Google Analytics gebruiken om uw sociale en mobiele doelgroep te begrijpen

6 min


131

Ken je publiek. Dit is een van de belangrijkste regels voor het verkrijgen van betere conversies. Tegenwoordig gaat het bij het kennen van uw publiek niet alleen om algemene webverkeeranalyses; het betekent ook inzicht in uw mobiele en sociale publiek. Dit is waarom.

Hoe groot is de mobiele en sociale doelgroep?

Alleen al in de VS, volgens Pew Research Center :

  • Tweederde van de Amerikanen heeft een smartphone
  • 15% van de Amerikanen bezit smartphones en heeft beperkte andere opties om online te gaan.
  • 10% van de Amerikanen bezit smartphones zonder een andere manier om online te gaan.

Wereldwijd wordt voorspeld dat het aantal smartphones eind 2016 2,06 miljard zal bedragen.

Er is meer. Uit een ander onderzoek van Pew Research Center blijkt dat 40% van de eigenaren van mobiele telefoons sociale media op hun telefoons gebruiken, 28% doet dat dagelijks. Gebruikers van sociale media zijn actief en delen zettabytes aan gegevens elke minuut van de dag. In feite gebruikt de meerderheid van de miljard gebruikers van Facebook de site alleen op mobiele apparaten.

Met andere woorden, u kunt deze doelgroepen niet negeren wanneer u uw strategie voor conversieoptimalisatie uitvoert. Het verzamelen van gegevens over wat er nu gebeurt, is hier een belangrijk onderdeel van. Google Analytics is altijd een geweldig hulpmiddel geweest om publieksinzicht te krijgen, en dat geldt ook voor uw mobiele en sociale publiek. Hier is hoe je aan de slag gaat.

Configureren Segmenten weergeven in Google Analytics

Wanneer u zich aanmeldt bij Google Analytics, is de eerste stap om te achterhalen wat er met mobiel verkeer gebeurt, het toevoegen van een nieuw segment aan de dashboardweergave.

screenshot-analytics.google.com 2016-03-29 12-25-30

U kunt kiezen uit de beschikbare opties in de vervolgkeuzelijst. In de onderstaande schermafbeelding vergelijken we al het verkeer met mobiel en tabletverkeer.

screenshot-analytics.google.com 2016-03-29 12-27-22

U kunt ook kiezen om een ​​derde segment toe te voegen en mobiel en tabletverkeer afzonderlijk te bekijken, zoals in de onderstaande schermafbeelding.

screenshot-analytics.google.com 2016-03-29 12-28-39

De doelgroep onderzoeken met Google Analytics

Nadat u deze segmenten hebt toegevoegd, ziet u gesegmenteerde gegevens voor alle Google Analytics-rapporten en kunt u noteren en analyseren hoe en waarom het gedrag verschilt. Dit overzicht laat bijvoorbeeld zien dat tabletverkeer minder stuitert en langer naar het verkeer kijkt dan de andere typen, en dat de kans groter is dat het verkeer terugkeert dan de andere twee segmenten. Houd je ogen open voor soortgelijke informatie over je webverkeer.

screenshot-analytics.google.com 2016-03-29 12-30-40

Dit brede overzicht helpt u bij het verkrijgen van een eerste inzicht in het gedrag van gebruikers, zodat u de hypothesen kunt vormen die helpen bij uw strategie voor het optimaliseren van conversies. Dan kunt u dieper gaan graven en de verschillende rapporten ontginnen voor meer publieksinzicht.

U kunt bijvoorbeeld leren:

  • Welk percentage van uw doelgroep vertegenwoordigen gebruikers van mobiele apparaten?
  • Welke leeftijd en geslacht zijn gebruikers van de verschillende soorten apparaten?

screenshot-analytics.google.com 2016-03-29 12-31-49

  • Is er een verschil tussen de interesses en marktsegmenten van verschillende apparaatgebruikers?

screenshot-analytics.google.com 2016-03-29 12-32-58

  • Verandert het gebruik van het apparaat afhankelijk van waar uw doelgroep vandaan komt?

screenshot-analytics.google.com 2016-03-29 12-34-07

U kunt zelfs inzoomen op welke browsers mensen gebruiken en krijgt informatie over welke mobiele apparaten zij gebruiken om uw site te bezoeken. Dit kan helpen bij campagnetargeting.

screenshot-analytics.google.com 2016-03-29 12-35-06

Google Analytics – Acquisitie en gedrag

Om nog meer te leren, houdt u de segmenten op hun plaats en doorloopt u de overige Google Analytics-rapporten. U kunt bijvoorbeeld zien of er een verschil is in verwijzingsbronnen voor de verschillende soorten apparaten en nadenken over wat dat betekent voor uw strategie.

screenshot-analytics.google.com 2016-03-24 11-46-11

Als u uw AdWords-account heeft gekoppeld, kunt u ook zien hoe uw advertenties presteren voor de verschillende apparaten en kunt u ook de prestaties van uw campagnes controleren.

In het onderstaande screenshot besteden mobiele en tabletgebruikers bijvoorbeeld meer tijd aan de site dan het algehele gemiddelde op alle apparaten en is het bouncepercentage voor tabletgebruikers lager. Dit zou een gelegenheid zijn om dieper in de gegevens te graven en enkele hypothesen over de redenen te vormen.

screenshot-analytics.google.com 2016-03-29 12-37-02

Sociale gegevens maken ook deel uit van dit rapport, maar daar komen we nog een tijdje op terug.

In het gedragsrapport kunt u zien of het type apparaat verandert hoe het publiek omgaat met uw site en inhoud, wat opnieuw grote gevolgen heeft voor uw strategie voor het optimaliseren van conversies.

Omdat paginasnelheid zo veel invloed heeft op conversies, is het handig om naar dit deel van het analysedashboard te gaan en te kijken of er probleempagina’s zijn in termen van laadtijden. In de onderstaande schermafbeelding zijn er duidelijk enkele problemen, maar niet voor gebruikers van mobiele apparaten.

screenshot-analytics.google.com 2016-03-29 12-38-11

Google Analytics biedt ook suggesties voor het verbeteren van de laadtijden voor de meest problematische pagina’s. Als u op de koppeling klikt, gaat u naar de tool Paginasnelheidinzichten , die een volledige analyse uitvoert en gedetailleerde aanbevelingen geeft.

screenshot-analytics.google.com 2016-03-29 12-39-16

Verkenning van sociaal verkeer met Google Analytics

Laten we teruggaan naar Acquisitie – Sociaal. Hier krijgt u meer informatie over verkeer van deze verwijzingsbron. In het overzicht ziet u welk percentage van uw verkeer via sociale verwijzingen komt en kunt u ook zien welke sociale netwerken het beste voor u werken.

screenshot-analytics.google.com 2016-03-29 12-40-49

Als u naar beneden gaat, krijgt u via het rapport Netwerkverwijzingen meer informatie over elk netwerk. Klik op de netwerknaam om te zien welke URL’s op uw site zijn gedeeld door gebruikers van bepaalde apparaten.

screenshot-analytics.google.com 2016-03-29 12-42-05

In het Data Hub-rapport kunt u de acties zien die gebruikers hebben uitgevoerd voor de sites die deel uitmaken van het Data Hub-netwerk van Google. U kunt ook landingspagina’s, trackbacks, gebruik van sociale plug-ins en sociale conversies verkennen.

Het is de moeite waard te klikken op het rapport ‘Stroomschema voor sociale gebruikers’ om een ​​visuele weergave te zien van hoe mensen die via sociale media aankomen, communiceren met uw site. Als u de segmenten voor mobiel en tablets wilt zien, klikt u op de betreffende secties boven aan het dashboard.

screenshot-analytics.google.com 2016-03-29 12-43-03

Conversies bekijken

Als u betrokken bent bij conversie-optimalisatie, heeft u doelen (of e-commercedoelen) ingesteld in Google Analytics. Je kunt deze bekijken met de mobiele filters die ook zijn toegepast. In het onderstaande voorbeeld heeft de site-eigenaar drie doel-URL’s ingesteld en kan zien hoeveel mobiele gebruikers en tabletgebruikers doelen voltooien, in verhouding tot het totale aantal voltooide doelen.

screenshot-analytics.google.com 2016-03-24 13-16-37

U kunt ook naar de rapporten kijken om funnelvisualisatie te bekijken (als u uw trechter hebt ingesteld ) en naar de doelstroom. Verderop vindt u meer informatie over conversiepaden voor multi-channel trechters, met gedetailleerde informatie over hoe mensen uw site vinden en converteren.

screenshot-analytics.google.com 2016-03-29 12-46-01

Als u nog meer van Google Analytics wilt halen, gebruikt u secundaire dimensies bij uw rapporten.

Meer inzicht krijgen met aangepaste Google Analytics-dashboards

Als u meer informatie uit Google Analytics wilt extraheren en het inzichtelijker wilt maken, moet u overwegen om uw eigen aangepaste Google Analytics-dashboard te maken om u een ander beeld te geven. Of, als u zich geen zorgen kunt maken, bekijk de dashboards die zijn gemaakt door de beste Analytics-gebruikers. We hebben enkele van die in het verleden gedeeld , maar hier zijn enkele nieuwe die het vermelden waard zijn:

Er zijn ook tienduizenden dashboards voor aangepaste analyses in de Analytics Solutions Gallery , inclusief een aantal handige bundels van analytische experts. Om ze in uw eigen account te gebruiken, klikt u op de naam van het dashboard dat u interesseert en drukt u vervolgens op de knop Importeren in de linkerbovenhoek van het scherm.

screenshot-www.google.com 2016-03-29 13-21-15

Kies de weergave of site waarop u het wilt toepassen.

screenshot-www.google.com 2016-03-29 13-22-28

Ga naar uw analysepagina en bekijk de gegevensgestuurde awesomeness!

screenshot-analytics.google.com 2016-03-29 13-24-19

Als u een bundel importeert en er is een rapport dat u niet nodig hebt (zoals mij is overkomen), volg dan deze instructies om het te verwijderen.

Conclusie

Google Analytics biedt een eenvoudige manier om uw sociale en mobiele webverkeer te begrijpen en de toevoeging van aangepaste dashboards maakt het een nog rijkere tool. Probeer enkele van de tips in dit artikel en bekijk wat u kunt leren om de conversies van uw klanten te verbeteren.

Heeft u een eigen Google Analytics-dashboard? Ik ben altijd op zoek naar nieuwe om te proberen, dus deel het alsjeblieft.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format