Facebook Automation regels: 4 manieren om meer uit je campagnes op de automatische piloot te halen

7 min


155

Hoe kun je als drukke marketeer tijd vinden om je advertentiecampagnes op Facebook bij te houden en ervoor te zorgen dat alleen de beste advertenties worden weergegeven?

Als u net begint met een aantal campagnes, is het eenvoudig om ze in de gaten te houden, maar als u tientallen campagnes heeft en honderd andere marketingtaken uitvoert, is het eenvoudig om ze te verwaarlozen en de resultaten beginnen te dalen .

Gelukkig zijn er enkele bewezen manieren om de uitkomst van uw Facebook advertentiecampagnes met minimale inspanning te verhogen. En ze zijn slechts één klik verwijderd.

Ben je klaar om je eigen geautomatiseerde Facebook-regels te maken en je strategie voor Facebook-advertenties naar nieuwe hoogten te brengen?

Die “lees meer” knop is er niet voor decoratie! 😉

Wat zijn geautomatiseerde regels van Facebook?

Allereerst, laten we definiëren wat geautomatiseerde regels zijn, en om geen fouten te maken, laten we eens kijken  wat Facebook schrijft :

Met geautomatiseerde regels kunt u regels maken in Advertentiebeheer en Power Editor die u automatisch updaten of u op de hoogte brengen van wijzigingen in uw campagnes, advertentiesets of advertenties. Geautomatiseerde regels zorgen voor meer controle in uw handen. In plaats van de prestaties van uw campagnes, advertentiesets of advertenties dagelijks te controleren, kunnen geautomatiseerde regels deze controles voor u uitvoeren en de acties ondernemen die u normaal gesproken handmatig zou doen. “

Maar er is meer. Facebook heeft ingebouwde optimalisatie die na verloop van tijd bepaalt welke advertenties de meeste vertoningen opleveren en welke minder budget krijgen, afhankelijk van uw campagnedoelstellingen.

Van Facebook:

Advertenties binnen dezelfde advertentieset concurreren met elkaar voor levering. We geven alle advertenties in uw advertentieset weer totdat duidelijk is dat de advertentie beter presteert. Wanneer dat gebeurt, wordt die advertentie meer getoond dan de anderen. Het hebben van meerdere advertenties in dezelfde advertentieset is een snelle manier om verschillende advertenties met dezelfde doelgroep te testen (we raden aan maximaal zes actieve advertenties tegelijk in een advertentieset te plaatsen). “

Elke campagne is een container voor advertentiesets die meerdere concurrerende advertenties bevatten

ONTHOUD: ongeacht eventuele andere regels of optimalisaties die u kiest, zal de Facebook-optimalisatiefunctie altijd actief zijn, deze kan niet worden uitgeschakeld.

Hoe Facebook geautomatiseerde regels te maken

Wat gebeurt er als je meer controle over je Facebook-advertenties nodig hebt, maar geen tijd hebt om ze elke dag te controleren?

Binnen Facebook kunt u nu geautomatiseerde regels instellen in Advertentiebeheer en Power Editor.

Met Facebook-regels kunt u:

 • Schakel advertenties, advertenties of campagnes uit
 • Stuur een melding (maar onderneem geen actie)
 • Pas het budget hoger of lager aan
 • Pas het handmatige bod hoger of lager aan

Om een ​​regel te maken met behulp van Ads Manager of Power Editor, zijn dit de te volgen stappen:

 1. Maak verbinding met uw Ads Manager
 2. Selecteer de campagne, advertentieset of advertentie waarop u een regel wilt toepassen.
 3. Klik op Regel maken.
 4. Stel uw regel in [Klik in het pop-upvenster dat verschijnt op “Regel toepassen op” om Facebook te laten weten waar u de regel wilt toepassen. In “Actie” selecteert u wat u wilt dat uw regel doet. Klik op “Voorwaarden” om een ​​voorwaarde te kiezen die uw regel activeert (u kunt extra voorwaarden toevoegen met de “+” knop), u kunt pas ook de hoeveelheid tijd en toeschrijvingsvenster voor uw regels aan]. Als je klaar bent, klik je op “toevoegen”.
 5. Bevestig het type melding dat u van Facebook wilt ontvangen (als u meerdere personen op uw advertentieaccount hebt, kunt u ook abonnees aan uw regel toevoegen, zodat zij ook meldingen kunnen ontvangen).
 6. Voer een naam in voor uw regel en klik vervolgens op  Maken .

Uw regel is nu actief en u kunt alle regelactiviteiten volgen in  Geautomatiseerde regels .

Ok, ik heb het kort en eenvoudig gemaakt. Facebook wijdt enkele hoofdstukken van zijn bedrijfsgids om uit  te leggen hoe geautomatiseerde regels kunnen worden ingesteld en beheerd. Maar er is een snellere, eenvoudigere en betere manier om uw campagnes op de automatische piloot te beheren.

Introductie van automatische optimalisatie van AdEspresso

Facebook Automatic Rules kan u een hoge mate van controle geven, maar wat als u de voordelen wilt hebben zonder de complicatie van alles in te stellen?

Gelukkig onze ingebouwd algoritme genaamd AdEspresso Automatic Optimization kunnen worden ingesteld met één klik!

Automatische optimalisatie kijkt naar uw campagnedoelstellingen en begint langzaam met het verplaatsen van het budget weg van de slecht presterende advertenties en verplaatst deze naar adsets waar u de beste prijs-kwaliteitverhouding behaalt. Het totale campagnebudget wordt niet gewijzigd en de optimalisatie verloopt geleidelijk, waarbij het ten minste een paar dagen duurt voordat het begint te werken en de budgetten langzaam worden verplaatst om geen radicale wijzigingen in de budgetten van adset te veroorzaken.

Voor de meeste adverteerders is  dit de perfecte balans tussen gebruiksgemak en de beste prijs-kwaliteitverhouding uit hun campagnebudget.

AdEspresso Aangepaste geautomatiseerde regels van Facebook

In de meeste gevallen, automatische optimalisatie is een geweldige plek om te beginnen, maar als je meer specifieke doelstellingen is het tijd om het opzetten van een aantal aangepaste regels en daarmee in AdEspresso zal u meer opties dan in Facebook te geven .

Hieronder bespreken we enkele van de populairste aangepaste regels en laten we zien hoe u uw eigen regels kunt maken.

We hebben ook een video van 10 minuten gemaakt om je elke stap van het proces te laten zien .

Als je ongeduldig bent, kun je hier klikken en direct naar de video gaan , of je kunt nog een paar minuten investeren en het bekijken na het lezen!

Hoe nieuwe regels te maken

Het bouwen van nieuwe regels kan niet eenvoudiger. Ga naar het tabblad Hulpprogramma’s in AdEspresso en selecteer Optimalisatieregels …

… en selecteer vervolgens Nieuwe set maken en begin met bouwen.

Eventuele wijzigingen kunnen indien nodig worden gewijzigd of verwijderd en de regels zullen niet live zijn totdat u ze op een campagne toepast, dus klik erop en ontdek alle beschikbare opties voor uzelf.

Regels gebruiken als veiligheidsnet

Als u reist met beperkte internettoegang of op vakantie, kan het nuttig zijn om campagnes te onderbreken als de frequentie of kosten per conversie te hoog worden.

Als u bijvoorbeeld een campagne wilt onderbreken wanneer gebruikers de advertentie gemiddeld zes keer hebben gezien, kan een eenvoudige regel worden toegepast:

Hetzelfde kan worden gedaan voor de kosten per conversie (CPA):

Fine-tuning-campagnes met behulp van regels

Naast het toepassen van regels op campagneniveau, kunnen we dingen afstemmen en regels instellen om alleen slecht presterende advertenties te onderbreken. Als we bijvoorbeeld advertenties met een CPA van meer dan $ 30 willen uitschakelen maar de rest van de campagne actief willen houden, kunnen we deze regel toepassen:

Schaalregels

Een van de meest gebruikte toepassingen van aangepaste regels is het schalen van een succesvolle campagne, zodat deze meer budget krijgt als dit een goede kosten per conversie oplevert.

Waarschuwing: deze regels verhogen het algemene campagnebudget. Stel altijd een maximale budgetverhoging op de regel in en volg de resultaten zorgvuldig bij gebruik van een nieuwe regel.

Stel altijd een maximale budgetverhoging op de regel in en volg de resultaten zorgvuldig bij gebruik van een nieuwe regel.

Als een campagne bijvoorbeeld winstgevend is wanneer een CPA van $ 30 wordt behaald, willen we het budget mogelijk elke dag met 10% verhogen als een van de advertenties een CPA van minder dan $ 20 heeft:

Aan de andere kant willen we mogelijk het budget voor een adset verlagen als de CPA te hoog is:

Misschien willen we het totale budget toch niet veranderen? In dat geval kunnen we de beste waarde uit de campagne halen met behulp van een herdistributieregel:


Let op: het Facebook-algoritme past zich langzaam aan, dus probeer geleidelijk te schalen met ongeveer 10% per dag, probeer de budgetten niet te snel te verhogen.

Meerdere regels toepassen

Wat als u één regel wilde gebruiken om de beste advertenties te schalen, een andere om het budget te verlagen van slecht presterende advertenties en een andere om advertenties te onderbreken die slecht worden omgezet? Voeg gewoon meer regels toe aan de regelset:

Hoe u uw nieuwe Facebook-regels toepast op een campagne

Er zijn drie manieren om aangepaste regels of automatische optimalisatie toe te passen:

 • 1) Voeg een regelset toe wanneer u een campagne maakt:

 • Regels in- en uitschakelen via het dashboard van een campagne die wordt uitgevoerd:

 • Gebruik de knop Startoptimalisatie om regels in meerdere stappen tegelijkertijd in meerdere regels toe te passen in uw campagnelijst:

Wijzigingen bijhouden

Als u wilt controleren op de wijzigingen die zijn aangebracht door Automatische optimalisatie of uw eigen aangepaste regels, gaat u naar het tabblad Tijdlijn van een willekeurige campagne in AdEspresso en selecteert u vervolgens het filter Automatische wijzigingen en worden alle wijzigingen daar vastgelegd.

Vuistregel: Houd het eenvoudig voor de beste resultaten

Om u op de hoogte te houden van het onderhoud van uw Facebook-advertenties , zijn de beste regels eenvoudig en hanteren ze een tijdspanne van meerdere dagen.

Vergeet niet dat een algoritme de regel rigide zal toepassen, ongeacht externe omstandigheden, en dat het geen rekening houdt met de invloed van feestdagen of het weer op de prestaties.

Dus, ten slotte, aangepaste regels kunnen het best worden gebruikt om een ​​eenvoudige taak te bereiken, zoals het afplakken van de frequentie of het schalen van het budget en het beste te combineren met reguliere monitoring.

Heb je nog steeds twijfels? Denk je dat het te gecompliceerd is?

Bekijk deze video dan, onze topexpert Paul Fairbrother, auteur van dit artikel, toont u alles wat u moet doen, stap voor stap, in slechts 10 minuten! En zijn Britse accent is een toegevoegde bonus! 😉

Video speler

00:00
09:33

Ben je klaar om het enorme potentieel van geautomatiseerde regels te gebruiken en  ze nu toe te passen op je campagnes ? Als je nog meer voorbeelden wilt, kun je 5 out 5 Facebook-optimalisatieregels controleren om te stelen (en 5 redenen waarom je ze nodig hebt),  het zal je een paar slimme ideeën geven om mee te beginnen!

Het is jouw beurt nu! Welke Facebook-regel is jouw favoriet en waarom? Is er iets dat we niet hebben behandeld? We willen weten wat je denkt, laat ons een bericht achter in de comments hieronder (complimenten inbegrepen)!


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format