Handleiding voor het kiezen van de Best Messaging(berichten)-app om uw bedrijf een boost te geven - DeLaatbusiness

Handleiding voor het kiezen van de Best Messaging(berichten)-app om uw bedrijf een boost te geven

11 min


154
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Berichtenapps zijn begonnen als een alternatief voor sms-berichten, en ze zijn uitgegroeid tot multifunctionele apps die aan elke mogelijke digitale behoefte kunnen voldoen. Nu kunt u inhoud delen, games spelen, films kijken, uw exacte locatie verzenden en zelfs eten bestellen via de chat.

Een rapport van BI Intelligence laat zien dat het gecombineerde gebruikersbestand van de vier beste chat-apps groter is dan het gecombineerde gebruikersbestand van de vier beste sociale netwerken.

Een onderzoek door Hubspot bevestigt de gegevens:  berichten-apps hebben nu meer dan 5 miljard maandelijkse gebruikers wereldwijd .

Uit een  Facebook-Nielsen Messaging-enquête bleek dat  67% van de mensen die berichten sturen, van plan zijn om binnen de komende twee jaar nog meer berichten te sturen naar bedrijven .

De enorme gebruikersbasis en hun bereidheid om een ​​chat-app te gebruiken voor interactie met bedrijven zijn twee goede redenen om berichten-apps op te nemen in uw marketingstrategie.

Maar hoe weet u welke berichten-app het beste werkt voor uw bedrijf? Dit bericht kan helpen!

Mark Zuckerberg toegelaten in een openbare Q & A terug in 2014:

Berichten is een van de weinige dingen die mensen meer doen dan sociale netwerken. “

Dat is wat er nu gebeurt. In plaats van hun leven uit te zenden op sociale media, zijn gebruikers meer geneigd om hun nieuws te delen met een verfijnde kring van mensen. Een berichten-app is daar ideaal voor.

Dus, vallen  sociale netwerken buiten de boot om plaats te maken voor berichten-apps? Dat is wat dit Business Insider-rapport doet vermoeden:

berichten-apps versus sociale netwerken apps grafiek

Afbeeldingsbron

De drie belangrijkste factoren die bijdragen aan de groei van berichtenapps zijn: dalende gegevensprijzen, goedkopere apparaten en verbeterde functies. Maar wat is de volgende stap?

De eerste fase van de revolutie van de chat-app was gericht op groei. In de volgende fase zullen bedrijven zich richten op het uitbouwen van services en het genereren van inkomsten met de massale gebruikersbasis van berichtenapps.

De experts van BI Intelligence gaan verder:

Populaire Aziatische berichten-apps zoals WeChat, KakaoTalk en LINE hebben de leiding genomen bij het vinden van innovatieve manieren om gebruikers betrokken te houden. Ze hebben ook succesvolle strategieën ontwikkeld voor het genereren van inkomsten met hun services. 
Mediabedrijven en marketeers investeren nog steeds meer tijd en middelen in sociale netwerken zoals Facebook en Twitter dan in messaging-services. Dat zal veranderen naarmate messaging-bedrijven hun diensten uitbreiden en meer mogelijkheden bieden om merken, uitgevers en adverteerders met gebruikers te verbinden “.

Je wilt toch niet achterblijven, of wel? En u wilt ook uw marketingbudget maximaliseren, toch?

Dus laten we een duik nemen in de details van elke berichten-app en zien hoe deze zich tegen elkaar opstapelen en wat de beste keuze voor u is.

Tl; dr?  Klik hier en ga rechtstreeks naar de infographic die het voor je samenvat.

speling

slap logoDit werkplek-chatplatform kan bogen op een gebruikersbasis van 5 miljoen mensen , met een gemiddelde gebruiker die 10 uur per dag inlogt.

Beroemde bedrijven zoals IBM, Hubspot, AdRoll en Shopify gebruiken Slack voor effectieve interne communicatie.

Dus als je een B2B-bedrijf bent , zou Slack een goede keuze zijn. Volgens iDatalabs wordt Slack het meest gebruikt door bedrijven die zijn opgericht in de Verenigde Staten, met 10-50 werknemers en een omzetvolume tussen 1 miljoen en 10 miljoen dollar.

Om het uit het park te raken: creëer Slack-communities.

Slack Pro Tip # 1 – Creëer een community voor potentiële klanten

Dan Norris, een seriemanager en de auteur van 7 Day Startup en Content Machine bestsellers, heeft een Slack-groep gecreëerd voor ondernemers die onderweg zijn . Hij wilde de leden helpen oplossingen voor hun problemen snel te krijgen, en hij dacht dat een Slack-gemeenschap perfect was om dat te doen.

Omdat de meeste ondernemers met wie u mogelijk contact wilt opnemen het grootste deel van de dag al op Slack zitten, is dit het perfecte platform, zodat zij niet naar Facebook of elders hoeven te gaan om een ​​antwoord te vinden.

slappe screenshot

Afbeeldingsbron

En, indien relevant, kon Dan zijn boeken en andere bronnen die hij had gemaakt promoten.

Wat we hier van Dan kunnen leren:

 • Waarde creëren. Deel inzichten, gegevens, bronnen en handleidingen die de leden van uw community kunnen helpen.
 • Voeg ALLEEN links naar uw product / website toe als u denkt dat dit u zal helpen toevoegen aan uw punt.

2. Slack Pro Tip # 2 – Creëer een community voor bestaande klanten

ProdPad , een softwareleverancier voor productmanagers, gebruikte Slack om betere relaties met hun klanten te onderhouden .

Citaat van Andrea Saez van Slack

Afbeeldingsbron

Andrea Saez, hun hoofd van het klantensucces, zei dat ze een community hebben gebouwd om:

 1. Help de klanten hun problemen op te lossen.
 2. Verzamel feedback
 3. Laat klanten met elkaar communiceren om tips en ideeën te delen
 4. Maak een open discussie met de klanten over hun aankomende functies.

Omdat ze transparant waren en bereid om feedback te ontvangen , wist ProdPad tijdens het communiceren met hun klanten het aantal annuleringen van hun plan te verminderen. 99% van de annuleringen kwam van de klanten die geen deel uitmaakten van de Slack-community.

Facebook messenger

Facebook messenger-logoZonder twijfel, als het gaat om informele communicatie, is deze instant messaging-app nu op de top van het spel.

Volgens het ” Mobile Messaging Report ” van Mobile Ecosystem Forum, een onderzoek onder 6.000 mensen in 9 landen, is Messenger de meest gebruikte app die regelmatig wordt gebruikt.

11% van de wereldbevolking gebruikt de app maandelijks.

Dus als u een B2C-bedrijf bent, gericht op consumenten over de hele wereld, overweeg dan om Messenger te gebruiken.

Meest gebruikte services / apps

Wat kunt u doen om uw bedrijfsresultaten te maximaliseren met Messenger? Bouw een chatbot ! 

Op de vraag hoe sommige chatbots van hun klanten presteerden , zei Dmitriy Kachin vanChatfuel, een platform voor het maken van chatbots, dat:

botervaringen met meer betrokken doelgroepen krijgen een responspercentage van 80-90% “.

Er zijn heel veel mogelijkheden om er een te maken voor Messenger: als je codeervaardigheden hebt, gebruik je Facebook Messenger Platform . Anders is er een overvloed aan hulpmiddelen waarmee je een bot kunt maken zonder een enkele regel te coderen. Chatfuel en Manychat zijn slechts enkele van hen.

Trouwens, Facebook Messenger heeft waarschijnlijk het grootste aantal online platformsbeschikbaar voor het bouwen van een bot zonder codering, in vergelijking met andere berichtenapps.

Hier zijn enkele manieren om een ​​chatbot voor Messenger te gebruiken.

Messenger Pro Tip # 1: gebruik Messenger chatbot om inhoud te leveren

HubSpot gebruikt een Messenger-chatbot om zijn nieuwste blogberichten aan abonnees te bezorgen.

Toen ze de prestaties van een e-mailnieuwsbrief vergeleken met die van een Messenger-nieuwsbrief, hebben ze dit ontdekt:

open en klik tarieven van email vs messenger

Het open tarief van de Messenger-nieuwsbrief is 242% hoger uitgevallen dan die van een e-mailnieuwsbrief.

Messenger ProTip # 2: gebruik Messenger chatbot om de betrokkenheid van deelnemers tijdens een evenement te vergroten

Voor hun Four Days of Facebook- evenement introduceerde HubSpot in plaats van aanwezigen een formulier in te vullen via Messenger.

De aanwezigen ontvangen herinneringen vóór het evenement, updates over het gesprek van elke dag tijdens het evenement en een follow-upbericht aan het einde ervan.

Facebook-messenger-voorbeelden

Afbeeldingsbron

Extra tip: gebruik een chatbot-platform zoals ManyChat om abonneelijsten te maken en uw berichten uit te zenden.

Messenger ProTip # 3: gebruik Messenger-chatbot om de verkoop met Facebook-advertenties te stimuleren

Om leads te genereren op Messenger, moet je allereerst mensen zover krijgen om contact met je te maken. Een uitstekende manier om dat te doen is Facebook-advertenties.

 • Click-to-Messenger-advertenties leiden de lezer van de nieuwsfeed naar een Messenger-chat met u.
 • Met gesponsorde berichten kan een gesprek worden gestart met een persoon die eerder contact heeft opgenomen met uw Facebook-pagina.

Laten we eens kijken hoe deze twee precies werken aan een paar voorbeelden.

Valassis, een media-agentschap, gebruikte click-to-Messenger-advertenties om de verkoop van de lokale autodealers van Feldman Automotive Group te stimuleren .

Toen een gebruiker op de advertentie klikte, werden ze meegenomen naar een Messenger-gesprek met een chatbot. Daar werd een prospect een reeks vragen gesteld met opties om te antwoorden.

Facebook-messenger-voorbeelden

De gebruiker zou uiteindelijk ook met een verkoper kunnen spreken.

De campagne resulteerde in het bereik van 100.000 potentiële klanten en genereerde maandelijks ongeveer 50 verkopen .

Gesponsorde berichten verschijnen , in tegenstelling tot click-to-Messenger-advertenties, rechtstreeks in de Messenger. Ze kunnen ALLEEN worden verzonden naar mensen die eerder contact met u hebben opgenomen. Kies dit type als u klanten opnieuw wilt betrekken.

Digital Marketer gebruikte gesponsorde berichten om hun aanbiedingen te promoten en kreeg de leesratio van 67% tot bijna 90%.

gesponsorde berichten lezen percentages

Afbeeldingsbron

Extra tips: chatbots en Facebook-advertenties werken alleen als u slimme targeting gebruikt(locatie, leeftijd, etc.) en een menselijke toets toevoegen . In sommige gevallen moet een echte persoon het gesprek overnemen om de verkoop te sluiten.

WhatsApp

WhatsApp-logo

1,3 miljard mensen gebruiken WhatsApp maandelijks, met 70% van hen controleert de app dagelijks.

Deze enorme gebruikersbasis zou een reden moeten zijn om te beginnen met marketing op WhatsApp.

Historisch gezien was WhatsApp vooral populair in ontwikkelingslanden . Maar om meer accuraat te zijn, het is ook een # 1-berichten-app in veel Europese landen.

Dus als dat is waar u zich op consumenten of bedrijven richt , zou WhatsApp uw favoriete app zijn.

Hoe stimuleer je je bedrijf met WhatsApp?

WhatsApp Pro tip # 1: gebruik een-op-een berichtmogelijkheden

Omdat WhatsApp geen bots van derden toestaat en geen advertenties verkoopt , kunt u profiteren van de meest elementaire functie: sms-berichten. Maak een gerichte en gepersonaliseerde campagne om met een klant te communiceren zoals een echte persoon zou doen.

Hellman’s Brazilie genas deze aanpak door WhatsCook te creëren , een live-service die gebruikers via WhatsApp met echte chef-koks verbond. Een persoon moest een foto maken van de inhoud van hun koelkast en deze naar WhatsCook sturen. Een chef-kok antwoordt dan met WhatsApp-berichten en stuurt gedetailleerde instructies met foto’s en video’s.

8.000 gebruikers meldden zich aan in minder dan 2 weken. En met slechts $ 900 aan investeringen bereikte de campagne 4 miljoen mensen .

WhatsApp Pro Tip # 2: Gebruik de WhatsApp-statusfunctie

300 miljoen mensen gebruiken de WhatsApp-status dagelijks. Het is dus een uitstekende gelegenheid om wat exposure te krijgen.

In hun status kunnen gebruikers (en ook bedrijven) video’s, afbeeldingen of gewoon tekstregels uploaden die binnen 24 uur verdwijnen.

Hier is een eenvoudig, maar levendig voorbeeld van hoe een bedrijf deze functie kan gebruiken.

Toyota promootte hun aanbod door gebruikers te vragen het woord ‘ gehybridiseerd ‘ in hun WhatsApp-status te plaatsen en zich op de website van het bedrijf te registreren. Vervolgens werd elke week gedurende een maand een iPhone verloot onder de deelnemers.

Toyota WhatsApp-promotie

Afbeeldingsbron

Wat u met uw WhatsApp-status kunt doen, toont kortingen en loyaliteitsprogramma’s, stuurt herinneringen over evenementen en aanbiedingen met beperkte tijd of kondigt zelfs de lancering van een nieuw product aan.

WhatsApp Pro Tip # 3: WhatsApp-groepen maken

U kunt groepen van maximaal 256 personen maken . En dit is meer dan bij elke andere berichten-app.

Start een groeps-chat met uw klanten om:

 • krijg feedback over uw producten;
 • herinneringen verzenden voor uw evenementen;
 • informeren over kortingen en speciale aanbiedingen.

Dit is wat u moet onthouden bij marketing met WhatsApp: aangezien er geen chatbot / advertentiemogelijkheden zijn, moet u uw communicatie met consumenten zo doelgericht en persoonlijk mogelijk maken.

4. Kik Messenger

KIK messenger-logoVelen van jullie weten misschien niet eens dat Kik bestaat.

Als je geboren bent vóór 1990 maak je geen zorgen, je bent verontschuldigd!

Maar als je een tiener bent of je 31 kaarsen toch niet hebt geblazen, heb je geen excuses!

70% van de Kik-gebruikers is tussen de 13 en 24 jaar oud. En 33% van de Amerikaanse tieners gebruikt de app.

Dus Kik werkt het beste als app voor zakelijke berichten als je tieners in de VS target .

Hoe kun je Kik gebruiken?

Tieners houden van sms’en, emoji’s en GIF’s. Dus laat ze voor u werken!

Hier is hoe Paramount elke mogelijke Kik-functie gebruikte om hun Teenage Mutant Ninja Turtles-film te promoten.

Kik messenger teenage mutant ninja turtles voorbeelden

Zij creëerden:

 • aangepaste chatbots voor elke schildpad;
 • aangepaste emoji’s, waarbij elk van hen de hoofdkenmerken van een schildpad weergeeft.

De gemiddelde duur van de schildpadgesprek was 7 minuten en soms duurde het maximaal 20 minuten. De campagne resulteerde in 400.000 extra trailerweergaven.

Kik biedt uitgebreide ondersteuning voor bot-functies, en Kik’s Shop heeft een van de meest ontwikkelde en uitgebreide bot discovery-systemen .

Door een chatbot voor uw bedrijf te maken, heeft u voldoende mogelijkheden om uw omzet te vergroten, uw betrokkenheid te vergroten en uw merkbekendheid te vergroten.

5. Snapchat

Snapchat-logoAls je publiek millennials is, zou marketing op Snapchat een goed idee kunnen zijn.

73% van de Snapchat-gebruikers zijn millennials en 71% is jonger dan 25 jaar.

Toch gebruikt slechts 1% van de marketingspecialisten dit kanaal.

Dus het blijkt dat Snapchat een onbenutte mogelijkheid is om je naamsbekendheid te vergroten , omdat de concurrentie het laagst is.

Hier is hoe je Snapchat kunt gebruiken.

Snapchat Pro Tip # 1: gebruik onbetaalde promoties en beïnvloeders

 • Gebruik snaps en verhalen om kortingen en kortingsbonnen te tonen
 • Verhoog de betrokkenheid van evenementen door meerdere verhalen te sturen:
 1. Voor het evenement (om anticipatie op te bouwen en / of te herinneren aan het evenement)
 2. Breng gebruikers op de hoogte van eventuele wijzigingen in het schema
 3. Laat de link zien naar online beschikbare gidsen en video’s
 • Werk samen met een Snapchat-beïnvloeder om merkbekendheid te vergroten.

L’Oreal werkte samen met Lauren Riihimaki , die per snap snapte tot 250.000 views op Snapchat en hun omzet met 51% groeide.

L'oreal snapchat voorbeeld

De inspanning van L’Oreal liep van augustus tot oktober vorig jaar, toen Riihimaki en de rest van zijn leger van influencers het nieuwe huidverzorgingsmerk Pure Clay Mask van het bedrijf duwden. Aangemoedigd om met de detox-crème te “kleien”, plaatsten ze foto’s, recensies en video’s op Snapchat en de andere social-mediaplatforms. Meer dan 500 verhalen zijn op Snapchat geplaatst.

Op alle zes sociale kanalen werden 741.000 consumenten bereikt met 5.800 content, terwijl sociale conversaties met 53 procent zijn gestegen, aldus BzzAgent en L’Oreal. Een  match-markttest toonde een lift van 51 procent voor Pure Clay Mask.

Rebecca Cutbill, een productmanager voor L’Oreal, zei:

We blijven Snapchat blijven gebruiken voor dagelijkse influencer-campagnes in de toekomst. “

Extra tips: probeer zo creatief mogelijk te zijn met je verhalen en snaps om de aandacht van de kijkers te trekken. Zeg iets tijdens het filmen of het nemen van een foto, gebruik teksten, emoji’s.Experimenteer met lengte , maar onthoud dat het het beste is wanneer een module 5-15 seconden lang is en een verhaal – 1-2 minuten lang.

Snapchat Pro Tip # 2: gebruik alle advertentie-opties

Laten we een kort overzicht geven van wat Snapchat biedt:

 • Snapadvertenties zijn video’s van 10 seconden die gebruikers kunnen bekijken in hun Discover-venster. (40% van Snapchat-gebruikers controleren dagelijks hun Discover-paneel)
 • Gesponsorde Geofilters kunnen handig zijn als je promotie op een specifieke locatie nodig hebt
 • Gesponsorde lenzen zijn fotowijzigingen die u kunt gebruiken bij het op de markt brengen van een bepaald product of idee.

Toen Netflix stroomden Gilmore Girls in 2016 , besloot ze om het te bevorderen door het herscheppen van  Luke’s cafe uit de serie .

200 coffeeshops waren bij de campagne betrokken. Ze gaven gratis koffie weg in kopjes met kopjes met Snapcodes, die ze, na te zijn gescand door de bezoekers, meenamen naar de aangepaste filters . De filters bevatten een bord van Luke’s en een broodrooster en de gebruikers konden het toepassen op hun foto’s.

Snapchat aangepast filtervoorbeeld

Als gevolg hiervan werd het filter 880.000 keer bekeken en bereikte de campagne ongeveer 500.000 mensen .

SMS-app

SMS-app-logoTekstberichten bieden niet de luxe om foto’s en video’s uit te wisselen. En het is niet gratis. Maar in sommige opzichten kan dit nadeel een voordeel zijn voor marketeers.

Wanneer u een sms-bericht ontvangt van een bedrijf, draagt ​​dit in feite een gevoel van urgentie .

Omdat, vandaag de dag, wanneer er zoveel apps beschikbaar zijn, iemand je nog steeds een sms-bericht stuurt, betekent dit dat  ze je snel willen bereiken .

Voor sms-berichten is geen internetverbinding nodig. Dat is een van de redenen waarom, volgens het Mobile Messaging-rapport, het nog steeds derde is met betrekking tot wereldwijd gebruik .

Wanneer moet u sms gebruiken voor uw bedrijf?

1. Tijdgevoelige promotiecampagnes

Volgens deze case study van American Express Open Forum , had een ouderwetse pizzeria te kampen met een tekort aan klanten op maandag.

Het probleem was opgelost toen ze vlak voor de lunch op maandag de volgende tekst stuurden: “Alleen vandaag! Koop 2 plakjes en krijg 1 drankje gratis! 

2. Meldingen en waarschuwingen

Elke klantgerichte onderneming heeft enige tijd een no-show probleem ondervonden in zijn praktijk. Een eenvoudige tekst, die een klant herinnert over de plaats en het tijdstip van de vergadering, kan u behoeden voor het verlies van een no-show.

3. Enquêtes

SMS kan een snelle manier zijn om uw klanten te inspecteren. Natuurlijk moet het worden gecombineerd met andere manieren om feedback te verzamelen.

Maar toch, als het gaat om responspercentages, hebben sms-enquêtes 10-15%, terwijl het 7-9% is voor e-mails .

Extra tips: terwijl een tekst de beperkte capaciteit van 160 tekens heeft, moet je hem alsnogvoor elke klant personaliseren .

Inpakken

Elk van de hierboven genoemde apps heeft zijn specifieke kenmerken, geografie, heersende doelgroep.

Maar als je je richt op bijvoorbeeld millennials, moet je je niet alleen aan Snapchat houden.

In plaats daarvan experimenteren .

Maak gesponsorde lenzen op Snapchat en start een chatbot-nieuwsbrief op Facebook Messenger. Misschien ondersteunen dat met een sms-campagne.

Om de gewenste resultaten te bereiken, moet u verschillende dingen uitproberen in verschillende berichten-apps voordat u ziet welke het beste werkt voor uw bedrijf.

Om het je wat gemakkelijker te maken, hebben we een infographic samengesteld. Het vat alle belangrijke bevindingen samen en bespaart u de moeite om het bovenstaande artikel steeds opnieuw te doorzoeken.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *