Hoe bouw je een gepassioneerde fanbase voor je bedrijf op met Reddit - DeLaatbusiness

Hoe bouw je een gepassioneerde fanbase voor je bedrijf op met Reddit

6 min


125
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Reddit-participatie is als de guerrilla-oorlogsvoering van sociale-mediamarketing. U moet de omgeving en cultuur van de site volledig begrijpen om enige schijn van succes te hebben. En als je dat niet doet, schiet je jezelf in de voet en word je door de gemeenschap afgewezen.

Ernstig. Reddit maakt geen grapjes.

Wanneer het correct wordt uitgevoerd, is het echter mogelijk om een ​​gepassioneerde schare fans op Reddit te bouwen die uw bedrijf ten goede zullen komen. Reddit-marketing is lastig , maarals het merk en de inhoud van uw bedrijf passen in de niches van de site, zou dit kunnen renderen .

In deze post gaan we alles bekijken wat je moet weten over het opbouwen van een gepassioneerde fanbase op Reddit , inclusief de grootste fouten die je moet vermijden .

Waarom Reddit gebruiken?

Veel marketeers negeren Reddit volledig wanneer ze social media marketing overwegen. Het kost veel meer werk, en aangezien bedrijven praktisch verplicht zijn om profielen op andere sites (voornamelijk Facebook en Instagram) te hebben, is dit logisch.

Reddit is compleet anders dan alle andere sociale mediasites; terwijl er nog steeds een enorme nadruk ligt op conversatie, deze site als een eclectische, eigenzinnige cultuur. Blanco marketing wordt onmiddellijk gemeden.

Reddit marketing

Ik garandeer je dat de onderwerpen die je op Reddit aantreft – en hoe gebruikers hiermee omgaan – een beetje anders zullen zijn dan wat je op andere sociale platforms ziet.

Reddit marketing is een beetje riskanter, maar als je het voor je kunt laten werken, zijn de potentiële beloningen enorm. Het is mogelijk om een ​​gepassioneerde fanbase op Reddit te bouwen en om meer klanten en leads te sturen . Je moet gewoon weten hoe het moet.

Upvotes & Karma: de sleutels om marketing te veranderen

Als u niet bekend bent met Reddit-marketing, zijn er een paar dingen die u moet weten voordat we beginnen met het opbouwen van een fanbase.

 • Reddit is georganiseerd in een eindeloos aantal subreddits , die elk denkbaar onderwerp behandelen. Gebruikers kunnen berichten maken binnen deze subreddits en geïnteresseerde gebruikers zullen reageren en met hen in contact komen. Gebruikers kunnen vragen stellen, links plaatsen of conversaties genereren .
 • Zodra je je gaat bezighouden met inhoud op Reddit, zie je twee verschillende termen: upvotes en Karma . Dit zijn de sleutels tot Reddit-marketing.
 • Upvoting maakt uw opmerking of uw bericht zichtbaarder ; hoe meer mensen die stemmen, hoe meer zichtbaarheid je krijgt. Als uw opmerkingen upvotes krijgen, wordt deze boven aan de thread weergegeven; als je post upvotes krijgt, wordt het bovenaan de subreddit weergegeven. Upvotes worden uitgereikt als gebruikers je post leuk vinden en zijn erg waardevol .

De opmerkingen die het meest 1) waardevol en 2) onderhoudend zijn, worden snel geactualiseerd, zoals hier te zien is.

 • Karma is een andere belangrijke statistiek om te bekijken. Je krijgt karma als je posts en opmerkingen meer upvotes krijgen en verliezen wanneer je downvotes ontvangt. Karma wordt openbaar getoond en als andere gebruikers zien dat je er veel van hebt, wordt je automatisch met meer respect bekeken in de community. Omdat de sleutel tot Reddit-marketing tot de gemeenschap behoort, is dit enorm.
Reddit marketing

Uw karma en de hoeveelheid tijd die u op Reddit hebt doorgebracht, zijn openbare informatie die andere gebruikers kunnen openen. Hoe groter deze getallen zijn, des te meer vertrouwen krijg je.

Up-offs halen en karma krijgen is essentieel om niet alleen in de community te passen, maar ook om een ​​fanbase op het platform te bouwen.

5 manieren om een ​​gepassioneerde fanbasis te bouwen op Reddit

Dus we kennen de basis: krijg veel upvotes en rek het karma op. Dat is een goed begin, maar wat moet je nog meer doen om een ​​fanbase op Reddit te bouwen?

Er zijn 5 strategieën die ik consistent heb zien werken voor bedrijven die zich bezighouden met Reddit-marketing. Waaronder:

 1. Communiceer met de inhoud van andere gebruikers. Dit is misschien belangrijker op Reddit dan op enige andere sociale mediasite; Reddit is een community en het is essentieel om deel te nemen aan de community. Vind niet alleen discussielijnen die relevant zijn voor uw bedrijf en plaats links naar uw site, of pauw uw expertise. Werk feitelijk in met inhoud die u interessant vindt, waarbij u opmerkingen achterlaat en uw persoonlijkheid laat zien (of de persoonlijkheid van uw merk, als deze op de site past).
 2. Doe mee met de juiste subreddits. Er zijn te veel subreddits om zelfs te proberen bij te houden, maar het volgen van en deelnemen aan relevante subreddits zal je voor de juiste doelgroep plaatsen. Door deel te nemen aan dezelfde kleine subredits, kunt u relaties opbouwen met de gebruikers, waardoor u de basis kunt leggen voor een fanbase. 
  Houd er bij het kiezen van te volgen subreddits rekening mee dat extreem specifieke, zeer gerichte subreddits mogelijk niet veel verkeer genereren. Als u uw inhoud in een breder subreddit kunt plaatsen, kunt u meer zichtbaarheid krijgen en uw interacties waardevoller zijn.
 3. Gedraag je als een echt persoon. U wilt niets doen dat tegengaat wat u wilt dat uw bedrijf is, maar als het op Reddit aankomt, moet u een persoon zijn en geen merk. 
  Een gevoel voor humor zal je een heel eind helpen door karma te krijgen en een fanbase te bouwen. Gebruikers willen en verwachten dat ze worden vermaakt.
 4. Transparantie is essentieel. We praten niet alleen over de schijn van transparantie, zoals een zorgvuldig geposeerde foto achter de schermen; In plaats daarvan is volledige en volledige transparantie nodig in Reddit-marketing. Als je promotionele inhoud gaat delen (wat je uiteindelijk wel zal doen), wees er dan direct over. 
  Ik heb een paar voorbeelden gezien waarbij een persoon die duidelijk klaar is om zijn inhoud te promoten iets zegt in de trant van ‘volledige openbaarmaking, dit is een link naar mijn site, maar ik denk dat het relevant is’ of ‘is het goed als ik deel een blogpost hier? ” 
  Deze berichten krijgen altijd een veel warmere ontvangst die een link-dropping probeerde die stiekem en een beetje slordig overkomt. En zorg er altijd voor dat voordat je een promotie deelt, je wat karma hebt in je geschiedenis.

  Als u uw eigen inhoud deelt, moet u dit onmiddellijk melden.

 5. Maak contact met Reddit influencers en gebruikers. Als je in staat bent om een ​​relatie met Reddit influencers op te bouwen met een hoop karma en je inhoud met hen deelt, delen ze deze misschien graag met je. Wanneer de influencers het delen, krijgt het meer zichtbaarheid. Dit komt automatisch beter over op de gebruikers.

Promotie-inhoud wordt veel beter ontvangen als deze afkomstig is van een andere gebruiker, met name een beïnvloeder.

Fouten om te vermijden op Reddit

Door de hierboven besproken best practices te implementeren, kunt u uw voet tussen de deur krijgen en een fanbase opbouwen op Reddit. Om uw momentum te houden, echter, het vermijden van een aantal veel voorkomende valkuilen van Reddit marketing is essentieel.

Enkele fouten die u bij Reddit-marketing moet vermijden, zijn onder andere:

 • Een URL-verkorter gebruiken. Omdat iedereen anoniem op Reddit kan komen en koppelingen kan plaatsen, sturen sommige van deze links gebruikers naar sites met malware, virussen of onuitsprekelijke afbeeldingen. Als u links plaatst via een URL-verkorter, zal niemand klikken.
 • Krijg overdreven promotie. Dit is de dood van jou op Reddit; gebruikers zullen je sneller aan dan een ornery peuter die hun dutje heeft gemist, en ze zullen dat doen met een wraak. Reddit is geen plaats om te verkopen, het is een plek om relaties te onderhouden en geweldige content te delen.
 • Maak geen memes aan waarin uw bedrijf is betrokken. De grootste fout die veel bedrijven en marketeers maken op Reddit probeert te hard om je merk op een onnatuurlijke manier in het gesprek in te passen. Dit gaat niet goed met je. Een veelvoorkomend voorbeeld hiervan zijn merken die memes maken die hun bedrijf omvatten of kenmerken.

Wat als mijn merk niet overeenkomt met de inhoud / doelgroep / stijl van delen van Reddit?

Reddit is, net als Snapchat, geen perfecte marketingoplossing voor alle bedrijven.

Hier is het goede nieuws: hoewel niet alle merken perfect geschikt zijn voor full-on Reddit-marketing, kunnen de meesten het platform gebruiken door te sluimeren en te leren . De gebruikers van Reddit zijn 100% eerlijk en bot met hun mening (ongeacht wat ze zijn), dus dit zou een geweldige plek kunnen zijn om te kijken en waar te nemen voor sommige marktonderzoeken . Vind gewoon relevante subreddits en begin met lezen.

Laatste gedachten

Inzicht in hoe uw merk in de unieke, eigenzinnige cultuur van Reddit past, is essentieel om hierin te overleven.

Het is mogelijk om een ​​geëngageerde, gepassioneerde fanbase met Reddit-marketing op te bouwen, maar het zal moeilijker zijn dan andere social-mediaplatforms.

Uiteindelijk kan de investering echter zijn vruchten afwerpen.

Wat denk je? Gebruikt u Reddit-marketing om uw bedrijf op te bouwen? Hoe bouw je een gepassioneerde schare fans op Reddit? Laat ons een bericht achter en laat ons weten wat je ervan vindt!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format