Facebook-advertentietypen: waarom collectieadvertenties en carrousel het goed doen. - DeLaatbusiness

Facebook-advertentietypen: waarom collectieadvertenties en carrousel het goed doen.

9 min


140
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Zoals we allemaal weten, is Facebook een uiterst krachtig advertentieplatform, maar – zoals we uit de eerste hand hebben meegemaakt – heeft de toegenomen concurrentie geleid tot aanzienlijke stijgingen van de advertentiekosten.

Gebruikmaken van advertentietypen in uw voordeel is de sleutel tot het ontsluiten van het volledige potentieel van het platform in elke branche.

Met dezelfde advertentietekst en targeting kunnen conversieratio’s, klikfrequentie, ROI en andere belangrijke statistieken aanzienlijk verschillen door eenvoudigweg de advertentietypen te wijzigen.

Er zijn veel Facebook-advertentietypen waaruit je kunt kiezen, maar sommige kunnen beter presteren dan andere als je de tricks kent.

Collectie-advertenties en carrousel-advertenties hebben bijvoorbeeld een behoorlijk goed overzicht van succesverhalen.

Zal de jouwe de volgende zijn?

Vertrouw niet onze woorden? Eerlijk genoeg, vertrouw dan op de cijfers.

Zoals gemeld door Facebook, in de afgelopen 12 maanden:

U kunt verzamelingsadvertenties maken om uw bedrijf meer bekendheid te geven, leads voor uw producten of services te verkrijgen of u kunt gebruiken om uw producten rechtstreeks te verkopen.

Als u veel verschillende soorten producten verkoopt en u wilt meer dan één product voor uw publiek plaatsen, kunt u Carousel gebruiken om een ​​uniek visueel verhaal met een reeks afbeeldingen of video’s in één advertentie te vertellen. 

Collectie-advertentie of Carousel-advertentie, wie is de winnaar? Hopelijk kunt u aan het einde van dit artikel bepalen wanneer elk formaat geschikt voor u is. (Spoiler Alert: gebruik ze beide de hele tijd).

Wat zijn Facebook Collection Ads

Collectie-advertenties zijn relatief nieuwe advertentietypen (net 1 jaar oud geworden), maar ze bereikten al snel grip bij adverteerders vanwege sterke prestaties, geweldig ontwerp en aanpassingsmogelijkheden.

Een Facebook-collectie-advertentie bestaat uit een omslagafbeelding of video, gevolgd door verschillende productafbeeldingen. Dit is een geweldige optie als u een reeks items wilt laten zien, maar uw publiek niet wilt overrompelen.

Wanneer potentiële klanten op uw advertentie klikken, worden ze naar een versie op volledig scherm gebracht die is ontworpen om betrokkenheid te stimuleren en mensen geïnteresseerd te laten zijn in en enthousiast te maken voor uw product.

Collectieadvertenties voor Instagrammers

In februari 2018 begon Facebook met het testen van de collectie-advertentie-ervaring op Instagram, waardoor adverteerders nog een ander gebied kregen om mee te experimenteren.

Kortom, merken kunnen nu een opvallende video hebben boven een swipeable carrousel met individuele producten op Instagram. Mensen kunnen vervolgens op de producten tikken om de site van het merk te bezoeken en ze te kopen.

Instagramverhalen Advertenties kunnen maximaal drie dia’s van verschillende media bevatten, inclusief afbeeldingen en video’s. 
Het herinnert ons veel van de Canvas-advertenties, die horizontaal verschuiven in plaats van verticaal. Ze zijn natuurlijk niet zo interactievriendelijk als Canvas-advertenties, maar adverteerders kunnen nog steeds interactieve elementen bevatten zoals de ‘Veeg omhoog om meer te zien’.

Bovendien, terwijl op Facebook, door op een individueel product te tikken, een productcatalogus wordt geopend die prioriteit geeft aan dat specifieke product, op Instagram, tikken op een van de productfoto’s opent dezelfde catalogus. Vanuit die catalogus kunnen mensen vervolgens op een product klikken om het op de site van het merk te bekijken.

Deze functie is nog niet op grote schaal uitgebracht en is alleen toegankelijk voor bepaalde grote merken zoals Coca-Cola, maar het zal waarschijnlijk hier zijn voordat we het weten en het zal groot zijn.

Waarom houdt Facebook van verzameladvertenties?

Wist je dat de VS 20% van de tijd op hun telefoon doorbrengen op Instagram of Facebook? Ja, dat is veel tijd.

Collectieadvertenties zijn alleen voor mobiel en ze zijn perfect ontworpen om de mobiele gebruikerservaring te maximaliseren.

Bij Facebook draait alles om engagement, en collectieadvertenties zijn perfect om gebruikers op Facebook te houden die niet geïnteresseerd zijn in het product, maar die ook fantastisch zijn in het leiden van mensen die serieus willen kopen.

Het is een overwinning voor Facebook, maar ook voor adverteerders. Hoogwaardige inzamelingsadvertenties brengen hoogwaardig verkeer naar de site en houden minder geïnteresseerde personen op Facebook.

Een eenvoudige video kan automatisch afspelen, gebruikers aantrekken en de betrokkenheid vergroten. Producten kunnen worden weergegeven, zodat voordat een gebruiker zelfs op een advertentie klikt, ze het potentieel hebben om het leren van advertenties over het merk te lezen, een aanbieding in een kop te zien, een video te bekijken en zelfs de producten te zien die worden verkocht.

Eenmaal ingeschakeld via een klik op de video, of een klik op de schuifbare afbeeldingen hieronder, kunnen gebruikers met een schermvullende weergave niet alleen door producten scrollen, maar direct naar die productenpagina’s rijden. De afbeeldingen, producttitels, prijzen, deals en meer kunnen automatisch worden opgehaald in de collectie-advertenties van de Facebook-productfeed.

Er kunnen meerdere CTA’s worden gemaakt, waardoor adverteerders naar afzonderlijke producten, naar algemene categoriepagina’s of zelfs naar andere conversiepagina’s in een vroeg stadium kunnen rijden.

Omdat deze advertenties het zo goed doen om een ​​gebruiker te valideren voordat deze helemaal naar een site komt, zijn conversieratio’s vaak beter dan andere advertentietypen.

Facebook-verzameling advertentie voorbeeld

Boven, de advertentie van Tidal New York, een van onze klanten, we krijgen consequent een conversiepercentage van 6,5% tot 7% ​​bij prospectiecampagnes.

Prestaties van collectie-advertenties

1 – 31 maart 2018

Natuurlijk is goede targeting essentieel om hoge conversiepercentages te behalen.

Praktische tips voor bestedingsadvertenties

Omslagafbeelding of video

Via testen hebben we vastgesteld dat video’s tot 20% betere interactiepercentages bij verzameladvertenties genereren dan alleen een statische omslagafbeelding.

Video speler

00:00
00:42

Geen video-assets? Geen probleem. Met Facebook kun je meerdere afbeeldingen omzetten in een automatisch afgespeelde diavoorstelling van afbeeldingen, die net zo goed presteert als andere videotypen.

Gebruik afbeeldingen met mensen die het product gebruiken. We hebben doorklikpercentages gezien die 3-5% hoger zijn wanneer advertenties mensen bevatten die het product dragen of gebruiken.

Remarketing

Zoals eerder aangegeven, bevatten verzamelingsadvertenties geweldige conversiepercentages, maar zelfs dan zullen sommige personen niet doorklikken naar uw site. Adverteerders kunnen hier misbruik van maken door aangepaste doelgroepen te maken van personen die interactie hebben gehad met uw advertenties, maar die niet zijn gekocht, of zelfs die nog niet hebben doorgeklikt naar de website.

A / B-testen

Zorg ervoor dat u altijd test, want praktische tips betekenen niet echt de beste resultaten voor u. Wat te testen? 

Headlines, zeker. Afhankelijk van het publiek en de klant kun je verschillende aanbiedingen doen (bijvoorbeeld 25% korting vs. $ 30 korting vs. Gratis verzenden, enz.) Of t andere verschillende trechterconversies (nieuwsbrief, vs eBoek, versus productverkoop, enz.).

Beeldspraak : in het geval van Tidal Flip-Flops , twee dingen resoneerden met hun publiek, afbeeldingen met mensen die het product droegen, in tegenstelling tot alleen productafbeeldingen of zeer close-up productafbeeldingen, omdat ze de duidelijke kwaliteitsdifferentiatie van het product laten zien verkopen.

Dit zijn de twee beste afbeeldingen van elke categorie:

Productfoto’s testen versus lifestyle- / gebruiksafbeeldingen (bijv. Een paar flip-flops versus een model met slippers aan het strand):

Test ontworpen afbeeldingen met kopie bijgevoegd (probeer afbeeldingen met aanbiedingen op de afbeelding):

Facebook-verzamelingsadvertenties bijvoorbeeld Tidal

Test de producten die worden weergegeven in de productcarrousel. Als de advertentie alleen voor vrouwen is, beschikt u over de best verkopende damesproducten of een groep topproducten.

Carrouseladvertenties, omdat u Desktop niet kunt verwaarlozen

Carousel-advertenties zijn een graag geziene klus tussen collectie-advertenties en reguliere beeldadvertenties. Ze hebben één belangrijk voordeel ten opzichte van collectieadvertenties, de plaatsing van desktops.

Omdat het grootste deel van de tijd online wordt doorgebracht op mobiele apparaten, betekent dit niet dat bedrijven desktopgebruikers kunnen negeren, zelfs op Facebook, waar mobiel nog sterker domineert.

Carrousel-advertenties bieden een geweldige ervaring op zowel mobiel als desktop, waardoor gebruikers door verschillende afbeeldingen kunnen bladeren en naar specifieke bestemmingspagina’s kunnen rijden.

Facebook Carousel-advertenties bijvoorbeeld

Het is mogelijk dat u niet hetzelfde engagementsniveau of dezelfde conversieratio’s ziet als in de Collection-advertenties, maar carrousel-advertenties moeten worden weergegeven voor elke account die op Facebook een succesvolle aanwezigheid wil hebben. Vooral bij het adverteren van meerdere producten.

Tidal New York Carousel-advertentieprestaties

1 december – 31 maart 2018

De voordelen van carrouseladvertenties

Zowel voor Desktop als mobiel

Carrousel-advertenties presteren mogelijk niet zo goed als collectieadvertenties op mobiele apparaten, maar ze kunnen in elk geval op beide worden weergegeven! Hoewel een klein deel van het Facebook-verkeer op de desktop staat, is het missen van desktopverkeer volledig een vergissing.

Gemak van Creatie

Carrousel-advertenties zijn eenvoudig te maken en geven adverteerders de mogelijkheid om gebruikers naar specifieke bestemmingspagina’s in elke carrousel te leiden, verhalen met diavoorstellingen te maken of een ander creatief advertentieontwerp met video’s en afbeeldingen.

Facebook Carrousel advertenties spec

Sociaal bewijs

Ooit gewenst dat u sociaal bewijs op advertenties zou kunnen verzamelen door ze in de loop van de tijd in verschillende campagnes te gebruiken? Jij kan! (sommige mensen noemen ze ghost posts, anderen noemen ze dark posts). 
U kunt dezelfde advertentie uit verschillende campagnes en advertentiegroepen selecteren en alle vind-ik-leuks, reacties en shares overnemen. U kunt dit niet doen met collectie-advertenties, maar u kunt dit wel met de meeste andere advertentietypen. (Lees hier hoe .)

Beste praktijken voor carrouseladvertenties

Carrousel-advertenties zijn een beetje eenvoudiger samen te stellen en te testen dan collectie-advertenties. Voeg eenvoudig een paar belangrijke elementen toe en u bent op weg naar een professioneel ogende en goed presterende carrouseladvertentie.

Gebruik CTAS

Gebruik ALTIJD call-to-actions (CTA’s) voor collectieadvertenties. Of het nu gaat om “Nu winkelen” “meer informatie”, of om een ​​van de andere opties, zorg ervoor dat u CTA’s opneemt, omdat deze de klikfrequenties verhogen.

Koppen testen

Gebruik verschillende koppen op elke carrouselkaart. Mensen willen graag scrollen, ze elke keer dat ze dat doen iets anders laten lezen. Dit is een geweldige plek om verschillende aanbiedingen of onderscheidende factoren te benadrukken.

Beste praktijken van carrouseladvertenties

Gebruik Ghost Post

Gebruik de techniek voor het plaatsen van ghosts zodat u dezelfde advertentie op meerdere advertentiesets of campagnes kunt toepassen en er advertentie-interacties mee kunt dragen. Verhoogd sociaal bewijs bij advertenties helpt de prestaties. Dit is misschien niet in alle gevallen van toepassing, maar het kan zeker van waarde zijn. (De bovenstaande advertentie heeft deze techniek gebruikt, dus we hebben deze in elke campagne kunnen publiceren en bevatten alle vind-ik-leuks, reacties en shares.)

Vertel een verhaal

Carrousel-advertenties zijn ontworpen om mensen door de carrousels te laten vegen. Het aanbieden van inhoud die een verhaal verder vertelt terwijl gebruikers door de kaarten vegen, is een geweldige tactiek om klikken naar de site te sturen. Als je geen verhaal te vertellen hebt via afbeeldingen of tekst, markeer dan het product en verschillende waardevoorstellen of aanbiedingen voor je publiek.

voorbeeld van voorbeelden van carrouseladvertenties

Inpakken: verzameling advertenties of carrousel?

Twee van de krachtigste advertentietypen, collectie-advertenties en carrousel-advertenties, kunnen in veel gevallen alleen effectief zijn. Maar om de prestaties van een Facebook-account volledig te maximaliseren, moeten beide advertentietypen worden gebruikt.

Dit is wat voor ons werkte:

Facebook Collections-advertenties verschillen van Carousels doordat ze linken naar een meeslepende in-app-ervaring, inclusief browsen en meer informatie over de producten die worden aangeboden.

Voor uw collectie-advertentie moet u de items selecteren die samen een gevoel van samenhang vormen , of het nu gaat om vorm, textuur, kleur of itemtype. U kunt één item per foto of vergelijkbare items op alle foto’s weergeven.

Uw collectie genereert niet alleen koud verkeer door visuele aantrekkelijkheid, u kunt ook de verkoop van productcatalogi stimuleren door mensen te targeten die al belangstelling hebben getoond voor een bepaald soort product op uw site.

Afwisseling is een van de belangrijkste redenen waarom mensen gedwongen zijn om in de ene winkel boven de andere te winkelen, en carrousel-advertenties op Facebook zijn de perfecte manier om websiteverkeer te genereren.

Met elke carrousel kunt u tot 10 foto’s in één enkele advertentie gebruiken. De beste manier om deze ruimte te gebruiken, is om uw product vanuit meerdere perspectieven te presenteren .

Voor alle variëteit is het belangrijk dat mensen wegkomen met een gevoel voor uw website als geheel. Om eenheid in uw advertentie te druppelen, moet u een bevatten merkboodschap dat de foto’s verenigt, evenals een bedrijfslogo aan het einde van uw Carousel .

Het combineren van deze advertentietypen met correct gebruik van leadadvertenties, videoadvertenties en beeldadvertenties is nodig om volledig te begrijpen wat succesvol is voor een doelgroep.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *