Facebook Lead Advertenties: de ultieme gids - DeLaatbusiness

Facebook Lead Advertenties: de ultieme gids

16 min


100
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Telkens wanneer iemand online marketing bespreekt, is het gesprek bijna altijd gericht op het genereren van leads; wat ironisch genoeg ook het punt is waarop de meeste mensen witte ruis horen en beginnen af ​​te stemmen.
Hoewel de term lead generation vrij droog en eentonig kan klinken, is het feitelijk een van de belangrijkste onderdelen van uw digitale advertentietrechter.

Facebook lead advertenties

Waarom is het genereren van leads – en met name Facebook-lead advertenties – zo belangrijk?

Het antwoord is simpelweg omdat het gemakkelijker is om potentiële klanten te converteren die al geïnteresseerd zijn in uw product / service dan om niet-geïnteresseerde klanten om te zetten, of wat wij ‘koud verkeer’ noemen.

In deze gids nemen we je mee door de wereld van Facebook-leadadvertenties en laten we je alles zien wat je moet weten !
Volgens een artikel uit 2015 van Salesforce heeft het 6 tot 8 unieke details nodig om een ​​haalbare verkoopstart te creëren. Dit betekent dat er veel informatie nodig is om een ​​lead gekwalificeerd te laten worden, en dat is waar leads worden weergegeven.

Een paar jaar geleden werden de meeste leads gegenereerd door het gebruik van landingspagina’s en leadmagneten. Helaas waren de resultaten zelden opmerkelijk. Een conversieratio van 15-20% werd meestal als “goed” beschouwd, terwijl de meeste campagnes veel slechter deden.

Dan, in 2015 lanceerde Facebook een nieuw type advertentie genaamd Facebook leiden advertenties en de wereld van online marketing is sindsdien niet meer dezelfde geweest.
voorbeeld van een Facebook-leadadvertentie GIF
Een Facebook lead-advertentie

Facebook lead advertenties: wat zijn ze?

Kortom, Facebook-leadadvertenties zijn een advertentie-indeling waarmee uw potentiële klanten zich kunnen aanmelden voor wat u aanbiedt zonder Facebook te verlaten. Wanneer ze op uw advertentie klikken, tikken ze gewoon op een pop-upformulier dat is ingevuld met de gewenste gegevens (en dat ze delen met Facebook) en u krijgt die contactinformatie om ze op te volgen.
Laten we lezen wat Facebook zegt :

Lead-advertenties maken het proces van mobiel aanmelden eenvoudiger door automatisch contactinformatie in te vullen die mensen aan Facebook hebben gegeven, zoals e-mailadressen.

De lead-advertenties gebruiken een native signup-flow binnen Facebook. Dit helpt om veel pijnpunten te voorkomen die gewoonlijk worden geassocieerd met het invullen van formulieren, zoals het verlaten van een app en het starten van een formulier in een andere app en het opnieuw invoeren van al hun informatie. Slechts een paar tikken en mensen zijn klaar.

Net als onze andere advertentie-indelingen hebben we dit advertentietype met privacy in gedachten gebouwd. Mensen kunnen hun contactgegevens bewerken en informatie wordt pas naar het bedrijf verzonden als iemand op de knop “Verzenden” klikt.

Adverteerders mogen deze informatie alleen gebruiken in overeenstemming met hun privacybeleid, dat we beschikbaar stellen in de hoofdadvertentie voordat mensen op submit klikken. Adverteerders zijn ook beperkt in het verkopen van leidende informatie aan derden. “

Facebook-leadadvertenties zijn gewoon advertenties waarmee klanten hun interesse in uw product kunnen uiten door een formulier in te vullen en u hiermee te laten volgen. In de meeste formulieren worden standaardvragen gesteld, zoals uw naam of e-mail, maar u kunt deze vragen aanpassen aan het doel van uw campagne.

Er zijn verschillende versies van leadadvertenties die u kunt gebruiken om mensen te laten registreren voor zaken als een nieuwsbrief, een e-bookaanbieding, prijsopgaven voor uw product / dienst, follow-upgesprekken, algemene bedrijfsinformatie, enzovoort.

Waarom u Facebook-leadadvertenties zou moeten gebruiken

In zijn blog. Voor ondernemers , David Skok  legt uit dat er typisch 3 fasen van de koopcyclus van de consument:  het bewustzijn, beraadslaging en besluitvorming fasen.
consumer awareness cycle chart

 1. Bewustzijn : mensen in deze fase realiseren zich misschien niet eens dat ze uw product of service nog nodig hebben. Dus ze zijn duidelijk niet klaar (of willen) om te kopen. In plaats daarvan is het doel om hun aandacht te trekken, zodat u ze kunt opvolgen wanneer ze klaar zijn om hun alternatieven te overwegen.
 2. Overweging : zodra mensen een behoefte hebben vastgesteld, zullen ze beginnen met het onderzoeken van mogelijke opties. Nu is de timing perfect om te volgen en mogelijk een lead te genereren als u iets interessants en waardevols kunt bieden.
 3. Besluit : Leads zal de beste optie serieus overwegen na het onderzoeken van het competitieve landschap, te beginnen met uw prijzen, proefaanbiedingen en andere manieren om te beginnen.

Facebook-leadadvertenties zijn perfect voor de Overwegingsfase van uw verkooptrechter, omdat u hiermee met een paar klikken basisinformatie van potentiële klanten kunt verzamelen. 

In feite zijn de meeste formulieren al vooraf ingevuld met fundamentele informatie die de gebruiker al met Facebook heeft gedeeld, waardoor je een vroeg voordeel hebt.
De advertentietypen zijn mobielvriendelijk en stellen u in staat enkele basisinformatie van uw publiek te verzamelen met slechts een paar klikken zonder dat ze ooit Facebook hoeven te verlaten.

De formulieren zijn vooraf ingevuld met informatie op basis van welke informatie door de gebruiker is gedeeld met Facebook.
Facebook-leadadvertenties kunnen worden gebruikt om:

 • Offerte of inschatting van aanvragen
 • Pre-kwalificeren voor nieuwe auto, huis, enz
 • Nieuwsbrief aanmeldingen
 • Verhoog evenement RSVP’s
 • Boek productdemo’s

Het beste ding over Lead Generation-advertenties is vrij simpel: ze zijn super effectief ! Facebook heeft 1,71 miljard maandelijkse actieve gebruikers die erop wachten om ze te vinden en hun interesse in uw product of dienst te wekken.
Ben je klaar om je eigen leadadvertentie te maken? Laten we kijken hoe het op Facebook gaat! 

Hoe een Facebook lead-advertentie te maken

Nooit eerder een Facebook leadadvertentie gemaakt? Het eerste dat u hoeft te doen, is u aanmelden bij uw Advertentiebeheerder op Facebook en klikken om een ​​nieuwe advertentie te maken.

Stap 1:  Facebook biedt u de mogelijkheid om de doelstelling van uw nieuwe campagne te specificeren . U kunt een nieuwe campagne maken in drie verschillende fasen: Bewustzijn, Overweging en Conversie. Deze fasen zijn gebaseerd op de 3 fasen van het traject van een koper.
hoe maak je een Facebook lead-advertenties
Stap 2: Om uw leadadvertentie op Facebook te maken, vindt u de optie in de fase “Overweging” en klikt u op het doel van “Leadgeneratie “.
U wordt vervolgens gevraagd om uw bestaande leadgeneratieformulier te selecteren of om een ​​nieuw leadformulier te maken voor uw campagne.
voorbeeld van leadgenererende advertentie op Facebook
Laten we een nieuw leadformulier maken om op Facebook te gebruiken! De eerste stap is om een ​​naam van het leadformulier te geven .
Zodra u uw leadformulier een naam geeft, selecteert u de taal waarin uw formulier moet staan ​​en welke informatie u van mensen wilt verzamelen .

E-mail en volledige naam zijn de standaard, maar u kunt ook andere gegevens opvragen, zoals telefoonnummers, locatie, relatiestatus, functie, etc.
hoe maak je een lead-formulier op Facebook
Uw leadformulier kan maximaal 21 vragen en maximaal 15 aangepaste vragen bevatten. Later in dit artikel zullen we onthullen welke soorten vragen het beste zijn om te stellen en wanneer , dus blijf lezen! 🙂

Het type vragen dat u stelt is een kritieke factor voor de prestaties van uw leadcampagnes  en we zullen een heel hoofdstuk aan dit onderwerp wijden (de nummers laten spreken).

Als u uw nieuwsgierigheid niet kunt beteugelen, laten we beginnen met het delen van de algemene regel: het vragen van te veel informatie zal uw conversieratio doen dalen, te weinig informatie vragen kan u een lijst van leads van lage kwaliteit geven die later in campagnes met opeenvolgende campagnes niet zullen slagen op.

Nadat u al uw vragen heeft gekozen, wordt u gevraagd om de link naar uw privacybeleid of relevante juridische informatie in te voeren. Privacy is een groot probleem voor veel Facebook-gebruikers, dus u moet NIET voorkomen dat u een privacybeleid toevoegt aan uw leadformulier .

Het verbetert de algehele prestaties van uw campagne om deze te laten opnemen. Hierna wordt u gevraagd om een ​​link naar uw site toe te voegen.
Eindelijk heb je de mogelijkheid om iets te maken genaamd een Context-kaart.

Geheel optioneel maar oneindig nuttig, fungeren contextkaarten enigszins als een tussenpersoon tussen uw Facebook lead-advertentie en uw Lead-formulier ; mensen aanvullende informatie geven over wat ze krijgen voor het invullen van het formulier.
voorbeeld van een leadformulier op FacebookHet hele idee achter contextkaarten is dat als mensen meer weten over wat ze krijgen, hoe groter de kans is dat ze het hele proces doorlopen. Context-kaarten zijn misschien niet voor iedereen, maar het is leuk om in je marketingtoolbox te hebben.

De contextkaart is volledig optioneel; u kunt uw contextkaart opslaan of deze niet maken en uw leadformulier op dit punt opslaan.
Nu uw lead-formulier is opgeslagen, kunt u hiermee aan de slag gaan voor uw campagnes!

Facebook leadadvertenties of bestemmingspagina’s? Wie wint op mobiel?

We hebben al eerder vermeld hoe de opkomst van op mobiele apparaten geïnspireerde leadgenererende advertenties als een advertentietype is, maar ik wil even stilstaan ​​bij de manier waarop effectieve lead-advertenties worden vergeleken met bestemmingspagina’s op mobiele apparaten.
In een van onze eerdere experimenten met het testen van bestemmingspagina’s versus leadadvertenties , ontdekten we dat bij het opnieuw targeten van websitebezoekers, Facebook-leadadvertenties eerder winnen op mobiele apparaten, terwijl bestemmingspagina’s eerder winnen op het bureaublad.  
Laat nummers de talk spreken:
gegevens voor landingspagina's op Facebook

Gegevens voor bestemmingspagina’s

Gegevens voor leadadvertenties

De gegevens laten ook zien dat landingspagina’s nog steeds veel terrein hebben, vooral wanneer gebruikers op een desktop worden getarget.
Vanuit strikt kosten per lead-perspectief waren bestemmingspagina’s goedkoper met een iets lagere kosten per lead van 93 cent (.93 USD), terwijl Facebook-leadadvertenties iets hogere kosten per lead hadden bij 95 cent (95 cent).
De belangrijkste afhaalmogelijkheid hier is dat het logisch zou zijn  als leadadvertenties een mobiel en Instagram-advertentietype zouden zijn.

Hoeveel vragen moet uw Facebook Lead-advertentie stellen?

Als Hamlet een marketeer was, waarschijnlijk in plaats van de beroemde “te zijn of niet te zijn”, zou hij hebben gevraagd: “Kwalificerende leads, wanneer moet je stoppen?”
We hebben 30.000 Facebook-campagnes geanalyseerd om erachter te komen, dus dat hoeft niet! Maar wees geduldig, ik zal u naar de resultaten brengen.
Een van de vele voordelen van het gebruik van Facebook-leadadvertenties is dat de leadformulieren volledig kunnen worden aangepast. U kunt een aantal algemene vragen stellen, zoals naam, telefoonnummer en e-mailadres, maar u kunt ook enkele open vragen in uw leadformulieren opnemen, zodat u een waardevol inzicht krijgt in wie uw leadformulier indient en waarom.
Uw leadformulier kan maximaal 21 vragen en maximaal 15 aangepaste vragen bevatten. De beste praktijk op Facebook zegt dat 3 vragen op maat ideaal zijn, maar hoeveel vragen moet je hebben op je leadformulier? Wel, dat hangt natuurlijk af van de campagne en het publiek!
We hebben gegevens van 30.000 campagnes geanalyseerd om enige informatie te vinden over hoe het aantal vragen in een leadformulier betrekking heeft op de campagnekosten per lead en wat we hebben gevonden, is volkomen logisch.
Hoe meer vragen u heeft over uw lead-formulier, hoe hoger uw kosten per lead zullen zijn.Omgekeerd, door het verwijderen van te veel barrières tussen de gebruiker en conversie, loopt u het risico om leads / conversies van lage kwaliteit aan te trekken .
Dus wat is het gelukkige medium? Laten we de gegevens eens bekijken en ontdekken!
leid de advertentieprestaties in correlatie met het aantal gestelde vragen
Als u naar het lage gedeelte van het spectrum kijkt, is de kosten per lead (CPL) voor formulieren met slechts één vraag $ 0,91. Aan de andere kant is de CPL voor formulieren met acht vragen tien keer hoger met een kostprijs van $ 9,19.
Interessant is dat de CPL na vijf vragen een enorme prijssprong maakt.

Wat dit allemaal voor u betekent, is dat u misschien uw eerste leadformulier wilt beperken tot ongeveer een tot drie vragen, omdat deze de hoogste conversieratio’s hebben. Naarmate uw leads door uw verkooptrechter gaan, kunt u ze echter meer vragen stellen en de leads van mindere kwaliteit wegnemen.

Let op: uw eerste campagne moet gericht zijn op een koud publiek. Het is de voet tussen de deur, niet het verkooppraatje. De dingen een beetje gemakkelijker maken, is het feit dat de meest voorkomende vragen (inclusief naam, e-mail, voornaam en achternaam) al zijn beantwoord met vooraf ingevulde gegevens van Facebook.
Als u alleen op zoek bent naar opt-ins voor uw campagne, dan zullen basisvragen fenomenaal goed werken. Maar als u een publiek probeert te bereiken met de bedoeling ze te voeden voor een hogere waardeconversie, kunt u overwegen om een ​​of twee aangepaste vragen toe te voegen om te helpen bij het vinden van de beste gekwalificeerde leads.

Stel de juiste vragen

Ongeacht uw doel, het soort vragen dat u stelt, zal een kritieke factor worden voor de prestaties van uw leadcampagnes. Je wilt je publiek niet onderdompelen in zinloze vragen totdat ze het opgeven, maar je jezelf ook niet wilt laten verdrinken in slechte leads.
Laten we de meest gestelde vragen over leadformulieren bekijken :
facebook lead advertenties
Zoals je zou verwachten, zijn e-mail en volledige naam de twee belangrijkste vragen. Geen verrassingen daar. Maar nogmaals, vragen om alleen de e-mail en de naam zegt niet echt hoe gekwalificeerd de gebruiker is om je formulier in te vullen, toch?

Het formulier is zo gemakkelijk voor de gebruiker om aan te geven dat iemand met een vluchtige gedachte het zou kunnen volbrengen. Hoewel je waarschijnlijk betere conversieratio’s en goedkopere kosten per lead ziet met eenvoudige vragen, moet je jezelf afvragen wat je leert?

Helaas is het verkrijgen van gedetailleerde informatie niet altijd gemakkelijk.
Om te citeren uit onze  Complete Guide to Lead Generation op Facebook door Massimo Chieruzzi:

Iemands e-mail ontvangen is veel eenvoudiger en goedkoper dan een verkoop meteen te sluiten. “

Dat is net zo waar als het was in 2015.
Terwijl we de gegevens doorspelden, beseften we dat hoe minder persoonlijk de gevraagde informatie is, hoe minder waarschijnlijk iemand zal reageren ; en het is gemakkelijk te zien waarom.
De beste manier om uw campagne in te stellen, is gebaseerd op hoe gekwalificeerd uw verkeer is. Voor een koud publiek zal het stellen van enkele onpersoonlijke vragen het beste werken, maar voor warmere leads kun je wegkomen met een beetje meer diepgaand met je vragen.

Als we naar de gegevens kijken, worden meer persoonlijke informatieverzoeken veel minder vaak gebruikt in leadformulieren.
Privacy is een grote zorg voor de meeste mensen in 2017. Het richten van een koud publiek op persoonlijke informatie zoals hun telefoonnummer, adres en geboortedatum bij het eerste contact, heeft geen zin en presteert minder goed.

Zoooo, de vraag is nog steeds open: wat zet het beste om?

We hebben de kosten en succespercentages geanalyseerd op basis van contactgegevens – en dit hebben we gevonden:
facebook lead advertenties

Vragen om e-mail en telefoonnummer converteert beter dan alleen telefoon … maar niet zo goed als alleen e-mail.

Als je erover nadenkt, is dit logisch. Een telefoonnummer is een gewaagd verzoek, zelfs wanneer het persoonlijk is gedaan, dus het is niet zo verwonderlijk om te ontdekken dat het vragen om een ​​telefoonnummer de CPL verhoogt en uw conversieratio verlaagt.
Over het algemeen moet u een reeks campagnes instellen en vragen stellen op basis van hoe gekwalificeerd uw verkeer is.

Belangrijkste afhaalmaaltijden: een koud publiek zou minder vragen moeten hebben, terwijl een warmer publiek meer vragen kan hebben om u te koesteren en naar uw ware bekering te leiden.

Als u in een zeer specifieke niche werkt, kunt u aangepaste vragen gebruiken om gebruikers specifieke vragen te stellen met betrekking tot uw branche, zoals hoe waarschijnlijk het is dat zij hun auto herfinancieren of de prijsklasse voor een nieuw huis dat zij kunnen kopen.
Enkele voorbeelden van aangepaste vragen kunnen zijn:

 • Hoeveel budget besteedt u aan Facebook-advertenties per maand?
 • Wanneer heb je voor het laatst een nieuwe auto gekocht?
 • Ben je op zoek om te verhuizen in de komende 6 maanden?
 • Ben je het laatste jaar bij een tandarts geweest?
 • Wanneer is uw volgende woningrenovatieproject gepland?

Deze open vragen zijn een perfecte manier om een ​​volledig beeld te krijgen van wie de leadformulieren indient en hoe groot de kans is dat ze zich zullen bekeren. U kunt deze informatie gebruiken om uw lead te koesteren en hen uit de overwegingenfase en in de conversie- of koopfase te halen.

Retargeting van uw leads

Als u Facebook-leadadvertenties gebruikt en uw leads later niet retargeting met campagnes waarop u een campagne kunt volgen, kunt u net zo goed een chequedonatie naar Mark Zuckerberg schrijven 🙂
Een ingezonden lead-formulier is nog maar het begin van de customer journey. U kunt een aangepaste doelgroep maken van mensen die uw leadformulier indienen en degenen die uw leadformulier openen en niet indienen.
Hiermee kun je:

 • Sluit de doelgroep uit die al zijn gegevens heeft verzonden voor campagnes die zijn opgenomen in die fase van uw trechter
 • Neem de doelgroep op in campagnes die ze in de volgende fase van uw trechter verplaatsen
 • Maak een lookalike publiek van degenen die uw leadformulier hebben ingediend
Het belangrijkste onderdeel van uw lead generation-campagne is uw follow-up.

Met de volgende campagne kan het publiek dat uw leadformulier heeft ingediend, kennis maken met nog meer informatie over uw aanbod. U kunt bijvoorbeeld het publiek een video-testimonial-advertentie laten zien. Deze kijkers zijn al bekend met je merk en hebben voldoende vertrouwen om je wat informatie over hen te geven, dus een videoboodschap is een geweldige manier om ze langs de trechter te verplaatsen.
Dit brengt ons bij ons volgende onderwerp. Tromgeroffel…

Je lead-campagne heeft een geweldige hoofdmagneet nodig

We hebben het al gezegd, maar twee keer is het beter dan één keer:

 1. je hebt een magneet nodig,  en
 2. het moet … absoluut geweldig zijn!

Een verrassende hoeveelheid adverteerders is te opgewonden met het opzetten van hun lead-campagnes, waarbij ze vergeten na te denken over wat voor soort waarde ze gaan gebruiken voor de persoon aan de andere kant van die Facebook-campagne.

Het maakt niet uit hoe goed uw exemplaar is of hoe goed uw afbeeldingen zijn als u geen goede reden hebt om mensen op uw leadadvertentie te laten klikken, u krijgt niet veel leads.

Mensen loggen niet in op Facebook om nieuwe diensten te vinden om zich aan te melden, ze loggen in om te communiceren met hun vrienden en kijken naar interessante inhoud op internet.

Het maken van een leadadvertentiecampagne met een call-to-action en geen incentive is een recept voor een vreselijke advertentiecampagne.

Dat gezegd hebbende, kan uw voorsprong variëren van een e-book tot een kortingscode voor uw nieuwste product. Het belangrijkste is de waarde die u aan uw aanbod geeft. De marketeer die de meeste waarde levert aan de persoon aan de andere kant van die advertentie, is degene die de leads wint en de laagste kosten per lead.

Het bedenken van de perfecte leadmagneet kan altijd een lastig klusje zijn, vooral als dit de eerste keer is dat je een leadadvertentie maakt. Gelukkig werken bepaalde loden magneten beter bij bepaalde industrieën , dus het is eenvoudiger om je te beperken tot wat het meest logisch voor je is.

Bijvoorbeeld, coupons en kortingscodes werken zeer geschikt voor e-commerce websites.

Als u een opstart- of softwareservice bent, wilt u misschien gratis rapporten, hulpprogramma’s, e-books of zelfs e-mailcursussen kiezen .
Nog enkele voorbeelden van loodmagneten die u kunt gebruiken, zijn:

 • Een kortingsbon of korting, of een gratis geschenk zou goed werken voor e-commerce
 • Gratis rapporten, e-boeken of gidsen zijn geweldig voor SaaS of startups
 • Gratis tools, druppelcampagnes en e-mailcursussen zijn ook een goede keuze voor SaaS of startups
 • Geschenken en cadeaubonnen zijn een effectieve leidende magneet voor lokale bedrijven

Lead Magnet: The Belang van Timing

Stel je eens voor dat je onlangs een heel opvallende advertentie zag op je Facebook-newsfeed. Het is bijna alsof de adverteerder wist dat u op zoek was naar een gids over statistieken voor leadgeneratie vanaf 2016, toen zij op u waren gericht.
Na lang wikken en wegen, besluit u om op de advertentie te klikken, waarbij u meestal automatisch gevulde informatie zoals uw naam en e-mailadres en een aantal andere aangepaste velden met vragen over uw rol en bedrijf verstrekt.

Je zet je schrap voor de e-mail-infuuscampagne waaraan je je wilt verbinden en klikt vervolgens op ‘verzenden’.
U wacht op de gids waarvoor u deze informatie hebt ingediend, maar deze is nooit gekomen.

E-mail na e-mail heeft je gevraagd om te werken met het bureau dat deze advertentie heeft gemaakt, maar je hebt niet eens het enige dat je wilde: de leiderschapsstatistieken van de 2016-gids.
Je voelt je waarschijnlijk behoorlijk teleurgesteld en zou op dit moment nooit met dit bureau werken, en als ze niet snel stoppen met targeting, zul je uiteindelijk een negatieve associatie krijgen met het bureau.

Wat een slechte indruk en zeker een vermijdbaar probleem!
Daarom is het zo belangrijk dat je ervoor zorgt dat je hoofdmagneet wordt ontvangen door iedereen die je leadformulier indient.

Nadat uw lead zijn leadformulier heeft ingediend, is het erg belangrijk dat u uw leadmagneet aflevert, en dat snel doet.

Wanneer iemand u een leadformulier voorlegt, verwachten zij dat er contact met hem wordt opgenomen en hoe sneller contact wordt opgenomen, hoe beter.

Een onderzoek door Harvard Business Review toonde aan dat prospects die binnen één uur na het indienen van hun vraag werden gecontacteerd bijna 7 keer meer kans hadden om gekwalificeerd te worden , vergeleken met een lead die meer dan een uur later werd gecontacteerd.
facebook lead advertenties
Veel bedrijven reageren niet snel genoeg op vragen, dus als u dit deel van uw Facebook lead-advertentie onder de knie kunt krijgen, zult u zeker een concurrentievoordeel hebben.

Uw leads moeten worden ingevoerd in een lijst met contactpersonen in uw CRM en binnen een uur na het verzenden van uw leadformulier met toegang tot uw leadmagneet een e-mail worden verzonden. Zodra een formulier is ingediend, verlopen de gegevens binnen 90 dagen.
Meestal ziet uw follow-up per e-mail er ongeveer zo uit:

 1. Welkom bij de indiener van het formulier. Dit zou de gebruiker moeten herinneren waarom zij hun informatie aan u hebben verstrekt.
 2. Geef wat informatie over uw belangrijkste product of aanbod.
 3. Call-to-Action: geef een voor de hand liggende manier om toegang te krijgen tot de leidende magneet als u er een hebt opgenomen in de kopie van uw Facebook lead-advertentie.

Lead-advertenties van Facebook: telefonisch opvolgen

Als uw advertenties om een ​​telefoonnummer vragen, verwacht uw publiek een telefoontje. U kunt een planning gebruiken om ervoor te zorgen dat uw campagne niet actief is wanneer geen contact kan worden opgenomen met leads.

Dit is perfect voor diegenen onder ons die leads voor een callcenter genereren, het heeft geen zin om leads te verzamelen wanneer het callcenter niet open is. Het is niet ideaal om uw leads twaalf of meer uur te laten wachten op lead follow-up, dit wachten zal uw potentiële conversie later beëindigen.

Onlangs heeft Facebook een nieuwe functie geïntroduceerd waarmee je een maximum kunt instellen voor het aantal leads dat je formulier kan verzenden, genaamd Lead Sampling.
Met bemonstering van lead-adwoorden op Facebook kunt u het volgende instellen:

 • Beperkt organisch delen van leads – Bij sampling is organisch delen standaard uitgeschakeld.
 • Beperkt aantal voorbeeldaanvragen – Met geautomatiseerde regels kunt u de campagne-uitgaven stopzetten wanneer een bepaald aantal monsters is aangevraagd.

Capping is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat u niet meer leads verzamelt dan waar u op tijd mee kunt opvolgen.

De snelheid waarmee je een lead kunt volgen, heeft een zeer grote invloed op de waarschijnlijkheid dat ze volledig worden geconverteerd, dus deze functie is een grote hulp voor iedereen die Facebook-leadadvertenties gebruikt die zijn bedoeld om later doelgroepen te bouwen voor een hogere waardeconversie op.

Het exporteren van leads en het importeren ervan in uw CRM met een .xls of spreadsheet kan een super tijdrovende taak zijn voor elke marketeer. Het goede nieuws is dat u met de AdEspresso Data Sync dit onderdeel kunt laten automatiseren en voldoende tijd kunt nemen voor een kop koffie of twee op uw werkdag!

Facebook lead-advertenties: een blik op de kosten per klik

De kosten per lead kunnen sterk variëren, afhankelijk van waar en hoe u adverteert. Gelukkig hebben we voor ons enkele gegevens die we kunnen gebruiken om voorop te blijven lopen als het gaat om te weten hoeveel we zullen besteden aan onze Facebook lead generation-advertenties en hoe we die kosten kunnen verlagen!
Laten we eens wat meer gegevens bekijken over Facebook-leadadvertenties, nietwaar?
AdEspresso heeft veel leadadvertentiegegevens geanalyseerd om enkele trends op het gebied van prestaties te vinden op basis van de kosten per klik in het afgelopen jaar. De toplanden op basis van advertentie-uitgaven zijn onder meer:

 • Australië
 • Brazilië
 • Canada
 • Frankrijk
 • Groot Brittanië
 • Italië
 • Mexico
 • Verenigde Staten
 • Duitsland
 • Israël

Als we de onderstaande gegevens controleren, zien we de gemiddelde CPC voor elk land en hoe deze gemiddelden in de loop van de maanden zijn gewijzigd in 2017.
kosten per klik per land grafiek
De CPC bereikte de hoogste in de Verenigde Staten in de maand mei met een meerprijs van $ 7,50. De kosten blijven constant lager in Mexico en Brazilië in vergelijking met de andere zwaardere bestedingslanden.
kosten per klik op leeftijdsgrafiek
We kunnen ook de kosten per klik per leeftijdscategorie bekijken. Ons jongste en oudste publiek heeft aanzienlijk lagere kosten per klik binnen het leeftijdsbereik van 18-24 en 65+.

Als we de grafiek hieronder bekijken, zien we een uitsplitsing van de  kosten per klik voor geslacht . Gemiddeld zijn de prijzen op Facebook goedkoper voor vrouwen dan voor mannen .

De kosten per klik zagen over het algemeen een piek in de kosten van maart tot juni 2017 , waarbij de gemiddelde CPC voor mannetjes schommelde van $ 2,00 USD naar $ 3,00 USD.

Vervolgens kunnen we de resultaten analyseren door het platform te publiceren om te zien of we een betere kosten per klik krijgen voor leadadvertenties op Facebook versus Instagram.
facebook lead advertenties
De gegevens spreken voor zich en we kunnen zien dat de kosten van het adverteren van lead-advertenties op Instagram het hele jaar door veel minder consistent zijn geweest als Facebook.

We kunnen een scherpe stijging zien die zich rond maart voordoet vanaf $ 2,00 CPC helemaal naar boven van $ 6,00 CPC. De CPC daalde opnieuw in mei en steeg vervolgens in juni, precies op tijd voor Vaderdag, die op zondag 18 juni aankwam.De CPC op Facebook bleef echter het hele jaar door grotendeels stabiel binnen het bereik van $ 2,00 – $ 4,00.

Met deze gegevens hoeft u niet langer in het donker achter uw laptop te zitten en vraagt ​​u zich af of uw kosten per lead te hoog zijn of niet.

Het is nu net zo goed om aan de slag te gaan met uw beste Facebook lead-advertentiecampagne ooit.
Heeft u vragen of opmerkingen? Voel je vrij om in de commentaren te klinken en laat het ons weten!

voor 50+ gratis tools voor ondernemers/websites check https://delaatbusiness.com


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *