Google AdWords 101, De ultieme gids. - DeLaatbusiness

Google AdWords 101, De ultieme gids.

20 min


93
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Google AdWords is in 2000 gelanceerd (Y2K baby!) Toen Google al dagelijks meer dan 20 miljoen zoekopdrachten aan het verwerken was. 

Nu verwerken ze miljarden per dag en AdWords heeft miljoenen adverteerders die hun platform gebruiken om nieuwe klanten te bereiken.

The  Wall Street Journal  schat dat 40 cent van elke nieuwe digitale advertentievaluta in 2017 aan Google is uitgegeven.

Google AdWords lijkt vrij eenvoudig : het is online adverteren op het zoeknetwerk van Google of sites die ermee zijn verbonden.

Het doel is om nieuwe klanten aan te trekken om uw producten of services te kopen op basis van zoekopdrachten die worden uitgevoerd door echte mensen.

Maar AdWords is moeilijk om te navigeren . En als u niet profiteert van alle nieuwe functies en strategieën, kan uw AdWords-succes veranderen in een nachtmerrie.

Daarom werken we onze Google AdWords 101-handleiding voortdurend bij  , de bron die u binnen een mum van tijd van nul naar een held haalt.

Laten we ontdekken wat er nieuw is in mei 2018!

Google AdWords is een van de meest uitdagende platforms als het gaat om het bewaken van uw succes. U kunt snel honderden, zo niet duizenden dollars uitgeven en weinig tot geen rendement op uw investering zien.

De statistieken zijn lastig vast te stellen en je zou jezelf snel $ 0 kunnen vinden. Dus, hoe weet u of AdWords geschikt voor u is? Wat is Google AdWords en hoe werkt het?

Deze gids kost wat tijd, is zo vol met informatie dat je er niet gewoon doorheen kunt bladeren, je moet het lezen. TL; DR? Deze keer niet! 😯

Maar als u echt nieuwsgierig bent of al alles weet wat we in de eerste versie van deze handleiding hebben opgenomen, dan is dit wat we vandaag toevoegen:

Is het genoeg? 😎 Laten we beginnen!

Inhoudsopgave

Wat is Google AdWords?

Eenvoudig gezegd is Google AdWords het advertentienetwerk van Google waarmee bedrijven kunnen bieden op zoekwoorden die in de zoekresultaten worden weergegeven als advertenties.

Dit is hoe de advertenties eruit zien voor een bepaalde zoekopdracht:

google resultaten voor basketbalschoenen

Bedrijven zoals Under Armour en NBA betalen op basis van klikken geld aan Google om deze zoekopdrachten weer te geven in de hoop geïnteresseerde kopers te kunnen vangen en snelle verkopen te kunnen doen.

Google verdient geld aan deze klikken waarvoor de adverteerders betalen.

U kunt ook kiezen tussen een aantal verschillende soorten advertenties op Google . U kunt adverteren op YouTube, Google-applicaties en meer .

Best simpel, toch?

Laten we dat van dichterbij bekijken.

Hoe rang je nummer 1? Hoe kom je opdagen?

Google AdWords werkt op een biedsysteem. Uw advertentierangschikking, die een combinatie is van uw maximumbod, vermenigvuldigd met uw kwaliteitsscore, bepaalt uw werkelijke advertentiepositie.

Uw maximumbod is hoeveel u bereid bent te betalen per klik op uw advertentie en uw kwaliteitsscore geeft weer hoe goed uw advertentie is geoptimaliseerd en relevant voor de zoeker.

Hoe beter de advertentiepositie, hoe hoger je wordt weergegeven!

Wat is de kwaliteitsscore en hoe werkt het?

Met de kwaliteitsscore een enorme factor in de advertentiepositie, wat is dat dan precies? De kwaliteitsscore is een cruciaal onderdeel van succesvolle campagnes.

De kwaliteitsscore bestaat uit drie verschillende factoren in elke campagne die u uitvoert:

 1. Bestemmingspagina : hoe goed converteert het, hoe is de gebruikerservaring?
 2. Verwachte CTR : wat is uw CTR in verhouding tot het gemiddelde? Hoger = beter.
 3. Relevantie van advertenties : hoe specifiek is uw advertentie in relatie tot de zoekopdracht. Specificiteit = betere advertentierelevantie.

Waarom is kwaliteitsscore belangrijker dan de advertentiepositie? In eigen studies vond AdEspresso dat hogere kwaliteit en relevantie scores resulteren in hogere CTR’s en massaal lagere kosten per klik:

Het verbeteren van uw kwaliteitsscore is een geweldige manier om hoger te scoren bij uw advertenties zonder hoger te hoeven bieden. U kunt de CPC’s verlagen en uw prestaties verbeteren door u te richten op de drie factoren die deel uitmaken van de kwaliteitsscore.

Is Google AdWords geschikt voor mij?

Ik hoor deze vraag vaak:  is Google AdWords geschikt voor mijn bedrijf? Ik denk gewoon niet dat het voor mij zal werken.

Of nog algemener:  AdWords werkt niet voor mij.

Als u wilt weten of Google AdWords geschikt is voor uw bedrijf, moet u uzelf een cruciale vraag stellen: heeft u een budget over?

Als u wat geld over heeft en het niet erg vindt om dat geld te verliezen, is AdWords geschikt voor u. Zoals het oude gezegde luidt, weet je nooit of je het niet probeert. 

Google AdWords kan voor bijna elk bedrijf werken. Het is gewoon een kwestie van vallen en opstaan.  Volgens AdWords:

Bedrijven zullen hun rendement op investeringen op het platform gemiddeld verdubbelen “.

Dit betekent dat de meerderheid van de gebruikers waarschijnlijk succes zal vinden op Google AdWords Vink dit bericht aan als je nog steeds twijfels hebt.

Je moet gewoon bereid zijn om de dobbelstenen te gooien en de wateren te testen. Zelfs als u $ 50 over heeft, is dit een uitstekende manier om de markt te testen en te zien of AdWords goed voor uw bedrijf kan zijn.

Maar als u iets concreter wilt, laten we het hebben over de gemiddelde branchegegevens over de kosten per klik.

Kosten per klik is het geld dat u Google moet betalen voor elke klik op uw advertenties.

Volgens een onderzoek is de gemiddelde kosten per klik op Google AdWords in alle sectoren $ 2,32 in het zoeknetwerk en is het $ 0,58 op het displaynetwerk. Als u deze gegevens kent, kunt u een paar dollar per klik verwachten, afhankelijk van uw niche en branche. Vervolgens kunt u de gemiddelde conversieratio voor uw branche bekijken . Met deze gegevens en de gemiddelde kosten per klik kunt u beginnen met berekenen hoeveel het u gaat kosten om één conversie te genereren .

Als uw branche bijvoorbeeld automotive is, is uw gemiddelde CPC $ 1,43 en is uw gemiddelde conversieratio 2,27%. Dat betekent om één conversie te krijgen, u heeft ongeveer 45 bezoeken nodig en u betaalt ongeveer $ 64,35 voor een conversie.

Voer deze eenvoudige berekening alleen uit door uw gemiddelde succespercentage en kosten per klik te vinden. Bekijk vervolgens hoeveel klikken het kost om een ​​conversie te genereren en hoeveel u er uiteindelijk voor betaalt.

Als de kosten hoger zijn dan uw marges, is de verkoop van dat specifieke product rechtstreeks met Google AdWords geen haalbare optie.

Houd er rekening mee dat het hele doel van AdWords is om geld te verdienen en niet alleen de verkoop te stimuleren.

U wilt geen omzet die gelijk blijft. U wilt de verkoop en resultaten voor uw bedrijf stimuleren met een positieve ROI.

Typen advertenties op Google AdWords

Google AdWords biedt verschillende soorten advertenties voor bedrijven.

Je kunt kiezen uit vier verschillende manieren om door een bepaalde zoeker te vinden:

google adwords soorten advertenties

Momenteel kunt u worden weergegeven in display-advertenties, videoadvertenties, advertenties in het zoeknetwerk en op applicaties gebaseerde advertenties.

Het zoeknetwerk is het populairst.

zoek advertenties op google

Zoeknetwerk-advertenties worden weergegeven als een tekstadvertentie voor een bepaalde Google-zoekopdracht.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat iemand loodgieterij in de buurt nodig heeft en op zoek is naar een loodgieter. U kunt als een advertentie op Google verschijnen om te zoeken in het zoeknetwerk:

google zoekresultaten voor loodgieter

Het zoeknetwerk werkt door specifieke zoekwoorden te targeten waarvoor u wilt verschijnen.

U biedt op hen om hoger te verschijnen en een betere kans te krijgen om bezoekers te vangen en betaald verkeer om te zetten.

Vervolgens hebben we het displaynetwerk.

display-advertenties op google

Display-advertenties werken als tekst- of banneradvertenties en kunnen worden weergegeven in Gmail en op verschillende websites in het Display Netwerk.

Bedrijven gebruiken ze vaak voor remarketing om bezoekers van de site terug te brengen die niet zijn geconverteerd.

Als u ooit een advertentie op een website heeft opgemerkt, was dit waarschijnlijk afkomstig van het displaynetwerk.

Met video-advertenties kunt u een videoadvertentie maken die wordt weergegeven in YouTube-video’s:

videoadvertenties op google

Ten slotte beschikt u over de app-advertenties waarmee u kunt adverteren op populaire Google-netwerktoepassingen.

app-advertenties op google

Met nieuwe toevoegingen kunt u Google Shopping ook implementeren als u een e-commercewebsite uitvoert, zodat u via uw online winkel producten rechtstreeks op Google kunt adverteren:

Momenteel zijn de meest populaire vormen van adverteren meestal: zoeknetwerk en display-gebaseerd.

Ze zijn eenvoudig in te stellen met een relatief kleine hoeveelheid werk en er is geen videoproductie vereist.

Als u geïnteresseerd bent om op te komen voor populaire zoekopdrachten in uw branche en nieuwe raadplegingen of verkopen te krijgen, is het zoeknetwerk een geweldige plek om dit te doen.

Hoe Google AdWords te gebruiken

Klaar om aan de slag te gaan met Google AdWords?

Welnu, er zijn een paar dingen die u moet weten voordat u het instellingsprotocol van Google volgt.

Ze leiden gebruikers vaak op een dwaalspoor in het installatieproces, waardoor het veel gemakkelijker is om geld uit te geven zonder een rendement te zien.

Als u snel van nul naar hero wilt gaan, volg dan deze eenvoudige zelfstudie van Google AdWords en u bent binnen de kortste keren weer online.

Ga om aan de slag te gaan naar AdWords en maak een nieuw account.

Google-advertenties

Klik op “Nu starten” om uw gratis Google AdWords-account te maken.

Hoe Google AdWords te gebruiken: kies een budget

hoe Google AdWords te gebruiken

Voor dagbudgetten is er geen standaard voor iedereen.

In essentie wilt u een nummer selecteren dat u zich op uw gemak voelt om dagelijks te spenderen en van daaruit aan te passen.

Vergeet niet dat je dit nummer altijd later kunt wijzigen.

Hoe Google AdWords te gebruiken: kies een doelgroep

Kies vervolgens uw doelgroeplocatie voor adverteren:

Google adwords tutorial hoe een locatie te kiezen

Als u alleen in de Verenigde Staten of Canada verkoopt, moet u dat selecteren.

U wilt uw geld niet verspillen aan klikken die u niet kunt kopen of die u niet kunt verkopen.

Hoe Google AdWords te gebruiken: aangepaste doelgroepen maken

Naast targeting op locatie en demografische gegevens, pakt AdWords een aantal krachtige methoden voor aangepaste doelgroep in die vergelijkbaar zijn met Facebook, LinkedIn en Twitter.

Ga naar Audience Manager in uw AdWords-dashboard om aangepaste doelgroepen te maken:

Hier kunt u aangepaste doelgroepen maken op basis van zowel affiniteitsgroepen als intentie:

Met affiniteitsdoelgroepen kunt u een nieuw aangepast cohort maken op basis van interesses, URL’s, plaatsen of mobiele toepassingen:

Als u bijvoorbeeld mensen wilt targeten die geïnteresseerd zijn in marathonlopen, typt u eenvoudig die interesse in de balk en drukt u op Enter. Vervolgens kunt u meer interesses toevoegen die rechtstreeks verband houden met het verfijnen van het publiek:

Met doelgerichte doelgroepen kunt u uw lijst baseren op waar gebruikers naar zoeken:

Als u bijvoorbeeld e-commerceproducten zoals tv’s of basketbalschoenen verkoopt, kunt u een URL van een vergelijkingsartikel invoeren. Dit zou een hoge koopintentie betekenen, omdat mensen die vergelijkende recensies bekijken, bijna klaar zijn om te converteren en een aankoopbeslissing te nemen.

Intent-doelgroepen pack krachtige tools om u te helpen bij het vastleggen van gebruikers in elk stadium van de trechter. U kunt dus meerdere campagnes maken en uw aanbieding wijzigen voor elke doelgroep met aangepaste intenties!

Hoe Google AdWords te gebruiken: maak een remarketinglijst

Nadat u aangepaste doelgroepen heeft gemaakt en verkeer met AdWords heeft gegenereerd, kunt u remarketinglijsten maken.

Wat zijn ze? Remarketing is het verzenden van meer marketingberichten naar mensen die u eerder heeft gepromoot.

Als iemand bijvoorbeeld uw website heeft bezocht maar heeft verlaten zonder iets van u te kopen, kunt u eenvoudig een remarketingcampagne uitvoeren om ze terug te brengen.

Waarom zou je? Omdat 98% van de mensen niet converteren bij hun eerste bezoek aan uw site!

Als u een remarketinglijst wilt maken, gaat u naar uw doelgroepbeheerder en maakt u een nieuwe op basis van websitebezoekers, app-gebruikers, YouTube of uw eigen klantenlijst:

Hiermee kunt u mensen targeten die uw website hebben bezocht of uw advertentie hebben gezien maar niet hebben gekocht.

Uit recente onderzoeken blijkt dat remarketingcampagnes een 22% lagere kosten per klik en 25% lagere kosten per conversie hebben dan standaardcampagnes.

Remarketing is zowel kosteneffectief als het produceren van conversies.

Hoe Google AdWords te gebruiken: Selecteer een netwerk

Nu kunt u de netwerken selecteren waarop u wilt adverteren:

Hoe Google AdWords te gebruiken: Selecteer een netwerk

Let op: in het zoeknetwerk kunt u bieden op zoekwoorden, ook wel ‘zoekopdrachten’ genoemd, die echte gebruikers online zoeken.

Als iemand bijvoorbeeld zoekt naar ‘basketbalschoenen’, kunt u op die term bieden om in de top zoekresultaten zoals deze te verschijnen:

Met het Display Netwerk kunt u visueel adverteren op inhoudssites van Google en sites van inhoudspartners.

Zo ziet u bijvoorbeeld hoe uw advertenties eruit zien op een bepaalde site:

Geef netwerk weer op Google AdWords

(Afbeeldingsbron)

U kunt uw op advertenties gebaseerde advertenties op verschillende sites plaatsen en nieuwe klanten bereiken of klanten die uw site eerder hebben bezocht.

Bespioneer concurrenten om campagne-ideeën te krijgen

Nadat u het netwerk hebt geselecteerd waarop u wilt adverteren, is het altijd een goed idee om uw concurrenten te bespioneren.

Voordat u in advertenties duikt die geld kosten, moet onderzoek uw volgende stap zijn.

Het kan u helpen de huidige markt te beoordelen als het gaat om alles, van advertentietekst tot waardeproposities en zoekwoorden tot doel.

Bovendien laat het zien wat wel en wat niet werkt en kan het geweldige ideeën opleveren voor het schrijven van uw eigen AdWords-advertenties of het ontwikkelen van advertenties voor YouTube en display-advertenties.

De eenvoudigste manier om te onderzoeken is door naar Google te gaan en te zoeken naar zoekwoorden in uw branche om te zien welke advertenties worden weergegeven:

U kunt analyseren wat hun aanbiedingen zijn en hoe ze hun advertenties structureren.

Ze gebruiken bijvoorbeeld verschillende advertentie-extensies en calls-to-action, zoals een gratis PPC-audit.

De sleutel hier is om uit te breiden wat uw concurrenten doen. Gebruik deze als uw basisniveau en richt u op het maken van betere advertenties.

Met behulp van een tool als SEMRush kunt u de exacte zoekwoorden analyseren die uw concurrenten ook gebruiken:

In deze lijst ziet u op welke termen zij bieden, hun bestemmingspagina’s voor elk bod en hoe ze rangschikken, waardoor u de perfecte gegevens krijgt om uw volgende campagne te maken om hen te overtreffen.

Bij de meeste bedrijven die AdWords gebruiken, worden hun advertenties ook weergegeven met SEMRush, zodat u direct ideeën voor advertentietekst kunt genereren die normaal gesproken uren in beslag kunnen nemen om te brainstormen:

Begin nooit een nieuwe campagne zonder onderzoek door concurrenten te doen. U bespaart tijd en geld door de beste zoekwoorden te vinden en hun huidige advertenties te benchmarken als uw basislijn.

Het Google AdWords Hulpprogramma voor zoekwoorden gebruiken

Nu je je netwerken hebt geselecteerd, is het tijd om een ​​aantal trefwoorden vast te stellen:

Google AdWord-hulpprogramma voor zoekwoorden

Google begint met te zeggen dat je “rond 15-20 sleutelwoorden moet toevoegen”. 

Doe dat niet.  Dat is een slecht idee. Ernstig. 

Laat het me uitleggen.

Met Google kunt u ‘Advertentiegroepen’ instellen waarop u een groep zoekwoorden target.

Hier ziet u hoe een advertentiegroep eruitziet wanneer u 15-20 zoekwoorden toevoegt:

Hulpprogramma voor zoekwoorden van Google Adwords

(Afbeeldingsbron)

Nadat u deze advertentiegroepen heeft ingesteld, kunt u beginnen met het maken van advertenties.

Maar dan merk je een probleem.

Hoe kunt u in totaal 1-3 advertenties maken die relevant zijn voor al deze verschillende voorwaarden?

Damesjurken met sleutelwoorden

(Afbeeldingsbron)

Dat kan je niet. En wanneer uw advertenties niet specifiek zijn en geoptimaliseerd, krijgt u een lagere kwaliteitsscore.

Hoe lager de kwaliteitsscore, hoe meer geld u betaalt voor dezelfde resultaten.

Denk er over na:

Wat als u zich richt op ‘rode jurk voor dames’ en ‘zwarte jurk’ in dezelfde advertentiegroep? Ze kunnen de verkeerde advertentie zien en u een dure klik kosten die niet wordt omgezet.

Zoek in plaats daarvan in het zoekwoordgedeelte van uw configuratieproces één zoekwoord dat u wilt targeten.

Hulpprogramma voor zoekwoorden van Google Adwords

Druk op ‘Opslaan’ en maak vervolgens uw eerste advertentie op basis van dat zoekwoord:

Schrijf uw Google AdWord-advertentie

Nadat u uw nieuwe advertentie en zoekwoord heeft opgeslagen, gaat u naar het gedeelte Advertentiegroepen op uw dashboard.

Zoek de advertentiegroep die u zojuist heeft gemaakt en voltooi deze door zoekwoorden toe te voegen in de volgende zoektypen:

 • Gewijzigde brede overeenkomst : de voorwaarden voor de gewijzigde brede zoekwoorden stellen u in staat om op tal van zoekopdrachten op Google uw zoekwoord in willekeurige volgorde weer te geven.

Ze zijn gestructureerd als volgt:

+ Keyword

Als u bijvoorbeeld basketbalschoenen verkoopt, zou dit zijn: + basketbal + schoenen

 • Zoeken op woordgroep : Zoeken op woordgroep kan u ook helpen bij het weergeven van zoekopdrachten met die exacte woordgroep.

Ze zijn gestructureerd als volgt:

“Zoekwoord” – “basketbalschoenen”

Als iemand bijvoorbeeld op Google zoekt naar ‘rode basketbalschoenen’, wordt dit weergegeven omdat het trefwoord ‘zoeken op woordgroep’ voorkomt.

Maar als iemand naar ‘rode basketbal-sneaker’ zoekt, kom je niet opdagen.

 • Exacte overeenkomst : met Exact-overeenkomst worden uw advertenties weergegeven voor zoekopdrachten die overeenkomen met de term of die sterk van elkaar verschillen.

Het is als volgt gestructureerd:

[Zoekwoord]

Uw gefinaliseerde advertentiegroep moet er ongeveer zo uitzien:

Om het voor u samen te vatten, wilt u advertentiegroepen maken voor elk zoekwoord dat u wilt targeten met behulp van woordgroep, exacte en gewijzigde brede zoekwoordvormen van uw zoekwoord in elk zoekwoord.

Op die manier wordt elke advertentie die u maakt, sterk geoptimaliseerd voor dat zoekwoord.

In plaats van 2-3 advertenties te targeten voor 15-20 zoekwoorden, target u 2-3 advertenties voor een enkel zoekwoord, waardoor u de beste kans krijgt op een hoge CTR en meer conversies voor minder geld.

Keyword Intent: hoe u de juiste zoekwoorden kiest voor uw campagne

Bij het kiezen van zoekwoorden voor uw nieuwe AdWords-campagne is er één cruciale factor om in gedachten te houden:

Intent.

Wat verwacht de zoeker van deze zoekopdracht? Waar zoeken ze naar en wat zegt de specifieke zoekopdracht over hun fase in de koopreis ?

(Afbeeldingsbron)

Afhankelijk van het trechterstadium van een bepaalde gebruiker, zullen hun zoekopdrachten enorm verschillen.

Als iemand bijvoorbeeld net begint aan zijn kooptraject, weten ze nog niet welke tv ze willen. Ze zullen waarschijnlijk op zoek zijn om producten te vergelijken of het producttype te verfijnen:

(Afbeeldingsbron)

Terwijl gebruikers lager in de trechter (dichterbij kopen) zullen zoeken naar specifieke tv’s, formaten of waar ze deze kunnen kopen.

De bedoeling is cruciaal voor succesvolle advertenties. Als u zoekwoorden als ‘plasma of lcd’ target met een advertentie die erop is gericht er een te kopen, zal niemand converteren. Ze willen eerst vergelijken, niet direct kopen. 

Moet u bieden op merkgerelateerde zoektermen?

Met de intentie voor het sleutelwoord in het achterhoofd, is de volgende vraag meestal: biedt bieden op merkgerelateerde zoektermen de moeite?

Een merkzoekwoord is gewoon bieden op een zoekopdracht met uw merknaam erin.

Zoals deze:

Bieden op zoektermen van het merk lijkt misschien zinloos:

Waarom zou u betalen voor zoekopdrachten op zoek naar uw bedrijf wanneer u eerst organisch rangschikt?

Hier zijn een paar belangrijke redenen.

Ten eerste zijn ze spotgoedkoop:

En ten tweede zullen concurrenten op uw merkvoorwaarden bieden:

Het is onvermijdelijk en u kunt niet het risico nemen dat concurrenten uw gemerkt verkeer stelen wanneer het centen voor de dollar zijn om op uw gemerkte voorwaarden te bieden.

Maak een eenvoudige campagne die wordt uitgevoerd met goedkope biedingen voor uw merktermen. De meeste klikken gaan sowieso naar uw organische resultaten en kosten u niets. Maar dit zorgt ervoor dat bijna alle betaalde klikken nog steeds naar uw website gaan en niet naar een concurrent.

Zoektermen: wat zijn ze en hoe ze te gebruiken voor nieuwe campagnes

Het zoeknetwerk van AdWords is gebaseerd op zoekwoorden.

U zoekt ernaar met behulp van de trefwoordplanner en u maakt op basis hiervan nieuwe campagnes. En je hebt zelfs op ze geboden.

Maar u betaalt niet echt voor hen.

Laat het me uitleggen:

Sleutelwoorden zijn precies dat: trefwoorden. Ze zijn niet noodzakelijk de directe voorwaarden waar je voor betaalt. Afhankelijk van welke zoektypen u gebruikt, betaalt u voor AdWords voor tientallen verschillende gerelateerde zoektermen.

Hoewel je op “ppc agency” biedt, betaal je voor “ppc agency near me” en andere verwante frases.

U kunt deze zinnen rechtstreeks in uw AdWords-account bekijken in het rapport ‘Zoektermen’ in uw zoekwoorddashboard:

De beste manier om dit rapport te gebruiken, is door de resultaten te sorteren door zoektermen zo te converteren en ze als nieuwe campagne-ideeën te gebruiken.

Het is gratis en eenvoudig zoekwoordonderzoek waarvan u weet dat het werkt. Zoek zoektermen met hoge conversiepercentages, hoge CTR’s en goedkope kosten.

U kunt deze direct in nieuwe campagnes veranderen om te profiteren van goedkope conversies.

En als u zoektermen vindt waarvoor u niet wilt betalen, moet u dit doen …

Uitsluitingszoekwoorden: wat zijn ze en hoe kunnen ze de verspillende uitgaven verminderen

In uw rapport ‘Zoektermen’ is het niet ongebruikelijk om termen op te merken die u in de war brengen.

Bijvoorbeeld andere concurrenten of “Gratis” wanneer u geen gratis producten en diensten verkoopt.

Deze zijn gevaarlijk voor uw succes, omdat u nog steeds betaalt voor de klikken, zelfs als ze nooit worden omgezet.

Dit betekent dat uw budget langzaam leegloopt van klikken die u nooit zult kopen.

Gelukkig stelt AdWords u in staat deze als uitsluitingszoekwoorden toe te voegen, waardoor uw advertenties niet voor deze voorwaarden worden weergegeven.

Om dit te doen, selecteert u ze gewoon in uw rapport voor zoektermen en voegt u ze toe als uitsluitingszoekwoorden:

Dit zorgt ervoor dat uw verspilde uitgaven op een afstand blijven en dat u geld kunt uitgeven aan klikken die worden geconverteerd.

Hoe Google AdWords te gebruiken: schrijf uw advertentie

Nu is het tijd om uw eerste advertentie te schrijven die is gericht op uw nieuwe SKAG.

Ik raad aan deze eenvoudige handleiding van Unbounce te volgen:

(Afbeeldingsbron)

Zorg ervoor dat u uw zoekwoord opneemt in de kop en in de URL, omdat dit zal betekenen dat de zoeker precies vindt waarnaar hij op zoek is.

Hoe u uw advertentie-CTR verbetert met advertentie-extensies

Nadat u uw standaardadvertenties op AdWords heeft geschreven, kunt u hun prestaties enorm verbeteren met behulp van advertentie-extensies.

Advertentie-extensies zijn tools die letterlijk de lengte en diepte van uw advertenties vergroten door verschillende functies, zoals telefoonnummers, adressen en meer, op te nemen.

En volgens Google hebben ze de mogelijkheid om uw CTR met ten minste 10% te verhogen .

Google heeft momenteel verschillende typen extensies om uit te kiezen, afhankelijk van uw bedrijfstype en campagnedoelen:

 • Locatie-extensies : deze kunnen uw adres, bedrijfsgegevens en zelfs lokale aanwijzingen weergeven die zijn geïntegreerd met Google Maps. Deze zijn geweldig voor het stimuleren van lokaal voetverkeer naar uw bedrijf.

 • Affiliate Location Extensions : laat gebruikers zien waar ze uw producten kunnen vinden in lokale winkels. Bijvoorbeeld als uw producten worden vervoerd in grotere winkels.

(Afbeeldingsbron)

 • Bijschriftextensies: voeg meer tekst aan uw advertenties toe, zoals unieke aanbiedingen en CTA’s.

 • Berichtextensies: stuur sms-gesprekken met klanten rechtstreeks vanuit uw advertentie.

 

(Afbeeldingsbron)

 • Sitelink-extensies: moedig mensen aan om specifieke bestemmingspagina’s op uw website te bezoeken die betrekking hebben op uw oorspronkelijke aanbieding:

Dit zijn de populairste advertentie-extensies die Google AdWords momenteel biedt. Gebruik deze voor uw volgende campagne om uw advertenties gedetailleerder te maken en uw klikfrequenties te verbeteren.

Hoe u advertenties kunt plannen in AdWords

Bij het schrijven van uw AdWords-advertenties denkt u misschien: hoe kan ik ze alleen tijdens kantooruren weergeven?

Als u telefoonnummers en adressen gebruikt om lokale bezoeken of telefoongesprekken te genereren, wilt u alleen advertenties weergeven tijdens prime-uren.

Als u dat niet doet, betaalt u voor telefoontjes die gewoon onbeantwoord blijven.

Als u advertenties wilt plannen, gaat u naar het gedeelte ‘Advertentieplanning’ van uw dashboard:

Hier kunt u de dag en het specifieke uur bewerken waarop u uw advertenties wilt laten weergeven. Pas een planning aan die overeenkomt met uw openingstijden om ervoor te zorgen dat uw geld niet wordt verspild:


Hoe u mobielspecifieke advertenties kunt maken

Met mobiel verkeer dat desktopverkeer overtreft , is dit het moment om meer aandelen in mobiele advertenties op te nemen.

Gelukkig heeft AdWords geweldige mobielspecifieke advertentietypen om te profiteren van:

 • Zoekadvertenties voor alleen mobiel-mobiel
 • Alleen voor mobiel mobiele advertenties weergeven
 • Mobiele app-advertenties
 • Alleen bellen-advertenties

Met elk van deze advertentietypen kunt u meer mobiel verkeer vastleggen.

Wanneer u een nieuwe advertentie maakt, kunt u mobielspecifieke varianten maken door uw targeting te beperken en telefoongesprekken of app-downloads te selecteren in het gedeelte met campagnedoelen:

Gebruik deze om campagnes te maken die op mobiele apparaten zijn gericht en die veel verkeer genereren.

Nadat u voor elke SKAG een paar advertenties met een andere kopie hebt gemaakt, is het tijd om uw AdWords-conversies bij te houden.

Uw bestemmingspagina’s instellen

Bestemmingspagina’s zijn de pagina’s op uw website waarop een bepaalde gebruiker terechtkomt wanneer ze op uw advertentie klikken.

Na het zoeken op Google en het vinden van uw advertentie, klikt een gebruiker erop en wordt hij teruggestuurd naar uw website.

Maar u kunt niet alleen uw startpagina instellen als de pagina waarop ze terechtkomen.

Dat is een grote no-no als het gaat om het runnen van een succesvolle AdWords-campagne.

Specificiteit is de sleutel, en de landingspagina vormt een groot deel van uw kwaliteitsscore, zoals we eerder hebben besproken.

Betere bestemmingspagina’s = betere kwaliteitsscores = goedkopere advertenties en meer conversies.

Bestemmingspagina’s moeten specifiek zijn voor elke campagne die u uitvoert.

Wanneer ik bijvoorbeeld zoek naar organische licht gebraden koffie, zal ik advertenties voor die zoekopdracht retourneren:

Als ik op de advertentie klik, verwacht ik precies te zien waar ik naar zocht, niet alleen generieke koffie die niet biologisch of licht geroosterd is. En gelukkig deed ik het:

Maak voor elke campagne die u uitvoert nieuwe bestemmingspagina’s. Als u een campagne voert voor rode tennisschoenen, laat dan een bestemmingspagina zien voor alleen rode tennisschoenen die u verkoopt. Laat de gebruiker niet zoeken op uw site. Geef ze precies wat het zoekwoord laat zien dat ze willen.

Wanneer u de bestemmingspagina’s live ontvangt, is het tijd om ze aan uw campagnes / advertenties toe te voegen.

U kunt dit doen door bestaande advertenties te bewerken of nieuwe te maken en uw link naar de bestemmingspagina te plaatsen in de sectie ‘Uiteindelijke URL’:

De uiteindelijke URL is de bestemmingspagina waarnaar gebruikers worden doorgestuurd wanneer ze op uw advertenties klikken.

Zodra u dit heeft gedaan, heeft u toegang tot een nieuw rapport binnen AdWords dat is bedoeld om u te helpen uw bestemmingspagina’s en kwaliteitsscores te verbeteren:

Het rapport van de bestemmingspagina.

Met dit rapport kunt u tonnen gegevens analyseren van posities tot klikken en conversies:

Pas de statistieken aan die u wilt zien en gebruik dit rapport om te achterhalen welke bestemmingspagina’s het beste presteren en welke moeten worden verbeterd.

Hoe Google AdWords te gebruiken: Conversies bijhouden instellen

Ga naar het gedeelte Conversies van uw dashboard:

Hoe Google AdWords te gebruiken: stel het bijhouden van conversies in

Maak vanaf hier een nieuwe “Website” -conversie aan:

Google adwords website tracking

Met dit conversietype kunt u conversies bijhouden op uw website.

Dat omvat alles van een formulier tot een definitieve e-commerce-aankoop.

Om uw conversietracking te voltooien, moet u nu enkele codes installeren:

Met de algemene sitetag kunt u remarketinglijsten maken. U moet het op uw volledige website installeren.

De tag voor het evenementfragment is uw nieuwe conversieactie die u zojuist hebt gemaakt. Bijvoorbeeld het bijhouden van e-commerce-aankopen.

Neem dat evenementfragment en plak het op uw bedankpagina zodat elke keer dat een gebruiker op die pagina terechtkomt na een aankoop, AdWords dat kan vastleggen en conversiekrediet kan geven.

Zonder conversies bij te houden, heeft u geen idee hoe goed uw campagne presteert.

Nu u het heeft ingesteld, kunt u samen met uw advertentiegroepen met één zoekwoord de spek naar huis brengen.

Google AdWords gebruiken: bijhouden van oproepen instellen

Naast het bijhouden van algemene conversies, is het bijhouden van oproepen een belangrijke volgende stap. Tal van campagnes op AdWords zijn gericht op oproepen en kunnen vele telefoontjes naar uw bedrijf genereren.

Met mobiele advertenties kunt u bijvoorbeeld click-to-call of alleen-bellen-advertenties gebruiken die zich alleen richten op het binnenhalen van meer telefoontjes.

Maar standaard tracking van AdWords-telefoongesprekken is niet geweldig. In feite zijn de gegevens die u kunt analyseren uiterst beperkt:

Begin- en eindtijden vertellen niets over het succes van de oproep. Looptijd? Nutteloos. Netnummer? Wie kan het schelen.

Die statistieken laten niet zien dat u conversies, leads of de belserviceweergave heeft uitgevoerd, laat staan ​​de directe advertentiegroep of het zoekwoord dat de aanroep heeft gegenereerd.

De gegevens zijn niet goed.

Als oproepen een groot deel van uw verkeer voor AdWords gaan genereren, is het van cruciaal belang om te investeren in externe software voor het bijhouden van gesprekken.

Persoonlijk doet CallRail het werk af. Met CallRail-tracking krijgt u diepgaande gegevens over elke afzonderlijke beller. U kunt bijvoorbeeld hun exacte webpagina’s zien, waar ze vandaan komen en welke advertenties en zoekwoorden het bezoek hebben gegenereerd:

Met gratis opnemen van gesprekken kunt u naar oproepen luisteren om de gebruikerservaring te verbeteren.

Terwijl de oproepen binnenkomen, worden ze live in je dashboard weergegeven, wat betekent dat je meteen kunt zien of ze afkomstig zijn van een specifieke campagne, zodat je je telefoontje kunt afstemmen op hun specifieke interesses.

Het is 2018, en je kunt niet elke nieuwe beller blijven vragen “hoe heb je over ons gehoord?” Investeer in een aantal goede call-tracking die je kan helpen de campagneprestaties te verbeteren.

Conclusie

AdWords is geen grap als het gaat om eenvoudige, snelle en goedkope verkopen.

U kunt snel een moord plegen op AdWords, maar u kunt ook snel geld verliezen.

Het platform is erg complex en uitdagend om te navigeren, vooral als je geen geschiedenis hebt met PPC-platforms.

Volg deze Google AdWords 101-handleiding en u bent op weg om tal van nieuwe verkopen snel af te handelen.

Waar wacht je nog op?


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format