Getuigenissen van klanten(testimonials): zijn ze echt effectief? Ons experiment geeft het antwoord - DeLaatbusiness

Getuigenissen van klanten(testimonials): zijn ze echt effectief? Ons experiment geeft het antwoord

5 min


155
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Getuigenissen van klanten kunnen vertrouwen wekken wanneer u adverteert voor uw bedrijf, we weten allemaal dat dit (als u dat niet doet deze Ultimate Guide to Social Proof Marketing leest ).

We vertrouwen elke dag op testimonials. Je vriend vertelt over een nieuwe coffeeshop en je gaat kijken naar hun koude brouwsel. Uw collega zegt dat ze zo productief zijn wanneer ze deze tool gebruiken, dus u meldt zich aan voor een proefperiode.

We willen nieuwe dingen proberen, omdat we enthousiast zijn over een beter resultaat, maar er is ook een risico bij het proberen van iets nieuws. Getuigenissen van vrienden en collega’s – mensen die we vertrouwen – lijken een deel van dit risico weg te nemen. Ze verkleinen de kans op fouten bij ‘trial-and-error’.

Maar zelfs met de warme en positieve associaties van getuigenissen van klanten, is het nog steeds onduidelijk of ze een geweldige manier zijn om mensen ertoe te brengen te kopen wat je verkoopt.

We hebben besloten om de effectiviteit van klantreacties op Facebook te testen en onze resultaten met u te delen, zodat u de beste beslissingen voor uw merk kunt nemen.

Ons experiment onthult dat ja, klantenreacties leiden tot conversies, MAAR … Blijf lezen als je het wilt weten! 😉

Getuigenissen van klanten in het digitale tijdperk

Het fijne en delicate aardewerk en porselein, geproduceerd door Wedgwood in 1760, zijn de eerste producten die ooit een getuigenis van een klant hebben gekregen. De Britse fabrikant gebruikte de koninklijke aantekeningen van Queen Charlotte (echtgenote van George III) als marketinginstrument om waarde te tonen in het bedrijf en anderen hun product te promoten

In het digitale tijdperk is adverteren enorm veranderd, maar getuigenissen van klanten zijn nog steeds een beproefde methode om potentiële klanten in print-, media- en online advertenties te lokken.

Hoewel de huidige getuigenissen van klanten tegenwoordig misschien wat eerlijker en authentieker zijn, is het concept van testimonials in advertenties niet veel veranderd.

bron )

In onze huidige advertentietijd moeten getuigenissen van klanten echter wel worden getoetst met online recensies op sites als TripAdvisor, Yelp en Amazon. Terwijl in het verleden een potentiële klant mogelijk een getuigenis van een advertentie onder de maat heeft genomen, zijn consumenten tegenwoordig een beetje meer onderlegd, gebruikmakend van deze diensten om producten en ervaringen te onderzoeken.

Overweeg bijvoorbeeld de gloeiende getuigenissen van de alomtegenwoordige Quip-servicedienst voor een tandenborstel en hoe grof ze verschillen van beoordelingssites zoals Highya:

bron Quip )

 

De Quip-testimonials zijn generiek en niet gebonden aan echt en sociaal bewijs, terwijl Highya een platform biedt voor klantreacties en eerlijke probleemoplossing van het bedrijf.

Hoewel in het verleden een potentiële klant mogelijk de reputatie van een advertentie op het eerste gezicht heeft aangenomen, is het duidelijk dat de consumenten van vandaag een beetje slimmer zijn, met behulp van beoordelingsplatforms om producten en ervaringen te onderzoeken . Maar dat betekent niet dat getuigenissen niet meer waardevol zijn. Je moet er gewoon voor zorgen dat je authentiek bent met je publiek.

Slimme tip: als u klantenverhalen wilt houden of sociaal bewijs wilt gebruiken, kunt ucrowdsourced-beoordelingen overwegen om de perceptie van authenticiteit te verbeteren en vertrouwen op te bouwen . In plaats van niet-toegeschreven testimonials te markeren, kunt u potentiële klanten een positief sociaal bewijs laten zien en knikt u naar het feit dat u feedback van klanten waardeert.

Ons experimenteel ontwerp

Om de effectiviteit van traditionele advertenties van klantenreacties in het licht van deze verschuivingen te testen, hebben we besloten om een ​​experiment uit te voeren om ze te vergelijken met meer standaard Facebook-advertenties die zwaar zijn qua beeldkwaliteit. We wilden zien of klantenverhalen voor zichzelf zouden laten spreken dat klanten zouden bekeren .

Om de meest relevante potentiële klanten te targeten, hebben we ons experiment ontworpen om ons doelgericht warm publiek te bereiken , dat bestaat uit mensen die interesse hebben getoond in AdEspresso door een van onze eBooks te downloaden, deel te nemen aan een bericht of onze website te bezoeken in de afgelopen 7 dagen .

We selecteerden vervolgens twee verschillende stijladvertenties en voerden ze uit met een budget van $ 98 om te zien welke het meest effectief zou zijn. Hieronder kun je zien dat we onze speelse mascotte hebben gekozen met de belofte van een gratis proefversie.

Hieronder kun je zien dat we onze speelse mascotte hebben gekozen met de belofte van een gratis proefversie.

Voor onze advertentie in herkenbare stijl hebben we een advertentie gemaakt die veel minimalistischer was en waarmee de getuigenissen van onze klanten voor zichzelf konden spreken:

Met headshots en bedrijven benadrukt, deze getuigenissen zijn authentieke beoordelingen van het AdEspresso-platform. Ze gebruiken sociaal bewijs om mensen aan te zetten tot conversie op basis van eenvoudige getuigenissen. Deze advertenties zijn bedoeld om vertrouwen te verlenen aan potentiële klanten om iets nieuws te proberen, in plaats van de aandacht van de kijker te trekken met kleurrijke afbeeldingen en grote CTA’s.

En de resultaten zeggen dat …

Hoewel dit een beperkt experiment was, konden we een duidelijk verschil tussen de twee advertentiestrategieën vinden, waarbij we ontdekten dat de visuele advertentie veel succesvoller was in het genereren van conversies dan die met getuigschriften .

Hier zijn de onbewerkte gegevens, zoals te zien op het AdEspresso- dashboard.

  • Onze beeldadvertentie bood meer dan 19 extra conversies dan de testimonial-advertentie voor aanzienlijk minder geld.
  • De testimonial-advertentie had meer algemene vertoningen, maar had aanzienlijk minder klikken en conversies.
  • Zoals u ziet, zijn de kosten per conversie $ 0,78 lager voor de geïllustreerde advertentie dan de klantreactie-advertentie.
  • Bovendien leidde de klantreactie tot 67,7% minder conversies dan de geïllustreerde advertentie.

Dit zijn belangrijke verschillen en geven aan dat de indelingen van de advertenties een grote rol spelen in het verschil in succes en aantrekkingskracht van uw campagnes .

Het publiek dat is opgewonden door de merkassociatie van de AdEspresso-mascotte en de gratis proef-CTA, is meer geneigd om te klikken, de site van AdEspresso te bezoeken en vervolgens te converteren. De minimalistische klantreactie-advertentie is ontworpen onder de verkeerd geïnformeerde aanname dat advertentievertoningen alleen mensen naar conversies zullen voeren. In plaats daarvan moet u ervoor zorgen dat een doelgroep doorklikt en uw site bezoekt, waar conversie echt plaatsvindt.

Getuigenissen gebruiken in de juiste context

Deze resultaten maken duidelijk dat advertentie-opmaak het verschil kan maken in het succes van een Facebook-campagne. Maar zelfs met de duidelijke winst voor visueel getinte advertenties mag u niet aannemen dat dit een rigide regel is die van toepassing is op alle digitale advertenties.

Daarnaast is het belangrijk om aandacht te besteden aan de reikwijdte van het experiment. We hebben een bepaald aantal advertenties getest, wat niet betekent dat alle testimonials van klanten totaal ineffectief zijn. Het geeft aan dat de drukke, kleurrijke afbeeldingen en de prominente gratis proef-CTA meer bij kijkers registreerden. De advertentie met de klantreactie had deze niet.

Onze neurologie trekt naar visuele stimulatie. In 10 wetenschappelijke redenen waarom mensen op de proef gesteld worden om op uw visuele marketing in te spelen , wijzen wij erop dat afbeeldingen bijna de helft van de tekstsnelheid verwerken. Het kost slechts 150ms om een ​​beeld te verwerken, en nog eens 100ms voor onze hersenen om er betekenis aan toe te kennen.

Pro-tip: als u wilt dat uw Facebook-advertentie in een oogwenk een beroep doet op kijkers, is de veiligste gok om visuele beelden te gebruiken om de zaak van uw merk dapper te maken.

Vertrouwen opbouwen moet een kernstrategie voor berichtenverkeer voor uw merk zijn en er zijn voldoende mogelijkheden om uw publiek op de hoogte te stellen van de geweldige klantervaringen die mensen met uw product hebben gehad. Maar er is een tijd en plaats voor alles.

Getuigenissen van klanten kunnen in latere stadia van de conversietrechter nuttiger zijn, omdat u actieve betrokkenheid wilt bevorderen. Door in het begin van de trechter prioriteit te geven aan het gebruik van visueel interessante advertenties, kunt u een breder publiek aanspreken en ervoor zorgen dat zij op uw eigen manier met uw product omgaan.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format