Het Beheren van AdWords: De 3 DO's en DON'Ts die succes maken of breken - DeLaatbusiness

Het Beheren van AdWords: De 3 DO’s en DON’Ts die succes maken of breken

10 min


128
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

De algehele vooruitzichten voor pay-per-clickmarketing zijn trending up en rechts. 84% van de gebruikers voelt zich goed over de huidige PPC-markt.

Van tekstadvertenties tot remarketing melden PPC-marketeers hogere uitgaven dan ooit tevoren.

Budgetten schieten om één reden omhoog: gebruikers maken nu meer over PPC dan in het verleden.

Nu is de tijd duik hoofd eerst in PPC. Maar niet zo snel.

Als het op AdWords aankomt, kost u meer dan alleen het instellen en vergeten van uw abonnement en het beperken van een dagbudget.

Een enkele fout volstaat om uw budget te laten zinken en uw campagne te vernietigen.

Dit zijn de DO’s en DON’T’s die uw AdWords-beheer kunnen maken of breken.

AdWords DO’s en DON’T’s beheren: de DO’s

# 1 – WEG geen zoekwoorden met lijsten met uitsluitingszoekwoorden

AdWords is een lastig, verwarrend platform. Als het op zoekwoorden aankomt, betaalt u niet echt voor zoekwoorden.

Terwijl u zoekwoorden onderzoekt en populaire zoekopdrachten in uw niche vindt, betaalt u niet direct voor hen.

In plaats daarvan betaalt u voor zoektermen.

Als u bijvoorbeeld biedt op een breed zoekwoord zoals ‘koolhydraatarm dieetplan’, wordt uw advertentie weergegeven voor tientallen verschillende resultaten:

(Afbeeldingsbron)

Alles wat in grote lijnen gerelateerd is aan het brede zoekwoord, wordt weergegeven. Dit betekent dat de meeste dieetplannen en low-carb dieetplanvariaties ervoor zorgen dat uw advertentie wordt weergegeven.

Dus, terwijl u misschien betaalt om te bieden op “low-carb dieetplan”, betaalt u niet alleen voor die termijn. Je betaalt voor alles wat ermee komt.

En dat opent de deur voor mogelijke rampspoed.

Zelfs met dit afzonderlijke voorbeeldzoekwoord hierboven van Google, kunt u al een probleem zien.

Ik zal je laten zien:

Zie je het probleem nu?

Het brede zoekwoord ‘low-carb dieetplan’ is vrij specifiek van aard en richt zich op koolhydraatrijke diëten in plaats van dieetplannen in het algemeen. Als het alleen maar om voedingsplannen gaat, zou het geen low-carb hebben gespecificeerd.

Maar omdat het breed zoeken gebruikt, toont het voor andere termen “voedingsplannen” in plaats van alleen low-carb-varianten.

Dit betekent dat je honderden klikken op ‘Mediterrane dieetplannen’ kunt betalen van mensen die niet op zoek zijn naar een koolhydraatarm dieet, maar dat zijn de enige plannen die je verkoopt.

Dat is een veilige manier om uw budget te onderdrukken en geen conversies meer te hebben om dit te laten zien.

Als iemand zoekt naar Mediterrane dieetplannen en klikken op uw site om informatie over koolhydraten te vinden, zullen deze waarschijnlijk niet bij u kopen.

En dat is waar negatieve zoekwoorden in het spel komen.

Voor klanten in het verleden heb ik lijsten met uitsluitingszoekwoorden gebruikt om advertentie-uitgaven te besparen die in plaats daarvan naar nieuwe campagnes en verhoogde biedingen of budgetten kunnen gaan.

Bij het analyseren van het account van een klant merkte ik bijvoorbeeld dat tonnen zoektermen voor concurrenten hun advertenties activeerden, ondanks dat ze niet direct op andere merkvoorwaarden boden:

Hoewel dit een geweldige manier lijkt om te bieden tegen andere bedrijven op hun merk, is dat niet het geval.

Niet wanneer u meer dan $ 10 per klik betaalt, waardoor u tientallen klikken per dag genereert die resulteren in onmiddellijke bounces en geen enkele conversie.

Merkgerichte zoekopdrachten betekenen dat de gebruiker merkbewust is. Ze weten waar ze naar zoeken.

Natuurlijk kunnen ze per ongeluk op uw advertentie hebben geklikt. Maar als u geen uitsluitingszoekwoorden gebruikt, betaalt u die klikken keer op keer. En ze zullen niet resulteren in veel (of geen) conversies.

Nu worden hier de uitsluitingszoekwoorden lastig:

Het is niet genoeg om de basis AdWords-functies te gebruiken om uitsluitingszoekwoorden toe te voegen. Wanneer u in uw dashboard naar Trefwoorden – Zoektermen navigeert, kunt u zoektermen selecteren waarvoor u opgeeft en deze direct als uitsluitingszoekwoorden toevoegen.

Maar het enige dat doet is de volledige lijst met zoekwoorden toevoegen als uitsluitingszoekwoord voor brede zoekwoorden.

En dat is niet specifiek genoeg.

Als u bijvoorbeeld ‘gratis ontwerppakketten voor websites’ toevoegt als uitsluitingszoekwoord voor brede zoekwoorden, zorgt u ervoor dat Google uw toevoeging niet weergeeft wanneer iemand die vier termen in dezelfde query doorzoekt.

In plaats daarvan kunt u met behulp van modifiers specifieke delen van zinnen verwijderen.

Als u bijvoorbeeld uitsluitingen voor uitsluitingszin gebruikt, waarbij citaten rond een specifiek woord worden geplaatst, wordt dat woord volledig uit zoekopdrachten verwijderd.

Laten we zeggen dat u adverteert voor SEO-consulten die niet gratis zijn, maar u merkt dat u heel veel klikken ontvangt van zoekopdrachten die het woord ‘gratis’ bevatten.

Als u een uitsluitingszin gebruikt, voegt u het woord ‘gratis’ toe. Hierdoor wordt het woord ‘gratis’ uitgesloten van het weergeven van uw advertenties.

Dit zou ervoor zorgen dat u geen verkeer genereert dat een gratis consult verwacht.

Voordat u blindelings trefwoorden toevoegt aan een lijst met uitsluitingszoekwoorden, raadpleegt u eerst de zoektypen van Google.

U kunt nu uitsluitingszoekwoorden gebruiken om uw budget op te slaan voor meer verkopen en betere campagnes.

# 2 – GEBRUIK geautomatiseerde processen om tijd te besparen

Het is geen geheim dat AdWords een van de meest tijdrovende platforms is die er zijn.

Eerst analyseert u rapporten over uw laatste campagnes. Vervolgens controleert u het rapport met zoektermen en uitsluitingszoekwoorden.

Vervolgens past u biedingen aan op basis van prestaties en past u de budgetten dienovereenkomstig aan. U inspecteert de prestaties van de bestemmingspagina, schrijft nieuwe advertenties om dingen fris te houden en komt dan terug om het proces morgen te herhalen.

Het beheer van een enkel AdWords-account kan een voltijdse taak zijn als maximale prestaties het doel zijn.

Maar laten we eerlijk zijn:

Tenzij je een extern bureau hebt ingehuurd om de heerschappij te nemen, heb je niet zo’n tijd.

Niet wanneer andere deadlines en een overstroomde e-mailinbox in de verte opdoemen.

Gelukkig zijn er enkele belangrijke trucs die u in AdWords kunt gebruiken om uw werktijd te verkorten .

U kunt bijvoorbeeld geautomatiseerde regels instellen in het nieuwe AdWords-dashboard om uw budgetten en biedingen te wijzigen op basis van fluctuaties in zoekwoordkosten:

Hiermee kunt u profiteren van gemiddelde kosten per klik wanneer deze onder de norm daalt, en omgekeerd, zodat u niet extra hoeft te betalen wanneer biedingen omhoogschieten.

In plaats van elke bieding voor elke advertentiegroep of zoekwoord zorgvuldig te controleren, stelt u geautomatiseerde regels in. Hiermee kunt u een groot deel van de tijd die u normaal aan AdWords uitgeeft, verminderen.

U kunt dit proces herhalen voor bijna elke meetwaarde of prestatie-actie die u maar kunt bedenken.

Een andere geweldige tool die AdWords heeft, is geautomatiseerde e-mailrapportage.

Wanneer u een nieuwe regel maakt, selecteert u ‘E-mail verzenden’ als uw regeltype:

Als u ‘Alle ingeschakelde campagnes’ selecteert, kunt u aangepaste e-mailmeldingen ontvangen op basis van specifieke voorwaarden die cruciaal zijn voor de prestaties van uw account:

Als uw conversiepercentage bijvoorbeeld keldert, kunt u een e-mailmelding ontvangen en het probleem zo snel mogelijk oplossen.

Hiermee kunt u minder tijd aan AdWords besteden en alleen het platform gebruiken wanneer kritieke meldingen in het spel komen die moeten worden verholpen.

Dit betekent dat u niet hoeft te zoeken op uw dashboard om problemen te vinden. Laat AdWords het gewoon voor u doen.

# 3 – focus op statistieken die van invloed zijn op uw bedrijfsresultaten

Wanneer u zich aanmeldt bij het nieuwe AdWords-dashboard , is het verleidelijk om naar uzelf te kijken en uzelf een schouderklopje te geven.

Het is gemakkelijk om naar een stapel ijdelheid-statistieken zoals klikken en indrukken te kijken en vervolgens van vreugde te springen:

6,7 miljoen impressies! 17K klikken!

Maar de waarheid is:

Die statistieken vertellen u niets over uw prestaties of uw bedrijfsresultaten.

Ze kunnen u niet vertellen of u daadwerkelijk geld toevoegt aan uw bankrekening, en dat is de enige reden waarom u AdWords zou moeten gebruiken .

Zelfs als u alleen maar een account voor een klant beheert, willen ze waarschijnlijk dat u rapporteert over ijdelheid-statistieken.

Het is gemakkelijk om jezelf te belonen voor een CTR van 10%. Maar een CTR van 10% zonder hoge conversieratio betekent niets. Het is zelfs een slecht teken.

Vanity-statistieken zien er geweldig uit aan de oppervlakte, maar ze vertellen je niet of je geld verdient of niet.

AdWords DO’s en DON’T’s beheren: de DONT’s

# 1 – NIET concentreren op ijdelheid statistieken:

  • Impressions
  • CPC
  • CTR

Voordat je in paniek raakt, laat me het uitleggen.

Hoewel deze statistieken u kunnen helpen sommige prestatievariabelen te begrijpen, zijn ze over het algemeen waardeloos.

Het is veel gemakkelijker om iemand te laten klikken dan om ze te laten kopen. Dat is de reden waarom de conversiecijfers slecht zijn voor AdWords, terwijl de klikfrequenties niet vreselijk zijn.

Alleen omdat u boeiende advertenties kunt schrijven, betekent dit niet dat u gebruikers kunt converteren nadat ze uw bestemmingspagina hebben bereikt. Een CTR kan u inzicht geven in uw copywriting-vaardigheden, maar niet veel anders.

Als u een klikfrequentie van 10% gebruikt en deze gebruikt als aanspreekpunt voor rapportage zonder deze te correleren met de werkelijke verkopen , mist u mogelijk andere geweldige kansen op uw bestemmingspagina’s.

Wat betreft vertoningen, moet u deze statistiek niet volgen, tenzij u zich richt op uw campagne.

Het hangt allemaal af van de zoekwoorden die u target.

En 1.000 vertoningen krijgen is niet cool als je geen geld hebt om ervoor te laten zien.

Het zoekwoord ‘SEO-bureau’ heeft bijvoorbeeld een enorm zoekvolume:

Als u biedt op de hoogste advertentieposities voor dit zoekwoord, genereert u er duizenden vertoningen per dag, week en maand voor.

Maar dat betekent niet dat die mensen kopen. Het volgen van vertoningen ziet er geweldig uit op papier, maar het geeft je vrijwel geen inzicht, tenzij je een merkbewustmakingscampagne uitvoert die alleen gericht is op het totale bereik.

Als u producten en services verkoopt als uw primaire doel, moet u de vertoningen niet bijhouden omdat ze allemaal afhankelijk zijn van uw zoekwoordkeuzes.

Als het gaat om de kosten per klik, lijkt het een goed idee om dit te volgen, toch? Je moet weten wat je uitgeeft om hardop te huilen!

Maar als u echt nadenkt over CPC, maakt het (nog) niet uit. CPC doet er niet toe, omdat het allemaal relatief is aan uw markt en wat u bereid bent te bieden:

(Afbeeldingsbron)

En als u klanten met een hoge levenslange waarde heeft, kunt u het zich veroorloven om meer te betalen voor klikken omdat u meer gebruikers krijgt die veel geld met u uitgeven.

CPC is alleen van belang als u bent begonnen met het bijhouden van de lifetime value en de totale acquisitiekosten.

$ 50 betalen voor een enkele klik lijkt misschien schandalig, en het kan zelfs tot gevolg hebben dat je huivert. Maar als het landen van een enkele klant je $ 12.000 per jaar oplevert, begint die $ 50-klik dom te lijken.

Duurdere industrieën zoals consulting, gezondheidszorg en wetgeving zullen uiteraard duurdere zoekwoorden hebben. Adverteerders in die sectoren zijn bereid meer uit te geven om klanten te werven, omdat hun klanten doorgaans meer uitgeven dan gewone e-commerce-klanten.  

De gemiddelde casuswaarden voor advocaten liggen bijvoorbeeld in de duizenden , waardoor een CPC van $ 25 tot $ 50 niets lijkt te zijn.

De gemiddelde kosten voor SEO-services variëren van honderden dollars per uur tot duizenden per maand.

Concentreer u op statistieken die een directe rol spelen in uw bedrijfsresultaten, zoals de lifetime value en de totale acquisitiekosten.

Het verbeteren van beide zal leiden tot meer winst uit bestaande verkopen en ruimte voor meer uitgaven voor acquisitie om een ​​duurzame levenscyclus van klanten te creëren.

 

# 2 – Raak NIET verstrikt in het testen

Test, test en test opnieuw . Je hebt waarschijnlijk al eerder dat advies gehoord, toch?

Hoewel het geweldig van aard is om verschillende factoren van uw campagnes te testen, is dit niet altijd waar u op moet letten.

Laat het me uitleggen:

Volgens de CRO experts van ConversionXL , de meeste A / B tests mislukt om statistische significantie te bereiken of om het even wat te verbeteren.

Waarom? Omdat volgens Peep Laja er minimaal 1.000 maandelijkse conversies nodig zijn om statistische significantie te zien. U heeft minimaal 250 conversies per test nodig .

Wat betekent dit?

Je zult duizenden dollars uitgeven om een ​​test uit te voeren die je waarschijnlijk hebt gebaseerd op je eigen vooroordelen en veronderstellingen.

Je denkt dat de knopkleur een verschil zal maken. Dat is vooroordelen. Als u denkt dat dit uw kopie is en niet uw afbeelding, is dat een vooroordeel.

En als het niet lukt of geen significante veranderingen geeft? Je verspilde gewoon tonnen geld, tijd en waarschijnlijk conversies in het proces van testen van iets dat uiteindelijk helemaal niet relevant was.

Misschien was het zelfs zoiets simpels als een verkeerde gebruikersintentie.

Tenzij u maandelijks duizenden conversies genereert (conversies, geen klikken), moet u niet verstrikt raken in het testen.

Als conversies niet voldoende zijn, moet u in plaats daarvan uw bestaande installatie controleren.

Stel jezelf een paar vragen:

  • Hebt u uw advertentiegroepen goed gestructureerd?
  • Hoeveel advertenties worden er weergegeven per advertentiegroep?
  • Wat zijn je kwaliteitsscores?
  • Hoe ziet uw bestemmingspagina eruit? Welke pagina-elementen, waardeproppen en CTA’s gebruikt u?

Voordat u begint met testen, moet u elke stap van het proces nauwkeurig afstellen: van zoekwoord in advertentiegroep tot advertentie op bestemmingspagina en alles daartussenin.

# 3 – NIET comfortabel worden

Het is gemakkelijk om AdWords te gebruiken, een paar vakjes aan te vinken en het een dag te noemen.

Campagnes lopen soepel. CTR is op. De conversies zijn gestegen. CPA is down.

Het is quittin ‘tijd, jullie allemaal.

(Afbeeldingsbron)

Was het maar zo eenvoudig! Zodra u vertrouwd raakt met AdWords, kunt u eenvoudig een constante hoeveelheid verkeer en verkopen genereren vanuit uw budget.

Maar nadat je dat gedaan hebt, waar ga je vanaf daar? Leun je gewoon achterover, ontspan je en laat je de goede tijden rollen? Gewoon op de golf rijden?

Absoluut niet.

Een van de grootste DON’T’s voor het beheren van een AdWords-account is zelfgenoegzaamheid.

Met andere woorden, de resultaten gewoon laten stromen en verwachten dat dit voor altijd zal gebeuren.

AdWords is een competitie. Een biedoorlog tegen andere adverteerders die uw verkeer willen en nodig hebben om te overleven.

Dit betekent dat je nooit achterover kunt leunen en comfortabel kunt zitten. U moet altijd op zoek naar manieren om uw account te verbeteren, biedingen te optimaliseren en nieuwe zoekwoorden te onderzoeken.

Een trefzekere manier om nieuwe, frisse campagnes te maken om uw concurrenten voor te blijven (die waarschijnlijk uit uw strategie logen) is om het rapport met zoektermen te gebruiken om nieuwe campagnes te ontwikkelen.

Met het rapport Zoektermen analyseert u zoekwoordzoekacties die u momenteel niet target met campagnes. Sorteer eerst op statistieken zoals conversies en kosten per acquisitie, om te zien welke het beste worden geconverteerd:

De kans is groot dat u wordt weergegeven en gebruikers converteert op zoektermen die verschillen van uw zoekwoordbiedingen.

Hiermee kunt u nieuwe advertentiegroepen maken met deze zoekwoorden, waardoor uw specificiteit van advertentiekopie en het vermogen om gebruikers te converteren, wordt verbeterd.

Het is een win-win. Het rapport met zoektermen is een virtuele goudmijn van informatie en kansen.

Elke week moet u het rapport voortdurend volgen om nieuwe ideeën voor campagnes te genereren om de inhoud nieuw te houden.

Conclusie

Wanneer u een AdWords-account beheert, is het aantal dingen waar u rekening mee moet houden bijna oneindig.

Maar de belangrijkste houden verband met het stabiel houden van uw budget en winst.

Verspil uw tijd niet aan statistieken die geen invloed hebben op uw bedrijfsresultaten. Vanity-statistieken kunnen je ego een boost geven, maar ze verhogen je winst niet.

Gebruik altijd lijsten met uitsluitingszoekwoorden om ervoor te zorgen dat u geen geld verspilt aan nutteloze zoekwoorden.

Door geautomatiseerde regels en e-mails te gebruiken, kunt u meer werk gedaan krijgen zonder dat u zoveel tijd op het platform hoeft door te brengen.

Raak niet verstrikt in het testen totdat je je strategie hebt geperfectioneerd en je conversies overvloedig zijn. Anders draai je gewoon je wielen rond.

En wat je ook doet, wees niet gerust. Tactiek, concurrenten en beste praktijken veranderen snel in de digitale wereld.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format