Hoe de beste freelance schrijvers voor je bedrijf te vinden

8 min


116

Op het eerste gezicht lijkt de gedachte om een ​​blogpost te schrijven of te kopiëren voor uw e-mailcampagnes niet zo moeilijk. Je hebt al eerder een miljoen en een voorgelezen, dus hoe moeilijk kan het echt zijn?

Het blijkt dat het antwoord hierop meestal ‘een stuk moeilijker is dan je zou denken’.

Dit is de reden waarom freelance schrijvers bestaan.

Zoals iedereen die ooit een freelancer heeft aangenomen, je kan vertellen dat freelancer-schrijvers niet allemaal hetzelfde zijn gemaakt. Deadlines worden gemist, kwaliteit ontbreekt, er kunnen feitelijke fouten optreden en de inhoud past misschien niet bij uw merk of stem.

Er zijn een paar manieren om fantastische freelance-schrijvers te vinden die betrouwbaar zijn, ervaring hebben en de training en kennis hebben om de grond te rennen zodra je ze in dienst neemt – en ik zal je vertellen hoe je ze kunt vinden.

Weet waar je naar op zoek bent

Voordat u zelfs op zoek gaat naar een freelancer, moet u weten wat u zoekt en welke soorten taken u moet uitvoeren. Anders kun je ‘s Werelds beste blogger huren, maar beseffen dat ze niet veel weten over het schrijven van een exemplaar voor Facebook-advertenties, wat je echt nodig hebt van hen.

Schrijvers kunnen zichzelf op verschillende manieren classificeren. De voorwaarden die u waarschijnlijk veel ziet zijn:

 • Bloggers. Deze schrijvers zijn gespecialiseerd in blogs. Ze kunnen al dan niet andere specialiteiten hebben.
 • Inhoudschrijvers / contentmarketeers.  Deze auteurs zijn meestal gespecialiseerd in meerdere soorten inhoud die is ontworpen om uw bedrijf te helpen, inclusief blogposts, gastberichten, white papers, e-boeken en meer. “Contentmarketeers”, zoals ikzelf, bieden vaak advies- en strategiediensten aan naast het daadwerkelijke schrijven.
 • Tekstschrijvers. Dit is een vrij grote overkoepelende term, maar als u op zoek bent naar e-mailcampagnes en ad-kopie, zijn tekstschrijvers iets voor u. Ze schrijven inhoud die verkoopt.
 • Copyeditors. Om het eenvoudig te houden, we groeperen deze term onder de schrijfcategorie. Kopieerapparaten gaan door berichten die u of iemand anders heeft geschreven en opruimen. Ze kunnen al dan niet diensten voor het controleren van feiten aanbieden.
 • Ghostwriters. Deze schrijvers komen met allerlei specialiteiten; er zijn inhoud ghostwriters, artikel ghostwriters, boek ghostwriters. Deze schrijvers moeten in staat zijn om uw stem te emuleren, en u krijgt de eer voor het werk. Wees bereid om extra te betalen voor deze; goede ghostwriting is duur.

Veel freelancers, waaronder ikzelf, hebben overlappende specialiteiten, dus we kunnen meer bieden dan alleen service. Dit alleen is prima; als je in staat bent om een ​​geweldige schrijver te vinden die je leuk vindt en bij hen te houden, geweldig! Zorg er wel voor dat hun talent zo sterk is over alle afdelingen heen (spoileralarm: soms is het dat niet).

Te gebruiken of niet te gebruiken: Freelancer zoeken naar platforms

Er zijn een aantal verschillende plaatsen waar bedrijven op zoek gaan naar freelancers van alle soorten, inclusief freelance sollicitatieplatforms. Net als bij freelancers zijn deze platforms echter niet allemaal hetzelfde. Van wat ik heb gezien (en mijn collega’s heb bevraagd om dit te bevestigen), zijn er een paar platforms waar je fatsoenlijke schrijvers kunt vinden, maar je zult misschien niet de beste vinden.

Dit omvat Upwork en elk ander freelance zoekplatform waar er meer laagbetalende optredens zijn dan hoogbetalende. En hier is waarom je geen geweldige schrijvers vindt op sites als Upwork:

 • Deze sites hebben een aantal geweldige klanten die bereid zijn om goed te betalen, maar 99% van de banen die contact zoeken met schrijvers vragen ons om blogposts te schrijven voor $ 2 per stuk. Op een gegeven moment was mijn uurtarief ingesteld op $ 75 per uur, en ik had nog steeds mensen die me deze banen stuurden.
 • Het duurt even voordat de sites zijn betaald en zodra ze dat doen, kost Upwork een groot deel van de kosten. Toen de vergoedingen vorig jaar stegen, ging ik voorgoed weg.

Als je Upwork gebruikt en leuk vindt en het werkt voor jou, geweldig! Dat is wat telt. Maar vanuit mijn ervaring zijn er andere methoden die ik in plaats daarvan zou aanbevelen om de beste freelance-schrijvers in het bedrijf te vinden.

Problogger Job Board

Met Problogger kun je vacatures plaatsen voor freelance schrijvers. De schrijvers die de site bekijken, hebben een grote verscheidenheid aan expertise en ervaringsniveaus, dus u kunt hier waarschijnlijk een goede pasvorm vinden. Er is zelfs de mogelijkheid om schrijvers rechtstreeks van toepassing te laten zijn op de site.

Het nadeel van Problogger is dat je waarschijnlijk te maken krijgt met applicaties van schrijvers, die moeilijk te doorzoeken kunnen zijn. Sommige van deze schrijvers zijn mogelijk niet echt gekwalificeerd voor de functie waarvoor ze zich hebben aangemeld. Mijn beste aanbeveling is om gerichte vragen te stellen zoals “Hoe optimaliseer je je blogposts voor SEO?” Zodat je snel minder ervaren schrijvers kunt wieden.

Wat ik niet raad te doen, is door schrijvers te vragen om koppen te maken of ideeën op te pikken; dit kost zoveel tijd aan de kant van de schrijver, met heel weinig kans op voordelen, dat veel getalenteerde schrijvers precies over de klus gaan.

LinkedIn (ProFinder en anders)

LinkedIn ProFinder is een van de nieuwere platforms; het rolde vorig jaar uit en het stelt klanten in staat taken te plaatsen die ze nodig hebben. Gemachtigde, vooraf goedgekeurde freelancers zullen op de hoogte worden gebracht van de opportuniteit en kunnen voorstellen indienen met geschatte kosten en een korte begeleidende brief. De eerste vijf freelancers die voorstellen indienen, worden in overweging genomen en als de klant iemand inhuurt, doen ze dit van het platform. Er zijn momenteel geen extra kosten, maar ten minste aan de kant van de freelancer heb je een Pro-account nodig ($ 30 per maand) om te kunnen deelnemen.

Als u ProFinder niet wilt gebruiken, kan LinkedIn nog steeds uiterst nuttig zijn. U kunt zoeken naar schrijvers, copywriters, contentmarketeers, ghostwriters en editors. Sommige schrijvers zullen aanbevelingen hebben, die u naast hun portfolio kunt gebruiken om te zien of zij iemand zijn die u wilt huren.

ClearVoice

Dit is mijn favoriete freelancingplatform, en afgezien van LinkedIn ProFinder is dit de enige die ik regelmatig gebruik. Schrijvers mogen hun minimumtarieven instellen en worden alleen banen getoond die aan dat tarief voldoen. De klanten waarmee ik heb gewerkt, zijn allemaal uitzonderlijk geweest en hebben ook allemaal over het platform gelachen.

Clearvoice is geen gratis tool voor mensen die freelancers aannemen. Het is echter een geweldige full-service tool met opties om gekwalificeerde schrijvers en contentmarketingexperts in te huren om u te helpen strategieën te ontwikkelen, uw inhoudskalender te beheren en uw inhoud te schrijven en te bewerken. De freelance schrijvers moeten zich aanmelden op het platform en worden doorgelicht voordat ze worden geaccepteerd. En zelfs dan kun je kiezen welke freelancers je wilt huren voor individuele projecten. Als je een freelancer vindt die je echt leuk vindt, kun je hem in de toekomst banen aanbieden.

Alle plannen van Clearvoice geven u toegang tot hun netwerk van goedgekeurde schrijvers. Hun standaardplan kost $ 249 per maand, wat je kan helpen schrijvers te vinden en te beheren. Je betaalt de schrijvers bovenop deze vergoeding.

Ontvang verwijzingen

Ik beveel deze methode van het vinden van de beste freelance schrijvers ten zeerste aan. Het is gratis, het is gemakkelijk, en het is de beste manier om een ​​freelance schrijver te krijgen waarvan je weet dat je het kunt vertrouwen. Vraag collega’s en vrienden om verwijzingen. Meer dan de helft van mijn nieuwe klanten komt van verwijzingen van huidige of vroegere klanten.

Veel bedrijven van alle groottes hebben ooit een copywriter, inhoudschrijver en / of ghostwriter gebruikt, net zoals velen ooit een grafisch ontwerper of siteontwikkelaar hebben aangenomen. Je collega’s en vrienden zouden nooit iemand naar je toe sturen die ze niet zouden aanraden (en als ze dat doen, heb je nieuwe vrienden nodig).

BERICHTJE STUREN Schrijvers die artikelen schreven U houdt van

Massimo heeft me op deze manier gevonden en heeft me gerekruteerd om meer dan twee jaar geleden voor AdEspresso te schrijven. Na verwijzingswerk is dit de op een na meest voorkomende manier waarop klanten mij vinden. Deze strategie heeft een aantal grote voordelen: als je een schrijver kunt vinden die al berichten aan het schrijven is die je leuk vindt, weet je dat deze vrijwel zeker in staat zullen zijn om die resultaten te repliceren. Wanneer je ze hun eerste project toewijst, kun je ook zeggen “Ik hield van je informele schrijfstijl / data-zware focus / specifieke hypothetische voorbeelden-kan je dat in deze berichten opnemen?” Dit is nuttig voor beide partijen en kan je helpen om wat je sneller wilt.


Sommige schrijvers krijgen hun contactgegevens in hun bio onder hun artikel. Als dat niet het geval is, kun je hun volledige naam en ‘schrijver’ google. Als ze serieus bezig zijn met wat ze doen, is de kans groot dat hun website wordt weergegeven en informatie over de services die ze aanbieden en een contactformulier bevatten.

Als je echt stumped bent en geen site kunt vinden, bekijk dan Twitter of Facebook van de publicatie. Kijk of je een tweet kunt vinden met het artikel; in het bericht kan de schrijver zijn getagd.

Kenmerken waarnaar moet worden gezocht in een freelance schrijver

Er zijn verschillende kenmerken die ik aanbeveel als je het beste talent in de industrie wilt aannemen en een aantal van de fraudes wilt wegnemen. Als een freelancer die heeft gewerkt en andere freelancers heeft ingehuurd, in mijn ervaring, de beste freelancers die je kunt huren:

 • Prioriteit geven aan deadlines. De grootste klacht die ik van nieuwe klanten hoor is “al onze oude freelancers hebben hun deadlines nooit gehaald.” Dit is een enorm probleem met de freelance wereld. Een truc om te gebruiken is om te zien of de schrijver over langdurige klanten beschikt; als ze meerdere klanten hebben die al enkele jaren bij hen blijven, is dat een goed teken dat ze op tijd goed werk afleveren.
 • Heb een geweldige website. Het schrijven van een schrijver is hun levensonderhoud, en als ze geen site hebben die enkele basisinformatie en een aantal schrijfvoorbeelden schetst, worden ze er mogelijk niet volledig in geïnvesteerd. In mijn persoonlijke ervaring krijg je de beste resultaten van iemand die fulltime schrijft, zodat je een prioriteit kunt zijn in plaats van hun “echte baan” … en dat betekent dat ze een site hebben.
 • Ervaring of training hebben om hun claims te onderbouwen. Iedereen kan zichzelf een “fulltime freelance schrijver” of een “copywriter” noemen, en veel mensen doen dat zelfs als ze dat echt niet zijn. Ze moeten in staat zijn om projecten te laten zien waar ze aan hebben gewerkt, lessen of trainingen die ze gevolgd hebben, of certificeringen.
 • Kom niet goedkoop. Kwaliteitschrijvers rekenen hoge tarieven. Als dat niet zo is, proberen ze een portfolio te maken of zijn ze niet zo goed. Vraag ze niet om te schrijven voor blootstelling (we worden echt geërgerd, echt snel); ze zijn de investering waard.
 • Heb SEO- en strategie-ervaring. Schrijvers die de strategie achter de inhoud die ze schrijven begrijpen, zullen het meest voordelig zijn voor uw bedrijf. Ze moeten de basisprincipes van SEO begrijpen, samen met strategieën zoals het genereren van merkbekendheid. Deze schrijvers maken doelgerichte inhoud die goed leest voor mensen eerst en Google als tweede.

Hoe weet ik of ze een goede pasvorm hebben?

Dit is waar de strategie van Massimo om contact op te nemen met schrijvers die hij leuk vindt van pas komt; je hebt iets gezien in hun schrijfstijl die je bevalt, en je weet al dat ze het kunnen waarmaken. Schrijvers met wie je contact maakt, kunnen je vaak voorbeelden laten zien om een ​​hele reeks werkstukken te laten zien.

Als je twijfelt, kun je de schrijver altijd vragen om een ​​klein, betaald voorbeeldproject te doen , zoals een 400 woorden blogpost in plaats van een 1500 woord post, dienovereenkomstig geprijsd. (Vraag ons niet om dit gratis te doen: we zullen nee zeggen.)

Het is ook vermeldenswaard dat zelfs de beste freelance schrijver mogelijk niet de beste pasvorm voor uw specifieke bedrijf is. Ik heb enkele voorbeeldprojecten gedaan en realiseerde me dat ik geen goede fit zou zijn en zou het normaal voor de klant uitzoeken. Ik buig en verwijs ze naar iemand anders. Als u merkt dat uw schrijver niet goed aansluit op uw behoeften, kunt u op zoek gaan naar een andere.

Laatste gedachten

Er zijn een aantal ongelooflijke, uitstekende freelancer-schrijvers (en op dezelfde manier, grafische ontwerpers en marketingconsultants, enzovoort) die je kunnen helpen bij het verbeteren van je bedrijf, je moet gewoon weten hoe je het beste kunt vinden dat er is.

Weten waar u ze kunt vinden en waarnaar u moet zoeken, is essentieel en onthoud dat inhoud van een grote schrijver een investering is voor uw bedrijf die altijd de moeite waard is.

Wat denk je? Hoe heb je de beste freelance schrijvers gevonden? Naar welke kwaliteiten kijk je in je freelancers? Laat ons een bericht achter en laat ons weten wat je ervan vindt! 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format