Gesponsorde berichten zijn de nieuwe push-melding - DeLaatbusiness

Gesponsorde berichten zijn de nieuwe push-melding

5 min


106
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Je hebt al maanden bedrijfsblogbots op Facebook Messenger kunnen berichten, maar pas onlangs kregen ze de mogelijkheid om terug te praten.

In november introduceerde Facebook gesponsorde berichten een functie waarmee merken rechtstreeks aan berichtgebruikers kunnen betalen .

Het was geen gevierde zet – in feite was er veel bezorgdheid in de technische pers dat dit vervelend zou worden. Maar dat is nog niet bewezen.

Gesponsorde berichten zijn eigenlijk vergelijkbaar met iets dat we allemaal kennen: pushmeldingen. Als je er een hebt, zien ze er eigenlijk identiek uit. Het verschil is dat gesponsorde berichten veel effectiever en eigenlijk, veel minder vervelend zijn.

Het probleem met pushmeldingen

Er zijn in principe twee problemen met pushmeldingen:

  • Ze zijn dom. De berichten die gebruikers via pushmeldingen ontvangen, zijn over het algemeen algemeen en ongeïnspireerd omdat het erg moeilijk is om gebruik te maken van gebruikersgegevens om gerichte berichten te verzenden. Bekijk dit voorbeeld van LinkedIn – het is een van de zachtste meldingen die je op je telefoon kunt zien en het dwingt een gebruiker niet tot actie. Ze konden aan het eind niet eens opkomen voor een uitroepteken om een ​​beetje urgentie toe te voegen!

 { source }

  • Ze nemen je telefoon over. Als u een app downloadt, verwacht u in het algemeen dat u deze kunt gebruiken wanneer u dat wilt en anders ongestoord kunt laten. Maar pushmeldingen vervangen dat – ze komen uit de app en dwingen je om te communiceren alleen omdat je iets op je vergrendelingsscherm hebt staan. Om nog maar te zwijgen over het feit dat ze badges op uw app kunnen achterlaten die het startscherm van een gebruiker overbodig maken.

Wanneer pushmeldingen het ergst zijn, kunnen ze gebruikers irriteren om communicatie uit de app uit te schakelen of zelfs te verwijderen. 
source }

Onlangs hebben mensen sociale media gebruikt om anderen te vertellen hoe ze meldingen van Instagram kunnen uitschakelen – dat doet pijn, het maakt niet uit op welke manier je het deelt.

source }

Dus nu we weten dat push niet de crème de la crème van mobiel contact is , laten we eens kijken naar hun broer of zus, gesponsorde berichten.

Hoe gesponsorde berichten werken

Gesponsorde berichten lijken misschien op pushmeldingen met het blote oog, maar er is een enorm verschil – om een ​​gesponsord bericht naar een gebruiker te sturen, moet die gebruiker al een chat met uw bot in Messenger hebben gestart.

Dit is belangrijk omdat het betekent dat de gebruiker al informatie zoekt over uw merk of producten. Wanneer ze het gesprek beginnen, zijn ze al ingekocht, althans voor de helft. 
 { source }

Dit is belangrijk omdat alle interactie plaatsvindt binnen het Messenger-platform. Dit betekent dat berichten zijn geïntegreerd in de manier waarop gebruikers al met hun telefoon communiceren. Degenen die de Messenger-app hebben gedownload, openen deze waarschijnlijk vaak om berichten van vrienden te bekijken.

Als bonus betekent dit dat gebruikers minder snel lastige meldingen op hun telefoon hebben.

source }

Gesponsorde berichten kunnen ook veel slimmer zijn dan hun tegenhangers voor pushmeldingen.

U kunt bijvoorbeeld mensen targeten die in een aantal dagen geen interactie hebben gehad met uw bot. Dit is van cruciaal belang als u een reactiveringscampagne wilt uitvoeren om mensen ertoe aan te zetten om zich aan uw merk aan te passen.

U kunt ook gegevens uit de eerdere gesprekken van een gebruiker met uw bot gebruiken. Laten we zeggen dat je de chatbot-game Trivia Blast tegen je vrienden speelde, door vragen te beantwoorden in de categorie “Justin Bieber.” Als je in de ranglijst bent geglipt en je beste vriend de nummer 1 van jou is afgenomen, dan is de Trivia Blast-bot kan je pingen met een gesponsord bericht en laat het je weten – je aansporen om terug te springen en de titel opnieuw te nemen.

Ten slotte kunt u gebruikers targeten voor gesponsorde berichten met behulp van het enorme aantal Facebook-categorieën dat u al kent: 
 omdat u werkt op het Messenger-platform van Facebook, is de hele gebruikelijke schat aan targeting- en interessegegevens beschikbaar om u te helpen berichten te schrijven die gebruikers zullen gebruiken reageren op en betrokken zijn bij. Dit is een van de grootste voordelen van adverteren op het Facebook-platform, en nu kunt u het gebruiken om overtuigende berichten te maken op Messenger.

Afhalen: gesponsorde berichten is minder ingrijpend, minder vervelend en krachtiger dan gewone pushmeldingen van een kilometer. Als je weer contact wilt maken met je klanten en ze terug wilt brengen om je game of product te spelen, probeer ze dan eens.

Dingen om in gedachten te houden

Gesponsorde berichten met Facebook is niet helemaal het Wilde Westen. Er zijn enkele regels en voorschriften over hoe merken gesponsorde berichten kunnen gebruiken. Deze zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat ze niet te vervelend worden voor gebruikers.

  • Een gebruiker moet eerder een gesprek met u hebben gevoerd of het huidige gesprek met u hebben gestart om u een gesponsord bericht te sturen.
  • Gebruikers kunnen op elk moment alle berichten van een bot blokkeren. Dat blok blijft op alle berichten staan, tenzij een gebruiker ervoor kiest om het om te keren.
  • Zodra een gebruiker een gesprek is begonnen, moet een bot binnen 24 uur antwoorden, tenzij het een ontvangstbewijs of servicemelding stuurt (zoals een vluchtupdate).

Het is ook belangrijk om op te merken dat er op dit moment niets is ingesteld voor bots op Messenger. Omdat Facebook nog steeds uitzoekt wat de beste richtlijnen zijn voor gesponsorde berichten, kunnen ze op elk gewenst moment de regels wijzigen.

Van de manier waarop gebruikers op de hoogte worden gesteld van uw berichten tot hoe lang u moet antwoorden, is het enige waar we zeker van kunnen zijn als gesponsorde berichten naar voren is dat Facebook- en bedrijven- moeten afstemmen hoe gesponsorde berichten werken.

Wees niet opdringerig

Gebruikers zijn meer en meer immuun voor – en geïrriteerd door – pushmeldingen. In plaats van een vriendelijke manier om contact te maken met een gebruiker, zijn ze een last die bijna onveranderlijk weggevaagd wordt.

U moet opnieuw configureren hoe u met uw klanten omgaat. Gesponsorde berichten hebben alles te maken met ‘opt-in’ of ‘relatiemarketing’, wat erg handig is omdat het u de mogelijkheid geeft om contact te maken met uw klanten in plaats van erover te praten.

Met Messenger, bots en gesponsorde berichten kun je een echt gesprek voeren met je consumenten. Persoonlijke, gastvrije interactie is de toekomst van merk-tot-consument berichtenuitwisseling – het is eindelijk tijd om pushmeldingen in het verleden te verlaten.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format