Facebook Messenger Day versus Snapchat versus Instagramverhalen: welke moet je kiezen? - DeLaatbusiness

Facebook Messenger Day versus Snapchat versus Instagramverhalen: welke moet je kiezen?

6 min


143

Snapchat was de eerste. Toen kwam Instagram. En nu, Facebook.

De bepalende functie van Snapchat is hun verdwenen afbeeldingen en video’s, die openbaar kunnen worden gedeeld, aan al je volgers of privé.

Instagram heeft dit opnieuw gemaakt met Stories, en Facebook speelde met copycat in hun Messenger Day-functie en vervolgens weer met hun eigen Newsfeed Stories.

Dus wat is het verschil tussen Facebook Messenger Day, Snapchat en Instagramverhalen? Welke moet je gebruiken? Maakt het zelfs uit?

Ik kan je één ding zeggen: in de strijd van Facebook Messenger Day versus Snapchat versus Instagramverhalen, maakt het wel uit.

En in deze post gaan we in op waarom, samen met verschillen tussen elk platform en welke u voor uw bedrijf zou moeten gebruiken.

Facebook Messenger Day versus Snapchat versus Instagramverhalen: The Similarities

Dit is een vrij goede plaats om te beginnen. Facebook Messenger Day, Snapchat en Instagram-verhalen hebben allemaal een aantal overlappende functies, waaronder:

 • Afbeeldingen en video’s die verdwijnen
 • De mogelijkheid om deze afbeeldingen en video’s privé, publiek of aan uw volgers te verzenden
 • De mogelijkheid om afbeeldingen te verbeteren met tekst, emoji’s, filters en tekening op het scherm
 • Alleen beschikbaar in de mobiele app-versies van het platform
 • Berichten die afzonderlijk worden afgeleverd, kunnen twee keer worden bekeken;
 • De mogelijkheid om het aantal weergaven van je inhoud te bekijken terwijl deze live is

De functies zijn allemaal extreem vergelijkbaar en werken vrijwel op dezelfde manier. Ze hebben dezelfde voordelen als het creëren van urgentie.

Dus wat zijn de verschillen?

Hoewel deze platforms op dezelfde manier werken, hebben ze nog steeds individuele verschillen die voordelen ten opzichte van elkaar geven, zelfs Facebook en Instagram, die zusterbedrijven zijn.

Laten we eens kijken naar de verschillen die elk uniek maken.

Snapchat unieke functies

Snapchat heeft een unieke uitstraling, zelfs nadat de andere platformen een aantal van hun kenmerkende functies hebben opgelicht. Het is een eigenzinnige, leuke sfeer die uniek is voor Snapchat alleen, en hoewel Instagram zeker is begonnen met het stelen van enkele gebruikers van Snapchat , zijn de resterende gebruikers trouw. Deze gebruikersbasis op zichzelf is een unieke functie die als een voordeel voor Snapchat fungeert.

Een ander opvallend voordeel voor Snapchat zijn hun geofilters; Facebook probeerde dit te kopiëren met hun Location Frames, maar Snapchat kreeg een patent en sloot dat snel af. Nu is deze functie (die deel uitmaakt van hun advertentieplatform) exclusief voor Snapchat alleen. Als u geïnteresseerd bent, kunt u hier zien hoe u ze kunt gebruiken en maken .

Facebook Messenger Day / Verhalen unieke functies

Facebook’s Verhalen en Messenger Day-functies werken hetzelfde, behalve dat één wordt gepubliceerd boven de mobiele nieuwsfeed van gebruikers en de andere wordt gepubliceerd in de Messenger-app van de gebruiker.

Dit platform heeft het grootste verschil van alle: vanaf nu hebben Facebook-pagina’s geen toegang tot Verhalen of Messenger-dag. In plaats daarvan kunt u ze alleen gebruiken vanuit een normaal gebruikersprofiel.

Dit is een belangrijke beperking, maar het kan nog steeds nuttig zijn voor uw bedrijf, vooral als u een lokaal MKB gebruikt of deel uitmaakt van een lokaal MKB. Als u veel vrienden op Facebook hebt die klanten kunnen zijn (of zouden kunnen worden), kunt u nog steeds de verhalenfuncties gebruiken om uw bedrijf te promoten. U moet voorzichtiger zijn zodat u uw vrienden en familie niet met te veel zakelijke inhoud spamt.

Dit zal voor sommige bedrijven gemakkelijker zijn dan voor andere. Mijn fotograaf en grafisch ontwerper delen bijvoorbeeld regelmatig prachtige, visueel gerichte inhoud. Dit is een ongelooflijke manier om hun bedrijven te promoten; sommige bedrijven hebben misschien niet dezelfde kansen die het publiek aanspreken op hun persoonlijke profiel.

In de toekomst zou het me verbazen als Pages geen toegang zou krijgen tot de knock-off Snapchat-functies van Facebook, of op zijn minst de mogelijkheid om advertenties voor hen te maken zoals Instagram Story Ads. We houden je in de gaten en laten het je weten.

Instagramverhalen Unieke functies

In de strijd om Snapchat versus Instagramverhalen versus Facebook heeft Instagram de meest unieke voordelen, zonder twijfel.

Deze voordelen zijn onder andere:

 • Een enorm en diverser publiek vergeleken met Snapchat
 • Een gedeelte “verkennen”, waar je verhalen kunnen worden getoond aan nieuwe gebruikers die nog geen verbinding met je hebben gemaakt (je moet hiervoor honderdduizenden betalen op Snapchat)
  Snapchat versus Instagramverhalen
 • De mogelijkheid om Live Stories te maken, die gebruikersmeldingen verzendt en deze in realtime met u laat communiceren
  Welke moet ik gebruiken voor Instagramverhalen of Facebookverhalen
 • Instagram-verhaaladvertenties, waarvoor je moet betalen, maar die buitengewoon efficiënt kunnen zijn.
 • Wordt weergegeven boven alle andere inhoud boven aan de feed.

 Snapchat versus Instagramverhalen

Welke moet ik gebruiken?

In de strijd tegen Snapchat versus Instagram-verhalen versus de verzameling Snapchat-functies van Facebook, moet je bepalen met welke platforms je de meeste resultaten van je publiek kunt benutten.

Bepalen welk platform (en) u wilt gebruiken, kan het uitdagende onderdeel zijn en draait om het bepalen welk platform de sterkste combinatie van functies en doelgroepleden heeft waarvan u het meest profiteert. U kunt inhoud altijd delen op meerdere platforms, maar om het bericht te plaatsen, als u er absoluut een moet kiezen, helpen wij u erachter te komen welke u moet gebruiken.

 • Wanneer Snapchat gebruiken

Als u een loyaal publiek op Snapchat hebt, gebruik het dan. Het zou me verbazen als Instagram, in het bijzonder, geen nog grotere daling van het Snapchat-gebruik veroorzaakte, maar ik denk dat dat langzaam en over een langere periode zal gebeuren dan de zes maanden dat we Instagramverhalen hebben gehad. En terwijl u een geïnteresseerd, betrokken publiek heeft, kunt u er het beste van maken en de meeste kilometers halen uit dat platform?

Moet ik Snapchat- of Instagram-verhalen gebruiken

In tegenstelling tot Instagram moeten merken tienduizenden dollars uitgeven om hun inhoud te kunnen tonen aan gebruikers die ze nog niet volgen.

Er is iets authentieks aan Snapchat en de merken die het gebruiken, kunnen hun leuke, eigenzinnige kanten laten zien. Afgezien van deze voordelen heeft Snapchat echter niet echt een uniek voordeel dat de andere platforms ook niet kunnen bieden.

 • Wanneer Facebook-verhalen / Messenger-dag gebruiken

Als je een B2C-bedrijf bent met zeer persoonlijke relaties met je klanten, kunnen Facebookverhalen en Messenger Day goed voor je werken. Het gebruik van Facebookverhalen voor marketing is zo lastig omdat Pages geen toegang hebben, dus je moet sterke relaties met je klanten hebben via je persoonlijke profiel om dit te laten werken.

Als u dit bent, staat u echter op volle kracht. Vergeet niet om zakelijke promoties zo persoonlijk mogelijk te maken; noem iets positiefs, zoals “momenten als deze maken dat ik van mijn werk hou” en “zo enthousiast over deze nieuwe ring die we net binnen hebben gekregen!” Als het voelt alsof je echt enthousiast bent om te delen, zal het het platform het beste passen en krijg je de beste resultaten. Als dit voor u kan werken, kunt u persoonlijke berichten delen op een medium dat nog bijna geen andere bedrijven kan. Dat is een geweldig voordeel.

Afgezien van dat, is deze Facebook-functie een van de weinige die Facebook ooit heeft gemaakt en die zich niet echt native voelt. Tenminste niet voor mij. Het voelt gewoon nog niet alsof het past. Misschien zullen gebruikers het vaker opnieuw gaan gebruiken, maar voorlopig zou uw bericht waarschijnlijk het beste kunnen worden afgespeeld op een van de twee andere platforms.

 • Wanneer gebruik je Instagramverhalen?

Instagramverhalen is bijna altijd een veilige gok om uit te kiezen. Het heeft de meest unieke functies, zoals betaalbare advertenties en live video, en (zolang uw profiel openbaar is, wat het zou moeten zijn ) het grootste publiek dat het op elk gewenst moment kon zien. Je verhaal kan zelfs in Instagram’s Explore-gedeelte worden weergegeven, waardoor je een enorme potentiële zichtbaarheid hebt.

Als je Instagramverhalen kiest voor de andere twee, is er echt niets dat je verliest, tenzij je een steviger basis hebt voor betrokkenheid bij Snapchat.

De afhaalmaaltijden

Als je alleen maar een van deze platforms moet kiezen om op dit exacte moment te gebruiken, is Instagram Stories misschien wel de meest aantrekkelijke optie van alle drie de bedrijven voor de meeste bedrijven. Ze hebben een meer divers en een veel groter publiek dan Snapchat, en je hebt misschien een betere kans om ontdekt te worden in de sectie “Verkennen”; je moet dit op Snapchat betalen, en het bestaat niet eens op Facebook.

Dat gezegd hebbende, elk platform heeft zijn eigen unieke voordelen die bepaalde bedrijven meer zullen bevoordelen dan andere. Als je publiek loyaal is aan Snapchat, moet je het bijvoorbeeld in je repertoire houden. En als u veel klanten als vrienden op Facebook hebt, kunnen de verhalen van Facebook u een voorsprong geven op uw concurrenten.

Uiteindelijk zal het testen van de functies van elk platform om te zien wat voor u het beste werkt (en om te kijken naar nieuwe functies) u helpen de beste manieren te vinden om elk platform te gebruiken om uw bedrijf te laten profiteren.

Wat denk je? Als u beslist of u Snapchat- of Instagramverhalen of Facebook Messenger Day wilt gebruiken, hoe kiest u dan? Welk platform heeft het beste voor u gewerkt? Laat het ons weten in de comments hieronder! 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format