekkelijker lijken wanneer ze om 01.00 uur opblijven.

Zodra u het gedrag en de pijnpunten van uw doelgroep begrijpt, kunt u optimaliseren wanneer uw advertentie in hun feed wordt weergegeven.

Om een ​​gevoel van optimale tijd te krijgen om uw advertentie te plaatsen, gebruikt u Facebook-inzichten of analysehulpmiddelen zoals Hootsuite om de tijdstempels te controleren wanneer mensen het meest betrokken zijn.

Hieronder laten we zien hoe die analyses kunnen zoeken naar postbetrokkenheid:

tijdstempel op facebookZodra u de downtime van uw advertentie vindt (wanneer mensen zich niet echt bezighouden), onderbreekt u uw advertentie voor die tijden.

AdEspresso maakt het heel gemakkelijk om dit te doen met de Dayparting-functie , waarmee u de live-uren van uw campagne kunt plannen, binnen en buiten uw tijdzone.

Deze planning bespaart u niet alleen geld, maar zorgt er ook voor dat uw advertenties een optimale belichting krijgen. Dat vergroot uw kansen om meer positieve feedback van klanten te krijgen , waardoor uw Relevance Score direct wordt verhoogd.

Vergeet niet …

Er zijn veel statistieken die bijdragen aan uw Relevance Score en het kan veel lijken om bijgehouden te worden.

Vergeet niet dat niemand zijn advertentieherontwerp bij de eerste poging nagelt. Splits alles uitom te vinden wat optimaal is voor uw campagnedoelstelling.

Op die manier kunt u uw campagne met vertrouwen schalen, op basis van de best presterende advertenties met de hoogste relevantie scores. Voor meer informatie over het splitsen van testen, hebben wij u gedekt .

Een ander ding om te onthouden is: niet te geobsedeerd zijn door het verbeteren van je Relevance Score !

Uiteindelijk is het slechts een schatting van hoe goed uw advertenties resoneren met uw kijker.

Wat belangrijker is, zijn de kernstatistieken die uw bedrijf laten groeien.

Dus als de Relevance Score van uw advertentie laag is, maar uw campagne genereert een positieve ROI, dan is de score alleen dat u ruimte hebt om te verbeteren!

Jouw beurt nu!

Ik hoop dat deze data-gesteunde analyse van Facebook’s Relevance Score je hielp om beter te begrijpen hoe het werkt en hoe je er voordeel uit kunt halen.

Nu is het jouw beurt om je campagnes te bekijken en ze te verbeteren.

Terwijl je toch bezig bent, waarom deel je je bevindingen dan niet in de onderstaande opmerkingen? Wat is uw gemiddelde Relevance Score en wat heeft het goed gedaan om het te verbeteren?

Laat het ons weten, en we zullen bevindingen vergelijken!


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *