Facebook Adverteren strategiëen: 12 Facebook Pay Per Click-ideeën voor High-ROI-campagnes - DeLaatbusiness

Facebook Adverteren strategiëen: 12 Facebook Pay Per Click-ideeën voor High-ROI-campagnes

12 min


148
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Advertenties weergeven op Facebook kan uw ondernemersdroom waarmaken of een nachtmerrie worden. Het hangt allemaal af van je Facebook Advertising Strategies.

Laten we bij het begin beginnen. Facebook is een pay-per-click marketingkanaal. Dit betekent dat u betaalt elke keer dat iemand op uw advertenties klikt. Er kunnen ook kosten in rekening worden gebracht op basis van advertentievertoningen, videoweergaven en andere statistieken.

Een solide Facebook PPC (pay-per-click) strategie helpt u om meer mensen naar uw website te krijgen en de verkoopomzet te verhogen.

Maar wat maakt een goede Facebook PPC-strategie?

Na het beheren van tientallen Facebook-advertentiecampagnes, kan ik u dit vertellen: de perfecte Facebook-advertentiestrategie omvat zowel successen als mislukkingen.

Je kunt niet de een hebben zonder de ander.

Je moet echter ook een vangnet creëren door meerdere Facebook PPC-strategieën tegelijkertijd toe te passen.

Als een strategie faalt, heb je nog steeds anderen die je de resultaten brengen.

Vervolgens ga ik de 12 advertentiestrategieën op Facebook delen die in mijn ervaring vaak een positief rendement op de investering opleveren.

Ben je klaar om je Facebook-advertentiespel te verbeteren?

Inhoudsopgave

Facebook PPC Strategie # 1: experimenteren met nieuwe advertentieposities

Bij het analyseren van de  advertentiekosten van Facebook , merkte AdEspresso op dat uw kosten per klik kunnen variëren met 700%, afhankelijk van de advertentieplaatsing die u gebruikt.

Het weergeven van uw Facebook-advertenties aan mensen via het Audience Network is bijvoorbeeld veel goedkoper dan adverteren op Instagram.

Facebook advertentiekosten
De laagste prijs per klik biedt echter niet altijd de beste resultaten.

U kunt met verschillende advertentieplaatsingen op Facebook experimenteren om erachter te komen welke de laagste kosten per conversie en de hoogste ROI heeft.

Momenteel zijn er negen verschillende advertentieplaatsingen op Facebook beschikbaar in de Advertentiebeheerder:

 • Facebook Desktop Newsfeed
 • Facebook Mobile Newsfeed
 • De rechtse kolom
 • Instant artikelen op Facebook
 • Facebook InStream-video’s
 • Voorgestelde video’s op Facebook
 • Instagram Feed
 • Instagram verhalen
 • Facebook Audience Network

Met de plaatsing van de instant-artikelen kunt u uw Facebook-advertenties bijvoorbeeld in de instant-artikelfeeds van mobiele Facebook-gebruikers plaatsen.

Facebook instant artikelplaatsingHier ziet u hoe een mobiele Facebook-advertentie in een onmiddellijk artikel wordt weergegeven.

onmiddellijke plaatsing van artikelen
Hoewel Facebook-nieuwsfeeds de meest gebruikte advertentieplaatsing zijn , betekent dit niet dat u niet kunt profiteren van andere platforms, zoals Instagram-advertenties of aanbiedingen die worden weergegeven bij Facebook-voorgestelde video’s.

Facebook PPC Strategie # 2: Combineer Facebook Ads & Google AdWords

Het feit dat Facebook-advertenties en Google-advertenties vaak op verschillende platforms worden beheerd (bijv. Facebook Ads Manager en Google AdWords), betekent niet dat je beide niet kunt combineren voor betere resultaten.

Veel merken waarmee ik heb gewerkt hebben geweldige resultaten gezien door (naast andere Facebook Advertising Strategies) de volgende PPC-strategie te gebruiken.

Stap 1:

Je richt een koud publiek op Facebook-advertenties. U kunt bijvoorbeeld een Facebook Saved of Lookalike doelgroep targeten met een advertentie waarin de voordelen van uw product worden geïntroduceerd (zoals Asana  doet in de advertentie hieronder).

asana facebook ad
Stap 2:

Zodra een persoon op uw Facebook-advertentie klikt, worden deze in uw remarketingtrechter ingevoerd. Nu is het tijd om in te loggen op uw AdWords-account en een remarketingpubliek te maken.

Stap 3:

U stelt een remarketinglijst-zoekadvertenties-campagne (RLSA) in op Google AdWords.

RLSA-campagne houdt in dat u een remarketingdoelgroep maakt van eerdere websitebezoekers en uw biedingen voor de beste AdWords-zoekwoorden verhoogt voor deze mensen die al geïnteresseerd zijn in uw product.

Het gebruik van RLSA helpt om uw concurrentie te overbieden zonder te veel budget te verspillen aan het richten van cold leads. Je zult alleen de warme leads vangen.

Stap 4:

De prospect die eerder uw website heeft bezocht, zoekt naar uw productgerelateerde zoekwoord op Google en uw Google-advertentie wordt weergegeven als het beste resultaat.

asana google-advertentie
Stap 5:

Het prospect klikt op uw Google-advertentie en wordt klant.

Key Takeaway: u kunt Facebook-advertenties gebruiken als een top-of-the-funnel marketingtactiek en de prospect later converteren door andere PPC-kanalen te gebruiken.

Facebook PPC Strategie # 3: Combineer Facebook Ads & Content Marketing

Er wordt gezegd dat uw contentmarketingstrategie 20% van de bronnen zou moeten richten op het maken van content en 80% op contentpromotie.

Als u een blogartikel of een eBook publiceert maar er niet in slaagt om mensen het te laten lezen, zult u veel potentiële klanten verliezen.

Geen lezers = geen verkoop

Daarom moet u, telkens wanneer u een nieuw blogartikel publiceert, ook veel aandacht besteden aan de promotie.

Wanneer AdEspresso bijvoorbeeld een nieuw blogartikel publiceert …

adespressoZe delen het ook altijd met hun Facebook-fans.

adespresso facebook advertentieAhrefs volgt een vergelijkbare strategie door hun Facebook-berichten te vergroten voor een groter bereik.

ahrefs facebook advertentieAls je niet 100% overtuigd bent als Facebook een goed platform is voor inhoudspromotie, overweeg dan:

 • De kosten per klik op Facebook is vrij laag in vergelijking met andere betaalde kanalen
 • Op doelgroepen gerichte targetingopties kunt u veel potentiële kopers bereiken
 • Facebook laat je de betaalde promotie combineren met het organische bereik van je bericht
 • Facebook Boosted Posts zijn eenvoudig in te stellen en te beheren

De eenvoudigste manier om contentmarketing op te nemen in uw Facebook-advertentiestrategie, is door een blogartikel / e-book te delen op de Facebook-pagina van uw merk.

Vervolgens kunt u een paar uur wachten voordat de nieuwe Facebook-post zich organisch verspreidt in de nieuwsfeeds. Breid dan uw bericht uit om het bereik te vergroten.

Boost-page-facebook

Facebook PPC Strategie # 4: Strategische A / B-tests opzetten

Ongeacht wat u kiest tussen de verschillende advertentiestrategieën op Facebook, moet u altijd splitstests op Facebook-advertenties gebruiken   om met verschillende campagne-elementen te experimenteren en uit te zoeken wat het beste werkt.

Bekijk dit voorbeeld door  Infusionsoft te  experimenteren met verschillende kleuren voor advertentieontwerp om te zien wat hun Facebook-publiek het liefst doet.

Infusionsoft-facebook-ad-testenMaar wat moet A / B eerst testen en wat is de beste strategie om te beginnen?

Ik raad u aan om te beginnen met het splitsen van verschillende Facebook-doelgroepen, omdat dit een van de belangrijkste elementen van de campagne is die van invloed zijn op uw resultaten. Nadat je je perfecte Facebook-publiek hebt ontdekt, kun je doorgaan naar A / B om je advertenties te testen.

Uit een onderzoek van Consumer Acquisition is gebleken dat advertentie-afbeeldingen ongelooflijk belangrijk zijn: ze zijn verantwoordelijk voor 75% -90% van de advertentieprestaties.

asana-ad-design-variaties

Hier is een eenvoudige A / B-teststrategie die ik met veel klanten heb gebruikt voor het vinden van goed presterende Facebook-advertenties:

Stap 1: Test 3-5 zeer verschillende advertentie-ontwerpen

Probeer eerst de algemene ontwerptaal te vinden die uw doelgroep aanspreekt.

scoro test-voorbeelden

Stap 2: Test 3-5 varianten van het winnende advertentieontwerp

Als je eenmaal hebt ontdekt wat je doelgroep leuk vindt, kun je blijven experimenteren met kleine wijzigingen in je Facebook-advertentieontwerp .

Scoro-ad-2-variantenIn plaats van 5 × 5 = 25 verschillende advertentie-ontwerpen te testen, test u uiteindelijk slechts 5 + 5 = 10 ontwerpen. Dat is een enorme besparing in uw A / B-testbudgetten!

Wanneer u AdEspresso gebruikt voor het maken van campagnes, kunt u complexe experimenten veel sneller opzetten dan Facebook door een paar verschillende afbeeldingen, tekst en URL’s te uploaden en krijgt u elke mogelijke combinatie van advertenties gegenereerd met een paar klikken.

Slimme tip: met AdEspresso kunt u alle multivariabelen instellen die u wilt controleren welke advertentievarianten het beste werken, en het kost u slechts een paar minuten.

Wilt u meer ideeën voor het testen van Facebook A / B? Bekijk dit artikel: 16 geniale ideeën voor het testen van uw A / B-advertenties op Facebook

Facebook PPC Strategie # 5: een trechter voor Facebook-marketing opzetten

De interesses en kennis van de mensen die je op Facebook target, kan in grote mate variëren, afhankelijk van hun plaats in je marketingtrechter.

Een gewone Facebook marketing trechter bestaat uit vier fasen:

 • Een koud publiek aantrekken
 • Warm publiek omzetten
 • Afsluiting deals met leads
 • Uw bestaande klanten verrassen

En weet je wat? Als u high-ROI Facebook-advertentiecampagnes wilt maken; u moet voor elke fase van uw marketingtrechter een andere aanbieding en marketingstrategie opstellen.

Zodra u uw Facebook-marketingtrechter heeft ingesteld, heeft u een veel beter overzicht van uw aanbiedingen en doelgroepen.

U zult het ook gemakkelijker vinden om de juiste aanbiedingen en campagnes voor verschillende doelgroepen te ontwikkelen, zodat uw advertenties een hogere Relevance Score ontvangen.

Facebook PPC Strategie # 6: richt je fans op concurrenten

Als het op Facebook-reclame aankomt, is een klein bedrijf concurreren met veel grotere bedrijven niet zo erg.

Het betekent dat je de Facebook-fans van die concurrenten kunt targeten en sommige van hun klanten kunt stelen.

Als u de fans van uw concurrenten wilt targeten, maakt u een Facebook Saved Audience en voert u onder de categorie Interests de namen in van concurrerende merken. Als u bijvoorbeeld een marketingtool bouwt, kunt u mensen targeten die geïnteresseerd zijn in enkele van de grote spelers in de branche.

richten op de fans van concurrenten

De belangrijkste voordelen van het richten van de fans van uw concurrenten:

 • Uw doelgroep heeft behoefte aan een product zoals het uwe
 • De mensen zijn al bekend met het concept van uw product
 • Het creëren van Facebook Saved Audiences is een eenvoudige manier om een ​​marketingpubliek te creëren

Als je tot nu toe je concurrentie hebt verwaarloosd, is het nu tijd om een ​​nieuwe hack toe te voegen aan je toolset voor marketing op Facebook.

Facebook PPC Strategie # 7: Aan de slag met remarketing

In de fase Bewustzijn van uw marketingtrechter kan een koud publiek worden bereikt via display-advertenties en targeting op Facebook Saved Audience.

Uw verkoopberichten zullen echter een veel groter effect hebben op de leads die al op uw website zijn geweest.

Als u alle potentiële klanten in uw gehele marketingtrechter wilt bereiken, moet u 80% van de tijd remarketingtactieken gebruiken.

Dit is wat remarketing tot een van de krachtigste PPC-strategieën maakt:

 • Mensen zijn al bekend met uw merk en product – ze maken eerder een aankoop
 • U kunt verschillende segmenten van een doelgroep opnieuw aanbieden, zodat u ook zeer relevante advertentieberichten en aanbiedingen kunt maken

U kunt nieuwe remarketingdoelgroepen instellen door de Facebook Pixel te installeren en nieuwe aangepaste doelgroepen te maken.

Facebook aangepast publiek

Er zijn veel soorten remarketingdoelgroepen die u kunt maken:

 • Bezoekers van specifieke bestemmingspagina’s
 • Mensen die de prijspagina hebben bezocht
 • Mensen die hun winkelwagentje hebben verlaten
 • Je bloglezers en fans
 • Klanten die al bij u hebben gekocht

U kunt de Pixel Caffeine- plug-in voor WordPress gebruiken om gemakkelijk hypergerichte aangepaste doelgroepen te maken voor remarketing op Facebook. Met de plug-in kan iedereen doelgroepen maken op basis van standaard of aangepaste gebeurtenissen, verwijzende bronnen, categorieën / tags van inhoud of URL-parameters, zodat u uw advertenties aan hun doelgroep kunt aanpassen.

Pro-tip: vergeet bij het instellen van uw remarketingdoelgroepen niet de mensen die al zijn geconverteerd voor uw aanbieding, uit te sluiten.

 

Facebook PPC Strategie # 8: verdien meer Facebook-pagina-achtig

Heb je soms het gevoel dat je Hamlet bent bij het nemen van een beslissing over wat je gaat gebruiken tussen alle advertentiestrategieën op Facebook? Ik doe! En wanneer ik een Facebook-advertentiecampagne maak met als doel meer Facebook-pagina-achtigen te krijgen, worden de dingen moeilijker, omdat je heel duidelijk moet zijn over je doel.

Meer likes krijgen omwille van likes is geen duurzame marketingstrategie.

Er zijn echter meer redenen om extra likes op Facebook-pagina’s te verzamelen (naast het stimuleren van je marketeer-ego door een metity-statistiek te verhogen):

 • Je Facebook-berichten bereiken meer mensen op een organische manier
 • U kunt Facebook-campagnes maken die gericht zijn op de vrienden van uw fans, zodat mensen die uw advertenties zien, uw merk meer zullen vertrouwen, aangezien zij kunnen zien dat hun vrienden het leuk vinden.

Hier is een Facebook Like-voorbeeld van een advertentiecampagne van Aggregate-blog .

Facebook zoals advertentie

Hoe een Facebook Like-campagne te maken

Het creëren van een Facebook Like-campagne is eenvoudig. Ga gewoon naar Facebook Ads Manager en selecteer het campagnedoel ‘Betrokkenheid’.

maak een Facebook-achtige campagne

Vervolgens moet je de doelstelling ‘Pagina vind ik leuk’ selecteren.

Facebook ppc strategieHet belangrijkste onderdeel van je Facebook Like-campagne is de advertentie zelf – het moet de aandacht trekken zodat mensen op de knop “vind ik leuk” terechtkomen.

U kunt ook een mobiele Facebook-advertentiecampagne maken waarmee mensen zowel uw Facebook-pagina leuk kunnen vinden als waarmee u contact kunt opnemen, net zoals MindTitan dat heeft gedaan.

mindtitan facebook ad

Facebook PPC Strategie # 9: Experiment met lead-advertenties op Facebook

Als u aan uw Facebook-marketingtrechter denkt, moet u mensen van de ene fase naar de volgende converteren. Een van de beste manieren om dit te doen is om leadadvertenties van Facebook op te nemen in uw PPC-strategie .

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van leadadvertenties in plaats van gewone Facebook-advertenties is dat mensen uw inhoud kunnen downloaden en hun contactgegevens kunnen delen zonder het Facebook-platform te verlaten.

adespresso facebook lead ad

Zodra een persoon klikt op de call-to-action-knop ‘Downloaden’ of ergens anders in uw advertentie, wordt een nieuw pop-upvenster weergegeven met hun contactgegevens al ingevuld (als ze deze met Facebook hebben gedeeld).

Dat is ongelooflijk handig!

Facebook lead-advertentieformulierAdEspresso voerde ook een experiment uit  om te zien welk Facebook-advertentietype het beste werkt: Facebook- leadadvertenties versus reguliere advertenties met een bestemmingspagina. Ze concludeerden dat:

Bij het opnieuw targeten van websitebezoekers winnen leads vaker kans op mobiel, terwijl bestemmingspagina’s waarschijnlijk sneller winnen op het bureaublad. “

Houd hier rekening mee bij het opzetten van een Facebook Lead Ads-campagne met als doel mensen naar de volgende fase van uw marketingtrechter te leiden.

Facebook PPC Strategie # 10: Maak een Facebook Video Ad Campaign

Een rapport van Kinetic Social bracht aan het licht dat videoadvertenties de laagste eCPC hebben vergeleken met andere advertentietypen, met een gemiddelde eCPC van $ 0,18.

Bovendien kijken dagelijks meer dan 500 miljoen Facebook-gebruikers naar Facebook-video’s.

Dit maakt video-advertenties een van de beste beschikbare strategieën voor Facebook-advertenties. We zouden het kunnen beschouwen als  de belangrijkste Facebook PPC-strategieën die we in 2017 moeten testen.

Het maakt niet eens uit of u adverteert voor een B2C- of B2B-doelgroep. Er zijn veel ideeën voor videoadvertenties die bij je strategie passen.

U kunt bijvoorbeeld een Facebook-videoadvertentie maken waarop uw product wordt weergegeven en de voordelen ervan worden uitgelegd.

AdEspresso-videoadvertentieTerwijl u begint met het maken van een marketingvideo voor uw Facebook-campagne, kunt u overwegen video’s te maken die native zijn naar Facebook, volgens alle best practices van de videoadvertentie en maatlijnen.

Zoals gemeld door eMarketer , hebben native videos op Facebook de gemiddelde betrokkenheid van 6,3%, vergeleken met 3,2% voor YouTube-video’s en 0,2% voor Instagram-video’s.

Hier zijn de nieuwste specificaties van de Facebook-videovoorlichting die u moet volgen:

 • Tekst voor advertentietekst: 90 tekens
 • Ondersteunde beeldverhoudingen: 16: 9 tot 9:16
 • Bestandsgrootte: maximaal 4 GB
 • Continue lussen beschikbaar
 • Video kan wel 120 minuten duren, maar de meeste best presterende video’s zijn 15-30 seconden

Lees meer: Facebook-videoadvertenties: het geheime wapen Je bent te bang om te gebruiken

Facebook PPC Strategie # 11: Adverteer Tijdelijke Aanbiedingen

Omdat je mensen te veel tijd geeft om een ​​beslissing te nemen, zullen ze het uitstellen en zal hun opwinding voorbij gaan. Wanneer een aanbieding met een beperkte tijd wordt aangeboden, maken mensen zich echter zorgen over het missen van het geweldige aanbod – ze zullen FOMO ontwikkelen (angst om te missen). Een onderzoek naar Millennials wees uit dat meer dan 65% van de ondervraagden FOMO ervaart wanneer ze niet in staat zijn om naar een evenement te gaan waar hun vrienden naartoe gaan.

U kunt FOMO introduceren in uw Facebook PPC-strategie door aanbiedingen met een beperkte tijd te promoten.

De Facebook-advertentie van Target creëert bijvoorbeeld het gevoel van urgentie door hun kortingsaanbieding te beperken tot een specifieke datum.

doel Facebook advertentie

Hier is nog een voorbeeld van een Facebook-advertentie van Udacity , waarin mensen vóór 31 maart worden uitgenodigd om deel te nemen aan hun nieuwe cursus.

facebook advertentie

Hier zijn enkele hacks en tips voor het creëren van urgentie in uw Facebook-advertenties:
 • Definieer duidelijke campagnedata, bijvoorbeeld ‘Alleen vandaag’ of ‘Aanbieding eindigt binnen 24 uur’.
 • Bied een aanzienlijke korting waarmee mensen hun aankoop kunnen voltooien, bijv. “Ontvang vandaag 40% korting”.
 • Houd uw Facebook-advertentie-aanbiedingen eenvoudig en kort
 • Plaats uw beste voorstel in de kop van de Facebook-advertentie of in de afbeelding
 • Zorg ervoor dat u uw aanbieding op de bestemmingspagina kunt afleveren

Facebook PPC Strategie # 12: gebruik Facebook-advertenties voor retentie

Zodra u een nieuwe klant hebt aangeschaft, moet u al het mogelijke doen om ze te behouden.

Volgens een rapport dat wordt vermeld in Harvard Business Review , verhoogt het verhogen van klantenretentiegraden met 5% de winst met 25% tot 95%. Bovendien is het behoud van de bestaande klanten de belangrijkste bron van inkomsten voor veel retailbedrijven.

Er zijn veel redenen om uw klanten tevreden en tevreden te houden:

 • Positieve verwijzingen zijn een krachtig marketingkanaal
 • Hoogwaardige klantervaring onderscheidt u van de concurrentie
 • U kunt upsell- en cross-selling-campagnes maken om de verkoop te verhogen

En hoewel u zich daar misschien nog niet van bewust bent, is Facebook-reclame een geweldig marketingkanaal voor klantenbehoud.

Bij het ontwikkelen van een Facebook PPC-strategie voor klantenbehoud, focus je op het delen van waardevolle inhoud die jouw klanten helpt.

Bijvoorbeeld, Holini is het delen van een blog artikel over het verbergen van UTM parameters. Het artikel is zowel relevant als nuttig voor hun doelgroep – marketingmanagers.

Holini facebook-advertentieU kunt uw klanten ook betrokken houden door leuke enquêtes uit te voeren en te laten zien dat u geïnteresseerd bent in de mening van uw Facebook-publiek. Hier is een voorbeeld van Ahrefs:

ahrefs onderzoekTip: wanneer u enquêtes uitvoert, zoekt u naar manieren om de gegevens opnieuw te gebruiken. Dit zijn casestudies, getuigenissen of een informatief rapport over de huidige stand van zaken in uw branche.

Snelle samenvatting

En hier zijn we! Ik hoop dat je wat inspiratie hebt gevonden voor het bijwerken van je Facebook Advertising Strategies met een van deze PPC-benaderingen, en je kunt niet wachten om nieuwe tactieken te testen.

Hier volgt een kort overzicht van alle advertentiestrategieën die we in het artikel hebben onderzocht:

 1. Experimenteer met nieuwe advertentieplaatsingen
 2. Combineer Facebook-advertenties en Google-advertenties
 3. Combineer Facebook-advertenties en contentmarketing
 4. Stel strategische A / B-tests in
 5. Zet een Facebook-marketingtrechter op
 6. Richt de fans van je concurrenten
 7. Ga aan de slag met remarketing
 8. Verdien meer likes op Facebook-pagina’s
 9. Experimenteer met Facebook-leadadvertenties
 10. Maak een Facebook-videoadvertentiecampagne
 11. Adverteer tijdelijke aanbiedingen
 12. Gebruik Facebook-advertenties voor retentie

Als u vragen heeft over een van de strategieën, laat het ons weten in de opmerkingen en we zullen ons best doen om een ​​antwoord te vinden!

Instagram-advertenties-kosten-17

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format