Hashtags op Facebook - De ultieme gids - DeLaatbusiness

Hashtags op Facebook – De ultieme gids

7 min


95
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

We weten dat hashtags op Facebook de neiging hebben om mensen te stampen. Hun nut op Twitter en Instagram ligt voor de hand: u kunt op elk onderwerp aansluiten en uw inhoud voor geïnteresseerde gebruikers weergeven. Maar op Facebook negeren we ze soms.

Maar als je nog steeds denkt aan Facebook-hashtags zoals je dat in 2009 hebt gedaan, ben je waarschijnlijk in de war.

Naarmate meer en meer bedrijven en mensen op Facebook kwamen, breidde het platform zijn zoekfuncties uit. Hashtags zijn nu het nieuwe normaal geworden. Facebook-gebruikers verwachten nu hashtags te zien en deze vervolgens te gebruiken om nieuwe inhoud en gesprekken te ontdekken.

En dit hebben we ons afgevraagd: kan het toevoegen van een hashtag aan uw advertentie de algehele prestaties verbeteren?

We besloten om een ​​experiment uit te voeren om het belang van hashtags in Facebook-advertenties te testen . Dit zijn de resultaten!

Enkele basisprincipes Over de # Hashtag

We hebben al eerder geschreven over hoe je een hashtag maakt die je merk echt een boost geeft . Laten we een paar best practices bekijken:

  • Houd het kort maar uniek: je wilt niet dat je hashtag eeuwig doorgaat – te veel woorden aan elkaar geregen en gebruikers kunnen de boodschap niet gemakkelijk verteren. Als het uniek is, zal je hashtag opvallen en krijg je ook veel meer tractie en krediet als het wordt opgepikt.
  • Een emotie oproepen: trek je naar de harten. Laat ze lachen, of huilen, of maak ze zelfs boos. De #SFBatKid was een goed voorbeeld van een hashtag die echt van start ging en Make a Wish promootte met een documentaire over een van hun deelnemers. Een jongetje moest zich verkleden als Batman en een volwassen Batman begeleiden om de dag te redden, allemaal dankzij de Make a Wish Foundation.

Met een korte, unieke en emotionele hashtag genereerde Make a Wish vele tonnen conversatie en verdiende marketing, en we schatten ook een enorme toename in donaties.

  • Wees grappig: Hashtags die grappig, slim geconstrueerd zijn, of beide hebben veel meer kans om snel aan te slaan en verspreiden zich als een lopend vuurtje. Als het grappig of slim is, is het vaak gemakkelijk pakkend en zullen gebruikers er enthousiast over zijn om er deel van uit te maken.
  • Bewijs het en zoek naar verborgen betekenissen: vermijd elke gênante misvatting door uw kapitalisatie te overdenken. Test het uit om zeker te weten dat je goed bent om te gaan door de hele hashtag in kleine letters te bekijken, op zoek naar verborgen woorden of zinsdelen die gebruikers kunnen vinden. Het doet geen pijn om iemand anders er ook naar te laten kijken.
  • Hashtag jouw evenement: door een hashtag te maken die specifiek is voor een evenement, moedig je gebruikers aan om hun ervaringen op sociale media in realtime te delen. Zelfs als ze niet consistent plaatsen, heeft het hebben van een heleboel mensen die foto’s of statussen delen over je evenement, getagd met je hashtag, je onmiddellijke gratis promotie voor wat andere leden van je doelgroep kunnen zijn.
  • Wees voorbereid: zo nu en dan gaat er iets mis wanneer gebruikers de hashtag nemen en ermee werken. Voorbeelden hiervan zijn #McDStories, waar gebruikers hun favoriete McDonalds-verhalen echt hebben gegeven. Dit leek allemaal een vreselijk einde te hebben, en #AskELJames , waar fans werden aangemoedigd om vragen te stellen die ze de auteur van “50 Shades of Grey” wilden stellen (je kunt je voorstellen hoe dat ging).

Het experiment

Nu verder met ons experiment! Om de waarde van hashtags te verkennen, keerden we terug naar onze campagne Elizabeth Warren vs. Kanye West. Toen we urgentie testten in een vergelijkbare campagne, zagen we dat Facebook-gebruikers behoorlijk gemotiveerd waren om te klikken.

We wilden weten, zouden ze nog meer gemotiveerd zijn als we een paar hashtags aan onze advertentietekst toevoegen?

We hebben dezelfde visuele mock-up genomen en die vraag op de proef gesteld.

Wat je politieke opvattingen ook mogen zijn, dit beeld zal je aandacht trekken. Met gedurfde, heldere kleuren en zonder tekst – alleen gezichten – wordt dit beeld gebruikt voor de natuurlijke processen van uw hersenen die reageren op emotionele signalen in de gezichten van andere mensen.

De kracht van de ster in deze advertentie doet ook geen pijn.

Vervolgens keken we naar de kopie. In plaats van de urgentie in te voeren, zoals we in ons vorige experiment deden, volgden we een eenvoudige oproep tot actie.

In een verkiezing als geen ander … Wie zou je kiezen?

We hebben die kopie in beide varianten van de advertentie hetzelfde gehouden.

En toen hebben we de hashtags toegevoegd:

We kozen voor deze hashtags omdat ze vertrouwd aanvoelden. In plaats van alleen #SenatorWarren of #KanyeWest te taggen, proberen we herkenning en klikken te activeren. De hashtag #RunWarrenRun werd al (zonder succes) gebruikt om haar in de race van 2016 op te nemen. En dezelfde constructie #RunPoliticianRun wordt al gebruikt voor het verkiezingsseizoen 2018.

Je zult merken dat het enige echte verschil tussen deze twee advertenties de hashtag is, want dat testen we! Wanneer u A / B-tests uitvoert, wilt u slechts één aspect van de te wijzigen advertentie isoleren.

U wilt niet tegelijkertijd verschillende foto’s, verschillende titels, verschillende deeltekst enverschillende call-to-actions. Op deze manier weten we dat we meten wat de toevoeging van de hashtags doet aan de betrokkenheid bij de advertenties.

Het ontwerp

Vervolgens stellen we onze A / B-tests op in AdEspresso. In plaats van het maken van meerdere versies van onze advertentie, hebben we de hele campagne in één keer opgebouwd.

Als u uw advertentietekst test , zoals wij deden, hoeft u alleen maar op de knop met het plusteken te klikken.

Voeg vervolgens beide versies toe.

Ten slotte richten we onze doelgroep op.

We hebben ervoor gekozen om jonge Facebook-gebruikers in de Verenigde Staten te targeten in de leeftijd van 17 tot 30 jaar, van mensen waarvan je vermoedt dat ze meer vertrouwd zijn met Kanye West en Elizabeth Warren.

Om onze demografische gegevens nog verder te verfijnen, hebben we ons gericht op gebruikers die interesse hebben getoond in Kanye of Senator Warren.

Al met al wilden we mensen bereiken die “waarschijnlijk politiek willen worden”, aan beide uiteinden van het liberaal-conservatieve spectrum.

 De resultaten

Over het algemeen vonden we dat de versie met onze #RunWarrenRun en #RunKanyeRun hashtags de versie zonder deze overtroffen.

De niet-hashtagged-versie presteerde nog steeds goed, maar had minder vertoningen en klikken, een lagere klikfrequentie en kosten per klik.

Door de hashtags #RunWarrenRun en #RunKanyeRun toe te voegen aan onze advertentie, verhoogden we de klikfrequentie en het totale aantal vertoningen . De kosten per klik zijn lager door een kleine, maar niet onbeduidende hoeveelheid.

De advertentie zonder hashtags, onze ‘controlegroep’ in het experiment, had een kosten per klik van $ .321, terwijl de advertentie met hashtags een lagere kost per klik van $ .301 had. In feite presteerde de hashtagged-advertentie in elke categorie beter dan het besturingselement.

Kijken naar kosten per klik (CPC) is belangrijk omdat het u laat zien of u uw geld krijgt.

Kortom, hashtags maakten onze advertentie goedkoper , en dat kan een groot verschil maken langs de lijn. Als we deze campagne zouden opschalen en streven naar 100.000 algemene vertoningen in plaats van 3000, zouden we blij zijn te weten dat hashtags de CPC hebben verlaagd.

Waarom werken hashtags beter?

Zelfs als de vindbaarheidsfactor van hashtags op Facebook een beetje anders is dan op Twitter of Instagram, is het nog steeds krachtig. Wanneer Facebook-gebruikers een hashtag doorbladeren, zien ze een schat aan inhoud, allemaal geordend op categorie.

U kunt klikken op #RunWarrenRun en alleen de pagina’s, video’s, foto’s, plaatsen bekijken die aan die tag zijn gekoppeld:

Je kunt sorteren op alleen de berichten van je vrienden of op bepaalde groepen . U kunt ook sorteren op locatie of tijdsbestek . Dit soort gedetailleerde filtering bestaat niet op Twitter en Instagram, en het maakt de hashtag-ervaring op Facebook een beetje avontuurlijker en een beetje meer georganiseerd.

Niemand staat op slechts één platform voor sociale media. Een goede hashtag zorgt voor een snel en interactief gesprek Op Facebook, met al deze filteropties, wordt dat gesprek gemakkelijker en aantrekkelijker om te volgen.

Je kunt zien op welke hashtags je vrienden meedoen en delen. U kunt alleen foto’s of alleen video’s bekijken. Bovendien zijn gebruikers die content via hashtags ontdekken er eerder mee bezig . Ze hebben het zelf opgezocht.

Naarmate Facebook-gebruikers bekend en comfortabeler worden met alle filteropties, is het gemakkelijk te zien waarom een ​​hashtag op onze advertentie ervoor zou zorgen dat ze klikken. Alleen al door een hashtag toe te voegen, boden we gebruikers een venster op al het andere gesprek dat plaatsvond over Elizabeth Warren en Kanye West.

Test het zelf

Op Facebook zijn hashtags toegangspunten tot lopende gesprekken. Het gebruik van deze advertenties in uw advertenties is een uitnodiging voor gebruikers om deel te nemen. U wilt nog steeds niet overboord gooien en dingen links en rechts gaan taggen. Onthoud: houd het kort en uniek .

Maar hashtags zijn inderdaad een krachtige functie op Facebook. Als u ze in uw advertenties gebruikt, kunt u uw klikken verbeteren, uw CPC verlagen en u aansluiten op lopende gesprekken .

Start een A / B-test en begin!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format